Friska luften

Ja, precis som rubriken lyder...väntar på att få gå ut i friska luften. Tycker att det är så skönt att röra på sig och gå pw på morgnarna, om jag inte är alltför trött givetvis :)

Har även lite ärenden att göra, så vad passar bättre än att ta dom på en gång! Ska även ringa till "prällen" för att höra när vi kan få tillgång in till församlingshemmet till dopet nästa lördag. Så jag vet när vi kan komma över med våra saker och duka upp mm.

Och tänk, snart har barnen sommarlov! Gud så härligt för dem! Man kommer ju ihåg själv när man var liten, hur underbart det var! Framför allt på morgnarna, då man satt och åt frukost framför tvn och lyssnade på radioteatern som var precis innan sommarlovsmorgon programmen startade. Riktigt mysigt! Undra förresten hur denna sommarlovsmorgon programmen ser ut? Någon som har koll?

Hur ser er sommar ut? Har ni planerat och bokat in vad ni ska göra ännu? Vi har lite idéer om vad vi ska göra, men inte satt något datum och så ännu. Och så blir det mycket dagsturer till olika destinationer och sevärdigheter.

Men någon dag ska älskling och jag passa på att vara barnfria för att åka upp till Stockholm och gå på bio (fick biobiljetter i födelsedags present bl.a) och gå på restaurang Globen star! Jag har nämligen vunnit ett restaurangbesök där på trerätters middag för två personer! Så det ska bli mysigt!

Men nu väntar jag på att min lilla jänta ska vakna så vi kan gå ut :)

Kram på er!


Tommee Tippee

Jag måste bara få skriva lite om Tomme Tippee nappflaska! Det är faktiskt den BÄSTA nappflaskan som vi haft! Vilken skillnad det är mellan "vanliga" nappflaskor och denna.

Sofia är nu 6 veckor gammal, och jag både ammar och ger henne modersmjölkersättning om dagarna. Och det gillar hon! Jag har ju mjölk kvar och så, men hon somnar bättre med lite ersättning också. Brukar göra så när hon ska sova för natten, att jag först ger henne en flaska ersättning. När den är slut, så vill hon ändå ha bröstet för att ligga nära och känna tryggheten. Men det tar inte lång stund förens hon somnar.

Och just med tommee tippe flaskorna har en bred napp som ska efterlikna känslan av mammans bröst! Klockrent! Så till alla småbarnsföräldrar där ute. Köp en tommee tippee flaska och pröva själva, ni kommer inte att bli besvikna. Dessa finns ju att köpa på olika ställen. Men jag har sett mest på internet (som på jollyroom, t.ex)

http://www.jollyroom.se/varumarken/n-z/tommee-tippee/tommee-tippee-nappflaska-150-ml.html#review-form




Kram Tess

Nytt vrål åk!

Idag när vi var i Nyköping så köpte vi ett ny vagn till lillsnuttan! Men innan vi köpte den så var jag på lasarettet för att göra ultraljud. Dom kollade min galla. Och vad dom kunde se så fanns det inga stora stenar, utan bara lite smågrus. Och det gör dom i stort sett ingenting åt. Så jag skulle leva och äta som vanligt. Lite märkligt då jag fått sådana kraftiga smärtor tidigare... Nåja, bara att återstå och se hur det hela slutar. Men förstå mig rätt nu, jag är ju givetvis glad över att det inte fanns några stora stenar och att jag slipper operation! :))

När vi var påväg hem så ringde prästen som kommer att döpa sofia! Han ville att vi skulle träffas och gå igenom hur dopet kommer att se ut och gå till. Så det är han som vi nu sitter och väntar på ska komma hit. Spännande!

Sofias vrål åk!


En dag nere i hamnen

Idag har vi spenderat hela eftermiddagen nere i hamnen efter Casper slutat skolan! Gud så rart det är där! Vi först och hämtade ut min medicin på apoteket. Det är smärtstillande medicin som jag ska ta om jag får mina gallstensanfall. Sedan började vi strosa oss ner mot hamnen. Så mysigt att bara gå i sin egna lilla takt, och titta på alla människorna som är ute och rör på sig nu också. Allt kommer liksom till liv nu! Det är inte bara blommor/växter och träd som kommer till liv igen, utan det gör vi människor också (dom flesta av oss iaf.)

Och så luktar det så gott ute nu! Tycker inte ni det? En blanding av syrener och andra sorters växter. Det är som balsam för själen.



Sen gick vi till Glasscafét. Och jag kan ju säga att vi var inte dom enda som hade samma tanke om att gå dit och köpa glass, hi hi! Casper tog en bananassplit och jag tog två kulglassar i bägare :)




Sen så gick Casper till lekparken, och jag gick och kollade lite i hamnbodarna. I lekparken så befann sig Emma också, som Casper lekte med. Hon sa att Malin, Gun och Lotta satt på Cafét vid båtarna, där man tankar dom (vet inte vad det cafet heter). Så medans ungarna lekte, så gick jag dem andra för att snacka lite "skit" :)) Men det var ganska blåsigt där! Så det var inget ställe som man satt länge på. Så vi började att röra på oss efter en liten stund igen.



Barnen sprang i vattensrpidaren som dom hade där utanför och vattnade gräset och blommorna. Tänk när man var liten och sprang i sådana där!



Innan vi gick hem så köpte vi hem mat från Krilles. Orkade inte stå med middagen idag kände jag. Man ville ju bara vara ute, och inte stå vid spisen :) Ja just det, vi köpte även hörselkåpor till Sofia också. Så nu är hon redo för att gå på konsert i sommar :))



Vår bästa tid är NUU




Kram Tess


Få sig ett stick på toa...

Herregud vad rädd jag blev när jag var på toa nyss! Inte ens där får man vara själv från dom jävlarna! Hade precis satt mig för att kissa, så hör jag den surra! Och DÄR! På golvet, precis brevid mig så kryper det en geting!!! Gaaahh!! Så jag studsade upp fort som attan, och sprang ut med byxorna hängades i knäväcket!! Hämtade flugsmällaren och smällde till han! Pust!!! Herregud, jaha. Det blir att man får ha en flugsmällare på toa hedan efter. Jag har sådan fobi för sådana flygfän! Usch och fy!! Hoppas inte att grannarna såg mig springa halvnäck här inne i panik viftandes med armarna, dom måste ju tro att man är fullständigt tokig isåfall! Men jag var ju på det rätta stället, ha ha ha :)


Kram Tess

Lugn dag

Idag är det verkligen en lugn och skön dag på hemmaplan. Ska endast iväg till juniors skola på utvecklingssamtal i eftermiddag, men That´s it! Inget mera planerat. Så skönt att bara vara och inget speciellt att göra. Har dock mycket på gång som man ska iväg på och göra. Roliga saker, men ändå! På lördag så kommer vi att stå och sälja lotter utanför ICA Trossen för våran förening "Stulen Barndom" igen. Så kom dit och stöd oss!! Fin fina priser kan man vinna (och vinst nästan varje gång!). Får se om jag och Danne kan åka och handla lite till balkongen också denna dag.... Annars tar vi det en annan dag. På söndag så ska vi upp till Täby galopp för att stå på loppis och sälja sånt som vi inte ska ha, och som vi rensat bort! Det är ju premiär helgen för loppsiet där för i år! Ska bli så kul!! Får se om man även hittar lite julklappar till barnen (om jag kommer ihåg). För så här är det, att varje år vid jul så är vi sent ute att handla julklappar mm. Det kan handla om dagen innan julafton liksom! Snacka som stressigt, och vill helst slippa detta!! Så nu har jag bestämt mig att vara ute i MYCKET god tid att handla inför julafton :) Lite framförhållning måste man ju ändå ha :)

På måndag ska jag på ultraljud för att kolla gallan. Hoppas att det går bra, och att dom är snabba med att sätta upp en tid på operation isåfall!

Nästa helg så är det Gnesta marknad som vi ska på! Tycker det är bättre att gå där än på Trosa marknad. Just pga. att det är större gator och ytor att röra sig på. Så den går vi på lördagen, för på söndag ska vi upp till Stockholm. Då ska Casper springa Mini Maraton (mini maran)! Ska bli så skoj. För i år så kommer man även få se en bild när han springer in i mål på stadion, på deras hemsida någon dag efteråt. Han har som ett chip i sin nummerlapp, som sensorer vid mållinjen känner igen och tar en bild på han! Jättekul ju :) "HEJJA HEJJA!!"

Helgen därefter så är det skolavslutning på fredagen! Svärisarna kommer på torsdagen hit till oss igen <3 Kul att träffas så "ofta" hi hi! Mysigt! Efter skolavslutningen så kommer vi åka till Söderköping och till glassrestaurangen "smultronstället". Dom har sådana GRYMMA glassar!!! Känt över hela Sverige. Så dit kommer vi att åka för att fira in barnens sommarlov :)

http://www.smultronstallet.se/page.asp?id=1

På fredagkvällen så ska Danne stå och göra smörgåstårtor inför lördagen. För då har vi dop för Sofia här i Trosa :) Plus att det är Trosa marknad samtidigt som hon döps! Ja som ni märker så är det en hel del som händer dessa helger. Men det är bara roliga saker! Sommaren är på gång och vi längtar till både sommarlov och ta vårat första dopp i havet!




Kram Tess

Nyköping

Då ligger båda barnen i sina sängar och sover. Vi har haft en rolig dag i Nyköping med min mamma idag! Vi åkte direkt efter Casper kom hem från skolan. Vi skulle dit för att Casper skulle klippa sig och bli fin nu inför skolavslutningen och sommarlovet. Men så sa mamma att skokanonen reade ut sina skor, för att dom skulle gå i konkurs. Så vi åkte dit först för att se om det fanns några skor kvar för det första. Och det gjorde det!

Det slutade med att jag köpte två par skor till Casper och ett par till mig. Jättebra! Sedan gick vi runt i dom andra butikerna vid Gumsbacken och kikade, men fann inget intressant. Så vi åkte till McDonalds, för vi började bli hungriga. Och jag har då aldrig ätit billigare där tidigare! Jag hade nämligen fått ett "presentkort" på mobilen från min syster (som hon fixat via Facebook) att jag skulle få en gratis Wrap, deras nya som dom lanserar nu. Och dom kostar annars 41 kr. Plus att Casper hade med sig sin kupong som han fått när han fyllde år från McDonalds, där han får en gratis Happy Meal! Så det enda jag betalade för våran mat, var för min dryck (17kr!)
Det tackar jag för!




Sedan for vi ner på stan. Casper klippte sig det första han gjorde när vi kom dit. Och se så tuff och fin han blev!!



Sofia skötte sig exemplariskt! Gick jättebra allting, och hon sa inte mycket alls. Förutom då när mamma och hon var inne på Nyckeln, då snackade hon som tusan  *s*
Vi gick in i några affärer till innan vi åkte hem igen. Men ändå så hade timmarna tickat på relativt bra! Men det är väl så att tiden går fort när man har roligt :)

Sofia i sin nya klänning från mormor och fin i håret :) Sötnosen!





Kram Tess

Sommaren på G

Åh vilka härliga, varma dagar vi haft! Fast igår var det nog det varmaste som vi haft här i Trosa för i år. Till och med vindarna var ljummna. Man blir ju som nykär om igen, he he! Nästan överallt ser och luktar man att folk sitter och grillar ute, åh det är så härligt! Men tyvärr så får jag avstå från allt sånt på ett tag nu...
För i söndags kväll så fick jag ett gallstensanfall igen, och fick åka in till akuten :( Jag hade den dagen ätit både ägg och sallad med tomat och gurka i (till lunch hos mamma) och på kvällen, här hemma, åt vi en pastarätt (jäkligt god!) med grädde i. Och det blev för mycket för min galla! Så nu blir det endast kokt mat för min del, och inte äta fet mat, stekt mat/kryddstarkt, ägg, tomat med skal på, äpple, och gurka med skal på mm. Fan, så jobbigt att behöva tänka på allt sånt här! Att inte få äta det som man är sugen på. Typiskt att jag ska åka på detta också! Men det är tydligen ganska vanligt att man kan få problem med gallan efter förlossningar. Aja, inte kommer jag gräva ner mig för det. Det finns dom som har det värre :) Måste ju vara lite possitiv i allt det här. Man vinner ju ingenting av att gå hemma och vara butter och bitter. Jag ska på ultraljud på måndag nästa vecka, så att dom verkligen kan fastställa att det är gallan som är problemet, och sedan i så fall, sätta upp mig på en tid för operation (titthålsoperation)

I söndags så gick jag och Sofia en pw till mormor och morfar. Casper hade sovit över där :) Danne kom strax efter med bilen, för att deras gräsklippare hade strulat igen. Det är så skönt att vara ute nu och gå promenader i det fina, varma vädret! Vilken lycko och energi boost man får! Sofia sov hela tiden i vagnen! Hon verkligen ÄLSKAR att ligga i sin vagn! Hon sov mest hela tiden som vi var hos mormor och morfar. Det var endast en gång som hon vaknade till och var hungrig.

Sommarklädd och fin!



Sover gott utomhus



Det var en riktigt skön dag hos mamma och Stallen. Var ute precis hela tiden. Våra "gubbar" försökte ju klura ut problemet med gräsklipparen (som sedan kom igång!) och så sågade dom ner en bit av en stor gran och var flitiga. Mormor tog ut sommar möblerna till "loungen" som deras spa står på. Casper badade i spat och mormor och jag tog en enklare lunch (som jag skrev tidigare). Hur avkopplande som helst!



Som sagt, sommaren är på G! Och snart blommar liljekonvaljerna också! Då ska vi ut och plocka :)
Hoppas att ni passar på att njuta lite också i värmen, och inte bara gör en massa måsten och stressar!




Kram på er!
Tess

Härlig helg

Alltså, denna helgen har ju varit hur härlig som helst! Vilket väder vi haft, och värme (dock ej riktig sommarvärme än) Man blir ju så glad, så att det bara spritter i kroppen på en!! Även om man inte fått sova mycket om nätterna, så gör det ingenting då man vaknar till att det är ljust ute. Man blir genast mycket piggare! Det hade nog varit annat om det hade varit vinter och mörkt. Då hade jag nog gått omkring som den tröttaste människan som finns.

Det var så härligt imorse när stumpan vaknade. För hon låg och pratade med sin nya sängmobil som vi köpte till henne igår på loppisen (som ni får se på bild längre ner). Jättemysigt! Och så när jag går dit för att säga "God morgon" så möts man av ett jättestort smile! Åh så jäkla underbart! Mammahjärtat bara smälter totalt!!! Gullungen alltså <3



Inatt har vi bara haft ett barn hemma, då Casper har sovit över hos hans mormor och morfar. Vi var där igår, då Danne hjälpte dom med deras gräsklippare som inte ville starta (men nu funkar den igen). Det är en sådan där speciell gräsklippare som är självgående och klipper. Jättesmidig! Dom bjöd på middag också lite senare. Och det är så härligt att sitta på deras alltan och bara vara. Sommaren är på gång på riktigt! Två getingar fick vi smälla också (mindre härligt!)

Igår så var det en riktig "Loppis dag" kan man säga. Det var loppis vid Trossen, och så var det loppis på Häradsvallen. Och vi fyndade en del faktiskt! Det var MASSOR med folk som stog vid Trossen och sålde! Så roligt! För det var det inte förra året. Då stog det bara några bord längs vägen. Men nu var det nästan ända ner till macken, och massor med folk var ute. Det var ju så fint och härligt väder också, så allting var ju perfekt! Jag fyndade till barnen, inget till oss själva. Detta fyndade vi:

Gåstol från babyproffsen (ihopfälld) Tiden går ju fort! Rätt som det är, så kan hon gå i en sådan här! Och kunde ju inte låta bli att köpa den då det bara kostade 40kr!




Paraply till vagnen så inte solen ska lysa rakt i ansiktet!




Bamse sängmobil. Den hon "pratade" med imorse, hi hi!



Lite babyleksaker och skallror!



Söt liten kofta som jag varit på span efter!




Puma byxor (från mormor)




Byxor (nya) till Casper!


En Michael Jackson spegeltavla hittade Casper, som han bara "måste" ha :) (från mormor)


Sedan fick Casper lite egna pengar att få handla lite saker för. Och han fyndade lite han med. Leksaker givetvis :)



I Torsdags (krisitihimmelfärd) så var det dags för den årliga metartävlingen här i Trosa. Och Casper var taggat som sjutton den morgonen! För nu skulle han försöka att komma på prispallen, som han varit så nära förut! Så vi packade en liten picknick och alla fiskesakerna och satte oss i bilen för att åka dit. Mormor och morfar "jobbade" där, precis som förra året. Så vi hämtade ut kortet som alla får som kommer dit och anmäler sig, av mormor. Sedan skulle hon och morfar sköta invägningen av fisken i slutet av tävlingen. Vi kom något senare än planerat (men hann ändå i tid). Men farbrorn som står och säljer mask och maggots, hade dragit! Och där stog vi och inte hade något mete!! Men så pratade jag med en i fiskarklubben som precis hade delat ut en burk maggots till en annan "pappa". Det fick bli så att vi delade på den burken med maggots! Åh vilken tur!! Kunde pusta ut nu!
Sen gick startskottet, och fort i med flötet! :)



Det nappade på bra i början, och Casper fick upp några stora sikar och någon liten abborre! Han var överlycklig! Det var riktigt roligt! Sedan lugnade det sig lite, och smånaggade lite då och då. Men rätt som det är så högg dom! Men det fanns ju dom barn som inte fick någonting på kroken. Dom tyckte man ju så synd om! Men det som är bra i denna tävling, är att ALLA barnen får medalj!

Jag och mormor gick även en runda, och till auktionen för att se om det fanns någonting där. Danne stog kvar med Casper och metade. Vi gick längs med ån och tittade på när dom vuxna metade också. För denna tävling är ju inte bara för barn, utan även för dom vuxna.



När vi kom tillbaka igen, så hade Casper fått några fler stora sikar. Och dom hade fått använda håven för att ta upp en, hi hi! Det gillade ju Casper jättemycket! Riktigt roligt fiske! Och han var spänd och nyfiken över var han skulle komma i placering när allt var över. När klockan var 12 så slutade tävlingen för barnen (dom vuxna fortsatte). Och vi gick och vägde fisken hos mormor och morfar. Hela 1222 gram blev det! Och sedan var det bara att vänta tills resultatet skulle uppdagas klockan 13. Så vi köpte lite korv med bröd, och Casper lekte lite i lekparken undertiden som lite tidsfördriv. Men sen var det äntligen dags!

Den pojken som kom på första plats, hade fått över 2 kg fisk! Och killen som kom tvåa hade någonting på 1300 gram....och på tredje plats (hörde man Percy säga) kom....Casper Lindstrand! Wow! Åh så roligt!! Casper bara sken upp och gick fram till mormor och fick sina fina priser och fick applåder av oss i publiken, och ställde sig på prispallen tillsammans med dom andra pojkarna! Tänk, att ÄNTLIGEN kom han på prispallen på riktigt! Ja en lyckligare unge kunde man inte ha!
Det var ändå 111 st barn som tävlade! Dock så delade dom upp flickor och pojkar. Så det var cirka 70 st pojkar (för det var fler pojkar en flickor i tävlignen) och komma trea utav dom 70 är bra!





Det är våran kille det :)


Hoppas att eran helg också varit lika bra som våran varit! Snart ska jag och Sofia gå ut till mormor, morfar och Casper. Danne kommer med bilen lite senare. Men jag rör på mig nu, så att kilona ska bort, hi hi! Ha en fortsatt skön dag!



Kram Tess


Mycket på gång!

Herregud vad mycket det är på gång just denna helg!! Hur ska man hinna med allt som man vill hinna med?? Det är MASSOR med olika event här i Trosa just i helgen, och man vill ju vara på dom alla och titta :) Det börjar med imorgon, då är det ju den årliga Metartävlingen som jag nämde tidigare. Och när den pågår så är det auktion på Garvaregården som jag vill kika på (kankse kan sticka ifrån tävlingen en stund för att se om det är något att ha där, Danne kan ju stå med junior så länge). Sedan börjar "Crazy Days" i Trosa. Då butikerna kör olika driver och har "crazy" priser på olika saker. Det vill man ju inte missa! Sedan så är det "Trosaportens dag" i helgen också, med en massa olika roliga händelser som t.ex. smaka på mat, ponnyridning, loppis mm. Cirkus Wiktoria är också i stan och har show på lördag!
Så det är en hel del som händer i helgen! Och då har jag säkert missat någonting att nämna också :) Jo, på fredag kommer troligtvis min gamle käre vän Jonna med man hit också. Det ska bli så kul!! Hon och jag gick i grundskolan tillsammans, så det var ett tag sedan som man sågs :)



Idag har det inte hänt så mycket. Mer än att jag varit på BVC med Sofia. Och hon har gått upp 240 g på en vecka! Så nu väger hon 4240g och är 57 cm lång! Kul att ammningen funkar så bra, jag är superglad för det!! Får se hur mycket hon gått upp till nästa vecka, hi hi.

Och idag fick jag äntligen hennes lilla smile på foto också. Gullungen min <3 Jag får sådana fina kommentarer om henne mest hela tiden. Men visst är det så att ens eget barn är ju det finaste och bästa man har :)



Hon älskar att ligga och snacka med mig också. Det är så gulligt! Och hon tar i med hela kroppen när hon försöker "prata". Jag skulle dock vilja veta vad det är som dom säger, hi hi





Kram Tess


Tävling!

Nu är jag med och tävlar att vinna 2 nätter på valfritt Scandic hotell. Gäller för 2 personer i ett dubbelrum inklusive frukost! Kan vara ett ypperligt tillfälle att få lyxa till det med sin man, väninna eller om man föredrar att åka själv för en liten paus i vardagen :)

Vill ni också tävla? Klicka här på bilden, så kommer ni dit!




Lycka till!


Kram Tess

Avlastning

Min dotter är en riktig mammagris hon med! Hon vill ofta vara i famnen, och helst somna i den också innan hon ska läggas ner i vaggan mm. Vilket är jättemysigt! MEN...ibland vill man använda sina armar och händer till någonting annat också, som att laga mat och hjälpa sonen med sina läxor mm. :) Så igår så köpte vi en Babybjörn bärsele, och guuud så skön den var!!! Det var så lyxigt! Vilken avlastning! Tror t.o.m att Sofia gillade den, för hon sa inte ett ljud när hon var i den :) Tyckte nog det var lite skönt att sitta upprätt och ändå vara nära min kropp medans jag rörde mig och gick runt!

Vi har ju en babybjörn bärsele sen tidigare, men den är så gammal nu så att den vågar vi inte använda. Kanske rent av går sönder när man sätter ner sin bebis i den?! Men den här var stadig och bra. Kändes jätteskönt för ryggen också, gav liksom ett bra stöd för både mig och Sofia. Underbart! Vilken härlig uppfinning dom kommit på, ha ha!
Tänkte förut lite på att köpa en bärsjal......men nja, det fick bli en sådan här istället.




Idag ska leta fram Caspers flytväst. För på torsdag så är det dags för den årliga Metardagen (tävlingen) här i Trosa. Och då måste alla barnen ha flytvästar på sig. Ska bara rota fram den, metspöt och håven! Men jag ska även iväg och köpa en flytväst till lillsnuttan också idag, så hon är redo när vi ska ut på sjön :)

Så ut i den härliga solen ska vi en stund idag. Vad ska ni göra en dag som denna?

Kram Tess


Äntligen!

Åh så gott! Och det smakar precis som för 16 år sedan :)


Härliga söndag!

Natten till idag har handlat mycket om matning. Tror Sofia är i en växaperiod nu. Jag blev dock pigg när klockan var 3 på natten! Men försökte somna om, vilket jag lyckades med vid 4 tiden. Men sen så vaknade lillsnuttan pigg och glad kl 7. Och jag var tröttare än tröttast då! Ångrade nästan att jag hade somnat om, för det blev bara värre, he he!

Men solen sken och vi hade ljuvligt väder ute! Inatt kom mina föräldrar hem från Turkiet. Så jag tyckte att vi kunde ta en promenad ut till dom i det fina vädret vid lunchtid. Så det gjorde jag och Casper. Sofia hade jag sovandes i vagnen. Hon älskar att åka vagn, tycker det är så skönt så att hon somnar:) Casper cyklade, han ville inte gå. Men han cyklade ju bredvid mig, då jag går pw så går det inte sakta.

Det är så fint i Trosa, man ser verkligen naturen och staden på ett annat sätt när man går! Man liksom stannar upp och verkligen SER det som vi annars tar för givet, eller inte hinner se i all hast.

Bonden hade släppt ut sina kor och fåren med sina söta lamm. Så då stannar vi alltid och tittar på dom!

Väl framme hos föräldrarna så såg vi två bruna (och brända) turkar ha ha ha! Så kul att se dom igen! Jag är en riktig "mammagris" och saknar dom när dom är borta :) så nu var lyckan total igen!

Dom berättade om allt härligt som dom varit med om, och man vill verkligen åka dit! Det hade varit helt fantastiskt, och så hade dom "all inklusive" också. Så nästa år ska vi försöka ta oss iväg tillsammans med dom :)

Och presenter hade dom köpt till oss! Dom hade hittat mitt äppelte!! Och även ett set med turkiska tekoppar/glas! Blev skit lycklig! Jag fick en härlig "tunika" som var så underbart skön! Danne fick 2 limpor cigg, Casper och Sofia fick tuffa/fina kläder! Det var som julafton för oss ha ha!

Min syster, Emma, thea och matte kom ner till mamma också. Lika bruna var ju dom! Och barnen berättade och visade en massa saker som dom köpt där osv. Ögonen bara strålade på dom! Det är mosters älsklingar det :)

Sen kom även Gun (Emmas och thea farmor). Hon ville ju också träffa dom och höra att allt gått bra mm. Danne kom också en stund efter. Våran kompis Chille kom också dit efter ett tag, så det blev ett fullt hus!

Men tiden gick och vi var tvugna att åka för att handla middag. Men det har varit en riktigt härlig dag! Hoppas att ni också fått en underbar söndag :)

Kram Tess


Värsta grymma tjejen

Hon är grejen, värsta grymma tjejen! Grattis stumpan, 1 månad idag!


Vilken sommardag!

Igår hade vi ju verkligen en varm dag! Det var riktigt mysigt och fick en att nästan börja leta fram sommar kläderna som hamnat längst bak i garderoben he he! riktigt skönt, och allt har blivit så grönt och fint ute! Körsbärsträden står i blom, och bladen på dom andra träden har slagit ut! Det är en riktig fröjd för ögat och som balsam för själen att vara ute och dra in djupa andetag och känna dofter av blommor, gräs och våren!

Igår vaknade jag med en sådan energi, så jag satte igång med att städa och röja! Med helöppen balkongdörr (så Findus kunde vara ute och njuta) så var jag i full gång. Passade på när Sofia sov med att dammsuga och svabba golven. Hon vaknar inte alls av att dammsugaren är igång, eller när tvättmaskinen är igång för den delen. Så skönt! Tvättade och fixade disken, samt skurade toaletten ordentligt. Hej o hå vilken fart det var på mig ha ha!

Efter detta och Sofia vaknat, så gick vi allihop på en promenad. Och passade på att handla till middagen också, vilket skulle bli tacos. Sedan hem och börja med maten. Jag hade lovat Casper att vi skulle äta middagen ute på balkongen , och han blev överlycklig! Han har längtat till att kunna sitta ute och äta.

Men vi har inga balkongmöbler ännu, så jag hämtade Vårat camping bord och fällde upp där istället. Och det funkade alldeles utmärkt!

Tänk att idag blir Vårat lilla penntroll till dotter 1 månad gammal! Herre min je, vad tiden går!! Fast det vet jag ju att den går fort, men man vänjer sig aldrig! I helgen ska jag även lägga inbjudningskorten till dopet på lådan, så folk hinner få dom i tid :)

Idag har vi inte något planerat, och vädret är sämre idag än igår. Mulet med lite regndroppar ibland... Men en liten promenix får det allt bli ändå :)

Ha det så bra mina kära läsare. Hoppas ni får en skön lördag!

Kram Tess


Får mycket gjort!

Åh vad tacksamt det är att ha en dotter som inte bryr sig om olika ljud och läten när hon sover/ska sova! Har dammsugit och svabbat golven nu när hon sover. Tvättmaskinen bryr hon sig inte om heller, så underbart skönt! Så här hade vi med Casper också. Vi liksom "tassade" aldrig när han skulle sova, utan han vande också sig med ljud :) skulle bli tokig om man knappt skulle kunna röra sig eller prata för att ens barn skulle sova!

Idag är det fredag och vi har 15 grader ute, vilket är spå skönt! Fast igår hade vi varmare, riktig sommar värme när solen sken! Och imorgon kväll åker mina föräldrar och min syster med familj hem från Turkiet! Åh vad man har varit avis på dom! Men nästa gång ska vi försöka följa med, och då har Sofia också blivit lite större och kan njuta av resan på ett annat sätt. Men det ska bli spännande och se om dom hittat/köpt turkiskt äppel te till mig, för det är så himla gott! Drack det varje dag när jag var i Turkiet sist :)

Igår så kom Trosa if tidningen i allas brevlådor här i Trosa. Och där ser man Casper och hans lag. Det tyckte han var jättekul och har sparat tidningen, hi hi!

Igår så anmälde jag även Casper till att springa minimaran i Stockholm den 3juni! Han älskar att springa där och vara tillsammans med sin bästis. Jag frågade om han ville springa Trosa stadslopp, men det ville han inte! Utan det är endast minimaran som gäller.

Hoppas att ni annars har det bra i värmen!
Kram Tess


Seg morgon

Hej allihop! Natten till idag har varit allt annat än skön, utvilande sömn! Lillsnuttan har varit vaken och extra hungrig sen kl 4 inatt! Och jag var dödstrött och kunde knappt hålla ögonen öppna, men vad gör man inte för det bästa som finns i ens liv :) bara att fixa och ta hand om dom små liven. Och så lite som ett litet leende eller en nöjd min gör allt detta så värt, och man glömmer bort hur trött man är just vid den stunden.

Så idag är jag lite seg. Får försöka ta igen lite sömn lite senare. Men jag måste även ut och göra lite ärenden, men det piggar bara upp en när det är så fint väder som vi har!

Här är lite bilder från igår då vi var på caspers fotbollsträning


Aj aj aj

Hej på er!
Sitter just nu och äter frukost i lungnan ro. Sofia sover efter morgon matningen och Casper är i skolan. Har hunnit duscha, fixat disken och har satt på en tvättmaskin nu på morgonen också. Ingen av oss har sovit särskillt länge inatt, och alla är vi trötta idag.

Jag åkte nämligen in till akuten igår kväll pga. magont! Fy fan vad ont jag hade!!! Det kom bara som ett brev på posten efter middagen. I mellangärdet och ut mot vänster sida liksom...aj aj aj!! Det spelade ingen roll hur jag låg, stog eller satt, det blev inte bättre alls. Och jag kunde inte andas normalt heller och därav inte heller prata så värst mycket. Så det blev ambulans in till Nyköping akuten med mig. Och tyvärr så blev Casper ledsen och orolig när jag åkte...lilla hjärtegubben <3 Men det är väl så...att barnen tycker att det är både läskigt och blir sååå oroliga när deras föräldrar blir så sjuka/dåliga. Men jag ringde han lite senare, när jag hade kommit in på akuten och väntade på doktorn. Då blev han lite lugnare och gladare igen. Och lillsnuttan fick pröva på modersmjölkersättning för första gången, men det hade gått bra.

När jag väl kom in så tog dom prover på mig och efter lång tid så kom läkaren. Det visar sig att det troligtvis var gallan som bråkade med mig. Så jag fick smärtstillande. Och när den gjort värkan, så fick jag åka hem. Dom kommer att kalla mig igen för att göra ultraljud lite senare. Och OM jag får ont igen så skulle jag åka in....hmmm ja jag fattar inte så mycket, men jag hade tydligen lite mycket vita blodkroppar och infektionsvärdet låg på 15. Så antingen är det en början till någonting i kroppen på mig, eller så kan det "gå tillbaka" av sig själv sa läkaren till mig. Och det kan ha i samband med graviditeten, då jag mådde så illa och hade sura uppstötningar/halsbränna mm. (?) Så när jag fick åka hem så var klockan 01:10 på natten. Ringde till min käre far som bor i Oxelösund, att komma och hämta mig.

Och vid det här laget så hade brösten börjat att göra ont på mig! Jag hade ju då varit inne i några timmar utan att amma eller pumpa. Så nu längtade jag verkligen till att få amma igen!! Min snälla pappa skjutsade hem mig och jag var hemma igen runt kl 02 på natten. Och han själv skulle upp kl 04 för att åka till jobbet!!! Stackarn! Hoppas han håller sig vaken och kan köra buss idag (då han är busschaufför). 

Men när jag kommer in i lgh, så ligger Casper och sover i våran säng (han gör så när jag är borta och vill ligga och sova tillsammans med sin pappa, det känns tryggare då) Sofia sov då också som en stock. Så jag fick småpumpa lite innan jag själv gick och lade mig brevid mina killar i sängen. För annars hade jag blivit sjuk och fått ont pga. det! 


Ja det var våra kväll/-nattbestyr. Bara att avvakta och se så att jag inte får sådana "attacker" igen. Men jag blev hemskickad med lite smärtstillande iaf. så jag är "redo" om det kommer tillbaka. Men fy vilken smärta det var!!


Nåja, solen skiner och det är härligt väder idag! Får se hur denna dagen formas, hoppas bara den blir bättre än igår :)

Kram på er sötnosar!


Nu jäklar!

Ja nu jäklar ska kilona bort! Har iof. Redan gått ner mina graviditetskilon, vilket var 9 kg! Men jag ska ner ännu mer! Vill ha en mera trimmad mage, smalare lår och mindre rumpa! Ska börja med att gå pw (power Walk) mer oftare.

Idag var jag ute på pw med Sofia i vagnen. Det gick jättebra, hon älskar att sova i vagnen! Hon sov hela tiden som vi var ute. Och med musik i lurarna så går man på ganska friskt! Det slutade med att vi hade gått 7,5km! Jätteskönt och härligt väder för pw var det också :) gick runt edanö och hem igen.

Lite bilder från idag


Bilder!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/991060/images/2012/pic_201304564.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/991060/images/2012/pic_201304568.jpg" class="image">


Mycket har hänt!

Ja som ni märkt så har jag inte varit aktiv här inne på ett tag. Men det har varit fullt upp! Barnens farmor och farfar har varit här och besökt oss i 1vecka :) Dom reser ju från Skåne, så vi träffas inte ofta. Nu ville dom ju se det senaste tillskottet i deras barnbarn skara! Det var mysigt att ha dom här. Man behövde inte tänka på att laga mat, ta disken mm. Så underbart! Likadant gjorde dom när Casper föddes :)

Undertiden som dom var här så hann farmor fylla år, thea hade födelsedags fika, Sofias bm gjorde sitt hembesök, firade Valborg ihop och umgicktes med mina föräldrar = Supermys!!

Sofia växer och frodas som hon ska. Vi var på BVC i onsdags och då vägde hon 3,9 kg! Hennes födelsevikt var 3550 gram. Tänk! Idag blir hon 3veckor gammal!!! Hur galet är inte det?! Hon kom ju nyss liksom...

Casper är väldigt stolt över sin lillasyster. Han vill gärna dra vagnen när vi är ute och går, och han sitter gärna och gosar med henne i soffan. Igår tog han upp henne ur vaggan när hon vaknade efter en liten lur :) sötnosen!

Förkylda är vi också, Casper och jag. Men det börjar gå åt rätt håll som tur är. Finns ju inget värre än att vara sjuk när man har härlig vår ute och graderna stiger! Ska snart ut och gå en promenad för att få lite sol på näsan :) friskluft får jag då jag öppnat balkong dörren. Men tankarna går idag till mina föräldrar och syrran m. Fam. Då dom landade i turkiet för några timmar sedan! 23-24 grader och solsken hade dom! Åh vad man önskar att man var där med dom! Men snuttan är så liten ännu så utlandsresor får vänta lite.

Kram Tess


Testing!

Måste testa att blogga från iphonen för att se hur det funkar :)


RSS 2.0