Äntligen ensiffrigt!!

NEDRÄKNING! Tänk att jag äntligen är nere på ensiffrigt tal, från att ha gått på tvåsiffriga tal sååå länge!! Idag är det endast 9 dagar kvar till BF!! Så hon kan ju välja att titta ut precis när hon vill egentligen <3 Alltså detta är ju bara så spännande som det kan bli!

Idag kollade jag vad som gällde på Nyköpings BB (på deras hemsida), och vad dom stog för och vad dom rekomenderade att packa ner och ha med sig. Skrev även ner förlossningsavdelningens telefonnummer som Danne får ringa till när det börjar närma sig. Har ju inte fött barn i Nyköping tidigare, utan var ju då i Södertälje när Casper föddes (där det var askasst, inget jag rekomenderar folk att åka till!!!)

Sedan så har vi ikväll även tagit in vaggan in till vårat sovrum, och imorgon monterar vi in bilbarnsstolen i bilen. Då är vi redo och klara när det är dags och slipper tänka på allt sånt småfix runt i kring :)

Åh det ska verkligen bli så mysigt, och jag längtar så jag spricker nästan he he! Hoppas bara på en bra förlossning, som är relativ snabb. Det gick ju ganska snabbt när det var dags för Casper att komma till världen. Vi kom ju in på Södertälje BB kl 18:50...och kl 23:25 var han ute :)





Kram Tess


Man mår som man mår...

Usch vad jag mår konstigt nu varje dag...mår liksom illa så fort jag rör mig. Skitjobbigt! Vet inte om det beror på att allt trycker på i magen på något vis som gör att jag mår så? Men jag har inte spytt iaf. det är alltid något. Lite halvont i magen har jag, men inga förvärkar eller något sånt...utan lite ont bara som kommer och går. Spelar ingen roll om jag äter mildare mat eller dryck, har ont/molande ändå. Inte ens Verum hälsoyoghurt hjälper, som annars brukar vara väldigt bra för magont.

Tanken var att jag skulle ha dammsugit och torkat golven idag. Men jag klarade bara av att fixa disken och att dammsuga, för sen mådde jag så illa så att jag var tvungen att sluta. Katten har fällt så mycket hår nu efter att han blivit kastrerad, så därav vill jag dammsuga ofta (då mannen är allergisk).

Idag när Casper kom hem från skolan så var det lek med kompisen Erik (stora Erik som vi säger, då det finns två st Erik här på området som är Caspers kompisar) Stora Erik är något år äldre än Casper, och dom har tränat Judo ihop och går på samma skola. Efter någon timme kom han hem och åt lite rester från igår, vilket var korvstroganoff. Sen for han ut igen på sin sparkcykel! Då skulle han plinga på lilla Erik och fråga om han skulle ut och leka, för stora Erik skulle göra läxor. Så då lekte lilla Erik och Casper ute i några timmar.

Så började det tillslut att regna!!! Åh fy så jäkla trist! Och jag kom på att Casper inte har några stövlar som passar! Fasen! Måste ut imorgon och köpa ett par till han, då det tydligen skulle bli sånt här skitväder resten av veckan. Regnkläder har han, men tygskor i regn är inte lika lyckat...

Så kom han in kl 18 för att göra sina läxor. Och jag såg att han var hängig och han sa att han hade ont i huvudet...stackarn :( Han var trött, så ikväll blir det tidigt för han i säng. Nu sitter han och Daniel och tittar på filmen Tintin, som Casper köpte igår, och slöar i soffan innan det är läggdags. Den här filmen är jättebra!! Kan verkligen rekomenderas :)



Kom även att tänka på att det idag är endast 13 dagar kvar tills beräknad BF! Fattar inte att snart har vi våran bebis i famnen...men jag längtar som tusan! Nyfiken på hur hon ser ut och vem det är för en liten person :)



Kram på er där ute!

Skit natt

Usch så jäkla slö man varit, både igår och idag! Gillar inte alls det här....känner mig lite hängig och är lite "knas" i magen också :( Kanske är något litet skit man åkt på (rent ut sagt). Fötterna har svullnat på mig och är full i vätska, så nu när man ska gå ut så är det Foppa skor som gäller för mig. Och det känns ju inte alltid så jätteroligt. Men vad ska jag göra, det är ju ändå snart dags för våran bebis att titta ut :)

Nätterna tar död på mig, vaknar allt i från 5-8 ggr pga. kissnödig, halsbrännan, hosta eller kräkas. Har gått flera månader utan en hel natts sömn, så det kanske inte är så konstigt att man nu är trött och slö utav sig...? Och inatt så var det ett rent helvete, rent ut sagt! För igår kväll så såg Daniel och jag att jag hade slut på mina halsbrännetabletter, och allt var sängt!!! FAN! Åh så ledsen jag blev, jag var så arg och besviken på mig själv för att jag inte hade bättre koll.....och så visste att jag inte skulle få sova något speciellt. Och min älskade försökte trösta mig och tyckte så synd om mig. Han tycker ju också att det är jobbigt att se mig gå runt och må såhär...det är min älskling det <3

Och tillråga på allt så kom även junior in till oss inatt för han hade en mardröm :( Stackarn! Så det slutade med att ingen av oss fick en ordentlig godnatts sömn. Nåja nog tjatat om detta. Det är som det är, men vi ska snart ner på stan och köpa medicin mot halsbrännan och mer medicin mot hostan.

Igår så kom Danne hem med sin födelsedagspresent som han fick av mig och Casper! Han skulle nämligen få köpa en cykel från Jula. Så nu har jag en lycklig gubbe hemma som ska ut och cykla tillsammans med junior snart :) Det ska bli deras "far och son" tid tillsammans själva, då mycket är så fokuserat på vad som kommer hända snart, med en till liten i familjen mm.



Igår så var jag även så trött och för slö för att stå vid spisen och laga mat, så jag och junior gick till Thai vagnen och köpte hem mat därifrån. Åh så gott det var!!
Friterade räkor m. ris och sötstursås


Thailändska vårrullar m. ris och sötsur sås tog jag! Då jag älskar deras vårrullar och fick mig att längta tillbaka till Thailand :)




Måste ju även berätta att jag igår blev lite nervös när jag väntade hem Casper från skolan. Det är ju så när man "klipper banden" lite när han fixar att cykla hem själv efter skolan. För man har alltid "tänk om..." eller "oj så lång tid det tar...vad har hänt". Tror det är många som känner igen det där, när man börjar låta sina barn få ta sig till och från skolan själv då dom börjar bli stora och är redo för att ta på sig sånt ansvar att fixa detta.

Men så igår så tyckte jag att det hade tagit sådan tid, och var redo att gå ut och leta rätt på han. Men då kom han precis när jag höll på att klä på mig ytterkläderna. Och det första han säger: "Hej mamma! Jag har en överraskning till dig!" och log med hela ansiktet mot mig. Och innan jag frågade honom om varför han kommit hem så sent, så frågade jag vad han hade för överraskning. Och då sa han att han hade stannat vid en glänta för att plocka Tussilago till mig! Och så tog han fram den lilla söta buketten och gav till mig. Men lilla hjärtat alltså!! Inte kunde jag skälla på honom då inte, han blev förlåten direkt ha ha ha!
Men han frågade sen när jag hade satt dom i vatten om jag hade blivit nervös när han inte kom hem direkt. Och då svarade jag honom.....ja liiite bara, och så log vi båda :)




Det är min pöjk det, hur gullig och go som helst! Fast....jag vet att det bor en riktig liten busunge i honom också *s*




Kram Tess

Fyndat lite igen

Ja då har man varit iväg på barnbasaren i Vagnhärad! Det är ju alltid spännande och roligt att åka på sånt, man kan ju fynda jättebilligt! Jag hittade faktiskt lite fynd som jag köpte och behövde.

"Tummen" babygym från Rättstart fick jag köpa för 100kr (dessa kostar 699:- i butik!)



Sen så blev det lite fler babykläder, jag handlade lite strumpbyxor, strumpor, täcke och solhatt. Sedan så gick mamma och syrran loss på resten av kläderna ha ha ha! Så allt detta kom jag hem med tillslut :)



Alltid kul att fynda, och väldigt ekologist/miljövänligt blir det att handla så här :)

Nähe nu ska jag fortsätta att fixa här hemma innan alla gästerna kommer och ska fira älskligen som fyller år idag! Casper och jag firade Danne imorse med lite paket, blommor och skön sjungande sång ;-)


Kram Tess

Fullt ös

Ja det var inte mycket vila denna fredag inte. Fullt ös från morgon till kväll :) Började med att försova mig på morgonen, vaknade 7:45 och junior börjar skolan 8:30! Oj oj oj...så det var bara att sätta fart på en gång med att göra frukosten och packa hans väska med gympakläder och lägga ner en frukt mm. Inte den bästa starten på dagen, hatar att stressa på mornarna!

Men så cyklade han iaf. iväg 8:15, så det gick fort ändå :) Hann precis stänga dörren innan min mamma kom förbi (där stog jag i nattlinnet fortfarande och håret var som ett fågelbo). Men det var bara för mig att göra mig iordning, för kl 8:45 skulle vi lämna Findus till veterinären. Findus fick sådana fina komplimanger där inne av en veterinär. Hon tyckte att han var så stor och fin! Och så gillade hon hans kinder!! Hon förklarade att hankatter som inte kastreras får sådana härliga kinder (och så visade hon). Tyvärr så försvinner dom efter kastreringen. Så hon klämde på hans kinder precis som folk brukar göra på sina bebisar med stora goa bebiskinder, he he.

Sen åkte vi och handlade lite på Ica och så åkte jag hem och åt lite frukost. Vid lunchtid så åkte jag ner på stan med mamma och Stallen för att luncha med dom på Punchkällaren. Dagens lunch bestog av helstekt filé med potatis och kantarellsås! Riktigt gott!!

Efter det så åkte jag hem igen. Fick ett telefonsamtal av en av Caspers klasskompisars mamma, att Casper inte hade följt med denna klasskompis hem efter skolan (som vi hade bestämt redan igår). Utan att Casper hade gått hem till en ANNAN kompis istället!! Så det var bara för mig att gå ut och gå till denna kompisen och hämta hem Casper (som fick en liten avhyvling, för att så gör man inte). Så fick han ringa till sin klasskompis och be om ursäkt, för denna klasskompis hade ju självklart blivit ledsen...

Vi var hemma en liten stund, för sedan kom min syster och hämtade oss för att åka till Animalen för att få hem Findus. Allt hade gått så bra med Findus och inga problem överhuvudtaget :) lite groggy var han ju dock, men det var ingen fara tydligen. Fick bara inte ge han mat direkt när vi kom hem...utan det skulle han få lite på kvällen isåfall (vilket han fått nu och åt med god aptit).

Fick på posten beskedet om att mitt paket från Jotex hade kommit, och kunde hämtas ut på Konsum efter kl 16. Så vi gick ner på stan för att hämta ut det paketet. Plus att vi köpte biljetter till Diggiloo konserten som kommer vara här i Trosa i sommar, med en massa kända artister mm. (två barn under 14 år går in gratis, så Casper och våran bebis går in helt gratis) Vi fick rabatt på biljetterna då vi har Trobo som hyresvärd :)



Sen var Casper hungrig, och jag kände att jag inte skulle orka att stå vid spisen idag. Så vi gick till Krilles där han fick en korv m. mos och jag tog en korv m. bröd (då jag fortfarande var mätt efter lunchen). Sen gick vi hem och jag började med gardinerna och stängerna. Såg att tagen till stängerna var för stora, men dom skulle Stallen slipa ner till mig så dom passar. men jag ville ändå se hur gardinerna blev, så jag tog ett snöre som lina och satte upp dom provisoriskt tills stängerna är klara. Och det blev jättefint tycker jag!



Köket



Vårat sovrum



Så nu ska jag inte göra någe mer ikväll, är riktigt trött och mina fötter är svullna. Väntar på att Danne ska komma hem från affären som köpt lite fredagsgottis till oss alla att ha framför TVn en stund.


Titta vad Casper och jag hittade idag. Visst blir man glad!




Ha en riktigt mysig fredag kära läsare!
Kram Tess

Njuter!

Men vilket skönt väder vi har!! Man blir så himla glad och energin sprudlar :D 16-17 grader varmt i skuggan! Det är inte dåligt det :)) Jag gick ner på stan vid lunchtid idag, och gjorde lite ärenden, som att gå in på apoteket och köpa hem fler järntabletter mm. Sen gick jag ner mot hamnen, men stannade till på Cafét Tre Små Rum. Jag var lite hungrig och köpte min lunch där, och satte mig ute på deras uteservering. Det var så lugnt och fridfullt! Solen värmde i ansiktet och man hörde fåglarna kvittra och en fjärill såg jag idag också! Det var några fler som satt ute och lunchade i solen, alla är så glada och trevliga :)



Efter en härlig lunch i solen, så gick jag en promenad ner mot hamnen. Det är så mysigt och underbart där nere. Det luktar riktigt hav och måsarna skriker och hör kluckandet från vågorna som sakta rullar in. Så rogivande! Ur rökeriet så luktade det rökt fisk! Åh vad jag längtar till att få äta rökt fisk och skaldjur igen :) Men snart så!




Kram Tess

Lugn och skön morgon

God morgon på er!

Hoppas att ni sovit gott, för det har jag gjort. Eller nja, jag vaknar ju stup i kvarten för att springa och kissa eller av att halsbrännan gör sig tillkänna (som jag knaprar tabletter för). Idag vaknade junior före klockan skulle ringa! Det är som sagt inte så ofta det händer :) Så han fick en lugn morgon med en stund framför TVn och tittade på barnprogram innan det var frukost. En glad och pigg unge, härligt :) Men han är ju för det mesta alltid glad, och har alltid varit sådan!
Sedan cyklade han iväg till skolan.

Idag får jag hoppas att dagen blir något lugnare än den vi hade igår! Jag har tagit min hostmedicin nu på morgonen också (den tas 3 ggr/dag) och hoppas att lillpluttan håller sig något lugn i magen <3 Idag tänker jag ta allt i min egen takt, så jag får se hur mycket jag hinner med. Men planen är att jag ska iaf. packa färdigt min BB väska, så jag är redo när det är dags att åka in sen. Städa här hemma ska jag också göra, dra en vals med dammsugaren igen och svabba golv. Måste göra det lite oftare nu då Findus är "innekatt" och gubben är allergisk mot han.



Måste även sedan ner på stan och göra lite ärenden, samt att få komma ut lite i vårsolen som är så underbart härlig!! Som man njuter nu när den är framme!


Sen så väntar jag på att få hem lite gardiner (hissgardiner) och gardinstänger som jag beställt. Att äntligen få upp lite nya gardiner är ju trevligt :) Dom här har jag klickat hem.



Nej, nu blir det att ta sig en liten Piggelin att mumsa på och sätta sig i solskenet innan jag drar igång med allting. Som sagt, jag fick inte stressa eller jaga upp mig...doktorns order :)



Tjillivippen på er :D



Till förlossningen...

Vilken dag det blev!! Ja detta hade jag då inte räknat med alls. Efter att jag hade skrivit mitt senaste inlägg i bloggen (där jag spydde galla över våran misse) så gjorde jag iordning lite frukost och donade innan det var dags att gå till min barnmorska för koll.

Hade tid kl 10:30, och när jag väl var där så tog hon dom vanliga proverna (blodprov och blodtrycket). Järnvärdet var inte bra än, men det hade gått upp iaf. Nu låg jag på 115 istället för 107, så jag ska fortsätta med järntabletterna. Blodtrycket var bra och var normalt. Fick även svar på urinprovet som även det visade att allt var bra. Så var det dags att lyssna på bebisens hjärta. Och det tuffade på riktigt fort, och min lilla ville INTE vara still. Utan hon gav min BM ett par rediga sparkar och rörde sig runt. Men jag såg att någonting var "fel", då min BM inte sa någonting utan hade ett allvarligt och stramt uttryck i ansiktet. Så ville hon att jag skulle ligga i olika possitioner mm. Hon var väldigt fåordig...jag kände på mig att någonting inte stog helt rätt till. Och det första som kom upp i huvudet på mig var att...."SNÄLLA säg bara inte att hon hör blåsljud på hjärtat" (vet inte varför det kom upp, men det var det första jag tänkte). Men efter mycket om och men, så sa hon till mig att bebisen hade väldigt höga hjärtljud, nämligen 180!! Shit!

Så hon gick och ringde till Nyköpings förlossningsavdelning och meddelade dom om detta, och dom ville att jag skulle komma in på en gång för att kolla upp detta. Herregud så nervös jag blev!

Eftersom mannen min jobbar i Stockholm så ville jag inte ha hem honom så "enkelt", för tänk om det inte är någonting speciellt. Och skulle det bli mera allvarligt så skulle jag bara ringa efter honom så skulle han komma direkt. Men jag ringde till min älskade mamma, som slutar sitt jobb kl 12 om dagarna. Då var kl 11:30 när jag ringde och berättade detta för henne. Och det var givetvis inga problem för henne att komma. Hon frågade om jag tyckte om hon skulle komma nu på en gång, eller om hon skulle jobba dom sista 30 minutrarna som var kvar. Och jag sa, men jobba tills du slutar. Det går bra.

Men vem står och plingar på min dörr 15 min senare, jo min mamma :) Hon hade ändå åkt hem på en gång efter vi hade lagt på luren för att byta om och sedan komma till mig. Hon är go hon <3

Åkte även och hämtade Casper på skolan, då vi inte visste hur lång tid detta skulle ta. Så in på förlossningsavdelningen och till receptionen. Fick prata med en barnmorska där som visade mig in i ett förlossningsrum. Där fick jag på mig CTG banden och blev kopplad till apparaten som skriver ner hjärtljuden på papper, och fick ligga på sidan en stund. Och min lilla jänta gillade inte detta, utan hon sparkade på dessa band och rörde sig precis hela tiden! Och barnmorskorna önskade att hon skulle vila en stund, för att se hennes vilopuls...men ICKE! Det gick inte för denna lilla damen, hon gick inte med på det alls.



Dom hörde hur jag hostade, och frågade om jag var förkyld. Och då sa jag att jag har ju varit förkyld, men min rethosta är kvar sen ca 2 månader tillbaks. Och då började dom att fundera om det var så att min hosta påvärkade bebisen så mycket, vilket det kan göra. Så hon frågade om jag hade tagit mediciner mot rethostan, men det hade jag ju inte. Hon rådde mig att köpa hostmedicin på apoteket hos dom, och testa hur det går. Så min mamma och Casper gick ner direkt och köpte hostmedicin till mig och kom upp med (då jag fortfarande låg kopplad till CTG apparaten). Tog mig den lilla "supen" och så fick jag vända på mig till sittande läge i sängen. Så fick jag sitta så länge och väl. Så tråkigt att vänta sådär. Hostan blev dock något bättre efter ett tag, och hjärtljuden gick ner på min lilla bebis <3



Så när en läkare hade tittat på bebisens hjärtkurva, så tyckte dom att jag inte skulle bli inskriven. Utan det är troligtvis pga. min hosta som bebisen reagerar på och stressar. Och dom frågade när jag skulle tillbaka till min BM igen, och det är om 2 veckor. Så det tyckte dom lät bra, och får se hur hennes hjärtljud låter då. Och så fick vi åka därifrån.
Men vilken PÄRS det var!! Usch!

Efter detta så åkte vi direkt till Vipsgrillen för att äta, då vi alla var vrålhungriga! Hade ju ändå varit där i några timmar. Bjöd mamma på sin mat gjorde vi, kände att det var det minsta vi kunde göra som ställer upp i ur och skur på oss <3

Sen åkte vi ut till Gumsbacken och gick in på Jysk för att titta på en ny bäddmadrass till våran säng (eftersom Findus kissade ner och förstörde våran igår ju). Hittade en som passade och tror är bra, men dom är ju inte billiga! Men dom hade rea på bäddmadrasser, så det var ju alltid något. Efter det så gick vi runt i lite butiker när vi ändå var där. Hittade lite till Casper, två T-shirts och ett skärp. Gick även in på skokanonen och köpte ett par nya vårskor som han blev helt förtjusta i. Lite strumpor till han blev det också, sånt som går åt som smör i solsken.



Sen åkte vi hem!

Ja vilken dag det blev ändå! Vem hade trott detta liksom? Nu ska jag snart gå och lägga mig, och hoppas att jag kommer att sova gott med den nya bäddmadrassen i våran säng :)

Kram på er!

Pisskisse!!!

Åh vad förbannad jag blev igår på våran katt!! Jag var så sur och irriterad på denna kisse, så att jag var nära att skicka ut han!


Det började med att jag tyckte att det luktade lite kattpiss/ammoniak i vårat sovrum...och jag gick och letade och luktade överallt på golvet, men fann inget. Men jag tänkte ja, det måste ju vara på golvet någonstans där inne som han "skvätt", för i våran säng får han inte vara. Blev tvungen att dammsuga och svabba golvet där inne. Danne hjälpte mig med detta. Men trots svabbning så luktade det fortfarande illa!!! Gud, så jävla illa det luktade (då han inte är kastrerad än) :( Och jag fortsatte att leta och lukta runt.

Tillslut så hittade jag "källan". Såklart hade han pissat i våran säng!! Både på ena täcket och på madrassen!! Jävla katt rent ut sagt! Bäddmadrassen var helt förstörd av piss och lukten försvann inte..så det blir till att åka och handla en ny bäddmadrass till våran säng idag! Fan vad billigt det här blev då :(( Täcket klarade sig med en tvätt som tur var.

Så jag var fullständigt vansinnig på denna misse! Kunde han inte ha hållt sig till fredag, då han har en tid för kastrering istället....suck! Det är en dyr kisse som ställer till det såhär. Så inatt har Danne och jag sovit utan bäddmadrass, och fick knappt någon sömn pga. det. Hårt som tusan var det! Nu om Findus ska vara ute från toan, så stänger vi dörrarna in till alla rum, så han bara har kök och vardagsrum att vara i. Tänker INTE låta han förstöra våra möbler igen på det här viset!




Sådär, då har man fått avreagerat sig här i bloggen också. Hoppas att denna dagen blir bättre. Den började bra iaf. när man kikade ut genom fönstret och såg att solen skiner för fulla muggar på en klarblå himmel (och ja, snön som låg på backen försvann igår också). Idag har jag ett möte med min barnmorska på MVC och ska kolla hur jag och bebis mår :)

Kram Tess

Vilken morgon

Ja vilken morgon....usch vad deppig jag blev när jag drog upp persiennerna imorse och tittade ut. SNÖ!! Och vitt på backen! Fan skämtar vädret med mig?! Riktigt "April väder"....suck. Finns ju inget mer deprimerande än att se det nu! Visst, det smällter ju bort, men ändå. Det är grått och mörkt ute (och blött pga. att det sakta smällter) Blää! Annat var det igår när det för det mesta var solsken, men det kom dock några snö"attacker" lite då och då. Men det var STORM igår! Fy sjutton som det blåste! Buss skyltarna hade blåst omkull och vissa lycktstolpar var trasiga mm. Och där gick vi, Casper och jag ner på stan i det. Och sanden bara yrde omkring oss...ja det var en upplevelse kan jag ju säga ha ha ha! Men det tar endast 5 min för oss att gå ner på stan :D Vilken lycka det är att bo så nära allting nu :)) Tilbaka till civilisationen ha ha!




Och vet ni....jag måste bara säga att jag verkligen har den bästa mannen i mitt liv! Jag älskar dig så mycket Daniel!!! Igår kväll när han kom hem från jobbet, så hade han en liten överraskning till mig. Jag fick en söt ask med chokladhjärtan! Han vet att jag har det lite jobbigt nu så här i slutet av graviditeten med foglossningar och spyor mm. Så berättade han att jag betyder så mycket för han <3 Åh....vem blir inte knäsvag för sådana karlar? :)




Imorse så har jag även ringt till Animalen och bokat tid för kastrering av våran håriga lilla herre Findus. Så på fredag morgon ska vi dit. Ska bli så skönt! Även för han med tror jag, slippa alla hormonerna som härjar i kroppen på han. Så han kommer inte att få någon frukost den morgonen, då han ska ha tom mage när han kommer dit. Det blir nog bra det här...våran lilla misse <3




Nehäpp....dags att röra på rumpan lite och sätta fart med att sätta in disken för att sedan gå och handla lite. Visst är man bra knäpp....jag har nämligen varit sugen på att äta paella en längre tid nu, men har ALDRIG ätit det i hela mitt liv!! Hur kan man då vara sugen på det?? Ha ha ha...nåja, vi får kanske pröva göra paella någon helg då hela familjen är hemma :) Men kan ju undertiden titta om det finns något bra recept som låter gott på det *s*

Önskar er alla en härlig tisdag (trots snön som ligger ute!) Kram Tess


Bild från igår när vi fikade på mitt smultronställe Marsipangården nere på stan

Lilltjejens rum börjar bli klart

Det är fortfarande en del saker att göra i lillpluttans rum, som att sätta upp vägglampan, tavlor mm. Men det mesta är klart! Man ser redan hur rummet börjar ta form till ett riktigt prinsessrum :) Och tapeten passade ju bra där inne också, då det är gråa och rosa rosor (på ena hela väggen, resten är vita). Så vi slapp byta tapet ;-) 

Just nu har vi vaggan ståendes där inne, men den kommer vi att ha i vårat sovrum den första tiden med henne. Sedan kommer spjälsängen att stå där inne i rummet istället. Men det är riktigt roligt att inreda och planera hur det ska se ut när allt är klart :) Tycker inte ni det, ni som är mammor eller är på gång att bli det? Framför allt barnens rum är extra roligt! Man får passa på nu att bestämma hur dom ska ha det, innan dom blir för stora och väljer själv, ha ha!



Sen har hon sin egna garderob och en grön Mammut byrå som står där inne. Även ett bord med två stolar och skötbordet står där inne i rummet. Så det kommer nog att bli så bra så :)

Då ser ni hur hennes rum börjar bli klart iaf. :)

Kram på er!

Inte lätt att vara Findus nu

Ja Caspers katt Findus har då inte haft det lätt när vi flyttat hit. Han har utegångsförbud. Och utegånsförbud är något som han endast haft en gång tidigare i sitt liv, och det var när han gjort sig illa på tassen och den var varig och äcklig. Då fick han gå runt inne med en tratt på huvudet och med bandage om tassen (som vi tvättade rent varje dag). Då fick han vara inne i nästan 2 veckor. Det gillade han INTE!
Och nu när vi flyttade hit, så har han inte fått gått ut alls. Då vi ska kastrera honom, för det är mycket katter här i området (och för att han ska bli lugnare och inte gå iväg så långt). Men OJ vad vi får höra hans "opera" till gnäll varje dag/kväll/natt.

Men en riktig liten fönster tittare har han blivit! Och blir ännu mera galen när vi drar ner persiennerna när vi ska gå och lägga oss. Inte lätt att vara en liten misse som längtar ut...







Och barngrinden som vi har vid trappen ner till undervåningen funkar bra även för små katter som inte får vara där nere än *s*.

Men han har det ganska bra ändå, och han mår bra. Han kurrar/spinner och är gosig med oss. Det var mest i början när vi flyttade hit som han protesterade ordentligt med att kissa och bajsa inne (2 dagar gjorde han det), men sen gick det över som tur var! Men annars är han mysig (om man ska bortse från hans "gnäll") Men jag förstår han...inte lätt att gå från skogskatt till stadskatt + utegångsförbud ;-)

Han älskar att ligga och gosa på sin egna matta, så där finner man honom ofta om kvällarna och har det bra!



Håll ut Findus...snart får du gå ut igen, och möta grannkatterna att bekanta dig med :)

Längtan

Ja nu är det inte långt kvar tills våran lilla "böna" kommer :) Räknar dagarna konstant nu hi hi! Dags att börja leta reda på en bra packväska att ha till BB. För hon kan ju komma när hon vill nu egentligen. Så härligt att få ett "vårbarn" :)

Dock så undrar jag vart solen har tagit vägen....gråmulet både igår och idag. Så trist! Och jag som tok längtar att ha våra picknickar ute på en härlig äng eller ute vid havet en varm och solig dag med nära och kära. Jag bara ÄLSKAR picknickar! Sitta under ett träd med hela familjen och nu med lillstumpan i sin vagn och bara vara och njuta....åh som jag längtar och drömmer mig bort!

För våran sista picknick som vi hade var när vi var i Paris. Där satt vi på ett grönområde vid Eiffeltornet och hade det bra i skuggan (då det var så himla varmt ute, närmare 50 grader i solen!).





Kram till er alla!

Tänk att så lite, kan göra så mycket för andra

God morgon på er!

Visst är det underbart med detta vårväder som kommit in nu! Man blir så himla glad i både kropp och själ :) Idag har dom t.o.m börjat att sopa gatorna, så underbart! Idag så fick jag en bättre morgon än den jag hade igår....för er som inte vet så hade jag haft en hemsk natt (natten till igår) illamående, halsbränna, kissnödig stup i kvarten och en katt som håller opera här hemma och väcker alla! Så jag var måttligt trött igår morse när jag skulle fixa sonen till skolan. Och till råga på allt....det som tog priset var att när jag tog fram rena kläder ur torktummlaren för att ge Casper det han ville ha på sig, och vad händer då....Jo, JAG kräks över dom nytvättade och rena kläderna!! Det kom som en våg över mig...hann inte slänga undan kläderna och rusa till toan!!! FAN vad jag hatar dessa graviditetskräkor! Stackars Casper som undrade vad jag höll på med. Men det fick då bli andra rena kläder till honom igår....är det inte han som smutsar ner kläderna så är det morsan som spyr på dom....vad fint!

Nåja, det händer alltid något nytt varje dag he he. Men idag så vaknade jag något mer utvilad iaf. Kan aldrig sova en hel natt i sträck utan att vakna flera gånger för att gå på toa...men är ändå tillräckligt utvilad och pigg :) Och morgonspyan blev INNAN frukosten (tack o lov denna gång), så jag kunde få behålla min frukost :) Men det är bara att härda ut nu, inte så långt kvar tills "nedsläpp". Är i v. 36+1 idag, och det är närmare bestämt 28 dagar exakt tills beräknad födsel :D Snart har vi våran lilla bebis i vår famn, som vi längtar <3

Igår kväll så var föresten Casper och jag iväg på fotbollsfotografering. Han ska nämligen börja på fotboll, och då var det fotografering på hela laget igår (det kommer ut en bilaga/tidning till alla hushåll i Trosa sedan med dom i) Så han kommer att spela för Trosa IF Pojkar-04. Det tror jag kommer passa han väldigt bra! Han har tjatat om fotboll så länge nu. Han gick ju på judo förut, men det var inget som han ville fortsätta med nu...så då är det bra att pröva på någon annan sport istället :)

Han står upp i övre raden näst längst till höger


Och jag måste bara säga att Casper är så duktig på mornarna...han cyklar själv till skolan :) Han känner sig så stor nu, och man märker att han är så himla lycklig med allt i livet nu! Det bästa vi gjort för honom, var att flytta ifrån skogen och alla hemskheter som hände där ute. Nu har vi ÄNTLIGEN fått tillbaks våran glada, spralliga och busiga pojke igen! Man kan inte bli mer lycklig i "mammahjärtat" än vad jag är just nu! Livet är bara så underbart! Hoppas att det förblir såhär bara...har svårt att lita på folket/grannarna runt i kring, och känner att jag har ett sånt kontrollbehov av att veta var Casper är, och med VEM han är med när han är ute och leker mm. Och tittar gärna mer än 10 gånger ut genom fönstret för att se vart han är. Men det är nog inte så konstigt efter vad vi fått vara med om....(jag vet att alla inte förstår vad det är jag skriver om, men det är dock några som vet och det är till dom som jag lättar mitt hjärta och berättar hur det känns just nu).


Imorse kl 8, när Casper cyklade iväg till skolan så gick jag direkt till affären och handlade lite. Det är så lugnt och skönt på mornarna...ja både att gå en promenad ute samt att det inte är mycket folk i affären alls. Det är liksom lugnet innan stormen ha ha ha! Nä skämt o sido...det är underbart att se hur dagen vaknar mer och mer. Kommer hem och börjar att fixa iordning kläder, skor, skärp, handväskor mm. som vi inte ska ha, och är för små (både mina, Dannes och Caspers kläder och skor) För idag så kommer "Auri-För människor" (som är en insamlingsfirma) och kör runt och hämtar upp påsar som skänks till behövande kvinnor, barn och män som är i stort behov av hjälp.

Tänk att så lite, kan göra så mycket för andra!






Så med denna goda gärning som jag gjort idag, så fortsätter jag med att städa lite och plocka undan här hemma :) Känns underbart!

Önskar er alla en härlig tisdag, och glöm inte att vara ute en stund i vårvädret och andas in lite vårluft :D


Kram på er

Tess





Stora killen

God morgon på er!
Här har man sovit som en stock inatt! Var så himla trött igår efter vi kom hem från Nyköping. Man blir trött av att storhandla ;-)

Innan vi åkte till City Gross och handlade, så åkte vi ner på stan i Nyköping. För att både Casper och hans mormor skulle klippa sig. Caspers hår växer så fort, så det var dags igen för en liten styling! Han tycker det är lite lyxigt att bli ompysslad sådär (förutom när dom sprutar vatten i håret så det kommer i ansiktet mm.) Liiiite skräckblandad förtjusning he he! Men när han är färdig så är han så mallig och känner sig så snygg :) Det blir ju tuppkam varje gång, men med olika färger. Denna gång valde han lila sprayfärg i håret.

Efter klippningen så gick vi in till Ur & Penn för att titta på ett nytt armbandsur till Casper, då det han hade hemma var för liten (själva armbandet alltså). Och fann då direkt den han ville ha! En dödskalleklocka! Och tillsammans med den så fick man ett halsband med dödskalle på och en dödskalle kista (som allt låg i). Oh så lycklig han blev! Han börjar lära sig klockan ganska bra, det är på god väg iaf. Dom håller på med det i skolan (och även vi här hemma kör lite med det)
Sen åkte vi och storhandlade. 


Imorse när jag väckte Casper, så sa han att han ville cykla själv till skolan idag. Nu hade han ju fått ett nytt armbandsur och allt, så det tyckte jag att det var klart att han skulle få göra. Jag tror att han växte några centimetrar bara där när jag sa "okej" ha ha ha! MEN jag ville bara följa honom över vägen som vi har här utanför, det är ganska många som kör där på mornarna och har inga rödlysen...dock ett övergångsställe, men jag ville ändå följa han över vägen. För sen är det bara cykel och gångbanor till skolan som han cyklar på. Men det gick han med på. Min stora kille <3 Jag kommer även att möta upp honom vid den vägen när han slutar, så han kommer i stort sett att cykla hem själv också.


Nyklippt och stylad kille


Har suttit och läst dagstidningen efter Casper cyklat iväg, och ska snart ge mig på att svabba golvet här uppe som jag inte hann igår. Och sedan börja tvätta lite kläder!



Ha en bra dag allihop!


Kram Tess


På plats

Ja då var man äntligen på plats ordentligt. Känns så skönt! Nu har man ingen tidspress på sig, man kan i lugn och ro plocka upp ur kartongerna i egen takt :) Det är lite roligt faktiskt. Hade varit ännu roligare om man inte var så "hindrad" utav den djävulska foglossningen!! Skönt att det inte är så lång tid kvar tills våran tjej vill titta ut, för annars hade jag blivit knäpp! Är nu i v. 36 (35+2), dvs. det är 34 dagar kvar f.o.m idag :)) Var hos min BM igår, och allt stog bara bra till! Förutom järnvärdet förståss...som vanligt. Men jag förklarade att jag nu inte på några dagar hade tagit järntabletterna pga. flytt och att vi inte packat upp den kartongen ännu. Men nu har jag hittat dom och ska påbörja "järnbehandlingen" igen. För mitt järnvärde låg på 107 :( Men annars var allt bara bra! Bebisen följer sin kurva väldigt fint och bra. Plus att jag endast har gått upp 9 kg sen inskrivningen!! Så stolt över mig själv!! *klappar mig själv på axeln* hi hi ;-)

Och vi trivs så himla bra här nu! Ja, förutom Findus förståss, som får vänta med att gå ut tills han blivit kastrerad. Men ska gå ut med honom i koppel så han får "lufta sig lite" och se sig om i våran nya miljö att "bekanta sig med". Inte lätt att vara "skogskatt" till att bli "stadskatt".

Och Casper har så mycket kompisar här!! Helt galet! Han har 4 st klasskompisar som bor här på området + alla andra barn. Dom är ett gäng på kanske 10 st som mest som jag sett (både tjejer och killar), och dom är oftast ute och spelar fotboll. Det är så härligt att se, och ungarna plingar på dörren och frågar om Casper vill komma ut och leka. Så han är inte inne mycket alls från det att han kommit hem från skolan. Då är han ute och leker precis hela tiden, får knappt in han till middagen, för sen vill han ut igen! Är bara såååå glad för hans skull. Tänk vilken skillnad från att ha bott ute i skogen där det inte fanns några barn alls (eller lekparker) och komma hit, där det myllrar av ungar ha ha ha! Lyckan är total!

Idag ska jag försöka ta golven här uppe, och lägga på lite mattor mm. För på nedervåningen står det fortfarande lite kartonger och annat "bråte" som vi inte plockat upp ännu. Får ta det till helgen då Danne är ledig också. I eftermiddag ska vi iväg till Nyköping för att storhandla. Blir lite annat nu då vi har en STOR kyl och frys! Åh som jag längtat till att ha ordentlig kyl och frys! Nu kan man verkligen storhandla istället för att tänka om det får plats.

Där borta på gräsmattan spelar barnen fotboll (kortet är taget från köksfönstret)


Findus som längtar att få komma ut


Casper på sitt rum och ritar




En glad Casper som cyklar till skolan! Snacka om härligt vårtecken när alla tar fram sina cyklar igen och barnen är ute och leker från morgon till kväll. Underbart! Nähe....dags att sätta fart istället för att sitta här och "dega" (även om det är trevligt det med *s*)

Ha det så gott alle sammen!

Kram Tess

FLYTT!

Ja, fy fan....usch vad det är jobbigt att flytta! Och speciellt när man är höggravid!! Aldrig mer att jag flyttar i denna kondition som jag är i nu, ha ha ha! Men nu är det i stort sett klart :) Vi höll igång från tidig morgon till sen kväll igår. Hade så fruktansvärt ont i höfterna (foglossning) och i fötterna! Trodde ibland att jag inte skulle klara mig att ställa mig upp när jag hade suttit en stund för att ta 5 min paus. Gubben min kämpade på riktigt bra och försökte underlätta för mig.

Caspers mormor hämtade han från skolan, så att vi kunde flytta och dona själva utan att han var där och hade det tråkigt. Så dom hade åkt till spindelparken och lekt, och sedan så hade dom åkt hem till mormor för att både äta och bada ute i deras varma spa! Men när vi hade fått över alla kartonger, och det bara var möbler kvar i huset så stannade jag kvar i lgh och började packa upp det nödvändigaste. Och då kom mormor och Casper hit och hjälpte till :) Flyttbilen kom morfar med på kvällen efter han slutat jobbet, så han och Danne fick ta det tungaste lasset.....bära och flytta möblerna!!! Som dom kämpade! Jag är så lycklig över att jag har dessa starka herrar i mitt liv :D

Våran katt Findus hade det tråkigt, och var smått förvirrad instängd på toan (med mat och sin katt toa givetvis) undertiden som ytterdörren stog öppen och dom bar in grejjer. Men Casper gick ofta in till han och höll han sällskap <3 Sötnosen!

Min syster med barn kom och tittade förbi lite senare på kvällen också, det var roligt! Och Casper njöt över att få visa sitt rum och lgh för dom :)

När allt var klart och sängarna bäddade så var det dags för Casper att lägga sig. Det är ju vanlig skoldag trots allt idag. Jag trodde att han skulle somna väldigt sent, just för att allting är så nytt och man sover någon annan stans än där man är van att sova. Men oj vad fel jag hade! Han somnade nästan på stört! :) Själva så satte jag och Danne på en film och slöade i soffan en stund innan läggdags. Våra kroppar värkte men pigga i "knoppen" var vi. Så det var vi var dom som hade det svårt att somna sen istället, ha ha ha! Men när vi väl somnade, så sov vi riktigt djupt och skönt och vaknade utvilade :)

Casper hade sovit så skönt inatt och han var också utvilad när det var dags att väcka han. Och så smällde vi i oss frukost, klädde på oss och gick till skolan. Det tog ca 25 min för oss att gå dit, istället för 1 timme ungefär! Snacka om skillnad! Vilken LYX! Och snart kan Casper gå eller cykla dit själv :) Det längtar han till att få göra! Sen gick jag till morfars jobb för att betala flyttbilen som vi hyrde därifrån. Han var också lite öm idag...stackarn. Får bjuda dom på middag sen och ge någon blomma som bevis på våran uppskattning för deras hjälp.

Så nu är jag hemma här och plockar upp kläder och tvättar lite. Fast i min egen takt :) Tänkte att jag passar på att skriva lite också, så ni inte tror att jag glömt bort er *s* . Denna lgh är riktigt fin, och det jag gillar är att vi har en egen ingång bl.a. Det är alltså inte som ett trapphus. Utan vi har egen ingång (med golvvärme) på bottenvåningen, sedan går man uppför trappan för att komma till våra rum mm. Ja vi riktigt njuter faktiskt och tycker att allt känns bra. Lgh är ju också i nyskick, då dom är "nybyggda". Endast några år gamla. Så vi har stor diskmaskin, och så är det tvätt och torktummlare i lgh, som också är skönt och behändigt. Att man framför allt slipper att boka tvätt tider mm. Nu kan vi tvätta när vi vill! Samt en stor ballkong har vi :)


Casper och mormor tog med sig en stor smaskig smörgåstårta när dom kom igår!





Nähe...nu ska jag fortsätta lite till och pyssla iording sakerna. Har dock lite ont i fötterna och i höfterna idag med, men inte alls som igår :)
Ha det gott allihop, och jag är så glad att ni läser min blogg! Det betyder mycket för mig.

Kram Tess

RSS 2.0