Vilken härlig valborg!!

I eftermiddags kom mina föräldrar hit. Det var kul att dom ville komma även fast Casper har lite feber idag. Men det är som mamma sa.....vi var ju hos dom i helgen och då var vi redan förkylda allihop, så då borde dom redan ha blivit smittade ändå.

När dom kom så fikade vi en stund och hade det trevligt. Jag berättade att jag hade fått tillbaka ett mail från en kvinna som hade hand om stuguthyrningarna på Nämdö i Stockholmsskärgård, att dom hade en stuga ledigt då i v.32. Vi har ju letat lite efter en stuga att hyra i en vecka i Stockholmsskärgård och nu så fanns en ledigt på den ön. Så när jag skulle visa mina föräldrar den hemsidan så visade det sig att jag hade fått ett annat mail om att det fanns en ledig stuga även på Svartsö. Så vi diskuterade lite fram och tillbaka, men bestämde oss för att ringa på den stugan som fanns i Nämndö.

När vi pratade med kvinnan där så sa hon att det även tillhörde en gäststuga på 4 bäddar till våran stuga, vilket blev en glad överraskning! För syrran och hennes familj ville också med! Och nu kan dom det he he! Malin blev jätteglad över att vi hade hittat en stuga som hade en gäststuga som tar oss allihop! Så nu är det bokat! Ska bli jätteskönt att komma iväg en vecka i sommar!

Sedan blev det grillning förståss hi hi! Danne grillade både flintastek och revbensspjäll! Till det hade vi pommes (Caspers order he he). Det var jättegott!!! Danne är en bra grillmästare han (jag vet, jag har sagt det tidigare, men det stämmer faktiskt he he)

Efter maten var det dags att gå ner mot "festligheterna" vid brasan. Det första vi gjorde var att ställa oss vid fiskedammen, Casper ville ha fiskedamm! Han fick såpbubblor och en gubbe som man kastar mot en vägg så klättrar han ner själv (svårt att förklara)



Det var lite folk på plats he he


Casper ska kasta boll och försöka få ner burkarna som står som en pyramid. Trodde inte att han kunde kasta så långt, men det kunde han. Han fick faktiskt ner två burkar! Det var vissa vuxna som inte fick ner någonting alls hi hi!


Här skulle man tävla i "pickskytte" i vattenpistol! Det gick bra för Casper (med hjälp av pappa Danne). Han vann ett memory spel!


Efter lite lotter och vinster så ville Casper ha sockervadd! Det var ju ingen liten kö dit om man säger så he he! Men vad gör man inte, det är ju bara en gång om året ändå ha ha ha!

Här är vi i kön


"Sockervadds makarna"


Casper ville inte dela med sig av sin sockervadd, så jag fick köpa mig en egen ha ha ha! Men ingen av oss åt upp allt ändå.



Det var även lite raketer som skjöts iväg när vi stog i kön till sockervadden, det var häftigt! Jättefina raketer! Men när vi hade fått vår sockervadd så gick vi till brasan för att värma oss lite, det var faktiskt himla kallt ute!



En glad Casper vid brasan.


Men vi tittade inte så länge på brasan, utan det var kallt ändå och inte så bra om Casper var ute för länge heller med sin förkylning och feber (som dock blev bättre på kvällen). Men Casper var glad och hade energi, han åt lite mer av sin sockervadd påväg hem igen.



Men det var en lyckad kväll! Hade jättemysigt! När vi kom hem hit igen så värmde vi oss lite och mina föräldrar med innan dom åkte hem, det blev att vi drack lite varmt te för att få tillbaka värmen lite. Sedan åkte dom hem när klockan var runt 22.15

Men vi träffas igen på lördag då dom kommer att hämta mig och Casper (om han inte blivit sämre förståss) för då ska vi stå och sälja saker på loppis i Skarpnäck åt föreningen "Stulen barndom". Plus att jag fyller år den dagen, så efter vi stått där på förmiddagen så ska vi hem hit igen och fira mig lite hi hi!

Det var allt för mig just nu! Hoppas att ni också haft en underbar valborg med nära o kära!

Kram Tess

Feber och Apoteket.

Idag har Casper lite feber tyvärr. Men hans hosta har blivit bättre, så det är ju skönt iaf. Han och jag gick upp idag kl 7 och då gav jag honom det sista av alvedonet som vi hade kvar. Efter en stund då den gjort verkan så blev han trött, så vi gick och vilade oss i någon timme igen. När jag vaknade så gjorde jag mig iordning för att gå ner till Apoteket för att köpa mer Alvedon och Ipren till han.

Det var mycket folk på Apoteket, det är väl så innan helgen antar jag. Så medans jag väntade på att mitt nummer skulle dyka upp så gick jag runt och tittade lite i butiken. Jag hittade en bodylotion från ACO med brun-utan-sol effekt och så köpte jag apotekets egna tandkräm (våran börjar ta slut). Ska bli spännande o se hur "brun" man kan bli med hjälp av den bodylotion.




Snart är mina föräldrar påväg hit, det ska bli kul att dom kommer =) Ska bara fundera ut vad vi ska grilla för något till middag! Casper ville ha kött med pommes.....men vi får se. Det är ganska utplockat i kötthyllorna (flintastek osv.) har jag märkt. Det är ju trots allt "grilltider" he he!

I våran butik hade dom slut på allt sånt typiskt "grill kött" och dom TRODDE att dom skulle få in mer under eftermiddagen. Jag ogilar verkligen våran närbutik! Frukten är ofta gammal och ser inte alls fräch ut och sedan tar dom in mycket utländska produkter som man inte har en blekaste aning om vad det är för något och dom har ibland inte sådana saker som är "vanliga" i mataffärer, så som bakpulver t.ex hade dom inte från början (och det här är en VI butik). Så på den affären brukar vi mest handla mjölk och bröd (lite bas saker) annars åker vi till något annat ställe och handlar mat.

Aja nog om detta he he! Jag kommer att göra fler uppdateringar senare om dagens händelser hi hi! Det är ju trots allt valborg. Så här kommer det att bli sockervadd, fiskdamm, loppis och lotter vid brasan ikväll hi hi!! Tur att man bor nära brasan, så kan man bara gå hem snabbt om Casper tycker att det är alltför jobbigt. Vi kan ju se brasan och raketerna genom köksfönstret och vardagsrumsfönstret hi hi!


Kram Tess

Vi är grillfantaster ha ha ha!

Idag till middag blev det grillat (igen) hi hi! Men det är ju så jäkla gott!! Jag blev så sugen på bakad potatis med skagenröra och en köttbit idag! Så Danne var iväg och handlade lite kött. Det var utplockat på flintastekar, så det fick bli fläskfilé och biff. Så det stog han och grillade idag medans jag fixade och höll koll på bakpotatisarna.

Fick en fråga av en kompis idag om vi alltid hade lördagar he he! Hon menade att vi alltid åt sådan god mat på vardagarna som annars folk äter på helgerna när dom är lediga. Men jag förklarade för henne att Danne har ju lite andra jobbtider, han jobbar ju varannan helg och har ett helt annat schema än vad dom flesta andra har. Och han är ledig vissa vardagar mitt i veckan och då vill vi passa på att grilla lite om det är väder för det.




Kram Tess

Förkylningar...

Nu är hela familjen förkyld! Jag har inte så värst mycket, känns lite i näsan och i halsen bara. Danne är också förkyld, men den som har värst är Casper. Hans hosta är skitjobbig!!! Tycker så synd om han....

Men han har sin hostmedicin, men den verkar inte funka riktigt ordentligt. Det lugnar sig inte riktigt med den. Men kompletterar jag hostmedicinen med Alpenkraft (naturläkemedel mot hosta och förkylning) så är det liiite lugnare en stund. Personligen så gillar jag naturläkemedel, vill hellre prova det först INNAN man tar receptbelagda mediciner.

Jag kan verkligen tipsa er andra om denna Alpenkraft! Den är bra vid tillfällig host, slemlösande och hostdämpande. Den även lindrar symtom vid förkylning.



Innehållsförteckningen är lång, men lite av innehållet är:

Timjan, kamomill, rölleka, lindblomma, gullviva, anis, kummin, fänkål, sileshår, humlekott och trampört.

Denna går att hitta i stort sett alla välsorterade hälsokostaffärer.


Inte nog med Caspers hosta, han har nästäppa också. Och som tur är så hade min mamma en telefontid med våran husläkare igår (vi har samma husläkare). Då frågade jag mamma ifall hon kunde fråga Dr. Börje om han kunde skriva ut en till nässpray åt Casper också, för den han hade var slut.

Så när hon frågade honom över telefonen så sa han "självklart kan jag fixa det" ! Han skickade receptet på en gång (vi har världens bästa husläkare)! Så idag kunde jag hämta nässprayen på Apoteket. 

Casper har ju en speciell nässpray, Lomudal heter den. För han kan inte ta Otrivin eller Neseril nässprayer, han blöder näsblod av dom (blöder inte lite heller). Men denna Lomudal är jättebra och effektiv!! 120:- kostar den, men vad gör man inte för sina barn ;-)




Kram Tess

Mitt lilla mellanmål idag!

Idag när Casper och jag gick ner till affären för att handla lite så köpte jag jordgubbar bl.a hi hi! Så när vi kom hem så gjorde vi mellanmål. Det blev skivade jordgubbar, bananer och mussli (START med russin) och mjölk! Det blev en riktig höjdare!




Jag har inte hunnit att fixa ute i trädgården ännu för mina kryddor, men än så länge så står dom på ena avlastningsbordet på grillen vi har på ballkongen (ja vi har två grillar, en mindre på ballkongen och den stora i trädgården). Det ser lite härligt ut när dom står där, och luktar gott gör det också!




Kram Tess

Vårstädar och Blixten är glad!

Idag har jag börjat att göra en vår städning hemma! Jag har skjutit på det alltför länge nu. Jag tar det lugnt och behöver inte ta allt på samma dag, för det orkar jag inte med min lungsjukdom. Men tar man det lugnt och inte stressar så går det bra. Danne jobbar idag, men imorgon är han ledig och kan hjälpa mig att ta det lite "tyngre" sakerna.

Idag har vi städat ur Blixtens bur också. Och idag är det så varmt ute så att han fick stå ute för första gången i år på ballkongen. Gissa om han blev överlycklig! Jag fick ett sånt härligt kort på det då man verkligen ser att han är lycklig!

Har ni sett en sån gladare "pippi" tidigare, hi hi!! Här skrattar han =)


Casper tyckte också att det var roligt att se Blixten sådär jättelycklig!



Nä nu ska jag fortsätta med mitt! Men vi hörs senare. Sköt om er mina vänner!

Kram Tess


Har fått lite saker =)

I helgen har vi fått lite saker av min stora syster! Innan vi åkte hem igår så var jag uppe hos henne en stund och då gav hon mig min födelsedagspresent i förskott, för att vi inte träffas någe mer innan jag fyller. (Tack Malin, jag älskar dig)

Jag fick en kartong med så söta och charmiga muggar som jag velat ha. Min mamma har likadana muggar! Det är lite "chabby chic" stil över dom, och det ÄLSKAR jag! Med stora öron och så är dom goda att dricka ur!
Dessa vill jag ha i mitt framtida café (om man får drömma sig bort lite)  he he! Visst är dom söta?




Sedan fick Casper en jättefin och rolig dansmatta! Man sätter in en sladd i tv:n så kan man dansa!


Sedan fick Casper ett helt oanvänt "ritbord" som man tänder och kan kalkulera av disney figurerna!



Sedan fick vi deras "body spray tan" (man sprayar kroppen och blir brun, brun utan sol) apparat som dom har haft i deras solarium! Ska bli så kul o testa den sen hi hi!



Av mamma fick vi en massa påsar i en kartong som dom fått från deras jobb. Det är alltid bra med påsar! Och mamma sa att dom är bra att lägga rester av mat och frysa in. Men saken var den att dessa påsar var av det större slaget!!! Dom måste vara något kring 300 + (Liter)!!! Nästan hela Danne försvann stående i en påse ha ha ha!

Men dom är bra ändå, man kan ha dom som skydd på golvet med om man målar om, och även som skydd på utemöbler mm. 


Sedan har jag även köpt lite gödsel som inte luktar illa he he! Ska lägga i jorden där jag har mina Amerikanska blåbärsbuskar och smultronen. Ska även lägga lite över mina blommor och kryddorna.



Ja man kan inte annat än att bli glad =)

Sköt om er!

Kram Tess

Köpt färska kryddor att plantera i landet.

Idag åkte vi iväg till "Trosakorset" och köpte lite färska kryddor för att ta med hem och plantera. Man köper både blommor, buskar, träd och kryddor där. Så idag köpte jag lite av varje. Gräslök har jag fått av mamma redan och ska ta med hem och plantera.

Rosmarin


Ananassalvia, liten rolig krydda som doftar ananas när man tar på bladen.


Bladpersilja, den här är godare än "vanlig" persilja tycker jag.


Citrontimjan


Smultron. Jag köpte två styckna.



Efter vi hade varit där och handlat lite örter så blev vi lite törstiga och sugna på glass, så vi åkte till ica Trossen och handlade dricka och varsinn glass. Jag köpte någon "ny" dricka idag som hette "vitamin everyday" med smak av gröna äpplen. Den var jättegod och inte alls lika "slibbig" som MER äpple. Denna rekomenderas verkligen! Den innehåller det dagliga tillskottet av vitaminer och mineraler.




När vi kom hem igen så bjöd mamma på jordgubbar och vattenmelon! Riktigt gott i solskenet!




Det var allt för mig just nu! Vi hörs senare!

Kram Tess

Världens mysigaste och sötaste bebis!

Åh idag har vi fått gosa med världens mysigaste och sötaste bebis Tindra som är 4 månader! Så himla charmig och söt den ungen är alltså!! Hjärtat bara smälter! En riktig charmig liten tjej som är ständigt glad och ett leende som är helt otroligt!




Så himla glad! Här när hon ska byta kläder, det var väldigt skönt tyckte hon he he!


Emma och lilla prinsessan


Casper och Tindra! Han vågade inte hålla i Tindra i början.


Men här så vågade han, han tyckte att hon var så gullig och mysig att prata med och pussa på!


Casper ville inte släppa henne, han tyckte det var så mysigt hi hi!


Min systerdotter Emma och Tindra!



Kram Tess

Ungarna blåser såpbubblor och söta Tindra är här!

Efter maten så gick Casper och Thea ut och blåste såpbubblor! Så kul att barnen kan vara ute och leka! Här är dom med Caspers "bubbel pistol"



Casper jagar bubblorna he he! Bara glada skratt och inga tårar, härligt!!



Strax därefter kom min syster med sötnosen Tindra! Dom är barnvakt åt henne i helgen! Såå mysigt! Hon är så himla söt, en liten prinsessa! Önskar att man kunde få gå på dopet den 2 maj då hon döps (och även min födelsedag he he), men Danne jobbar den helgen. Och då kommer jag och Casper att stå på loppis i Skarpnäck och sälja saker till Stulen barndom.

Jag och världens sötaste bebis, Tindra!



Kram Tess


Wokade ute, mums!

Idag blev det wok till middag! Supergott!! Det var Danne som gjorde marinaden och kryddade medans Stallen stog och wokade på grillen ute! Mamma och jag tog hand om nudlarna som skulle kokas hi hi!

Min älskling står och håller "morfar" sällskap vid grillen.



Börjar med att steka köttet


Nu med grönsaker också! Gissa om det luktade gott!



Jag kan ju säga att alla blev mätta och belåtna! Riktigt gott!

En nöjd och glad Tess!



Kram Tess

Theas 6-års kalas!

Idag hade ju min systerdotter 6-års kalas! Det var skoj! Massa paket fick hon och en massa fika var det he he! Det som var skönt var att strax utanför lokalen som dom var i så finns det en lekpark, så efter Casper fikat och han sett Thea öppnat alla paket så var alla ungar där ute och lekte i det varma och fina solvädret.


Emma (Theas storasyster och Caspers kusin) och Casper äter tårta


Presentöppning för fulla muggar!


Casper visar Gun (Emmas och Theas farmor) sagoboken Aladdin som Thea fått! Väldigt spännande tyckte han (och Gun)ha ha!


Gun och sötnosen Tindra 4 månader gammal(Tindra är guns barnbarns barn)


Danne och Emma


Theas dator som hon blev så stolt över!


Presentbordet!


Lite lek ute



När kalaset var slut så åkte vi till icaTrossen och handlade lite! Jag blev så himla sugen på Ben & Jerry´s glass! Så det köpte vi och åkte hem och bjöd allihop på glass!


Casper är glad över att han fick glass hi hi!


Men det var jag med ha ha!


mums!



Vilken kalas dag he he!


Kram Tess

Fredagens bestyr och barnkalas idag...

Igår åkte vi till Södertälje för att Casper skulle ta sin fästingspruta. Vi kom dit precis kl 14.30 (den tiden vi skulle vara där) det var nämligen lite kö och sånt på E4:an.

Casper var supernervös innan han skulle ta sprutan, han skrek och tårarna sprutade...Men när han väl satt still och tittade på kartan där klistermärkena satt (han skulle titta på dom och bestämma vilken han ville ha när allting var över) så kände han inte ens när sjuksköterskan satte in nålen. "Sådär" sa sjuksköterskan, nu är det färdigt! Och Casper fattade ingenting utan tog bara en lättnads suck och efter det kom skrattet. Han skrattade och var superglad och sa " det där kändes ju faktiskt inte".  Han var jätteduktig! Så nu ska vi dit som tidigast om 14 dagar för att ge den andra sprutan. Så jag ska boka i veckan en tid åt han.

Efter detta så åkte vi till Jober, för på ovanvåningen så är där en leksaksaffär! Vi hade lovat Casper att han skulle få leksaker när han tagit sprutan och varit duktig. Han ville ha två pistoler, men det fanns inte. Och dom som fanns ville han inte ha. Utan det blev tre bilar från filmen "Bilar" och såpbubblor.

Sedan gick vi in på Jober och tittade på kläder och skor. Det resulterade i att Danne och jag köpte ett par varsinna skor till oss. Men vi behövde verkligen nya också!! Det var rea på skorna. Jag köpte ett par Addidas Street skor, dom hade kostat 1195:- men nu så kostade dom 499:- och Dannes skor hade kostat 849:- men nu 399:- så det var kanonklipp!

Mina skor



Dannes skor (Casper "råkade" ha i lite sand i skorna så därför ser dom lite skitiga ut)



Efter detta så kom vi på att vi hade glömt Theas födelsedagspresenter hemma hos oss!!! Jäklar också, tänkte vi! Så det var bara till o sätta sig i bilen och åka hem. Och det tog oss 1½ timme ungefär att ta oss hem från Södertälje! Två bilar hade brunnit på E4:an och det var tjockt med bilar på vägarna och det gick inte fort alls, även fast vi åkte "gamla vägen".  När vi väl kom hem och hade hämtat dom så åkte vi direkt igen. Vi stannade och käkade middag på Max som ligger mellan Flemmingsberg och Fittja. Det var supergott, trevligt att gå ut ur bilen en stund och käka lite he he!

Sedan åkte vi vidare. Jag ville bara göra ett litet stopp igen vid Moraberg för att gå in på Plantagen. Där köpte jag lite blommor både till mig själv och en bukett med rosor till mina föräldrar.

Min trumpetblomma


Så här ska den se ut sen


Hibiscus


Gardenia


En bukett med rosor till mina föräldrar!


Jag köpte även unicef nål igår!




Nu ska vi snart iväg på Theas kalas! Och Casper är så glad att vara här! Han riktigt njuter, men vem gör inte det i detta vädret  hi hi!




Jag berättar mer om kalaset och resten av dagen senare! Sköt om er i värmen!

Kram Tess

Det var inte dumt med pizza!

Nu har vi ätit pizza! Det blev Hawaii pizza för både mig och Casper (detta är ovanligt för att vara mig hi hi). Det som är bra när man ska äta ute är att solen går bakom ett par stora träd vid middagstid, så då får man inte en strålande sol rakt i ansiktet när man äter. Det tycker jag är skönt, det är aldrig mysigt att äta när man har solen rätt i "nyllet".

Men solen tittar fram en liten stund senare typ 30 min senare så har den gått runt trädet. Då kan man sitta o sola sig lite igen om man vill hi hi!

Jag som trodde att det skulle bli lite kallt när det blev skugga, så jag tog på mig min kofta, men jag hade fel! Det var varmt i luften ändå!


Casper som tycker att livet ockkså är toppen hi hi!



Men nu är vi mätta och belåtna (igen) hi hi!


Kram Tess

Sitter och solar och har det gott =)

Idag är det ju verkligen ett härligt väder ute! Så nu har badenbaden stolen åkt ut i trädgården och så har man passat på att sola och bara mysa av värmen! Måste ju passa på att få lite färg inför sommaren och giftermålet, vill inte vara en blekfis he he!

Här är min sköna badenbaden stol, som vi fick av farmor o farfar i skåne förra sommaren!


Jag njuuter!


Avnjöt lite "Ben & Jerry´s" glass i värmen, mmmmmm!!!


Livet är UNDERBART!


Efter ett tag kom Casper som också ville sola lite he he! (blev så ljust för han när han varit inne, därav hans grimage)


Gullungen sa: "Här kan man ju sova"  hi hi (och det stämmer ju faktiskt)



Och idag när jag hämtade honom hos Rigmor (dagmamman) så fick jag en liten bukett med vitsippor som Casper hade plockat. Alla barnen hade plockat en varsinn bukett att ta med sig hem. Och denna bukett fick jag *ler*! "Dom är till dig mamma", sa han stolt. Tack älskling!



Ska snart ta och ringa och beställa pizza till oss! Ska ta hemkörning. Så vi kan sitta ute och äta middag idag!
Det var allt från mig just nu. Sköt om er allihop, så hörs vi!

Kram Tess

En liten tjuvtitt...

Tänkte ge er en liten tjuvtitt på hur min "maffiga" fina brudslöja ser ut hi hi! Den är stor och fin och är tre olika lager på den. Men mer avslöjar jag inte nu...*tihi*




Kram Tess

Ibland blir man glad när man får post!

Idag blev jag glad när jag fick post! Jag fick nämligen ett brev från Guldfynd! Jag har fått en "födelsedagsrabatt" 30% därifrån för att jag fyller år snart och är medlem i deras klubb.

Åh vad glad jag blev!!! Får åka dit och titta hi hi! Rabatten gäller t.o.m 2 juni -09!




Inte mycket som behövs för att man ska bli glad, eller gladare rättare sagt hi hi!

Kram Tess

Varit med Casper på förmiddagen...

Som ni vet så går ju Casper på kyrkans barntimmar två dagar i veckan  (ons och fred). Men en gång i månaden så har dom "Småbarnsgudstjänst" då man är i kyrkan med barnen och prästen talar lite grann (på ett barns nivå) och ungarna får sjunga och vara med och svara när prästen frågar dom om vad dom tror och tycker om vissa saker han/hon tar upp osv. Det är faktiskt mysigt att gå på sådana gudstjänster. Jag menar, även fast inte vi är sådana som går i kyrkan annars så är det faktiskt mysigt.

Det är som en träffpunkt istället, alla kan sjunga, fika och leka efter gudstjänsten. Alla dagmammor med barn är ju där och även vissa från "Små barnsrytmiken" kommer. För den lilla gudstjänsen är max 30 min lång (tog nog i lite där men ca 20 min) och efter det så bjuder dom på kaffe/saft, smörgåsar, kakor och bullar till allihop. Så då sitter vi o fikar. Efter man fikat så får barnen gå upp till lekrummet som dom brukar vara i när det är "vanlig" kyrkans barntimme dag för att leka en stund innan det är dax för dom att gå hem med sin dagmamma för att äta lunch.

Här är Casper och hans kompisar från idag då dom sjöng i kyrkan!


Här frågar prästen ungarna lite om varför man firar påsk...och Casper sa högt " För att man får godis!" ha ha


Fikat efteråt! Casper och Philip!


Lite lek och bus i lekrummet!


Min prins i borgen hi hi!


Casper väntar utanför kyrkan på hans dagmamma, då dom ska gå hem till henne och äta lunch.



Så, såhär har min förmiddag sett ut! Kul att få följa med ibland och Casper tycker ju att det är kul om mamma (eller pappa) är med. Ska snart gå och hämta han hos dagmamman, tiden går fort idag med he he!

Vi hörs!

Kram Tess

Har köpt min bröllopsklänning idag!

Jag är så glad! Jag går som på moln! Idag har jag köpt min bröllopsklänning, hi hi!!! Det är ju inte så långt kvar till bröllopet (25 juli) så det är dags att köpa alla kläder nu, så att det finns tid för lite små justeringar (om det skulle behövas) osv.

Ska bli så spännande! Nu längtar jag tills jag får hem den. Dom ska nu sy upp den med mina mått, så det blir skräddarsytt med andra ord hi hi! Det blir bäst så, så att man får en klänning som verkligen har ens egna mått. Men jag lägger inte upp min klänning här på bloggen, för det är så många i min familj och släkt som läser denna. Utan dom som kommer på bröllopet får se själva hi hi!

Åh vad man är lycklig!!!!





Kram från en lycklig Tess <3


Så gulligt...

Jag måste bara berätta att för någon dag sedan, en kväll innan Casper skulle gå och lägga sig så pratade vi om vårat bröllop. Då sa Casper "mamma, jag vill gifta mig med dig".....åh hjärtat smälter då man tittar in i hans fina ögon när han sagt detta. "Självklart" säger jag till han, "du, jag och pappa" kan väl gifta oss med varandra i sommar". Då lyste hela hans ansikte upp och han blev så glad he he!

Vad ska man säga...han är för go mitt lilla hjärtegull!




Kram Tess

Grillning och Me&i klädparty!

Daniel och jag bestämde igår att om det är fint väder idag igen så är det grillning till middag! Daniel har ju jobbat hela helgen, så då blev det ju inget grillande. Men nu när han var ledig och det var fint väder så måste vi passa på att grilla lite hi hi!

Så vi åkte och köpte billig flintastek (29.90kr/kg på Coop) och grillpotatissallad osv. Riktigt smaskens hi hi! Man kan inte undgå dom avundsjuka blickarna som man får av folk som går förbi och ser att vi grillar hi hi!

Här har ni min allderless egna grillmästare


Men även jag fick hjälpa till med att grilla hi hi!


Mmmmm gott med grillat!


Bara att "hugga" in he he! Himmelskt gott!



Efter middagen var det dax för mig att gå över till Marie. Hon hade Me&i klädparty hemma hos sig. Där träffade jag bl.a Ulla som är fröken på kyrkans barntimmar och två av Caspers kompisars mammor som vars barn som också går hos dagmamman. Resten som befann sig där var Maries jobbarkompisar. Vi var ett litet gäng på ca 10 st.

Så efter att hon som höll i visningen (Mimmi hette hon) hade visat lite kläder och pratat om dessa så fick man gå fram och känna och kolla på kläderna! Gissa om man fick beslutsångest!!! Jag kunde bara inte bestämma mig på ett bra tag, allting var ju så fint! Men dom är lite dyra också, så det är inte bara att handla på sig en massa. 

Men tillslut så fick det bli ett par jättefina bruna frottébyxor, det är 80% ekologisk bomull och 20% polyester! Casper behöver ett par tunnare byxor som han kan ha i sommar. Ett par vardags byxor som är bra om det lite lite kallt om kvällarna eller om man tagit ett kvällsdopp i vattnet så är dessa bra.

Här är frottébyxorna till Casper! Dom verkar vara jättesköna!


Jag kommer att vid ett senare tillfälle köpa denna t-shirt, den kostar 210:-


Till mig själv köpte jag denna scarf som jag kommer att använda på sommaren som huckle!


Vid ett senare tillfälle så kommer jag även att köpa dessa kläder till mig.


Denna kjolen



Vissa kläder kan man köpa från Me & I ´s hemsida, men inte alla då det är klädpartyn som gäller mest. Är ni nyfikna så kan ni ju gå in på deras hemsida och kolla lite: http://www.meandi.se/



Det var allt för mig just nu.

God natt!

Kram Tess


Vilken underbar picknick!

Idag var det ett sånt härligt väder, så jag bara kände att det skulle vara mysigt med en picknick vid en mysig skogsglänta. Så vi ringde till Philip (Caspers bästa vän) och frågade ifall han, Ida och Marie ville med ut på en vår picknick! Det lät jättemysigt tyckte dom också. Så vi bestämde en tid som vi skulle mötas upp utan för oss. Men Ida var inte med, hon ville leka med en av sina kompisar istället.

Vi hade med oss saft, ostmackor, kokta ägg och frukt. Så det var till att ta fram min fina picknick korg och började att packa ner. Lite plast muggar, servetter och filt hade vi även självklart med. Casper tog med sig några leksaker också.

Åh det var ett sånt underbart ställe vi var på!!! Det var Marie som visste om den här platsen! Den är såå fin! Den är liksom lummig och ett helt hav av vitsippor är påväg upp där! Hit kommer vi verkligen att gå tillbaka till!!!

Casper i solen och äter smörgås och dricker saft =)


Philip hade också med sig leksaker, två "pangare" he he


Casper lånade en "pangare" he he


Det var varmt och skönt i solen, vi satt i lite lä också! Så man frös inte.


Casper och Philip inspekterar barken på "trädstumpen"



Nu när man kommit hem så känns det i ansiktet att man har haft solen i ansiktet hela eftermiddagen he he! Jätteskönt! Casper ligger just nu i soffan och tar sig en liten tupplur. Det tar på krafterna att vara på picknick he he!

Men ungarna hade jättekul! Dom lekte med pinnar och kottar osv. och så hade dom sina egna leksaker som dom sprang runt med o lekte. Dom gick balansgång på ett träd som var nerfällt också. Ja, dom hade också en toppen dag helt enkelt!


Kram Tess

Dricker varm hallon -och chokladdryck!

Efter vi hade lämnat Philip och gick hem så blev jag lite nedkyld. Så nu sitter jag här med tofflor och morgonrock! Försöker även få upp värmen med en varm kopp hallon -och chokladdryck!



Lyxar till det med vipad grädde!


Det är chokladdrycken som jag köpte från Kutters konfektyr, supergod!!!


Så nu ska jag snart bli varm he he!

Kram Tess

Mulle och simskola...

Idag när jag pratade med Marie så frågade jag henne om hon visste om det fanns någon verksamhet som håller på med Mulle, Skogsmulle. Och det sa hon att det fanns här! Hennes dotter hade varit med i det nämligen. Så vi sa att vi skulle kolla upp detta och ringa till dom som håller i detta i början på nästa vecka för att anmäla både Casper och Philip till detta.

Skogsmulle är till för barn mellan 5-7år. Där får de vara ute i naturen och ibland träffa Mulle. Skogsmulle är barnens vän och fantasifigur i skogen. Mulle kommer till barnen för att leka, sjunga och berätta om naturen. Skogsmulle är spännande för barn i lek- och sagoåldern och sätter deras fantasi i rörelse. Genom lekar upptäcker barnen naturen och får lära sig om skogens vanligaste växter och djur. I skogsbacken nära hemmet får de uppleva naturens små och stora under. Skogsmulleskolan tillfredsställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar ett ansvar för det som lever. Skogsmulle är symbolen för hänsyn i naturen.



Sedan började jag prata med Marie om simskola för pojkarna, och det fanns det i närheten. Philip hade tydligen prövat gått en gång och tyckte att det var kul, men sedan så vägrade han. Ingen vet varför. Så därför tyckte Marie att det kunde vara bra om Casper och han gick tillsammans på det, då skulle kanske Philip tycka att det är ännu roligare! Så det ska vi också kolla lite på. Om det finns köer osv. för det blir nog isåfall efter sommaren som dom ska börja. Det är inomhus i ett badhus. Kostar ca 850:-/termin, men det är bra för ungarna att lära sig att simma så tidigt som möjligt!




Kram Tess

Har ätit middag och Casper har fått leka med Philip

Nu har vi precis kommit hem från att ha lämnat Philip hemma hos sig. Dom har verkligen haft superkul dom två. Vi ska ringa till varandra imorgon och se vad vi kan hitta på tillsammans.

Philip äter lunch


Casper är glad över att Philip är här och äter lunch med oss.


Efter denna lunch så lekte dom två! Dom var inne i Caspers rum ena stunden och nästa stund ville dom se på film he he! Sedan såg Philip att Casper hade V-smile (tv-spel) så det spelade dom en stund också.



Sedan ringde Mari och sa att hon hade städat färdigt och att hon och Östen hade varit iväg och handlat lite lister osv. Hon frågade om Philip ville hem och äta middag eller om han ville stanna hos oss på middag. Och han ville stanna hos oss och äta. Så jag sa till Marie att jag och Casper kan lämna honom efter vi hade ätit middag. Idag blev det makaroner och köttbullar till middag (en av ungarnas bästa favoriträtter)

Efter middagen så fick dom leka en liten stund till innan det var dags att gå.


Sedan gick vi och lämnade Philip. Jag stog och snackade lite till Med Marie ang. måndagen och hennes städnoja inför alla som ska komma, hon har tydligen några kollegor som ska komma som är lite "nipper tippor". Så hon har lite ont i magen inför detta, men ville ju ändå få ihop lite folk till "Me&I" klädpartyt.

Sedan gick Casper och jag hem. Fy tusan vad kallt det är ute, man blir lite lurad när man tittar ut genom fönstret och ser solen skina.


Kram Tess

Varit på fika hos en vännina och våra barn fick leka med varandra!

Idag efter frukost så ringde telefonen och det var Marie som ringde (min väninna). Hon undrade ifall jag och Casper ville komma över på en fika hos dom, och så kunde Casper och Philip leka med varandra. Dom är ju bästa kompisar he he! Så vi klädde på oss och gick till dom.

När vi kom dit så blev det fika. Grabbarna hade inte tid för en fika, dom lekte direkt he he! Så det var vi tjejer som fikade dvs. jag, Marie och Ida (Maries dotter). Östen var ute och städade, dom hade städdag idag (samfälldigheten).

Ida


Min vän Marie


Nu på måndag är jag inbjuden av Marie att gå på "Me & I" klädparty som hon ska ha! Så det ska jag gå på =) Tur att Daniel är hemma och kan vara med Casper då!


Philip och Casper


Bästa vänner!


Var bara tvungen att ta kort på en utav deras alla katter! Hon var väldigt klätterglad ha ha ha!


Bra utsikt iaf. ha ha!



När vi hade snackat och fikat klart så sa Marie att hon skulle börja städa lite, och då tyckte jag att då kan jag lika gärna ta med mig Philip hem till oss. Så att Casper och han kan leka här hemma, så hon kan städa ifred för Ida skulle ändå leka med en av sina kompisar. Så nu har jag "grabbarna grus" här hemma he he! Dom har mycket skoj ihop!

Här sitter dom och tittar lite smått på tv. Men dom sitter inte länge förens det är dags för bus o lek inne på Caspers rum!



Jag ska snart ta och steka lite korv, för det blir korv med bröd som lite sen lunch. Allting blev lite sent idag, sen frukost och sedan fika...det blir att lunchen blev förskjuten lite. Jag hittade ett roligt korvpaket som var "barnens korv". Så det ska vi äta snart =)




Vi hörs senare!

Kram Tess

Afternoon tea...

                                                                           

Idag blev jag sugen på att gå på "afternoon tea" på Häringe slott! Får se när vi kan boka bord och åka dit någon fin lördag eftermiddag. Afternoon tea serveras endast på lördagar mellan kl 12.00 - 17.00. Där finns te i alla sorter samt att man får en buffé med scones, snittar, ostar och dersserter.

Låter hur mysigt som helst!




Kram Tess

Inte hänt så mycket idag...

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket...mest tagit det lugnt. Men det har varit skönt det med.

Efter jag hade lämnat Casper hos hans andra dagmamma (Rigmor var ledig idag) så gick jag direkt ut på ballkongen och solade mig lite, då var det inte kallt alls. Det blev senare under dagen som det blev kallare ute, eller snarare att det blåste iskalla vindar.

Vid lunchtid så åkte Daniel och jag iväg till COOP för att panta lite flaskor/burkar och handla lite mat. Påvägen hem så stannade vi förbi på McDonalds och handlade oss en varsinn cheeseburgare och jag tog även en jordgubbsmilkshake, riktigt gott!! När vi kom hem så hämtade vi Casper och tog det lugnt ett tag.

Min "syrra" Linda kom hit när hon hade slutat jobbet för att hämta hennes dator som Daniel försökte att "rädda". Men skärmen är helt "kaputt" och går inte att rädda. Men han kunde iaf. spara hennes bilder och andra saker från hårddisken och bränna av det på skiva, det är ju alltid något. Nu ska hon vända sig till sitt försäkringsbolag för hjälp. Vi planerar även en middag ihop inom snar framtid. Vi har inte varit hemma hos henne och Mattias sen dom köpte sin nya fina lägenhet! Det ska bli kul =)

Efter Linda hade åkt så började jag med middagen. Idag blev det kokt potatis med kassler och sås. Riktigt gott! Det var länge sedan som vi åt kassler!



Efter middagen så gick Daniel ut i trädgården och fixade lite, då passade jag och Casper på att gå till Pressbyrån och köpa glass hi hi! Det var mysigt!

Kram Tess

Finns redan fästingar!!

Idag har jag bokat tid hos vår husläkare åt Casper för att ta en "fästing spruta"! Han har redan haft en fästning på sig!!! Det var hans dagmamma Rigmor som såg att han hade en fästing bakom örat i tisdags och plockade bort den. Så det blev som en "väckarklocka" för mig, att det nu var dags att ta spruta mot dessa äckliga vidriga kryp!

Så nu har vi fått en tid den 24 april, så det ska bli skönt att börja få det gjort. Daniel och jag ska också vaccinera oss, men det blir senare. Ska bli skönt sen efter alla sprutor att slippa oroa sig så fort man får en fästing!!




Kram Tess

Bifteki till middag idag.

När jag för någon dag sedan pratade med min "syrra" Linda, så sa hon att dom skulle äta Bifteki. Och jag förstog inte först vad det var för något. Men när hon senare visade och förklarade vad det var så blev jag nyfiken. Så jag gjorde det till middag idag!

Igår var det en Spansk maträtt (spansk tortilla) och idag blir det Grekiskt, he he! Undras vad som kommer imorgon ha ha!

Här är kryddorna som man har i köttfärsen.


Det var faktiskt väldigt gott! Jag hade gjort pannkakor till Casper för att jag trodde att detta kanske inte är en maträtt som barn tycker om. Men jag hade fel, han tyckte det var jättegott med klyftpotatis dränkta i tzatsiki! Köttet var nog lite för "starkt" för han, men han sa "shit va gott" ha ha ha!! Men han åt upp sina pannkakor ändå tillslut.

Det är kul att pröva nya maträtter!

Kram Tess

Walking with dinosaurs!

Igår kväll såg Daniel och jag att "Walking with dinosaurs" kommer till Globen i Oktober (fred 23 - sön 25)! Där kommer man att få se dinosarier i verklig storlek, som dom hade när dom levde! Och dom rör på sig och ryter. Så den föreställningen kommer vi att gå på med Casper. För Casper är ju väldigt intresserad utav dinosarier osv.

Här kommer lite bilder från den showen.



Whoopie Goldberg (stavning?) har t.o.m varit och sett denna show!



Vill du veta mer så gå in på deras hemsida : www.dinosaurlive.com


Det var allt för mig just nu. Ska snart börja med middagen, jag återkommer om vad det blir idag ;)

Kram Tess

Nu ska jag lära mig franska...

Ända sedan vi var i Frankrike i höstas så har jag blivit så fashinerad utav det landet! Det har t.o.m gått så långt att jag vill lära mig lite franska själv, lite grund språk.

Så idag gick jag ner till biblioteket och lånade ljudböcker! Jag ska sitta med dom när jag är själv och ingen "skrattar" åt mig när jag härmar efter he he! Sen får man ju se hur det går. Jag ska iaf. pröva och se ifall det blir någe bra ;-)




au revoir!

Tess


Fika i solen på ballkongen!

Åh idag blev man glad när man vaknade! Solen sken för fulla muggar he he!!! Som jag längtat! Så efter jag gick och lämnade min prins på kyrkans barntimmar så gick jag till affären och handlade lite och sedan gick jag hem. Jag nästan sprang ut på ballkongen för att sitta där och "sola"!!

En glad Tess! Bara njuuter!!


Jag har precis tagit mig en liten fika där ute också, supermysigt! Fast nu längtar jag tills solen går runt huset och lyser i trädgården, för då ska jag sola i våran badenbaden stol och "jäsa" hi hi!

Min fika. Påskmust och en äppelmunk. Smaskens =)


Nu ska jag snart ut i solen igen hi hi!
Vi hörs!

Kram Tess


Mina blommor trädgården!

Ikväll kom ju solen fram här! Bättre sent än aldrig =) Så efter vi hade ätit middag så gick jag och Casper ut i trädgården och "solade" oss lite. Jag läste min Allers tidning och Casper ville också läsa något, så han gick in och hämtade reklamen som kom i posten idag hi hi!

Efter en stund och solen började gå ner så fick jag för mig att jag ville fota mina blommor lite...jag vill pröva själv att ta "bra" fotografbilder (eller hur jag nu ska formulera mig) ni förstår nog hur jag menar. Här är resultatet av det:

Mina pelagoner!


En knopp på min Rhododendron


Nu har mina pärlhyacinter kommit upp fint!


Min Azaela


Rhododendron


Jordgubbsblad kommer


Mina Amerikanska blåbärsbuskar har fått knopp och börjar att slå ut!


Båda mina Amerikanska blåbärsbuskar (en hane o hona annars blir det inga blåbär)


Mina pelagoner och blåbärsbuskarna


Mina nytillkomna växter. Rhododendron och Azaelan



Det blev väldigt kallt när solen gått ner! Så efter jag fotat runt lite bland mina blommor var jag smått frusen. Så jag gick in och gjorde iordning en stor varm kopp Choklad och en ostmacka med paprika på!


Det var allt för mig just nu hi hi! Hoppas att ni gillar mina bilder.

Kram Tess

Ny maträtt nämligen "Spansk tortilla" osv.

Vädret här har inte varit så roligt, förens nu då! Solen började att skina här runt kl 17!!! Innan dess så var det grått o trist! Men jag ska inte klaga, solen kom ju nu =) Ska snart bege mig ut i trädgården och "sola" lite. Man vill ju ha så mycket sol som möjligt ju.

Ikväll kom min "syrra" Linda hit efter hon slutade sitt jobb. Hennes dator är "kaput" och vill inte komma igång, så Daniel ska kolla om han kan "få liv i den". Hon stannade bara en snabbis för att det inte fanns någe bra parkeringar och sedan så ville ju hon också hem till middagen. Men hon hade med sig "presenter" till Casper. Nämligen två st bon aqua silver drycker (vatten), en med skogsbär och den andra med citron. Cocacola (där hon jobbar) producerar dessa nämligen. Casper blev förståss glad =)




Till middag idag så prövade jag en ny maträtt! Nämligen "Spansk tortilla". I den har man kalla kokta potatisar som man skivar, gul lök, ägg, Keldas laga lätt, salt o peppar och färska kryddor (jag hade dill, bladpersilja och basilika). Det blev som en omelett med potatis och lök och kryddor. Jättegod faktiskt!

Skinka till detta är gott!

Lite kul att pröva nya maträtter ibland!




Säg till om ni vill ha receptet =)

Kram Tess


Helt fantastiskt, Susan Boyle!

Många av er kanske redan har läst i Aftonbladet, om en artikel om Susan Boyle som var med i tv programmet "Britains got  talant 2009"! Jag säger bara, HERREGUD!!! Liknande Paul Potts historia och framträdande då han medverkade i det programmet!

Hon är alltså 48 år och okysst he he! Har blivit retad i skolan osv. och även när hon kliver ut på scen här så blir hon "dömd" i förväg för hennes yttre! Men vilken revange hon fick!!! WOW!! Jag får gåshud när jag ser och hör henne!!

Jag tycker faktiskt att vi allihop ska ta oss en "tankeställare" till att inte döma folk alltför snabbt, baserat på hur dom ser ut! 

Efter hennes framträdande här så ryktas det nu om att hon och Simon Cowell gör ett sammarbete och jobbar på att hon snart ska släppa en CD =)

Klicka på länken så får ni höra och se henne ifrån det tv-programmet! Du kommer inte att ångra det ;-D Här sjunger hon "I dreamed a dram" från musikalen Les Miserables!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY&feature=related


Kram Tess

Söt kyckling klubba!

När vi hade varit och handlat tidigare idag så mötte vi grannfrun i porten! Hon sa till oss att vänta lite då hon skulle gå in och hämta något till Casper. Så när hon kom ut igen så hade hon med sig klubbor som Casper fick! Gissa om han blir bortskämd av dom, han får allt som oftast saker och godis av dom hi hi!!

Så nu efter maten så ville han ha sin ena klubba som han fick av dom. En jättestor klubba som ser ut som en kyckling, jättesöt hi hi! Är lite avis att inte jag också kan få klubbor ha ha ha!!




Nähe...nu ska jag snart ut i trädgården och plantera mina pelargoner som jag sa tidigare. Jag har bara varit så himla seg idag, men efter man var på affären och fick lite luft så fick man lite extra energi.

Kram Tess

Åh vad gott det var!

Nu har vi ätit "stekt spett"! Det var riktigt gott!!! Jag var ju sugen på allt möjligt idag, så då tyckte jag att spett vore lika bra då det finns lite av varje på dom hi hi! På mina spätt var det köttbullar, korv, majs, lök och paprika! Till det hade vi potatissallad med vitlökssmak och baguette med ost! Vi satt och mumsade på detta på ballkongen då det är varmt i luften ute =)



Casper är överlycklig över att det är majs på!!! Han älskar majs!!!


Jag lyxade till det med en cider till maten!



Så nu är vi riktigt mätta och belåtna hi hi!


Kram Tess

Delight, ny parfym!

I helgen fick jag en påsk present av mamma! En ny parfym, från Oriflame såklart hi hi! Parfymen heter Delight 50 ml, och luktar jättegott!!Jag älskar ju Oriflames produkter! Dom testar ju inte sina produkter på djur osv. och dom är jättebra!






Så nu ska jag lukta gott och börja att städa lite här hemma, sätta på en tvättmaskin och sedan gå ut och plantera mina pelagoner som jag köpte igår.

Idag är jag sugen på allt möjligt och kan inte bestämma mig för vilket jag är mest sugen på att ha till middag! Så vad passar inte bättre än att göra "spett" till middag, då blir det ju lite av varje som man är sugen på ha ha!! Det blir ingen grill spett idag (jag vågar inte sätta på grillen själv) men det blir "stek spett" med en massa gottis på hi hi och potatissallad till (jag steker spetten i stekpannan istället). Får se om jag gör en egen potatissallad eller om jag köper en färdig.

Det var allt för mig just nu!

Kram Tess

Pinoccio tårta recept!

Nu kommer receptet på min Pinocciotårta som jag lovade innan! Den är himelskt god!

75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng:

5 äggvitor
2 dl socker
1 påse (35 g) mandelspån

Fyllning:

3 dl vispgrädde
(man kan även ha i lite färska bär också t.ex hallon, blåbär o jordgubbar om man vill)


Ugnstemp 175 grader!

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten i den klädda långpannan.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämt över smeten i formen. Strö på mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 minuter. Låt kakan svalna något. Lossa den frn pappret och dela den mitt i tu på längden eller på tvären, beroende på vilken form som önskas. Vispa grädden och bred den på ena bottnen med marängsidan uppåt. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt.

Färdig att serveras! Mumms!!!

Innan den åker in i ugnen.


Färdigt! (vi gjorde två tårtor då vi blev så många, receptet är till en tårta) Tårtan till vänster är med mandelspån, den till höger har jag gjort utan mandelspån och istället använt en av mina tårtmallar som jag tidigare visade också =)

Grillade vildsvinkotletter till middag..

Som jag skrev tidigare så blev det grillade vildsvinkotletter till middag idag! Det är så jävla gott!!! Till det så hade vi stekt potatis och lite smått och gott till hi hi! Idag i Trosa så var vädret bara dimmigt och kallt, lite rått kan man säga och man var lite "frusen" efter vi varit ute. Så vi tände en brasa i braskamin också! Guuuud så mysigt! Det blir en sådan härlig värme från dessa kaminer!!! Riktigt varmt och gött =)




Efter vi ätit middag så gick ungarna ut (Casper, Emma och Thea). Dom ville hoppa studsmatta. Men efter en liten stund så kom Emma tillbaka till oss och frågade mig om hon fick åka fyrhjuling. Hon ville nämligen inte åka någonting igår, så då fick hon åka några vändor idag istället. Hon var superduktig också!

Efter hon fått åka så var klockan ganska mycket och vi började packa ihop våra saker för att åka hem. Daniel är ju inte ledig imorgon, han jobbar. Så därför måste vi åka hem.

När vi kom hem så var Casper så trött så att han knappt fick i sig sin kvällsmat. Han somnade nästan på stört efter jag läst en kort sagobok! Har varit en mycket händelserik helg med massa lek och skoj! Det tar ut sin rätt på en liten prins hi hi.


Kram
Tess

Fika på "mitt" smultronställe Kutters konfekt!

Idag när vi vaknade så såg vi att solen inte alls ville skina över lilla Trosa...men den sken iaf i Nyköping och i Södertälje. Men dom hade sagt på vädret att dimma kunde dra in vid kusten, och det var det vi hade idag.

Så nu när vädret inte var så himla "trevligt" (iaf. inte som igår he he). Så ville jag ta en fika på "mitt" härliga smultronställe, Kutters konfekt! Jag ÄLSKAR det cafét! Måste bara dit när vi är här nere.


Här är det! Huset ligger vid Trosa torg. Dom har även en mysig uteservering för lite varmare dagar.


Casper vid ingången. Påskpyntat hade dom gjort.


Casper med sin hallondricka (mormor och morfar i bakgrunden)


Caspers och min choklad som vi köpte! Detta är fin choklad som dom tillverkar själva. Man köper detta som lösvikt!  (man kan se tillverkningen på övervåningen) Jag tog också deras goda hallondricka!


I denna kopp (som min mamma beställde) är det varm choklad med mintsmak! Den var också väldigt god! Jag har bara druckit varm choklad med hallonsmak på Kutters en gång tidigare. Jag ÄLSKAR den här servicen också, Ostindia tror jag att den heter, den liknar den iaf. jag tycker att den är så charmig!


Casper får smaka på morfars varma choklad med hallonsmak. Den tyckte Casper också var god!


Min mamma och Christer (stallen)


Fina Casper och jag


Jag njuter!!



Innan vi lämnade cafét så var jag bara tvungen att handla lite också för att ta med mig hem. Dom gör supergod marsipan! Och en favorit och Casper och jag har är en maripan med apelsin smak. Så jag köpte två sådana, en till han och en till mig. Sedan köpte jag även Drickchoklad med hallonsmak, så jag kan göra deras varma choklad själv! Och den men hallonsmak är klart godast!!




Som ni förstår så är det helt underbart att fika där! Det är som lite "madicken" stil på allt och är supermysigt.

Nu är våran middag färdig också, idag blir det grillade vildsvinkotletter med stekt potatis o sås! Lyxigt va hi hi!

Vi hörs senare

Kram Tess

Påskbuffé med släkten!

Oj vad trevligt och roligt vi hade det igår på påskafton! Vädret var ju helt fantastiskt och underbart! Riktigt varmt och skönt var det! Så nu har man solat för första gången för i år och har fått lite färg hi hi!

Min mamma och min "bonuspappa" hade ordnat påskbuffé igår! Det var jag och min familj som kom och så var det min storebror med familj och min storasyster med familj! Det var jättetrevligt!!!

Här står jag och gör iordning en Piniccio tårta som vi tog till efterrätt!


med maräng och mandelflarn. Påväg in i ugnen!


Tårterna färdiga! Dessa är suupergoda! (Recept kommer senare)



På förmiddagen (innan alla hade kommit) så kom min storebror Magnus flygande över huset. Så vi gick ut och tog lite kort! Han hade en flygelev med sig också! Och Mange gjorde looping!!!!! (Middagen hemma hos mamma började ändå inte förens kl 17)



Här flyger dom upp -och ner!



Efter Magnus hade flygit färdigt hos oss och han flög tillbaka till Nyköping så gick vi och solade oss i trädgården! Mamma och jag tog oss en varsinn cider och bara njöt! Daniel och Stallen lyssnade på musik i deras mobiltelefoner. Casper var uppe hos min syster och lekte med hans kusiner Emma och Thea. Men efter en stund så kom Casper ner och ville åka hans fyrhjuling hi hi!



Min tuffing på sin fyrhjuling!



Dukningen på altan!


Men tiden gick fort och snart hade alla kommit!

Camilla och Magnus



Vi glömde ta bild när maten stog på bordet he he! Den var helt enkelt för god för att ens komma på tanken att ta kort på den också ha ha ha! Men det som serverades på denna härliga Påskbuffé var:

* Janssons frestelse
* Helgskinka
* Rökt rådjur
* räkor
* köttbullar o prinskorv
* lax
* ägg (målade av barnen förståss)
* leverpastej, korv, sylta, bröd och smör
* kokt potatis
* sill
* rödbetssallad

Efterrätten blev ju sen tårtorna som jag visat ovan. Och en STOR skål fylld med godis till oss allihop!

Jag, brorsan och syrran!


Mina syskonbarn Jessica (från vänster), Thea och Ronja. Min svägerska Camilla!


Mina syskonbarn Emma och Ronja plockar blåsippor i backen!


Dennis (mitt brorsbarn)


Jessica (också mitt brorsbarn)



Efter maten och allt gott så ville Dennis och Jessica prova åka Caspers fyrhjuling!


Jessica



Sedan på kvällen, när alla åkt hem och vi lagt Casper i säng, så tog vi fram Rummy (ett roligt sällskapsspel) och spelade en liten stund innan det var dags att gå och lägga sig.




Det kunde inte ha blivit en bättre påsk! Allt var perfekt!!!

Hoppas att ni har haft en lika perfekt påsk som jag har!

Kram Tess



Kolla in denna filmen...helt otrolig!

När jag såg denna filmen så fick jag sådan gåshud!!! Wow! Det var så att jag önskade att jag var med där he he! Vilket engagemang! Detta kan man kalla grupparbete he he!



Kram Tess

En sista runda...

Det blev att Casper o Azziz gick ut en sista runda som påskkärringar (jag följde givetvis med). Nu började solen titta fram också så det var himla trevligt att ta en promenad.

Dom blev fort av med sina 15 st teckningar (som dom hade var för sig) för nu var folk hemma från jobbet. Alla hade säkert inte kommit hem då vi var ute första gången.

När alla teckningarna var slut så hade dom så här mycket godis! Och det är ändå i 6 L påsar!!



Sedan lämnade vi Azziz hemma hos sig. Och så gick Casper och jag hem.



Casper hittade en "kvast" påväg hem, ha ha!



Det var allt om "mina påskkärringar" det!

Kram Tess

Påskkärringar!

Idag när jag hade hämtat Casper hos Rigmor (hans dagmamma) och vi precis kommit hem, så märkte han att han hade glömt sitt "gevär"  hos Rigmor. Som tur är så bor vi ju nära, så vi gick direkt tillbaks. Och på vägen så gick vi förbi en av Caspers kompisar (Azziz) som också är hos Rigmor om dagarna. Dom har länge velat leka med varandra, så frågade dom mig om det gick bra. Självklart!

Så då sa jag till Azziz att då får han följa med och hämta Caspers leksak hos Rigmor först och sedan ska vi hem och rita påsk teckningar och vara påskkärringar! Det gillade han, det har han aldrig varit på tidigare. Detta är även första gången som Casper går och knackar dörr som påskkärring!

Här är det ritning på gång (äter tårta samtidigt) och förberedelser inför dörrknackningen!


Så här såg dom ut efter jag målat dom!


Dörrknackar för fullt hi hi!


Så här mycket godis hade dom när deras teckningar tog slut!




Nu ska vi bara äta middag (makaroner och köttbullar) så har dom bestämt att dom ska rita mer teckningar och gå ut efter maten he he! Bara det inte börjar regna förståss...för då funkar det inte. Dom har superkul!!!


Kram Tess

Glömt o berätta...

Jag har ju glömt att berätta att jag fått presentkort på Patricia (får det varje år kring min födelsedag, men har aldrig gått). Jag funderar nu på om man ska gå och käka middag där på båten. Jag får ju en gratis valfri tvårätters-middag och är man ett sällskap på 5-35 pers så får dom bara betala ½ priset på sin mat!

Låter det bra? Javisst hi hi! Får se om vi kan gå. Detta presentkort gäller endast torsdag/fredag från 23 april t.o.m 8 maj-09.



Vill ni läsa mer om patricia? Gå in här www.patricia.st

Kram Tess

Varit inne i Haninge Centrum.

Idag fick Casper post från hans farmor o farfar! Ett påsk kort och 100:- i påsk present! Casper blev själa glad över detta och ville åka och köpa en leksak, för godis ville han inte ha. Så han och jag gick ut och tog pendeln till Haninge Centrum. Gissa om han blev glad över att få åka pendeltåg =)!!!

Väntar på pendeln och Casper busar med mig, ha ha ha! (pappa upp i dan)


När kommer tåget då?? (vi fick vänta 10 min på tåget)


En glad Casper på pendeln!



När vi klev av och gick till Centrum så var det "brottom" till BR leksaker he he! När vi väl var där inne så kunde han ju inte bestämma sig. Det var ju jättesvårt! Det var ju så mycket som han ville ha och inte för dyra leksaker. Men så hittade han en leksak tillslut, det blev ett gevär "pang pang"! Och så gick vi med i BR klubben också, så man kan få lite rabatter osv.

Efter detta gick vi till McDonald´s! Det blev våran middag idag! Tänkte ha en "Casper och mamma mys dag" idag! Det var gott och mysigt! Jättetrevligt! Casper tog Happy Meal och jag prövade någon "ny" Taste of America (den var sådär...okej, men inte något jag köper igen)




När vi hade ätit upp så gick vi till pendeln igen och väntade på den i någon minut. Nu var vi påväg hem igen.



Så nu  är vi hemma och tar det lite lugnt...eller jag iaf. Casper leker med sitt nya tuffa gevär, hi hi!



Kram Tess


Fixat lite grann i trädgården!

När solen började sticka fram idag så gick jag ut på trädgården! Det hade blåst in löv på våran "tomt" som jag krattade upp och sedan så vattnade jag blommorna. Jag satt där ute en stund och bara myste och läste Haninge tidningen.
Sedan var det dax att gå och hämta min lila prins hos dagmamman.

Här är lite bilder på uteplatsen i dagsljus.




Kram "trädgårdsmästaren" Tess

Ny webbkamera!

Idag på morgonen så var inte vädret så himla trevligt! Det var mulet och kallt *burr*! Men sen lite senare under förmiddagen så började solen titta fram mer o mer =)

När det var mulet o trist så var jag inne och pratade med min "syrra" Linda på msn. Hon är också hemma och är sjukskriven som jag, så vi håller varandra lite sällskap. Och jag ville pröva våran nya webbkamera som vi köpte igår he he. Den funkade bra! Man kan t.o.m ta kort och spela in film med den he he. Detta testade jag lite igår kväll och idag. Så här kan det se ut hi hi:



Daniel och jag igår kväll och larvade oss! Men som vi skrattade HA HA HA!!



Tänk så kul man kan ha, hi hi!!

Kram Tess

Fixat på uteplatsen och lite smått o gott...

Idag har vi fixat på uteplatsen jag och Daniel. Efter att vi lämnat Casper hos dagmamman så åkte vi till Lidl och handlade lite blommor och några roliga mallar till att göra roliga mönster på tårtor som vi hade sett i reklambladet.

Jag gjorde en tårta när vi kom hem, men den blev sådär...istället för grädde så skulle det helst ha varti på sockerpasta eler färgad marsipan. För nu så "smälte" O´boyen och florsockret på grädden. Men aja, det ska vara en nallebjörn med vita hjärtan i kanten på tårtan.





Efter att vi hade varit på Lidl och handlat så åkte vi till COOP och handlade lite till och sedan gick vi in på "COOP bygg" och köpte en "skärmvägg" till uteplatsen. Och när man köpte något så stort som inte går att få in i bilen så fick man hyra släpkärra gratis (om man har medlemskort, vilket vi har). Så vi åkte till OK/Q8 som låg där (COOP och dom har något sammarbete) och hämtade en kärra och åkte hem. Jag gick och hämtade Casper och så när vi kom hem så åkte Daniel iväg och lämnade kärran.

När han kom tillbaka så började vi på uteplatsen. Och så här blev det när allt var färdigt!





Sedan så har jag planterat en Azaela och en Rhododendron. Plus att jag har sått Lobelia, Praktportlak och sommarblommor i rabatten.



Azalea


Rhododendron



Ja så lite småpyssel har det varit idag! Mycket roligt! Vi är inte färdiga med uteplatsen ännu, men man tar lite i omgångar och när vädret tillåter att vara ute och pyssla.



Kram Tess

Första grill dagen för i år!!!

Idag har vi grillat för första gången för i år! Så himla skoj! 6 April och grillat ute hi hi! Det var såå gott!! Vi grillade marinerade kotletter och så hade jag gjort i ordning klyftpotatis i ugn och så hade vi bearnaise sås till! Så gott!!!

Grillmästaren!



Det var några som gick förbi och gav oss lite avundsjuka blickar när vi satt och åt god mat ute! Riktig lyx är det faktiskt hihi!



Mina pojkar!


Casper är nöjd, mätt och belåten!




Kram Tess

Gått på promenad och handlat glass...

Nu kom vi hem för bara en liten stund sedan från våran lilla promenad! Jag hade lovat Casper att vi skulle gå på en promenad och handla glass på Pressbyrån efter maten (som efterrätt). Och idag blev det inga stickade tröjor eller västar, idag blev det att man fick ta på sig tjockare jackor. Det blåste lite kallt också.

Här har vi en som springer för att trycka på stolpen/rödljuset för att komma över till andra sidan och sedan gå till pressbyrån.


När vi kom in på Pressbyrån så var där tre st som stog i kö, och direkt när vi öppnade entredörren så sa Casper "hej hej" glatt och högt till alla! Och en äldre dam som var där i kön tyckte att Casper var så charmig och glad hi hi! Sedan valde vi glass. Jag tog en Sandwisch och Casper tog isglassen Twister. När vi skulle betala så sa Casper "jag känner igen dig från i förrgår" till killen som jobbade bakom kassan. Killen bara log och sa "ja jag känner igen dig också, vad trevligt att du kom idag igen" he he.

Efter vi betalat och Casper pratat klart med killen som jobbade så öppnade vi våra glassar och gick mot Coca-Cola fabriken. Casper ville se den på närmare håll =) Och så här glad blir man ha ha ha!



Efter detta så började vi att gå hem igen. Det var skönt att komma ut en stund i friska luften en stund!



Kram Tess


Unnat oss jordgubbar...

Idag har solen inte varit framme =( Det har både regnat och varit uppehåll men mulet! Inte den dag som vi förväntade oss (jag såg inte på vädret heller på tv).

Så idag har vi inte gjort så mycket, mest varit hemma och tagit det lugnt och bara myst! Men pga. detta väder så unnade Casper och jag oss JORDGUBBAR!!!! MUMS!! Det blev lite sommarkännsla iaf. trots vädret utanför.




Kram Tess

Premiär för i år att äta middag ute i trädgården!

Idag så var det ju så varmt och mysigt vårväder, man har i stort sett varit ute hela dagen! Så underbart! Har fått mycket gjort idag här hemma, jätteskönt!

I och med att det var sånt härligt väder så blev det "Premiär" att äta den första måltiden i trädgården! Det var jättemysigt! Man kände att många grillade, det luktade grillat kött ute också hi hi! Fast vi grillade inte, idag blev det karré i ugn (köttklump) och kokt potatis med gräddsås.

Min lilla trädgårdsmästare som hjälpte mig att kratta löv!


Får hoppas att vädret håller i sig någelunda iaf. även imorgon. Har inte kollat vädret ännu vad dom säger ska bli.

Här har vi krattat lite idag, ska göra lite mer imorgon.


Min egna lilla solstråle! Han är alltid glad!


Mums mamma, det var god mat!


Casper tog kort på mig, men jag blir ju aldrig bra på bild he he!



Efter att vi hade ätit så ville Casper leka med Sara (granntjejen). Hon väntade medans Casper åt mat för hon var redan ute när vi gick ut för att äta. Casper ville ha sin sparkcykel, det är ju dax för sånt nu när snön är borta he he. Dom skulle bara till lekparken som finns i närheten. Men visst är dom söta, he he!




Ja vad ska man säga, det har varit en TOPPEN dag idag!


Kram Tess

Fixat ballkongen och Casper ska iväg på kalas

Idag var det sådär riktigt varmt och skönt ute igen! Superhärligt!!! Så idag har jag fixat våran ballkong och dammsugit den och torkat av möblerna osv. Jätteskönt att kunna utnyttja ballkongen nu. Vi har förmiddagssol där och på eftermiddagen så har vi sol på uteplatsen/trädgården! 



Så efter jag fixat ballongen så satt Casper och jag och drack hallonsoda och tog varsinn smörgås och åt på ballkongen!


Casper riktigt myyyser utav det härliga vädret (vem gör inte det he he)!
 

Titt ut!



Efter att vi ätit så var det dax för Casper att göra sig iordning. Han skulle iväg på kalas hos hans kompis Casper (ja dom heter likadant he he). Han fyller 4 år, så vi kallar han för "lilla" Casper. Påväg till Caspers kalas så kunde jag inte låta bli att ta kort (fotonörd som man är).



På bron över bäcken!



Så nu är min prins på kalas! Och jag ska hämta honom igen kl 16.00! Och jag snart ta och bege mig ut i min trädgård och kratta upp lite löv och fixa lite till därute. Jag har lite planer på att kanske jag och Casper kan sitta där ikväll och äta middag i solskenet! Och på tal om mat, när jag hade lämnat Casper hos Casper (ha ha ha låter kul) så var det faktiskt många som grillade!!! Guuud så gott det luktade! Alla var ute, det är så roligt att se...många tvättade sina bilar på sida gårdar, vissa grillade, några tonåringar meckade med sina moppar osv. alla glada och trevliga, riktigt kul att se!

Vi hörs senare!

Kram Tess

Casper och jag på kvällspromenad

Har precis kommit hem. Jag och Casper har varit på en kvällspromenad, he he! Vi blev rastlösa här hemma och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Så såg vi soldedgången båda två och ville ut! Och det härliga är att vi inte behöver "bylsa" på oss med en massa tjocka ytterkläder! Det var fortfarande "varmt" ute! Så Casper tog på sig sin blåa stickade tröja (som farmor stickat) och sedan sin Peak väst! Det räckte, han var inte ens kall om händerna när vi var ute!




Vi visste först inte vart vi skulle gå, men jag tyckte att vi kunde gå till Pressbyrån och köpa glass! Det var inga protester på det ha ha ha! Men vi tog det lugnt och gick och tittade på den fina solnedgången. Casper sa "det är exakt som den vi såg på kryssningen mamma" hi hi. Det stämmer ju, vi såg en solnedgång när vi var på kryssning! Han tycker att det är så fint med solnedgångar, och det kan vi nog alla instämma om!




Det märktes att Casper tyckte att det var mysigt för han gick och sjöng samtidigt. Denna gången sjöng han "kycklingen som hette gullefjun" ha ha ha! Men jag myste precis lika mycket som han. Det är ju ändå våran "myspys" fredag hi hi. Daniel jobbar så därför kunde han inte vara med oss på promenaden tyvärr.




Det var spännande när vi närmade oss pendeltågstationen för Casper älskar ju att titta (och åka) på dom. Nu ikväll fick han se många tåg komma o gå för Pressbyrån ligger vid pendeltågstationen.




När vi hade ätit upp glassen så visade jag Casper Coca-Cola fabriken! Det var ju häftigt, för Coca-Cola tycker ju Casper om att dricka när det är lite festligheter!





Sedan gick vi hem och var nöjda med vår lilla kvällspromenad!

Kram Tess

Vad snopen jag blev när jag fick post idag...

Idag när jag fick post, så fick jag från några från CATlounge.se. Där stog det att dom tackar mig för att jag visat intresse och vill få del i deras "kattuniversum"!! Herregud! Jag som inte ens har katt. Det var 5 år sen sist jag hade katt, hon blev 18 år och dog av åldern.




Och så fick jag ett armband också med en berlock med ett tassavtryck på!


Jag fattar ingenting! Jag kanske gick med i någonting när jag hade katt (som jag inte kommer ihåg). Men då ska jag ju inte få sådant brev nu med "present" ha ha!

Aja, bara tacka o ta emot då he he! Nu ska jag gå och hämta min son!

Kram Tess

Suttit och mumsat på tosca!

Åh nu har jag varit ute i solen och fikat! Fikade på en bit toscakaka som vi köpte igår på COOP! Gud så gott det var! Tosca var "år och dar" sedan som jag åt!  



Så, nu har jag säkert frestat någon som läser detta kanske ha ha ha!

Kram Tess
 

Antikrundan i Nyköping!

Igår kväll så ringde min mamma och berättade att hon hade sett i en tidning att "Antikrundan" (dom från tv) kommer till Nyköping i sommar! Vilket är jättekul och spännande!

Jag har ju fått ett par mycket gamla biblar av min pappa som gått i arv på hans sida! Vi har länge velat kolla om det är någe värde i dom, men utan någe större lyckat resultat. Men nu har vi ju chansen i sommar!! Ska bli jättespännande och se om det är något värde i dessa böcker. Dom är ju rätt så slitna, men ska ändå bli spännande och se om vi får chansen att komma fram dit och att någon kan ta sig en "titt" på biblarna.




Den tjocka bibeln är på över 1000sidor, där står det att den är tryckt år 1778 av Johan Georg Lange i Stockholm!


Den mindre boken ser lite annorulunda ut än en bibel...kan vara en "prästbok"?. För det står om alla våra högtider i den osv. Det enda årtal som jag hittade i den var svårt att tyda, men jag tror det står 1871.




I böckerna låg även dessa lapparna (bokmärken?):




Här är en tidtabell till ångbåten Thor från 1917!


Biljett till båten Thor?


Livförsäkringsbolaget lapp


Visdomsord från år 1899!


"Försumma icke din frälsning" från år 1897


"Jesu fattigdom" från år 1877


En massa småpapper låg i böckerna också!


Och en bit garn?



Ja det ska iaf. bli väldigt intressant och se ifall någon på Antikrundan kan se om detta har någe värde (mer än det privata värdet förståss) För dessa böcker ska jag ge till Casper sen när han är vuxen och har familj.

Det var nog för religion/historia för stunden *asg*

Kram Tess

En god "Power bar"

Idag när vi var på COOP och handlade, så blir man ju som "vanligt" väldigt sugen på det ena och andra! Jag blir lätt det iaf he he!

Så fann jag denna "Power bar, Corny Big" som låg vid musli och flingor avdelningen! Kunde inte motstå, så jag köpte den (7kr). Den var faktiskt väldigt god!! Något som jag vill rekomendera till dom som är "småsugna"! Det är som musli med russin och choklad i den, lite nyttigare än "vanligt" godis!



Kram Tess

Bokat hotellrum i maj...

Igår så fick jag reda på av min älskade Daniel att vi ska bo på hotell den 9 maj, hi hi! Det är för att han jobbar den helgen då jag fyller år (jag fyller år den 2:a Maj). Så därför tyckte han att vi skulle bo på hotell helgen efter, så att han kunde fira mig då istället! Visst är han gullig hi hi!



Vi fick reda på att Ibis hade kampanjer på boende både nu i april och maj månad! Dom "slussade" ut rum från 199:-! Men det var ju begränsat. Men vi fick iaf. tag i ett rum för 199:- hi hi! Så för oss kostar det, med en hotellnatt och frukost för två 369:-! Tänk att få sådan lyx till sånt billigt pris!!!

Tack Daniel, jag älskar dig!!!


Min kära mamma kommer att bli barnvakt den helgen!


Kram Tess

Franska Rivieran!

Åh vem har inte drömt om att åka till Franska rivieran någon gång....tänk Saint Tropez, Nice, Cannes och Villefranche-Sur-Mer...mmm...låter underbart!



Jag har en vän som bor på Franska rivieran, i Villefranche med sin franska fästman och deras son! Idag sa hon att vi var så välkomna att bo hos dom om vi ville åka dit! Åh vad man längtar till att kunna åka! Har suttit och tittat på bilder och bara drömt mig bort en stund he he!



Det är bra att ha kontakter hi hi! Så jag bjuder på lite härliga bilder från Franska Rivieran, så kan ni också "drömma er bort" hi hi!



Får se när vi kan åka dit på semester! Känns i vilket fall som helst roligt att veta att man har boende gratis iaf.
Och min väninna bor inte pjåkigt allt...hon har utsikt över vattnet från sin ballkong, supermysigt!




Vem vet...kanske nästa sommar kan man åka dit he he!

Kram Tess


Kändis frisyrer!

Under förmiddagen så blev jag tippsad om en sida där man kan se om man passar i någon "kändis frisyr".
Så jag har nu suttit och lekt lite med bilder, hi hi


                        Tess Beckham                                                                            Daniel Beckham




Lindsey Lohans hår!                                                                                Lucy Liu´s frisyr




Kirsten Dunst                                                                            Nichole Ritchi (stavning?)


Har ingen aning om vems frisyr detta är, men kul blev den iaf.



Tänk så lite det behövs för att bli road ha ha ha!


Kram Tess


Riktigt god middag idag!

Våran middag idag var kanon!! Idag blev det Plommonspäckad karré med kokt potatis och sås! Det var första gången som vi lagat plommonspäckad karré! Men det lät så gott när vi köpte det förut.

Vi kollade bara upp hur många grader som "köttklumpen" behövde komma upp i innan den var färdig att tas ur ugnen (85 grader var det). Så vi ställde in det på termometern och ställde in den i ugnen.





Undertiden kokade jag potatis och gjorde gräddsåsen. När köttet var uppe i 85 grader så tog jag ut den och hällde i skyn i såsen också, det blir så gott när man gör så!



Ja alla tyckte att det var supergott! En riktigt lyckad måltid!


Kram från en mycket mätt och belåten Tess


Varit i skogen och plockat videung!

Idag har ju vädret verkligen varit som bäst! Så himla varmt i solen och härligt!! Man blir så glad! Så idag efter Casper hade kommit hem från dagmamman så gick han och jag ut i skogen för att leta efter "katter"/ videung!

Vi hittade några och det var så skönt att ta en promenad i skogen i detta väder. Man såg bäcken porlade, och längs kanterna kunde man ibland se något snötäcke ligga kvar och droppa i ån. Fåglarna kvittrar och allting var bara allderless underbart!




Det fanns inte så mycket "katter", men det vi hittade var ju bra! Några som vi såg satt så högt upp så vi nådde ändå inte. Det var många som var i skogen och gick på promenader och jag förstår dom, det är ju verkligen jätteskönt idag!




Så här såg det ut när vi hade satt dom i vas när vi kom hem! Jättefint blev det!




Nu ska jag fortsätta med maten, jag berättar och visar er senare vad det blir för mat idag hi hi!


Kram Tess

Titta så fin Casper gjort...

Idag är det onsdag, vilket betyder att det är kyrkans barntimmar idag på förmiddagen för Casper. Alla dagmammorna kommer till kyrkan och lämnar dom barn som ska vara där, och sedan hämtar dom barnen igen när det är slut kl 11:30. Efter det så går dom till "våran lokal" som dagmammorna har bokat, och äter lunch med allihop! Sedan är det lite lek osv. efter det. Men strax innan kl 14:00 går Caspers dagmamma hem (några skolbarn har slutat skolan då och hon måste vara hemma när dom kommer) och då brukar hon lämna Casper här hemma påvägen hem till sig.

Så idag när Casper och jag var i kyrkan så kom Caspers fröken fram till oss och gav mig en liten söt kruka med gräs som Casper sått! Och i den fanns två "kycklingar" och pärlor! Jag hade ingen aning om att dom hade pysslat med sånt, he he! Jättesöt var den. Och Ulla (ena fröken) sa att det är en "Påskkruka" som man ska ha framme i påsk!

Dom andra barnen hade fått tagit hem sina krukor i fredags, men då var ju Casper inte där (vi var ju på kryssningen då). Så jag fick ta hem den nu! Jag kunde ju inte låta bli att ta kort på den! Ur söt tycker jag!!





Får se vad man hittar på att göra denna fina soliga dag också! Man blir ju så glad!

Kram Tess

RSS 2.0