Till snickerboa ränner jag när det är nåt jag gjort...?

Åh, idag har det varit en stor dag för junior! Han har ÄNTLIGEN fått sin egna lilla kniv som vi lovat honom att han skulle få (men under strikta regler givetvis!!) Men han är såpass stor nu, och vi är villiga att ge han det ansvar som följer när man får en egen kniv. Men han får INTE använda den utan att jag eller Danne är med! Men det här är en kniv som han kan ha med sig när vi är iväg och fiskar t.ex. Han ska nämligen få en egen fiskelåda med sina egna drag och krokar mm.
Jag var faktiskt själv i hans ålder när jag fick min första kniv. Fast den hade rosa handtag och vitt fodral he he! Den hade jag alltid med mig när vi var ute och fiskade, eller när man var iväg med scouterna! Ibland så gick jag även ner och satte mig i pannrummet och täljde på några grenar och vedkubbar när jag ville vara en stund för mig själv.

Så nu känner han sig riktigt stolt och stor. Man kunde nästan se hur han växte ett par centimeter, ha ha!



Här tränar han att tälja lite på en pinne



Så mest hela eftermiddagen så har han gått runt och varit så stolt och mallig över sin kniv :) Och munnen har gått i ett på han här hemma! Han bara pratar och pratar och pratar om sin nya fina kniv precis HELA tiden ha ha!! Han hade knappt tid att sitta ner och äta middag ens en gång. Och ändå var det han som hade bestämt middag idag! Det var hans favoriträtt LAX! Vi hade grillad lax med potatissallad och till det hade vi ruccula med tomat, gurka, oliver och fetaost! Riktigt gott!



Man fick säga åt junior (eller Emil borde han heta numera he he) att han faktiskt fick äta upp maten, för annars får han inte fortsätta att tälja. Och vips så försvann maten! Det var ingen match, allt gled ner! Och så gick han iväg och fortsatte att tälja en stund till!

Här sitter han under körsbärsträdet och täljer :)




Det är våran stora kille det! Vart har åren tagit vägen? För inte alltför länge sedan så sa man "Aj aj, inte röra vassa kniven!". Och nu så har han en helt egen liten kniv.


Kram Tess


Påskdagen denna söndag

Idag vaknade jag ganska skapligt. Jag vaknade ca kl 7.30 men låg och drog mig en stund i sängen ändå, det är ju så skönt att kunna få göra det! Men sedan så gick jag upp kl 8.30 och gick in i stora huset. Då mötte jag även min lilla korvunge och föräldrarna som också vaknat ungefär som jag :)

Det blev en härlig frukost innan vi började att städa upp lite från gårdagen. Och strålande sol och varmt har vi idag med. Så efter vi var färdiga med lite undanplockning och gått ut med soporna mm. så badade jag och Casper i utomhus jacuzzin. Det är ju så underbart skönt att sitta och ha massagestrålarna på i ryggen!! Gud som man njuter och tycker livet är härligt! Samtidigt som man får sol på sig!



Katten Rasmus tycker också det är skönt att ligga ute på trappan upp till jacuzzin :)


Min prins och jag


Efter vi hade legat där i och kopplat av en stund, så gick vi upp till syrran och hennes familj. Min systerdotter Thea fyller nämligen 8 år idag!! Mosters stora tjej minsann hi hi!

Här är hela presentbordet när hon öppnat alla paket :)


Så fin i sin klänning! Här prövar hon sina nya Hello Kitty strumpbyxor :)


Hon fick även lite kock kläder, och här så testar hon kockmössan


Efter vi hade varit och firat henne så gick vi tillbaks och så var det dags för lite lunch. Gott med påskmat rester, janssons, prinskorvar och köttbullar blev det. Mycket gott, vi alla åt med stor aptit! Sedan gick vi ut och sparkade lite boll med Casper och så kastade vi pil också (eller dart som det också heter).



Det var riktigt roligt att kasta pil! Casper älskade det också, så det ska vi skaffa i sommar och ha hemma :) När vi hade kastat en stund så frågade mormor om vi skulle gå en promenad ner till vattnet och gå i Trollskogen tillbaks. Och givetvis ville vi det! Syrran följde med också, men Emma och Thea var inte med då dom var på ett kalas hos en kompis till Thea.

Det var så skönt att gå en promenad!! Vi hade med oss vatten och frukt. När vi kom ner till Krymlabadet så fanns där fler familjer som satt där och grillade mm. och hade det mysigt i solen. Där stannade vi också till så Casper fick leka lite i den lilla lekparken.



Sedan gick vi in i Trollskogen. Det är en jättefin skog att gå i, välskött och härlig! På ett ställe där inne så finns det ett litet kärr, och där finns det ett träd som det ser ut som ett troll kramar om trädet. Och man kan även sätta sig där och titta på det, då det finns en bänk i närheten.

Ser ni trollet i sitt gröna hår och den stora näsan och munnen?


Det sägs att här i kärret badar trollen..hi hi! Det var ju sååå spännande för Casper att höra och se!


Det var perfekt med den lilla bänken där vid kärret för att äta sitt äpple på tyckte Casper :)


Min fina syster och mamma <3


Nu vankas det grillning snart, men vi blir dock inte 16 st idag, utan vi blir bara 9 st hi hi!

Så har våran helg sett ut, helt underbar!! Hur har eran helg varit?

Kram Tess

Påskfirande!

Igår, lördag, så var vi alla syskon med familjer hembjudna till våra föräldrar på påskmiddag! Det var superhärligt väder och allt var perfekt! Vi kom dock lite sent till äggmålningen som var kl 15, men det gjorde Casper inte så mycket. För han hade fått åka både sin cross och fyrhjuling innan vi kom (det var det som gjorde att vi kom lite senare). Men middagen var iaf. inte förens kl 16. Och det var då vi kom :)

Min bror med familj kom lite senare än oss, men dom håller ju samtidigt på att flytta deras firma till en annan lokal och har massor att göra. Så det var helt förståligt.

Casper målade iaf. ett ägg när vi kom tillsammans med sina kusiner Emma och Thea :)


Här var det dukat och väntar på att hela familjen skall komma. 16 styckna var vi!



Sådär, nu är hela familjen samlad :)



Var riktigt trevligt att ha alla samlade igen! Det blev många skratt, och oss syskon mellan så blev det syskon kiv också (som vanligt he he) Att vi skämtar och driver med varandra, det är fullt normalt hos oss ha ha!! Fast denna gång blev det inte matkrig iaf. vilket våran mamma nog tyckte var skönt! Vi höll det någesnådär städat iaf. he he.

Min brorson Dennis och min storebror Magnus


Min storasyster Malin och min man


Jag (som gör någon jävla min, ha ha!) och Dennis


Kvällen kom fort tyckte jag, men tiden går ju fort när man har roligt!


Sedan gick vi in och satte oss i värmen en stund. Casper var trött vid det här laget, så vi gjorde iordning hans säng och så fick han gå och sova. Jag tror inte att det tog mer än 5 minuter så sov han gott! Brorsan och syrran stannade en stund efter han gick och lade sig. Fast deras ungar var också lite småtrötta och slöade en stund framför TV:n innan hemgång.

Karin, Dennis och Kim


Jessica och Thea


Emma, "morfar", Ronja och Dennis


Camilla, Mange och Matte


Brorsan får ett hysteriskt skrattanfall åt någonting som syrran pratade om :D Så kan det bli när man är både trött och lite fuller, he he!



Men strax efter alla gått/åkt hem till sitt, så gick vi och lade oss också. Det blev en liten nostalgitripp för Danne och  mig att sova ute i "min" stuga på föräldrarnas tomt igen. Det var ganska mysigt faktiskt!


Kram Tess



Påskharen!

Kan ni tänka er, Påskharen har varit här hemma hos oss inatt!! :)
Junior fick ett brev från han där det stog följande:



Ja han blev ju väldigt glad och började genast att leta, hi hi! Och javisst....där i Caspers ryggsäck fanns ett fint påskägg fyllt med godis!



Som en kompis till mig sa...Påskharen var noga med att poängtera att borsta tänderna extra noga i helgen, och vi tror att påskharen har barn själv, hi hi! En väldigt klok påskhare var det iaf.

Idag ska vi iväg och måla ägg och äta påskmiddag!! Ska bli så trevligt! Ska även få träffa alla mina syskon med familjer :) Supermysigt ju! Och så ska vi sova över, så vi kommer hem imorgon igen.
Imorse så färgade jag håret, tyckte att mitt hår var så trist och tråkigt. Så nu är det en annan lyster.

Före:



Efter:



Jag blev nöjd faktiskt :) Skönt med en liten "uppfiffning"! Nej nu måste vi fortsätta att göra oss iordning, om en timme ska vi vara där och jag ska packa lite och fixa juniors kläder som han ska ha på sig vid påskmiddagen. Får ropa in han snart, då han är ute och åker sin cross med hans pappa :)


GLAD PÅSK till er alla!!

Kram Tess

Yey Busiz!!

Igår var vi ju iväg till Nyköping för att vara på Busiz som jag skrev tidigare. Oh guud så roligt vi hade det där!!! Det var helt perfekt i våra ögon! Casper bara sken upp och rusade iväg det första han gjorde när vi kom in, he he! Och han var så ivrig först, han ville prova ALLT, och helst samtidigt ha ha ha! Det var faktiskt riktigt kul för oss vuxna också....eller man var väl inte så vuxen när man var där, man blev ju som barn på nytt ha ha! Det var höga roliga rutchkanor, hoppborgar, trampoliner, klätterställningar, skjuta bollar, air hockey bord, bollhav, cyklar...ja ALLT!

Disco hade dom i ett annat rum, men det var inte intressant för Casper, han skulle bara leka hi hi! Men dom hade även musik ute bland oss som lekte, jätteskoj! Tänkte visa bilder därifrån! Det blev en hel del bilder :)



Casper och Daniel ska åka den största rutchkanan! Det gjorde även jag också, denna åkte vi mycket!!


Tittut i tunneln!



Här skjuter vi bollar på varandra!



Men efter en timmes lekande så var det dags att ta en paus. Casper var allderless dyngsur av svett och behövde ta en fikapaus! Då tog han en svalkande och törstsläckande slush bl.a



Det är så skönt att det är så "öppet" där inne. Om vi föräldrar vill sitta i restaurangen/cafeterian en stund så gör det inget, för man ser barnen ändå när dom leker! Men det fanns även soffor utspridda där inne vid alla klätterställningar och rutchkanor också om man ville sitta ner en stund.



Men efter den lilla pausen så var det dags igen, hi hi! Och då spelade vi lite air hockey, det är superkul!



Här åker jag rutchkana, vilket jag fått ångra så här i efterhand! Det gick fort i den här! Och herregud vad jag "flög" på andra guppet, och när jag landade igen så slog jag i svanskotan!! AJ! Inte skönt!! Så nu går jag runt och har ont i "rumpan". Men vad tusan, vi hade roligt iaf. och lite skråmor får man nog räkna lite med när man är vuxen och inte lika smidig och liten som barn längre, he he :)



Den bästa varningsskylt som jag någonsinn sett faktiskt! :)



Far skjutsar son...



...och son skjutsar far :)



Njuter i bollhavet!



Vi rekomendrar verkligen barnfamiljer att åka hit! Det var superkul för oss allihop! Och somnade gott på kvällen gjorde man, ha ha!!


Kram Tess


Busiz, här kommer vi!

Idag ska vi åka till det stora leklandet Busiz i Nyköping! Så denna dag är en dag med BARA en massa lek och bus! :D Det ska bli jättekul!! Oj vad vi ska leka, klättra, hoppa, åka rutchkana mm. Idag har dom även disco mellan kl 16-18. Det ska bli ett sånt roligt äventyr!

Hemsidan till Busiz är här: http://www.busiz.se/#!__home

Här är ett litet videoklipp därifrån





Önskar er andra också en rolig och härlig långfredag :)

Kram Tess

Glad Påsk!

Så var det påsk helg nu :) En tid som är mysig och rolig på alla sätt och vis tycker jag. Färgglad och rolig! Men med risk med FÖR mycket godis, ha ha ha! Men jag ska ändå försöka hålla mig och inte äta så mycket sånt ändå :)
Igår så gick Casper "påskgubbe" tillsammans med sina kusiner Emma och Thea på kvällen. Dom var så fina och söta så :) Och Casper hade redan på dagen förberett med att rita fina teckningar. 

Junior och Thea
 

Hela "påskkärring/-gubbe gänget"


Sen var det dags att gå ut och knacka dörr :) Jag följde med dom och höll dom sällskap. Tycker det är så himla mysigt att se deras glada ansikten när dom får antingen godis eller någon slant :) Plus att man får en skön liten promenad!



Ja dom fick ihop en massa godis och en del slantar också! Det var många som tyckte att dom var så fina och tog kort på dem. Det tyckte barnen ju var jättekul givetivs! Folk blir faktiskt så glada över att dom kommer och knackar på :) Lite annat var det när vi bodde i Haninge...där klädde inte barnen ut sig (inte sminkade heller), dom hade inte ens ritat teckningar heller! Utan där stog dom i vanliga kläder med en stor ica plastkasse och sa bara "Glad påsk!"...så himla trist. Dom ville man ju inte ge någonting till egentligen.

Men här har vi glada påsk kusiner som vart nöjda över kvällens dörrknackningar :)



Tjusigt va! Och så sant som det är skrivet, Njut av livet!


Kram Tess

Många tårar och lite skratt...

Idag har vi sorg i vårat hus....Caspers undulat Sally gick bort idag :( Klockan 12 blev hon en ängel. Usch vad jobbigt det är att se ens barn så ledsen!! Det riktigt skär i mamma hjärtat!!! Jag menar, vi vuxna kan ju handskas med detta på ett annat sätt än barn. Dom förstår ju inte riktigt, och nu är det MÅNGA tankar och frågor om döden, änglar, att leva i himlen mm. Men med mycket prat och många många kramar och torkandes av tårar så kände han sig liiiite bättre. Det går upp och ner hela dagen idag....det kommer i vågor. Stackars lillplutt.... Men Sally var faktist några år gammal och undulater lever inte så särskillt länge. Men det är klart att det känns tungt och jobbigt för junior nu.

Han skrev ett fint litet brev till Sally som vi lade i den lilla kartongen innan vi begravde henne. Jag skrev det han ville att jag skulle skriva, som ett sista farväl. Och det blev en tår från mig också faktiskt...usch så ledsamt! Men han skrev SÅ fint, mitt lilla hjärtegull <3



Dock så tycker han att det känns ganska skönt att hon och Blixten är tillsammans igen i himlen. Men det blir så himla tomt nu här hemma. Ingen Sally som håller en sällskap när man diskar eller lagar mat. Och varje gång vi åt så åt hon också, inge ljuva fågelkvitter från henne ELLER hennes tjat och skrik på sommar mornarna runt kl 6 då hon ville ut på altan (för då såg hon solen gå upp och ville ut och "prata" med dom andra fåglarna i skogen)...ja det blir tomt. Och när vi tog bort buren så blev det extra tomt och konstigt.

Våran fina Sally <3



Men lite skratt blev det allt idag också trots allt som hänt. Vi åkte nämligen ner på torget och käkade lunch på Krilles efter våran lilla begravning här hemma. Behövde komma bort lite, och så var vi tvugna att handla också. Men iaf. medans vi satt där på Krilles och åt våra hamburgertallrikar så började vi prata om hans lösa tand, att jag måste känna på den ikväll mm. Men så kände han själv på den medans vi satt där, och vips så hade han den i handen!! Han var som i lite chock först, för han hade inte räknat med att den skulle lossna! Han tycker det är läskigt att tappa tänderna. Men nu tog han ut den själv! Så vi satt där och skrattade åt det hela. Och Casper var jätte lättad att den var borta äntligen! Så ett stooort smile och hela han lös upp! Så skönt att se han så glad igen!!
Så det var bara att lägga den i en servett och så lade jag ner den i myntfacket på plånboken så länge tills vi kom hem, ha ha!

Så nu väntar han här hemma och är lite spänd inför att tandfén ska komma :) Och så blev det ännu lite bättre idag då vi hämtade posten också, för han hade fått post! Som han längtar efter att få varje dag :) Då hade han fått ett påskkort från hans farmor och farfar, och däri låg det en peng som han kan handla påskgodis för eller spara. Så då blev han ännu gladare! Kunde inte komma mer lägligt för han!



Ja herregud, vilken onsdag!


Kram på er!

Lek i spindelparken

Idag så hade vi bestämt med ett par kompisar till oss, att vi skulle träffas med våra barn nere vid den stora "spindelparken" (som den kallas). Det är en stor lekplats vid centrum :) Vädret var ju perfekt, strålande sol igen och relativt varmt igen.

När vi kom dit så var det inte så mycket folk där, det var ganska tomt faktiskt. Jag och junior kom först av oss alla, men strax efter så kom Kajsa och Jocke med barnen (det är ju Jocke som jobbat ihop med Casper i COOP reklamen för något år sedan). Kajsa och barnen hade cyklat, medans jocke körde bil för han hade varit och handlat lite picknick till oss allihop. Det var blåbärssoppa, mackor, en massa pålägg, köttbullar och dricka! Det var riktigt trevligt att sitta och ha lite picknick ute nu när vädret och värmen tillåter det!

Ungarna satt ju inte stilla så fasligt länge, he he. Utan dom for iväg och lekte överallt och hade roligt! Vi blev bjudna på "sand pizza" av söta Lisa flera gånger he he! Så gulligt! Svante och Casper lekte och klättrade :) Alla var jätteglada och allt var på topp!


Jocke som busar och jagar barnen som försöker gömma sig ha ha!!


En trött jocke som jagat barnen ett tag, medans Kajsa och jag pratade, hi hi (typiskt oss kvinnor eller? ha ha)


Efter vi hade varit där i någon timme och barnen fått leka, så packade vi ihop våra saker och började gå mot kvarnen för att mata änderna med en del av brödet. Det är ju så himla mysigt att göra det och ungarna uppskattar det också! Dock så har Kajsa och jag nog kommit fram till att det var nog inte ett "bråk" som uppstog mellan en hona och två hanar....utan det är nog den "romantiska" tiden för dom nu:) Men det såg inte så romantiskt ut om man säger så. Tur man inte är en and! Jisses alltså! Men det blev många nöjda änder som blev glada av allt bröd dom fick :)



När brödet tagit slut så gick vi vidare till för att se forsen. Och påväg dit så såg vi även två ormar (snokar) vid sidan av gångstigen som "solade sig". Usch dom är ju så vidriga! Men det gick bra.



Casper och Svante


Lisa och Casper


När vi hade varit där och tittat, så var det dags att gå hem. Klockan hade gått fort och det var strax dags för lite middag. Men det var supermysigt och trevligt! Vi kommer att höras av imorgon igen och höra om ungarna vill leka :)

Kajsa har även en egen butik här i trosa, där hon säljer fina barnkläder. Gå gärna in här på hemsidan och kolla runt lite: http://www.busfrot.se/


Kram Tess


Sköna, varma lördag!

Idag har det verkligen varit varmt och skönt ute! Så himla underbart!! Har haft linne och kjol på mig ute, och junior hade shorts och piké tröja på sig för första gången för i år :) Så idag öppnade vi altandörren och hade den öppen hela dagen. Torkade utemöblerna och satte på duk och dynor, och så äntligen fick våran undulat Sally få stå ute i solen! Gissa om hon blev glad ha ha! Hon började genast att prata med sina "kompisar" i skogen *ler*. Findus har också blivit av med sin tratt nu och bandage. Såret har läkt bra! Så han är ju hur glad som helst nu! Han rullar ordentligt i gräset och lägger sig överallt och gosar, han vet liksom inte riktigt vad han ska ta sig till ha ha! Så glad är han!

Sally på bordet.


Idag har jag planterat om lite blommor. Jag satte nämligen lite krokusar och andra småblommor i mina krukor och satte på altan. Det blev så fint så :) Men jag ska senare köpa andra blommor att plantera i dom, men jag tyckte att det funkar ju även bra att göra så här.



När det var färdigt så var tvättmaskinen klar, och jag hände tvätten på tork ute. Det är så skönt att kunna göra det nu. Och kläderna luktar så underbart när dom fått torka ute!! Sedan satte jag mig med en svalkande isglass som junior och jag gjorde för ett tag sedan. Medans junior satt inne och åt sin isglass :)



En annan dag, när min man är ledig från jobbet så får han ta och tvätta rent altangolvet med högtryckstvätten. Det blir ju en del pollen och annat skit som lägger sig där. Men i övrigt så älskar jag våran altan! Den är så himla bra och STOR! Verkligen en plats att vara på och bjuda över vänner att sitta ute och äta, sola, snacka och parta lite.



Även junior var sommarklädd idag! <3


Jag vet inte hur varmt vi haft idag när det var som varmast. Men så här mycket visade termometern i skuggan när klockan var 16:15



Så vi satt ute och åt middag idag. Vilket blev pannkakor som junior ville :) Så otroligt skönt att sitta ute!



Idag när jag gick ut i gäststugan och fixade lite, så hittade jag även juniors affisch som han fick av sin farmor och farfar för något år sedan. Den låg i en flyttkartong som vi inte har hunnit kika i efter vi flyttat hit. Det var minnen som väcktes när jag såg den :) För det var den sommaren som mina föräldrar bodde hos svärföräldrarna i en vecka (samtidigt som oss då givetvis). Då visade min svärfar dem runt lite (ja oss med för den delen ha ha) i skåne. Och då tog han oss bl.a till en "konstnärs ateljé" eller vad jag nu ska kalla det. Konstnärinnan som ägde ateljén och målade där hette Gunilla Mann.

Det som var roligt var att just själva konstnärinnan Gunilla Mann befann sig där när vi kom, och hon tog med sig Casper in till hennes rum (atelje) där hon annars stog och målade. Inga andra fick vara där inne förutom hon. Och nu tog hon med sig Casper och pratade med honom där inne och visade honom runt lite bland alla stafflier och målarfärger mm. Jag vet ju inte vad dom pratade om, men roligt hade dom för dom båda log och skrattade lite som vi såg genom fönstret :) Sedan gick vi vidare och tittade på hennes utställning.

Så detta är en affisch från oljemålningen "När cirkusen kom till byn" som hon gjort. Och den har en massa härliga färger och är en härlig tavla i sig. Så den satte jag upp i juniors rum idag :) Han gillar den skarpt! För vem gillar inte cirkusar, hi hi!






Kram Tess

Prövade fiskelyckan

Igår så var det fint väder ute (igen). Jättehärligt! Vi var hemma på förmiddagen och pysslade lite ute mm. Och sedan på eftermiddagen så ville både junior och jag iväg och pröva fiskelyckan :)
Det är ju dock ganska tidigt att fiska, men det KAN ju finnas fisk innåt land nu. Vi ville iaf. pröva!

Så ut och börja gräva fram mask! Vi hade en varsinn spade att gräva med och det finns ju gott om mask :) Snart så hade vi fått ihop en del och vi nöjde oss. Sedan tog vi fram våra metspön och började att traska längs landsvägen bort mot komöte (där vi brukar bada). Fast bryggan ligger brevid badplatsen, man går liksom ner en annan väg för att komma dit.

Nu hade all is försvunnit och det var så otroligt skönt vid vattnet! Så lugnt och härligt. Höra vågorna klucka och fåglarna kvittra, så himla fridfullt!

Framme vid bryggan


Och så började vi att fixa ihop våra metspön och sätta på masken. Och "plopp" i vattnet med flötet :) Och vi väntade och väntade....men inget napp. Inte ens ett litet nagg. Men vi visste ju att chanske var ganska stor att det inte skulle bli någonting.



Men det blev ingenting. Så efter en stund så tog vi en paus och satte oss ner och fikade lite i solen :) Skönt att bara sitta och titta och lyssna på naturen. Junior började efter fikan att kasta lite "macka" och det gick ganska bra :) Självklart var jag också tvungen att försöka, men det gick ju mindre bra ha ha ha!



Sedan så prövade vi fiskelyckan en sista gång innan hemgång...men ingen fisk. Sorry Findus, du får vänta någon dag till (våran katt alltså, he he). Men vi hade en jätteskön och härlig eftermiddag både junior och jag. När vi kom hem så var det dags för lite middag. Sedan blev både han och jag trötta och satte oss i soffan. När man har varit vid sjön/ute på sjön, så brukar man bli sådär härligt trött och man sover så skönt på natten sen :) Men vi kunde liksom inte gå och lägga oss runt kl 18, så då satte jag på en film som vi ville se. Det var den gamla klassikern "Den oändliga historien" från 1984. Det var allderless lagom att runda av kvällen med :)


Kram Tess

Lite påskpyssel

Vilken härlig dag det blev idag, solen kom fram! Underbart! Det var riktigt varmt när man gick och hämtade hem junior från skolan :) Idag hade dom gått till biblioteket för att fixa lånekort till barnen (Casper var den enda som redan hade det, så det kortet fick han ha med sig idag) och så fick dom låna några böcker. Casper lånade två böcker som vi ska läsa nu när han har påsklov. Den ena boken hette "Den lille draken" av Lieve Baeten och den andra boken var "Resor jag aldrig gjort" av Syborg Stenstump.

Det blir säkert att vi besöker biblioteket fler gånger under lovet och lånar fler böcker :) Casper tycker det är så kul att vara där och låna böcker, eftersom han tröttnat lite på sina egna sagoböcker som han har.

Idag när vi gick hem från skolan så plockade han mig en jättefin bukett med tussilago (igen). Han är så himla go den ungen! För vem älskar inte att få en liten bukett blommor som ens barn plockat själv?! :) Det är nästan bättre än att köpa blommor ur blomsteraffären kan jag tycka.

När vi kom hem så började vi att påskpyssla lite. Vi målade några påskharar och kycklingar som vi får hänga upp. Sedan så hade han gjort en söt liten kyckling sittandes i ägg i skolan :)



Färdigt!



Nej nu ska jag ut i gäststugan och rota bland våra kartonger. Ska leta reda på mina andra påsksaker/pynt som jag har. Får se var jag har mina fina "kärringar" någonstans bl.a ;-) Lika bra att ta fram påskpyntet när det ändå snart är påsk :)


Kram Tess


VIP-kväll

Hej kära läsare!

Igår var vi iväg på vip kväll på Jula. Då är det endast till för medlemmar, och då är det tävlingar, billigare medlemspriser och så bjuder dom på någonting att äta och dricka. Och så hade dom öppet endast för oss mellan kl 20:15 - 21:30

När vi kom in så var det tävlingar direkt. Den ena var att man skulle skruva ner 3 st skruvar i en planka på kortast tid. Jag tänkte deltaga men det blev ändå att jag struntade i det. Caspers morfar var med, och han fick ner 3 skruvar på 10 sek. Och så fick han fylla i en lista med hans namn och tid han hade. Så fick man se om man vann sen. (Han vann tyvärr inte)

Den andra tävlingen var att man skulle spika en spik ner i en bräda på minst slag med hammaren! Och det var ju inte korta spik direkt, utan det var långa. Men på detta var både Casper och jag med. Casper kämpade på bra, men vi tappade räkningen tillslut, he he! Men han fick dock ner spiken :) Själv så fick jag ner spiken på 5 slag. (det var nu  som man önskade att man var en duktig snickare som fixar det jättelätt på typ ett slag, ha ha!) 

Casper med hammaren i handen och är beredd!


Vi gick runt och kikade lite och träffade folk vi kände, som också var där mm. Det var roligt! Sedan letade vi reda på var dom stog och delade ut mat. Och denna gången var det smörgåstårta!! Åh guuud så himla gott det var! Jag som varit så sugen på det jättelänge nu också, he he. En rejäl bit fick man! Och Casper fick en bit som det var MASSOR med räkor på! Casper åt och åt, men han orkade inte äta upp hela! Han orkade inte ens käka upp räkorna! Och han som ÄLSKAR räkor och kan äta hur mycket som helst utav det ha ha! Jag blev blev proppmätt så att matkoman kom och hälsade på en stund! Till det bjöd dom på alkoholfri cider, och så fick man ta godis mm.

Här fick man ta varsinn tallrik och dricka!



Så det var en riktig mysig och rolig kväll som uppskattades både av vuxna och barn :) Dessa kvällar uppskattas mycket och det är jättetrevligt faktiskt.



Kram Tess

Stockholm

Igår åkte junior och jag upp till Stockholm. Han hade en casting som han skulle gå på :) Han såg jättemycket framemot detta, hi hi! Det var ett tag sedan som han var på någon casting, och det är faktiskt bra också så att han inte "tröttar ut sig" och kanske ledsnar att göra det han gillar. Han är ju dock bara ett barn ;-)

Här sitter han glad och förväntansfull på pendeln (som han tyckte tog alltför lång tid fram till dess vi skulle kliva av he he)



Men sen när vi var framme så var det glada skutt i benen på han igen :) Och snart var vi framme där castingen hölls. Ni ser ju här vad det är för casting som han var på hi hi! (reklamfilm)



Det roliga är att jag själv har varit här tidigare på en casting till en annan reklamfilm. Det var nämligen här jag träffade Janne Schaffert bl.a
Casper var duktig på castingen. Men det är MÅNGA barn som dom castar för den här reklamfilmen! Så vi får väl se om han kommer med. Det får vi reda på tisdag nästa vecka (håll tummarna!)

Efter vi varit där så gick vi över till den stora lekparken som var mittemot där vi var på casting. Den tyckte min lilla busunge var jätterolig!!



Den här pojken som var med sin pappa i denna skateboardramp, kollade vi på. Casper tyckte det såg så häftigt ut! Pojken frågade Casper om han ville åka. Han skulle få låna alla skydden, hjälmen och skateboarden av han! Jättesnällt att erbjuda sig sådär till främmande barn! Men vi tackade för att han frågade, men vi avböjde den chansen faktiskt.



Efter vi hade varit i lekparken ett tag så gick vi till Burger King och käkade. Man blir ju hungrig av allt lekande :)



När vi var färdiga och mätta och belåtna, så gick vi ut och kollade lite i affärerna. Jag hämtade även ut en gratis AXA Great (havregrynsgröt med "red berries") på 7eleven. Jag hade fått ett sms (som var en kupong) där det stog att man kunde hämta ut en gratis sådan. Så det gjorde jag ju :)



Och så hade jag även med mig en varucheck från Smartson, där det stog att jag kunde hämta ut "Barnens grillkorv" från Lithells gratis. Så då gick vi även till COOP Extra och hämtade ut den också hi hi!



Saluhallen är ju ett givet måste när man ändå är här! Casper tycker också det är mysigt att gå in här, och framför allt fiskdisken. Han älskar att titta på vilka fiskar man kan äta och hur dom ser ut mm. och inte bara fiskar heller. Utan det är krabbor, musslor och andra skaldjur som är intressanta. Detta gör han även om vi är på COOP eller i någon annan större dagligvaruhandel som har en fiskdisk. Han kan stå där i timmar, he he!



En av mina favorit affärer här inne är faktiskt "The English shop"! Där inne har dom matvaror, tidningar, böcker, godis, baksaker mm. som dom har i England. Jättetrevlig och mysig affär! Så om ni är här någon gång, så åk upp en trappa och gå in här :) Ni kan även gå in på deras hemsida och titta lite:
http://www.englishshop.se/Products(1).asp
 


Efter vi hade gått här inne en stund så ville Casper tillbaka till lekparken! Han gillar inte att gå runt i butikerna och ledsnar fort (typiskt killar, he he). Och så hade han så roligt i lekparken :) Så vi gick tillbaks så vi kunde leka lite mer, he he!

Medborgarplatsen


Lekparken


Klätterapan!


Även om han inte åkte skateboard, så ville han ju ändå ner och springa lite :))





Som ni ser så ÄLSKAR jag att fota! Har blivit som en "drog" nästan ha ha! Nädå, så illa är det inte, men det blir mycket fotograferingar när vi är ute. Ofta när man går ute och jag ser någonting så tänker jag, åh det där måste jag fota som jag kan visa i bloggen sen :) Jag tycker en bild säger mer än ord ibland. Bilderna gör ju också att man inte glömmer bort hur det såg ut där man var, för jag har ett superdåligt lokalsinne och tycker inte alls att affärer, städer ska ligga där dom ligger mm. Jag är heeelt omöjlig på sånt, det kan ni fråga min man om. Han kan bli helt galen på mig ha ha ha!! Så nu fick ni en förklaring till varför jag fotar så mycket. Och jag behöver ju inte nämna vem som är min favoritmodell heller, hi hi! Han är ju ändå det bästa jag har i mitt liv <3 (och min man givetvis).

Men när vi hade varit där ett tag igen så var dag dags att röra oss. Min man skulle nämligen hämta upp oss för att köra hem sen.

Ser ni Globen allra längst bort? :) Den tycker junior är så häftig! Men å andra sidan, vem gjorde inte det när man var liten och kom från "landet" ha ha!


Det var en riktigt rolig dag faktiskt! Casper och jag lekte jättemycket och hade många härliga skrattanfall ihop :D Sedan är det bara att hoppas att han får vara med i reklamfilmen också, för det vill han så gärna! Så håll tummarna för han :)



Kram Tess

Underbara lördag!

Igår var det en helt underbar dag! Ja om man bortser ifrån att vi hade strömavbrott mellan kl 3 på natten till kl 11 på förmiddagen. Så det var lite kallt när vi vaknade vid 7! Vi kollade först om någon propp hade gått, men det var det inte. Så vi ringde till våran elleverantör och där bekräftade dom att trosaborna på den här sidan av trosa (där vi bor) var strömlösa. Troligtvis hade det väl hänt någonting pga. blåsten.

Så vi gick upp och tände en go och härlig brasa :) Det är ju så mysigt när man tänder den!!


Så undertiden vi väntade på att få tillbaka strömmen så började vi att städa. Casper städade i sitt rum och vi i resten av huset. Dock så fick vi vänta med att dammsuga. Men plocka undan prylar och ta ur rena disken ur diskmaskinen och sätta in smuts. Vi hade inte något vatten heller då vi har en vattenpump som måste ha ström. Så torka av ytor fick vi också vänta med. Men tiden gick fort och vips så hade vi ström igen :) Så då var det bara att sätta igång och göra det sista av städningen.

Sedan så var vi ute och fixade lite också. Hämtat sommardäcken till bilen, som ska sättas på idag. Tagit fram utemöblerna och torkat av dom mm. Sedan kom grannbarnen (Adam och Filippa) och hämtade upp Casper, dom hade bestämt på morgonen att dom skulle leka. Och nu är ju ungarna såpass stora så att dom kan cykla fram och tillbaka till varandra. Det tyckte dom ju var jättespännande, då det var första gången igår :) Så under hela dagen igår så kom ungarna och gick mellan oss flera gånger. Det var så härligt!

Casper fick även åka med i grannarnas golfbil och åkte en runda på området hi hi!


När det var så fint väder så bestämde vi oss för att grilla! Det är ju så grymt gott!! Och det luktar så gott också när man grillar! Det är sommar det! Och vi längtar verkligen till sommaren nu :) Vi grillade i klotgrillen då gasolen har tagit slut till våran stora grill. Men det gjorde inget, för det luktar ju så otroligt gott, man njuter ordentligt bara av doften ha ha ha!

Flintastek och revben


Mums!


Casper ÄLSKAR grillade revben!! Det är bland det bästa han vet när det gäller grillat kött :)


Det här gjorde min man väldigt bra! Det var så gott och jättemysigt!


Efter vi hade ätit upp så blev det efterrätt! Grillade marshmallows såklart. Perfekt när man precis använt grillen :) Och så här glad kan man bli :D


Efter middagen så stack Casper över till grannarna igen :) Och så lekte dom tills det började bli mörkt, runt kl 20.Det var verkligen en underbar dag och kväll för oss allihop! Riktigt mysig måste jag säga :)

Min stora kärlek och jag


Hoppas att ni också har en underbar helg!!


Kram på er alla!

Tess

Komöte

Idag har det blåst riktigt ordentligt kan man ju säga! Jisses alltså, ha ha! Tur att man inte har blåst bort :) När jag hade hämtat junior på skolan och vi var påväg hem så hade vi motvind precis hela tiden! Och det kändes som man fick en hel sandlåda i munnen :S Det knastrades "fint" en bra stund efter, trots sköljning och tandborstning! Som tur var så slapp vi gå (jag gick och junior cyklade) hela vägen hem. Vi fick skjuts av min kära mamma som ändå skulle komma ut till oss för att hjälpa mig att byta förband på våran stackars kissemiss.

Det har blivit bättre med Findus. Svullnaden har lagt sig och han kan stödja sig på benet när han går. Men såret är fortfarande öppet och ganska "fult". Så han får gå med förband och tratt några dagar till. Men imorgon ska han få lite "rast" från tratten. Veterinären säger att man måste låta sin katt att få tvätta sig själv efter några dagar, för annars mår dom riktigt riktigt dåligt. Men man får ju ändå passa upp på han och se till så att han inte är och biter/slickar på förbandet.

Det har ju ändå varit fint väder idag. Solen har varit framme mestadels trots blåsten. Det kom några enstaka småskurar som knappt varade 2 min. Så efter junior och jag hade ätit middag så gick vi ut på en promenad i blåsten :)

Titta så postlådorna står och "gapar" (locken är uppe) i blåsten. Det tyckte vi såg så roligt ut och fick ett gott skratt!


Vi bestämde oss för att ta en promenad ut till Komöte! Där vi brukar bada om sommrarna <3 Det är ju så härligt där. Tänkte se om det var kvar någon is på vattnet där. Så det blev en trevlig promenad i skogen och blåsten. Men faktiskt så avtog blåsten när vi närmade oss "målet", vilket var skönt faktiskt.



Det var så lugnt och rofyllt när vi var framme. Isen hade släppt vid kanten av stranden och låg längre ut. Däremot så hade vildsvinen jobbat på ganska bra med att förstöra gräsmattan där. Herregud vad dom hade bökat! Hoppas att dom inte förstör så mycket mer inför sommaren bara :)

När vi väl var framme så kände man på vattnet, och det var ju iskallt förståss. Så jag satte mig ner och tittade ut över havet medans junior lekte vid vattenbrynet. Så underbart att bara ta en sådan paus. Jag ÄLSKAR att vara vid havet, det är ett måste för mig att bo i närheten av havet. Man mår så himla bra utav att vara ute så.



Sedan satte vi igång med att "kasta macka" :) Det måste man ju göra när ingen badar! Riktigt roligt. Och Casper var duktigare än mig, han fick flera "stutsar" medans jag endast fick in två ha ha ha!



Det fanns fler än jag som tyckte om att se ut över havet :)


Jag fick en tussilago av han också. Han sa "här får du mamma! Sätt den i håret!" och så satte jag den vid örat, och så sa han "du blev såååå snygg nu mamma!" Åh sötnosen alltså, han är för go mitt lilla hjärta <3



Efter vi hade kastat macka ett tag och vi inte fann mer platta stenar att kasta, så började vi gå runt och titta efter snäckor. Och vi hittade en del söta små snäckor som han tog med hem som han kan pyssla med senare. Man kan limma dom på träramar eller annat pyssel som kan vara roligt. Men den BÄSTA snäckan (enligt han själv) som han hittade var faktiskt den snäckan som man kan "lyssna på havet" i. Han hittade en liten sådan snäcka hi hi!



Några som glömt sina badbyxor sen förra sommaren hänger på bommen ner till badplatsen, ha ha!


När vi kom hem så blev det kvällsmat, för vi hade faktiskt varit ute i 2,5 h! Det kändes inte som det, men vi gick hemifrån 17:10 och var hemma igen 19:35. Så kan det gå när man har roligt :) Nu ligger junior jättetrött i soffan och tror han somnar snart. Bäst att göra han iordning för sängen och läsa saga innan det blir för sent!

Ha det gott!


Kram Tess

Våran stackars kisse :(

Åh vad våran kisse har det jobbigt! Han hoppar omkring på tre ben med ena bakbenet inlindat med "bandage" samt tratt på huvudet. Och han är rätt så dissorienterad nu. Han är vinglig och går in i möblerna och väggar. Dom blir tydligen så med den där tratten på till en början. För det har något med deras syn och balans som rubbas lite med den där på, men det brukar bli bättre efter några dagar.

Han har nämligen gjort någonting med bakbenet, fått in någe "skit" där så det svullnade upp och blev varigt :( Så nu har han utegångsförbud och är en generellt ganska ledsen kisse...



Så den här lilla "sjuklingen" tar vi hand om på dagarna nu. Fixar fram mat i midre skål till han som gör att han kan äta trots den där tratten, fixar hans katt toa inne och MASSOR med gos,kel och kärlek!!! :)


Kram Tess

Smått och gott!

Hej allihop!

Då har det gått några dagar sen jag skrev sist. Inte så jättemycket som hänt, vi hade en lugn och skön helg junior och jag. Mannen jobbade. Casper tyckte också det var skönt att ta det lugnt och bara göra vad som föll en in :) Men på söndagen så ville han baka och jag hade inte så mycket hemma så det blev att han gjorde chokladbollar :)



Igår kväll var det även dags för simskola igen. Han har jättekul där säger han och han är såååå nära att kunna simma helt själv. Fast det visste vi ju innan vi satte han där, men tänkte att det kunde vara bra att lära sig tekniken från riktiga simlärare och även se andra barn lära sig simma. Han har ju en kille som går i samma klass som också går där, vilket är lite roligt för dom!

Jag och Danne får ju inte vara med vid poolen, men Danne går in och hjälper honom vid duschen och omklädningsrummet på herrarnas. Sedan får vi sitta ute i cafeterian och vänta som alla andra föräldrar :)

När simskolan var slut, och han duschat färdigt och var påklädd så stannade vi till vid Hemköp. Jag hade nämligen fått en "mobilkupong" skickad som sms till mig från min "syrra" Linda. Jag blev så glad när jag fick den, och Linda är bara för gooo! <3 Tänk att så "lite" betyder så mycket och kan göra en superglad! Jag bara visade upp smset för personen vid kassan och så fick jag en gratis Geisha 100 g :)) TACK LINDA!! Love you!



Visst så försöker jag gå ner i vikt, men jag åt inte upp den helt själv. Junior är också ganska förtjust i choklad och ville smaka :) Sedan så går jag ju faktiskt MINST 4 mil/vecka och försöker ändra matvanorna samt tagit bort läsk och dragit ner extremt på godis/chips! Jag ska snart börja med Nutrilett igen blandat med lite GI middagar.

Jag annan rolig sak jag räknade ut, var att jag faktiskt går 16 mil/månad sammanlagt. Det är ju ganska långt :) Jag är ute och går minst 2 timmar/dag (mån-tors) + 1 timmespromenader på helgerna! Är man inte ute och går någon dag så får man lite abstinens, he he! Knasigt va ;-)

Här är jag och ni ser mina gåstavar också hi hi! Vikten SKA ner!!


Vi har nu haft två relativt fina dagar, solen har faktiskt tittat fram emellanåt. Och denna vecka så har Casper börjat att cykla till skolan! Han har längtat jättemycket till att kunna cykla dit :) Danne var tvungen att höja både sadeln och styret på cykeln, då ungen har växt sedan förra året, hi hi!



Idag såg vi även dessa fina krokusar som kommit upp! Så nu har vi sett tussilago, snödroppar, krokusar, nässtelfjärilar (heter dom så?) och citronfjärillar! Och ja...mindre roliga är ju myggen och flugorna som man också ser ibland :(


Idag när jag hämtade posten så låg det en varucheck till mig, vilket betyder att jag får hämta ut en Pizza traditionale gratis i affären :) Det tackar jag för, hi hi! För ett tag sedan så fick vi ju en sådan här check för att hämta ut pizza, men på den varuchecken så hade dom skrivit fel. Det stog att det var för Ekströms kladdkaka, men streckkoden funkade som vanligt på den checken och jag fick ändå ut min pizza. Men folk hade ändå retat sig på detta, så då fixade Smartson (där jag är med och söker som testpilot) nya varucheckar där det stog rätt! Som plåster på såren :) Så nu fick jag en till pizza från dom! 



Nä nu ska jag ta och göra lite middag. För ikväll ska jag gå 1 timmes promenad igen, så idag kommer jag gå ca 1½ mil sammanlagt! För jag går ca 5 km på 1 timme :)

Ha det så bra allihop!!


Kram Tess

Grått och dimmigt :(

Idag är det inte heller någe härligt väder att vakna upp till, grått/mulet och tjock dimma *suck*. Vill ju ha sol och värmande solstrålar, vill ha våren här NU! Man är nästan mer desperat efter lite mer värmande plusgrader och sol efter denna långa vinter som vi haft. Jag gnäller inte över vintern i sig, för den har faktiskt varit bra. Det är bara det att snön kom så tidigt och vi haft det så länge. Vintern har varit lång! Så nu är jag less på snön och kylan, det råa som hänger i luften! Tänk om sommaren kunde få vara lika lång och bra istället :) Om jag gnäller? Ja det gör jag! Vill inte ha detta!

Man som hade längtat till den här helgen där man blev lovad värme och solsken...men ICKE! Det var väl någon jävla vind som blåste åt fel håll och sabbade dom chanserna för oss.

Hittade lite bilder från förra sommaren och drömmer mig bort istället :)




Kram Tess

Lördag

Hej alla kära läsare!

I helgen så lovade dom att det skulle bli varmt och härligt, att "våren skulle komma". Så vi gjorde lite planeringar på att vi skulle fixa utomhus då. Ta fram våra utemöbler, Casper skulle tvätta sin cross och småplocka lite på tomten....men så blev det inte! Det blev grått och mulet ute med knappt +6 grader. Det fick mig att inte studsa upp på morgonen, utan jag tappade lusten att fixa ute, och det gjorde nog junior också för att han satt länge och tog det lugnt han också. Han tyckte det var skönt sa han.

Och eftersom det var ganska "rått" ute så gick jag och hämtade in lite ved och gjorde iordning en brasa på morgonen, och så satte jag mig och läste färdigt en bok som jag fått. "Imamens dotter min flykt till frihet" av Hannah Shah. En bok som handlar om författarens liv när hon växte upp i en muslimsk familj i England. Där hennes familj är djupt respekterad i grannskapet, hennes far sågs som en stor man. Och han utsätter dottern för misshandel,våldför sig på henne, hon är som en slav i familjen och ju äldre hon blir så planeras även ett giftermål fast hon inte vill....detta är berättelsen om hur hon tog sig ur den familjen och blev fri! Det här är en bok som man inte kan sluta läsa, så jag läste ut den :) Kan verkligen rekomendera er att läsa den!




Idag hjälpte junior mig med middagen också :) Idag blev det hemmagjorda pannbiffar gjord på oxfärs och kokt potatis till det samt egengjord sås och lingonsylt. Jag fick hjälp med att göra pannbiffarna :D



Efter vi ätit middag så kom mina föräldrar hit. Vi har börjat att gå promenader tillsammans! Förra gången gick vi ute vid edanö och runt, fast då började det att snöa påväg tillbaks. Men idag ville dom gå promenad här ute där vi bor, och Casper cyklade på sin cykel för första gången i år!



Så vi var ute och gick i ungefär 1 timme. Jätteskönt!! Det är så härligt att börja röra på sig, och nu känner man att man nästan måste ut och gå sin promenad varje dag...annars "kryper det i kroppen".

Här är lite mer crossbilder på Casper från att han åkte lite i torsdags och visade hans mormor och morfar när han åker! Han tycker det är så roligt och kan knappt vänta tills han kan åka i grusgropen :) Och han är så duktig och försiktig med crossen, men han har iof. alltid varit duktig på att köra. Mycket har kanske med att göra att han fick sin egna fyrhjuling när han var 4 år också...vad vet jag. Men duktig är han, hi hi!



Nu sitter vi nöjda efter våran långpromenad och ska ha lördagsmys. Casper ville att vi skulle ha en "Wii kväll" och bara spela wii (vilket vi brukar göra för det är så roligt) så det blir det nog även denna kväll också, he he!


Kram Tess

RSS 2.0