Fyndat till tusen!

Idag var vi iväg på auktion här i Trosa! Det var den första för i år som vi gick på. Vi älskar att gå på dessa auktioner! När det är sommar så brukar det vara auktion en gång varje vecka. Men visst, det finns MYCKET skit också!! Men så är det dom där "guldklimparna" som man finner ibland och vill ha/behöver, som man får till helt otroliga priser! Och idag är en sådan dag för mig!

Jag köpte en KRUPS powermix (bakmaskin) där idag bl.a. Och jag har kollat upp vad dessa kostar annars ute på nätet/butiker. Och dom ligger på runt 3000kr! Vill ni veta vad jag betalade? Jag betalade hela 50kr för den!! Wow alltså!! Bara där tjänade jag ca 2950 kr!! Den är superfin och fräsch! Verkar inte vara mycket använd, då den ser ut som ny (kanske är det t.o.m). Behöver jag säga att jag är lycklig, ha ha ha ?! Så nu är det bara att sätta igång med att baka, hi hi!



Sedan så fann jag några ursöta burkar som liknar bakelser/glass. Var bara tvungen att ha dessa. Och dom här prylarna är helt NYA från designer butiken här i Trosa! För denna gången (på auktionen) så var det mycket som var nytt som dom antingen hade fått (eller köpt in). Jag fick även med några porslinshjärtan som man kan ha till prydnad, och några tvålkoppar i hjärtan. Även dom jättesöta tycker jag. Och ett litet hjärta (som fortfarande hade prislappen kvar) kostade 45kr. Jag fick hela lådan för 50kr!!



Sedan så köpte jag även in ett parti julsaker. 4 st söta trälådor med texten "god jul" på. Dem innehöll små stjärnor och julgranar som var målade på plåt, märket är "KAYENE". Deras hemsida är www.kayene.se Och dessa kommer nya  från designer butiken (som är återförsäljare för dom bl.a) här i Trosa. Och alla hade sina prislappar kvar. Så det fanns alltifrån stjärnor och julgranar från 18:-/st till 45:-/st! Och så var det en låda med ljusansietter (eller hur det nu stavas). Jag räknade ihop vad alla plåtgranar/stjärnor skulle ha kostat om jag köpte alla dessa från butiken. Och då skulle notan ha gått på 1023:-! Och även allt detta köpte jag för 50:-!!!




Så här har jag saker som är värt ca 4300kr, och jag betalade 150kr för allt!! Jag behöver väl inte skriva att jag är lycklig och tycker att det varit en underbar lördagförmiddag :)


Kram på er!
Tess


Lite uppdatering...

Hej kära läsare!

Nu är det dags att börja att uppdatera bloggen lite. Denna vecka har Casper sportlov, och den inledde vi med att bli förkylda :( Så typiskt!! Fick ställa in hans födelsedagskalas, och tacka nej till att gå på hans bästa kompis kalas i Haninge pga. det också! Så vi får skjuta upp allting. Aja, så kan det gå. Men vi hade iaf. ingen feber, så det är alltid något :) 

Men vi började känna oss bättre här i tisdags, så det var skönt! Igår var vi i Nyköping hela dagen! Det var så roligt för det var jättelänge sedan som vi var där! Först så käkade vi lunch på Vips Grillen, det är ju så god mat där (framför allt deras potatismos!!).

Casper hade fått pengar i födelsedagspresent av sin morfar och Eva som han kunde få handla leksak för. Så han hade med sig sin egna plånbok och var så stolt! Sedan är Casper med i BR-leksaker klubben också, så han skulle få välja en leksak från dom för att han hade fyllt år :) Så efter vi hade ätit så ville han direkt till BR givetvis, he he! Jag trodde faktiskt att vi inte skulle komma därifrån på några timmar då han har en GRYM BESLUTSÅNGEST!! Men jag vet inte vad som hände, för vi var inte där inne i evigheter!! Han hittade en sak som han länge hade tittat på och velat ha, men den har alltid varit dyr. Men nu var den kraftigt nedsatt och hans pengar räckte nästan (fick lägga till lite bara). Så han "slog till"! Ordinarie pris för leksaken är 799:- Och nu fick han köpa den för 249:- Det är en blixten mcqueen leksak som är som en boxningsring...ja svårt att förklara, den går på batteri mm. Men ser ni på bilden så vet ni vad jag menar. 



Sedan så valde han en "Ben 10" figur som present från BR. En väldigt guldig sådan he he! Men Casper var glad och det är huvudsaken :)


Efter vi varit där så gick vi omkring i lite olika affärer och tittade. Det var så kul att vara nere på stan, man fick en liten nostalgitripp från när man själv bodde i Nyköping för ett x antal år sedan he he. Men man blev törstig och lite småsugen på någonting när man gått omkring efter ett tag, så vi gick till ett café och köpte dricka, och så tog vi våran första mjukglass för i år!! Åhhh så gott det var!!! Mums! Längtar till sommaren nu!!



Efter våran lilla paus från affärerna med glass och dryck, så var det dags igen att kolla runt. Det finns så mycket roliga affärer att gå in i och titta! Jag gick in till Dressman och tittade lite också, och där hittade jag jeans till Danne! Så det köpte jag till han. Och det var ett fynd faktiskt, för jeansen hade kostat 299:- och nu gick dom på 149:-Han hatar ju att gå i klädesaffärer, smyckes affärer, prydnads affärer....ja sådana affärer som jag tycker är roliga ha ha ha! Så det blir oftast jag som får köpa kläder åt han hi hi!

Efter vi varit där så gick vi in i en annan mysig och rolig affär, jag kommer inte ihåg vad den heter nu...men dom har lite allt möjligt där inne. Blandning av inrednings prylar, skämtsaker, shabby chic prydnader, ljusstakar mm. Där hittade jag en godisask som jag bara inte kunde motstå att köpa till Danne. En sådan skämtgodis ask! När jag såg den så skrattade jag för mig själv.......trodde jag! Men där hade jag fel! Jag skrattade tydligen ganska högt, då alla i affären bara stirrade på mig när jag stog där själv i hörnet och höll i den lilla asken ha ha ha!

(ursäkta att bilden är suddig, men min mobilkamera är inte den bästa!)



Danne skrattade lika mycket han när han fick den av mig!! Han tyckte den var så bra, att han t.o.m tog med sig asken till jobbet idag och delade med sig till kollegerna, som även dom fick ett gott skratt he he! Tänk att något så litet som ett fånigt skämt på en liten godisask kan förgylla hela vardagen för en :)

Men åter till Nyköping och shoppandet. Efter att jag hade handlat den lilla godisasken så började Casper bli hungrig, så vi gick till McDonalds. Han är ju även med i McDonaldsklubben, och hade fått födelsedagspresent även därifrån. Nämligen att dom bjuder på en Happy Meal, så det var ju perfekt! Jag var inte så superhungrig, men jag tog en enkel kycklingburgare och dricka (vi var verkligen törstiga den dagen, fattar inte varför?) Och i hans Happy Meal så fick han ju ännu en leksak, hi hi!



När vi hade ätit upp och var färdiga så gick vi vidare till några fler butiker. Jag stannade till vid en hälsokostbutik och köpte Alphenkraft då våran börjar ta slut! Den är SÅÅÅ BRA vid hosta! Den hjälper bättre än receptbelagda hostmediciner som vi fått. Iallafall för oss, jag kan ju inte tala för alla att den funkar lika bra, men det är ett tips iaf. att pröva den om ni har jobbig hosta.

Medans vi gick omkring där i köpcentrumet så såg jag en klädställning, som stog precis utanför affären. Där det hängde några vårjackor till barn. Så jag gick direkt dit och kollade lite för Casper behöver en ny vårjacka nu till våren (som jag hoppas kommer snart he he). Och jag fann en som jag tyckte var snygg, och som han provade. Den kunde han ha och han gillade den också! Så den skulle vi ha! Och i ärlighetens namn så vet jag inte vad som händer i Nyköping med deras priser på saker, eller vad det var som gjorde att vi bara hittade fynd denna dag ha ha ha! För även denna jacka var det rea på! Den hade kostat 399:- Men nu kostade den 50:-!!!! Herregud alltså! Det är ju typ gratis!!

Här är han i sin nya vårjacka och sin nya tuffa keps som han fick av sin mormor :)


Efter denna shoppingrunda så hade vi gått i alla affärer som vi ville, och åkte istället till Lidl. Där hade jag inte varit på superlänge heller! Men dom gör ju reklam på TV om att det är billigare frukt där bl.a så vi for dit och handlade lite grann bara. Sedan åkte vi till City Gross och handlade resten där, av vad som behövdes fyllas på i kylen och frysen he he! Och där fyndade vi en till sak som Caspers bästa vän skall få i födelsedags present senare....men det kan jag inte avslöja här vad det är för något ;-) Men det är också en sak som kostar några hundra i vanliga fall, men som inte gjorde det nu :D

Och tydligen så hade Casper flirtat med sin morfar, så att morfar hade sagt att Casper skulle få en leksak av honom också på City Gross! Jag vet inte hur ungen gör...eller hur det gick till ha ha ha! Men givetvis så köper morfar honom en leksak! En Hot Wheels bil som ändrar färg när man häller på varmt eller kallt vatten. När vi hade gått färdigt där inne och betalat för matvarorna (och leksaken), så bestämde vi oss för att ta en liten fika vid det lilla fiket som finns precis innan man går ut från City Gross. Och när jag står där och betalar för vårat fika så får Casper helt plötsligt tatueringar gratis från hon i kassan! Hur fan gick det till?! Tänkte jag! Jag fattar ingenting! Ungen är ju otrolig som framkallar sådant hos folk!




Det var allt för mig just nu! Men sköt om er så länge!

Kram Tess

Trassel = superbra!

Hej kära läsare!

Igår så hade vi en underbar lördag!! Vaknade utvilad och pigg :) Prinsen stutsade upp även han pigg, glad och full av energi + min man var ledig <3 Vi hade riktigt familjemys på morgonen allihop. Jag ÄLSKAR sådana morgonar, slippa stressa iväg, hålla koll på klockan och ha tider att passa! Vi brukar just ha dessa underbara mysiga mornar på helgerna, då vi alla är lediga och njuter av varandras sällskap och skratt!

Och att det var helg, så innebar det även en riktig mumsig frukost. Vi brukar alltid lyxa till frukosten lite på helgerna, så vi hade kokt ägg, jos, nyponsoppa (eller fil för den som ville ha) gott bröd och massa olika pålägg. Underbart! Älskart! Och så satt vi och började att planera dagen. Vi skulle iaf. städa undan lite och fixa, och Danne skulle ut och skotta undan den äckliga snön (som vi alla spyr på snart!!).

Men så kände jag att vi behövde göra något roligt också, inte bara ha städat och gjort sånt "tråkigt" en sådan härlig dag! Så jag föreslog att vi skulle gå på bio!! Det var länge sedan som vi var på bio :) Jag hade hört av kompisar att filmen "Trassel" skulle vara superbra! Och jag har sett lite trailers om den filmen och tyckte själv att den verkade bra. Visade Casper film trailern också, och han ville väldigt gärna se den också! Dock så var den i 3D, så min man kunde inte se den. Men det gjorde inte han så mycket, han ville att jag och Casper skulle gå och se den iaf. Och jag tror att han tyckte att det var skönt att vara hemma ensam också, för det är viktigt det med! Så han hade lyssnat på musik som han gillar, och ha hur högt ljud han vill ha och bara göra det han själv vill :)

Casper och jag åkte upp till Heron tillsammans med mina föräldrar som också skulle gå och se på bio. Fast dom skulle se filmen Änglagård 3. Och våra filmer började nästan samtidigt, så det klaffade superbra!



Här sitter vi i biosalongen i väntan på att filmen skall börja. Det såg först ut som om det inte var många som skulle se filmen, för det fanns inte många där inne när vi kom. Men strax innan filmen började så kom det MASSOR med vuxna och barn! Så det blev näst intill fullsatt där inne! Men det är klart, filmen hade ju premiär förra veckan, så den är ju så gott som nysläppt. Visst är vi snygga i våra 3D glasögon hi hi!



Filmen var SUPERBRA!! Åh som vi skrattade, både vuxna och barn! Tänk er, att ALLA i biosalongen gapskrattar för glatta livet!! Underbart, vilket stämning! Det är sällan man skrattar så mycket till en barnfilm som man gjorde i denna, he he! Den var både rolig, lite "läskig" ibland (enl. Casper, då det alltid finns en "ond" figur i filmerna) men helt fantastiskt gjord är filmen! Så den här rekomenderar verkligen vi er att ni går och ser! Tror verkligen inte att ni kommer att ångra er :D

När filmen var slut så gick vi ut och väntade på att mina föräldrars biofilm också skulle sluta. Det tog inte lång stund innan den också var slut, den slutade nästan samtidigt ändå. Och så fanns det lite karuseller där också som Casper givetvis ville åka. Så det fick han göra innan vi åkte hem.



Måste ju även visa att Casper tappat ännu en tand! Han var så duktig och drog ut den själv, sin ena framtand hi hi! Men han är ju inte ensam om att tappa sina tänder, alla i hans klass är ju tandlösa ha ha ha! Så söta så :D




Givetvis så kom ju även tandfén! Det fick vi veta kl 3 på natten, då vi vaknade med ett ryck av att Casper skrek inne från sitt rum "MAMMA!! PAPPA!! TANDFÉN HAR VARIT HÄÄÄR!!!"


Kram Tess








Mini cross!

Hej kära läsare!

Nu har det gått en tid igen sedan jag skrev. Måste vara en "period bloggare" he he! Dagarna flyter iaf. på hos oss och mycket är det som händer och har hänt. Kul när det är så faktiskt, så det inte blir att man bara väntar ut dagarna och tiden rinner iväg.

Förra veckan, i fredags så var Casper och jag på inspelning till kommande bio filmen "Svensson Svensson". Det var roligt då dom scenerna spelades in i min gamla hemstad Vagnhärad. Vi var där i 6 timmar, det var jättetrevligt! Både skådespelarna Suzanne Reuter och Allan Svensson var trevliga! Casper fick faktiskt mycket beröm utav Suzanne, så himla go hon var!! Casper hade det jättekul! Kan tyvärr inte avslöja så mycket om vad vi gjorde, det får ni se i filmen hi hi ;-)


I helgen så gjorde vi inte så särskillt mycket, och så jobbade ju min älskling. Men däremot så skrev vi ner och planerade lite inför Caspers kommande födelsedagskalas! Herregud, min "lilla kille" blir 7 år!!!! Jag FATTAR INTE hur det gått till!! Inte så fort! Det är heeelt galet! Min lille pöjk...min gulliga, charmiga, snälla, älskade unge...mamma älskar dig så mycket!

Och inte nog med att han fyller 7 år...jag och min älsklig firar 8 år tillsammans då också, samma dag! Det blir mycket att fira (vilket det iof. blir varje år). Redan 8 år....jag minns den första dagen som om den var igår :)

Nog om det just nu ;-) För NU skall jag berätta för er, att idag är en stor och glädjefull dag för Casper! Som han har väntat på att den här dagen skulle komma!! Idag fick han ÄNTLIGEN sin efterlängtade mini cross!!! Vi fick reda på det igår faktiskt, utav dom som levererade den, då dom ringde och frågade om vi skulle vara hemma idag. Gissa om vi fick höra om det var läggdags för Casper redan kl 17! För han ville ju somna så att det vart den här dagen fort, ha ha ha! Så för en gång skull så blev det inget tjat eller gnäll när det var läggdags för han, ha ha ha!

Han t.o.m vaknade innan jag hann väcka honom imorse. Och det ska jag säga er, det händer ALDRIG annars! Han är en riktig tröttmössa i vanliga fall. Han var så stolt och glad, och han skulle berätta för ALLA på skolan också :)

För er som inte vet varför han fått en mini cross, så ska jag berätta att han fick den för att han valde den som premie när han sålde jultidningar i höstas. Det gick superbra för honom och kom fort upp i denna premie som han var så inställd på redan från början (på mindre än 1 vecka). Men dessa var tydligen slut på lagret, då många tydligen valt just denna mini cross. Så vi fick vänta tills dom fick in dessa igen. Och NU så kom den äntligen!

Den kom ju i kartong, och Casper hjälpte till att sätta ihop den. Sedan var det dags att prova den lite, så att man såg att den funkade. Och det gjorde den med buller och bång! För fy sjutton vilket ljud det kommer ifrån dessa!! Jösses alltså, ha ha! Blir till att köpa hörselskydd till mig sen, då jag är känslig för högt ljud (får migrän lätt pga. det) Högt ljud, och stark/mycket parfym = migrän på en gång!

Så här får ni se lite bilder på Casper tillsammans med sin tuffa mini cross som han är så stolt över! Som han sa till mig nu ikväll: "Mamma, jag kan knappt tro att det är sant att jag äger en cross" och tittade på mig med sina fina ögon och det bästa och finaste leendet som gör att man bara smällter. Det är en väldigt LYCKLIG unge vi har här hemma!



Sådärja! Nu är den ihopsatt och färdig att testa! Så här kan det gå när man säljer jultidningar nu för tiden (det var annat på min tid, ha ha ha)



Det var allt för mig just nu! Ta hand om varandra :)

Kram Tess

RSS 2.0