Pinoccio tårta recept!
Nu kommer receptet på min Pinocciotårta som jag lovade innan! Den är himelskt god!
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (35 g) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
(man kan även ha i lite färska bär också t.ex hallon, blåbär o jordgubbar om man vill)
Ugnstemp 175 grader!
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämt över smeten i formen. Strö på mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna något. Lossa den frn pappret och dela den mitt i tu på längden eller på tvären, beroende på vilken form som önskas. Vispa grädden och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt.
Färdig att serveras! Mumms!!!
Innan den åker in i ugnen.
Färdigt! (vi gjorde två tårtor då vi blev så många, receptet är till en tårta) Tårtan till vänster är med mandelspån, den till höger har jag gjort utan mandelspån och istället använt en av mina tårtmallar som jag tidigare visade också =)
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (35 g) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
(man kan även ha i lite färska bär också t.ex hallon, blåbär o jordgubbar om man vill)
Ugnstemp 175 grader!
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten i den klädda långpannan.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämt över smeten i formen. Strö på mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna något. Lossa den frn pappret och dela den mitt i tu på längden eller på tvären, beroende på vilken form som önskas. Vispa grädden och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt.
Färdig att serveras! Mumms!!!
Innan den åker in i ugnen.
Färdigt! (vi gjorde två tårtor då vi blev så många, receptet är till en tårta) Tårtan till vänster är med mandelspån, den till höger har jag gjort utan mandelspån och istället använt en av mina tårtmallar som jag tidigare visade också =)
Kommentarer
Trackback