Gulligt

Måste bara berätta om vad Casper sade här om dagen!

Vi har ju smått börja "spåna" om lite namn till bebisen, och så har vi även frågat Casper vad han tycker att bebisen ska heta om det är en kille eller tjej. Och det har varit en hel del funderingar kring detta. Men i förrgår, när han satt på toa (!) och jag tittade på tv, så rusade han helt plötsligt ut därifrån och ropade

-Mamma!! NU vet jag vad bebisen ska heta!

-Jasså vaddå frågar jag

-Fredriksson såklart!

-Fredriksson? Men det går ju inte, det är ju ett efternamn. Men hur kom du på detta namn?

-Jo, det är så att våran ena fröken (Åsa) har en nalle på skolan, och han heter Fredriksson. Jag tycker att han är sååå söt!

Visst är han gullig, våran älskade Casper hi hi! Men någon Fredriksson blir det tyvärr inte :)




Idag har jag även varit hos min barnmorska. Jag är nu i v. 16+3 :) Tiden går relativt fort tycker jag, men ändå inte....tycker det är en evighet tills ultraljudet som jag ska på den 14 november! Men idag så fick jag iaf. höra hjärtljuden för första gången. Åååhhh som jag njöt!! Riktigt roligt att höra! Det lät som ett "tuff tuff tåg" i full fart! Med hela 152 slag/min! Riktigt mysigt! Och alla värderna är bra och alla prover mm. Allt är toppen!

Vi är så lyckliga!


Kram Tess

Våra små kändisar

Måste bara få berätta (och visa) att i lördags så var det premiär för barnprogrammet "Den flygande mattan" på Barnkanalen! Och Casper och hans kusiner Emma och Thea var ju med i publiken när den spelades in i våras :) Det är ett program som är allsång för barn, och är mycket uppskattat :)

Man såg ungarna jättemycket när man kikade, och Emma sjöng en liten rad med artisten Ulrik Munter också (Jag vill ha en egen måne). Man ser lätt Caspers blåa tröja där dem står i gången där artisten/programmledaren går och sjunger!

Här är några småklipp från programmet. Och i detta första klipp så ser ni Casper och hans kusiner på vänster sida, brevid programmledaren :)



Här kör dom Abba medly, och här syns dem brevid programledaren runt 2:45 min in i klippet!





Här har ni när Emma sjunger "Jag vill ha en egen måne" med Ulrik Munter :)



Ja ni kan ju förstå att vi alla satt som klistrade framför våra Tv apparater och var så glada och hade så kul att få se detta, då det var ett tag sen som detta spelades in.


Annars så flyter livet på hos oss ganska bra. Jag är nu gravid i v. 15+3 och mår hyffsat bra. Har dock mycket migrän, som är mindre trevligt och så mår jag illa på förmiddagarna och kräks ibland. Men det är inte så att jag går runt och mår illa konstant (peppar peppar!)

Casper tycker att det är så roligt att han ska få en lillebror eller lillasyster nu! Han går runt med barnvagnen som vi köpt, här inne och "tränar" he he. Det ser så gulligt ut då han lägger ner sin gosenalle i vagnen och går runt med den här inne he he. Och nu är det inte heller så mycket saker som vi behöver köpa till bebisen heller, för vi har köpt barnvagn, bilbarnsstol, babysitter, vagga och spjälsäng. Det som fattas nu är skötbord, men det är ingen brådska med det än. Men det är iaf. det som fattas mer eller mindre :)

Ja det var allt jag hade att skriva om just nu. Sköt om er där ute i höstrusket!


Kram Tess

Judo

Jag kanske inte har berättat för er att junior har börjat på judo denna termin? Men det har han :) Han fick ju pröva på några olika sporter på "Olympia dagen" som vi hade här i Trosa i våras, och då prövade han bl.a på judo och gillade det. Så nu när skolan började denna termin så började även han på judo. Han tycker det är roligt och trivs bra. Har superbra tränare också. Förvisso så är det träning 2ggr/vecka, men vi går en 1ggr/veckan (som vissa andra också gör i hans judo grupp). Det blir för mycket annars med både skola, läxor och träning.

Och idag när han hade träning så hade äntligen hans judodräkt kommit :)

Så här är våran coola judokille i sin judodräkt!




Kram Tess


Sprattlande litet liv

I måndags så var vi inne på sjukhuset för att göra ett lite tidigare VUL (ultraljud), då jag har varit orolig över att allt kanske inte stog rätt till. Det har hänt en väldigt tragisk och hemsk sak i vår familj, som jag INTE tänker ta upp här...då det är ett polisärende och det väntas rättegång. Men detta har gjort att jag mått dåligt och inte haft någon matlust och stressad, förbannad, ledsen....ja allt på samma gång. Det är endast den närmsta familjen och vännerna som vet vad som hänt, så ni förstår ju vad jag menar.

Men detta gjorde då att jag blev orolig över att allt kanske inte stog rätt till i magen, och bokade då in en tid för ultraljud. Jag var så nervös och gråtfärdig när jag och min man åkte in. Men samtidigt är det skönt att få veta!

Träffade en underbar läkare som förstog oss, och att det var lika bra att kolla upp. Och tänka sig....där inne så sprattlade det en livfull liten bebis som knappt ville vara stilla! Sååå underbart att se! Man kunde inte se nog på skärmen, det var så häftigt och blev en sån otrolig LÄTTNAD! Ja, tårarna bara sprutade på mig igen ha ha. Så läkaren sa att jag var i v. 13+2 och att jag nu kunde ringa och beställa tid för "rutin ultraljudet" som man tar i v. 18-19. Så det gjorde jag när vi kommit hem igen. Så vi ska dit den 14:e november :)

Berättade för Casper när vi kom hem att han ska bli storebror, att det fanns en liten bebis i magen! Och vi visade bilden för han och förklarade vad som var vad he he. Vilket jubel det blev!! Han blev så otroligt glad och stolt! Mammas älskade hjärta, ska äntligen få bli storebror som han så länge har önskat!


Här har ni Caspers lillebror eller lillasyster som knappt ville vara stilla för fotografering ha ha!





Kram på er!


RSS 2.0