Omega-3 barn från Smartson!

Igår när jag gick och hämtade posten så låg det ett stort paket där. Jag kunde inte komma på vad det kunde vara, och nyfiken som jag är så rev jag upp det på en gång! Där låg det en burk Omega-3 för barn (av märket Pharbio) med jordgubbssmak. Då kom jag på det! Det betydde ju att jag blev utvald som en av testpiloterna på Smartson! Vad roligt!

Och den kunde inte ha kommit mer passande heller, för juniors omega-3 som han äter är snart slut (Disney är det märket av). Han blev glad och nyfiken på denna nya Omega-3 när han kom hem, för den var ju med jordgubbssmak och den han åt innan var av apelsin :)

Så nu tar han en tablett av dom nya istället för den gamla, och han gillar dom! I burken finns 90 st tuggtabletter som man tar 1ggr/dag (precis som vanligt). 



//Tess

Biobiljetter!

Förra veckan så kom min älskling hem med en trevlig överraskning, 2 st biobiljetter och 2 st menybiljetter = mellan popcorn och mellanläsk :) Det hade han fått på sitt jobb för att dom är så duktiga mm. Alltid kul att få något eller beröm som uppskattning för det man gör på sitt jobb :D Så det var riktigt roligt!! Jag är riktigt stolt över dig älskling!! <3



Så nu har vi sammanlagt 6 st biobiljetter och 2 st menybiljetter :D Får se när vi kan åka iväg :))

Kram kram

Hemma idag.

Hej på er allihop!

Idag på morgonen kom äntligen "installations killen" till våran värmepump hem till oss! Våran pump har ju inte fungerat på ca 2 månader nu. Så vi har ju fått köra element istället :S Värmepumpen lade bara av och vi fick inte igång den igen. Men IDAG så fick han igång den! Tack så hemskt mycket :)) Nu är man glad igen hi hi :)) Det var tur att vi var hemma när han kom. För vi hade inte blivit informerade om NÄR han skulle dyka upp. Jag hade annars varit med Casper till skolan, men Casper fick vara hemma idag.

För natten till idag har inte varit så rolig för junior. Näsblod och hosta omvart annat :( Har nog varit lite mycket för honom dom senaste dagarna, så han måste få ha en lugn dag idag. Jag var själv likadan när jag hade varit iväg på mycket saker, då fick jag också näsblod. I helgen så var vi ju på kryssning, sedan lördagen till söndagen så ville Casper sova över hos hans mormor och morfar. Så vi blev helt plötsligt barnfria Danne och jag he he! Både skönt men samtidigt inte...det blir så tomt när våran lilla kille inte är hemma (och jag saknar han något fruktansvärt!) Typiskt för oss mammor eller?

På söndagseftermiddagen åkte vi och hämtade honom, och hans kusin Emma följde också med oss hem. Dom hade lekt och busat hela dagen hos mormor och morfar! Och så hade Casper badat ute i deras spa också :) När vi kom hem så var det dags för lite middag. Danne, Casper och Emma åt kebabspett med pommes och beasås, medans jag gjorde iordning en GI sallad som bestog av: toskansk sallad (romansallat, rosésallat och rucola), gurka, tomat, paprika, majs, kräftstjärtar och Keso naturell! Det var riktigt gott!



Efter vi hade ätit så var det äntligen dags för Casper att få åka sin motorcross! Som han längtat!! Det har ju varit så mycket snö och is, så att det inte gått. Men nu är det inget sånt på vägarna längre (endast lite längs dikeskanterna). Så på med alla skydd och ut for barnen iväg :) Emma skulle också få köra, men Casper fick ju pröva först.
Jag var väldigt nervös och fick ont i magen när han åkte. Vilket jag tror är normalt när man ser ens barn köra sånt här! Men där stog jag med god min och hejjade på ändå :) Jäklar vad fort den lilla crossen kan åka!! Usch! Nervösare blev jag när jag såg det! Men Casper körde jättebra, försiktig i början för att känna hur crossen fungerade och hur man bromsade mm. Sedan så drog han på mera gas när han kände att han hade bättre kontroll och balans. Han var så duktig våran kille! Och så roligt han hade :D



Önskar att jag kunde lägga upp ett litet filmklipp på hur han åker, men det går inte då denna sida inte kan lägga upp filmer från skrivbordet. Men kanske kan klura ut ett sätt senare :)
Sedan åkte Emma crossen, och hon var lika duktig hon! Malin och Thea kom senare för att hämta Emma. Och givetvis ville ju även Thea prova åka :D Och även hon jätteduktig på att åka. Ingen ramlade! :)) Yey!! :D



Igår så började skolan igen för Casper. Och jag frågade han om han hade berättat för fröknarna vad han hade gjort i helgen, och då sa han att han hade berättat att han hade åkt cross hi hi! För dom får bara berätta en sak dom gjort i helgen på måndagmornarna vid samlingen för dom är så många i hans klass. För annars skulle dom inte hinna med skolarbetet/dagplaneringen. Dom är ju ändå 32 st i hans klass! Men fröknarna hade tydligen blivit imponerade, he he!

Sedan på kvällen så var det dags för simskola också på badhuset :) Caspers mormor skjutsade dit oss då Daniel jobbade. Fast denna gången fick man inte följa med in, det är bara första och sista gången som föräldrar får följa med. Men det förstår jag faktiskt, även om man som förälder vill se hur han utvecklas och hur dom gör hi hi :) Men man får hålla sig helt enkelt! Så medans han var därinne så satt vi och väntade i cafeterian. Men tiden gick faktiskt fort! Och vi mötte en glad, blöt och uppspelt unge <3

Strax innan Casper skulle lägga sig så tappade han en till tand (hans 5:e nu). Det var jag som fick bort den denna gången, hi hi! Han hade så ont av den tanden för att den var så lös i munnen och hade svårt att äta pga. det. Men nu så är det problemet löst! Så imorse vaknade han och såg att tandfén hade varit framme =Lycka! :D

Nu har det även börjat att SNÖA! Fy fan vad jag hatar detta!! Jag emigrerar snart innan jag deppar ihop totalt, ger upp, packar en väska och tar ett sista minuten flyg härifrån (enkel resa) ha ha ha! Vi som hade börjat att få sådana fina vårblommor. Igår fick jag en liten bukett med tussilago av junior! Våren....var är du?! Kom tillbaka!!



Men det verkar iaf. inte som att snön stannar, det är blötsnö så den smällter bort på marken. Det är ju alltid något! Men det är blött och jävligt ute, tur i oturen att vi stannar inomhus idag!

Blir inget crossåkande idag då han är lite hängig och blek. Men med lite vila så gör det nog susen :)


Ta hand om er där ute!



Kram Tess



Grattis älskling, skepp O´hoj!

Hej kära läsare!

Igår var vi iväg på en kryssning till Åland! Min älskade man fyllde år, och det firade vi med att vara ute till sjöss :) Vi hade nämligen gratisbiljetter till en sådan kryssning, så då passade vi på att åka iväg! Mina föräldrar fick också gratisbiljetter av oss för ett tag sedan, och ville följa med oss.

Båten gick från Stockholm kl 7:10 och så skulle man vara där senast 30 min innan avgång för incheckning. Och för att slippa kö mm. så åkte vi härifrån ca 5:20. Med andra ord så gick vi upp runt 4 på morgonen!! Man var ju lite sådär lagom småtrött kan man väl tillägga, ha ha ha! Men det gick bra ändå. Alla var vi förväntansfulla och glada :)

Casper var superduktig på morgonen, det var inget gnäll eller något sådant. Han visste ju att vi skulle iväg på något skoj som även han sett framemot! Det som vi reagerade på när vi åkte så tidigt var att det var faktiskt ganska ljust ute! Skönt att slippa det mörka på morgonen (och tidiga kvällarna). Skönt att vi går mot ljusare tider!

Allt flöt på bra och vi slapp köer mm. Det var knappt några bilar inne i Stockholm, och det är man verkligen inte van att se, ha ha ha!

Här är vi på terminalen i väntan på att få kliva på båten. Casper lånar mormors kamera och fotograferar statyn :)


Här sitter vi äntligen på båten och äter lite frukost och tar det lugnt innan alla affärer öppnar mm. Casper passade ju givetvis på att spela lite spel också, hi hi!


Dom här spelatomaterna är roliga! Casper fick ner ganska många mynt faktiskt, det bara rasslade till i skålen :))


Tiden gick fort och snart så öppnade alla butikerna, leklandet, restaurangerna mm. Och vi började gå runt och titta och handla lite. Sedan gick vi ut på däck och tittade ut. Solen sken och det var fint. Dock kallt i blåsten!


Casper med sin kista fylld med godis :)


Lite dryck i solskenet är väl aldrig fel ;-) Skål och grattis älskling!!


Nämen, vad har vi hittat här då! :D


Lite mer "vuxengodis". Alltid kul att pröva lite nya drycker :) Satt strax efter detta och spelade lite kort och tog det lugnt.


Casper hade roligt i lekrummen. Så han stannade kvar där och lekte, han är ju såpass stor nu så att han klarar av att vara själv där inne. Han visste var vi fanns och att han inte fick gå någon annan stans än till oss eller vara i lekrummet. Och han lekte jättebra med dom andra barnen som var där! En flicka blev nog lite kär i han också, ha ha ha! Gulligt :) Han var i bollhavet, spelade Tv spel mm.


Så var vi framme på Åland, och bytte båt (till Galaxy) för att åka hem igen. Det tyckte Casper var jättespännande!! Och att se dom stora båtarna igen utifrån är ju så häftigt!


När vi hade kommit ombord, så gick vi runt lite och tittade, så vi visste vart både restaurangerna och affärerna låg. Vi gick även ut och tog lite friskluft och kollade in utsikten. Så underbart och bara njuter av lugnet och atmosfären!


Sedan blev vi snabbt hungriga och letade efter en restaurang att äta på. Det fanns ju några som var intressanta. Min man fick välja vart han ville äta, och han valde mellan "Happy Lobster" och lyxiga"Russian A la Carte Aleksander".  Det slutade med att vi gick in på "Aleksander".


Casper fick en liten pysselbok med kritor som också innehöll barnmenyn på baksidan. Jättesmart i väntan på maten!


Jag ville ha husets vin till maten, och man fick välja mellan ett franskt och ett chilienskt vin. Och jag visste inte vilket jag ville ha, så jag fick smaka av båda (service). Det chilienska var bäst i min smak! Och medans vi satt där och väntade på maten så kom servitrisen med varsinn aptitretare till oss! Den var bara så god! Det var en västerbotten-pure med olivolja, dill, kräftstjärtar och svartbröd. Riktigt god var den!


Strax därefter kom våran mat. Den var utsökt god! Alla var helnöjda :)


Födelsedags"barnet" och jag :) Vi sjöng och skålade för han här inne och servitrisen kom fram och grattade han också :D


Vi åt så mycket mat, man kunde knappt äta upp allting, ha ha! Och jag var ju lycklig att få äta riktig mat för en gångs skull. För jag hade i en veckas tid endast druckit Nutrilett hemma. Så detta var ju rena lyxen för mig :) Men efter vi hade ätit färdigt så gick vi runt och kollade in båten, shoppade och tog det lugnt på dom olika ställena. Urmysigt!

Här är Happy Lobster som vi tänkte gå först att äta på. Vi älskar ju skaldjur! Men vi äter alltid det när vi åker, så därför var det kul att pröva något annat denna gången. Men visst ser det gott ut!


Piano baren var ju en riktig mysfaktor!


Vinbaren ;-)


Danne i "Cigarr rummet"





Efter lite shopping och promenader runt på båten så gick vi till Starlight Palace och satte oss. Där spelades live musik, och sedan så visade dom en superhäftig show! Casper lekte i "Silja land" (leklandet) som befann sig precis utanför där vi satt. Han hade så roligt, våran lilla kille! Först att få åka stora båtar och sen att få köpa godis, leksaker, spela spel, äta god mat och leka! Ja hela familjen verkligen njöt!



Här är vi på Starlight Palace och diggar/sjunger till musiken och har det riktigt trevligt!


Äntligen en Irish coffee som jag så länge varit så sugen på! MUMS :D



Efter en studns lekande så kom Casper till oss. Han var törstig och fick en häftig barn drink med blinkande isbit :))


När hans mormor såg det, så ville hon också ha en drink med blinkande isbit i. Så hon köpte en riktig drink med en sådan i, hi hi. Strax därefter så började showen. Och alla satt och klappade händerna och följde med i rytmerna (eller försökte iaf. ha ha!)


Vi hade en fantastisk dag/kväll och Daniel fick en toppen dag att spendera och fira sin födelsedag på båtarna.
Skönt att komma bort en stund från ens vanliga vardag. Och vi anser att det är viktigt att göra något roligt ihop med familjen och komma bort en stund, även om det bara är några timmar :)

Jag älskar dig älskling och grattis än en gång! <3


Ha nu en mysig och härlig helg alla ni som läser! Nu lyser solen och jag skall snart ut och få lite sol i ansiktet he he.

Kram kram!

Simskola!

Igår var det äntligen dags för våran älskade junior att börja simskolan i badhuset! Han hade verkligen längtat till den här dagen, he he. Det var roligt för mig med att vara där, för jag har inte satt min fot där inne på säkert 15 år! När jag var liten så gick jag på fritids där på badhuset, och när jag blev äldre så styrketränade jag mycket där tillsammans med Matte och Chillen innan jag flyttade ifrån Trosa :)
Allting var sig likt faktiskt, och jag har många glada minnen härifrån!

Det var tur att Casper fick plats i en simskolegrupp nu (då det alltid är många som vill börja, och kan vara lång kö till att få plats) Plus att i maj (tror jag) så stänger badhuset i ca 1½ år pga. renovering. Det blir ju en del slitage på många år (ca 20 år), så det är dags nu. Även om det för blotta ögat ser fräscht ut där inne.

Så när vi kom dit så gick Danne med Casper in i herrarnas omklädningsrum, så möttes vi upp inne vid barnpoolen :) En i Caspers klass (Oscar) var i samma grupp som han. Och Oscars mamma var en av Caspers dagisfröknar på Älgen :D Så det blev ett kärt återseende för oss alla hi hi!

Min mobilkamera är inte så himla bra, men man ser lite iaf. :)
Lite uppvärmning innan träning. (Casper är längst till höger)




Här tränar dom på simrörelserna med benen, vilket är det viktigaste (precis som motorn på en båt, som simskolelärarna sa he he)



Dom var allihop superduktiga! Och Casper hade jättekul :D När dom satt och hade avslutning så fick barnen ett varsitt "klipp kort". Det är ett kort som man får utnyttja 8 gånger under simskole perioden. Då får barnen + en förälder gå in gratis och simma i badhuset på fritiden. Träna lite själva som "hemläxa" :) Det är ju jättebra!

Badhuset



Ha det så skönt där ute idag. I solen är det supervarmt och skönt :D
Kram Tess

Härliga, strålande söndag!

Hej kära läsare!

Idag när man vaknade så blev man superglad! Solen sken så fint ute. Det är kärlek det :) Det enda tråkiga var att min älskling skulle jobba idag, då det är hans jobbarhelg. Så när vi satt och åt frukost kl 8 så började vi fundera på vad vi skulle hitta på att göra idag. Det jag visste var att vi måste vara ute i det här fina vädret :D Så då fick vi idén att gå iväg och ha med oss matsäck/grilla korv! Det tyckte även junior lät som en toppenbra idé! Jag ringde även till Malin och undrade ifall dom också ville vara med, och det ville dom såklart :D Toppen! Så vi bestämde att vi skulle ha grillad korv med bröd till lunch utomhus idag :)

Men innan dom kom så var Casper och jag ute på altan i solskenet! Det var sååå ljuvligt!!!


Tiden gick fort när man hade roligt ute, och snart så kom Matte och hämtade upp oss :) Våra kompisar Erik och Sonja skulle också komma, och deras barn Elin :) Jättekul! Ju fler deste bättre :D Vi for ut till Stensund, och nedanför Stensunds Folkhögskola. Det är jättefint där!! Fast nu var det ett tag sedan som vi var där....sist var nog jag och Casper där i höstas och promenerade och tittade ut över vattnet :)



Första vårtecknet såg vi också :)


Folkhögskolan


Så gick vi igenom den gamla slottsparken och ner mot havet! Underbart!


Jaaa! Ingen satt vid den lilla eldstaden :D Vi hann först, hi hi!


Söta Thea som plockar vass, och ger mig en vassbukett hi hi!


Vackert över isen!


En liten klätterapa hi hi!


Caspers kusiner Ronja och Thea :)


Jag njuter och kopplar av! Det är balsam för själen att vara ute i naturen och vid havet sådana här dagar! Jag är verkligen en "kust tjej".


Här är vi ute på isen, och har SNÖBOLLSKRIIIIIG!!!! Ha ha ha! Alla krigade med alla :D


Sonja försökte att mula Erik, men det gick sådär ha ha ha!!!



Lilla Elin var också med i snöbollskriget :)



Efter snöbollskrig och bus så var det dags att börja sätta på grillen! Många hungriga magar kurrade. Och det är ju så gott att äta utomhus!


När vi hade ätit färdigt och vi vuxna hade satt och pratat medans barnen åkte lite pulka och tefat, var det dags att åka hem. Då hade vi varit där i några timmar!

Påvägen tillbaka så fanns det en hö hög som vi gick förbi! Och givetvis vill barnen ju hoppa och sitta i det! För vem minns inte när man var liten och man hoppade alltid från hökullen hos bonden, det var ju bara sååå roligt!


Sådär! Barnen inpackade i bagageluckan också! Redy to go!! :D Ha ha ha! (Nej då, dom åkte inte där bak men dom ville pröva att sitta där innan vi åkte iväg he he)


Vi åkte hem till oss, och Emma ville stanna och leka med Casper. Och såklart fick hon det! Vi hade kul här hemma också :) Både hon och Casper har lekt både ute och inne. Hon åkte hem nu ikväll!

Findus trivdes också i solen idag :)


Nu ska jag snart fixa älskade junior i säng. Ny vecka och ny skoldag imorgon. Plus att imorgon så början han även skimskolan på kvällen! Wow wow wow liksom! Det ser han ju givetvis framemot :D

Kram på er alla där ute som läser min blogg! Och jag kan ju tillägga att det KÄNNS i ansiktet att jag varit ute i solen idag :D Älskar´t :D

Min "lilla" kille...

Hej kära läsare!

Igår så var jag med Casper hela dagen i skolan. Jag hade lovat honom att vara med, och det var ett tag sedan som jag faktiskt var med honom där. Jag vill annars vara med ca 1gång/månaden, vilket både jag och Casper tycker är bra. Men nu har inte jag varit där förens innan jul någon gång! Dock så var Caspers mormor med han en hel dag i skolan för någon vecka sedan. Det tyckte ju han var superkul!! För hon var sjukskriven och ville passa på att se hur han hade det i skolan. Hon hade någon dag innan varit med hennes andra barnbarn Thea i skolan också :D Skönt att hela familjen är engagerade och bryr sig så mycket :) Jag älskar dem!!

Igår när vi kom till skolan så kallade ena fröken på mig innan det var dags för barnen att gå in. Hon sade att skolsköterskan hade sökt mig, och jag vet ju att jag hade missat en tid hos henne med Casper för hälsokontroll. Jag som har försökt ringt, men då har det ALLTID varit upptaget! Så det var också en av mina tankar att göra igår, att gå och boka in en tid med henne. Men nu så visste ju fröken (Inga) att jag skulle vara med han idag, och då bokade hon in en tid till mig direkt. Och det var då på morgonen, så vi gick direkt till skolsköterskan. Perfekt!

Casper fick nu ju också se vart skolsyster hade sitt kontor. Och hon var supermysig och jättesnäll! (Hon är ny på skolan). Först så frågade hon Casper om hur han hade det i skolan och hur han trivdes i klassen, vilka kompisar han hade mm. Vad som gör honom glad/ledsen mm. Efter det lilla snacket så kollade hon ryggen på honom. Hon ville se och mäta om den var rak (?) Vilket den var, och att axlarna var i samma höjd.

Efter det så vägde hon och mätte honom (han är 134 cm lång och väger 32kg) Vilket såg bra ut. Han är ju längst i klassen också. Så när hon lade in detta i datan och såg att han följde sin kurva jättebra, så såg hon en annan sak. Att om han fortsätter växa så här, så kommer han att vara ca 194 cm som vuxen!! Mammas lilla kille då, ha ha ha! Tur att det är en kille och inte en tjej iaf.!

Sedan var det dags att kolla synen. Jag var lite "orolig", för man vet ju aldrig. Men det skulle jag inte vara. Synen var PERFEKT! Åh vad skönt!



Sedan var det dags för hörseltest, och även det gick galant! Så nu har man fått svart på vitt, att ungen hör jättebra! Så han är inte döv (som man ibland kan undra), han hör bara det han vill höra, ha ha ha!!



Efter detta så var det dags för skolklass igen, och det var gymnastik. Men han hann inte vara med så himla mycket, då vi var hos skolsyster ett tag. Men det var en rolig dag med massa skratt och äventyr :)

Nu måste jag sluta, då Casper har tagit med sig en klasskompis hem idag :) Det är många som vill leka med Casper nu, så man får dela upp det lite. Idag har vi Svante här, imorgon vill Jesper leka och på lördag vill Valentina leka med Casper :) Full rulle med andra ord, he he! Men det är bara kul :D

Ha det gott!

Kram Tess

Det som göms i snö kommer fram i tö!

Hej kära läsare!

Vad glad man blir när solen skiner!! Jag får en massa underbar energi och glädjen är stor :D Idag gick junior och jag upp i tid på morgonen, det är faktiskt den enda dagen som vi slapp stressa, ha ha ha! Annars brukar både han och jag vara tröttmössor på mornarna. Men idag så vaknade vi skapligt. Yes, äntligen! Han hann t.o.m leka med sina klasskamrater innan det ringde in :) Det var jätteskönt! Får försöka med detta imorgon igen. Och då skall jag vara med han hela dagen i skolan, för det har jag lovat honom. Och jag tycker det är kul också att få vara med :)Då får man se hur han har det om dagarna, och det tycker jag är jätteviktigt! Jag brukar vara med han minst 1 gång/månad. Caspers mormor var med han i skolan för bara någon vecka sedan också, hon ville också se hur han har det och vilka hans klasskompisar/lärare är mm. Det tyckte ju givetvis Casper var superkul!

Soliga mornar är bland det bästa vi vet :)




Efter jag hämtade han från skolan så skulle vi gå till Ica och handla lite middag till idag. Och idag tog vi en annan väg som vi inte gått tidigare. Vi hade ju inga tider att passa och så var det så skönt väder ute, det är ju jätteskönt i solen!! Så vi tog det lugnt och Casper stannade till och gungade lite i en lekpark mm. Supermysigt!!





Men en mindre sak som man har märkt nu när snön håller på att försvinna är all HUNDBAJS!! Och lite överallt ser man det! Så jäkla äckligt!! Varför tar folk inte upp efter sin hund?! Det är ju vidrigt! Det som göms i snö kommer fram i tö! Det är ofta man håller på att sätta fötterna i det där, och ens barn som fortfarande leker i snön där det ligger....blääää!! Men jag är inte ensam om att ha uppmärksammat detta. För nu när vi tog den andra vägen till ica, så har någon satt ut små skyltar :)

Kolla in raden av skyltar. Och det var ännu fler skyltar bakom mig också!




"Hundfolk" får ta och skärpa sig när dom går ut med sina hundar! Ta rätt på sin egen skit, eller låt bli att skaffa hund helt enkelt!
Sådär, då har jag fått det sagt också, he he!

Sedan var vi på ica och handlade lite, Casper bestämde att vi skulle ha kyckling idag, så det får det bli. Potatis och kyckling med currysås blir det till middag idag. 

En glass i solskenet påväg hem är inte helt fel :)
 

Nu ska jag snart ta och sätta mig i solen på altan och bara ha det skönt. Casper är ute han med. Han turas om med att hoppa studsmatta och gunga :)


Ha det så mysigt i solskenet!

Kram Tess

Paris, du fattas mig...

Åh som jag längtar och saknar dig, "mitt" underbara Paris!!! Kanske du saknar mig lika mycket? Men inte om alltför lång tid så ses vi igen :) Ska bli så underbart, som att komma "hem" igen! Jag vet att det låter lustigt, men det är den känslan som jag får när man är där. Världens mest romantiska stad <3 Det är verkligen vad det är!

Blev nostalgisk och letade fram bilder från när vi var där -08. Att se Paris i vacker höstskrud! Och våran junior var då endast 4 år gammal. Jag kom på mig själv när jag satt och log och mindes när han gick omkring och sade "Bonjoure madam/bonjoure monsieur" till folket vi träffade :) Artig var han också, som när vi var på resturang sade han alltid "merci beaucoup" när dom hade serverat han hans mat :) Åh vilka härliga minnen, man blir varm i hjärtat!!


En glad junior sitter på Paris pendeltåg (Metro) påväg till Eiffeltornet!


"Un petit prince" flyger flygplan :)


Här är vi på 1:a våningen i Eiffeltornet, utanför entren till resturangen "Altitude 95" (namnet kommer av att den ligger 95 m över havsnivån)


Utsikten är magnifik! Jag är så glad att jag stog ut i hissen upp hit, då jag är så fruktansvärt höjdrädd! Men jag fick blunda medans vi åkte upp.


Där borta ser ni Sacre Coeour Basilica. Det är en romersk-katolsk kyrka som ligger i Montmartre. Och det är den högsta punkten i hela staden.


Les Invalides. Innehållande museer och monument som handlar om Frankrikes militär historia

Här sitter vi i väntan på att batobusen som åker runt i Seine floden skulle komma.


Bron Pont Alexandre III




Notre Dame!


Gick förbi ett stråk där det satt en massa konstnärer och så var det stånd som stog och sålde dessa tavlor.


Romantiken flödade ordentligt! Älskar dig Daniel!!!


Bron som ni ser till vänster är Pont des Arts, den binder samman Louvren och Franska Institutet (det är franska institutet som ni er här). Och för er som är "Sex & The City" fans, det var här som Carrie äntligen kysste Mr. Big i Paris.


Här kan ni se klippet där Carrie och Mr. Big kysser varandra.

http://www.youtube.com/watch?v=8i047XZKUM0

Louvren


Våra tuffa 4-åring vid Louvren!


Vackert med solnedgången vid Pont Alexandre III och Eiffeltornet i bakgrunden!


Uppe på Pont Alexandre III bron. Casper som tyckte det var konstigt att det fanns lycktstolpar med "nakenfisar" på, ha ha! Men det är otroligt vackert!!


Här skall jag köpa lite vykort i Champs-Élysées


Triumfbågen!




Eiffeltornet by night


Ja som ni märker så har jag STOOOOR Paris abstinens här hemma!!! Bara till att hålla ut tills det är dags igen att åka, hoppas bara att dagarna går fort så vi kan vara där igen!


Au revoir mina vänner :)


Sköna Fredag

Hej kära läsare!

Då var det fredag igen :) Härligt! Och så är det min älsklings lediga helg från jobbet också, underbart! Idag vaknade Casper först av oss, men jag vaknade strax efter. Då var kl 7! Knasigt när man egentligen får sova längre, men aja, ibland är det skönt att komma upp skapligt och ändå ha en mysig och stressfri morgon också :)

Då när vi vaknade så lös det ingen sol, det var grått och trist. Och jag vet att jag tänkte att jag tyckte det var trist att den inte lös. MEN.... ca en timme senare så visar den sig!!! Åh du härliga, efterlängtade och underbara sol, vad jag älskar dig!! Och jag fick mer energi och blev på ännu bättre humör (inte för att jag hade så dåligt innan, men det blev ändå bättre hi hi)

Efter frukost och lite TV tittande, så var det dags för lite städning och tvättning. Brukar oftast städa fredagar så man har resten av helgen fri från sånt! Tvätten har jag faktiskt hängt ute idag (första gången för i år). Jätteskönt! Och jag tycker faktiskt att kläderna luktar/känns fräschare när dom fått torka ute i friska luften :) Jag har längtat att kunna hänga ut tvätten igen, istället för att ha ställningen inne.

Efter vi hade städat och fixat, så belönade vi (Casper och jag) oss med en varsinn chokladpudding ute i solskenet på altan. Min älskling gillar inte sånt, så han fick kaffe istället :) Det var så skönt att få lite "sol på näsan" innan solen går ner!


Chokladpudding med banan och chokladsås.









Chokladpuddingen tog fort slut i juniors skål :)



Njuter av solens underbara strålar!! Det är livet det!



Casper rullade runt med sin cross och läntar som TUSAN till att få åka på den när snön försvunnit ordentligt! Så nu hoppas vi och håller hårt i våra tummar att vi inte får mera snö!!! För fortsätter det så här som det var idag med sol och någon + grad ute, så går det undan :)




NU tar vi helg :D!! Bara busa/leka och njuta av varandras sällskap med mycket skratt (som det alltid blir i vår lilla familj hi hi) <3 På söndag så ska Casper leka med sin klasskompis "S" igen :D

Ha det gott! Kram från oss!

Vilken natt...

Åh, inatt sov jag inge vidare....inte junior heller, för han hade många mardrömmar (stackarn)!. Jag hade lite svårt att somna igår för att min käre man inte var hemma, han var i Tyskland med en kompis. Men dom kom hem imorse igen. Dom åkte igår på morgonen nämligen :) Och jag började sakna min älskling redan då, he he. Men det blev lite värre när kvällen kom, då kändes det ensamt när junior somnat och jag satt själv framför tvn.
Men för att vända på det, och se det possitiva var ju att jag kunde få ha tv kontrollen helt för mig själv ha ha ha!!

Casper ropade på mig många gånger inatt och var ledsen (mardrömmar). Han drömde samma dröm flera gånger :( Tillslut så kom han tassandes in till mig och lade sig brevid mig för att försöka sova. Men medans han låg där och försökte sova så började han att bli rädd för allting han såg i mörkret, som morgonrocken som hängde på sin krok på sovrumsdörren (där den alltid hänger), och han blev rädd när dörren stog öppen, och blev även rädd när jag stängde till dörren. Så att både junior och jag har inte fått mycket sömn inatt, så han fick vara hemma från skolan imorse för han var så trött!

Sedan kom ju Danne hem från Tyskand kl 7 i morse, och han hade en present med sig till Casper som dom hade köpt på båten dom åkte med mellan Danmark och Tyskland! Gissa om ungen blev lycklig!! Det var en "Hot Wheels Police headquarters"! Dessa har vi inte sett förut, så det var en rolig överaskning då Casper älskar Hot Wheels :)



Danne och Casper hjälpte till att sätta ihop delarna, och vips så var det ett polis distrikt :)





Nu har Danne gått och lagt sig för att sova, dom har ju inte sovit mycket på deras lilla resa. Och jag går här hemma som en zombie, dyngtrött efter nattens bravader. Casper är lite piggare, men man märker att han också är lite slöare...så det blir inte många knop här hemma idag.


Kram på er alla!

Bullfest bullfest hela dan!

Idag har junior och jag bakat bullar, kanelbullar! Jag testade något nytt idag, nämligen att jag bakade utan mjölk. Hade vatten istället. Det funkade faktiskt precis lika bra och det smakar inte sämre för det, det smakar precis som vanligt ändå :) Det blir ju billigare också om man har vatten istället för mjölk, och sedan så har jag några i min vänskapskrets vars barn är mjölkallergiker.

Så idag har jag prövat min bakmaskin! Och den funkade ypperligt :) Gud så skönt att slippa bli kletig om händerna och knåda så mycket :)



Sedan har jag tur som har junior vid min sida som vill hjälpa till att baka (och laga mat hi hi). Här kavlas det minsann :)



Pensla bullarna med ägg gör han mer än gärna!



Resultatet ser bra ut! Eller vad tycker ni? :)



Det bästa som finns när man bakat bullar, vet ni vad det är? Jo, det är att äta en varm och färsk bulle med ett glas kall mjölk!! MUMS!!! Här har ni iaf. en mycket nöjd kille som älskade bullarna vi gjorde idag :)



Ja Casper ville fota mig också när vi fikade på våra goda, mjölkfria bullar :)




Det var allt från mig just nu! Ha en skön söndag!

Kram Tess

Lek och bus lördag :)

Ja som ni redan vet så hade ju junior sin klasskamrat "S" här idag :) Det har verkligen varit en toppenbra dag! Och ungarna lekte fint och hade superkul :D Dom lekte både "pang pang", med bilar, spelade spel och wii. Tyvärr så hade "S" bara jacka med sig, så ungarna kunde inte vara ute och leka idag. Han kunde inte låna något heller då "S" har 116 i storlek och Casper har 134/140!!!

Till lunch idag så blev det våfflor till ungarnas glädje :)



Jag gick däremot ut på altan en stund för att få lite sol på "näsan". Jag satte mig och läste en bok en stund (Livstid av Dean Koontz) medans ungarna lekte på så bra :) Det var underbart med lite sol på sig!



Här leker dom och har kul. Dem skötte sig själva, jag behövde aldrig gå in och försöka hitta på vad dom skulle göra. För ibland behöver dom ju bara en liten "skjuts" i rätt riktning, så är dom i full gång med lekandet. Men det behövdes inte nu :)



På eftermiddagen så ville Casper att vi skulle fika, och då ville han att jag skulle ta fram tårtan som jag hämtade gratis igår från ICA. Så det var ju klart, en liten lördagstårta är väl aldrig fel. Det sa bara "svisch" så var tårtan borta, ha ha ha!!! Den tyckte dom var supergod minsann :D Jordgubbs och gräddtårta!



Sedan var dom i full gång igen med att leka och spela olika spel (dataspel och wii). Sedan så kom alla dovhjortarna gående här på tomten. Jag ropade på barnen och dom som springande. "S" hade ju aldrig sett sådana tidigare, så han tyckte att det var superhäftigt! Vi försökte räkna dom och jag tror vi kom fram till 16-17 st!!

Och en liten stund senare så traskar det förbi två vildsvin vid våran parkering också (på bilden). Det tyckte grabbarna också var "coolt".




När "S" pappa kom sedan för att hämta honom så visade jag bilden på han från Caspers COOP inspelning, gissa om han blev snopen ha ha ha!! Riktigt förvånad och glad! Vilket sammanträffande ha ha! Det tyckte han var superkul! Han kände inte igen Casper nu då han vuxit så mycket sen då inspelningen var då -09! Så det blev mycket snack om dom dagarna som vi hade då. Jättekul faktiskt!

Nu skall jag sätta mig i soffan brevid Casper och fortsätta att se på filmen "Bee Movie" som går på kanal 5. Den filmen var faktiskt den första filmen Casper såg på bio -07, så det är lite kul :)

Ha det gott!

Kram kram

Världen är bra liten ibland!

Tänk vad liten världen kan vara!! Man blir riktigt snopen faktiskt. Idag så har vi Caspers klasskompis "S"här och leker :) Dom har längtat länge efter den här dagen hi hi! "S" hade t.o.m vaknat supertidigt idag just för att han vill leka hi hi! Hans pappa kom hit och lämnade av han, och jag har alltid undrat var jag har sett han tidigare ("S" pappa alltså).  Jag känner igen honom...men tänkte att ja det är väl någon man sett några gånger på stan liksom. Man går ju inte fram och frågar, ha ha ha!

Men idag, efter han lämnade S här så trillade slanten äntligen ner för mig! Jag gick fram till bokhyllan och tog ut fotografier från när Casper var med i COOP reklamfilmerna. Och visst DÄR var han!!! I knew it!! S pappa var en av dom i produktionen till COOP reklamerna, ha ha ha!! Jag VISSTE att jag hade sett honom någonstans! Snacka om liten värld alltså.

 

Ha det så mysigt ute i solskenet!

Kram Tess


Simskola

Hej kära läsare!

För någon vecka sedan så gick jag in på badhusets hemsida och ställde Casper i kö till simskola där. Han kan NÄSTAN simma, men behöver träna mer och få lite mer tips om hur man gör mm. Plus att det ofta är lättare att konsentera sig när det finns fler barn som också vill lära sig att simma. Det blir lite domino effekt :) Jag trodde ju att detta kanske skulle ta ett tag, då jag vet om att badhuset skall renoveras mm. Men ikväll så ringde dom! Dom hade plats för Casper :)

Så nu börjar han måndag 21 mars kl 17:30! Han blev överlycklig när jag berättade detta för honom, och han ville genast att vi skulle räkna hur många dagar det är kvar tills det är dags hi hi! När jag pratade med min mamma om detta så sa hon att det var tur han fick plats nu innan renoveringen. Hon har nämligen för sig att det skulle ta något år att renovera hela badhuset!! Aja.. tur eller ej, jag har en lycklig unge som ser framemot att kunna lära sig att simma ordentligt iaf. hi hi!




Ha en mysig fredag!

Kram Tess

Grillat ute för 1:a gången i år!

Hej kära läsare!

Vilket härligt väder vi haft idag!! Underbart med solsken som värmer jättemycket! Så himla underbart! Idag fick man riktiga vårkänslor, man önskade att man kunde hänga ut tvätten igen, höra grusknastret under fötterna på våran landsväg, känna hur det "doftar vår" och se alla växter och träd börja få liv igen, knoppar mm. Och framförallt...att GRILLA!!

Det bestämde jag mig för att vi skulle göra idag! Dock på våran engångsgrill, då våran stora gasolgrill fortfarande står i förrådet. Men det funkar precis lika bra!! Så jag började med att göra eget tunnbröd. Jag fick lite hjälp också av junior som tyckte det var kul att kavla ut brödet innan stekning :)



Tycker att det är mycket bättre att kunna göra maten själv från "skratch", då vet man exakt vad man får, plus att det inte kan bli färskare än så här :) Men det är klart, man skall ha både tid och energi till det också.

När vi hade gjort tunnbröden så gjorde jag inlagd ättiksgurka! Det var länge sedan som jag gjorde det (fast det är så enkelt), och det passar bra till tunnbrödrulle. Både min man och junior tycker att det är såååå gott!! Ja jag med iof. :) När jag hade gjort det så var det dags att fixa potatismoset också innan det var dags för att gå ut och sätta på grillen.

Jag trodde att vi hade grillkorv kvar hemma, men det hade vi inte. Så det fick bli att vi grillade falukorv istället, och det funkade lika bra det med! Det var jättemysigt när vi satt där och grillade! Det luktade såååå gott!!! Åh, lukten av grillat....mmm....som man längtat efter den doften!



Här har vi en kille som njuter för fullo :) Jag blev tokmätt på en tunnbrödrulle, medans Casper drog i sig två!!


Casper tyckte själv att det är EXTRA gott när man gjort allt maten själv, speciellt när han varit med och hjälpt till hi hi! Jag måste ju hålla med han :)
Så det har verkligen varit en supermysig dag idag <3 Hoppas det blir lika vackert och härligt imorgon också, måste titta på nyheterna sen när junior lagt sig :)



Kram från oss!

RSS 2.0