Ny cykel och leksaker!

Igår var det en rolig dag för både Casper och Philip! Det började med att vi åkte och tittade på en cykel till Casper, då hans cykel är för liten för han. Han prövade den lite och ha den direkt! Det blev en 24" cykel med 21 växlar och så är det en mountainbike med stötdämpare (som han önskat sig länge!).

Visst är den snygg!



Hans andra cykel sänkte vi ner så Philip kunde cykla på den. Och så cyklade dom runt lite här på området tillsammans! :)



Sen så åkte vi till leksaksaffären som vi lovat ungarna. Om dem hittade någonting så skulle dem få köpa utav sina egna pengar. Och vi gick faktiskt inte så himla länge i affären (som det annars tar när Casper ska med och välja ha ha) Men dem köpte någon leksakscykel som man kan byta däck på och någon skateboard som man åker med fingrarna (om ni förstår vad jag menar). Så köpte dem några små bilar och en pruttlera :) Det var lyckliga barn som gick med varsinn leksakspåse från affären!

När vi kom hem så rev dem bara upp sakerna, ha ha ha!! Ivriga och glada minsann :)



Sen blev det lite middag. Vi grillade kotletter och så hade vi potatiskrocketter (stavning?) till det och bearnaisesås! Det var populärt bland barnen kan jag säga he he! Och så hade Danne och jag en liten överraskning till dem när dem ätit färdigt. Nämligen efterrätt som bestog av grillade marschmallows!! Vilket jubel det blev ha ha!



Och helt plötsligt så fick vi "besök" utav en älgkalv som kom traskandes in på tomten! Casper rusade direkt in och hämtade sitt leksaksgevär och stog på altan och "skjöt" den medans vi andra började hoa och skrika på den, så den skulle gå där ifrån! Philip tyckte det var lite läskigt att älgen var så nära huset. Men till slut så fick Danne iväg älgen he he. Men dom är ganska ståtliga ändå!





Det var en händelserik och rolig dag för oss alla :)


Vår bröllopsdag

Igår så var det vår bröllopsdag!! Två år som gifta :) Fast det känns som om det var 1 år sen som vi stog nervösa och samtidigt glada framför alltaret och prästen he he. Men vi har varit tillsammans i ca 8½ år :)

Vi hade bestämt med mina föräldrar att dem skulle vara barnvakt till Casper och Philip när vi var ute och åt och hade det mysigt ett par timmar helt själva. Vi hade bokat bort på restaurang Punschkällaren! Det är lika bra att boka bord nu, då det är MASSOR med turister här i Trosa!

Så när vi skulle göra oss iordning så ringde min väninna Marie och undrade ifall hon och hennes pojkvän David kunde komma förbi på en snabbfika hos oss! Hon saknade Philip mycket, så hon ville få kramas lite med han också :) Så självklart fick dem komma! Det var bara roligt!! Det var så länge sedan som man såg henne, så det var superkul att få se henne igen! Och även kul att träffa David också! Han var väldigt trevlig och snäll. Vi är så glada för Maries skull!!



Så precis när dem hade åkt, så kom mina föräldrar hit för att hämta oss allihop! Så det var snabba puckar med att göra sig iordning! Det gick galet fort, ha ha ha!! Men det gick :) Vi kom iväg och dem släppte av oss utanför restaurangen och åkte sedan hem till sig med barnen.

Vi satt ute (som vi ville också) och det var riktigt mysigt! Det är så sällan som vi går själva på restaurang UTAN barn. Men nu var det våran dag, så det här var riktigt lyxigt :)

I väntan på våran mat!



Jag tog plankstek! Som har blivit lite av en traditionell maträtt när vi firar hur länge vi varit ihop he he!



Mannen min tog lammracks! Jag smakade lite då jag aldrig ätit lamm tidigare, för jag har hört att lamm kan smaka "ullkofta". Men detta var så gott!! Och smakade inte alls ullkofta! Inte på långa vägar :)



Efter en utsökt måltid så beställde jag in en efterrätt också! Och fick reda på att min älskling hade gått in och frågat ifall dom kunde göra något speciellt med efterrätten då det var vår bröllopsdag. Och dom lade på lite mer frukter och mera grädde!

Chkladkaka med Trosapunschgrädde och frukt. Supergod!!



Så när Danne tog in notan och skulle betala, så sade servitrisen att Mira (frun till ägaren av restaurangen heter så) bjuder på efterrätten!! Åh hon är för goo!! Mira och jag känner varandra sen långt tillbaks. Så jag bad servitrisen att hämta henne så jag kunde få tacka och krama om henne :) Hon viskade i mitt öra att "det är klart jag bjuder dig på eran bröllopsdag". Så gullig hon är! Tack älskade Mira!! Detta var ju ändå en efterrätt som kostade 95kr.

Sedan så rörde vi oss ner mot Trosa hamn och klev in på Restaurang Fina Fisken för att ta några drinkar och bara njuta lite till innan vi åkte hem. Det började dock att regna när vi kom, så vi stog under tak vid baren en stund. Men det var mysigt det med.

Strawberry daiquiri är ljuvligt god :)




Lyx och romantik på hög nivå var det hela kvällen <3



Grattis älskling på vår bröllopsdag! Du är det bästa som hänt mig! Jag älskar dig <3



Så blev det lite champagne också :) 



Bartendern sa att vi kunde få sätta oss inomhus om vi ville och visade oss vägen. Så vi gick in och satte oss i hopp om att regnet skulle sluta, så vi kunde få sitta utomhus.



Och faktiskt så behövde vi inte sitta särskillt länge där inne förens regnet upphörde och personalen gjorde iordning sofforna där ute :) Danne beställde en drink till mig som han bad bartendern att göra lite "snoffsig" pga. att vi firade bröllopsdag. Så jag fick en "Sophisticated cosmopolitan" (drinken hette så) och så piffade han tillden med lite extra tillbehör. Riktigt mumsig den med :)



Hade det myspys i soffan där ute, och ännu mysigare blev det när dom tände den lilla eldstaden också och lamporna i träden lyste mm. Det är HÖG mysfakor här!



Efter detta så ringde till mina föräldrar, så dem kunde komma och hämta oss för att åka hem. Klockan blev inte så mycket och det var skönt. Vi var hemma runt kl 21:00 igen! Vi hade även köpt en liten överraskning till barnen som dom fick  när vi kom hem. En varsinn klubba och Star wars halsband! Gissa om gläden var på hög, he he!




Det var våran härliga kväll! Den kunde inte ha blivit bättre!! Och bara det att få vara ensamna några timmar med sin man (och inte bara vara "mamma" och "pappa") behöver man någon gång då och då. Vi sa många fina saker och hur mycket vi uppskattade varandra och våran tid tillsammans. Sånt lever man på läääänge <3

Jag älskar dig Daniel!! Puss!


Kram Tess

Svamp plockning!

Inatt så har Casper sovit lite dåligt, han har velat leka med Philip mitt i natten och önskade att det var morgon hela tiden. Han vaknade 3-4 gånger inatt och väckte mig och frågade om det var morgon! Han hade inte tid att sova ens en gång :) Men dem vaknade runt kl 8:30 idag. Och vi började dagen med frukost ute på altan som vanligt, det är jättemysigt!



Jag frågade dem vad dem ville göra idag. Men det var först att spela lite spel som stog på "deras lista". Så okej, det får dem göra. Men efter att det gått ett tag så frågade jag ifall dem ville åka det blå tåget idag. Men Icke! Det var inte alls intressant ha ha ha!! Sen var dem ute och hoppade lite studsmatta och lekte ute. Det var nog mest jag som var lite rastlös och ville hitta på någonting, ha ha! Men så kom jag på en sak vi kunde göra... ut och plocka kantareller på "vårat svampställe". Och DET tyckte dem lät roligt! YES!! he he :D

Så på med byxor och stövlar mm. och packa lite så for vi iväg ut i skogen för att leta reda på dem gula goda svamparna. Och det tog inte lång stund förens man hittade svampen. Philip blev som eld och lågor när han såg kantareller! Det var riktigt roligt faktiskt! Och han ville hålla i svampkorgen :)



Det tog inte lång tid innan korgen började fyllas på ordentligt och blev full. Det var nog bra att det regnat som det gjorde förut :) Men det finns fortfarande mycket smått också. Men det här tyckte barnen var roligt! Och så passade dem på att äta blåbär också :)




Det tråkiga är bara att rensa svamparna!! Men men....det blir ju himla gott när man äter dom sen ;-)


Kram Tess


Varmt!

Idag blev det väldigt varmt och kvavt trots alla dessa blixtrar och dundrar som var inatt!! För herregud vad det dundrade på och blixtrade. Vissa blixtrar var så ljusa så att det nästan såg ut som dagsljus! Men det var allt ganska häftigt att se "skådespelet" samtidigt som jag blev liiite rädd också. Men som tur var så var ju mannen hemma med mig :)

MEN...idag blev det som sagt väldigt varmt och "huvudvärks kvavt". Så jag sa till ungarna att vi drar och badar idag! Mina föräldrar skulle också dit, så vi hängde med dom. Och jisses vad med folk det var där!! Men det förstår man ju samtidigt...det går ju inte att göra så mycket i denna värme utan att bli allderless genomsvettig och slut.

Barnen hade det så roligt och dom tyckte också att det var skönt att få svalka av sig. Philip ÄLSKADE att åka i rutchkanan som stog i vattnet!! Som han for i den hi hi!



Casper simmar med sin blixten bräda


Lite fika är ett måste :)



Sen så byggde dom lite sandslott :)



Philip hittade en massa blålera som han byggde sitt slott med :)






Så härligt har vi haft det idag!


Kram Tess

Speedway!!

Herregud vilket drag det var igår kväll!! Vi var nämligen och tittade på Speedway i Nyköping. Det var min bror som var matchvärd, och han bjöd in oss till detta! Det är Mange som har företaget Z´as maskinservice AB i Nyköping. Det var fullt ös från första början till slut :) Och ni kan ju gissa om barnen var glada över att vara där och se detta!!! Herregud vilka supportrar dom blev till hemmalaget "Griparna", he he! Underbart!



Men när vi kom dit så svarade inte Magnus i mobilen, så vi visste inte hur vi skulle ta oss in. Men så sa vi tillslut till en man som stog som vakt vid en grind, att vi tillhör Manges sällskap, och så släppte han in oss :) Och så gick vi och satte oss på läktaren. Mange ringde upp mig en liten stund senare och sa att han var på flygplatsen Skavsta och skulle snart komma (han jobbar där också). Och undertiden så började dom att köra! Oj vad det lät och vad dom skvätte sand på oss!! Nästan så att man önskade att dom kunde sälja något skydd till oss åskådare he he.





Här ser vi körarna från båda lagen. Till vänster har vi Avantia från Norrköping och höger är Griparna från Nyköping


Ett par glada barn!





Jag och älskade mannen min


När vi hade sett några race så blev det en paus på 15 minuter. Och då såg vi att Magnus, Camilla, Kim, Karin och min pappa hade kommit! Så vi gick till dom! Och så fick ungarna springa och leka av sig lite, då dom hade lite spring i benen :)

Men här sitter dom iaf. med Caspers morfar under "Griparna fanan"! Det är ju ett måste he he!


Och så åt vi korv och vi gick in och värmde oss lite i stugan, då det blåste så dant när vi satt på läktaren! När vi hade ätit upp så gick vi till vakten som gav oss våra VIP brickor och gick till dom andra som satt på VIP verandan. Det är endast sponsorerna som får sitta där. Och där blåste det inte lika kraftigt som på läktaren, det var skönt!




Och så såg man mycket bättre!




Tävlingen blev tillslut oavgjord, blev lika mycket poäng för båda lagen. Så det blev ingen prisutdelning. Men då passade vi på att gå igenom där dom har sina speedway crossar och kika lite:)



Sen så följde vi med Magnus när han skulle hämta sina två fyrhjulingar som stått uppställda där som reklam bl.a till vad det är han säljer och fixar på sin firma mm. Och då passade vi på att köra dom också hi hi! Asroligt!!!



Klart ungarna fick åka med några rundor också :)





Dessa bästisarna hade en heeeelt fantastisk kväll!! Oh så roligt dom hade! :D



Kan ju även tillägga att ungarna somnade utan problem när vi kom hem hi hi!


Kram Tess
 

Vilken härlig dag

Denna dag har varit härlig och rolig! Så mysigt att vakna och se både Casper och Philip! Jag vet att jag tjatar om detta, men det är bara så roligt att han är här :D Dom spelade spel på morgonen och så lekte dom lite, medans Danne och jag funderade på vad vi skulle hitta på idag. Vi hade många ideér, men vilket ska man börja med och kommer vädret hålla i sig (då det såg mörkt ut ett tag).

Men så åkte vi iaf. iväg till bonden i Vagnhärad (Solberga gård) för att titta på djuren och se ifall man kunde köpa strutsägg och visa pojkarna hur stora dom äggen är. För då skulle vi baka en STOR sockerkaka! För bonden har en liten strutsfarm :)

Vi fick en vänligt och roligt välkomnande utav några höns och tupp som gick fritt där ute. Det tyckte barnen var väldigt roligt :)



Sedan gick vi och pratade med bonden som var där. En mycket vänlig farbror. Jag berättade för honom att när jag var 6 år (år 1986) var här och hämtade min första katt (Smurfan) från höloftet på ovanvåningen i gamla ladan. Det kom han ihåg att han gav bort (eller om folk fick köpa) katter av han då. Men nu hade han inga katter, inga som vi såg iaf. Sedan frågade vi ifall gårdsbutiken var öppen. Men det var den inte sa han! Åh så synd! Men så sa han att hans fru snart skulle komma hem och hon kan låsa upp butiken för oss om vi ville :) Det var så snällt!

Och han hade rätt! Hon kom precis med sin bil och klev fram till oss. Även hon var mycket vänlig och rar. Hon låste upp butiken och vi fick gå och och titta vad dom hade.



Men tyvärr så hade dom inga hela strutsägg, bara urblåsta ägg (tomma skal). För strutsarna hade inte lagt några ägg i år, då dom är ungstrutsar. Så förhoppningsvis nästa år så finns det strutsägg. Men dom sålde strutskött i olika dess slag (rökt, filé, korv mm.) Så vi köpte faktiskt "struts och ostkorv". Det rekomenderade den rara gumman åt oss, för det skulle vara väldigt gott! Dom sålde också honung som kommer från deras egna bifarm, men honung har vi hemma.  Men barnen fick iaf. se storleken på ett strutsägg! Det tyckte dom var så häftigt! Vi köpte även några ägg som är värpta av deras sprätthönor. Dom tog bara 1:50 kr/st för äggen!

Sen så gick vi runt och tittade på djuren. Vi gick först in i det stora hönshuset! Oh vad ungarna skrattade när tupparna började gala. Dom menar ju att det redan har varit morgon sen länge tillbaks ha ha ha! Men det var bra spännande där inne (trots att det luktade lite illa)



Tittut!



Fina!


Efter denna lilla vistelse i hönshuset så gick vi ner mot strutsarna och fåren! Det var jättespännande!



Ett par nyfikna och intresserade barn :)



Fåren! Någon hade ett jättelitet sött och gulligt lamm!



Barnen som blev så kära i det lilla lammet, dom säger till Danne och mig att "så här litet är lammet" och så gjorde dom så här :)



Efter detta så åkte vi därifrån. Och vi är så nyfikna på hur strutskorven smakar!! Och så har vi nu ett paket färska ägg också :)




Vi åkte hem till oss först så vi kunde ställa in äggen i kylen och korven på tining (då den var fryst). Sedan for vi vidare. Vi åkte och kollade ifall det blå tåget skulle gå från Ica Trossen när vi kom....men inte då. Den skulle inte gå därifrån förens om 30 minuter, och det är lite länge att sitta och vänta. Så vi åkte ner med bilen till Trosa hamn istället. Där satte vi oss och åt glass! Det var riktigt mumsigt!



Bästisarna!



Efter den maffiga mjukglassen så gick vi och tittade på några porsche bilar som hade en liten träff nere vid hamnplan.



Sen ville barnen leka i lekparken vid hamnen, så vi gick dit en sväng också.



Sen så ville vi gå längs piren och titta på båtarna. Och jag har läst någonstans att Riva båtar skulle lägga till idag och stanna här i fyra dagar innan dom far vidare. Och WOW vilka båtar!!! Kolla in bilderna nedan så ser ni själva!



Och så fick barnen kliva i en av dessa båtar också! Det var superkul för dem :)



Sen åkte vi och handlade lite tillbehör till middagen mm. och åkte hem! Men vilken härlig dag vi har haft!! Och ungarna har haft jättekul :D


Kram Tess

Bröderna

Igår kväll så kom äntligen våran andra lilla prins från Haninge till oss!! Philip, han är Caspers allra bästa vän! Dom har känt varandra sen dom var 1 år och började hos samma dagmamma :) På den vägen är det. Philips mamma och jag blev också väldigt goda vänner, och hon är min allra bästa vän också :D

Men nu var det jättelänge sedan som vi träffades, det måste ha varit innan jul..? Ja lång tid är det iallafall. Men gud som man har längtat och saknat dem allihop! Danne hämtade upp Philip efter hans jobb igår kväll, och undertiden så frågade junior mig precis hela tiden "När kommer dom, när kommer dom?" Så Casper fick ringa till Danne för att få prata med Philip. Han bara sken upp i hela ansiktet!!



Sen när dom hade pratat klart så ville Philip prata med mig i telefon också! Så kul det var att höra hans röst igen :) Och jag hörde att han var lika glad och exalterad som vi var att han skulle komma! Sen så sa han dom söta orden "jag har saknat dig"...åh mitt arma hjärta bara smällte. Älskade plutt! "Jag har saknat dig med gubben" sa jag tillbaka till han och han blev också glad. Det är så mysigt att dom är tillsammans igen!

Philip bara sprang ut ur bilen när dem kom, och rusade in hit till oss och gav Casper och mig en varsinn stor och härlig kram! Åh så mysigt det var! Sen hade han med sig ett wii spel som Casper velat ha, nämligen "Lego Star wars" Så det satte dom igång med att börja spela!



Efter dom hade spelat en i nästan 2 timmar så var det dags för lite kvällsmat. Då så var dom så gulliga och så sa Philip till Casper "Du är min bror", och Casper i svarade "ja, och du är min bror också" hi hi! Såååå underbara dem är! Och så höll dom om varandra. Och jag var snabb fram med kameran och ville fota dom när dom höll om varandra sådär. Men då ville Philip bara hämta wii spelet också som dom suttit och spelat tillsammans och ta kort på det också :D

Så här sitter dem trötta och väldigt glada över att få vara tillsammans igen!


Dem somnade utan några större problem!



Kram Tess

Modellagentur!

Har fått ett glädjande besked! Det är nämligen så att för några månader sedan så skickade jag in olika ansökningar till några modellagentrurer i Stockholm åt Casper. Men fick inget svar....förens NU! Modellagenturen (eller artistförmedlingen) vill få med Casper i deras "team". Och det är inte lätt att komma med nu för tiden, då dem bara väljer ut "dem bästa" som både har passionen och som verkligen vill detta!

Casper jublade här hemma när jag berättade att VD:n för modellagenturen "ACE Artists" kontaktat mig och sagt att dom vill ha med han :) Så nu springer han här hemma för att se om någon ringt på hans telefon eller skickat sms om "jobb" ha ha! Fast det är mina kontaktuppgifter som dom fått hi hi :)

Så inom kort kommer han finnas med här på deras hemsida:


http://aceartists.se/


Min "lillplutt" <3 Han är så härlig och go den ungen! Och jag har även fått veta att vi får hålla utkik på TV reklamen runt den 26 augusti också he he! ;-)

Här är han innuti ett flera 100-årigt gammalt träd!



Kram Tess


Partytält på altan

Efter vi kommit hem från fyrhjuling och crossåkning så fick älsklingen och jag ett ryck att fixa till altan. Det är ju så när man har en stor altan, att man gärna samlar på sig en massa saker och ställer där, men nu är det VÄCK! Oh så skönt det är!! För att inte tala om fint :)

Vi tog även fram vårat partytält och satte upp. Bara taket på det har vi satt upp och ställt över utemöblerna. Det blev riktigt mysigt och väldigt bra!





Så gjorde jag iordning bordet och fixade med tända ljus och plockade färska blommor från tomten :) Det blev supermysigt! Och så började det att regna, och det smattrade sådär mysigt på taket. Så vi bestämde oss för att äta middag där ute :) Och idag hade vi lyxen att mannen min fixade middagen! Visst har man det bra ibland :D










Hur har ni spenderat dagen?


Kram Tess


Fyrhjuling och cross åkning

Idag på dagen så åkte hela familjen till "grusgropen". Vi stuvade in både fyrhjulingen och crossen i bilen, och så hade vi med oss en liten matsäck och for iväg. Det var ju som en dröm för junior att få åka och sladda bäst han "ville". Lite annat än att köra på tomten eller lite på grusvägen.



Jag som sitter och slappar i solen och hejjar på när han kör :)



Sen blev det lite crosskörning också!



Det var en härlig eftermiddag! Men det blev väldigt varmt!! Men efter någont timme så åkte vi hem och bytte om och åt isglass :) Det var en riktigt toppen eftermiddag!


Kram Tess

Barnaktiviteter i Trosa hamn

Idag var junior och jag nere i Trosa hamn på lite skojigheter! Det var hoppborg, ansiktsmålning, tipspromenad och ponnyridning. Men när vi kom dit så kunde man inte rida på hästarna, då dom tydligen haft så mycket barn där så att hästarna började bli trötta! Men klappa dom fick man ju, dom är ju så fina!



Detta var inne där scenen står. Och ikväll kommer det vara "Popcorn" under ledning av Sara Varga, det är en musiktävling för alla från 12 år och uppåt. Efter det så uppträder Uno Svenningsson och Sanna Nielsen :)

Igår så var "Petter" här och rappade, och jösses vilket drag det var! För vi hörde både han och publiken ända hem till oss ha ha! Det tackar vi för :D



Lite hoppborg är ju alltid kul!



Sen så köpte vi lite godis och gick sedan till sjöräddningens svävare som stog uppställd där! Det var ju så coolt! En sådan vill man ju åka :)



Sedan gick vi även på Sjöräddnings sällskapets båt också! Det var väldigt spännande tyckte junior :D Han ställde frågor till dom som jobbade där mm. Sånt tycker jag är jättekul och bra att han gör :D Genuint intresserad.



Så det var en nöjd och glad kille som klev av båten :) Får lära sig något nytt varje dag he he!



Sen så såg vi att några hade utställning och sålde sådana härliga "Fat boy" säckar som man sitter/ligger i. Och så hade dom också hängmattor på ställning. Dessa är bara sååå härliga att ligga i!! Och junior ville knappt gå därifrån när han väl lagt sig däri ha ha!



Ja det var vad vi gjorde i hamnen idag. Någon ansiktsmålning ville han inte ha, han börjar bli för stor för sånt tycker han. Så vi åkte och handlade lite och sedan så skjutsade jag hem honom till hans klasskompis Jesper för att dom skulle leka idag.

Så jag tror att jag snart ska ta mig iväg på moppen och åka och kolla i skogen igen efter lite svamp hi hi! Mannen min är hemma och pysslar istället.

Ha en skön lördag!


Kram Tess

To my love

Till min kärlek som alltid finns vid min sida, i vått och torrt! Som jobbar och sliter och gör sitt bästa. Även fast vissa dagar inte alltid är så roliga, och jag har ont pga. min sjukdom så ställer du alltid upp och hjälper till! Du backar inte när mitt humör svänger, utan du finns alltid där för mig. Och har jag ont i lederna, så ger du mig massage, för att försöka få bort det onda! Du är min bästa vän och älskare.

Snart har vi varit gifta i 2 år!! Tänk vad tiden går! Känns som om den dagen var igår :) Det var en av dom bästa dagarna i mitt liv! Men vi har varit tillsammans i 8 ½ år totalt :)

Jag älskar dig!




Jag skulle inte vilja leva ett liv utan dig! You are my world!


På samma skepp som "kapten Jack Sparrow!"

Hej kära läsare!

Som ni nog både läst om, och sett på Nyheterna så har Stockholm fått "finbesök" av HMS Bounty (skeppet). Den är en exakt kopia från skeppet som fanns år 1784! Det mest kända med den här skeppet är myteriet som inträffade 28 april 1789. Som ni kan läsa mera om här: http://sv.wikipedia.org/wiki/HMS_Bounty



Och just denna båt som kom till Stockholm har även varit med i ett flertal filmer, så som "Mutiny on the Bounty" med skådespelaren Marlon Brando. Som handlade just om myteriet som hände. Några fler filmer är "Treasure Island", "Yellow" m.fl. Men mest känd är den för att ha varit med i tre filmer från "Pirates of the caribbean"

Den stannar bara över helgen (enligt aftonbladet) i Stockholm. Så jag och junior åkte upp och ville se båten i verkligheten! För den här chansen kommer vi högst sannolikt inte att få igen! För vem vill inte vara på samma båt som Marlon Brando, "Jack Sparrow" (Johnny Depp) och William "Will" Turner (Orlando Bloom)! :D



Det är inte bara "kapten Jack Sparrow" som får röra rodret he he!


Det var MYCKET folk både i båten och på kajen kan jag säga! Men det flöt på ganska bra ändå, det var aldrig så att man behövde vänta för att komma fram mm. Det tycker jag är skönt! Och för den som vill komma och titta på båten så har dom öppet mellan kl 11.00 - 18.00. Det kostar 100kr/vuxen, 50kr/barn över 7 år och seniorer 80kr. Båten ligger på Skeppsbron 107, precis intill där färjorna till Gröna Lund går vid Slussen.



Vi gick ner under däck också och tittade!



Loggboken



Längst bak i skeppet fanns ett härligt stort rum med soffor och bord.



Porträtt på kaptenen som styrde skeppet och råkade ut för myteriet 1789?



Det var ganska stort och rymligt där nere faktiskt, något som jag blev lite förvånad över.



Lite fakta om ett av rummen.



Denna hytt var sååå liten, och sängen var inte så att man skulle kunna ligga helt raklång! Otroligt!



Mer info



Dom hade en inglasad anslagstavla med olika foton på.
Här är när Johnny Depp spelar "Jack Sparrow" på båten med några av sina medspelare



Bam Margera har också varit på denna båt



Jag tyckte att det var bra med dessa informations skyltar som fanns inne på skeppet. Så kunde man i lugn och ro själv stå och läsa, och var det något som man undrade över så fanns det folk som jobbade på båten som gärna svarade :) Det var en underbart trevlig personal där måste jag säga! Så nu vet ni det :)





En superglad kille som älskar att vara på ett "riktigt" piratskepp!!



Ja, hans mamma är också glad he he!



Lite bilder på olika saker som fanns där..



Borden och bänkarna som man satt vid och åt. Så här såg det ut!



T-shirtar kunde man köpa där nere också :)



Det fanns information varför borden såg ut som dom gjorde och hur man åt då man var ute på havet.



Sen gick vi upp på däck igen!





Herregud så mycket rep det var! Och Tjocka!! Måste vara skittungt att hålla på med dessa! Det är inget för en annan att hålla på med ha ha ha :D



Casper fick lyckan att träffa en "pirat" på skeppet också he he! Nädå, det var nog bara någon som var en riktig fantast av pirater och just sådana här skepp. Men jag tyckte det var lite festligt faktiskt! Och junior trodde att han var en riktig pirat :)





Dom små kanonerna var ju intressanta tyckte Casper!





Sen klev vi av skeppet för att titta hur den såg ut i fram!



Information om "damen" (Bethia) som sitter där fram






Och slutligen...här har ni ett filmklipp på när skeppet blir attakerat utav "Kraken" (den stora bläckfiskmonstret) från filmen Pirates of the caribbean - Dead man´s chest!



Så detta var en underbar dag med både gammal historia OCH filmhistoria på skeppet! Är så glad att vi åkte upp och var ombord på HMS Bounty!!


Kram Tess

Rosenvatten

Då har man även gjort rosenvatten för första gången! Det har man ju ibland i både matlagning och bakning :) Men det är även bra som ansiktsvatten har jag läst, så det ska jag pröva. Alltid kul att testa något nytt!





Är ni fler som är intresserade av att göra detta så har ni "receptet" här:

En näve rosenblad (endast kronbladen)
2½ dl vatten.

Koka upp vattnet och slå det över rosenbladen. Låt stå över natten. Sila bort rosenbladen genom en fuktig silduk eller genom ett kaffefilter. Häll upp i en väl rengjord flaska som är tätslutande. Förvara i kylskåp!


Kram Tess

Lite smått o gott

Gud vad dagarna går fort! Tycker inte ni det? Går bara fortare och fortare verkar det som. Ja dessa dagar så har det inte hänt något speciellt förutom att vi suttit barnvakt till min systers barn (Emma och Thea) när min syster och hennes sambo var iväg på bröllop :)

Det var supermysigt att ha tjejerna här igen! Dem är så söta, mina syskonbarn <3 Mina "små" hjärtegryn! Thea och Casper är nästan jämngamla (skiljer 10 månader mellan dem). Så dom är nästan som syskon :) Vi spelade bl.a den försvunna diamanten! Det tyckte dem var roligt och spännande! Fast ibland blev det lite tråkigt förståss när man fick en "Bandit" he he!



Efter lite spel och lek, så ville junior och Thea bada i vattenspridaren. Så den satte vi på åt dem, åh så kul dem hade! Emma ville att hon och jag skulle ta moppen och åka och plocka kantareller och blåbär. Så det gjorde vi! Så Danne var hemma med dem andra två busfröna :) Vi hittade lite svamp och plockade även blåbär med oss hem. Men det var mysigt att gå med henne själv där i skogen, bara hon och jag! Det tyckte hon också :)

Så när vi kom hem så fick allihop äta blåbär med mjölk, det var uppskattat!



Sedan så ville dem äta kantarellmackor! Så det var bara att rensa kantarellerna för att steka dom sen. Och alla tre åt av god aptit upp allt! Det tyckte dom var jättegott! Och Emma tyckte det var extra kul, då det var hon bl.a som plockat dessa också! Det känns ju lite speciellt då ju :)






Så dem blev allihop nöjda och mätta. Lite senare åt vi middag då dem ätit sig mätta på detta :) Men vi hade en jättemysig dag!
 

Vi var faktiskt ute dagen innan, i skogen tillsammans med Malin och Matte med våra barn för att leta kantareller fast på helt nya ställen där vi inte varit innan. Men vi hittade ingenting där! Så det är på "mitt" ställe som är bäst (än så länge iaf.) Men junior tyckte det var lite tråkigt efter ett tag, då man inte fann några svampar. Så han satte sig ner vid en bänk som fanns i skogen och letade reda på lite bark och började tälja en barkbåt! Ja, fantasin är det då inget fel på he he! Här sitter han med stor koncentration :)




Kram Tess

Jordgubbsplock!

Idag har vi varit iväg till bonden på Hillsta och plockat jordgubbar! Åh guuud så goda dom är!!! Mycket mycket godare än jordgubbarna som man köper på affären! Både större och mycket sötare! Som man gick och mumsade samtidigt som man plockade i sin bytta, hi hi!

Tror inte att det varit många som varit där och plockat jordgubbar denna sommar, då det fanns massor med jordgubbar kvar....och snart så ruttnar dom. Lite synd att så mycket går till spillo, men men...

Hillsta har ju även att man kan gräva upp potatis, gurkor, sallader mm. Mycket smart och väldigt gott. Framför allt ekologiskt och närodlat.



Emma och Thea var också med och plockade. Här är Thea :)




Kram Tess

Ut i skogen!

Då är man hemma igen efter att ha varit några timmar i skogen :) Det var junior som sade till mig att han ville att vi skulle dit idag igen! För att plocka kantareller såklart :) Så vi drog iväg och började våran svampletning på "vårat" ställe. Det är skönt att komma ut i naturen en stund, det är så fridfullt och härligt.

Medans vi gick där och letade svamp, så fanns det MASSOR med smultron också!! Mums!! Hade vi haft med oss en bytta till så hade vi plockat med oss en massa smultron hem också! Men det får bli en annan dag :)

Casper tycker också att det är så spännande att vara i skogen för att man ser så mycket spännande djur och insekter mm. Till och med spår efter älgar! Han ÄLSKAR sånt! Och idag så såg vi den här lilla söta krabaten kravla lunkandes på marken!





Kram Tess


Brunch!

Hej allihop!

Oj vilken brunch vi gjorde idag!! Vi vaknade ganska sent idag, så det fick bli en blanding av frukost och lunch = Brunch! Vi var jättehungriga både junior och jag, så vi gjorde en ganska stor brunch! Vi bakade scones, stekte pannkakor och bacon!! Och junior hjälpte mig med att göra detta. Så på med det nya förklädet som han fick av sin farmor och farfar, så var det bara att sätta igång :)




Så nu är vi redo att ta oss an dagen (trots små regnskurar då och då). Får se vad vi hittar på idag! Men en härlig dag blir det, det känner jag på mig :)

Önskar er andra också en skön och underbar söndag!


Kram Tess

Så kul det kan va!

Tänk så kul det kan vara att redigera foton :) Det blir både tjusigare och lite mer "avancerat"! Så det har jag suttit och "lekt" med lite ikväll he he. Nästan som en drog när man väl kommer igång ha ha! Dock har jag inte gjort så många bilder ännu, men här får ni lite smakprover hi hi












Kram Tess

Ordningen blir återställd ikväll

Ikväll kommer min älskade man hem!! Åh som vi har saknat honom. Han åkte i onsdags morgon ner till sina föräldrar i skåne för att gå på sin farmors begravning på torsdagen. Caspers gammelfarmor med andra ord. Det var därför han åkte ner. Så det var ingen nöjesresa för han tyvärr...

Och en av anledningarna till att vi alla inte åkte ner, var att jag kände (eller vi båda faktiskt) att det där är ingenting att släpa med sina barn på, då jag tycker att det är någonting som dom vuxna själva måste få sörja och säga sitt sista "hej då" på. Jag fick själv aldrig gå på begravning när jag var mindre heller, det var när jag var 10 år som jag fick gå på min första begravning, min mosters begravning. Och jag är glad över att inte har fått gått tidigare än så på något sånt här!

Jag träffade gammelfarmor några gånger under årens lopp. Det var en underbar människa, så possitiv och glad! Och lätt till skratt! En mycket kärvänlig männsika, som man tyckte om från allra första början. Men vi hade inte hunnit knytit dom djupa banden med varandra, då vi bodde så långt bort ifrån också. Det är Daniel och hans sida av släkten som har alla minnena och har dom djupare banden med henne, även fast jag tycker det är otroligt sorgligt att hon gick bort...



Och det har varit så tomt här hemma utan "pappa". Junior har sovit i våran säng nu när Danne varit borta :) Han har saknat honom oerhört mycket. Igår sa han till mig: "Mamma, imorgon när pappa kommer hem...då får man krama honom hur mycket och hur ofta man vill!!" Och så log han sitt finaste leende. Gullungen min :) Han har ju helt rätt!

Så ikväll blir ordningen återställd igen, med hela familjen samlad under ett och samma tak. Och i varandras famnar får vi äntligen vara igen!



Kram Tess





Kväll i Trosa Hamn

Hej kära läsare!

Ikväll har vi varit nere på veteranbilsträffen här i Trosa hamn. Och jag kan bara säga HERREGUUUD vad mycket folk det var!!! Man märker verkligen att Trosa har massor med turister nu :) Men det tycker jag bara är roligt, det blir mycket mer liv och rörelse! Men jag förstår att turister kommer hit. Trosa är så himla mysigt och fint på sommrarna. Det var många nya bilar som stog idag! Och tyvärr så hann jag inte ta några bilder på bilarna denna gången, då man träffade några vänner och bekanta ute idag.

Lotter köpte vi också. Det är ett måste! Vi köpte först från ringen där alla får köpa, sedan så väntade vi på att dom skulle komma med en annan lottring, som är först och främst till dem som ställer upp sina bilar. Men är det lotter kvar efter det att dem tagit in alla bilar så säljs övriga lotter till oss andra.

Sedan gick vi runt och kollade lite i väntan på att lottodragningen skulle vara. Vi gick till lekparken vid hamnbodarna så att junior fick leka lite där med många andra barn. Och vi satte oss vid en bänk där intill och glodde på dem som "friskade och svettades lite". Friskis & Svettis är utomhus numera och där står dom på gräsmattan vid båthamnen och är så hurtiga så :)

Sedan var det äntligen dags för lottodragningen! Åh som junior och jag höll tummarna! Men vi vann faktiskt, båda två. Casper vann en bok som heter "En bok som Södertälje". Och det roliga med den boken är att hon som fotat och skrivit boken är min storebror Magnus gamla skollärare!! Monica Sjöström heter hon.

Sedan så vann jag också. Jag vann en låda med Trosa Punsch med två punschglas! Jättekul! Och Trosa Punschen är god! Framförallt till vaniljglass :D



Och undertiden som lottningen var så kunde vi höra Tommy Körberg sjunga också. Han håller ju varje år en liten konsert på Bomans. Sedan så hade Bomans även en grillbuffé, och vem såg man där då, jo inte mindre än vår vinexpert Bengt Frithiofsson. Båda dessa herrar är ofta i Trosa och bor då på Bomans. Även ABBA Benny har sin sommarstuga här ute. Så han ser man väldigt ofta med.

Bengt Frithiofsson bodde även på Bomans då min man och jag spenderade våran bröllopsnatt där, ha ha! Han är lite rolig tycker jag :)

Bengt vid grillbuffén


Tommy Körberg (bakom dom röda blommorna) och sjunger



Ja just det! Jag har ju glömt att berätta att jag även vann en tävling på Facebook! Det var en fototävling med Skogaholm. Där skulle man skicka in en bild på sin favoritmacka med sitt favoritpålägg. Och jag skickade in en bild på en skogaholm macka med vitlöksmörstekta kantareller. Och så blev jag en av vinnarna hi hi! Jättekul! Jag vann Disneys DVD film "Trassel". Den har vi ju sett på bio, men den är jättebra och Casper blev superglad när jag berättade att jag hade vunnit den och att den snart skulle komma i brevlådan.

Och idag kom den :)




Kram Tess


Semester i Paris!

Bon Jour alla kära bloggläsare :)

Nu är vi hemma igen efter våran lilla semester i Paris!! Åh som man har längtat till att få åka tillbaka igen, för vi var där för 3 år sedan! Tänk vad tiden går!! Då var våran älskade prins bara 4 år gammal, hi hi! Och han kommer ju inte ihåg så mycket från den resan mer än att ha sett bilder därifrån. Så nu var det äntlige dags igen, YES! Detta inlägg kommer att bli ett LÅNGT inlägg med många många bilder från våran underbara resa :)

Se så liten och söt vårat lilla hjärtegryn är i sitt pass <3 Endast 4 år gammal som sagt!




Vi flög med Ryanair igen, då dom har bra och billiga priser på flyg. Men flyget gick TIDIGT på söndagsmorgonen, redan kl 06:20 skulle den gå!! Så det var för oss "bara" att kliva upp kl 03:00 på natten för att packa det sista och så åkte vi härifrån Trosa kl 03:40! Gissa om man var trött!! Och ingen av oss hade sovit länge heller. För junior kunde verkligen inte somna den kvällen, så den lilla stackarn hade bara sovit i ca 3 timmar innan det var dags för oss att gå upp igen! Han hade ju sådan resfeber och så hade han ju längtat såpass mycket till den här dagen!

Men allt gick bra och efter vi parkerat bilen på långtidsparkeringen och checkat in våra väskor mm. så var det dags för lite frukost på terminalen :)



Efter lite frukost så gick vi genom tullen och ut till andra väntsalen. Mycket folk var det som kom! Många som skulle ut och resa (eller åka hem). Jag började att bli lite nervös och beställde in en öl för att lugna mina flygnerver lite. Det har blivit värre med åren faktiskt. Men jag tror att man har ju alltid i bakhuvudet att tänk OM vårat plan störtar, utsätts för terrordåd, blir kapat mm. För det händer så mycket skit (och har hänt) som man aldrig glömmer. Och så tänker man, fan...detta är ett billigt flygbolag och dem kanske inte kollar eller ser efter sina flygplan som dem ska, för att spara pengar... att man får vad man betalar för...ja millioner tankar far omkring i mitt huvud innan man lyfter! Jag vet...nojjiga mig! Men ölen var god :)



Tiden rann iväg och så var det äntligen dags för oss att gå till våran gate för att sedan gå till vårat flygplan! Oh så spännande junior tyckte att det var!!



Här sitter vi på planet. Och en något spänd junior inför flygningen.



Det var spännande att titta ut genom fönstret när man lyfte!



Tillslut var man ovanför molnen :) Det ser nästan ut som ett snötäckt landskap!



Junior pysslar lite



Lite dryck + snacks är alltid trevligt!



Mina älsklingar <3



Köpte även skraplotter på planet, men inte vann vi inte..



Två timmars flygning gick fort, och snart så var det dags för landning. När vi hade landat så hämtade vi våra väskor och gick och köpte biljetter till flygbussarna som gick till Paris (Porte Maillot). Det tar ca 1 timme med bussen till Paris. Men det gör ingenting, för där kan man vila och slappna av :)

Tyckte det var lite roligt att chauffören hade på radion, och lyssnade på endast amerikanska coutrylåtar :)



När vi väl var framme vid Porte Maillot så gick vi till närmaste Metro och köpte carne biljetter (man köper 10 st biljetter till metro och buss) Sedan åkte vi mot vårat hotell (bytte linje bara vid Franklin D. Roosevelt) När vi väl var framme så fick junior näsblod precis utanför hotellet!! Åh blodet bara rann!!! Stackars lillplutt! Det var lite mycket för honom denna dagen + lite sömn på det. Det tog säkert en 30 minuter innan blodet ville sluta, fast vi klämde åt vid näsroten/ryggen. Men det slutade som tur var, det är huvudsaken. Sedan checkade vi in och gick till våra rum. Där stannade vi ett tag och tog det lugnt. Men efter någon timme så var det dags att gå och leta reda på ett ställe att gå och äta på. Och vi hamnade på en liknande "sibylla". Perfekt! Tog varsinn hamburgare med pommes.



När vi alla var mätta och belåtna så gick vi till en liten affär som var öppet (trots att det var söndag). Där handlade vi vatten, chokladdryck, baguette och lite "vuxendricka"! Med tanke på att hotellet inte har någon restaurang öppet om kvällarna så måste junior ha något att äta och dricka innan han somnar, så därför köpte vi chokladdryck och baguette. Lite lagom! Och äkta franska baguetter är sååå goda!



När vi kom tillbaka till hotellet så satte vi oss utanför på en bänk med bord för att spela lite kort. Vi tänkte nämligen ta det lugnt denna dag och vara på "hemmaplan". Det var så skönt! Och det var varmt och skönt! Denna dagen vet jag inte riktigt hur varmt vi hade, men det måste ha varit runt 25 grader.



Sedan var det dags för junior att gå och lägga sig, och vi gick upp till våra rum. Skönt att lägga sig i tid när man varit uppe så länge. Vi gick ju ändå upp kl 3 på natten/morgonen. Vi hade med oss våran bärbara dator, så junior kunde ligga och se på film innan han somnade den kvällen.



Min älskling och jag! Äntligen är vi här i vårat älskade Paris!! <3



Sov som stockar gjorde vi!

Måndag: Missade nästan frukosten ha ha ha! Men vi hann :) Och jag var vrålhungrig!! Jösses, det brukar jag aldrig vara annars på mornarna. Och nej, jag åt inte upp allt! Men när man är hungrig så vräker man på med en massa gott ha ha!




Efter en härlig brakfrukost så gick vi till ett supermarket (Leader Price) och köpte lite mer dryck och mat/snacks som vi skulle ha med oss till picknicken idag. Och där inne fanns även en liten butik med lite olika saker. Det var alltifrån skor och kläder till leksaker och husgeråd. Där fann jag ett par söta sandaler för 20 kr!! Och så fick junior tuffa kläder från mormor och morfar (linne + shorts).

När vi kom tillbaka till hotellet så stuvade vi in sakerna i våra ryggsäckar och smörjde in oss med solskyddsfaktor, för denna dag (måndag) hade vi 37 grader i skuggan!!! Det var svinvarmt!! Men vi tog Metron till Trocadero och gick till Eiffletornet och området därikring. Som tur var så fanns det en vattenspridare i den lilla parken som fanns där. Och där sprang folk (barn som vuxna) och svalkade sig hela tiden! Och nyheterna var där och filmade, då denna dag var en av dem varmaste dagarna i Paris.
Så är får ni en radda med bilder! Låter bilderna tala för sig själva :)




Vi bestämde oss ganska fort att vi inte skulle upp i Eiffeltornet idag, den varmaste dagen på länge!! Så vi gick till en liten park i närheten av Eiffeltornet och mitt emot Seine floden och satte oss i skuggan och hade picknick! Det var sååå skönt och supermysigt!! Ost, kex, vin, frukt och massor med VATTEN!



Cyklar som man kunde hyra för 1 EUR/dag. Men jag skulle aldrig våga cykla i den här staden ha ha ha! För så som bilarna kör här så är det vansinne!



Det blev nästan olidligt när vi gick tillbaka. Så vi var tvugna att stanna vid vattenspridaren så vi allihop fick bada i den! Jäklar vad skönt det var! Kläderna torkade ju på bara några minuter i denna hetta.



Efter detta lilla svalkande så tog vi metron och åkte hem. Och påväg till vårat hotell så låg det en brandstation, och det gillade ju junior givetvis. Och vissa dagar så stog brandmännen där och vinkade till Casper. Gissa om han blev stolt och tyckte det var roligt!



När vi väl kom till hotellet så gick vi in till våra rum och tog oss en HÄRLIG kall dusch!!! Oh så jäkla underbart det var! Och så är det så underbart att vi hade ac på rummet också! Guld värt en sådan här het dag! Men detta är för varmt....

Någon timme senare kom mina föräldrar in till vårat rum och vi skålade i champagne innan det var dags för oss att åka in till Paris igen för att leta reda på en restaurang att äta på.



Vi hittade tillslut ett mysigt litet ställe som hade "uteservering". Klockan var vid det är laget runt 22:00 och då var det 29 grader ute och vindstilla! Junior ville beställa grodlår, men att betala en förrätt med 6 st grodlår för 150kr gick vi inte med på. Nä vi tog entrecôte med pommes och mamma tog anka (som var VÄLDIGT god!!)



Kan maten komma någon gång tycker Casper :)



Här är den! Mums!

Anka


Entrecôte


När vi var färdiga och mätta och belåtna så såg vi ett par moppar som kör ut pizza. Tänk om vi hade sådana moppar som kör hem pizza till folk, gissa om dessa jobben (sommarjobben) skulle vara eftertraktade för varje 15-åring hi hi!



Efter detta så gick vi tillbaka till Eiffeltornet för att se i vilken färg den lyser i nu när det är kväll. Förra gången som vi var här så lös den i blått!! Och så ville vi även se när den blinkar med en massa smålampor kl 24:00

Och denna gången lös den i gult/guld



Och så började den att "glittra"! Wow!!



Efter detta lilla äventyr så åkte vi hem och sov!

Tisdag:

Denna dag var inte lika varmt som igår, men dock varmt ändå. 34 grader hade vi!! Så denna dag åkte vi till ett shoppingcentrum och spenderade mycket av förmiddagen/eftermiddagen där. Det var så svalt och skönt där inne, då det var ett inomus centrum. Men svettiga som vi var när vi kom dit så var vi först tvungna att sätta oss ner för att ta oss något kallt att dricka :)



Vi gick runt där inne och kollade runt i affärer och mataffärer. Junior åkte en liten karusell och sedan blev det en lunch på McDonalds!

Kolla in fisk och skaldjursdisken inne på affären!



Ostron


Sedan blev det lite karusellåkning för junior!



Sedan kurrade det i våra magar efter att ha gått och tittat i olika affärer, så vi gick till McDonalds



Casper och papsen med sina nya fina kepsar



Här köpte jag mina efterlängtade macaroner! Dem var ljuvligt goda kan jag ju säga! Köpte en hel ask med olika smaker, MUMS!



Efter detta så åkte vi tillbaka till hotellet för att vila oss lite och ta det lugnt. Det är så skönt att göra så när det är så varmt och mycket intryck. Men senare på kvällen så åkte vi till Montemartre för att kolla in Sacre Cour "Basilikan". En romersk-katolsk kyrka. Montemartre är en stadsdel som är belägen på en 130m hög kulle. Namnet "Montmartre" kommer av Mont des Martyrs, "martyrernas berg". År 262 så halshöggs här Sankt Dionysius och ärkdiakonen Eleutherius. Många kända konstnärer har bott/jobbat i stadsdelen, bland annat Salvador Dalí, Claude Monet och Pablo Picasso. Sådär då fick ni lite historia också ha ha!

Så för att komma upp till basilikan kunde man antingen åka i en speciell vagn på räls, eller gå i trapporna. Vi tog trapporna!! Det var 325 st trappsteg sammanlagt!

Högst där uppe är basilika sacre cour!


Och när vi precis skulle börja att gå upp för trappstegen så började det att spöregna!! Ganska skönt faktiskt då det var varmt. Men typiskt för att då ser vi inte utsikten över hela Paris när vi är däruppe! För det finns en utsiktsplatå där man står och ser ut över heeela Paris!! Men nu blev det inte mycket till sikt..

Här går vi i trapporna



Äntligen framme!



Utsikten som inte blev så bra pga. regnet



Efter den här titten och lite shopping i suveniraffärerna så åkte vi till Moulin Rouge! (Regnet hade vid det här laget slutat att regna)Det var så häftigt!! Och jäklar vad mycket folk det stog där i kön in till Moulin Rouge!!! Det var hela gatan upp nästan! Men det var döläckert! Hit vill Danne och jag gå någon gång då vi har barnvakt och se en show :)



Där fanns också en stor fläkt som man fick stå på och göra en "Marilyn Monroe". Och detta prövade ju givetvis min man och junior ha ha! Kolla in stilen på Casper ha ha ha!!



Efter detta så gick vi och tog oss en varsinn stor korv med bröd med massa gott på! Och så åkte vi hem efter det då klockan hade blivit mycket!

Ondsdag:

Denna dagen var det svalare och mycket behagligare ute. Idag for vi tillbaka till Eiffeltornet, för den här dagen skulle junior ÄNTLIGEN få åka upp i eiffeltornet :)



Puss älskling! Jag älskar dig <3



Lite konstverk som man kunde köpa



Casper ser några palmer för första gången :)



Lite hungrig blir man efter ett tag. Tur att vi hade med oss "små" baguetter fyllda med kyckling och annat gott :)



Leka lite i lekparken var också roligt



Åka karusell är ju väldigt roligt! Denna karusell åkte han även när vi var här för 3 år sedan, då han satt i det lilla flygplanet. Han ville sitta i det igen, men var för lång och fick inte plats. Men en häst att rida på var inte fy skam det heller :)



Sen var det dags att gå mot eiffeltornet. Och titta vem vi träffade på där ha ha!



Man blir lika hänförd varje gång man ser denna byggnad!! Den är HELT OTRLIG!!



Det var endast Casper och Daniel som åkte upp i Eiffeltornet av oss. Jag vågade inte åka upp igen, då dom pratade om att åka till 2:a våningen! Jag minns förra gången som vi åkte till 1:a våningen, då höllt jag på att få en riktig panik i hissen upp! Fy! Jag är så himla höjdrädd!! Och värre blir det ju fler åren går tydligen. Nä, det där fick vara deras "far och son grej" :) Och titta på dessa bilderna!! Jag kan ju säga att jag INTE ångrar mig, får nästan svindel bara man tittar på bilderna ha ha! Och Danne sa att man kunde känna det "svaja" lite där uppe!!!! Usch!!



Under tiden som dem var där uppe och beundrade utsikten så gick jag och mormor och morfar runt i parken kring Eiffeltornet. Häst och vagn kunde man åka! Oh så fin hästen och vagnen var!! Men man fick betala 35 EUR/pers (om man var 4 personer) för att åka i 15 minuter!!! Rena rånet!!





Efter att ha gått runt lite så satte vi oss vid en härlig liten restaurang intill seine floden. Jag var inte hungrig då vi inte för så länge sedan hade klämt i oss en stor baguette. Men det åt inte mamma och Stallen, så dem tog nu en varsinn pizzaslice och jag köpte bara en dricka (ice tea).  


Strax därefter så kom Casper och Danne ner till marken igen he he. Och då hade dem även träffat på poliserna som går där och kollar så att allt är som det ska kring eiffeltornet :) Och så ställde dem upp på en bild tillsammans med Casper!



Efter detta så gick vi längs med Seine och bort mot den lilla Frihetsgudinnan :)



När vi var klara här så gick vi till tågstationen och tog tåget in till Champs Elysées. Det som Casper tyckte var roligt denna gång var att tåget var en "dubbeldäckare", så vi satt givetvis på övre våningen he he.



Sen var vi framme vid champs Elysées, den stora gågatan med dem fina affärerna och andra affärer också givetvis.



Vi blev snart hungriga och det var dags för middag. Vi stannade på snabbmat matstället "Quick". Det är som McDonalds eller Max.



Tog en god sallad med räkor och lax mm. Mycket god!!


Sen gick vi vidare upp för gatan, mot Triumfbågen!



Här är Lido, det är liknande Moulin Rouge, fast något billigare (men ändå inte billigt!). Men ni fattar nog he he.



Gången under vägen till Triumfbågen



Den okände soldatens grav med sin evighetsfackla



Längst där borta ser ni La Défense :)



Eiffeltornet kikade upp där också hi hi!



Älskling och jag i mitten :)


Junior mitt i Triumfbågen



Sedan så gick vi till Metron och tog tunnelbanan tillbaka till hotellet för att börja packa våra saker, för taxin kom till hotellet kl 5:00 och körde oss till Porte Maillot där vi tog flygbussen tillbaka till flygplatsen.



Flyget hem gick bra. Och vi har haft helt underbara dagar i Paris!! Och ja, vi kommer att komma tillbaka! Och då har Danne lovat Casper att dem ska åka ända högst upp i Eiffeltornet!! Iiiiih fy vad ont i magen jag kommer ha på deras vägnar då ha ha ha! Men tillbaka kommer vi. Skulle även vilja åka hit en vinter för att få se deras julskyltning mm. :)

Detta är lätt det längsta jag gjort någonsinn på bloggen. Men det är flera dagar att berätta och visa bilder om, så då blir det lätt LÅÅÅÅÅNGT inlägg. Men jag hoppas att ni har njutit och tittat på dem underbara bilderna. Har ju dock fler bilder än det här, men det orkar jag inte lägga upp. Det här räcker ha ha!!

Ha det gott allihop som läser!

Kram Tess


RSS 2.0