Täby loppis och Naturhistoriska Riksmuseet!

I Lördags när vi kom hem efter hotellet i Sollentuna så blev det ingen ro och ingen rast he he. Nej då, blev det till att rensa och ta fram saker och prismärka dom inför loppiset i Täby som var igår! Det var jättekul faktiskt! Vi hade rensat i Caspers rum på leksaker och kläder mm. Vi fick inte med oss allt, men mycket blev det att ta med ändå he he.

En toppen dag var det, solen sken och det var många bilar som var där som stog och sålde!

Casper var glad, för han var våran "chef" och hade hand om kassan he he! Han var duktig och tyckte också att det var roligt! Var det något som någon undrade över, så visade han och förklarade mer än gärna hur man gjorde eller vad det var för något hi hi!



Mycket folk var där och det var många som stog och sålde! Superkul!


I bilen brevid oss, var det en kvinna som stog och sålde sina saker. Men jag trodde inte mina ögon när jag såg vad hon hade satt upp på sin ena ruta på bilen! Hon hade tydligen åkt på parkeringsböter när hon hade varit någon annanstans på loppis tidigare, och dom pengar som hon skulle få in på loppiset igår skulle gå oavkortat till den räkningen! Får en att undra....ska man verkligen skriva sånt? Men lite kul tyckte jag att det var, det är ju ett sätt att få uppmärksamhet på, även om inte jag skulle välja den uppmärksamheten på det sättet he he! 


Loppiset var från kl 12-16. Så när klockan var 16 så packade vi ihop våra saker och började åka därifrån. Vi hade fått sålt mycket faktiskt och det var skönt, för vi ville inte ha hem en massa saker igen. Nu blev det endast barnsaker som vi sålde, men det blev en "bra slant" som vi fick in, som vi annars skulle ha kastat bort!

När vi närmade oss stan, så fick Danne en idé. Vi har ju velat på på Naturhistoriska Riksmuseét länge nu, och igår så passerade vi det! Så Danne tyckte att vi kunde iaf. åka förbi och se ifall det var öppet. Och det var det =) Jättekul! Jag har inte varit där sedan jag åkte med min klass i åk 6, så det var ju ett X antal år sedan ha ha ha.

Casper är ju intresserad utav dinosarier, och vi har bl.a av den anledningen velat att åka dit då dom har dinosarier där + sååå mycket mer!



Vi gick också in på avdelningen om hur "människo kroppen" ser ut innuti och fungerar
Ingången dit är ju lite "udda" ha ha ha!


Vi kollade även på lite olika "juveler". Dvs. stenar/mineraler. Dom är ju så himla fina, tyvärr gör dom sig inte så himla bra på bild, men ändå...


Efter detta så insåg vi att det var dags att gå till cosmonova för att titta på en film om dinosarier under vatten! Den var bra, men lite läskig iom. att det var i 3D! Monstren kommer emot en ha ha ha!!!!

När filmen var slut så åkte vi hem. Vi var vid det här laget ganska så trötta. Vi hade inga problem med att gå och lägga oss i tid ha ha ha!


Ja så kan det gå, fullspäckat schema helt enkelt. Men man bara njuter samtidigt, för att man är tillsammans med familjen <3



Kram Tess


Underbara dagar på Scandic Star hotell!!

Idag har vi kommit hem från hotellet i Sollentuna! Guuud så underbart det har varit! Så himla skönt och avkopplande =)

Casper och jag åkte dit i torsdags, vi åkte kommunalt för att min älskade man jobbade. Han kom till hotellet efter han slutade jobbet. Det tog ca 1 timme att ta oss till hotellet kommunalt, men allt gick bra. Hotellet ligger precis i närheten av pendeltågstationen och så var där ett stort köpcentrum också om man ville gå in där och titta/shoppa lite.

Tänkte visa lite bilder från dagarna där.

Här har vi precis kommit till hotellet och tog oss något för att äta.


Vårat hotellrum!



Badrummet


Casper pratar med mormor i telefon =)


Vi bodde på 6:e våningen på hotellet. Här är utsikten vid hissen


Här är vi på entre plan! Visst är det fint hi hi!



Baren och resturangen


Casper vid resturangen


Här serveras frukostbuffén på morgnarna


Trappan upp till ballkongen där man kan sitta och äta, samt komma upp till 1:a våningen


Hotellet utifrån


Vi gick till köpcentrumet och kollade lite och handlade lite som vi kunde ta med oss upp på rummet. Vi gick förbi ett underbart konditori och Casper ville köpa ett "spöke" och jag fick en marsipanros av min man hi hi <3


Sedan var vi på hotellrummet och slappade lite och kollade på tv


Casper leker "titt ut" med skjutdörren he he!


Sedan efter ett tag så var det dags för att äta lite middag. Vi gick ner till hotellets resturang. Det var väldigt trevligt och barnvänlig =)  Jag tog en Wallenbergare och Casper valde att äta en rätt som Jamie Oliver (nakna kocken) hade framställt åt Scandic, vilket var lax! Det som var roligt var att barnens meny var inte en sådan meny som vi är vana att se dom (en "pärm" med text) Nä, här hade dom en sådan röd kamera, som man drar i en liten spak så ändras bilderna. Och här hade dom bilder på maträtterna så att barnen bara kunde säga att "det här vill jag äta". Jättefyndigt tyckte jag!


Sedan så medans man väntade på maten så fick Casper papper och kritor att rita med, jättekul faktiskt!


Jag tog lite bilder medans vi väntade på maten


Sedan kom våran mat! Gott!!


Oj vad mätta vi blev!!! Men gott var det! Men vi gick efter detta upp på rummet igen och började larva oss lite med en mask som Casper fått köpa i hotell shoppen he he!


Pajas ha ha ha!


När vi hade larvat oss lite och skrattat en hel del he he så åkte vi upp till relax avdelningen för att kolla hur den såg ut och för att bada lite. När vi kom dit så var det ingen där, vi var helt själva. Jätte skönt faktiskt och lyxigt!


Danne var lite trött efter ett långt arbetspass, så han satt vid ett av borden vid poolen.


Här har ni en duktig simmare som lär sig fort som sjutton! Snart kan han simma ordentligt! Han var som en fisk i vattnet, riktigt roligt!



Klockan hade hunnit bli ganska mycket när vi hade badat färdigt, så efter vi duschat och gjort oss iordning så gick vi till vårat rum igen för att sova.

När morgonen kom så var vi hungriga och förväntansfulla på frukosten, jag som ÄLSKAR hotellfrukostar! Så vi gick ner dit och såg att det var faktiskt ganska många människor som bodde på hotellet he he! Men frukosten var suverän! Den hade allt man kunde tänka sig! Jättegott faktiskt! (blev inte mycket bilder just från denna frukosten)


Efter vi hade ätit så gick Danne och Casper till gymmet och "tränade lite" he he!


Sedan när dom hade tränat klart så gick dom till rummet för att vila sig lite ha ha ha!


Här är jag på hotellet! Go och glad och har det riktigt härligt med min älskade familj!


Denna kväll så gick vi inte till hotellets resturang, utan min man gick till en kina resturang och beställde hem (upp på rummet) lite middag! Jättegott!!!!!!


Skål skål!


Min älskade familj <3


Casper vilar efter maten hi hi


Men det övergick snabbt till bus och lek hi hi!



Men allt slutas med en mysig puss hi hi


Tänk att man inte får vara ifred på toa ens en gång! Danne är i farten med kameran förståss!


Efter lite kul o mys på rummet så åkte vi upp för att bada mer i poolen! Denna gången var det fler som badade också, men det var faktiskt trevligt!

Här tränar Casper på att simma


Och lite lek i vattnet också, det var såå kul =)


Lite bilder runtomkring poolen


Mera badbilder! Det var ju så roligt och skönt att få bada en stund =)


När pappa kom i igen så ville Casper direkt leka med honom he he!

Att kastas upp i luften tyckte Casper var väldigt skoj =D


Mina fina pojkar hi hi!


Utsikten från relaxrummet (som låg högst upp i hotellet)


Efter vi hade badat så var det dags för oss att gå till vårat rum för att ge Casper lite kvällsmat och för att han skulle få sova. Det var en rolig och mysig heldag på hotellet!

Idag, på morgonen så gick Casper och jag ner till frukosten. Danne ville inte ha frukost, han har lite svårt för att äta frukost när man precis har vaknat nämligen. Men jag och min lilla prins gick ner och åt. Vi satt uppe på "ballkongen" denna gången och åt. Det var riktigt mysigt!



Sötaste unge <3


Efter vi hade ätit upp våra smörgåsar och druckit O´boy så ville Casper gå ner och hämta lite frukt!


Vattenmelon är väldigt gott =)


Måste bara visa hur dom serverade flingor/mussli till barnen! Det var lite kul att dom hade skottkärror med flingor, det har jag aldrig sett förr he he!


Sedan gick vi till hotellets lekrum! Där Casper kunde få spela lite tv-spel och leka.


Efter en liten stund så köpte vi glass och åkte upp till "Lounge" avdelningen och tog det lugnt.


Sedan var det bara att gå tillbaks till rummet, med en kopp kaffe till pappa och sedan var det dags för oss att packa ihop våra saker och checka ut.

Det har varit helt fantastiskt och vi kan verkligen rekomendera detta hotell!!! Får se när vi åker tillbaka he he!


Kram från "hotell ligan" Lindstrand


Scandic star hotell i Sollentuna

Allderless strax så far vi till Scandic Star hotell i Sollentuna =) Casper och jag åker in kommunalt för att min älskade man jobbar, han åker till hotellet direkt när han slutat jobbet och är sedan ledig hela helgen <3



Vi ska sova här i två nätter! Riktigt lyxa till det lite he he. Men det var faktiskt min storasyster som varit här i sommras och rekomenderade hotellet. Så var det också rabatt på hotellnätterna om man har ICA´s medlämskort =)



Det ska iaf. bli supermysigt att åka iväg! Ni vet ju att vi älskar att bo på hotell och även att vi ÄLSKAR hotellfrukostar! Det är det bästa som finns!!!! Och mysigt att vi åker hela familjen nu också, för innan så har ju bara jag och min man varit på hotell nu senast. Casper var ju på hotell i fjol då vi var i Paris, men vi tyckte att nu så ska han följa med. En riktig myspys helg med familjen!


När Casper och jag kommit fram och checkat in, så går vi säkert och äter, för att sedan bada i poolen/poolerna i relaxrummet på hotellet.



Jag berättar/visar mer sen. För nu ska vi ta och sätta fart och packa det sista innan det är dags för oss att sätta oss på pendeltåget =)

Älskar min underbara familj! Nu ska vi bara rå om varandra och mysa och ha det allderless underbart!

Kramar från familjen Lindstrand


Antikrundan och pannkakstårtan!

Hej på er kära läsare!
Som jag tidigare sagt så har man fullt upp he he! Fast nu är det fullt upp på ett annat sätt, nu måste vi ju tvätta upp allt som vi haft med oss när vi varit iväg på semester och fixa lite i lägenheten. Det tar sin lilla tid, men fint blir det he he.

Idag har jag fortatt att tvätta och fixa här hemma. Men mellan varven så umgås jag med världens bästa Casper! Min man jobbar nämligen, så det är Casper och jag hemma. Vi har spelat sällskapsspel han och jag. Casper har fått sällskapsspel av hans farmor och farfar =) Igår blev det mest att vi spelade "Den försvunna diamanten", vilket är ett gammalt hederligt spel som är spännande! Men idag blev det "Pettson och Findus, födelsedagsspel", där man ska samla ihop till en pannkakstårta och få ihop två paket, den som förlorar ska sjunga "Ja må han/hon leva" till vinnaren ha ha ha! Och gissa vem som oftast vinner....ja inte är det jag iaf. ha ha ha!



Casper leker att han är Musse pigg med "pannkakorna"



Idag har även mina föräldrar varit iväg till "Antikrundan" (ni vet det från TV) för att kolla om dom visste någonting om mina gamla biblar som jag fått av mammas man.
 
Vi har försökt luska ut lite själva men det har varit svårt. I den ena tjocka stora bibeln så står det ett datum i som jag hittat, men var osäker om det stämde. Men det gjorde det tydligen, för båda biblarna var från 1700-talet (den stora bibeln är från år 1778, som det stog i den)! Lite kul med såpass gamla biblar/böcker! Det fattas dock någon sida från böckerna så att det minskar ju värdet i dom. Men tydligen så var det lite värde i den största bibeln, men jag kommer ändå att spara biblarna som jag kommer att ge till Casper sen när han är vuxen.

Jag ÄLSKAR sådana här gamla saker, det är ett stort intresse för mig!

Nähe, nu måste jag ta tag i tvätten som är färdig! Sedan ska vi ner till affären och se vad det blir till middag idag ^^

Vi hörs senare.

Kram Tess

Städat ur nya bilen och firat med tårta!

Igår så var det sånt fint väder så att vi kände för att städa ur våran nya bil lite grann. Den är jättefin bilen! Alltid kul med ny bil! Inte för att den är ny i årsmodellen, men den är ändå ny för oss! Så det känns ju lite extra roligt att åka i den nu hi hi! Den är mycket finare än vår gamla äldre bil.

Här är våran nya pärla!


När vi hade städat ur våran lilla pärla, så åkte vi iväg till Willys för att handla lite mat och lördagsgodis.

Men saken var den att igår så hade vi varit gifta i 3 veckor! Snacka om att tiden går fort!! Men jag fick ett litet ryck att vilja göra en tårta! Så det gjorde jag. Jag gjorde en "slotts tårta" för att jag känner mig som en drottning just nu hi hi! Så vi firade med tårta igår också <3




Kram Tess

Net on net säljer nudlar!!!

Jag måste bara dela med mig av ett mail jag fick för någon dag sedan från Net on net. Där stog det att nu har dom börjat att sälja nudlar också. NUDLAR!! Snacka om komiskt för att vara ett företag som dom. För 1 kr/st kan man alltså beställa hem nudlar från Net on Net!

Gå in på deras hemsida www.netonnet.se och skriv "nudlar" i sökmotorn, så ser ni själva he he!



Detta tyckte jag var lite roligt!


Kram Tess

Lite smått o gott!

Igår så åkte vi till IKEA för att möta upp mina föräldrar där. Vi skulle lämna tillbaka deras band som bröllopsfilmen var på. Dom skulle nämligen till IKEA för att kolla på nya köksluckor, och då var ju det en bra "mittpunkt" att träffas på he he.

Vi handlade inte så mycket på IKEA, det blev någon fönsterlampa, glödlampor och så fick Casper köpa några kaktusar som han ville ha he he. När vi hade betalat så gick vi och kollade på IKEA food avdelningen. Där fann jag en godispåse som jag bara var "tvungen" att köpa. Det var "Swedish fish" godisar, och dom var superfärska!



Sedan så åkte vi till Jula för att Danne behövde några saker till bilen. Och där inne så fann jag ett par gåstavar! Jag har ju velat ha sådana stavar för att "komma igång". Och nu var det rea på dessa också, så det var ju inte så mycket att snacka om he he.

Påvägen hem så började det förståss att spöregna och åskan var i luften. Men det är faktiskt ganska mysigt att sitta i en varm och torr bil när det är sådant busväder allderless utanför tycker jag =)

När vi kom hem så pratade vi lite med grannen, han skulle sälja sin bil. Och "vips" så blev det VI som köpte bilen ha ha ha! Våran bil började ändå att bli skruttig och rostig, så det var ändå dags för oss att titta efter en annan bil. Men nu så har vi två bilar. Det är en volvo 940 -96:a som är jättefin och fräsch! Vi behöver ju en stor bil med stort bagageutrymme så att vi kan få in Caspers fyrhjuling. Bilen har även sjyssta däck, 225/45 17" så det är skoj =) Så nu har vi två volvobilar ha ha! Men vi ska sälja vår gamla bil sen förståss.

Här är våran nya bil!




Idag när vi vaknade var det jättefint väder, strålande solsken och varmt och härligt ute! Man kan ju inte låta bli att bli glad och på strålande humör!

Så idag har jag även varit nyttig och använt mina gångstavar för första gången! Jag var ute i 1 timme och gick relativt snabbt, men det var mest för att jag lyssnade på musik samtidigt och gick till takten av musiken jag hade på ha ha ha! Men det var jätteskönt att vara ute en stund för sig själv och "träna" och röra på sig och lyssna på bra musik =)

Här är jag redo att gå ut för att gå stavgång hi hi!



Kram Tess

Mina föräldrar kom hit igår...

Igår kom mina föräldrar upp till oss =) Dom hade med sig Caspers undulater som vi hade haft hemma hos dom och så kom dom med Södermanlands tidningar som dom köpt, för att våran vigsel annons var med i tidningen. Dom hade dock skrivit ett litet stavfel, det ska vara Den istället för Sen. Men det är okej, vi gifte oss ju ganska sent ändå ha ha ha! Så här såg det ut i tidningen:



Sedan så hade mina föräldrar med sig ett band som dom hade spelat in då vi gifte oss, för dom filmade hela vigselsermonin och på mottagningen/festen efterråt! Vi fick bandet för att föra över filmen in i datan, så att vi kan bränna av det på en dvd skiva sen.

Men efter en liten stund så åkte vi allihop iväg in till huvudstaden för att ha någonting att göra. Det första vi gjorde var att gå till NK. Jag behövde köpa lite mer thé. Nu prövar jag rött thé (förra gången var det svart och vitt thé). Så denna gången blev den ena med smak av "Jordgubbar och fläder" och den andra var "cheesecake". Båda dessa två luktar ljuvligt gott!
Jag gjorde faktiskt iordning jordgubb och fläder theét här ikväll, och det var jättegott! Något som jag kan rekomendera om ni är på NK.


Efter vi hade handlat och kollat lite där inne så började vi bli lite hungriga, så vi gick till McDonald´s på Hamngatan (mittemot Kungsträdgården där det var "Ung 08 festivalen"). När vi hade fått lite mat i oss så hamnade vi på Ur & Penn, där handlade jag och min mamma lite smycken som var fina.

Sedan gick vi till bilen för att åka iväg till Saluhallen på söder, det tog dock en himla tid att komma dit för vi åkte förståss när det var rusningstrafik! Och vilka idioter det finns i trafiken! Dom ska bara vara först och inte vänta någon sek. till sin tur! Fy fan för den trafiken! För jag tycker att det är jobbigt som det är när man åker bil i Stockholm. Jag är så nervös! Det är bilar och cyklister överallt och nära är dom!!! (Har blivit sådan sedan en bilolycka jag var med i förr) Men men...tillslut så kom vi fram till saluhallen iaf.

Men då hade dom till våran otur, redan stängt! Vi kom precis när dom hade stängt!! Typiskt då! Jag menar, visst, Danne och jag kan ju närsom helst ta oss in hit (det tar ju endast ca 20 min). Men det hade varit roligt att få visa min mamma och Christer den saluhallen när dom ändå var uppe hos oss. Men men, det går fler tåg.

Men då åkte vi till COOP istället hemma vid oss, för att handla lite. Vi skulle ha en liten kräftskiva hemma hos oss när vi kom hem igen. Gott att ha lite tilltugg på kvällskvisten hi hi! Så vi köpte lite mer kräftor (vi hade bara ett pkt hemma), baguett, kryddost, papperstallrikar med kräftor på och så självklart "kräftmånen" måste man ju ha!

Här sitter vi och ska börja "hugga" in på kräftorna *MUMS*!!!


Det var en trevlig dag med mina föräldrar! Imorgon ska vi faktiskt träffa dom igen, fast i kungens kurva på IKEA. För att överlämna deras band med bröllopsfilmen, eftersom vi har satt in den i datan redan. Och sedan så ska dom lämna en skiva med bröllopsbilder till oss som dom glömde ta med sig upp igår.

Det var nog allt för mig just nu, och det känns som att jag har kommit ifatt alla dagar och allt vi gjort nu här på bloggen he he!


Sköt om er!

Kram Tess

Cirkus Wictoria!

Samma dag som vi kom hem från Skärgården, så såg vi skyltar om att det skulle vara cirkus här dagen efter (cirkusen var i måndags 10/8-09) Det var cirkus Wictoria som hade kommit till byn he he. Så det ville vi ju förståss gå på!

Det blev en rolig kväll må jag säga. Casper hade det jättekul! När clownerna kom så skrattade han så jag tror att han var nära att kissa på sig ha ha!! Sedan så tyckte han att allt var superhäftigt att se, han klappade händerna och skrattade om vart annat hi hi.

Här står vi i kassan till cirkusen. Det är INTE billigt att gå på cirkus!! Det kostade 510:- för oss tre att gå in! Tur att vi inte var fler he he.


En maskott stog och sålde programm


När vi hade köpt våra biljetter och kommit in på "cirkus gården" så köpte vi popcorn (som låg i en plast hatt, lite kul faktiskt), dricka och så köpte vi en "snurra" som har lampor som lyser när man sätter på den, till Casper.


Så här såg den ut i mörkret


Här har vi förberett oss med popcorn och läsk


"Arenan"


Några kameler var på cirkusen


En väldigt glad Casper he he!


Sedan kom det ett cirkusnummer med duvor!


I pausen sen så fick barnen rida på hästar och på kameler (men det är inte gratis!)
Casper ville rida på en kamel! Det var roligt!


Han hade det jättekul på kamelen! Det var både spännande samtidigt som det var lite läskigt he he! Men när han hade ridit klart så köpte vi lite mer dricka (det blir ju så himla varmt i ett cirkus tält och även från saltet av popcornen) Sedan började cirkusen igen!


Casper kollar med spänning i sin hatt som popcornen hade varit i hi hi!



Några söta hästar!


Några duktiga katter!


Dom roliga clownerna


Några duktiga akrobater!


Sen var det slut och dags att gå hem!


Men vi hade en mycket rolig och trevlig avslutning på denna kvällen! Allihop hade vi det trevligt! Man blir ju som barn på nytt när det är cirkus he he!


Kram Tess


Nämdö, Stockholmsskärgård!

Den 2 augusti så åkte vi iväg tillsammans med mina föräldrar och min syster och hennes familj ut till Nämdö i Stockholms skärgård. Vi hyrde en stuga där i 1 vecka!

Vi tog båten från Tyresö, Trinnhamn och åkte ut. Det tog ca 1 ½ timme. Men det var mysigt att åka på båten också! När vi sedan kom fram till Nämdö så fick vi vänta i någon minut innan affären öppnade. För inne på Ica affären (Guns livs) så hade dom turistinformation mm. Men sedan öppnade dom och då fick vi direkt kontakt med Kerstin som jag bokade stugan utav! Hon sade att hennes pappa var påväg för att visa oss vägen till stugan och ge oss nycklarna.

Sedan kom Georg (Jojje), pappan, och sa först lite skämtsamt "oj, vad mycket bagage ni har". Men på det så kontrade vi med att det är iaf. hjul på väskorna. Men snart så insåg vi att det spelade ingen roll att det var hjul på väskorna eller inte, för vi fick BERGSKLÄTTRA!!! Det var helt otroligt! Det fanns ingen väg upp till stugan, utan vi fick klättra upp för ett jätteberg! Och inte nog med det, man fick även gå i en skog som det knappt fanns någon stig att gå på! Och slut tampen på det hela så var det en lååång och brant trä trappa som ledde ända upp till huset! JÖSSES säger jag bara!  Ja det hade vi verkligen inte varit beredda på ha ha ha! Men träning blev det åtminstonde hi hi! Och en fantastisk sjöutsikt hade vi från den stora verandan uppe vid huset!



Min ena systerdotter Thea i gäststugan


I "stor stugan", där vi bodde, så var det mycket gammal inredning!! Men det är ju det som är lite av charmen när man åker ut så här.

Köket (kylskåpet var det enda där inne som var "nytt" ha ha ha)


Vardagsrum


Öppen spis i vardagsrummet och min man står vid vårat rum


Vardagsrummet med en bäddad bäddsoffa där Casper sov. Sedan skymtar vi rummet in till ett sovrum där mina föräldrar sov.


Vårat sovrum


Mina föräldrars sovrum


Hallen ut och dörren till höger är "toan" fast utan toalett, endast handfat där inne. Vi hade utedass annars att gå på.


He he ja, duschen var utomhus! Det var en upplevelse kan jag ju säga. Men ändå ganska skönt att stå "i det fria" och duscha när det var supervarmt ute! Men det är ingen tvekan om att detta huset var lite speciellt he he!


Våran stora veranda


Ja här inne spenderade vi tiden ibland också ha ha!


Casper inne i "mosters" stuga (gäststugan, i den fanns det 4 bäddar)


Utsikt från vardagsrums fönstren


Min äldsta systerdotter Emma!


Thea i sin säng


Trappan upp! Den är jättebrant och lång! (Syns inte så bra på bilden dock)


Här är vi påväg ner för berget för att gå ner till "hamnen" och kolla lite! Det gällde att verkligen se vart man sätter fötterna kan jag ju säga he he!



Här sitter jag hemma igen och bara njuter och kopplar av! Det var riktigt skönt faktiskt.


"Morfar" kopplar också av och njuter av ledigheten!


Fick provsmaka finskt (?) öl som mina föräldrar hade med sig! Ganska gott faktiskt!


Men denna cider var riktigt god!


Casper på upptäcktsfärd i skogen


Casper leker "pang pang"


Jodå, här är det semester minsann


Tänk va spännande/skoj det är med tomtebloss (vi hittade det i en av lådorna i köket)


Här är vi påväg att pröva fiskelyckan en kväll. Vi försökte fiska med majs, för att mask skulle dom på affären få in om någon dag. Men tyvärr så blev det ingenting, vi såg lite fiskstimm, men det var allt. Men det var ändå skönt att vara nere vid vattnet.


Här har vi några fiskare som vill pröva på fiskelyckan!


Men Casper gav upp ganska så snabbt och han och Thea ville hellre äta majsen, än att fiska.


Min käre man!


Söta och roliga kusiner!


Senare på kvällen, då vi gett upp fisket, så gick vi och satte oss på resturangen/caféet för att äta glass. Ungarna tyckte att utedasset nere vid hamnen luktade....gott?


Det var en god irish coffe


Dagen efter så gick vi och letade efter ett badställe. Och det fanns bara en liiiten strand som man kunde bada ifrån. Men det var dock så att man kunde gå i och svalka sig och bada! Det var skönt!


Senare på dagen så gick jag och min man ner själva till resturangen för att ta oss något att dricka och bara njuta av varandras sällskap lite själva och av stället vi befann oss på. Jag tog en drink som hette Nämdöpolitan, vilket jag då trodde var en snarlik cosmopolitan (som jag älskar). Men där hade jag lite fel. Det var typ bara ren sprit i glaset med krossat is och en limeskiva, sedan fick man fruktsoda brevid i en flaska att dricka till detta! Nä det var inte gott!!!


Syns det på mig att jag inte gillade den? ha ha



När vi kom hem senare efter detta så var det grillning som stog på schemat! Jättegott! Och Casper och Thea, dom är så himla roliga och söta dom! Riktiga spex ungar. Ja man kan nog inte ta miste på att dom är släkt ha ha ha!

I början går det bra, men sedan går det utför ha ha ha!



Till efterrätt blev det grillade marsmallows! Supergott och JÄTTEonyttigt! Men det är semester, så man får unna sig lite.


Sedan när vi ätit färdigt och ungarna lekt i skogen en stund så var det dags för barnen att gå och lägga sig. Vi satt gärna och spelade sällskapsspel (kortspel och yatzy) om kvällarna vi vuxna, jättekul! Men månen i augusti är ju helt fantastisk! Stor och runt varje kväll (augusti måne). Ungarna brukade säga " åh kolla ost månen" hi hi!


En dag så gick min man och jag med vår son och Thea på en liten promenad på ön. Vi visste att det fanns en kyrka på ön som vi ville kolla in och även en hembygdsgårt och en gammal skola. Det var toppen väder och riktigt varmt och skönt ute! Trevligt med en promenad och utforska lite.


Kyrkan kom vi till först! Den var fin och låg precis intill vid vattnet! Men tyvärr så var den låst (vilket vi tyckte var konstigt då vi var där en vardag och kyrkorna har annars alltid öppet för allmänheten om vardagarna iaf.) Men efter vi sett den kyrkan så gick vi till hembyggdsgården (det har vi tyvärr ingen bild på).

Men där inne så började det en barnbio precis då vi kom! Det var "Mamma mu"! Och det var gratis!!! Så vi gick ju förståss in där och kollade på den! Dom sålde popcorn, godis och läsk där inne för en billig penning också. Ungarna hade det trevligt, och kul att se andra barn där också hi hi!

Efter ca 1½ timme (då bion var över) så gick vi vidare till den gamla skolan på ön och barnen lekte lite i bland gungorna. Men sedan gick vi hemåt igen, vi allihop hade blivit lite trötta/sega efter bion, så vi ville hem o vila lite.

Här är en bild från en annan kväll då vi grillade marschmallows, men med jordgubbar denna gången. Det var skitgott faktiskt!


Senare under kvällen så kom det en liten fågel och satte sig på det bordet där ungarna brukade sitta för att äta middag. Danne var då snabb fram med kameran och hann precis ta en bild när den skulle flyga iväg!! Bilden blev riktigt rolig då fågeln bara har ena vingen uppe och är beredd att flyga därifrån.


Det var härligt att vakna upp och se denna utsikt varje dag måste jag säga!


Här förbereder jag middagen en dag vid våran supermoderna spis ha ha ha!


Thea och Casper hjälper till att diska disken hi hi! Så duktiga så =)


Men lycklig är jag! Världens bästa sommar!


Och jag måste ju visa min fina vigselring med en diamant! Jag tror inte att jag har visat den tidigare  <3



Tiden gick fort där på ön, men mycket trevligt hade vi (även fast vi bodde högst uppe på berget he he). Det var riktig avkoppling att komma dit, vilket vi behövde allihop tror jag efter allt förberedande och bröllopet som varit mer "fullt ös" he he.

Men det är som dom säger "Borta bra, men hemma bäst". Det var skönt att komma hem och få sova i ens egen säng!


Kram på er alla från fru. Lindstrand

Mariefred

Hej allihop!
Nu är vi äntligen hemma och tar det för en gångs skull lite lugnt he he! Men jag har däremot inte hunnit att uppdatera bloggen under sommaren lika mycket som jag hade velat. Men tiden har inte funnits helt enkelt. Så jag försöker att ta varje inlägg nu i tur och ordning som det inträffade i sommar istället hi hi!

Helgen efter vi gifte oss så åkte vi en sväng till Mariefred med mina föräldrar och svärföräldrar. Vi ville åka runt och visa dom lite hur det ser ut här uppe lite grann innan dom åkte, påväg neråt igen. Det är ju så fint i Mariefred, och vi började med att åka till Slottet, Gripsholmsslott, som är helt otroligt! Det är stort och jättefint!



Jätteläckra gamla kanoner stog där inne!


Inne på slottsgården


En önskebrunn! Och givetvis skickade vi ner en slant och önskade oss någonting (som vi inte säger här förståss ha ha)


Bilder utanför slottet


Här är vi, familjen Lindstrand i slottets trädgård!


Gräsänder fanns det gott om runt slottet, jättesöta faktiskt he he!


Här står jag på bron över till "kärleksön" som den hette! Jättemysigt med allt vatten runt ikring och alla näckrosor!


Vi gick in i butiken som fanns där vid slottet och fick då även se denna modellen av slottet (Gripsholmsslott)


Här ser ni en blivande kung hi hi!


Trädgården vid slottet och utsikten.


Efter vi hade gått en liten rundvandring för oss själva på slottet så tog vi bilen för att åka in till centrum. Men påväg till Mariefreds centrum så var vi tvungna att stanna för att ett ångtåg kom åkandes förbi! Snacka om att Casper blev exhalterad (och jag med faktiskt). Har alltid velat åka i ett sånt. Så vi sa att när vi varit inne i stan så åker vi till Järnvägsmuseumet (där detta ångtåg åker ifrån) för att se om man kan få åka också hi hi!


Inne i den söta stan så hittade vi en gata som passar "morfar" allderless utmärkt, djurgårdare som han är hi hi!


Efter ett tag så klev vi in på ett Café för att äta smörgås och ha något att dricka. Och tur var väl det att vi gick in dit, för strax efter det att vi hade kommit in så började det att regna ganska kraftigt ute! Så det var ganska mysigt att sitta där inne varma och torra, omringade av dofter som kaffe och fika. Mysigt!


Vi väntade tills regnet avtog och hade dragit förbi. Då gick vi ner mot Järnvägsmuseumet för att kolla om man kunde få åka ångtåget. Så när vi kom fram så gick vi direkt in i det gamla stationshuset, och där kunde man faktiskt köpa biljetter till tåget!!! Gissa om vi blev glada hihi! Jag köpte en biljett till mig och Casper. Mormor och morfar ville också åka detta tåget. Farmor, farfar och Danne hade åkt sådant tåg tidigare och ville istället vara på plats och kolla runt lite. Men det var en rolig upplevelse att få åka ett sånt här gammalt tåg!!



Efter en liten stund när vi åkt tåget så kom konduktören för att kolla och "knippsa" av en bit av ens tågbiljett.


Mormor, Casper och morfar på tåget!


Vilken liten station/hållplats va he he


Här ska dom vänta loket, för att ändra färdriktning! Så här gjorde man tydligen förr i tiden!


Efter vi hade åkt detta tåg så gick vi till våra bilar och åkte vidare till Hedlandet för att kolla lite. Det var år och dar sedans om jag var där. Jag fyndade faktiskt lite kläder! Jättekul! Sedan åkte vi hem och köpte pizza!

Detta köpte jag på Gripsholms slott, i butiken. Det är vit choklad med jordgubbssmak! Supergod!


Äppelmust gjord på dom äpplen som finns på Gripsholms slotts trädgård



Ja det var en mycket trevlig dagsutflykt med familjen! Något som jag verkligen rekomenderar er andra att åka till.


Kram Tess

RSS 2.0