Måndag 26 April

Åh vilken underbar dag det har varit! Strålande solsken och relativt varmt ute :) För det första så har man ju namnsdag idag, hi hi. För det andra så fyller min kära svärmor år, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ULLA! :)

Idag så cyklade jag och Casper till dagis! Det var sååå skönt i solskenet, och vi tog det lugnt. Casper tyckte också att det var mysigt och var riktigt stolt när han kom till dagis då han känner sig stor av att cykla :) När jag lämnat han där så cyklade jag till affären och handlade lite, bl.a klädnypor för att jag hade satt på en maskin tvätt på morgonen och ville hänga ut tvätten för första gången sen vi köpte torkvindan :)

Sedan så cyklade jag hem. När jag kom hem så satte jag igång med att göra lite frukost (jag äter aldrig frukost direkt på morgonen när man vaknar, jag måste ha varit uppe en stund för att äta). Och när vi var på Willys och handlade sist, så köpte vi en påse med frallor som man sätter in i ugnen i 6-8 minuter. Så dom tog jag idag, och dom var supergoda och precis sådär frasiga på ytan som riktiga frallor är *mums*

När jag ätit färdigt så var min tvätt färdig också :) Så jag gick ut och hängde upp tvätten i solskenet! Sedan gick jag runt och iaktog tomten lite på olika blommor som hade kommit upp. Gick bara runt ute på tomten och myste helt enkelt.

Tiden rann iväg och snart var det dags att återigen sätta sig på cykeln för att hämta Casper :) Men strax innan jag cyklade iväg så fick jag ett mail från en tjej, där det stog att Casper hade fått en plats i publiken till "Hanna Montana spotlight". Dom flesta vet ju vem Hanna Montana är, och detta är en tv-show som ska sändas i sommar på Disney channel både i Sverige, Danmark och Norge :) Så den 17 maj är det inspelning, hi hi! Casper blev jätteglad när han hörde detta!!

Efter jag hade hämtat honom på dagis så cyklade vi till affären (igen) för att jag ville bestämma med Casper om vad vi skulle ha till mellanmål och middag. Så när det var färdighandlat så bar det av hemåt. När vi kom hem så började jag med mellis, vilken blev en blandning av både krossade Digestivekex, jordgubbar, blåbär och vaniljvisp. Riktigt syndigt och gott ha ha! Den åt vi ute på altan i solskenet och hade det "gött" :) Jag har även köpt multivitaminer/mineraler och Omega 3 för barn, till Casper. Han är ju fortfarande lite förkyld och vill att han får i sig alla vitaminer/mineraler, samt omega 3 som jag anser är viktigt. Dessa är i tablettform och skall tuggas. Den ena är det apelsinsmak på och den andra är det persika/ananassmak, det gillade Casper!

Efter en stund så kom mormor förbi här. Hon hade hittat ett recept som jag ville ha, för det ska jag bjuda mina gäster på i helgen då jag fyller 30!! Men när hon skulle åka sedan för att hämta morfar på jobbet, då ville Casper följa med! Det fick han och så bestämde dom att Casper även skulle äta middag hemma hos dom. Så kan det gå he he. Men det gjorde ingenting, för jag ville gå och städa och plocka här hemma, och det gör man bäst själv. Men vi bestämde att mormor skulle lämna Casper efter dom hade ätit middag, för då skulle hon även klippa Caspers hår (han har varit långhårig ett tag nu).

Efter någon timme så kom dom och mormor klippte håret på Casper. Det blev jättebra!

Här är några bilder på mina blommor på tomten och diverse :) Men dessa små blåa blommor växer över nästan hela gräsmattan :)


Vitsippor


Vet inte vad detta är för blomma, men blå/lila är den till färgen


Äntligen kan jag sätta upp min tvätt på tork ute :)


Här är Caspers vitaminer/mineraler samt Omega-3 tabletter :)


Här är våran goda mellis för idag :)


Det var allt för idag, nu ser vi framemot morgondagen och hoppas även då på solsken :) Hoppas att eran dag också var bra och mysig!


Kram Tess

Mumindagen

Idag har vi varit på Mumindagen i Värtahamnen! Toppenväder var det idag också, strålande solsken (underbart)! Det var en helt fantastisk familje utflykt! Hade dock önskat att vi hade lite mer tid att vara där då tiden gick så fort!

Här är vi påväg till terminalen


Redan på terminalen så fanns det i full gång. Där fick man Dvd skivor och klubbor. Där var tävlingar, Tove Janssons literatur utställning och live band musik. Massor med familjer var där :) När vi skulle kliva på båten så fick vi även två matbiljetter för oss vuxna (alla barnen äter gratis på resturangerna). Men tyvärr så hann vi inte att gå på resturang för vi hade fullt upp med annat hi hi!

När vi kom på båten så gick vi runt och kikade lite. Vi träffade på Mumintrollet och lilla My :)

Lilla My tar Caspers keps och sätter den på Mumin


Strax därefter så var det dags att gå till scenen vid Casino Atlantis, för det var där som dom höll sina små teaterföreställningar. Massor med barn och vuxna var där och ville se föreställningen :)



Efter föreställningen så fick Casper en "Neon drink" (givetvis alkoholfri). Det var många barn som hade sådana drinkar, och det såg läckert ut i det dunkla mörkret när dom där neonstavarna lös :)


Sedan gick vi runt och kollade lite till på båten. Vi hamnade sedan där dom gjorde ansiktsmålningar :) Så där ställde vi oss i kö. När det var hans tur så ville han ha en målning på handen, det blev en döskalle! Sånt tycker han är coolt he he!



Sedan gick vi in i "Silja land". Där finns stora bollhav, tv spel, rithörnor, bygga lego mm. Så där dök ju Casper direkt ner i bollhavet he he!


Efter lite lek och stoj så var det dags att börja gå av båten. Klockan började närma sig kl 15 (då mumindagen slutar). Men när vi kom tillbaka till terminalen så fick man gratis glass, stora som små :) Sedan började vi gå mot bilen för att åka hem.

Jag kan ju säga att detta var en mysig dag (trots att tiden gick fort). Jag rekomenderar till andra barnfamiljer att komma hit till nästa gång det blir en sådan här dag. Det är ju inget inträde eller sånt, så det kostar ju inget (om man inte ska handla från affärerna på båten).

Men det var en härlig dag med många glada skratt och glada ungar (och vuxna hi hi)


Kram Tess


Just det...glömde att berätta detta..



Jag glömde ju säga att jag har även vunnit någonting! Jag vinner annars ALDRIG något, men nu så gjorde jag det! Jag har vunnit två biljetter till Tobbe Trollkarls show i Norrköping!! Snacka om att jag blev överlycklig över att vinna någonting!!

Men nu till det lilla "kruxet"...det är i Norrköping IMORGON redan!! Och är endast för två personer (vi är ju tre). Plus att vi har planerat in något annat evenemang imorgon med familijen. Så lite ledsen blev man, för det gick inte att byta dag då han turnerar runt om i landet....men vill vi se honom en annan gång så uppträder i Stockholm på Grönan i sommar. Aja...så kan det gå ibland.



Imorgon ska vi nämligen iväg på "Mumindagen" i Värtahamnen (om inte Casper blir sämre givetvis). Då är det nämligen så att båten Silja Symphony lägger till vid hamnen och där kommer Mumintrollen att vara. Så man är både på terminalen och på båten :) Det är teater (tre föreställningar), ansiktsmålning, öppet lekrum, utställning av Tove Janssons litografier mm.

Det är även Specialpriser på kryssningar
Glass från Hemglass och ballonger till alla barn vid hemgång
Godis till alla barn
Levande musik

Visst låter det som en rolig familjeutflykt!



Bjuder på en härlig bild på Casper och Findus när dom myser :)



Kram Tess

Mycket som händer :)

Igår var vi iväg och handlade lite. Vi åkte iväg för att kolla på en högtryckstvätt som var på rea. Men när vi var där och kikade så såg den faktiskt inte så mycket ut till världen (om man säger så). Vi kände att vi kunde vänta med att köpa en bättre sådan, för om vi skulle behöva en så kan vi låna en av mina föräldrar :)

Vi var även på Max och åt lunch, man behöver ju inte alltid ta McDonald´s :) Sedan åkte vi runt till Rusta och Ö&B och handlade lite. Bl.a en torkvinda som jag önskat mig länge! Vill kunna hänga ut tvätten när jag tvättat, det känns så friskt och skönt med sådana kläder som fått hänga ute och torkat :) Danne hade även sett på blocket.se om en annons om en studsmatta med skyddsnät som var billig! Och vi har letat efter en sådan studsmatta till Casper att ha på tomten. Så vi åkte dit och tittade på den, och den var så gott som ny! Gissa om Casper blev lycklig när vi sa att vi skulle köpa den till han :)) Sedan åkte vi till systemet för jag ville köpa vin (det var ju fredag hi hi) Efter det så åkte vi hem.

Danne hade ju en del att sätta ihop :) Men bra blev det!

Min torkvinda <3


Findus klätterställning som han fick :)


Köpte även ett ordentligt torrfoder på Animalen till Findus. Vill ju inte ge han någon mat som det är mest vatten i (som dom som finns i vanliga matvarubutikerna). En bra start i livet vill vi ge honom med god kost!


Ihopsättning av den stora studsmattan :)


En glad och förväntansfull Casper i väntan på att studsmattan ska bli färdig :)


Ja glad och rolig är han minsann he he!


Vi hann inte att sätta upp skyddsnätet igår kväll. Det blev för mörkt. Men idag har han fått hoppa, när vi kom hem från att ha varit uppe i Länna och sålt lotter åt föreningen "Stulen barndom, Stockholm"


Som ni läste så var vi uppe i Länna idag för att sälja lotter åt föreningen "Stulen Barndom, Stockholm". Vi gick upp tidigt imorse för att vi skulle vara vid Skarpnäck runt kl 8.00. Casper är tyvärr förkyld med en jättejobbig hosta, men han ville ändå följa med för han är "chefen" när vi hjälper föreningen (lite som föreningens lilla maskot he he) :) Vi tycker att det är viktigt att visa sina barn att om man kan, så ska man hjälpa andra...för det krävs inte så mycket genom att visa sitt stöd och hjälpa andra.

Här är vi :)


En trött liten kille som sagt "kom och köp lotter" till folk i någon timme + en jobbig förkylning som tar på krafterna.
 

Påvägen hem blev han glad! Mormor och morfar bjöd oss på McDonald´s. Så här har vi en mätt och trött kille i bilen påväg hem :) Vi stog ju ändå och sålde lotter i 6 timmar. Men han var inte den enda som var trött, jag var också trött och det slutade med att vi båda två somnade gott i bilen hem hi hi!




Så nu har vi tagit det lugnt och Casper har fått hoppat mer i sin studsmatta när vi kom hem :) Men nu så är det soffan som gäller, hoppas att det är något bra på TV.

Sköt om er där ute!

Kram Tess

Vilken dag!

Idag när jag vaknade så var det inte ett roligt väder att vakna upp till...mulet och regn (trist, jag hade hoppats på något annat)! Aja, man lunkade fram på morgonen och försökte gnugga tröttheten ur ögonen. Casper sov nämligen hos oss inatt igen, och han ligger verkligen inte still när han sover!

När jag väl fick upp Casper och gjorde frukost till honom så slog det mig att det inte är kul att cykla i detta väder! Jag och Casper hade ju planerat att cykla till dagis för att Danne jobbar idag....men usch, nej tack! (Plus att jag inte fick upp låset vi skulle använda till Caspers cykel heller). Så jag ringde till min storasyster och frågade ifall hon kunde åka och lämna Casper på dagis, vilket hon kunde (tack syrran, love you) :-)

En stund efter syrran och Casper åkt så ringde syrran igen! Jag trodde att det hade hänt något, så jag satte ju andan i halsen när jag såg att hon ringde! Men det var det inte *pust* :) Hon undrade ifall jag ville följa med henne ner på stan och hålla henne sällskap när hon skulle handla presenter till hennes dotter som fyller år i helgen och ta en fika! Och självklart ville jag ju följa med, varför sitta inne själv liksom. Så efter en stund kom hon tillbaka hit och hämtade upp mig.

Först så gick vi till Handelsbanken för att syrran hade ett ärende där. Efter det så gick vi till leksaksaffären :) Thea (min systerdotter) kommer att superglad över presenterna som syrran köpte till henne, det kan jag lova hi hi!

Sedan blev vi lite fikasugna och gick till Nilssons. Det var länge sedan som man var där och fikade! Men det kan ju bli en och en annan gång nu när man bor här nera (fast man inte borde he he). Det var riktigt trevlig! Och det var skönt att ha en "syster date" faktiskt. Mycket tjejsnack blev det! Och MYCKET skratt!! Det var länge sedan som man skrattade så att man grät :))

Efter fikat så gick vi in i några butiker på torget för att kika lite. Sedan var det dags att åka och hämta Casper på dagis. Dagen hade varit bra för honom. Dom hade varit ute och gått en bit till en dagis kompis som heter Oliver, för han fyllde år så att föräldrarna bjöd alla dagisbarn + fröknar på lunch hemma hos dom!

Efter detta så åkte vi till Trossen (ICA) och handlade lite och så skjutsade syrran hem oss. En jättemysig dag blev det :) Men för någon timme sedan så började regnet att förvandla sig till ett riktigt snöoväder!! Så nu är det allderless vitt på backen igen! Bläää för snön, jag vill ha VÅR och värme nu!!! Hoppas att "skiten" går bort snart, jag är så less på den.

Nilssons bageri


Casper tittar ut på snöovädret


Vitt täcke på backen :(


Här är jag på plats framför datan precis innan bloggning:)


Nu ska jag ta hand om disken och fixa lite innan jag ska sätta mig ner i soffan och ta det lugnt. Men vi hörs snart igen.

Kram Tess

Lite av varje...

Idag har varit en ganska så skön dag. I morse så åkte Danne och lämnade prinsen på dagis. Sedan när han kom hem så tog vi det lugnt och åt sen frukost :) Men när klockan närmade sig lunchtid så fick jag lust att åka iväg till Järna för att gå i en affär som har lite av varje (leksaker, kläder, inredning mm.) Jag var ute efter födelsedagspresent till Thea (min yngsta systerdotter). Hon fyller nämligen år i helgen, 24 april! 7 år minsann!!! Shit alltså, tiden går allderless FÖR fort!

Men jag hittade lite saker till henne som jag tror hon kommer att tycka om :) Jag skriver inte vad det är ifall min syster är här inne och läser hi hi!

Jag såg ett så charmigt hopprep som jag bara inte kunde motstå att köpa till Casper! Han har ju ett hopprep hemma redan, men det är inget bra "rep", för den är i plast och är konstig. Denna har riktigt rep och handtagen är i trä, fast dessa var elefanter i trä! Hur söta som helst!! Eller vad säger ni hi hi?


Casper blev överlycklig över dessa och ville prova direkt hi hi!

Efter lite shopping där så var det dags att åka och hämta Casper på dagis. Allt hade gått bra idag med :) Sedan åkte vi till Konsum och skulle handla lite, och där inne bjöd dom oss kunder på kaffe/saft och fyllda vanilj hjärtan (bakelser)! Så där hängde Casper och fikade, samt pratade med dom två kvinnorna som delade ut fikat he he.

Sedan åkte vi hem. Då var det dags för lite pyssel på tomten igen. Idag har jag krattat upp mera löv och har även eldat torrt gammalt gräs som låg uppe på jordkällaren och lite nerevid. Skönt att få röja undan och få fram friskt gräs och blommor som kan dölja sig därunder :)

Här ser ni att jag eldat halva jordkällartaket (fast nu är allt uppeldat he he)


Danne är framme med kameran minsann he he!


När jag var färdig med allt för idag, så var det dags för middag. Danne hade grillat kött som vi hade både tzatziki och potatissallad till *mums*! När vi hade ätit färdigt så ville vi tända en brasa, så Danne var ute och högg upp lite ved. Casper hjälpte till med veden när han kom in igen :)



Så här bra blev det tack vare mina killar :) Love it!



Nu ska vi bara ta det lugnt och slöa i soffan framför TV:n innan det är dags att möta John Blund. Hoppas att ni läsare får en underbar tisdagskväll!

Kram Tess

Äntligen!

Hej alla mina trogna bloggläsare :) Nu ska jag äntligen försöka hinna med att blogga igen, hi hi! MYCKET har hänt sen sist jag skrev, för då bodde vi fortfarande i Haninge. Men nu har vi redan bott i Trosa i nästan 2 månader, och vi stortrivs!!

Det går inte att beskriva vilken skillnad det är från att bo i lägenhet till att bo i hus! Det är bara såå underbart (framför allt nu när snön är borta och vi går mot varmare tider). Men vi har mycket att göra att göra på tomten, den har inte skötts så bra på länge och behöver rensas på mycket skit. Men det är faktiskt skönt att gå och pula och fixa, för man tar det lugnt och ändå har det trevligt.

Nu går man och planerar vad man kan plantera och var man ska ha sitt lilla "land" där man kan sätta lite potatis, lök, morrötter mm. Det är jättemysigt att planera sånt :) Vi hinner nog kanske inte plantera så mycket i år, men vi måste ändå komma underfund med hur vi vill att tomten ska se ut.

Casper har börjat på dagis här också. Han trivs ganska bra, men det är en stor omställning från att ha gått hos en dagmamma i hela sitt liv till att komma till en dagisverksamhet. Men han går ju bara några månader till, sen i höst så börjar han ju i förskolan (min "lilla" pojke...tiden går så fort).

Tillökning i familjen har vi fått också :) Casper har äntligen fått sin älskade kattunge som han så länge tjatat om! Så nu har vi en liten busig, envis, söt och charmig hankatt som heter Findus (Casper älskar "Pettsson och Findus" filmerna och kom på namnet därifrån)

Mycket vilt har vi här i skogen också! Hjortar, harar och vildsvin bl.a! Dom sistnämnda är inga roliga....fy vad dom har bökat på våran tomt!! Vi måste köpa stängsel så att dom inte förstör tomten totalt tillslut. Fågellivet är rikt här ute! Det är så mysigt att vakna upp varje morgon och höra en hel kör av fågelkvitter från olika slags fåglar. Danne brukar höra ugglan hoa om kvällarna och så har jag hört hackspetten hacka, supermysigt!

Jag sitter nu på den bärbara datorn, för att till den stationära datorn så har våra dataskärm gått sönder på :( Och dom flesta bilderna på huset har vi i den datorn. Så tills dess så får jag ta lite nya bilder som jag kan visa senare här för er hur vi bor nu :) Men någon bild har jag ändå på denna datorn.

Här ser ni vårat hus med stora alltanen och sedan är det gäststugan. Man ser även den lilla "kullen" (framför gäststugan på bilden) som är jordkällaren he he


Våran lilla "bebis" Findus <3


Så här mysigt har vi det om kvällarna! Jag ÄLSKAR den öppna spisen och tända en brasa!


Fler bilder kommer inom kort!


Sköt om er där ute så kommer jag att fortsätta skriva snart igen :))

Kram Tess

RSS 2.0