Sol och bad och grillparty!

Igår var det ju jättevarmt, varmare än idag känns det som, för idag fläktar det mer. Men igår, efter Danne hade hämtat Casper hos dagmamman så gjorde jag iordning kylväskan. Jag gjorde fyllda tunnbrödrullar med olika fyllningar och så hade vi med oss Galia melon, fikabröd och dricka.

Sedan när vi packat med oss alla badlakan och badkläder så åkte vi iväg till Gålö för att bada där. Det är jättefint där och hur långgrunt som helst med fin sandstrand och härlig sand botten! Perfekt att vara när man har familj.

Casper hade med sig sina snorkel saker, han ville minsann testa snorkla och hoppades på att få se någon fisk he he.



Jag njuter av stranden och familjen <3


Casper i full rulle med att snorkla och bada hi hi


Härliga väder!


Danne ligger och tar det lugnt i skuggan. Han kan inte riktigt bada än pga. hans stora sår på foten (som nu håller på att läkas)


Sötnosen kommer upp ur vattnet och väntar på att få en tunnbrödrulle


Happy family!


Här badar och leker Casper och jag


Casper skulle tvätta bort sanden från fötterna och benen, men ville även blöta ner håret igen också he he


Glada jag! Skönt att ha fått svalka sig en stund!


Coola prinsen <3


Sedan åkte vi hem, då det var dax att grilla. Vi bjöd in våran granne på middag också. Och han i sin tur hade med sig vin och öl. Så det var inte dumt alls att sitta på vår uteplats och äta gott och dricka gott! Man riktigt njöt!



Efter vi hade ätit och pratat lite så var det dax för Casper att gå och lägga sig. Jag gjorde iordning honom och läste godnattsaga. Han somnade nästan direkt efter det. Då gick jag ut till Danne och Jocke som var kvar på uteplatsen. Vi tog fram vårat spel Rummy och hade en liten spel kväll!



Ja det blev en ganska sen kväll, men det var trevligt! Idag är vi lite "slöa" och har väl sina orsaker till det he he! Men det har fläktat lite mer idag så det har inte känts lika varmt som igår då det inte fläktade så mycket. Men vi har iaf. varm och gott!


Kram Tess

Det blev inget badande idag.

Som rubriken säger så blev det inge badande idag. Jag och Casper for in till Haninge centrum istället. Skulle kolla efter skjorta och slips bl.a till min älskling, men det var snålt om det där, vi får nog åka vidare till andra ställen och kolla. Men Casper och jag hade en mysig stund iaf.

Han ville ju såklart in på Br leksaker och titta lite. Där inne så fick han köpa en Backogard (eller vad det nu heter ha ha ha) Sedan bara gick vi runt och tittade i affärer och småhandlade lite bara. Fixat naglarna har jag gjort också =)

Efter det så sa Casper att han var jättehungrig, så då tog vi in på McDonalds som middag istället för att laga mat vid spisen hemma i denna värme. Och våran lgh blir rent av skit varm när solen tittar fram!! Inte skönt! Så då unnade vi oss med en "Macedånkan" istället.


Casper inne i centrum


En hungrig kille på McDonald´s


Påväg till pendeltåget för att åka hem


När vi klivit av pendeln och var påväg hem så ville Casper ta på sig sina nya coola "Blixten McQueen" solglasögon =)


Här är mina fina naglar, är så nöjd så =)


Nu ska vi bara ta det lugnt här hemma. Casper kanske ska bada i sin pool på våran tomt för att svalka sig lite. Annars så väntar jag på att min kära fästman ska komma hem från jobbet sitt <3


Kram på er alla där ute i sommarvärmen =)

Mycket sol och bad!

Jag ber om ursäkt över att jag inte varit så aktiv den senaste veckan. Det är bara för att vi har sånt fint väder och då vill man inte sitta inne framför datorn så mycket. Det som vi mest har gjort är solat och badat, och haft det helt UNDERBART!!

Några bilder från igår! Casper träffade även tre kompisar som också badade i poolen =)







Simon och Casper leker


Thea och Casper


Efter ett tag så blev vi sugna på lite "snacks" och gick då till kiosken och köpte oss en varsinn pommestallrik och läsk


Sedan var det dax att plaska i och bada igen he he!


Det är roligt att hoppa i poolen från kanten! Visst är det ett "tjusigt" hopp hi hi!


Sedan går han upp och gör om detta, om och om igen. Det är tydligen väldigt skoj he he!


Då och då kommer han till mig och vill dricka lite eller bara "skvätta" vatten på mig he he


"king of the pool" he he! <3


Jag bara njuter och solar mest. Men jag går i och badar med Casper när det är för varmt på land förståss!


Efter badningen så gick vi hem och tog det lite lugnt en stund och tog på oss torra kläder. Sedan gick vi ner till affären och handlade lite middag. Jag skulle nämligen göra hemmagjord Nachotallrik (det är så j*vla gott!). Det är så simpelt att göra då man inte vill stå vid spisen så mycket nu  när det är hett både ute och inne he he (men jag klagar inte).

Sedan på kvällen så skulle jag bara gå ut och slänga lite sopor och träffar då våran granne och hans kompis från Norrtälje sittandes på hans uteplats och käkar. Då börjar dom bjuda på en "hutting" från Indien/Goa som Danne (kompisen) varit i för inte så länge sedan (kommer nu inte ihåg vad det hette)

Men det blev så att man "fastnade" där och stog och bubblade med dom och sedan så började dom bjuda en på starköl osv. så man blev lite salongs berusad he he. Sedan kom min älskling hem från jobbet och även han "fastnade" vid grannens uteplats och dom bjöd även han på öl. Jag tror vi gick in när klockan var runt 23.30!!! Tänk vad det kan hända bara man ska gå ut och slänga sopor ha ha ha!!

Här har vi våran granne och hans kompis Danne!


Så idag så vaknade inte Casper och jag förens kl 10.00!! Det var skönt! Vi har för en liten stund sedan suttit ute på min uteplats och käkat frukost i skuggan. Det ska ju bli +30 grader idag!!!



Nu ska vi snart gå ner och bada i poolerna igen. Måste ju passa på den lilla stund det är riktig sommar :-D

Ha det gott i sommarvärmen och glöm inte solskyddsfaktorn =)

Kram Tess

Nu har vi solat och badat i poolerna!

Nu har vi kommit hem efter att ha solat och badat i poolerna! Det har varit så himla skönt! Det tyckte Casper också, han kunde ju bada i ena poolen själv med sin badring (men översyn av mig självklart). Men jag hoppade i också när det blev riktigt hett. Det var många som var där och badade och alla var glada och glada barnskratt (det finns väl inge bättre än det)

Nu väntar vi på kycklingen som jag har i ugnen (bordskyckling med ris och currysås blir det idag), det gör inget att vi äter senare idag för vi är ju lediga imorgon. Så det gör ingenting om det blir lite sent idag.

Tänkte visa några härliga badbilder från idag =)

Här har vi precis badat i den största poolen!


Men sedan så gick vi till den "mellanstora poolen" som var mer lagom åt Casper!


Det är kul att kliva upp och hoppa i poolen igen he he!


Utsikten




Dax att "hoppa" i poolen igen he he


Sedan blev det dax att gå hem. Måste fixa middagen ju he he. Den blir lite sen idag, men det gör ingenting nu när det är lördag imorgon och vi inte behöver gå upp tidigt! Idag blir det kyckling med ris och currysås till middag. Det var ett tag sedan som vi åt det faktiskt.

Imorgon ska Casper och jag gå ner till poolerna igen och bada och sola hela dagen! Det ska bli sååå skönt! Och ta och köpa sig någon glass eller lättare lunch vid resturangen/kiosken.

Kram på er alla i sommarvärmen!

Tänkte bjuda på...

...en härlig champange bild från då min kära fästman och jag firade att vi i stort sett är färdiga med all införskaffning till vårat bröllop! Det är ju ändå många timmar som har lagts ner på detta och mycket planerande osv. Så här i veckan så gick jag iväg och köpte "våran" champange. Detta champange (mousserande vin) har vi alltid firat med när vi firar förlovningsdagar eller andra stora viktiga dagar osv.  Jättegod kall!!! Den ska vi även ha när vi ska skåla i champange på bröllopet. Det ger mer en personlig "touch" på det hela.

Så skål på er alla soldyrkare där ute =)




Kram Tess

Exakt 1 månad kvar idag!

Idag är det exakt 1 månad tills vi gifter oss hi hi! Helt otroligt! Det som är skönt är att vi är färdiga med allt, eller tja nästan allt iaf. Nu ska vi bara köpa en vit skjorta till Danne och slips. Och skor till Casper och mig, sen är det totalt färdigt med allting hi hi! Det är såååå skönt! Men det känns ändå som om man har glömt någonting bara för att det är så mycket som man har behövt tänka på att köpa in och fixa he he. Men jag längtar till vi ska ha träff med våran präst för att gå igenom det praktiska och sedan provsminkningen =)

Igår var vi och köpte Caspers 5-delar kostym (Skjorta, väst, byxor, slips och kavaj) och idag så var vi i stan och köpte sockerpasta till bröllopstårtan som jag ska göra.

Jag har faktiskt redan provat på att sätta på mig min brudklänning och sminkat mig och gjort mig iordning ordentligt med slöja och sånt. Det blev riktigt bra! Vi kommer att bli så fina tillsammans =)

Tyvärr så har jag inte bloggat varje dag nu när både vädret varit så fint och sedan så har vi fixat med andra saker som gjort att jag inte hunnit blogga så mycket.

Ha det så gott i värmen!


Kram Tess


En händelserik och rolig midsommarhelg!

Åh vad roligt det har varit denna helgen! Helt underbart (förutom regnet i fredags förståss he he). Igår så åkte vi till Nyköping och firade mina brorsöner som fyllt/fyller år. Dennis blev 14 år och Kim fyllde 17 år! Det är inte klokt vad tiden går fort!!! Camilla hade stått och bakat en massa goda "saker" som man igentligen inte skulle ha ha! Det var äppelpaj med vaniljsås, glass, negerbollar, bullar och andra kakor. När vi kom dit så fanns även Kims mormor och morfar där och Dennis mormor befann sig också där. En liten stund efter vi kom så dök även Kims moster med familj upp.



När det slutat att regna så gick Casper och Ronja ut och hoppade lite studsmatta, men dom blev ju förståss blöta så dom fick komma in och byta kläder sen. Casper fick låna kläder utav Ronja. Men man vill inte neka dom till att gå ut och hoppa när solen kommit fram, så vi visste att dom skulle bli lite blöta, men ibland kan det vara värt det he he.



När vi var hos Mange så ringde en kompis till han som är en bonde (om jag förstog det rätt) och den skulle i sin tur sälja oxkött. Han säljer halva oxar (fast då uppstyckade redan) för 27kr/kg!! Så vi och mamma o stallen ska dela på en halv oxe. Det är gott och jättebilligt!!

Efter vi stannat en stund så var det dax att åka iväg. Vi var tvungna att åka till Citygross och handla lite till middagen som bestog av varma mackor och pommes, något simpelt och väldigt gott! Mamma och Stallen fick min smörgåsgrill som jag vann på trekampen på sommarskoj. Dom hade ingen nämligen. Och vi hade redan en, så då fick dom den så dom slipper göra det någe mer i våffeljärnet he he!



Efter middagen så gick jag och prövade spikmattan som mamma hade köpt! Har alltid velat haft en själv, så jag får se när jag kan köpa en egen he he! Det är ju faktiskt många som tycker att den är fantastiskt bra och har hjälpt dom att må bättre på det ena eller andra viset....

Så nu fick jag äntligen pröva en, och jag är helt tagen av den! En sådan ska jag bara köpa någon gång =)



Man ska ligga i ca 15 minuter på spikmattan, och man kände att man blev "varm" på ryggen, för den drar ju igång blodcirkulationen ordentligt!  Men en sådan kommer vi att skaffa oss efter bröllopet.

Senare på kvällen så fick mamma en idé om att spela minigolf ute på Edanö. Det brukar vi göra på sommrarna när vi är här nere. Och det gjorde vi även när jag var liten, då åkte vi ut till Edanö och spelade minigolf! Det är faktiskt jättekul, och ett roligt sätt att umgås på tillsammans!



Go och glá men ingen kexchoklá ha ha!


Ibland blir det tråkigt att vänta, tycker Casper he he


Men sen så blev det hans tur att slå


När golfrundan var över så räknades poängen, och gissa vem som vann? Jo JAG ha ha ha! Jag brukar inte vinna på minigolf, men denna gången så gick det bra att spela hi hi. Så då återvände vi hemåt igen och jag var lycklig som få ha ha! När vi kom hem och hade lagt Casper i säng så blev det att vi satt uppe och spelade PLUMP (kortspel). Vi körde en omgång och den som vann var mamma. Sedan var klockan såpass mycket (över 24.00) så det var dax att gå och lägga sig.

Idag (söndag) så var det strålande sol och varmt ute! Helt underbart! Så vi passade på att åka ner till hamnen för att köpa glass. Emma och Thea ville följa med! Så nu tog jag årets första "hamn mjukglass" he he! Det är så mysigt att sitta där och äta glass i solen och titta på allt folk, hamnbodarna och båtarna som ligger intill där.



Efter vi ätit upp vår glass så gick vi bara en snabbis in i bodarna. Där fann jag ett par riktigt snygga badshorts till Daniel, så dom köpte jag till honom. Sedan så gick vi till hållplatsen för att åka ett "blå tåg" som Trosa har börjat med nu på sommaren. Den kan man gratis kliva på och åka runt i Trosa (som även är lättare för turister att ta sig fram på) Den åker runt Trosa och har olika stopp. Hela rundgången tar ca 1 timme. Så den skulle vi åka förståss och ungarna tyckte att det skulle bli kul. Emma och Thea hade redan åkt den en gång innan, men Casper hade ju inte åkt detta tåget innan, så det var ju spännande!



Alla barnen ville sitta längst bak i tåget!


Söta kusinerna!


Emma


Thea


Casper


Så söta kusiner!!! "Jag tycker om dig"


Sedan när vi hade åkt tåg i ca 1 timme så gick vi till hamnbodarna igen och kollade. Casper hittade en liten glasprydnad i form av en skorpion (för 5 kr) så den köpte han. Sedan åkte vi hem till Daniel som stannade hemma för att laga mormor och morfars dator som krachat. Och händig och duktig som min blivande man är, så fixade han den förståss! Så nu funkar allt igen <3

Nu så har vi ätit middag (grillat idag med potatissallad) och håller på att "smälta maten lite" he he. Ska om en stund åka hem, men vi vill vänta lite till för det kommer troligtvis vara "tjockt" på vägen hem. Alla ska tillbaka idag. Så vi avvaktar en stund till innan det är dax.


Kram Tess

Midsommar med bl.a regn och sumobrottning

Då har midsommaren gått förbi. Här var det mest regn hela tiden, med några stunders uppehåll emellanåt. Vi hade fint väder på förmidagen. Alla här hemma var "laddade" att åka till Västerljung som vi har som tradition. Detta blev vad jag hade på mig.

Lite rolig vinkel och genom spegeln he he


Vi åkte dit när klockan var strax efter 12 och det första vi gjorde var att passa på att köpa lotter till första dragningen på kobingot som började kl 13. Massor med folk var redan på plats! När vi hade köpt lotter till kobingot så fick Casper syn på en karusell som han ville åka. Så den ställde vi oss i kö för att åka. Allderless gratis var det också he he!

Självklart så sitter vi i en "Blixten McQueen kopp" he he


Efter detta så köpte vi korv med bröd, detta var våran lunch. Då när vi precis börjat äta så började det att regna massor!! Alla försökte ta skydd under tak och sina paraplyer.  Efter en stund så ringde mina föräldrar och sa att dom hade gått tillbaka till bilen för att hämta paraplyer och så möttes vi upp när det var dax för kobingo. Som tur var så hade mamma ett stort paraply som både hon, jag och Casper stog under. Tyvärr så vann vi ingenting på kobingot. Men det var däremot väldig "pratiga kossor" som befann sig där inne he he! Men när den ena "lade sin blaja" så var det på helt fel nummer! Jävla skit he he!

Sedan slutade det att regna och solen kom fram en liiiten kort stund. Då passade vi på att gå och ta lite lotter och köpa lite godis. Men vi vann inget. Det var mormor och morfar som vann 3:e pris, då man fick ett litet gosedjur. Dom hade vunnit tre styckna och dom fick Casper. När vi precis hade tagit lotter i alla lottstånd så började det att regna massor igen. Men då sa vi att vi åker hem och fikar istället, det var inge mysigt att gå där i det regnet och så hade vi ändå hunnit gått runt lite. För mer karusellåkningar, åka fyrhjuling och hoppa hoppborg var liksom inte något att tänka på då allt var genomblött!

Så vi drog oss hemåt och tog en midsommar fika här hemma istället. Mormor (min mamma) hade gjort en tårta i micron som vi var tvunga att smaka på, den var supergod!



När vi hade fikat klart och tagit det lugnt en stund så kom min syster och hennes familj förbi. Jag satt vid datan när dom kom och så hörde man bra "nu får mormor och moster ta och komma ut och titta på sen sak" he he. Och gissa vilken rolig syn vi fick när vi såg Emma och Thea så här



Emma och Thea hade på sig "sumokostymer" som Emma hade fått ifrån att ha sålt jultidningar i vintras. Men det är ju inte förens nu som man kan ta fram dom och använda dom he he! Både barn och vuxna kan ha dessa! Riktigt roligt var det! Som vi skrattade!!! Herregud, ha ha!



Sedan var det dax för morfar och Matte att ha på sig dessa ha ha ha!

Morfar, innan han "blåser upp" ha ha


Nu är han "färdig" ha ha


Sedan var det Dannes och min tur att vara sumobrottare he he!

Här klär jag på mig


Min blivande man ha ha


Blivande brudpar! Så tjusiga så he he


Sedan var det Caspers tur att bli "sumobrottare". Thea tog på sig den andra dräkten så att dom kunde brottas med varandra! Det var faktiskt så jäkla roligt! Man skrattade så att man fick ont i magen ha ha ha!



Här brottas det för fullt!


Båda två utslagna sumobrottare ha ha


Ja det var väldigt kul för både barn och vuxna he he! Men efter Casper och Thea hade brottats färdigt så var det dax att göra middagen. Det blev en ganska lung kväll sedan, vilket var skönt för att det regnade om och vartannat med små uppehåll hela dagen och kvällen. Syrran kom förbi en stund på kvällen när Casper hade gått o lagt sig för att spela lite Rummy kub som trevlig avslutning på denna midsommardag.


Kram Tess

Vilket "sommarväder"...

Åh så trött man är på allt regn!! Och inte nog med det så blåser det otroligt mycket ute! Idag har jag inte haft någon ork eller lust till någonting alls, har varit helt oinspirerad till någonting. Jag t.o.m gick och handlade pizza till Casper och mig bara för att jag inte ville stå vid spisen idag! Nä, det här vädret får en att bli seg och väldigt trött. Det ska vara SOMMAR nu, men istället för att ta på sig baddräckten och gå ner o sola o bada så tar vi på oss jackor och regnkläder/stövlar/paraplyer istället, fy sjutton!!!

Men jag fick ett gott skratt här hemma iaf. Casper hittade våran pannlampa och satte på sig den. Han ville att vi skulle släcka ner överallt i lägenheten, och ärligt talat så var jag från början inte så himla glad över att släcka ner det lilla ljus som man hade, men gjorde det för hans skull. Det blev ganska kul! För då fick han ju leda en och "lysa vägen" för en när man skulle gå någonstans. Det var faktiskt riktigt kul! Om någon skulle ha kikat in genom fönstren så skulle det säkert ha sett ut som om det var någon tjuv inne hos oss med ficklampa när vi smög omkring här ha ha ha!!! Tänk igentligen så lite det behövs för att allt ska kännas lite bättre. Det är bara att se det från barnens syn på saker o ting, man får ALDRIG glömma bort det.

Här är min sötnos redo för att smyga och lysa i lägenheten!



Innan vi gick till affären för att köpa pizza så ringde Caspers kompis Philip och ville leka med honom. Så vi bestämde att dom skulle få leka med varandra efter vi hade ätit pizza. Så när vi kom hem från affären så kände jag att jag igentligen inte ville gå ut i rusket igen, för man får "brottas" med paraplyet i blåsten, men självklart så går man =) Philip bor inte så långt borta, tar cirka 10 minuter att gå (iaf. när man har barn med sig som älskar att hoppa i varenda vattenpöl man ser he he) 

När Casper kom dit så skulle dom strax äta tacos, så det skulle Casper också få äta om han ville ha och var sugen/hungrig (Casper har det bra minsann hi hi). Sedan gick jag och "bråkade" med paraplyet och blåsten i regnet på väg hem igen. När jag kom hem så satt jag mest och surfade runt på internet och kollade på youtube.com och lyssnade på fina låtar osv. och pratade med blivande brudpar på ett bröllopsforum som jag är med i (som jag tidigare har nämt). Tiden går undan när man är på nätet och kollar runt. Så var det dax att gå o hämta mr. Lindstrand junior <3

När jag kom så hade ungarna precis satt sig för att spela ett dataspel från Lego som Philip hade! Casper ÄLSKADE spelet och ville knappt gå därifrån! Då sa Philips pappa att han skulle se om han kunde "få tag" i likadant spel till Casper, det var snällt! Sedan gick vi hem och gav Casper sin kvällsmat och "skickade han i säng" och läste saga. Nu sover han som en stock!

Nu har jag tv:n på (TV 3) och ska snart gå och kolla klart på filmen: Austin Powers in goldmember och få ett gott skratt!




Kram Tess

Mor och son fick varsitt första pris hi hi!

Idag har det varit "Sommarskoj" nere i lokalen, då alla barn och vuxna i området är välkomna. Där bjöds det på fika, korv med bröd och hamburgare. Det var även tävligar där, 3-kamp tävlingar för både barn och vuxna.

Innan vi gick ner dit så ville Casper vara lite "snygg" i håret. Han ville att jag skulle göra en tuppkam på honom. Han tycker att det är så coolt att ha det he he! Så det var bara att lyda lillemannen hi hi!



Redo att gå ner till lokalen!


När vi väl kom ner dit så var där några barn och vuxna! Allt var i full rulle he he! Casper ville börja med att göra 3-kampen. Och det första man började med var att kasta tre bollar i en hink på ett visst avstånd. Han fick i 2/3 bollar där! Efter det var det att kasta tre bollar i ett litet plank som såg ut som ett "clown ansikte" där man skulle träffa munnen och ögonen för att få poäng. Där fick han i en boll. Sista hindret var att kasta tre hästskor runt en järnpinne, och där träffade han alla tre! Min duktiga son hi hi!




Efter han hade gjort sin 3-kamp så var det dax för mig att göra min 3-kamp he he! Det var samma saker att göra som barnen gjorde, fast från mycket längre avstånd! Och när jag var färdig med det så gick vi och tog oss något att äta. Dom bjöd ju på mat och dricka där. Casper tog hamburgare och jag tog en korv med bröd!



I väntan på hamburgaren...


Här håller Eva på med hamburgarna!



Efter vi hade ätit upp så var där lite lek och bus mellan barnen. Lite spring i benen och glada skratt! Dom träffar ju sina kompisar på sådana här event, och även träffar nya vänner vilket är väldigt skoj!



Casper fick stå bakom disken och hjälpa Eva med hamburgarna som fler andra barn ville ha!


Strax efter detta så var det prisutdelning för 3-kampen! Caspers namn kom upp först, han blev 1:a ! Han vann första pris hi hi!! Riktigt roligt! Han vann en Harly Davidsson motorcykel (tyvärr bara en leksak ha ha ha)


När dom hade delat ut 1:a, 2:a och 3:e priset i barnens 3-kamp så var det dax för dom vuxnas prisutdelning i 3-kampen! Gissa vem som vann första pris? Jo JAG!!!! Ha ha ha!! Mor och son vann första pris i tre kampen hi hi! Jag vann en smörgåsgrill hi hi! Snacka om att man blev lycklig!!

Så när prisutdelningen hade varit så gick Casper och jag hem med våra priser hi hi!



Våra 1:a priser hi hi!


Här är vi! 1:A vinnarna idag he he!



Kram Tess

Jo jag kan dela med mig liiite hi hi...

Jag har ju varit så "hemlig" med att inte avslöja för mycket om vårat bröllop här. Men låtarna har vi bestämt att det kan vi dela med oss av, det blir iaf. inte samma sak när man står i kyrkan och hör dom. En annan akustik och stämning och allt det där är det ju i kyrkan =)

Inmarschmusiken kommer att bli: Mendelssonhs en midsommarnattsdröm.



Och som utgångsmarsch kommer vi att ha Ronja Rövardotter, vi vill ha den intrumentala delen. Så från 0.48sekunder in i låten så kommer den instrumentala "biten" vi vill ha. Den låten betyder så mycket för mig. Den handlar om "Familjen med upp och nergångar, men med en otrolig kärlek till varandra" och så kan folk reletera till den =)



Sedan har jag några låtar som jag vill ha mellan vigselakten, men det har vi inte bestämt någonting ännu om vilka osv.

Men detta kommer att bli så superbra!!


Kram Tess

Provsminkning!

Nu har vi bokat in en tid då jag ska bli provsminkad inför bröllopet! Åh det ska bli sååå kul!! Tänk att få bli ompysslad genom att bli sminkad, man behöver bara sitta och inte göra någonting mer än att ge sitt tycke om man gillar sminkningen/färgen osv. Det är en väninna till mig som ska utföra sminkningen. Hon är en utbildad Make Up artist och har jobbat som sminkös inom tv-produktioner bl.a

Vi ska faktiskt träffas samma dag som vi har möte med våran präst i kyrkan hi hi! Vi ska träffa prästen först och sedan efter det så är det "makeup time" ha ha!

Tänk, nu är det inte så lång tid kvar hi hi! Vilken fantastisk tid detta är! Och denna sommaren kommer att tveklöst bli den BÄSTA i mitt liv <3



Kram  Tess

Det är så skönt...

Det är så skönt, nu har vi bestämt vilka låtar vi ska ha i ingångs och utgångsmarschen i kyrkan! Det har inte varit lätt kan jag säga, det finns ju så otroligt många fina låtar. Som jag har haft lite "huvudbry" över detta ha ha ha! Men efter lite tips och ideér från andra blivande brudpar från ett bröllopsforum så har vi nu bestämt oss :-D

Har inte riktigt bestämt oss hur vi ska göra, om vi ska avslöja det redan nu eller om folk får höra det då dom är på plats...hmm...ja vi får se om jag bjuder på någon låt här sen hi hi

Hämtat "ny" cykel åt Casper

I förrgår när Casper kom hem från hans dagmamma så sa jag till han att Daniel skulle sätta på dom nya stödhjulen på hans cykel den dagen, så att han och hans kompis Philip kan cykla tillsammans. Och den cykeln har vi inlåst i cykelrummet i källaren. Men när Daniel och Casper gick ner i källaren för att sätta på stödhjulen, så fanns inte cykeln där!!!! Den har blivit stulen! Jävla idioter rent av!! Man blir ju så förbannad när dom rör ens barns saker! Och den cykeln hade ändå lås, men på någe vis har dom väl fått upp det ändå....*suck* Det var inte kul att berätta det för Casper. Man absolut HATAR att se den blicken i ens barns ögon!!! Besviken och ledsen...

MEN som tur var, så har vi ett par kompisar i Skarpnäck som hörde att Caspers cykel blivit stulen, och dom hade i sin tur en cykel som dom ville ge till Casper. Det är Lasse och hans fru Eva som gav den till honom. Casper var ju Lasses "chef" när han stog och sålde lotter åt föreningen "Stulen Barndom" he he (då det var loppis).

Lasse ringde mig idag och berättade detta, och Casper blev ju överlycklig! Så vi åkte till Skarpnäck här ikväll och hämtade den hos dom! En jättefin cykel faktiskt! Dom är helt underbara dessa människor!! Det finns inte många som är som dom! Och nu så är det bestämt att dom också ska komma på vårat bröllop i sommar! Lasse sa " det är ju klart att vi ska komma på bröllopet i sommar, man kan ju inte missa när chefen ska vara ringbärare" säger han på sin riktiga stockholmska dialekt hi hi! Allderless underbart =)

Här är Caspers "nya" cykel =)



Kram från en lycklig mamma

Ringt och pratat med våran präst idag...





Idag har jag ringt och pratat med våran präst, en kvinnlig präst! Vi fick papper för några veckor sedan om vem som är våran präst och vem som jobbade som vaktmästare osv.

Tiden går och jag har tänkt att ringa till prästen några dagar nu, men har alltid glömt bort det och när man väl kommer ihåg det så är klockan för mycket för att ringa. Men idag så kom jag ihåg det! Hon lät urgullig i telefonen!! Hon sa att vi måste ha haft tankeöverföring, för att hon sa att om inte jag hade ringt henne så hade hon ringt mig inom 15 minuter ha ha ha! Lite komiskt tyckte vi båda två he he!

Men åh vilken lättsam präst vi har! Hon hade en såndan söt liten röst =) Hon var 68 år gammal och bor i Stockholm, men hoppar in ibland som "extra personal" under sommrarna.

Så nu har vi bokat in vårat "kyrkmöte"! Det känns superbra och det känns mer och mer verkligt allting! Det som annars har kännts så "långt ifrån" kommer nu med stormsteg he he! Vi fick även svar på vissa frågor som vi hade, så som om man fick fotografera och filma i krykan under vigseln. Och det sa hon att det fick man absolut göra! Det var ju VÅRAN stora dag och då "ska" man få ta så mycket bilder och filma så mycket det bara går, sa hon hi hi!

Sedan pratade vi lite om hur länge jag och Daniel hade varit tillsammans och hur gammal vår son är osv. och hon tyckte att allting lät så underbart hi hi!

Vi ställde även en annan fråga till prästen som vi varit lite "oroliga" över, och det gäller överläming. För jag vill bli överlämnad av både min pappa OCH av min plastpappa samtidigt, då vi vill att dom ska gå på varsinn sida om mig. Och det gick såå bra så! Hon sa att man ska vara glad över att ha två pappor, det är inte många som har det, sa hon och fnissade lite! Hon verkade vara lite "busig" sådär, med en stor måtta charm hi hi! Men jag berättade ändå lite av vår familje historia om varför jag ville ha det så. Och hon förstog precis, vilket kändes väldigt skönt!

Så nu är man så otroligt lycklig över att man har fått en sådan UNDERBAR präst! Känns helt fantastiskt! Man "klaffade" så himla bra ihop!


Kram från en lycklig Tess

Idag har Casper suttit i telefon...

Jag har tänkt länge att det snart är dax att lära och ge Casper en liten lista med några telefonnummer på till t.ex mormor o morfar, farmor o farfar och även 112. Han börjar bli så stor nu så att han kan ju alla siffrorna (har iof. kunnat det länge nu, men inte att han fått använda telefonen själv).

Så idag har jag gjort en liten lista men några telefon nummer till nämrsta släkten och även till 112. Han vet vad som gäller för att han ska få ringa 112, det började jag tala om för honom när han var yngre t.o.m, så det vet han om. Men det är ändå bra att ha IFALL det skulle råka inträffa något som gör att varken jag eller Daniel kan ringa 112 (peppar peppar ta i trä..)

Så ni kan ju tro att han har suttit i telefon mest hela dagen idag efter han kom hem från hans dagmamma ha ha ha! Han har ringt till mormor och morfar flera gånger och så har han ringt många gånger till sin bästa kompis Philip och farmor o farfar med, om vart annat ha ha! Så nu sa vi att han får "hejda" sig lite hi hi. Men han känner sig ju så stor nu ju =)



Annars så har det väl inte hänt så mycket idag, mest tagit det lugnt och skönt. Hämtade ut ett paket på posten som jag fick idag. Det är till bröllopet. Det är redskap till bröllopstårtan som jag ska göra hi hi



Ska bli sååå kul att få göra våran tårta, jag längtar redan nu tills jag får göra den ha ha ha! Men jag får vänta några veckor till bara, sen så är det dax hi hi!

Till middag idag blev det ugnspannkaka med bacontärningar i. Det har inte jag gjort på evigheter! Och vi hade bacon tärningar i frysen som höll på att gå ut, så då ville jag göra något med tärningarna, och då blev det detta! Det var jättegott!!





Kram Tess


Somrig sylt på 5 minuter!



När Caspers farmor och farfar var här så fick jag några recept på olika maträtter osv. Farmor vet ju att jag samlar på recept och tycker att det är kul att baka och laga mat mm.

Så idag har jag gjort jordgubbssylt! Och den är verkligen busenkel att göra!

2 kg frusna jordgubbar
1 kg syltsocker

(Men jag köpte varken frysta jordgubbar, och inte 2 kg heller. Jag köpte färska jordgubbar 500g, så var det ju bara att tänka rätt och ta måtten efter det.)

Tina jordgubbarna och blanda med sockret. Koka i 3 minuter och skumma av sedan. Fyll på varma i väl rengjorda burkar.



Detta blev jättebra och är mitt tips till er från mig idag hi hi!


Kram Tess

Fick en ros <3

Helt plötsligt innan middagen, så kommer min älskling och ger mig en ros! Helt oväntat! Han sa " Det är för att jag älskar dig! Och du är mitt liv".   Åhhh.....visst smälter man hi hi!!!



<3 Jag älskar dig Daniel så mycket, så att det inte ens går att beskriva med ord!! <3

Puss puss Tess

En liten händelserik dag...

Idag är det sista dagen som man kan springa och rösta. Det gjorde jag efter att jag hade käkat frukost och gjort mig iordning. Idag lös ju solen, och det var ju inte en dag försent tycker jag he he! Så nu så kunde man klä sig lite lättare och snyggare också hi hi!




Det var jag och Casper som gick ner till vallokalen. Casper tyckte att det var spännande he he! Jag tänkte att det kan ju vara bra och visa barnen hur det går till och lite om varför man måste göra detta (i lite enklare förklaring då he he). Daniel ska gå ner senare innan dom stänger här och rösta.

Så efter vi varit där och röstat så gick vi hem igen. Strax efter vi kommit hem så ringer Philip och vill leka med Casper. Så efter ungarna hade pratat med varandra så fick jag och Marie ta över he he! Casper ville leka hemma hos Philip, och det var okej för Marie. Men hon skulle bara till våran närbutik först och handla lite, så då bestämde vi att vi kunde träffas utanför butiken istället, så kunde Casper sedan följa med dom hem sen igen. Och jag skulle ändå kolla vad flintastekarna kostade här nere i butiken (men det visade sig att dom kostade 59:90kr/kg så aldrig i livet att jag köper dom) Men men, jag följde dom en bit påväg hem igen sedan och sade "hej då" till Casper och gick vidare hem till mej.

Jag sade då till Danne att vi får åka antingen till ICA Maxi eller till COOP för att dom har billigare flintastekar! Och det höll han ju med om. Men innan vi åkte så tittade Danne till sitt sår på foten och det såg inte bra ut alls!! Han har haft ett sår på foten i någon vecka nu utan att det blivit bättre (har troligtvis suttit en fästing där och så har det kliat och så har inte hela fästingen kommit ut och då blivit rött och inflamerat osv.) Så jag gav Danne telefonen och sade att han nu var tvungen att ringa Närakuten. Vilket han gjorde och fick tid där kl 16:20 idag. Så det var ju bra!

Men vi åkte och handlade först! Det blev att vi åkte till COOP och handlade. Där kostade iaf. flintasteken 29:90kr/kg och det är ju MYCKET bättre!!



Sedan var det dax att träffa doktorn. Så nu ska Daniel äta kåvepenin i 10 dagar, just för att  IFALL han har åkt på borrelia också, och så ska han badda såret med alsolsprit på stora kompressorer så att det är blött hela tiden och att allt "sugs ut" :S Låter lite äckligt, men man har ju inget val ju...Aja, det ska nog bli bra det med tillslut, tycker bara så synd om Danne för han har ju ont där....

Efter detta så åkte vi och hämtade hem Casper från Philip. Dom hade haft det jättekul och Casper ville knappt gå hem he he! Men vi sa att dom kan få leka med varandra imorgon också, för att imorgon är dom lediga från dagmammorna. För alla dagmammorna i vårat område är på möte med deras chef hela dagen nämligen.

Sedan åkte vi hem och plockade upp varorna och började smått med att fixa middagen. Danne står just nu och grillar hi hi!! Men jag var så himla sugen på någonting nu innan maten, så jag tog mej en grapefrukt. Det är faktiskt gott ibland! Ja jag vet....man ska inte äta något innan maten, men man blir inte så mätt på en frukt hi hi!



Ja det var nog allt för idag iaf. blev inte så mycket gjort hemma som det igentligen var planerat att göra he he! Men det kan vi ta imorgon. För Danne kommer att bli hemma imorgon för att kunna köpa sin medicin och kompressorer osv.

Och vill ni veta något roligt? Mina föräldrar kanske hänger med till Italien nästa år! Vi ska ju ta oss dit för att fira min 30 års dag. Och mamma fyller 60 år nästa år i januari och har pratat om att hon vill åka iväg då någonstans. Och så sa hon att det skulle inte göra någonting att vänta någon månad då till maj för att åka till Toscana med oss istälet hi hi! Så vi får se om vi får lite sällskap med ner dit, det skulle ju vara roligt i så fall hi hi!!

Här är jag i min sommar outfit idag



Nu ska vi äta!


Kram Tess






Idag har farmor och farfar åkt hem...men åh så skoj vi har haft!

Imorse åkte farmor och farfar hem till Skåne. Ulla (Caspers farmor) börjar att jobba på måndag igen och ville då ha en hel dag hemma innan hon går på och jobbar, vilket vi förstår!

Men vi har haft det så himla skoj när dom varit här!!! Jättemysigt har det varit! Tyvärr har ju inte vädret varit det allra roligaste, men sällskapet har det verkligen inte varit någe fel på hi hi!! Ätit god mat varje dag och haft det så lyxigt he he!

Casper med sin farmor!


Här äter vi t.ex en variant av "flygande jakob", våran närbutik hade inte alla ingredienser till en "riktig" flygande jakob" så farmor gjorde en liten "specialare". Men det blev såååå gott!!! MUMS!!!


Varje kväll har vi suttit och spelat kortspel och Rummy (sällskapsspel) och haft något gott att dricka! Åh herregud som vi har skrattat alltså, ha ha! Ja det har varit så mysigt och roligt att ha haft dom här i några dagar. Synd bara att tiden gick så fort! Men vi träffas ju igen om några veckor då Daniel och jag gifter oss ju hi hi!

Här sitter vi och spelar Rummy, ett sällskapsspel där man ska tänka ut siffer kombinationer. Så koncentrationen är på hög nivå hi hi!


Här håller farmor på att blanda kort till Plump som vi spelade! Som ni förstår så skrattade vi massor, mest hela tiden. Man märkte verkligen att man hade några magmusker kvar, för det gjorde så ont inbland när man fick riktiga skratt attacker och tårarna bara sprutade ha ha ha! Tänk att det kan bli så roligt av att spela lite spel och vara i gott sällskap hi hi!

 

Igår kom även farmors kusin Åsa hit på middag! Det var jätteroligt och trevligt! Vi var ju hemma hos henne och hälsade på förra sommaren i Sundbyberg, men hon har aldrig varit här och sett hur vi bor. Så nu äntligen så blev det äntligen "slag i saken". Daniel gick och mötte upp henne vid pendeltåget.

Hon är så himla go och snäll! Men det märkte vi ju redan förra sommaren hi hi! Igår när hon kom så fick vi en blomma av henne också. Super gulligt!



Med en liten trollslända i hi hi!


Till middag blev det rökt fläskfilé med potatisgratäng och sallad!


Efter den goda middagen och lite "catching up" med varandra så förflyttade vi oss in i vardagsrummet och visade Åsa lite bilder och min blogg osv. som hon sedan skrev ner webbadressen på papper så hon kan gå in på sin dator hemma och kika om hon vill.



Åsa och jag hi hi! Ja vi hade det roligt!! Detta ska vi absolut göra om!


Casper ville givetvis vara med också he he!


Tiden gick fort även denna kväll, och så var det dax för Åsa att åka hem till sig. Jag och farmor följde med henne till pendeltåget. När vi kom fram så var där ett tåg inne som precis skulle åka, så Åsa fick springa till tåget för att hinna med (vilket hon gjorde). Men det var superkul att hon kom på middag hos oss. Danne och jag sa efteråt att vi ska bjuda hem henne oftare till oss på middag, eller bara börja umgås mer =)

När vi kom hem igen så gjorde vi iordning Casper för sängen och läste godnattsaga. Sedan när han somnat så var det dax för lite spel igen, det var ju dock sista kvällen innan farmor och farfar åkte hem! Det blev att vi spelade både Plump och Rummy!

Jag och Daniel på våran ballkong. Vi tar små pauser från spelandet ibland, så att farmor och Daniel kan få röka.


Skål skål!


Här sitter man redo och beredd på att fortsätta spela Plump hi hi!


Innan alla satt sig igen, så tar farmor och jag kort på varandra ha ha ha! (fotonörd som man är hi hi)



Ja det var väl allt att berätta just nu. Ska snart börja dammsuga och sätta på en maskin tvätt och vara duktig he he! Men dessa dagarna har varit TOPPEN!

Tack för allt, farmor och farfar!!!

Kram Tess

Toscana, Italien

Nu har vi bestämt oss för vart vi ska åka på våran hotell cheque (den man får 3 nätter för 2 pers i europa). Man fick ju välja bland 600 hotell, men nu så har vi valt att åka till Toscana i Italien.

Vi ska åka iväg i maj nästa år och fira mig när jag fyller 30 år! (denna checken gäller till 31/12-2010)

Det blir till det här hotellet "Villa Marcello hotell" i San Vincenzo/Toscana



Härlig frukostbuffé!


Hotellet har även en egen privat sandstrand som man kan gå ner och bada på. Och där brukar dom ha en massa vatten aktiviteter och olika vattensporter för hela familjen! Visst låter det bra?



Detta ligger inte så långt ifrån Pisa heller dit billiga flyg från RyanAir går till. Så vad säger ni, detta är väl inget dåligt ställe att fira sin 30-års dag på med sin älskade familj <3


Kram Tess

Lyckokakor

Idag har jag varit duktig. Jag har både tagit hand om tvätten och bakat hi hi! Först på morgonen så gick jag till biblioteket med Casper för att lämna han där. Dagmammorna skulle nämligen träffas där.

Sedan åkte Caspers farmor och farfar iväg för att titta på farmors farbrors och hans frus nya lägenhet i Sundbyberg. Då passade jag på att tvätta och fixa lite här hemma, och Danne jobbade. Så efter tvätten blev färdig så började jag att göra smeten till lyckokakorna/fortune cookies!

Jag ska nämligen ha dom på mitt bröllop i sommar hi hi! Så detta är lite "förhandsvisning och skvaller" ha ha!

Jag har prövat att göra lyckokakor på ett annat recept än det jag använde nu, och det funkade inte alls...det liknade ingenting och var bara att kasta i soporna!!
 
Men nu så gick det hi hi! Det är ju lite "jobb" med dessa kakorna för man ska ju inte bara baka dom utan man ska ju även skriva alla dessa lyckoönskningar på lapparna också som ska ligga i kakan!
Men nu är dom iaf. gjorda och jag är jättenöjd med dom! Det kommer att bli såååå lyckat på mitt bröllop, med tanke på alla dessa lyckokakorna ha ha ha!




Kram Tess

Farmor och farfar är här =)

Igår kom Caspers farmor och farfar hit till oss! Dom ska stanna i några dagar innan dom åker hem till skåne igen. Dom har farit ut på en liten mini semester. Jättekul att dom kom hit!!! Det är alltid lika roligt att träffas! Igår så kom dom medans Casper var hos dagmamman, så när det var dax att hämta hem honom så följde farmor med! Gissa om han blev glad! Han bara skrek "Faaaarmooor" och kom springandes mot henne och gav henne en stor kram! Helt överlycklig var han hi hi!

Fort hem hade han också, han ville ju träffa farfar med ju =) Så när han kom hem så sprang han in till farfar och satte sig i hans knä på en gång! Som sagt, det är jättekul att dom är här! Dom tycker ju nu att Casper är så stor och har vuxit mycket, vi ser det ju inte på samma sätt som dom gör. Men dom har ju rätt....Casper är en stor och duktig kille nu, inte någon liten bebis längre. Tiden går så otroligt fort! Lite för fort ibland kan jag tycka he he!

Det var inte länge sedan som han var så här liten (här är han ca 5 månader gammal och var ALLTID glad, nästan aldrig en ledsen unge. Kortet är taget av en riktig fotograf):


Och nu är han 5 år och ser ut så här:


Som sagt...vad ska man säga...tiden går så fort! Och jag har stor förståelse att farmor och farfar tycker att han är stor iom. att vi inte träffas så himla ofta! Men det är så kul att dom är här tycker vi allihop!


Kram Tess

Den här vill jag ha!!!

Igår så hittade jag en sak som jag verkligen vill ha! Men den är lite dyr ca 799:- kostar den! Men den vore perfekt då man vill ha lockar och fint hår. Jag ska ha lockar när jag gifter mig och den här hade ju varit jättebra! Men denna är ju bra om man vill pröva göra lockar hemma själv!



Visst verkar den bra hi hi!

Något annat som jag också har fått upp ögonen för är denna Marabou sommar limited edition med jordgubbar i! Det är många som gillar den! Och den choklad fantast som jag är, så måste jag ju också pröva smaka den!



Kram på er i värmen

RSS 2.0