Rosenvatten
Då har man även gjort rosenvatten för första gången! Det har man ju ibland i både matlagning och bakning :) Men det är även bra som ansiktsvatten har jag läst, så det ska jag pröva. Alltid kul att testa något nytt!
Är ni fler som är intresserade av att göra detta så har ni "receptet" här:
En näve rosenblad (endast kronbladen)
2½ dl vatten.
Koka upp vattnet och slå det över rosenbladen. Låt stå över natten. Sila bort rosenbladen genom en fuktig silduk eller genom ett kaffefilter. Häll upp i en väl rengjord flaska som är tätslutande. Förvara i kylskåp!
Kram Tess
Är ni fler som är intresserade av att göra detta så har ni "receptet" här:
En näve rosenblad (endast kronbladen)
2½ dl vatten.
Koka upp vattnet och slå det över rosenbladen. Låt stå över natten. Sila bort rosenbladen genom en fuktig silduk eller genom ett kaffefilter. Häll upp i en väl rengjord flaska som är tätslutande. Förvara i kylskåp!
Kram Tess
Kommentarer
Trackback