1:a advent!

Hej kära läsare!

Då var det 1:a advent! Tänk va, snart är det jul :D Vart tar tiden vägen...? Fast mysigt är det tycker jag. Idag när jag vaknade så var det sjukt mycket snö ute!!! Herre gud, säger jag bara! Danne kom nästan inte till jobbet idag pga. all snö! Nu behöver vi verkligen inte mera snö, det räcker nu :) Men jag var tvungen att skotta, men det gör inget för det är pudersnö, så då blir det inte lika tungt. Och jag behöver inte skotta allt på en gång. Men först så var det 1:a advents frukost för junior och mig. Supermysigt!! <3



Efter frukosten så tände jag en brasa i spisen, och så bylsade jag på mig för att gå ut och skotta. Casper stannade inne för att se en Harry Potter film som gick på kanal 5. Så nu har jag varit lite duktig att skotta "gångar" på våran tomt :) På vissa ställen så hade jag snö ända upp till knäna!! Men jag ska ut om en stund igen och skotta det som plogbilen skuffade upp till våran uppfart på parkeringen, så min älskling kan komma in med bilen sen :) Plogbilen kom kl 10:45 idag....men jag hoppas att den inte kommer så sent på vardagarna också...men det återstår att se.

När jag hade skottat färdigt så gick jag in och värmde mig lite och satte mig vid Casper så vi tittade färdigt på Harry Potterfilmen tillsammans. Lite pepparkakor och julmust hade vi till det :) Supermysigt!

Efter filmen var slut så ville Casper ut och leka i snön med mig. Så vi klädde på oss och gick ut! Ungen nästan drunknade i snön ha ha ha! Men det är så härligt att se sitt barn så glad, och bara skrattar hjärtligt hela tiden :D Då smälter mitt hjärta... det finns inget bättre ljud att lyssna till i hela världen än när ens barn skrattar. Det är det bästa som finns :) Ögonen bara tindrar och hela ansiktet lyser upp full av liv och glädje!

Det första han gjorde när vi gick ut var att pröva skotta lite själv, hi hi! Han är så duktig min lille son. Det kommer bli en bra karl av han när han blir stor :D


Fått så mycket snö!! Ha ha ha!



Min lilla glader :)


Snöbilder från tomten. Nu blir det iaf. inge mer studsmatte hoppning, he he!



Vilken snöbädd va, hi hi!


Jag som är ute och leker i snön med Casper


Ni får ha en underbar och mysig 1:a advent allihop!


Kram Tess

Dagarna som varit

Hej kära läsare!

Ursäkta mig för att jag inte bloggat på några dagar, jag vet ju att det finns några som läser min blogg varje dag :D Jag har helt enkelt inte orkat att blogga. Vi har gjort andra saker istället, men nu är det dags för lite uppdatering tycker jag :D

Vilket vinterland vi har fått nu (och minusgrader)! Jättemysigt när det blivit så ljust ute :D Minusgraderna har man inte hunnit vant sig vid ännu, men det kommer. Hellre minusgrader än slask och blask utav snön (hatar det!)



Min syster Linda och hennes dotter Johanna kom hit en dag i förra veckan. Äntligen!! Som vi har försökt att få in en dag då vi båda kan!! Men det har varit sjukdommar och möten/uppbokning av annat mm. som gjort att vi inte kunnat träffas förens nu :D Vi hade ju Johannas dop present här hemma, som hon skulle få bl.a (för vi var ju sjuka när J döptes). Och sedan skulle Danne hjälpa Linda med hennes dator :) Linda ville att jag skulle baka mina "berömda" scones när dom kom, och givetvis kunde jag det. Vi hade ett litet så kallat "Te party" här hemma :D 



Som vissa av er vet, så älskar Danne saltgurka...och Linda, hon kom med den STÖRSTA konservburken som jag någonsinn sett, FYLLD med just hela saltgurkor!! Denna fick Danne som tack för hjälpen med datorn, då vi inte vill ta emot pengar av familjemedlemmar när det gäller sådana här saker. Det kan ju hända att vi behöver deras hjälp någon gång med någonting. Tjänster och gentjänster är bäst :) Men hon ville ändå ge någonting som tack!

Kolla in bilden! Jag var tvungen att ställa en läskeflaska för att ni verkligen kan se hur stor den är!! Hela 8,2 kg väger den!!



Det var kul att träffa lilla Johanna också! Herregud så mycket hon hade växt sen sist man såg henne :D Min lilla prinsessa, hon är så söt :)



Söta kusiner :)


Det var en toppenmysig dag som vi får göra om snart!!

Sedan så har vi även varit iväg på "filmpremiär". Caspers andra kusin, Emma, har varit med i en kortfilm som Per Carleson på Studio Lagnö filmat (jag har jobbat ihop med honom för ungefär 13 år sedan). Det var några skolbarn som fick söka till detta filmprojekt, och Emma kom med som en av dom barnen! Sedan så satte dom ihop ett manus tillsammans med en manusförfattare. Sedan började filmningen (som var i Västerljung). Sedan fick alla barnen som var med, även lära sig/hjälpa till att klippa och sätta in ljud på filmen. Ett jättekul projekt! Så vi blev bjudna på att få se filmen på Studio Lagnö, som en riktig premiär hi hi!



Och precis som på vilken filmpremiär som helst, så bjöds det även på lite fika, frukt, godis och läsk :)


Snart börjar det (Per Carleson står till vänster och pratar om projektet). Ursäkta att bilderna inte är dom bästa, dom är tagna med min mobil.


Filmen var jättebra, och Emma var superduktig!!! Våran nya skådespelare i familjen, hi hi! Moster är så stolt över dig gumman <3 Här står hon med regissören Per Carleson samt manusförfattaren (som jag glömt namnet på)


I torsdags så tog hela familjen en åktur till Nyköping. Vi skulle leta efter vinterskor till både Danne och Casper. Jag vet inte i hur många butiker vi var inne i, men vi hittade inga skor till Casper!! För antingen så fanns det inga skor i hans storlek, eller så var det skor som kostar närmare 600 kr! Nej tack! Så vi får fortsätta att leta vinterskor till han. Men vi hittade faktiskt skor till Danne! Det var en ny affär som öppnat ute på Gumsbacken som heter Supersale sport & fritid. Vi kom på öppningspremiären he he! Där fyndade vi hans vinterskor (som var rejäla) för 199:-!! Superbilligt ju!! Men vi fyndade även kläder till Casper :)) Ett par joggingbyxor/mysbyxor för 19:- och T-shirtar för 9:-/st! Joggingbyxorna är ju perfekt att ha under overallen :)



Efter lite shoppande i den butiken, så gick vi in till Blomsterlandet. Vi var ute efter en julkärve. Och dom hade sådana! Både stora och lite mindre :) Blev överlycklig!! Vi har ju sååå många små söta fåglar utanför hos oss. Både Talgoxe, blåfink, nötväcka och även hackspetten :D Jag kan ju säga att det tog inte så lång stund efter vi satt upp den hemma hos oss som några fåglar satt där, hi hi!



Men efter allt letande och åkandes till olika butiker så blev vi lite hungriga. Så vi stannade på Max och åt middag! Jättegott!! Casper och jag delade även på en "milkshake jordgubb" (den heter något annat), med grädde, mjukglass och jordgubbsbitar i. Supergod! Den är mer rosa i verkligheten än vad bilden visar. Vilken lyx va!



När vi var på Coop och tittade efter skor, så mötte vi även ballongclowner som var där inne :) Casper fick en ballongblomma utav dom, hi hi! Se så söta dom är :D




En sådan här tänder vi varje dag nu! Superskönt när kylan kommit! Åh vad jag älskar denna öppna spis!!



Igår så var Casper och jag ute och åkte lite pulka. Han fick även åka pulka till affären igår, hi hi! Så mysigt vi hade det!





Det var allt från mig just nu! Men jag återkommer med mer "spännande" saker att berätta senare, hi hi!

Kram på er!
Tess


Helgen som gått...

Hej kära läsare!

Då var det redan måndag igen, helgen går förbi så fort! Sitter just nu och tittar ut genom fönstret, vi har en massa söta små fåglar som sitter i buskarna precis utanför. Talgoxar :) Ska om en stund bege mig ut och hänga upp lite mat till dom :) Så mysigt att ha dom här!

Idag är Casper i skolan igen. Han har varit hemma i nästan 1 vecka pga. förkylning/öroninflammation, men nu är det dags igen. Han tyckte att det skulle bli skoj att äntligen få träffa sina kompisar igen (framför allt Ludvig och Jesper) :D

Helgen som gått har varit lugn och skön. Har bara varit hemma och pysslat :) Vi har pyntat och fixat med julsakerna, så vi har supermysigt här hemma nu! Jag vet att det är lite "tidigt", men vi har det så himla mörkt här ute i skogen, så lite lysen är bara bra. Sedan så har vi pyntat med tomtar och granen mm. Det gjorde vi för att nästa helg så jobbar Danne, och jag klarar inte av att fixa allt detta på egen hand (mina leder mm.) Så därför passade vi på nu när han var ledig istället :)

Men om jag tänker efter...visst är det konstigt att det känns som att man måste förklara sig om VARFÖR man börjar pynta tidigt...så känner jag iaf. Att folk säger "fuskis" till dem som börjar pynta tidigare än dom flesta andra. För vem är det som säger att man börjar för tidigt? Vem bestämmer det? Ja jag struntar iaf. i vad folk tycker, jag vill ha mysigt nu när det är vintermörker :) Tycker att det är helt upp till var och en ;-)

Våran fina julgran :)


Casper har också tyckt att det varit kul med att pynta och fixa. För man känner inte att det snart är advent, lucia, jul mm. Inte jag iaf. Men nu när jag har dessa saker uppe så börjar jag få lite "känsla" hi hi! Snart är det dags att börja baka lite också :) Lussekatter, pepparkakor, pepparkakshus och göra julgodis mm. Sådant är kul tycker jag!! Och det luktar ljuvligt i stugan när man bakar :)

Jag längtar till nästa helg, för då är det julbasar i församlingshemmet här i Trosa :D När vi bodde i Haninge så hade jag svårt att ta mig ner till denna julbasar pga. att Danne jobbade nästan alltid när detta var (som han även kommer göra denna gång). Men nu bor vi ju här och kan ta oss dit själva :D Det återskapar barndomsminnen! Vi i våran familj har varje år gått till församlingens julbasar, är uppvuxen med det! När vi bodde i Vagnhärad så gick vi till deras julbasar, och nu när vi bor i Trosa så går vi till den basaren här. Jag kommer ihåg när jag var mindre, och vi gick dit (i Vagnhärad). Man såg alla vinster man kunde vinna på borden! Lotterna var billiga :) Och vann, det gjorde man! Man blev glad bara man vann någonting, och det gjorde ingenting om det var ett par stickade raggsockor eller vikrade dukar! Jag glömmer aldrig när man typ vann första vinst, vilket var en STOR frukt/mat/jul korg (ja jag hade intresse för mat redan som liten)!!! Wow, det var någonting det :) Och så fikade man där! Hembakt bröd och hemmagjord saft mm. Det finns ju inget bättre! Så nu längtar man...

I lördagskväll så fick jag ett sådant toook sug efter pepparkakor med mögelost! Så när det var 15 minuter kvar innan affären skulle stänga, så satte jag mig på moppen och drog iväg, hi hi! Det var faktiskt min svärmor som för något år sedan bjöd på pepparkakor med mögelost hemma hos dom. Jag har alltid haft lite svårt för mögelostar...men tamig tusan, det var gott till pepparkakor! Och sedan dess så har jag ätit pepparkakor med mögelost när det är jultider :) Och nu var det dags igen! Och givetvis lite glögg till det :))



I söndags så sov hela familjen länge! Vi vaknade runt kl 10!! Men gud så skönt det var :D Casper och jag gjorde en "brak" frukost! Vi bakade scones tillsammans bl.a och kokade ägg och varm O´boy till det! Vi åt länge och tog det riktigt lugnt! Det är sååå mysigt! Sådana mornar är viktiga tycker jag. Att man sitter i lugn och ro vid frukostbordet och har det trevligt när man är ledig. Annars på vardagsmornarna så är det mest stress och jäkt!

Här sitter min gullunge och ska äta frukost <3



Någon som vi trodde skulle klättra i julgranen var Findus! Men han har faktist låtit bli att leka/klättra där! Duktig misse :) Han älskar ju att klättra högt upp i träd, så vi var lite oroliga över julgranen, ha ha ha! Men än så länge har han låtit bli! Men han tycker nog det är lite mysigt med granen, för han är ofta där under. 

Här håller han julbocken sällskap, he he!



Se så söt han är! Det var inte länge sedan som han var en liten liten kattunge som fick plats i ena handen. Nu är han hela 9 månader gammal, snart 10 månader (1 december)



Igår så åt vi någonting som inte vi har ätit på flera år! Danne och jag har inte ens ätit det tillsammans, och ändå har vi snart varit ihop i 8 år!! Men jag fick en "snilleblixt" och blev sugen på FONDUE!! Vi har ju en fonduegryta med alla tillbehör som vi aldrig använt. Tror att Danne fått den fonduegrytan av sina föräldrar en gång i tiden. Jag har ju sett kartongen som den står i under årens gång i köksskåpet...men aldrig fått för mig att verkligen använda den (knäppt va!)

Gissa om Casper tyckte det var kul att tillaga sitt eget kött! Det var en upplevelse må jag säga ;-) Och gott var det!



Kram Tess

 

Mys fredag!

Hej kära läsare!

Igår så skulle ju min käre man till massören och få massage, men fick tyvärr ställa in det! Danne har blivit förkyld :( Så vi får ringa och boka in en ny tid när han blivit frisk istället. För det är ju inte kul att ligga där och snora och hosta när det är avslappningsmassage, då är det bättre att han åker dit när han är frisk och riktigt kan slappna av och njuta :)

Så vi hade en lugn förmiddag här hemma. Min syster Linda med dotter skulle ha kommit, men Linda var DUNDER förkyld med feber och tappat rösten mm. Så det blev ingen träff med henne heller igår, men vi siktar på nästa vecka istället :) Det är ju så många som är sjuka nu! Jag har klarat mig än så länge (peppar, peppar, ta i trä).

Men jag blev lite rastlös efter ett tag, så jag fick för mig att jag skulle baka tunnbröd (sådana som man gör i stekpanna). Så det ställde jag mig att göra :) Jag hade aldrig gjort detta tidigare, så det var riktigt spännande :) Min mamma gjorde sådana här tunnbröd när jag var liten och bodde hemma, men jag har själv aldrig bakat dessa.



Dom var jättegoda att äta nybakta, smöret bara smällte :) Så dessa kommer jag att göra flera gånger! När jag stog och höll på med dessa, så kom mina föräldrar förbi. Dom skulle vidare till Södertälje, men stannade till här innan så dom kunde lämna några julstjärnor (som vi fått). Dom lämnade även några "plankor" som vi lånar, sådana som man gör plankstek på. Vi köpte nämligen plankor för många år sedan, men använde dom nästan aldrig...och vi hade ganska många, så vi gav bort några till mina föräldrar (dom vi lånade igår). Men våra plankor som vi behöll har gått sönder (stora sprickor), så därför lånade vi deras igår!

Jag har nämligen varit sugen på plankstek jättelänge! Och nu när det är Daniels lediga helg, så tänkte vi mysa till det lite med god mat och dryck! Det är ju lite "pyssel" att göra plankstek, men det är det värt! Det är himelskt gott!! Istället för oxfilé, så tog vi fläskfilé istället och det funkar precis lika bra! Till detta så drack vi ett glas vin, Black Tower, som jag inte köpt på något år faktiskt. Daniel hade lite svårt att hitta flaskan på systemet, då dom gjort om den sen vi köpte den senast, he he :)



Efter en utsökt måltid, så var det dags att titta på film. Casper och Danne hade varit tidigare på dagen iväg och hyrt film som vi allihop skulle se. För så gjorde alltid vi när jag var liten och förkyld, då gick vi alltid iväg och hyrde film :) Denna gången blev det barnfilmen "Draktränaren"! Så vi tog fram den stora skålen med chips och dipp och en massa tända ljus, sedan så kröp vi upp i soffan med täcke och kudde <3 Det var en riktigt bra film!! Både vi som föräldrar och Casper tyckte det! Casper har precis sett filmen nu idag, innan vi ska åka iväg och lämna tillbaka den. Men han sa att han vill se filmen flera gånger, så den här önskar han sig i julklapp :D Denna film är ett bra julklappstips om man har barn i 6 års åldern och uppåt :)




För någon dag sedan så satte Danne även upp några ljusslingor utomhus, så nu har vi det så mysigt och fint när mörkret infaller. Men vi ska köpa några fler ljusslingor senare, då vi inte är riktigt färdiga än. Men vi väntar till den 2 december, då vi ska iväg till Jula (då dom har speciella erbjudanden för medlemskunder osv.)



Och fint inne har vi börjat att göra också hi hi




Kram Tess

Ut en sväng

Hej kära läsare!

I eftermiddags så fick Casper och jag ett "ryck" av att vilja vara nere på stan en sväng (länge sedan vi var där). Vilket jag tyckte passade bra, då Casper inte är jätteförkyld. Plus att få lite friskluft en stund! Jag planerade att vi skulle gå till leksaksaffären, som en liten överraskning! Eller överraskning var det kanske inte, vi hade ju faktiskt lovat Casper att han skulle få köpa någon liten leksak nu när han varit så duktig på att sälja jultidningar :)

När vi väl var där så fick ju han beslutsångest (vilket jag kan förstå, he he). Men det tog "bara" 20 minuter tills han hade bestämt sig, vilket är chockartat! Han brukar annars vela fram och tillbaka mycket längre än sådär ha ha ha! Men det blev "Bönor" och ett "hot weel flygplan" = Mycket lycklig pojke!

Efter vi hade varit där så blev vi lite sugna på att ta en fika på något café. Vi tänkte först att gå till Marsipangården. Men dom har ju endast små marsipangodisar, ingen bulle eller kaka. Så vi beslutade oss för att gå till ett annat café, nämligen till Nilssons :) Åh vad gott allting ser ut när man ska välja! Jättesvårt ha ha ha! Men Casper tog en Napoleonbakelse (som han älskar!!) och jag tog en petit-choux bakelse med blåbär, för det var det som konditorn rekomenderade mig. Och till detta tog både Casper och jag varm choklad med vispgrädde! Det var sååå gott! Och vi satt allderless själva på caféet :) T.o.m Casper sa att det var skönt att det var så tyst och lungt, hi hi, min lilla söta kille <3

Här är vi på Caféet


Efter vi fikat så gick vi vidare till bokhandeln. Där köpte vi en bok och lite julkort :) Det finns ju så mycket som man vill ha när man går in där ha ha ha! Men man får hålla sig ;-) Sedan gick vi till Konsum och handlade lite middag innan vi åkte hem igen. Så det var en jättetrevlig och mysig liten sväng ute, bara Casper och jag :D Det här kommer vi snart att göra om igen!


Kram Tess

Ta hand om sig...

Hej kära läsare!

Junior är hemma idag med, då han fortfarande är lite förkyld med rinnande näsa och lite hosta. Så han får vara hemma en extra dag :) Men inge mer ont i örat har han haft iaf. så det är skönt! Men han får dricka fänkålste och äta sina vitaminer, för jag tror faktiskt att det påskyndar förloppet att förkylningen går över (eller iaf. lindrar den)

Något som också lindrar när man har lite ont i halsen, är ju glass, hi hi! Och det köpte jag igår :) Jättegott!! Jag köpte Vienetta chokladglass, som Ica hade kampanj på (8 kr kostade den om man har ica kort) Mycket mumsigt!!




Idag har jag även bokat tid till min älskling :) Så nu på fredag eftermiddag ska han åka iväg och få en härlig, välförtjänt massage!! Det kommer säkert att bli jätteskönt för han :D Det är en av dom bästa farsdag presenterna (eller vanlig present till sig själv eller andra) som man kan ge om man har lite stela muskler, eller bara för att koppla av en stund!

(Gissa om Casper skrattade när han såg denna bild!! Den liknar hans katt Findus ha ha ha)



Sedan så har även jag bokat in en tid till mig på en salong för att färga och plocka ögonbrynen :) Det ska bli så skönt, då jag slipper att göra allt detta själv hemma! Men jag fick en tid i början av december för att dom har så mycket att göra nu inför jul och allt. Men dom tog mitt tel nr. ifall dom skulle få återbud innan dess :)





Kram Tess

Ont i örat...

Hejsan!

I natt kom junior in och väckte oss och sade att han ville ha vitlök i örat, då han hade ont i örat! Våran tackars lillplutt :( Förut så fick han jämt öroninflammation så fort han blev förkyld! Men det har blivit mycket bättre nu när han opererat bort halsmandlarna och polypen, vilket är superskönt! Så han har inte haft öroninflammation på länge, förens nu!

Så det var bara att gå upp och skära en skiva vitlök och tejpa fast den i ytterörat på han. Så fick han sova med den resten av natten. Och på morgonen idag så är smärtan borta! Men han har fått vara hemma från skolan idag iaf. Men det här är faktiskt det bästa husmortipset som jag har. Vi har MÅNGA gånger bara tagit vitlök i örat när man har öroninflammation, så slipper man både doktor besök och penicillin :) Det funkar superduper bra!!! Så det är ett riktigt bra tips från mig till er som läser :) Vitlök har en läkande effekt!



Och Casper blev superglad när jag kom med posten! Där fanns två stora leksakskataloger, jippi!! Han brukar alltid titta och sätta ett "X" på varje leksak som han önskar sig. Ett perfekt sätt för oss som föräldrar att veta vad dom önskar sig, hi hi! Och det är mysigt att sitta och titta tillsammans i leksakstidningarna :)



Kram Tess

Jultidningar

Hej kära läsare!

Igår så fick jag ett sms om att jultidningarna har kommit! Casper har ju sålt jultidningar i år för första gången :) Det gick jättebra för honom! Han sålde så att han skulle få dom saker som han ville ha!! Han hann komma upp i den premien på mindre än 1 vecka!! Sedan så slutade han att sälja, även fast han kunde tjäna mera pengar. Men det var inte pengarna i sig som han var ute efter, utan det var ju Mini Crossen som var viktigast, he he! Och det är den han kommer att få :D Sedan kommer han att få ett dataspel (racing spel) och så får han ganska mycket pengar också! (och allt detta på mindre än en veckas försäljning!)

Men som sagt så kom alla jultidningarna hit igår. Och vilket sjå det var att stå och kolla vilka som skulle ha vad, och lägga i påsar och skriva namn och summa mm. Men det gick bra med lite sammarbete :) När vi hade gjort det så åkte vi runt och lade i lappar i några brevlådor, där det står att jultidningarna kommit, hur mycket var och en ska betala och när vi kommer till dom och levererar varorna. På så vis så vet folk att vi kommer, och att dom har lösa pengar ute vilket är väldigt smart :) Jag skrev mitt mobil nummer som dom bara kunde skicka ett sms om dom inte skulle vara hemma då. Så slipper man åka runt så mycket fram och tillbaka! Smart va :)

Här har vi sorterat alla böcker/tidningar och lagt i påsar mm. Här har vi böcker och tidningar för över 6000:-


Så Casper ser redan framemot nästa års julförsäljning, he he! Efter detta så bakade jag en liten kladdkaka som vi hade till kvällsfika :)



Kram Tess

Fars dag

Hej igen!

Igår var det som alla vet, Fars dag! Danne jobbar ju denna helgen, så han skulle få sin present när han kom hem från jobbet (var det tänkt). Men Danne ringde till oss under dagen och undrade om han inte kunde få veta redan då vad det var som Casper ville ge han, ha ha ha! Danne är sååå nyfiken utav sig, och kan nästintill omöjligt hålla sig. Han blir som ett litet barn på julafton hi hi :D

Så beslutade Casper och jag att vi skulle berätta för Danne i telefonen ändå, så han kan lugna sig och gå tillbaka att jobba i lugn och ro, he he! Och det blev en uppskattad överraskning! Ska boka tid i veckan till Danne, då presenten var: Massage! Han förtjänar att bli bortskämd med det, då han ofta har lite ont i ryggen mm. Och han kommer ha det såå skönt :) 

Casper och jag hade knåpat ihop ett eget Fars dag kort, som Danne skulle få när han kom hem från jobbet. Och Danne blev superglad över kortet också, så fint och att Casper skrivit det mesta själv och en fin teckning mm.



Efter lite pyssel med kortet, så åkte Casper och jag till mina föräldrar. Dom skulle bjuda på tårta för att fira Christer (min plastpappa) :D Det var väldigt trevligt! Och vi åt en supergod tårta!! Ni vet ju att Arla har lanserat en ny vispgrädde produkt, en med choklad och en med jordgubbssmak. Min mamma hade just den chokladvispgrädden på tårtan, och det var supergott!!



Kram Tess

Monster Jam

Hej kära läsare!

I helgen så har ju våran son varit iväg på Monster Jam i Globen, tillsammans med hans mormor och morfar :) Som han hade väntat till den här dagen, hi hi! Showen började på kvällen kl 18:30, men dom åkte upp tidigare på dagen. Det gjorde dom just för att slippa köerna runt globen och stressa med tiden, parkeringar mm. eftersom det både var Håkan Hellström som skulle hålla konsert på Hovet och sedan spelades det fotboll på Söderstadion = MYCKET folk!

Dom kom och hämtade Casper kl 14. Och då var han så stylad och fin inför detta event :) När dom kom upp till Globen och parkerat så gick dom in i Globens shoppingcentrum och kollade lite. Casper fick en motorcykel av mormor och morfar när dom gick in i en leksaksaffär (som han är såå rädd om, den är hans favorit just nu). Sedan gick dom på McDonalds och åt mat också. Och han åt både upp sin mat och lite av mormors chicken nuggets ha ha ha! Så även om han är lite förkyld så har han aptiten kvar :)

Tiden gick och snart var det dags för dom att gå in och sätta sig! Casper var utom sig av lycka och förväntan, hi hi! Casper hade hörselkåporna på sig och var redo! Och så började det! WOW!!


Här är bilder därifrån!


Ja en massa bilder har vi och kan inte lägga upp alla här, he he! Men det var en oförglömlig kväll för Casper! Han ringde till mig när det var en paus i showen, och han var eld och lågor över detta :D I pausen så fick man spela spel med bilar, och köra radiostyrda bilar samt bygga en egen monster truck av träklossar, limma dom och måla. Allt detta gjorde Casper givetvis hi hi!

När allt slutade så fick alla som varit där en mössa också. Det var sponsorerna till Monster jam, och dom var dom som hade sina traktorer där som drog upp bilarna som ramlade på sidan osv. Men Casper är stolt över mössan! Plus att mormor och morfar köpte en Monster Jam T-shirt till han! En toppen kväll med andra ord!




Kram Tess

Lördag

Hej kära läsare!

Då var det lördag minsann :) Casper är fortfarande förkyld, men det är inte så mycket....lite snuva och lite hosta. Så ikväll har han varit iväg på Monster Jam i Globen med hans mormor och morfar :) Dom ringde mig när det var paus i showen, och Casper var själalycklig och tyckte att det var SÅÅÅ häftigt, hi hi! Så kul att han fått gå på detta, för han är ju en typisk liten kille som älskar bilar som är stora och tuffa. Och låta ska dom göra också ha ha!

Han skulle vara snygg innan dom åkte iväg, så det var bara att fixa tuppkammen på honom och styla han :) Så här har ni världens lyckligaste och mest förväntansfullaste kille, innan det var dags för dom att åka!


När dom åkte sen så blev jag helt själv här hemma, för min älskade man jobbar denna helgen. Men inte deppar jag för det, för det är ganska skönt att få lite egentid ibland. Så nu skulle jag få rå om mig själv i några timmar och bara göra "tjejsaker", hi hi! Så jag satte på musiken på hög volym (sådan musik som jag gillar!), sedan har jag fixat och målat naglarna, tagit mig en låååång och skön dusch, gjort hårinpackning, haft ansiktsmask och tagit en omgång med epilatorn mm. Det har varit underbart!

Visst är man vacker med ansiktsmasken (fast det var mycket rödare färg i verkligheten). Blänker så fint ha ha ha!


Kolla vilket elastiskt skinn jag har, he he! (nädå, jag bara drar bort ansiktsmasken. Så skönt!)


Nu har jag fina naglar igen :)


Så jag har verkligen haft så skönt idag! Inga måsten, eller fixa måltider på dom klockslag som man annars lagar mat på mm. Fast nu börjar jag sakna min familj! Men som tur är så är både min man och våran son påväg hem till mig nu <3 Nu är jag nyfiken på att höra hur deras dag varit och få höra Casper berätta om dagen i Globen, hi hi!

Ni får ha en underbar lördagskväll allihop!


Kram Tess

Våran lilla sjukling...

Hej på er allihop!

Natten till idag har inte varit så rolig för våran lilla prins...han blev jätteförkyld med en jobbig hosta och snorig/nästäppa :( Våran stackars lillskrutt! Det är så lustigt, för att jag satt för någon dag sedan och tänkte just på att vi haft sådan tur som inte varit sjuka/förkylda på så länge! Men tji fick jag för det...för nu kom det. Vi tror att han blev förkyld pga. att han blev så genomblöt och kall den dagen han var hos sin klasskompis och lekte ute i den blöta snön.

Fast det är blir ju alltid värst på kvällarna och nätterna. För nu är han "pigg" och leker :) Får bara hoppas att han inte får någon feber. För imorgon är en stor dag för Casper, som han har längtat så mycket till!! Då ska han nämligen iväg med sin mormor och morfar till Stockholm och se på Monster Jam i Globen!

Idag har han druckit honungste (det fick han även igår kväll för han sa att han hade ont i halsen). Och det lindrar ju bra för stunden. Tyvärr så har jag ingen isglass hemma, för det är annars väldigt bra mot halsont och är det godaste "medicinen" för det he he :) Han ska senare få lite fänkålste som också är bra mot förkylning.

Men den medicin som han har svårast att ta, är hostmedicin! Han har hostmedicin hemma som våran husläkare skrivit ut till honom (Mollipect). Och faktiskt så tycker inte jag att den funkar så bra för Casper när han har hosta. Han får sådan djup hosta varje gång, och jag vet inte om det har att göra med att han opererat bort halsmandlarna förut (?). Så vi brukar inte använda oss utav den hostmedicinen, utan jag har hittat en annan som är mycket bättre, och som Casper har lättare att svälja. Alpenkraft heter den! Den köper man i vilken välsorterad hälsokostbutik som helst. Det är ENDAST örter/kryddor/blommor i den, och det gillar jag! Inga kemikalier överhuvudtaget!


Det står att den inte rekomenderas till barn under 12 år. Men det fick jag förklarat i butiken, det är för att den inte är testad på mindre barn, och varför vet dom inte. Därför är det upp till föräldern/-arna att besluta om barnet skall ha detta eller inte. Och både jag och min man kände att det är värt att prova, då den endast är gjord på naturliga ingredienser. Och det var det bästa vi kunde ha gjort!!! För vi har inte använt "vanliga" receptbelagda hostmediciner sedan dess. Och vi ger inte "full dos" dvs. 15 ml 3-5 ggr, utan vi ger 5 ml 3 gånger/dagen (morgon, middag och kväll)

Är ni nyfikna på denna, så kan ni läsa mer om den här:
http://www.vitaminvaruhuset.se/shop/?artnr=1541


Så idag blir bara min lilla sjukling och jag inomhus och har det så mysigt som möjligt :) Mr. Lindstrand jobbar i helgen, så det är bara jag och junior som är hemma (tills han kommer hem på kvällen givetvis). Skall strax ta fram lite sällskapsspel som vi ska spela (Den försvunna diamanten och Pettson och Findus födelsedagstårtan)

Min lilla sjukling gosar med sin Findus <3



Kram Tess


Mina kundskaper sätts på prov...

Hejsan på er!

Idag har mina kundskaper verkligen fått sättas på prov igen! Casper är ju i den åldern där det är många funderingar och många saker som han undrar över. Som t.ex. hur kroppen fungerar, vilka djur som äter människor och som är farliga, varför ser vi människor olika ut, varför blir man snorig när man är förkyld, har hajar fienden mm. Några kunde jag ju svara på, men långt ifrån alla frågor!

Ja det sätts inte lite krav på en som förälder, som "måste" veta detta, ha ha ha! Jag försöker verkligen att tänka tillbaka på allt jag lärt mig vid skolbänken under alla skolåren...men fasen, man glömmer med tiden och allt kommer man inte ihåg heller!

Men som tur är så har Casper en väldigt bra bok, som vi kan ta fram och titta i när kundskaperna sviker en :) Och det blir faktiskt roligt för oss båda att kolla i boken och få fram svaren! (Han börjar förstå att föräldrar varken kan eller vet allt, som han trott innan)

Så ett tips till alla föräldrar. Köp denna bok (eller önska er den i julklapp till era barn)! Stora varförboken! Den är guld värd när frågorna haglar in :D Den tar upp massor med frågor och svar!



Efter vi suttit och läst och tittat så blev han nöjd när han fått svaren han velat ha :) Min kloka unge, hi hi! Barn är ju som "svampar" och tar till sig allt man lär dom i den här åldern. Så det är bäst att passa på medans det varar, he he!

Efter vi hade läst boken, så försvann Casper in på sitt rum en stund. Sedan kom han tillbaka med en lapp till mig, där han har skrivit (helt själv!)

"Till Mamma(ma)
Pus
Från
Casper" och så hade han ritat ett fint hus <3


Han är så go min lilla kille <3 Mamma älskar dig så mycket!!!

Kram Tess

Frukost...

Godmorgon allihop!

Tänkte visa er att vi lyxat till det lite vid frukosten idag :) Tycker annars att frukosten är i stort sett alltid detsamma...O´boy och macka. Det blir lite trist i längden. Så idag bakade jag scones! Det var så länge sedan som jag gjorde det! Vet inte varför egentligen, för det är ju superenkelt och är otroligt gott när dom är nygräddade och varma :D

Och vem gillar inte att äta nybakt bröd på morgonen så smöret smälter, hi hi! Och dessutom så luktar det gott när man bakar :) Jag kokade även ägg och gjorde iordning te. Det är vad jag kallar för en ordentlig frukost, eller vad säger ni :)

Receptet hittar ni på min matblogg: www.tessmatobak.se




Kram Tess


Tänd brasa...

Hej igen!

Det är inte ofta jag gör två inlägg på samma dag, he he! Men jag tyckte att efter allt "gnäll" om den jobbiga "snön", så vill jag faktiskt säga att det är supermysigt att elda i spisen en sådan här dag :) Så det har väl sina fördelar när det är sånt här väder antar jag hi hi!

Min mamma åkte och hämtade Casper hos sin kompis idag (då jag inte sätter mig på moppen i det här vädret igen). När hon kom dit så hade han på sig hans kompis kläder!! Han hade fått lånat dom för att hans egna kläder var dyblöta!! Byxorna, tröjan, strumporna, overallen och vantarna....ja precis ALLT var genom blött för att dom hade varit ute och lekt! Så han fick snabbt hoppa in i bilen utan någon jacka el dyl. plus att kläderna som han lånade var lite för små (då Casper är en lång kille för sin ålder). Stackars lillplutt!! Men min mamma drog på värmen i bilen så han slapp frysa. 

Men då passade det bra att jag precis hade tänt brasan i spisen när han kom :) Så nu har vi suttit och myst framför en sprakande brasa <3



Kram
Tess

Fyyyy vilket väder!!!

Hej på er kära läsare!

Idag var det då inget härligt väder att vakna upp till! Som jag har svurit över detta idag! MASSA snö och PLUSgrader = BLASK = SKIT = INGEN MUNTER DAG!! (jag vet att jag skrev med stora bokstäver, men det är för att understryka mitt ogillande, he he) Och blåser gör det också...näe tack, en sådan här dag vill man bara ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet och inte gå upp förens det blivit bättre :)

Idag vaknade Casper precis innan min klocka skulle ringa, perfekt! Och vi hade mysigt på morgonen innan det var dags att "bylsa" på oss alla ytterkläderna och gå ut i vädret för att ta moppen och åka till skolan. Att åka till skolan imorse gick bra....det gick inte fort, men det gick bra (inget sladd eller slir), men man såg ju ut som en snögubbe på framsidan av jackan och hjälmen, ha ha ha! Att åka hem gick också ganska bra :) MEN....att åka tillbaka till skolan för att hämta sonen när skolan slutat...jösses säger jag bara!!! Jag slirade och sladdade överallt och höll på att ramla med moppen flera gånger (fast jag gjorde aldrig det som tur var).

Men när jag väl var framme vid skolan så var jag helt slut efter att styra och försöka att inte ramla på moppen! Men så får jag även höra att Casper ska leka hemma hos en klasskompis idag och följer inte med mig hem. Det kanske var lika bra det, för jag hade inte kunnat köra med honom på moppen ändå. Men jag önskar att man hade kunnat veta det här INNAN man for iväg ut i vädret ha ha ha! Så på moppen igen och sladda och slira hemmåt, men uppför den stora backen (innan vårat hus) kom jag inte....det gick bara inte, så jag fick dra upp moppen för hela den långa backen *suck*!

Så nu har jag ställt moppen för idag och kommer INTE att röra den någe mer! Min mamma åker och hämtar Casper hos sin kompis kl 16 idag istället! TACK mamma!! Nu har jag tagit mig en liten kopp med varm glögg och skall inte bry mig mer om snöovädret.

Inge mer moppeåk i sånt här väder och underlag!


Tack och adjöss! Vi syns och vi hörs :)

Tess


Ny grädde från Arla. Testa gärna!

Hej kära läsare!

Det är så här att Arla har tagit fram två små nya produkter. Nämligen vispgrädde som är smaksatt med choklad och jordgubb! Ja, ni läste rätt :D Det är hur kul som helst för oss som älskar att laga mat och baka!!

Chokladvispgrädden innehåller 70% choklad, och i jordgubbsvispgrädden så innehåller den små bitar av goda jordgubbar! Visst låter det fantastiskt! Bara tänk på hur man kan använda dessa produkterna, till pannkakor, glassen, varm choklad, tårtor/bakelser mm. Låt fantasin flöda!

Nu är det så här att på Smartsons hemsida, så kan man få chansen till att få pröva dessa produkterna helt gratis! Det enda man behöver göra är att fylla i ansökan om att bli testpilot på deras sida (länken nedan). Är man då en av dom lyckliga som får testa produkterna så behöver ni bara svara på några frågor och att berätta om dessa produkter på eran blogg, och säga vad ni tyckte om dom :) Busenkelt!



Så gå gärna in här och anmäl ert intresse om att få pröva dessa gratis! http://smartsontestpilot.se/arla-smaksatt-vispgradde/bli-testpilot/



Stort lycka till! Och glöm inte heller att gå in på min matblogg www.tessmatobak.se

Tess


Tiden far iväg...

Hej kära läsare!

Ja vart har denna vecka tagit vägen, redan söndag och sista dagen på höstlovet för barnen! Tycker som vanligt att tiden bara rinner förbi, he he. Men tycker inte ni andra det också, eller är det bara jag? Att veckorna/månaderna bara rusar förbi! Det har redan hunnit bli november, snart är det julafton! Inte för att jag har något emot det, men att det går fort! Men jag får väl se det på den ljusa sidan, snart får man börja att pynta och ta fram adventsljusstakarna mm. hi hi! Julen ÄLSKAR jag!! Min favorit högtid! Jag är galen i allt som har med jul att göra, he he :)

Som jag sa tidigare, så har även denna vecka gått fort förbi. Men vi har haft superkul och mysigt! Caspers bästa kompis Philip har ju varit här. Han åkte hem i fredags, då hade han nästan varit här i 1 vecka :) Superkul! Ni har ju fått sett lite vad vi har gjort, och att Casper haft sitt Halloween party mm. En riktigt "festlig vecka" för oss allihop :) Men det blev jättetomt när Philip åkte hem, men han får snart komma igen :D

Detta gjorde vi också i veckan som gått:

Barnen står redo att baka! Jag hittade inte Caspers två andra förkläden, så dom fick ha på sig Caspers farmors förkläden som hon hade haft på sig när hon var liten :) Och det funkade precis lika bra det!


Casper bakar ...


Philip bakar...


Dom bakar PEPPARKAKOR!! :D


Ja...en och en annan liten bit av pepparkaksdegen försvinner ju lätt ner i magen också, hi hi!


Undertiden som alla pepparkakorna var i ugnen för att gräddas, så passade barnen på att grilla lite marshmallows. Det ÄLSKAR barnen att äta, hi hi :D


Efter lite marshmallows grillning i öppnaspisen, så var pepparkakorna färdiga :)


Då var det dags att dekorera pepparkakorna med glasyr, sånt är alltid kul :)


Efter allt bak och dekorerande, så var det dags för en förtjänlig fika. Självklart med julmust också, hi hi!




En annan dag i veckan så hade pojkarna lite pyssel. Dom fick göra egna studsbollar!! Det var VÄLDIGT roligt tyckte dom! Dom var så konsentrerade och hade riktigt kul när dom blandade färgerna mm. (Ett tips till föräldrar att köpa till sina barn!)


Casper häller i färg i formen


Philip tyckte också att det var jätteroligt och spännande att göra studsbollar, hi hi :)


Det här var toppenkul!!



Senare samma kväll så gjorde vi maränger tillsammans, och det var också väldigt kul att få vispa. Men det bästa var nog att få en varsinn visp att slicka på när det var färdigvispat, hi hi!



Ja vi hann ju med lite iaf. i veckan som gått. Det blev både Halloweenparty, Stendörren med korvgrillning, bad i utomhus spa mm. Så jag tror att ungarna har haft en TOPPEN vecka tillsammans :) Dom är ju som två bröder, och är dom allra bästa vännerna!! Sådan vänskap/band växer inte på träd precis!





Kram Tess

Utflykt till Stendörren...

Hejsan!

Igår så var det riktigt tråkväder ute hela förmiddagen! Det var då vi passade på att skriva brev till Tomten, hi hi! Men sedan lite senare på eftermiddagen så sprack det upp och solen sken så fint! Då kände vi att vi måste ut och få lite solstrålar på oss och komma ut i den friska luften en stund. Så vi åkte ut till Stendörren (ett naturreservat som är jättemysigt). Där var jag ofta med mina föräldrar och syskon när vi var små, några gånger/år. Det är så fint vid vattnet/naturen, och så har dom roliga hängbroar att gå över hi hi....och sist men inte minst KORVGRILLNINGEN! Vi grillar alltid korv när vi är där, superhärligt!

Titta på bilderna, visst är det härligt! Vem blir inte glad av att vara ute i naturen och nära vattnet en sådan här fin höstdag :D


Hmmm....har vi dom tre bockarna Bruse här?? hi hi hi :)


Hängbroar är ju så roligt, för dom gungar när man går/hoppar på dom, hi hi! Det kittlas i magen då :) Ungarna tyckte att dom var roligast!


Härlig utsikt! Man njuter av lugnet.



Jag beundrar vyn...och Danne beundrar sin vy, hi hi ;-)


Och det är jag glad över :)


Ungarna hade det också mysig och roligt tillsammans :D


Ännu mera hängbroar!



Jag och mitt livs kärlek <3


När vi hade gått på promenad en stund så började våra magar att kurra....så vi gick till grillplatsen för att börja grilla korv, mums!


Yes! Elden börjar ta sig :)


En glad Philip som väntar på att få grilla lite korv :)


Nu så äntligen!


Jag värmer mig vid brasan en stund.


Ja det blev som sagt en underbar eftermiddag, men massa mys och härlig utflykt i naturen!
Ha det gott så länge!

Kram Tess

Brev till tomten...

Hej kära läsare!

Idag vaknade barnen kl 8. Vilket känns helt okej, då det ändå kändes som att klockan var 9 ha ha ha! Casper har sin bästa kompis Philip här och sover över. Han kom i lördags och var även med på Halloweenpartyt. Dom har ju höstlov nu, så då passar vi på att dom får träffas och leka med varandra, jättemysigt! :)

Idag är det inge vidare väder ute....och min fantasi ligger lite på lur idag verkar det som, he he. Men inte för att ungarna lider för det, dom hittar på saker och leker så fint med varandra ändå :) Men det som vi gjort idag är att dom har fått skriva brev till Tomten som vi ska posta iväg idag. Där dom skrev vad dom önskade sig i julklapp av han, och att OM dom får allt som står på deras önskelista så skulle han vara den BÄSTA tomten i hela världen, sa dom ha ha ha!! Men det bästa av allt är att alla barn som skickar brev till tomten får ett litet brev/paket med en present från självaste Tomten själv, som tack för att dom skickade in sina önskelistor, hi hi :)



Ni som inte har adressen så är det:

TOMTEN
173 00 TOMTEBODA

Det var allt från mig just nu. Men kolla gärna in min matblogg också på www.tessmatobak.se 

Kram
Tess

RSS 2.0