Midsommar!

Hej kära läsare!

Hoppas att ni hade en underbar midsommar igår med trevligt sällskap, dans kring stången, god mat mm. Vi hade det jättemysigt igår!! Vi firade midsommaren ute vid Tullgarn Slott! Det är andra året i rad som dem har midsommarfirande där, så det är relativt nytt :) Men det var mycket folk där och det var så otroligt mysigt och bra! Så hit kommer vi definitivt nästa år igen! Då kommer vi ha med oss filtar/stolar och picknick. Det såg så mysigt ut när folk satt där. Vi gick istället och fikade på Cafét som finns där.

Hela atmosfären och miljön där är ju helt fantastisk! Så romantisk och mysig :) Och så ligger det nära vattnet! Så när vi kom dit så gick vi direkt till midsommarstången och dansade :)



Här är vi! Och jag med blomkrans i håret :)



Vädret var blandat från mulet till sol. Det kom faktiskt mörka moln och det var nog väldigt nära till att det skulle komma regnskurar, men faktiskt så klarade vi oss från det denna gång! Efter vi dansat färdigt så gick vi runt och kollade lite på vad som fanns mm. Och då hade dem fiskdamm som Casper fick ta :)



Dem hade något bord med lite loppis och ett annat med lotter, men vi tog aldrig några lotter. Vi gick istället och käkade korv med bröd. Eller Casper tog kokt korv m. bröd och jag valde grillad Vildsvin chorizo! Det har jag aldrig prövat tidigare! Men jag kunde inte äta upp hela, då jag tyckte att den blev lite stark i slutet. Men kul att pröva något nytt! Älskar ju vildsvin! Eller viltkött i övrigt är gott! :)

Grillad vildsvin chorizo


Efter vi ätit så ville Casper rida på hästen som gick runt där. Han var dock lite rädd när han satt där uppe, men det gick bra! Han är mer höjdrädd än rädd av själva hästen. Men jag följde med han när han red den lilla rundan, så det gick bra. Men han tyckte samtidigt att det var väldigt roligt, och ville rida flera gånger under dagen he he!



Här är lite bilder på hur det såg ut där!



Det fanns även att man kunde köpa midsommarbuffé vid Drottning Victorias hovstall för dem som ville. Och det var det många som ville ha. Så det var populärt, för maten var fort slut så personalen fick komma och fylla på!



Sedan gick vi mot orangeriet och ville titta där inne. Det är ett stället som har ett litet café och så har dom försäljning av olika inredningsprylar och tavlor. Det är mest en ateljé där man målar sina tavlor, och det hålls även målarkurs här ute för dem som vill. Men det är så otroligt mysigt där!

Och påvägen dit så går man förbi kocken/skådespelaren Per Morbergs hus! Och junior älskar ju honom från " Vad blir det för mat" på TV! Och han har velat att se Per där. Och faktiskt så fick vi se han också, där han satt på sin åkgräsklippare och klippte gräset minsann :) Åh vad Casper var lycklig! Äntligen har han fått se han, ha ha ha!

Hans hus! Och ni kanske kan se han längst nere till höger som en "liiten prick" nästan :)



Orangeriet



Här är "Dom tre bockarna bruse"! Iaf. om man får tro vad Casper säger, he he! Men det är lite konstiga "bockar" som har som en fena i bak. Kommer faktiskt inte ihåg vad dessa heter...men jag har hört talas om dem.



Här på orangeriet så säljer dom även lite leksaker och kostymer i form av riddare och prinsessa. Jättefina och söta.



Men det var tomt på det lilla söta cafét, då alla var kring midsommarstången och åt och fikade där istället. Men det är ändå ett mysigt litet café! Och detta orangeri kan man även hyra om man vill! Till bröllop eller andra festligheter!



Efter våran lilla titt, så drog vi oss tillbaka till alla dom andra midsommarfirarna och bestämde oss för att ta en fika vid stallet. Äppelkaka med vaniljsås var inte dumt en dag som denna :)



Efter detta så gick vi och tog oss en titt på Slottet också. Det håller på att renoveras på utsidan, hela slottet. Men tycker ändå att dem kommit långt med detta! Förra året så var vi där inne och gick på slottsvandring, jättespännande! Och junior tyckte också att det var roligt, då barnen som gick med i rundvandringen, var på "fladdermus jakt". Vilket innebar att dem hade gömt fladdermöss (av tyg) i dom olika rummen där visningarna var, och barnen skulle räkna hur många fladdermöss dem sett och fick då ett pris när vandringen var över! Det tycker jag är roligt, att dem även tänker på barnen :)

Tullgarn Slott



Tullgarn kommer på många sätt att vara ett av våra absoluta favoritställen, av många olika skäl! Det var bl.a här som vi spenderade en förmiddag med fotografering på våran bröllopsdag också :) Hela stället är helt fantastiskt, och man går som i en romantisk film längs alléerna med dem flera 100-åriga gamla träden (ek?) längs med gångarna. Jag skulle verkligen kunna babbla hur mycket som helst om hur himla underbart och vackert det är där ute, men samtidigt så skulle ni som inte varit här ändå inte förstå. Det bästa är att ni kommer hit och ser för er själva :) Sådär, då har man gjort lite reklam för Tullgarn också, ha ha!

Casper som säger hej då till fina hästen innan vi åker hem till mormor och morfar.



Hemma hos mormor och morfar så bjöd dem på midsommartårta! Gud så gott det var!! Med marängbottnar också, riktigt smarrigt :)



Efter vi ätit tårta, så kom mormor med en ask med jordgubbar som det bara var att äta av! Och vad vore en midsommar utan mycket jordgubbar, hi hi!



När vi varit där ett tag så var det dags att åka hem. Klockan hade blivit så mycket så att det var dags att tänka på middagen. Vi var faktiskt själva hemma och käkade lite midsommarmiddag! Det var så skönt och lugnt! Annars har vi ju alltid firat midsommar hemma hos mormor och morfar tillsammans med oss alla syskon med familjer mm. Och då blir det alltid "fest"! Men nu var vi själva, utan nubbe och allt. Och det var helt underbart! Så det blev janssons frestelse och sill mm. till middag hos oss igår! Mums!

Och när vi precis hade ätit färdigt så kom min syster med familj förbi en stund! Det var roligt, då ungarna lekte och Casper och Thea höll även en konsert för oss! Våra "rockers ungar" he he :)



Sedan blev det körningar på både krossen och fyrhjulingen för alla barnen (och även för Matte och Danne ha ha ha!) Men här skjutsar Casper Thea! Visst är dem söta! :)




Så såhär såg våran midsommar ut! Underbart härlig, lung och skön :) Hoppas att eran midsommar var lika härlig och att ni hade roligt (och bra väder!). För första gången på flera år så regnade det inte en enda gång igår, vilket det alltid annars har gjort på midsommar. Att det kommer små skurar....men inte nu minsann :)


Kram Tess


Olympic Day Trosa

Hej kära läsare!

Idag så har vi varit iväg på Olympiska Dagen (Olympic Day) här i Trosa med junior. Det är att man får prova på olika olympiska sporter, och se om man vill börja på något och satsa på det. Man fick välja två sporter att pröva och junior valde Taekwondo och Judo! Men innan vi började så samlades vi ute vid Tomtaklintskolans IP (i spöregnet) Där delades deras nummerlappar ut (dom man fäster fast på tröjan). Och så skulle olympiska elden tändas. Men just för att det regnade så satte dom upp en låtsas eld! Och med oss hela dagen var även fyra styckna äkta olympier med:

Anna Laurell - Boxare. Hon har tagit 2 st VM guld, 3 st EM guld och 4 st SM guld. Hon är även den första kvinnan i Sverige som utsågs till "årets boxare" år 2005!

Danijela Rundqvist - Ishockeyspelare. Hon spelar i Canadian women´s hockey league för Brampton. Hon deltog i Olympiska vinterspelen år 2002 i Salt Lake City och OS i Turin 2006, och kom därifrån med brons och silver som resultat.

Jörgen Magnér - Simning. Femfaldig olympisk mästare!! Det ni :)

Jalmar Sjöberg - Brottare. Han representerade Sverige i Olympiska Sommarspelen år 2008 i 120-kilosklassen. Där kom han på fjärde plats. Han har personligt rekord i bänkpress på 240 kg!!!


Här har junior precis hämtat ut sin nummerlapp



Här kommer dem fyra olympierna och inviger dagen.



Sedan så "tändes" elden :)



Efter det att den "tänds" så blev det nationalsång innan vi gick till gymnastiksalen. Det första som junior skulle pröva på var som sagt Taekwondo! Det var lite svårt, många olika tekniker som dom visade på en gång. Men generellt sätt så tyckte Casper att det var kul! Svårt och jobbigt men kul!



Efter 1½ timme med träning så var det dags för lunch! Dem bjöd på olika sallader med bröd och dryck!



Föräldrar fick också äta sallad eftersom det var så många barn som inte ville ha. Och även när allt var över så fick man ta hem sallad. Så mycket fanns det kvar!! Men en räksallad för min del var perfekt :)



När vi ätit färdigt så passade junior på att ta autografer från olympierna. Dem skrev på hans nummerlapp :)



Efter det att lunchen var över så var det dags för junior att pröva på Judo! Det var jättekul tyckte han. Dock så var det också svårt, men jag såg att han tyckte att detta var lite roligare än taekwondo. Dem fick pröva falltecknik och så tränade dem på olika "fällningar". Det var roligt att se faktiskt. Och jag som satt och kollade, tog i med hela kroppen själv när jag såg dem när dem försökte att ta sig från ryggläge på golvet ha ha ha!! Så kommer jag att ha träningsvärk imorgon så vet jag varför, och ändå var jag inte med och tränade ha ha ha!



Här är det fällning på gång



Anna Laurell stog och tittade på också :)



Sen när allt var över så samlades dem alla och tränaren berättade mera om hur det går till om barnen vill börja med judo och när det börjar samt var. Och junior vill gärna pröva judo igen till hösten (då dem börjar igen). Så om han fortfarande vill det när sommaren är slut så ska han få göra det.



Här sitter junior och myser med Anna och Danijela :)



Här sitter han tillsammans med Jalmar också! Han ser så liten ut i jämförelse med honom, och då är ändå Casper en lång kille!




När detta var över så var det samling och avslutning för dagen. Det blev lite tal och dem hoppades att barnen hittat något som dem var intresserade utav att göra. Jag har ju glömt att säga vad det var för sporter dom fått välja mellan!! Oops! Men det var iaf. Tennis, Friidrott, Badminton, Taekwondo, Trampolin, Cykel, Karate och Judo (pingis också kanske, jag kommer inte ihåg).



Casper fick även känna på en äkta OS medalj i guld (Jörgen Magnérs) också. Hur tung den var osv. Det var häftigt! För hur många får känna och se en sådan :) Och innan vi åkte hem så passade vi på att fota junior vid den "olympiska elden" he he!



Detta fick han med sig hem: Ett kort på han tillsammans med Jörgen Magnér, alla fyra autograferna på sin nummerlapp och ett nyckelband!



Så Casper har verkligen haft en KANONDAG! Han har haft kul samtidigt som det varit lite svårt och jobbigt. Det var ju ändå första gången som han prövade på sporterna. Det ska vara lite jobbigt för man tränar ju :) Men judon var roligast! Så vem vet...kanske vi har en nästa Olympier i judo om ett x antal år he he?


Och bara några minuter efter det att vi kommit hem, så ringde telefonen och Caspers kompis Jesper ville komma över och leka, och visst fick han det! Så det har verkligen varit full rulle hela dagen idag. Men det är bara kul! Synd bara att det har regnat i stort sett hela dagen...hoppas på bättre väder snart igen. För detta vill vi inte ha nu när vi har semester!


Kram Tess

Alla barns roliga dag!

Hej igen!

Ja idag var det full rulle igen! Det var nämligen "Alla barns roliga dag"! Vilket innebär att det var ett stort "jippo" för barnen hela dagen idag här i Trosa :) Så efter frukosten imorse så åkte junior och jag ner dit. Vi kom precis i tid till piratteatern och satte oss för att titta.



När "piraterna" hade hittat sin skatt så fanns det små godispåsar där i som alla barnen fick en i var :)



Efter denna lilla föreställning så ville Casper gå till lådbilarna (trampbilarna) och trampa runt lite :) Men det var många som ville samma sak, och det fanns ingen köbildning. Så det gällde att springa fram till en bil som blev ledig först. Lite halvdåligt kan jag tycka, då det var blandade åldrar på barnen och dem minsta kanske inte kunde vara lika snabba. Och vissa föräldrar lät sina barn åka lääänge på bilarna, fast dem såg att det fanns en massa andra barn som stog och väntade. Dålig stil tycker jag!



Fiskdamm fanns också på plats, till barnens förtjusning!




Ansiktsmålning är ju också populärt! Så dit ville ju även junior :) Man fick välja vad man ville ha, bara det var relaterat till pirater och sjörövare :) Så en dödskalle på kinden var ett måste!



Sedan var det dags för att gå till "pirat verkstaden" där barnen fick göra egna "ögonlappar" och så fick dem en piratflagga :) Man måste ju vara en "äkta pirat" dagen till ära he he!



Lite saft måste varje pirat ha efter ett tag. På saftborden, som stog utplacerade, var det bara att ta för sig :)



Efter lite vätskepåfyllning så gick vi vidare till minigolfbanan på vandrarhemmet. Där var det gratis minigolf för barnen idag :) Självklart passade vi på då vi gillar att spela minigolf



Det hela slutade med att jag vann! Men det var ganska jämt ändå, Casper hade 43 poäng och jag 37p, på 9 banor. Sedan gick vi upp mot restaurangen Antons Krog. För där var det också jippo. När vi kom dit så var Hoppis & Skuttis i full gång där. Och Casper kastade sig in bland barnen och var med han också :)



Efter detta lilla "träningspass" så gick vi in på Antons Krog för att hämta en gratis glass som dem delade ut till alla barnen idag :) Så en liten glasspaus var inte så dumt!



Efter glassen var slut och att en hund som också befann sig vid våran bänk slutat att sukta efter juniors glass, så ville han hoppa trampolin som cirkusskolan ordnat. Det var roligt!



Cirkusskolan hade även andra saker att pröva på som jonglering, hålla balansen, snurra tallrikar på pinne mm. Sånt var kul att pröva på också :)



När junior testat allt han velat pröva på så kurrade det i våra magar. Dags för lunch. Vi gick till pizzerian och delade på en pizza, då dom gör så stora pizzor! Kolla in Caspers pizzahalva så förstår ni! Och vi fick ändå lämna en stor bit) 




Sedan så åkte vi hem! Har verkligen haft en kanondag!! Men nu är vi trötta, och har bara slappat resten av dagen. Och tro inte att vi har någon direkt sovmorgon imorgon heller! Nä, för då är det dags för "Olympia dagen" som vi anmält junior till. Där barnen får testa på olika olympiska grenar. Casper ska bl.a pröva Taekwondo och judo :) Men mer om detta skriver jag imorgon!


Önskar er en underbar kväll och kram på er!

Tess

Lite mycket flängandes hit och dit...

Hej kära läsare!

Nu har det gått en tid igen sen senast jag skrev! Men det händer jättemycket hos oss hela tiden!! Men nu börjar jag bli trött, ha ha! Är toktrött och har ont i precis hela kroppen! Den bara värker!!Måtte denna kommande vecka inte vara lika hektisk :) Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var junior iväg på en casting till en reklamfilm. Och saken är den att dem ringde tillbaks till mig onsdagen veckan efter och sade att Casper var en av favoriterna och ville boka in junior för en s.k callback. Och där samlas då alla favoriterna och så får dem göra samma sak igen. Efter det får produktionsbolaget och deras kund bestämma sig för vilka dem vill ha med.

Så Callbacken var i måndags denna vecka. Så det var bara att åka upp så junior fick provfilmas igen. Sedan ringde dem i onsdags och sade att han fått rollen! Torsdagen var det kostymprovning i Stockholm och igår, fredag, så var det inspelning!! Snabba puckar minsann! Och ett jäkla flängades fram och tillbaka från Trosa - Stockholm och vice versa.

Och igår så var vi tvugna att gå upp kl 05:30! Sedan tog vi oss till Södertälje och tog pendeln där till Stockholm, och så bytte vi till tunnelbanan ut till Gullmarsplan. Dit skulle vi som inte kunde ta oss själva ut till inspelningsplatsen själva, och mötas kl 08:00. Då kom det en minibuss och hämtade upp barnen, och strax därefter så kom det en taxi åt oss andra som körde oss till rätt ställe :)

Jag kan tyvärr inte säga så mycket om inspelningen, varken bilder eller berätta då jag skrivit på ett kontrakt. Men håll ut! Om ca 3-4 veckor så börjar den att visas på TV :)) Då kan jag berätta mera *s*

Men vi hade problem med vädret igår. Det bara regnade och regnade....och detta var en utomhusinspelning...ja men efter lite om och men, och fix så gick denna dagen och dem filmade allt. Dem pratade ett tag att avbryta och försöka ha inspelning som idag istället. Men så blev det inte (skönt). Junior var färdig runt kl 19:00! Så det var en låååång dag för han (oss). Men inte ett endaste gnäll eller pip om att det var jobbigt! Man blir lika imponerad varje gång alltså! Min lilla skådis plutt <3 Regissören, som var engelsman, talade om för junior vad han skulle göra och junior fattade!! Helt faschinerande! Men det är väl så, ungar hör engelska ganska ofta runtomkring sig. Och snappar upp allt och har lätt att förstå! Och junior svarade "yes" eller "no" och såg glad ut och gjorde som regissören sade hi hi! Gullplutten!

Vi var hemma igen runt kl 20:15! Så det var kvällsmat direkt för junior för att sedan komma i säng. Jag trodde att jag skulle somna tidigt jag med, men ICKE! Jag och älsklingen satt uppe till ungefär kl 00:30! Tittade på filmer som "En främling i familjen" och "American history X" Då hade jag varit uppe och vaken i 19 timmar!

Och sova gott gjorde jag inte heller...en liten junior kom intassandes till oss inatt för att han hade drömt mardrömmar igen. Nu drömde han om något med en arg och dum häxa! Tycker så synd om han när han har sina mardrömmar! Han har nästan blivit lite rädd för att somna och frågar mig alltid varje kväll "mamma tror du att jag kommer att drömma inatt?" åh vad jag ogillar detta! Önskar att man kunde få bort alla hans mardrömmar! Hoppas att denna period av mardrömmar går över snart...

Men idag fick jag sovmorgon till 08:45! Så skönt! Och iväg på nya äventyr var vi idag också! Mer om det i nästa inlägg :)



Kram Tess

Skolavslutning!

Ja då har skolavslutningen varit också, den 10:e juni. Men jag har ju som jag sagt tidigare, inte haft tid att blogga förens nu :) Bättre sent än aldrig ;) Men den stora dagen var iaf. i fredags och vi hade en förväntansfull liten kille här hemma! Bra väder fick vi! Var lite oroliga om det skulle börja regna dagarna innan, för att då samlas alla barnen +  personal inne i gympasalen och då får inte föräldrarna vara med pga. utrymningsskäl. Men som tur var så slapp vi det nu och vi fick vara med och se och höra dom söta fina barnen :) Och tänk....min lille plutt ska börja i 1:an i höst!!! Hujedamig vad tiden har gått!!

Här har han stylat till sig och är redo för att åka till skolan :)



Så vi åkte till skolan och lämnade honom med sin klass och så gick vi till baksidan och ställde oss i väntan på att barnen skulle komma. Och här kommer allihop intågande till musik av trummslag.



Här står dem framme och sjunger "sommar och sol" som dem har tränat på så duktigt!



Casper kusin Emma och hennes klass var också uppe och sjöng "Hallelulja" :)



Tillslut kom alla lärare upp och sjöng sin låt för 6:orna som lämnar dem och börjar i högstadiet på Tomtaklint till hösten. Det var lite kul tyckte jag att dem fixat till egen text :)



När allt var över så samlades alla barnen i förskoleklassen så att lärarna Inga och Lotta kunde säga hej då och att ungarna skulle ha ett härligt sommarlov! Dem fick en varsinn "medalj" från lärarna.



Casper får sin medalj och kram :)



En glad och stolt kille :)



Men innan allt var över på skolan så fick lärarna en varsinn blomma som vi föräldrar har samlat ihop till!




När allt var slut på skolan och alla sagt hej då mm. så åkte vi hem och fortsatte firandet där istället! Fick dock byta om då det blev riktigt varmt denna dagen! Casper fick en liten bukett han med och så gjorde vi pannkakstårta som vi mumsade gott på :) Men vi fick äta fort, för den började smällta redan innan jag ställde fram den på bordet ha ha!



Men det var en härlig dag som vi avslutade med att åka och bada!!




Kram Tess

Veteranbilträff

I torsdags så var det premiär för veteranbilträffen som alltid är på sommrarna här på torsdagar! Det är ju så himla häftigt att åka ner och titta på alla dom gamla, snygga bilarna!! Och junior blir ju helt lyrisk! Han ÄLSKAR att titta på sådana bilar! Det är nästan så att man vill vrida tillbaka klockan till 50- och 60-talet för att verkligen få ta del av dom tuffa bilarna. Ja ni fattar nog vad jag menar :) Här kommer en del bilder på häftiga bilar som vi såg!



En bil gjorde reklam för sin skicklighet i airbrush motivlack! Tyckte den var lite läcker



Denna bil tyckte junior var läcker (som så många andra) för att den hade "flames" :)



En tuff moppe! En sådan vill jag ha :D (husbåt i bakgrunden)


Det var massor med folk och en massa bilar i hamnen! Riktigt kul! Och skönt var det också ute i den ljumna sommarkvällen :)



När Casper såg den här bilen så blev han helt extas! Det var ju Ben 10´s bil!! En av hans favoritbarnprogramm :)



Medans vi gick där (och hade mött upp mormor och morfar) så såg vi att dom sålde lotter också! Så vi köpte en lott var Casper och jag. Det var från en lottring, och så fick man spara lotten för att det var dragning kl 20.00 som det då var 1 timme kvar till. Jag fick nummer 1! Och junior hade nr. 60. Efter det så bjöd morfar Casper på glass och dryck, för junior var sugen och eftersom mormor och morfar inte kunde närvara vid Caspers skolavslutning (som var dagen efter) så ville dom bjuda honom på en glass som lite "skolavslutnings firande" istället.



Denna bil skulle Danne och jag troligtvis ha åkt i när vi gifte oss, om inte Rigmor och Håkan (Caspers dagmamma och hennes man) lånade ut sin bil till oss. Det är Caspers morfar som känner mannen som äger denna bilen. Och han brukar köra vid bröllop och annat. Men visst är denna också väldigt häftig!



Medans vi gick där och glodde så går man förbi restaurangen "Fina Fisken". Och jag vet att jag sa att jag skulle vilja gå dit någon gång och äta. Det är en lite finare restaurang som serverar fiskrätter/skaldjur i olika former. Men dom har också en barnmeny som potatismos och köttbullar mm. det gillar jag! Men junior älskar ju fisk så det skulle ändå inte vara något "problem" för oss. Tog en bild på dem som satt där inne på restaurangen och hade det trevligt framför eldstaden mm.



Tiden gick och så var det dags för lottodragningen. Vi visste inte ens priserna var, men det är ju alltid kul att pröva om man har lyckan med sig. Allt folk samlades så gott dem kunde kring mannen som höll i microfonen och stog vid vinstståndet. Och så drog dem första numret. Det var nr. 60!!! Caspers lott!! Och tänk er, han vann 1:a pris!! Och detta är lite "läskigt"...han vann ett presentkort på "Fina Fisken"!! Ha ha ha! Gissa om vi blev lyckliga! Så dit ska vi någon gång i sommar och mumsa :D Vilket lyckorus! Först känslan att vinna, och sedan känslan att vinna första pris och sedan att det var just DEN restaurangen som man ville till! Galet he he!

Så efter denna lottodragning så gick man nog med ett brett leende på läpparna resten av "bil titten" innan man åkte hem igen!





Kram Tess

Senaste veckan

Hej alla trogna läsare!

Nu är det dags för ett litet inlägg igen efter 1 veckas uppehåll. Har nämligen haft fullt upp, och så har vi haft mina svärföräldrar som stannat hos oss i några nätter. Det har varit supertrevligt! Dem kom förra söndagen och åkte idag till en camping i Gränna. Dem bor ju i skåne, så man ser dem inte ofta alls. Det är ca 1-2ggr/år! Så det är mycket att ta igen och prata om :) Även fast vi har daglig telefonkontakt så har vi ju ändå massor att prata och diskutera om, och framför allt att SKRATTA ihop! Herregud vilka skrattattacker man får när man träffas och vi sitter och spelar kort eller Rummy (sällskapsspel) över något glas vin eller dyl. he he!

När dem kom på söndagskvällen så hade vi ordnat en liten överraskning för farmor. Hon fyllde nämligen 60 år i april och ville inte få paket eller något sånt. MEN...det struntade vi i he he. För vi vet hur mycket farmor älskar glas och gå i dom olika glasbruken som finns neråt i landet, så vi ordnade så att vi gick ihop (vi, mina föräldrar och syrrans familj) till ett bidrag som hon ska få spendera när hon är i något glasbruk :) Så när farmor och farfar precis hade kommit så kom även mina föräldrar och syrrans familj över till oss och grattade farmor med sång och fika! Hon blev riktigt rörd och överraskad! Det var så kul!!

Förlåt farmor, men jag lägger ändå upp en bild där du tackar oss alla! Hoppas du förlåter mig :)



Men farmor var inte den enda som fick presenter. Nädå, farmor och farfar hade med sig några till oss också! Casper blev överlycklig när han fick ett "Blixten McQueen pussel" Perfekt att ha om det blir någon regnig sommardag att pyssla med inomhus!

 

Och innan jag visar vad jag och Danne fick så måste jag berätta om en händelse som hände hos oss för någon vecka sedan, för det hör nämligen ihop med presenterna som vi fick. Det var så här att Danne var ute på våran altan en kväll och såg då en stor älg komma gåendes vid våran tomt! Vilket inte är ovanligt i sig. Men han ropar på mig och jag går ut och tittar också. Dom är ju mäktiga och fina....på avstånd ha ha! MEN när Danne närmade sig älgen, vet ni vad den gör då...jo den LÄGGER sig ner på marken!!! Och bara slappar! HUR ofta får man se det?! Och Danne står ca 3 - 4 meter ifrån han bara!! Så han passade på att ta en bild med sin mobil på älgen. Och han använde inte zoom eller något sånt! Så här såg det ut!



Och detta berättade vi ju för farmor och farfar innan dem kom hit! Och dem tyckte ju att detta lät komiskt! Så hade dem hittat våra presenter i en butik som dem bara inte kunde låta bli att köpa, då dem tänkte på denna älg som bara lade sig ner.



Ett litet ljusspel (liknande änglaspelet med värmeljus som man ofta har runt jul) och en älg som ligger och latar sig :) Lite kul faktiskt!

Efter detta så blev det lite champagne och lite vin! Har man semester så har man :)



Sedan har vi ju verkligen haft varma soliga sommardagar! Inte ångrar vi oss alls att vi har semester nu i juni :) Men det var lite så man tänkte när vi fick reda på Dannes semester, att shit...juni...kanske inte hinner bli så varmt som man vill. Men där hade vi fel! Än så länge iaf. :) Casper har provade våran vattenspridare en dag! Det var en hit!



Men det var bättre att åka och bada i havet när det var som varmast! Att få simma och svalka av sig ordentligt! Det är ju sååå härligt! Det gjorde vi varje dag!



Här har vi en kille som simmar mest under vattnet :)



Lite snäckor är alltid kul att leta efter



En dag så bjöd mina föräldrar över oss allihop hem till dem också på middag! Mycket trevligt hade vi och gott var det!



Ja och som sagt, varje kväll så spelade vi sällskapsspel! Det är så roligt!! Ett härligt sätt att umgås med folk. Tror inte att det är så vanligt längre att folk sitter och spelar såhär längre. Inget man hör iaf. att dem gör. Men vi älskar att spela spel :) Gärna med något gott att dricka och en god speciell korv till det! För då kan det gå precis hur som helst ha ha!




Kram Tess



Jag vann!

Åh jag måste ju bara få berätta en sak!! I ett av mina tidigare inlägg så har jag skrivit om när jag och junior var på Trosaportens dag (jippot som var här i Trosa för inte så länge sedan). Och då när vi gick där och kollade så stog det en kvinna som representerade Partylite. Jag vet att dom säljer jättehärliga ljus och fina ljusstakar mm. på hempartyn som man själv kan ha. Jag har nämligen haft sådana ljus som jag fått tidigare i present, och jag ÄLSKAR dom!

Och då hade dom en tävling som man kunde deltaga i, vilket jag ville göra givetvis! Och idag så fick jag ett sms där det stog att jag vann!



Så det ska jag hämta imorgon! Man blir ju skitglad när man vinner något :D Nej nu ska jag sluta blogga, då detta är mitt tredje eller fjärde inlägg samma kväll ha ha!

Sköt om er där ute!

Tess

Täby

Idag har vi varit på Täby galopp och stått på bakluckeloppiset där! Det är det bästa och en av dem största bakluckeloppisarna i Sverige! Det är sååå kul att stå där :) MASSOR med folk kom idag, fast det var så varmt! Det var helt fantastiskt! Vi bävade faktiskt för att det skulle bli super varmt idag att det skulle stå stilla i luften liksom, men faktiskt så blåste det mycket där. Det var även vindar som blåste ner saker från våra bord ibland (nej ingenting som gick sönder då det var kläder som kunde blåsa iväg lite). Men det var jätteskönt att det var blåst, för hade det stått helt stilla och varit den värme som vi haft idag så vet jag inte om vi hade klarat att stå hela dagen.

Vi fick sålt en del saker, skönt att bli av med allt man samlat på sig! Saknar inget av det! Danne och jag köpte ingenting själva, förutom lite frukt som vi köpte billigt där (plommon, vindruvor och jordgubbar). Junior däremot fyndade någon leksak och sedan en ratt och pedal till PC spel.

När klockan var vid 14 så blev både junior och jag lite hungriga. Danne var inte hungrig, så han fick stå kvar bland våra saker medans vi gick iväg och käkade vid travbanan.

Här sitter vi precis vid den stora travbanan



När vi hade fått i oss lite mat och energin kom tillbaka så gick vi tillbaks till Danne och stog där tills dom stängde, kl 16.00

Vi packade fort ihop våra saker och kom snabbt därifrån. Det blev lättare att packa ihop våra saker då vi hade färre av dom nu påväg hem hi hi! Men innan vi åkte hem så stannade vi och handlade lite mat mm. i Södertälje. Där fyndade vi ett par skor till junior som han kan ha nu i sommar :D
Ett par basketkängor och sandaler. Basketkängorna kostade 39kr!!! Som bortskänkes he he! Fast dom hade kostat 149kr. Och sandalerna kostade 69kr och dom kostade annars 199 kr. Vilka fynd va?! :)



När vi kom hem så blev det sushi till middag, gudars vad gott det är!! Det var evigheter sedan som vi åt det :) Önskar att det fanns ett sushi ställe här i Trosa!



Njuter av en ny god cider som är ny ute i butikerna "Limited edition". Denna gillar jag skarpt!



Nu ska vi bara slappa och mysa ikväll! Imorgon kommer mina svärföräldrar hit och stannar i 1 vecka :) Det ska bli kul att få träffas igen! Dem ville komma upp och se när junior har skolavslutning också nu den 10:e juni. Supermysigt!


Kram på er!

Casting calling

Då var det dags för att gå på casting för junior i går, fredag! Dem ringde i onsdags och ville casta han. Det är för en reklamfilm (mer får jag inte säga). Så det var bara att fara iväg till Stockholm i fredags, i värmen! Inte den allra skönaste dagen att sitta på en buss eller pendeltåg, men vaddå...det är SOMMAR :D



När vi kom fram till Karlberg så var junior hungrig, så vi gick in på Pressbyrån och köpte en ost och skinksallad som han ville ha och en dricka. Den tog vi med oss till Stenmark Casting så han kunde äta den där, vi var ända i god tid så han hann äta färdigt och jag hann fylla i alla papperna.



Sedan så var det dags för han att provfilmas, och jag höll tummarna för han att han skulle komma ihåg manuset som han tränat på mm.! Åh vad man sitter som förälder och hoppas för ens barns skull att det går bra. Casper tycker ju att detta är så roligt och vill väldigt gärna få rollen! Men som vi sagt till han, att man kan inte göra mer än sitt bästa!

Efter en liten stund så kom han skuttande ut därifrån och var jätteglad! Ett stort härligt smile på hans läppar! Han tyckte att det hade gått jättebra och han var nöjd med sin prestation :) Bättre finns ju liksom inte hi hi! Det firade vi med lite glass i värmen innan det var dags för oss att åka hem igen.



Så håll tummarna för junior nu :)


Kram Tess

Metartävling

Hej kära läsare!

Ursäkta att jag inte skrivit på ett tag, men det har varit fullt upp i några dagar! Så är det ofta hos oss, att först så händer det ingenting, men sen så "smäller det till" och allting händer på en gång! Känner ni igen det? Eller är det bara vi som har så kanske?

I torsdags, så var det dags för den årliga Metartävlingen här i Trosa. Den har junior varit med på ända sen han var 1 eller 2 år :) Den är för alla, så vill man som vuxen vara med och tävla så får man det, bara det att vuxa står på ett annat ställe än knattarna och står även någon timme längre. Denna gång så skulle mina föräldrar jobba där, dem är med i Trosa sportfiske föreningen som håller i denna tävling bl.a Så det tyckte ju junior var roligt. Det var utav mormor och morfar som man betalade (för att vara med) och dem vägde även in fisken och delade ut medaljerna till allihop när allting var slut.

Tyvärr så var inte Danne med oss, då han jobbade sin sista dag på jobbet innan hans semester! Vi fick skjuts ner av min syster m. familj på morgonen. Och medans vi fixade iordning med barnens metspön så passade Emma och Casper på att ha "mask tävling", se vilken mask som var snabbast. Denna lilla tävling har dem varje år ha ha ha!



Sedan så pangade det till och då fick alla börja att sätta igång med fisket! Det nappade faktiskt dåligt i år, mycket sämre än vanligt för barnen. Det var lite trist förståss, men så är det ju...man vet aldrig hur det går när man ska fiska. Men Casper fick upp 4 st abborrar iaf. Det var bra! Det var MÅNGA som inte fick upp någon fisk alls. En pojke hade tur att få upp en brax (dem tävlar ju på vikt).

 

Timmarna gick och snart var tävlingen över för knattarna. Så då var det bara att ta sina saker och packa ihop, för att gå vidare till mormor och morfar för att väga in fiskarna. Efter man gjort det så får man vänta i 1 timme innan prisutdelningen är. Då passar man på att köpa glass eller korv med bröd undertiden, och går till lekparken som ligger där precis intill :)

Sen var det äntligen dax! Och barnen samlade sig kring mormor och morfar. Det var ungefär 75 st barn som tävlade. Jag tror att Casper hamnade någonstans på 30:e plats denna gången. Men det gör ju ingenting, alla barnen får priser så ingen behöver känna sig utanför :)

Här sitter mina föräldrar precis innan prisutdelningen, och några barn var nyfikna på hur medaljerna såg ut :)



Här har vi vinnarna! Dem får en varsinn speciell medalj i guld, silver och brons + att dem får ett varsitt metspö



Och så var det Caspers tur! Hans mormor hann knappt få på han hans medalj förens han ville upp på prispallen ha ha!



Hans fina medalj som han är stolt över!



Här har vi lilla ligan av kusiner :) Emma, Thea och Casper



När allt var över så ville junior leka lite mer i lekparken innan vi åkte hem. Så det gjorde vi :)



Sedan var vi nöjda allihop och åkte hem och tog det lugnt. Men mormor och morfar fick ju stanna kvar tills dem vuxnas tävling var färdig också. Och efter ett tag så ringde mormor och morfar när allt var slut där nere och dem fick åka hem. Då kom dem förbi och lämnade MASSOR av kokta korvar till oss! Det hade inte gått åt allt där nere, så det fick dem med sig. Och så fick vi dom!

2,3 kg korv!!



Sedan åkte dem hem. Men så kom Casper på att han ville sova över hos mormor och morfar också! Så det var ju bara att ringa och fråga dem. Och givetvis så gick det bra! Så det var bara för mig att packa den lilla väskan och fara iväg till dem med junior. Och när vi väl var där så bjöd dem oss på middag :)



Sedan så åkte jag hem, och min käre man var lycklig då han kom hem från jobbet för hans semester började då :D


Kram Tess

RSS 2.0