Casper vann!

Idag fick jag ett samtal, och jag kände inte igen nummret. Men det var från ICA Trossen! Och jag vet att jag tänkte, hmm..okej, vad vill dom mej liksom?! Men så sa hon som jag talade med att Casper i höstas var med i någon tävling som dom hade där. Och det hade jag HELT glömt bort (och Casper med för den delen). Men så sa hon iaf. att Casper var vinnaren!! Han vann en SNOWRACER från Stiga! Och vad passar bättre än att få vinna en sådan nu när vi har sååå mycket snö, ha ha ha!

Så Danne och Casper for iväg rätt så snabbt för att hämta den på ICA. Och den var jättefin med ett sittunderlag (Havrefras som sitter fast) och snöret som man drar snowracern med, åker in atomatiskt när man inte drar den någe mer! Supersmidigt!




Ja ibland ska dom små ha tur också :)

Kram!

Mina konstnärer

Igår kväll så ville familjen att vi skulle måla min bebismage :) Det har vi aldrig gjort förut. Vi tänkte måla den när jag gick med sonen, men det blev aldrig av. Våran son tyckte att det var jättekul att få måla på magen och inte på papper som annars! Det kändes lite busigt tyckte han, he he! Min man var också med och målade, det var en rolig konstnärlig stund vi hade där tillsammans, he he.



Resultatet blev en rosa smilys, då vi väntar en liten flicka :) Ja, jag är trött på kvällarna (vilket syns på bilderna ha ha) Men roligt var det!



Casper målade även lite hjärtan på varje sida av smilysen också. Han längtar efter sin lillasyster <3




Vad tycker ni? Fint va :)


Kram Tess

Det är kul när det går bra!

Min son blev så stolt när han visade vad hans fröken Ann hade skrivit i hans anteckningsbok, om hur bra han läser. Han är ju så duktig att läsa, så att han får en extra bok att läsa som extraläxa med sig hem varje vecka + den vanliga läsläxan som alla har. Det är ju riktigt roligt som förälder också att det går så bra för han, då man vet att några kämpar och har det jobbigt.

Jag vill ju tro att man gjort lite för att hjälpa till ang. detta, då vi sen tidigt i åldern läste mycket böcker för han. Samt "lekt" mycket med bokstäver och ord. Och vi brukar gå till biblioteket och låna böcker som han vill läsa. Han har ju ett eget bibliotekskort som han mer än gärna använder :)

Men som sagt, det är kul när det går bra!


Auktionsfyndat!

Igår var det auktion här i Trosa.
Och jag kände att jag ville ha en liten paus i packandet här hemma, så vi åkte dit och kollade vad det var för något dom sålde den här gången. Det var ganska mycket folk som var där, men ändå inte lika mycket som det brukar vara. Och en massa skit fanns också!! Herregud vad folk har hemma! Casper såg någon kikare som han ville ha, och jag såg något som skulle kanske passa som present till min svärmor när hon fyller år. Så vi stannade kvar.

Tyvärr så var det många som ville ha kikarna och dom blev dyra. Kan heller köpa nya då istället! Och det till svärmor var det ännu fler som var intresserade, tror att klubbningen hamnade på närmare 800kr. Men ibland är det ju så att det man tror ska intressera många, inte gör det, och vise versa. Man vet aldrig hur det slutar, och det är väl lite av charmen av auktionen också.

Men så såg jag av en slump när jag satt där, en hushållsassistent som jag ville ha (lite på håll i en kartong). Och som tur var, så kom den i slutet av auktionen, och gubben som håller i det här var lite sur och stressad som gärna vill att allt ska vara slut. Så är det nästan jämt, att i början av auktionen är han väldigt noggrann och väljer mer saker en för en (om det inte är någon serie/saker som  hör ihop med varandra mm.) Men sen så ledsnar han, och vill att allting ska bort fort!

Så när det var dags för hushållsassistenten som låg i en kartong, så tog han upp även två andra kartonger och ropade ut dessa tre. Aja, tänkte jag...är det skit i dom andra två kartongerna så får jag väl bara kasta det. Så jag ropade och fick in dessa tre kartonger för 50 :-!!!

Och faktiskt så var det inte så mycket "skit" i dom andra kartongerna. Det fanns en massa "bra och ha" prylar. Och DYRA saker fanns med.

Allt detta för 50kr!

Min hushållsassistent med massa tillbehör. Märke BrAun!


Fräch perkulator från OBH Nordica


Mixerstav


Ett rånjärn med vackert mönster från skeppshult! Dessa kostar 669kr nya, såg jag igår på en sida på nätet!!


Lite allt möjligt! Och plåtskrinet är perfekt när vi ska ut och sälja på loppisar och ha växelkassan i :) I påsen fanns 84 st metall bakformar, och sådana har jag velat ha. 


Kockum gryta och två plättjärn


Allt var liksom frächt och inte äckligt alls! Alla elektriska saker funkade, så jag slipper gå tillbaka och lämna det och få pengarna tillbaka (för dom har en sådan garanti på elektriska saker) Jättekul när man hittar sådana här fynd :) Danne blev t.o.m glad över detta när jag visade han när han kommit hem från jobbet. Ibland ska man har lite tur :)



Kram Tess

Vet vad jag har för någon liten person i magen...

Japp det stämmer!
Jag var iväg för någon dag sedan till Stockholm och till Sibyllekliniken för att kolla könet på våran bebis. Vi är ju så nyfikna allihop, och kunde inte hålla oss! Danne har hela tiden varit inställd på en pojke och det har Casper också varit. Mina föräldrar har alltid trott att det är en liten flicka. Och jag har faktiskt inte haft på känn någonting om vad det skulle vara för något. Har ju drömt att jag skulle få en pojke. Två gånger under denna graviditet har jag drömt det, och därför kanske trott lite grann att det var en pojke till som vi väntade. Medans min "pappa" har drömt om en flicka (fast hon var större i hans dröm, ingen bebis alltså).

Så in på kliniken och träffade en jättemysig och snäll doktor, Dr. Stein Olsen! Och lade mig på britsen och drog upp tröjan och stirrade in i skärmen. Ögonblicket var nu äntligen inne! Det är ju bara sååå häftigt att kunna se sitt barn sådär! Man blir så rörd och det är verkligen ett magiskt ögonblick. Han kollade så att "den" var i rätt storlek gemte mot den vecka jag var i. Det det var så fint så. Fick se det söta lilla ansiktet, kroppen och dom små små fötterna! Gud så jäkla gulligt! Han mätte lårben och kollade hjärtat (alla klaffar/kammrar), hjärnan/huvudet och navelsträngen samt blodflödet i navelsträngen (?) vilket allt var precis som det skulle!

Och sen var det dax! Han visade mig vart könet satt på bebisen, och jag kunde ju inte se vad det var för något. Men så frågade han vad jag hade för kön på mitt första barn. Och jag sa pojke. Då sa han att det här var av det andra könet, det är en flicka! Och så förklarade han och visade för mig och sa att ja blygdläppar har ju inte pojkar, och det har den här sa han och skrattade, då han såg att jag blev så lycklig! Han sa även att det här var det ingen som helst tvekan om att det var en tjej, då han är 110% säker! Och det säger dom inte annars, utan då säger dom i stil med "det ser ut som att vara en...det verkar vara en..".

Så äntligen är jag inte den enda tjejen i denna familjen, ha ha! Ja, t.o.m katten är ju en hane he he! Men jag vill även påpeka att jag hade blivit lika glad om det hade varit en pojke, då vi trott från början att vi inte kunde få ett till barn. Så denna graviditet var som en gåva från ovan (bokstavligen). Och huvudsaken är, och har ALLTID varit, att bebisen är frisk och mår bra!

Men lycklig, och som svävandes på rosa moln gick jag ut därifrån och ringde min man och berättade nyheten! Jag tror att jag inte kunde sluta le när jag gick där på gatorna och i tunnelbanan för mig själv ha ha. Måste ha sett ut som ett fån, men det struntar jag i he he!

Gick in till ett köpcentrum i väntan på att min buss skulle komma, och firade med att köpa små söta tjejkläder! Och herregud så sött, smått och gulligt det är! Det är ju så länge sedan som man gick på bebisklädes avdelningen och köpte kläder därifrån! Men det här blev det iaf.



Så nu gäller det att försöka tänka ut någon namn till våran lilla tös också, hi hi. Sånt är alltid kul att försöka klura fram. Vi vet vad hennes andra namn blir, och det är Linnéa. Då det är ett släktnamn från min sida av släkten.

Imorgon är jag i v. 29+0 (och börjar gå in i v. 30). Tiden går fort nu och sparkarna är hårdare och är snart uppe vid revbenen på mig!! Annars mår jag bra, förutom att jag lättare blir anfådd och trött. Men det som jag är stolt över är att jag endast gått upp 6 kg sen inskrivningen! Yey, duktiga mej!! Men jag har ju inga "begär" efter en viss typ av mat eller frukt...eller ja kanske efter avokado. För det vill jag gärna äta :) Och så försöker jag gå promenader varje dag. Med sonen blev jag stor fort och gick upp massor i vikt! Hela 20 kg!! Men då hade jag även mycket vätska i kroppen. Och när jag var gravid med honom så var det korv m. bröd som gällde samt apelsiner varje dag!

Nä, nu blir det slutbabblat om detta. Men då har ni fått lite uppdateringar om vad som händer just nu i våra liv :)
Kram Tess


Flytt

Japp det stämmer, vi har fått tag i en lägenhet äntligen! Vi behöver flytta till större nu när vi väntar tillökning och så behöver vi komma närmare skolor, affärer och Casper behöver få komma närmare till sina kompisar. Så nu kommer vi flytta till en 4:a (med egen ingång, så det är ingen port!) Och det är nära gångavstånd till allt i Trosa, vilket ska bli skönt då man kommer gå med barnvagnen sen.

Så här hemma är det lite kaos just nu. Det är kartnger lite överallt och tomt och kalt blir det. Men man måste ju börja packa, då vi flyttar den 1 mars. Danne fixar kartonger från jobbet, så det är jättebra! Och bokat flyttbilen har vi också gjort. Och tänk, även om vi har "bara" har bott här i 2 år så har vi hunnit sammla på oss en jäkla massa ändå! Fy så man är, man hamstrar och sparar saker så himla lätt som man egentligen inte använder eller behöver kastas!

Jag tar det lite lugnt här hemma med packningen, måste ta det i min egen takt. För igår så fick jag lite sammandragningar när jag rensade och packade ner alla saker från köksskänken. Men sätter jag mig ner och tar 5 min paus så går det över, och sen är det på´t igen en stund till.

Kontraktet är redan påskrivet och allt är klappat och klart! Så nu längtar vi jättemycket. Och Casper kommer att få ett större rum (och vi med för den delen he he) Vilket ska bli såååå skönt!!

Men då vet ni en av orsakerna till att jag inte varit här ute och skrivit så mycket, då vi har en del på gång.



Kram Tess

Dags för lite uppdatering...

Hej på er!

Oj vad tiden går och vi har massor att göra! Har inte hunnit eller haft tid att uppdatera bloggen på ett tag. Men nu ska jag försöka ta tag i det igen :) Januari-12 är det redan nu! Så jul och nyår har passerat, hoppas att ni hade en underbar jul och nyårs helg!

Vi var hemma hos oss på Julafton. Då kom alla mina syskon med familjer och våra föräldrar. Jättemysigt! Tomten kom och barnen blev som vanligt lika glada och uppspelta över detta och en massa härliga paket fick dom!



Tillslut kom äntligen tomten!



En lyckad julafton blev det :)


Dagen efter (på juldagen) så var vi bjudna på lite julmat/julfirande hos min bror och hans familj i Nyköping. Då hade hans större barn kommit hem från att ha firat jul hos sin mamma. Jättemysigt och trevligt. Fira julafton en gång till he he!



Sen kom Nyår med rungande fart! Och den firade vi hos mina föräldrar. Det var en lugn och skön nyår faktiskt. Vi sov över också, för det ville Casper att vi skulle göra :) Så då var vi samlade allihop igen, alla syskon och våra barn :) Men vi har det faktiskt så himla roligt ihop också, man skrattar ju så att tårarna sprutar ibland he he.

Lite raketer hade vi också :)



Casper hjälper Magnus att tända en raket




Sådana här kinesiska lyktor (lantern) ska vi köpa nästa år! Det var så fint, så vi gick och anslöt oss med grannarna för att se när dom sände iväg sina :)



Dagen efter, på nyårsdagen, så åkte vi ner till Trosaån för att pröva på fiskelyckan efter lax. Det var nämligen premiärdagen för det. Vi såg en som fick lax...men vi hade tyvärr inte en sådan tur denna gång. Men det blir fler gånger som vi ska fiska :)



Ja det var så det vi hade det vid jul och nyår! Lungt och skönt med mycket skratt och glada barn :) Det blev ett långt inlägg, men det blir ju så när man inte skrivit på ett tag.




Kram Tess

RSS 2.0