Då var det nyår!

Tänk vad tiden går undan! Redan nyår!! Tiden går bara fortare och fortare tycker jag! Men det gör ingenting, för vi längtar tills vi ska flytta till huset *fniss*!!

Idag ska vi bara ta det lugnt och ha det skönt. Vi har inte ens brytt oss om att köpa raketer, det kan andra stå med att göra som vi kan gå ut och titta på. Det som vi däremot köpt är tomtebloss hi hi :-D Daniel jobbar idag, så det är Casper och jag mestadels idag för Danne kommer ju hem runt kl 20.00. Så idag har vi (Casper och jag) bestämt att vi ska ha räkor till förrätt (ni ska få se sen) och sedan kokt potatis med fjärillskotlett med beasås, inte dumt alls ;-)

Senare ikväll så är vi bortbjudna på fika hos en kompis och hans tjej. Det ska bli trevligt!!

Idag så har Casper och jag varit ute i solskenet och snön :-) Vi gick en promenad och så hamnade vi i en lekpark där Casper ville leka lite, det var jättekul! Och åh så fint det är när solen skiner på snön!!! Kunde ju inte låta bli att ta lite bilder på det!



Det är kul att klättra över snödrivorna tycker Casper :-D


En glad Casper som ligger och njuter i snön!!


Lite frusna rönnbär he he


Casper vid lekparken :-)


Jodå, det var några som åkte i pulkabacken (den ligger vid lekparken där vi var)


Casper ville tillslut också ta kort med kameran. Han ville ta kort på mig, för att jag tog ju kort på han (fair deal, eller hur he he)! Han älskar ju att fota! Men intresset ligger ju i familjen också hi hi! Men han är faktiskt ganska duktig med kameran måste jag säga!


När han tagit dessa bilder så ville han fortsätta leka lite till hi hi! Så han gick till "spindelnätet" och klättrade lite!


Att hänga upp-och-ner var roligt!!


Efter denna lekstund så gick vi till affären för att handla till middagen ikväll! Åh vad mycket folk det var i affären!! Jag gissar på att det är så i dom flesta affärer idag iof.! Så det tog ju ett tag inne på affären innan vi kom ut! Hoppas bara att man inte glömt någonting som gör att man måste tillbaka och handla (men jag tror jag fick med allt)!

När vi kom hem så gjorde jag iordning varm tomtegröt till oss! Det var riktigt gott efter att ha varit ute i kylan!

Men ta hand om er därute, och var försiktiga om ni ska smälla raketer ikväll!!!!


Kram Tess

Forum Nacka!

Idag for vi till Forum Nacka för att leta reda på ett par vinterskor till mig. Det var en kompis som informerade mig om den här skoaffären. Och nu är det hennes "fel" att jag har gått och blivit kär i en sko affär, ha ha ha! Den heter Deichmann och har så många fina skor, och till dom som har större fötter <3 Underbart! Jag var i himelriket när jag var där (stackars Danne som fick gå och vänta där inne på mig he he).

Och dom hade ju inte bara en MASSA fina skor i större storlekar, utan dom hade ju även rea och 50% rabatt på skorna!! Så det hela slutade med att jag kom hem med 6 par skor!!! Men nu har jag vinterskor och finskor som jag har svårt för att hitta annars, gympaskor hittar jag ju lätt, men inte snygga "kvinnliga" skor :-)

Sedan så gick vi runt och kollade lite i Forum Nacka, det var faktiskt första gången som vi befann oss där. Det var skitstort och dom har 150 st butiker! Vi var där sammanlagt i ca 3 timmar, och då hade vi endast varit i 5 butiker och ätit på Burger King! Superkul att gå där!! Kan verkligen rekomenderas! Dit kommer vi garanterat att åka tillbaka till och fortsätta titta i resten av butikerna :-)

Här kan ni kolla mer om forum Nacka

www.forumnacka.se

Här är mina nya skor!



Ett par fodrade vinterskor!


Dessa vinterskor tänker jag ha när vi är ute i pulkabacken med Casper! Dom är "fula", men jäkligt varma och bra!


Ett par vår/sommarskor (ballerinaskor) superfina!


Ett annat par som jag "fastnade" för. Tyckte dom var coola och kommer passa till "rockabilly" inspirerade sommarkläder :-)


Ett annat par skor som var superfina (finare i verkligheten än på bilden)


Och dessa, mina fina finskor! Blev totalt kär i dessa! Blå med svart spets och öppen tå <3


Som ni ser så behöver jag inte skor på ett tag nu he he!


Sedan fick jag en annan liten söt sak av min man. En gullig liten godis ask hi hi!

 
baksidan...


Jag har världens bästa man!!! Jag älskar dig Danne <3


Kram "skofrun" Tess



Shoppat, mellandagsrea!

Ja idag så började ju mellandagsrean runtomkring i landet :-) Och självklart ville jag och Casper iväg ut och kolla också! Jag hade ju även fått ett presentkort att spendera, det presentkortet gällde i dom flesta affärerna i centrum hi hi!

Casper ville att vi skulle ta kort medans vi väntade på pendeln in till centrum, så det var ju bara att lyda he he!



Ni kan ju gissa om det var mycket folk där inne idag!!! Jösses säger jag bara!! Det var långa köer i vissa affärer ända ut till gågatan! Det är ju mindre kul, men det är det som man får handskas med om man ska köpa billiga prissänkta saker. Jag hittade faktiskt saker till mig för presentkortet! Det blev ett par fina örhängen, silverringar med CZ diamanter och ett armbandsur (för det hade jag faktiskt inte). Så det blev ett par riktigt bra presenter och ändå har jag kvar på presentkortet, men det är ju för att jag köpte mina saker på rean hi hi!

Mina fina örhängen


Min klocka i silver och guld med svart urtavla.


Mina fina ringar! Dessa har jag tittat på länge och "trånat" efter :-)


Casper köpte lite saker han med för sina pengar som han fick i julklapp! Så vi båda var supernöjda och glada över våra saker. Och det tog tid att vara i centrum, det gick inte fort att röra sig ibland he he. Så det var skönt att komma hem! Man blir gärna lite seg efter att ha varit och "brottats" med så mycket folk som var ute idag.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kram Tess

Underbara sköna jul!

Åh vilken underbar jul vi hade igår! Det var lugnt och skönt, ingen stress! Casper var ju överlycklig när han såg att det låg paket under julgranen på morgonen!! Han ville ju öppna på en gång, men det fick han inte för det är julfrukost först :-) Sedan så gosade och busade han med mina föräldrar som hade sovit över. Sedan var det dags för lite julfrukost med tomtegröt och annat "godis".



Efter frukosten så var det ÄNTLIGEN dags för paketöppning! Åh vad Casper var glad och REV upp alla paket som han fick! Han blev jätteglad över allt han fick (en stor hellikopter med en massa tillbehör, en borg med tillbehör och soldater, Transformer bil, gosedjur och en lastbil från filmen"Cars")


Jag ville ha min julklapp på kvällen från Danne, men han ville få sin på morgonen. Så av Casper och mig fick han ett dataspel som han önskat sig. Men vi fick ett gemensamt paket från mina föräldrar på morgonen, och det var faktiskt väldigt uppskattat! Det var en stor hink fullproppad med olika sorters frukter! Och så var det två skraplotter i den också! Väldigt roligt och väldigt smart tycker jag!


Efter vi hade packat upp alla paket så var det dags att göra sig iordning och lite "snyggare" he he! Här har vi fina Casper! Min älskade sötnos!


Sedan tog vi det lite lugnt och tiden tickade på! När klockan var 15 så satt vi allihop i tv-soffan och tittade på "Kalle Ankas jul" och drack glögg och hade det riktigt mysigt med tända ljus :-)


När det var slut så var det dags att sätta på potatisen som skulle koka och förbereda inför julmiddagen! Jag och mamma stog i köket och fixade detta, det var jättemysigt!


Här "inviger" vi våran nya "Jamie Oliver" stekpanna! Den var superbra :-D


Morfar och Danne kom också ut i köket och höll oss sällskap :-)


Morfar och jag! Den som fixar maten måste ju ha lite "vätskepåfyllning" hi hi!


Då var maten färdig och alla samlas för att äta gott! Jösses, vad man äter!!! Man blir ju RIKTIGT mätt, man äter igentligen för mycket! Det blev mycket mat kvar, men det åt vi lite av idag (rester) he he!


Efter all den goda maten så plockade vi undan och gjorde fint igen :-) Nu var det mest väntan på att tomten skulle komma hi hi! Men först så skulle pappa (Danne) och morfar gå en liten promenad till Caspers bästa kompis (morfar skulle vara tomte hos dom hi hi) Men innan dom gick så tog vi ett kort på oss som familj! Fina familjen <3 


Jag och min fina Casper :-)


När morfar och Danne kom tillbaka så tog det inte lång stund innan Casper och jag såg tomten ifrån Caspers fönster! Ni kan ju gissa om Casper blev överlycklig!! Han skrek och sprang till dom andra och sa "Tomten kommer, tomten kommer!!!" Och STORT leende och han bara "sken" upp i ansiktet! Och så öppnade han dörren till tomten som klev in hi hi! Casper tycker att han är ju så spännande och magisk, så han visste knappt vad han skulle säga, mer än att han log och småskrattade mest hela tiden hi hi! Men han var iaf. artig som vanligt och tackade tomten när han fick paket :-)



Casper tittar förundrat på tomten hi hi!


Här har vi Casper och några av hans paket :-D Den gladaste ungen i hela världen!


Mina glada föräldrar :-)


Casper med sitt "dinosarie ägg" som han fick i julklapp, som han nu lagt i vatten och håller på att "knäckas"!


En mössa är bra att ha nu när vi har vinter, och en "transformer" ficklampa är bra att ha :-)


Några av alla julklappar som vi öppnade igår! Det blev en hel del! På kvällen fick jag mitt paket från min älskade man! Och det är presentkort som gäller i dom flesta affärerna i vårat inomhus köpcentrum! Så dit ska jag åka och shoppa imorgon hade jag tänkt hi hi! Antingen ska jag fixa naglarna hos nagelteknologen eller så blir det ett besök på Guldfynd...kläder...ja ni, får se vad det blir för någe *fniss*



Som ni säkert ser så hade vi en helt perfekt julafton! Kunde inte bli bättre :-) Trevligt sällskap (saknade dock farmor och farfar i skåne, men dom kanske kan komma upp nästa jul i vårat hus hi hi), god mat och dryck, Kalle Ankas jul, en bra och snäll tomte, massa paket och mycket skratt! Vi avslutade kvällen (efter Casper somnat) med att se på filmen " Göta kanal - Vem drog ur proppen"!

Idag så åkte min käre man till jobbet, då det är hans "jobbar helg". Mina föräldrar och jag och Casper åkte en sväng till CityGross och handlade lite och sedan så gick vi in och kollade lite i databutikerna som hade öppet. Sedan åkte vi hem till och och åt lite rester från igår. En stund efter det så åkte dom hem, så nu är det Casper och jag hemma. Det är lite tyst, men ändå ganska mysigt! Casper leker med sina nya leksaker och är glad :-)

Det var allt från mig just nu! Vi hörs senare allihop!

Kram på er där ute!

Sista Coop reklamfilmen...

Ja....då var det sista Coop reklamfilmen. Kommer faktiskt att sakna att titta varje morgon på nytt avsnitt!
Men denna reklam kommer att visas i Norsk TV även inför nästa jul, det är ju skoj hi hi!



Coop reklamfilm del 23




Kram Tess

Vilken morgon!

Åh vad mysigt det var att vakna upp idag! Vi har jättefint väder och underbara soluppgången ser man! Åh så glad man blir!! Så efter Casper fått i sig sin frukost så var det dags att gå till hans dagmamma, dom ska ha lite "julavslutning" he he. Men gissa om det var KALLT ute!! Det stog -15.3 grader på termostaten!! Ja det "bet" lite i kinderna ganska direkt när man gick ut kan jag ju säga ha ha ha! Men fint väder är det ;-)



Nej, nu ska jag ta pendeln och åka in till centrum och shoppa lite! Vi hörs senare!


Kram på er alla från mig

Coop reklam 22 december

Då var det dags för den 22 decembers Coop reklamkalender :-D Visst är det MAGISKT, hi hi!!




Kram Tess

21:a julkalender reklamen

Då var det dags för den 21:a julkalender reklamen för Coop Norge. Inte många dagar kvar av dessa....jag kommer faktiskt att sakna att titta på ett nytt avsnitt varje dag sen efter julafton...men man får se det som så här att Casper (och Danne och jag) fick ett par FANTASTISKA dagar i våra liv när inspelningen var!!!

"Säg Cheese"!



Kram Tess

En sväng i stan...

Idag så har vi varit inne i stan (Stockholm, för er som  undrar he he). Vi hade en bokad tid i en fotostudio för Casper kl 15.00. Dom ringde nämligen oss och frågade efter att jag hade sökt ett modell jobb för Casper. Han skulle få ta lite bilder och ha i sin "portfolio" som modell. Men innan vi skulle dit så fick vi en idé om att åka till NK för att Casper skulle få träffa tomten. Han var nämligen där idag mellan kl 12-16.00

Denna gången så såg det lite annorlunda ut där tomten satt, det var inte alls lika fint som det var förra året. Men det gör inget, för stämningen var underbar och tomten var snäll och rar :-)


Här sitter Casper och ska skriva sin önskelista (som jag hjälper honom med förståss)


Den fina målade "vinter väggen" där barnen fick sitta och skriva sina önskelistor


Här är en glad Casper i tomtens knä, som nu läser och kollar på Caspers önskelista :-)


Var bara tvungen att ta en bild på denna underbara speldosa, där tomten och alla djuren och "gubbarna" rörde sig!


Casper gillade den också he he


Efter vi hade träffat tomten och köpt en julklapp på NK, så var Casper den lyckligaste lilla killen i världen. För att tomten hade sagt till honom att han tänker komma till Casper på julafton hi hi :-D (och saken är den, att idag blev det bestämt att vi kommer att ha en jultomte hos oss på julafton hi hi)

Sedan var det dags att åka till fotostudion. När vi kom dit så fick vi vänta lite, för att det var ett barn före oss som fotades också. Så vi väntade i ett litet väntrum så länge. Men då passade jag på att fixa till Caspers hår osv. Och strax därefter var det dags! Casper älskade det!! Åh som han poserade och hade kul framför kameran. Det blev många bra bilder. Vi har köpt 6 st (dom tog över 100 bilder!) Men då har han några iaf. i sin "portfolio" sen :-)

Efter fotosessionen och efter vi kollat alla bilder och bestämt oss för vilka, så åkte vi därifrån. Klockan var då ganska mycket. Casper och jag var hungriga, så vi stannade på 7eleven och köpte korv med bröd, det fick bli vårt sena mellanmål. Men gott var det!!

Innan vi åkte hem så stannade vi på Willy´s för att handla marinad och lite annat till middagen. För idag har vi ätit revbenspjäll med pommes *sååå gott!* Det var Danne som gjorde middagen idag *lyx* ;-)

Men det har varit en helt underbar dag idag! Med MASSOR av snö som "haglade" ner på oss he he! Kolla in den här cykeln t.ex. det är en damcykel som snart har "gömt" sig helt i snön!


Och så bjuder jag på en bild på det allra bästa jag har i livet tillsammans med min man! Visst är han söt, min älskade prins!



Kram Tess

Coop julreklam del 20

Då var det 4:e advent och del 20 i Coop Norges reklamfilms kalender!





Kram Tess

Herman har kommit till oss!

Japp, ni läste rätt! Herman har kommit till oss! Vi fick honom av min syrra Linda. Så nu ska Casper "ta hand" om honom i några dagar innan det är dags för att grädda honom. Han ligger nu i en bunke på köksbänken. För er som inte vet vad en "Herman" är, så är det en surdegskaka som man ska ta hand och och göra. Det är som en "kedje bakning" som man ger vidare också. 

Jag fick degen/smeten och sedan ett papper där det stog:

"Hej, jag heter Herman. Jag är en naturlig surdegskaka. Jag ska stå på bänken i dagar utan lock. Du får INTE sätta mig i kylskåpet....Om jag slutat bubbla är jag död.

DAG 1. Du får Herman

DAG 2. Rör i Herman 2-4 gånger

DAG 3. Samma som igår

DAG 4. Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2dl mjöl och 2½ dl socker

DAG 5. Rör i Herman 2-4 gånger

DAG 6. Samma som igår

DAG 7. Samma som igår

DAG 8. Samma som igår

Dag 9. Herman är hungrig igen. Ge honom detsamma som sist. Dela sedan upp honom på 5 lika stora satser och ge bort 4 Herman, nr 5 stannar hos dig

DAG 10. Herman är jättehungrig. Ge honom 1½ dl matolja, 3 ägg, 3 tsk bakpulver, 100 gram hackade nötter, 2 rivna äpplen, 2½ dl socker, 3 dl mjöl, 100 gram hackad choklad och 2 tsk kanel. Blanda alltsammans och grädda i en stor form (26-28 cm i diameter) i 170 grader nederst i ugnen ca 40-45 minuter...FÄRDIGT!"


Här är Herman just nu :-D


Publik!

Igår kväll var min syster Linda och jag i TV-huset på Sveriges Television. Jag hade fixat blijetter till oss för att sitta som publik i en "sitcom" komedi som ska visas på TV. Det är egentligen en tävling mellan denna och två andra som kommer att visas på SVT och SVT Play. Men alla kommer att visas i TV :-)

Den här heter "Min syster och jag"! Jag tror aldrig att jag skrattat så mycket, som jag gjorde, igår på länge :-D Den var så jäkla rolig! Och vi hade en underbar kväll Linda och jag :-D Hon är ju så söt nu (Linda) för hon är gravid och ska ha barn i april! Så jag kunde ju inte att låta bli att känna på hennes söta bebismage några gånger ;-) Jag längtar sååå mycket till att bli moster igen hi hi hi!!! Supermysigt :-D



När vi kom in i foajén så bjöd dom på läsk och chips :-)


Min kära syster Linda! Här sitter vi och väntar på insläppet och smarrar chips!


Dom hade ställt iordning en fin gran där inne som jag bara var tvungen att ta en bild på!


Här är en bild på foajén (en liten del av den iaf.)


Min fina gravida syrra <3


Här har vi äntligen kommit in och satt oss i publikbänkarna!


Ja Morgan Alling var med, och ni kan ju tro att han spexade HELA tiden (även när dom inte filmade) och kom fram till oss i publiken! När han såg att jag skulle ta kort på honom, så då kom han fram till mig så jag kunde ta ett kort på honom he he.


Jag ursäktar för att några av bilderna blev suddiga, och vissa blev även lite mörka!
Carina Lidbom


Janne "Loffe" Carlsson var rolig han med! Han satte sig bland publiken ibland och han kom fram och pratade med oss lite!


Morgan och Carina


Janne igen he he!



Vi var nog där i lite mer än 2 timmar! Men allt var försenat från början, för insläppet blev försenat. Så det blev en sen kväll för både Linda och mig! Men roligt hade vi! Och ser framemot att kunna se detta på SVT eller på SVT play den 18 januari (har jag för mig att det var).


Tack Linda för en super trevlig och rolig kväll!!!


Kram Tess

Världens bästa man <3

Åh jag är så glad! Jag har fått en liten julgrupp av min älskade och kära man :-D Man kan ju inte annat än bli så superglad! Man behöver inte köpa det dyraste till varandra för att visa sin kärlek och uppskattning. Ibland så är inte det dyraste det bästa, utan man gläds precis lika mycket åt det "lilla".

Tack så mycket min älskling! Jag älskar dig så mycket <3



Kram från glada fru Lindstrand

City Gross

Igår så var vi ju och handlade lite på City Gross i Länna. Åh vad jag älskar den butiken! Skönt att slippa åka ända till Kungens Kurva nu längre när man ska storhandla :-) Denna gången var det långt ifrån lika mycket folk som sist vi var här (på premiäröppningen)!! Jag ska aldrig mer gå på premiäröppningar har jag kommit underfund med he he ;-)

Men nu har vi iaf. handlat julskinkan som vi ska grilljera dagen innan julafton *längtar*


Casper har alltid varit fashinerad (stavning?) av fiskavdelningen. Han älskar ju fisk, skaldjur och musslor mm! Och att titta på fisken som ligger där är både spännande och roligt. Vissa fiskar ser ju verkligen skrämmande ut he he! Men medans vi stog där så såg vi smörgåstårtor också, både större och mindre. Casper ville ha en, så vi köpte en mindre som kallades för "räkbomb". Den gillade han!


Köpte även "rolig" läsk när vi var där! Dom är riktigt goda också! Barnsligt roliga he he. Men dessa bör ni pröva ;-)





Kram Tess 


Coops julkalender, del 19

Då var det dags för del 19! Dagarna går undan här he he!



Kram Tess

Coop reklam, del 18

Ja då var det dags att visa avsnitt 18 i Coop Norges reklamfilm. Alltid lika kul att se min son där i hi hi!


Kram Tess

Vilken dag!

Vilken härlig dag det är idag! Det är MASSOR med snö ute, minusgrader och strålande solsken! Det kan ju inte bli bättre, hi hi! Det är ungefär en ½ meter snö ute, så mysigt! 


 

Casper sitter i en STOR snödriva =)


Min man är ledig idag och ihelgen, så vi ska snart iväg och handla på City Gross. För sedan i kväll så kommer min syrra Linda hit och ska äta pizza med oss =) Jag har bjudit med henne till en TV inspelning som vi ska på ikväll, vi ska sitta i publiken. Det är en ny "sitcom" (komediserie) som heter "Min syster och jag" och som ska sändas i TV (SVT) sen. Skådespelarna som är med i den är bl.a Morgan Alling, Jan "Loffe" Carlsson och Carina Lidbom.

Ni får ha en underbar dag idag mina kära bloggläsare


Kram Tess

Nej, se det snöar!

Idag när man vaknade och tittade ut genom fönstret så såg man inte mycket. Det var allderless VITT ute! Snöstorm! Oj oj, vad skönt det var att vara inne och titta på det där där ute hi hi! Men lite mysigt är det minsann! Vi har fått jättemycket snö!! Man tror nästan att det inte är sant, att ha så mycket snö hos oss nu! Dom säger ju att snön t.o.m ska vara kvar på julafton!! Det skulle ju vara fantastiskt om det vare så! Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi hade en vit jul!

Så här såg det ut imorse (dock så är bilderna mörkare än vad det egentligen såg ut)


Man såg inte ens över till andra sidan, där andra höghus finns!


Jag gick ut och tittade på snön! Så glad man blir :-D


STORA snödrivor blir det när man skottar fram vägen hi hi!



Idag kom posten sent, vilket inte är så underligt =) Men Casper blev extra glad när posten väl kom. Han hade fått ett brev från Tomten!! Som han "sken" upp he he! Han hade ju skickat ett brev till Tomten i Tomteboda för ett tag sedan, där han skrev sin önskelista. Och idag fick han svar tillbaka hi hi! Han fick ett "brevpussel" av Tomten och ett härligt brev!



Så nu går Casper här hemma och längtar till Tomten ska komma på julafton för att tacka honom :-D Tänk att så lite kan göra så mycket för barnen! Men det här förgyllde hela hans dag nu när han är hemma och är förkyld.



Kram Tess

Coop reklam, del 17

Detta är vad jag kallar en riktig smällkaramell ;-)


Kram Tess

Caspers Coop reklam, del 15 och 16

Här är Caspers Coop reklam, del 16!
Mitt lilla pepparkaksmonster hi hi :-D


Här är del 15 (som jag glömde lägga upp igår he he)


Kram Tess

Svenska Hjältar

Sådär, då har kvällen kommit och det är snart dags att sätta sig i soffan för att se "Svenska Hjältar" på TV 4! Ska bli kul att få se hur det ser ut när jag och Casper är med :-D Men det blir säkert bara en snabbis, men ändå, det är lika kul ändå, plus att jag tycker det är bra att man lyfter fram "vardags hjältar".

Så nu ska jag göra iordning lite dipp, och ställa fram både chips och jordnötsringar med lite dricka till det som vi ska sitta och äta när vi ser på TV:n. Lite myspys hi hi!

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll (och om ni tittar på 4:an så kan ni se mig och Casper i introduktionsfilmerna/presentationen av "hjältarna", när vi går längs med en gata)




Kram Tess

Ischoklad och ut i snön :-D

Jag vet inte vad som hänt! Eller jag tror jag vet vad som hänt ha ha ha! Vi har fått snö, och detta har medfört att man fått extra mycket "julstämning". Så jag har gjort lite julgodis idag, nämligen ischoklad! Jättegott! Jag gjorde en sats med vanlig ischoklad och sedan så gjorde jag en annan sorts ischoklad på vit choklad med lemon & lime smak. Den "lemon o lime" blev väldigt god och smakade riktigt frächt (skriver man så?) Så det kan jag verkligen rekomendera att ni prövar att göra någon gång :-D

Här har jag min älskade lilla hjälpreda som hjälper mej med ischokladen <3


Sådär, nu har dom stelnat och färdiga att ätas :-D


Efter att vi hade gjort ischoklad, så gick jag och Casper ut i snön. Jag tog fram hans snowracer och så gick vi till en backe strax här utanför så han kunde få åka lite! Det var superskoj!!
(Pappa Danne var hemma och meckade med grannens dator medans vi var ute, så därför var inte han med)

Granen som lyser så fint utanför


Mittemot backen, där bor vi!


Min lilla sötnos i sin roliga morrotsmössa. Men den är himla bra som värmer kinderna också när det är kallt!


Att åka på rumpan går också bra hi hi!


En glad liten kille i snön =)



Nu ska vi ta och äta! Idag blir det plommonspäckad karre med pommes och beasås, smaskens!

Kram Tess


Hej mitt vinterland!

Åh vad glad man blir när man vaknade upp och såg ut genom köksfönstret! Det var allderless VITT!! Helt underbart! Vi fick ju snö i förrgår, men det smältes bort och vi hade inget kvar igår. Men så idag, då har vi MASSOR med snö igen! Och det fortsätter att snöa t.o.m hi hi! Äntligen så kanske man kan få en "vit" jul som man så länge drömt om :-D

I eftermiddag/kväll blir det nog att vi går ut och åker snowracer med Casper hi hi! Det blir nog skoj!!

Så här ser det ut!



Ha en fortsatt trevlig vinterdag mina kära bloggläsare :-)

Kram Tess

Coop reklamkalender del 14

Då var det dags för Coops reklamkalender del 14 =)




Kram Tess

Lussebak

Idag så är det ju lucia, och vad passar inte bättre än att vi bakat lussekatter då =) Idag kom Caspers bästa kompis hit (Philip). Och Casper ville att vi skulle baka lussekatter tillsammans, och självklart kunde vi ju det! Så efter ett tag efter att Philip kommit så gick vi ner till affären och handlade inför lussebaket.

När vi kom hem så spelade ungarna lite dataspel medans jag blandade och gjorde iordning degen som dom sedan skulle få göra egna små "kreationer" hi hi! Så efter jäsningen var det dags! På med förkläderna och ner med händerna i degen he he! Det var jättekul!! Och ungarna hade också väldigt roligt! Det blev tillslut att dom bakade "pizza" lussekatter ha ha ha!



Resultatet blev MYCKET bra! Barnen var nöjda! Och vem tycker inte att nybakta lussekatter (allt nybakt egentligen) smakar godast nygräddade och varma! MUMS!!!



Glad lucia på er där ute!

Kram från lussebulls mamman Tess

Coop Julkalenderavsnitt del 13

Ja då var det lucia, och här har vi ett tjusigt luciatåg hi hi! Casper är en superhjälte ha ha ha :-D



Kram Tess

Snö!!!

Ikväll har vi fått snö!!! Gissa om vi hade kul när vi gick och lämnade Caspers bästa kompis Philip, som varit här idag och lekt med Casper hela dagen :-D Dom gjorde snöänglar och hade snöbollskrig mm. Åh man riktigt kände att man blev så glad, och nästan blev ett barn själv he he!

När vi hade varit och lämnat Philip och gick hem så ville Casper vara ute en liten stund till. För han ville göra en snögubbe! Och jag tänkte att ja det ska han få göra, för man vet inte hur länge som snön ligger kvar och nästa gång det ska snöa mm. Så det var lika bra att passa på he he!

Philip och Casper gör snöänglar! Det var det första dom gjorde!


Philip laddar för snöbollskrig he he!


Här kämpar Casper med den första delen på snögubben som han gjorde


Snö blir ju tungt att rulla ju större dom blir, så när han hade rullat färdigt den första delen så satte han sig ner på den och vilade lite he he!


Färdig! Här är hans första snögubbe för i år! 12/12-09!


Men visst blir det fint när det ligger som ett snötäcke både på marken samt på träden och buskarna! Jättevackert!



Hoppas bara att snön får ligga kvar och att det ska komma mer snö (men det säger "dom" iof. men man vet ju hur det är med det ibland...)

Imorgon kommer Philip hit igen! Det ska bli kul! Dom ungarna har så roligt ihop!! Casper ville att vi skulle baka lussekatter imorgon, men jag vet inte....vi får se vad vi hittar på. För om snön är kvar så kommer vi garanterat att vara ute och leka i den :-D


Ha en fortsatt trevlig kväll

Kram Tess

Coop reklam, del 12

Idag ser vi min lilla busiga prins i del 12 av Coops reklamkalender för Norge! Alla dessa avsnitt visas ju på Norsk TV, men iom. att vi inte har Norsk Tv så blir det att jag lägger upp reklamen här från youtube istället.




Kram Tess

Triss reklamfilm

Ni vet ju att jag har varit på inspelning till reklamfilmen för Triss förut! Den som regisserades utav Felix Herngren =) Den går nu på olika tv kanaler (3, 4 och 5:an bl.a) vilket är kul! Nu ikväll så fann jag den även på youtube ha ha ha! Lite kul faktiskt. Så jag lägger upp den här! (jag är den som står och vaggar vagnen, klappar händerna i soffan samt dansar ut ur bild i min röda klänning med vita lilla kofta)



Här är samma reklamfilm fast med några andra scener




Kram Tess

Luciatåg

Idag har det varit luciatåg i kyrkan som Casper var med i! Det var jättefint och barnen sjöng så duktigt! Man blir så glad när man ser barnen så glada och så stolta över sina utstyrslar =) Casper var en fin tomte med en röd blinkande näsa hi hi! Den fick han måga kommentarer för! Alla tyckte att den var så rolig!



Caspers supergoa fröknar på kyrkans barntimmar (Barbro och Ulla).  


Casper påväg in i lekrummet en stund innan luciatåget ska börja


Men här kommer det fina luciatåget hi hi!


Utgång


Bästa kompisar! Philip och Casper hi hi!


Under fikastunden så satt jag och pratade med Mari (Philips mamma) och vi bestämde att Philip skulle komma hem till oss och leka efter fikat! För Casper och han har inte lekt hemma hos varann på länge. Så nu leker dom för fullt här hemma och har roligt! Philip ska stanna på middag, så det blir skoj! Sedan kommer Mari och hämtar både Casper och Philip. För ungarna ska på kalas ikväll på Heron City (Barnens planet), då deras kompis Azziz fyller år! Dom kommer nog att få superskoj där (vad man har sett på heron citys hemsida på barnens planet he he)


Kram från en lussefirande mamma

Coop del 11

Dagens reklam, den 11 december från Coop:


Kram Tess

Coop Julkalender reklam, del 10

Coop Norges julkalender reklam, del 10!



Kram Tess

Pepparkaksbak!

Igår så kände jag att jag började bli förkyld (igen)! Inte särskillt roligt! Men för att göra något kul så bakade jag och Casper på eftermiddagen. Vi bakade pepparkakor! MUMS!

För att verkligen komma i stämning, så lyssnade vi på jullåtar undertiden som vi bakade och satte på oss våra tomteluvor =) Det var roligt! Och så fort det började lukta pepparkakor i lägenheten så kände man lite julstämning minsann, hi hi!

När pepparkakorna var färdiggräddade så dekorerade vi några av dom med glassyr! Får se när vi ska göra apelsiner med kryddnejlikor, men det blir nog inte förens om en vecka el. så, för man vill ju inte att apelsinerna ska vara skrumpna när det är julafton.



Fina vi var va, hi hi!


Ett fint hjärta som Casper gjorde!


Så här blev det! Och OJ så gott det var med pepparkakor! Det tyckte både Casper och jag, hi hi!



Kram Tess

Coop julkalenderavsnitt 9

Då var det dags för avsnitt 9 i Coops julkalender reklam =)




Kram Tess

Coop julkalender del 8

Coops julkalender, del 8 hi hi!




Kram Tess

Coop, julkalender del 7

Avsnitt 7 i Coops julkalender!




Kram Tess

Caspers casting...

Igår var det dags för Casper att gå på casting för en reklamfilm :-D Vi kom lite sent hemifrån, så vi hann precis till pendeltågstationen när vårat tåg kom in! Det är bara att konstatera att jag tror att vi har mer tid på oss här hemma än vad vi egentligen har, he he!

När vi var framme vid Centralen så stannade vi vid Pressbyrån för att köpa med oss lite dricka och någon macka, för det här är ju vid lunchtid och Casper började bli hungrig. Efter detta så gick vi till tunnelbanan och tog röda linjen ut mot Ropsten. Då sa Casper att våra tunnelbanetåg och tunnelbanestationer är finare än vad tunnelbanorna var i Paris, he he! Jag kan ju bara hålla med om det, även fast jag kan tycka att Paris Metro hade en viss charm.

Sedan när vi var framme där castingen hölls, så fyllde jag i formulären som vanligt. Och sedan så fick Casper ett manus. Så det tränade jag honom med när jag hade skrivit klart, så att han skulle komma ihåg replikerna. Då kom en annan man in på kontoret. Han skulle nämligen vara med i castingen. Han skulle vara "pappan" i manuset. Medans vi satt där och tränade replikerna så bjöd dom samtidigt på pepparkakor.

Sedan var det dags! Casper och den här mannen fick följa med kvinnan som skulle filma dom. Jag fick inte följa med och se...jag fick sitta och vänta kvar i väntrummet! Åh så himla nyfiken jag var he he!! Men samtidigt så tror jag att det är bra, för då slipper Casper känna sig nervös eller pressen på att jag är där (även fast jag inte sätter press på honom, så blir det gärna så att ungarna känner så när man är där och tittar på). Ja ni förstår nog vad jag menar ;-)

När allt var över så fick Casper jättemycket beröm! Om att han var så bra och duktig! Det kändes ju givetvis roligt! Och Casper sa springandes till mig, när dom kom ut igen: "Det här var roooligt"!! Och så gav han mig ett STORT leende och en kram hi hi!

Så nu får vi vänta och se ifall dom kommer att ringa tillbaks till oss för att berätta om Casper kommit vidare, och ska vara med i ytterligare en casting (en recall). Och då kommer Felix Herngren vara där. Så OM Casper går vidare, så ska det bli roligt att träffa Felix igen. För han är lika rolig och trevlig privat som dom flesta av oss sett på TV :-)

Så nu håller vi tummarna på att Casper kommer vidare!


Kram Tess


2:a adventspresenter!

Idag har jag fått presenter utav min käre man och våran prins :-D Jag har fått en söt liten julblomma i en söt liten tomte kruka! Sedan så hade dom köpt saffranssemlor som vi har fikat på här hemma för att fira 2:a advent!

Gulligt va, hi hi!



Sedan så har Danne och jag köpt oss en gemensam julklapp! Vi har båda önskat oss Jamie Oliver´s kastruller/stekpannor för induktionshällar, med tanke på att vårat hus som vi ska flytta till har en sådan spis. Så vi har nu köpt en stekpanna till oss i julklapp!




Det var allt för mig just nu! Men ni får ha en underbar 2:a advent mina kära läsare!

Kram Tess

Coop julreklam, del 6

Då var det dags för dagens reklamfilm i Coops julkalender =)




Kram Tess

Junibacken

Igår var vi iväg till Junibacken! Vi hade nämligen fått gratis biljetter dit från Dannes kollega =) Det var ju så trist väder igår, så det var kul att få åka på detta och spendera några timmar på Junibacken. Det var så himla länge sedan som jag själv var där! Så det var riktigt kul att få komma dit igen :-D Danne och Casper har aldrig varit där tidigare, men dom gillade stället också!

Det första vi gjorde var att gå och ställa oss i kön till sagotåget. Runt i kring så fanns där små hus och andra saker från olika böcker/filmer som barnen kunde leka i medans föräldrarna stog kvar i kön. Det fanns Mulle Meck, Alfon Åberg, Karlsson på taket, Mamma Mu etc.



Casper går in i Mumintrollens hem


Mamma mu och kråkan


Karlsson på taket


Casper sitter på Mulle Mecks motorcykel


Trazan och banane kojan


STORA böcker fanns där he he!


Vår älskade Astrid Lindgren, memorial award <3


Sedan var vi framme vid sagotåget/vagnarna. Och det är ju nästan det bästa med hela stället! Man åker omkring i en liten bana där Junibacken har gjort iordning små "modeller" från olika kända sagor, som t.ex Madicken, Emil i Lönneberga, Ronja Rövardotter, Karlsson på taket och Bröderna Leijonhjärta m.fl. Samtidigt som man sakta åker fram så får man höra i högtalaren små sagor från just dom "sagorna" som man åker förbi. Jättemysigt!

Madicken


Emil i Lönneberga


Här åker vi igenom Karlssons på takets hus, hi hi!


När den lilla åkturen var över så hamnade man vid Villa Villekulla! Där kunde både barn och vuxna få leka och busa, eller bara gå in och kika i huset mm.


Casper sitter på "Lilla gubben"


Casper och jag högst upp i Pippis hus


Det är bl.a i Pippis hus eller vid den här lilla scenen som är brevid Villa villekulla som det visas teater på vissa tider varje dag!


Efter lite bus och lek i Villa Villekulla så blev man lite hungrig. Då gick vi ner till resturangen för att äta lite. Casper tog "Pippis Pannkakor" hi hi! Det var väldigt gott! Danne och jag tog oss en varsinn "Karlssons på takets köttbullar" (köttbullar m. potatis o sås) he he.


När vi hade ätit färdigt så var det dags för en liten teaterföreställning. En sagoföreställning snarare. Det var tre skådespelare som kom, och sedan fick alla barnen berätta för dom vad dom tyckte att sagan skulle ha för personer (prinsar, prinsessor och häxor mm.) Sedan så fick barnen bestämma vad som skulle hända, så skådespelarna spelade upp en teater som barnen bestämt. Dom hittade alltså på en egen saga he he.

När den lilla teaterföreställningen var över så gick vi vidare. Då hamnade vi på ett ställe där barnen kunde få leka och klättra på olika saker. Traktor, sjörövarskepp och en massa andra saker =)



Detta var en liten labyrint och så kunde man hamna mitt inne i en jordgubbe ha ha ha!


Efter detta så gick vi och kollade lite i Junibackens shopping. Och senare så åkte vi hem igen :-D Det var en härlig dag inomhus att spendera några roliga timmar på!


Kram Tess

Casper ska på casting

Igår blev jag uppringd utav en kvinna som sade att hon gärna skulle vilja att Casper kommer på deras casting till en reklamfilm nu på måndag! Det är tydligen en liten "tal roll" så det ska bli spännande! Fast dom kommer att casta ganska många barn (10-12 st), så vi får se hur det går hi hi! Men han har ju gått på casting tidigare och "klassat ut" andra barn och fått huvudrollen *ler stolt*. Casper blev ju överlycklig när han hörde detta! Han ser jättemycket fram emot måndag nu hi hi!

Det som är ÄNNU roligare är att det är Felix Herngren som regisserar den, ha ha ha! Det är kanske inte bara jag som fått jobbat ihop med Felix, utan kanske även min son också hi hi!

Så håll tummarna för att det ska gå bra för Casper på måndag kl 11.30 =)



Kram Tess

Bowling på Heron City

Igår så var vi lite rastlösa här hemma och ville hitta på något. Då kom jag på idén om att åka och bowla =) Det har inte jag gjort på säkert 13 år eller liknande! Så vi bestämde oss för det och åkte till Heron City´s bowling!

Åh så kul vi hade! Det var Caspers första gång att spela bowling någonsinn, och han hade jättekul!! Han prövade "rännan" någon gång, men han ville hellre försöka få iväg bowlingklotet som vi andra gör istället. Efter bowlingen så hade han lite ont i tummen, för bowlingkloten är ju lite tunga. Men det var en rolig stund att få åka iväg och göra detta med familjen, det kan jag verkligen rekomendera :-D



Casper provade den här "rännan", men den gillade han inte. För det var ju ingen annan som använde en sådan när dom bowlade he he!


Ett litet filmklipp på när prinsen bowlar :-D



Kram Tess

Coop, avsnitt 5

Här är avsnitt 5 i Coop Norges julkalender reklam =)





Kram Tess

Coop, avsnitt 4!

Då var det dags för avsnitt 4 i Coops julkalender =)




Kram Tess

Coop, avsnitt 3!

Då har man fått se den 3:e decembers avsnitt från Coop Norge! Det är verkligen jättekul att varje dag få se nytt avsnitt! I mitt tycke så är det den bästa lilla julkalendern någonsin hi hi hi!!




Kram Tess

Jamie Olivers köksredskap

Nu när vi ska flytta till hus, så har vi fått kolla runt lite på andra sorters stekpannor/kastruller pga. att våran spis i huset är en induktionshäll. Det går inte bra med andra "vanliga" kastruller på dessa. Och jag har nu hittat några som jag önskar mig!!

Jag såg dessa bl.a på COOP, det är Jamie Olivers stekpannor och kastruller! Dom vill jag ha!!! Dom passar till induktionshällar =) Så får man se om man kan få någon sådan i julklapp ;-)





Kram Tess

Caspers "adventskalender reklamfilm" 2:a dec

Idag är det då en ny "adventskalender reklamfilm" 2:a dec som min son är med i =) Kul att följa och spännande att se slutresultatet av 4 dagar hårt arbetande av inför denna reklamfilm hi hi!




Idag har jag äntligen fått se den reklamfilm som jag själv är med i he he! Triss reklamen! Och nu har jag spelat in den också, för det är kul att ha :-D Men man har lite svårt att se sig på sig själv....men så känner nog många ;-)


Ha en fortsatt trevlig 2:a december dag =)

Kram Tess

Idag kan ni se Caspers första reklamfilm

Idag visas Caspers reklamfilm för COOP i Norge! Det är som en adventskalender där dom kommer visa 24 små reklamavsnitt varje dag fram till jul! Och här är det första avsnittet, som vi längtat efter att få se hi hi!

http://www.coop.no/index.html

Så himla roligt! På den här länken kan man få se kommentarer från COOP´s hemsida.


 Och den här under är från youtubes sida.





Vi är så mäkta stolta över Casper (Iver)! Så glöm nu inte att gå in och titta varje dag på www.coop.no för att se nya avsnitt varje dag.


Kram från en otroligt stolt och glad Tess

Julmys

Har länge känt lite "jobbigt" att börja sätta upp ljusstakar och adventsstjärnor mm. då jag inte har någon "julkänsla/stämning". Sedan så har jag ju i bakhuvudet att jag inte vill "packa upp" en massa saker nu när jag vet att vi ska flytta ha ha ha! Men Oj, vilken skillnad det blev när jag julpyntade här hemma. Nu är det så mysigt och julaktigt, och jag har fått lite julkänsla nu, he he!

Tänk vad lite ljus (adventsljusstakar, stjärnor mm.) det behövs för att det ska kännas att julen snart är här =)

Så här mysigt har vi här hemma nu:



Tomtemor står så fint i köksfönstret =)


Vår stora fina tomte är på plats också =)


Caspers julkrubba som han är så stolt över, den har han fått av sin farmor och farfar!


Julfint i vardagsrummet, med julgranen klädd också!


Igår så handlade jag även "Årets glögg" med clementinsmak. Åh så goood den var!! Kan verkligen rekomendera den!! Den satt jag och min man och drack av när prinsen somnat och vi tände lite ljus och hade det mysigt!



Igår kom även våran vän Joacim hit till oss. Han har varit på semesterresa till Goa/Indien! Inte dumt alls! Vad han berättat och visat bilder så ser det helt fantastiskt ut! Kanske man kan åka dit någon gång he he! Han hade med sig lite presenter till Danne o mig (snäll som han är)!
Jag fick en liten flaska "Honeybee premium brandy"! Den är jättegod! Den kan bara köpas där i Indien! Danne fick en liten flaska rom "Old Monk", den var också väldigt god!




Kram Tess


Inspelning av Svenska Hjältar

Då har vi varit på inspelning inför "Svenska Hjältar"! Det var kul! Träffade mycket nytt folk =) Den andra och sista dagen som vi spelade in så kom en som jag jobbat ihop med tidigare, det var skoj!

Det brukar bli så att man träffas ganska ofta på olika sammanhang och event när man sysslar med sånt här, vilket är himla kul!

Svenska Hjältar galan kommer att sändas på TV 4 den 14 december, så om ni ser den så kan ni se mig och Casper =)

Här utanför Orionteatern samlades vi!


Casper väntar på att få börja spela in =)

Här är Casper på inspelningsplatsen


Gatan vi gick på, och folket som medverkade


Kameran under "tältet" he he!


Här sitter Casper och väntar på att våran buss ska komma så vi kan ta pendeltåget hem. Men han hade det också roligt dessa två dagar. Han älskar ju att träffa nya människor he he!





Kram Tess

RSS 2.0