Caspers nya säng!

Idag så har vi köpt ny säng till Casper! Jätteskönt! Hans andra säng var en växasäng och nu var Casper så lång så att vi hade behövt att köpa ny madrass åt han. Men istället för att lägga ner några hundralappar på en ny madrass så köpte vi en ny säng med stor madrass.

Vi såg denna sängen på blocket och var en kille på söder som sålde den. Nära och bra! Det som är bra är att den har ett skrivbord och under sängen kan man ha en koja. Där under ska vi ställa hans tv och tv spel (danne ska göra en hylla imorgon som dom ska stå på) och på golvet är en madrass och kommer att ha fler kuddar där också. Jag har även köpt tyg så att jag ska göra som ett drapperi, hi hi!

Jag kan ju säga att det inte kommer att bli några som helst protester nu ikväll när han ska gå och lägga sig ;-)




Kram Tess

Mint tea!

Imorse provade jag min nya ansiktstvätt från Oriflame! Helt underbar var den! Jag älskar ju det mesta som kommer från Oriflame! Denna passade alla hud typer och kan verkligen rekomenderas!

Den heter "mint tea - fresh energising face wash with organic green tea and mint extract"




Ja detta var mitt skönhetstips för idag, he he!


Kram Tess



Middagen idag.

Idag till middag blev det LAX!!! MUMS! Det är en av våra favoriter, även Casper! Idag åt han upp allt på sin tallrik på mindre än 5 minuter!!! Det sa bara "GLUFS" så var det tomt på tallriken he he!

Men vi prövade en ny sås idag, en "chili -lime sås"! Vi har aldrig ätit den förut, så därför är den ny för oss. Den var jättegod och passade jättebra till kokt potatis och lax! Riktig lyx middag denna fredag hi hi!






Ha det gott!


Kram Tess


Lyxhotell för 2 pers 3 nätter!

Jag är så glad! Idag har jag köpt en "hotell check" där man kan bo på lyxhotell för 2 personer i 3 nätter!! Jag ska köpa en till check lite senare för man kan kombinera dom två med varandra och då kunna vara borta längre!

Vi planerar att åka iväg någonstans i Europa på semester. Denna checken varar till 31 dec 2010 så det är ju toppen!

Med denna check kan vi välja mellan 600 olika hotell i 16 länder! Det handlar om riktiga Kvalitétshotell i länder som Danmark, Norge, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Irland, Österrike, Schweiz, Italien, Portugal, Tjeckien, Polen och Ungern.

Här är ett ställe som jag skulle vilja åka till:



Kul att kunna kolla runt och planera lite ;-)


Kram Tess


Tänk vad man kan hitta hemma!

Idag har jag gått igenom garderoberna lite. Kände att det är dax att kolla vad det är vi har och vad som behöver kastas och vad vi behöver köpa nytt osv.

När jag väl stog där med huvudet i garderoben så fann jag mina två väskor, en Gucci och en Prada väska! Dom hade jag helt glömt bort att jag hade!!! Men oj så glad jag blev när jag fann dom igen! Ja man kan verkligen fynda i sitt eget hem när man gör lite storstädning i garderoberna, tänk på det ha ha ha!!





Kram från en glad Tess

Har bestämt mig.

Nu har jag bestämt mig ang. Eko lådan! Nu har jag registrerat mig och beställt en "Lilla Mixlådan". Då får jag 5 blandande grönsaker och 3 sorters frukt. Väger ca 4 kilo, beroende på innehåll.

Den ska jag få nästa fredag! Så det ska bli spännande. Tycker jag att det är bra så kommer jag att fortsätta, annars så återgår jag till det "vanliga" igen. Men jag tycker att det är bra att det är ekologisk frukt och grönsaker! Denna låda kostar 200:- men då är hemkörning inkluderat i det priset. Så nu är det bara att vänta och se hi hi!



Kram Tess





 

Påfyllning.

Idag blev det inte bara påfyllning i matförrådet, utan även i fruktförrådet. Här hemma går det åt en hel del frukt! Och i den lokala affären här, sköter dom inte frukten som dom ska. Man måste hela tiden se sig för vad för hur frukten ser ut innan man lägger ner det i fruktpåsen. Inte allt, men mycket är gammalt tyvärr :S

Men nu har vi ny fräch frukt igen =)





Men jag funderar på att använda mig utav Ekolådan! Det började med att jag var på Gnesta marknad för några år sedan och där delade folk från Ekolådan ut äpplen. Jag tog ett och det var så gott!! Krispigt och saftigt! Min mamma tyckte också att det var väldigt gott! Då såg vi att dom kom från Ekolådan och pratade lite med dom, då tippsade dom oss att gå in på deras hemsida och titta lite.

Det är ekologisk frukt som dom delade ut. Dom har för några år sedan hemleverans på frukt/grönt lådor! Då när dom började så hade dom inte hemkörning till mitt område, men nu såg jag att dom har leveranser här på fredagar...hmm...ja jag får se hur jag gör.

Här är iaf. deras hemsida om ni vill titta lite

http://ekoladan.se/Templates/ProductList.aspx?pageid=22


Kram Tess


"Min" paj till middag idag! MUMS!!

Idag till middag blev det "min" paj! Det är en räk -och chili paj som inte vi har ätit på länge nu. Blev så sugen på det idag! Jag har äntligen fått tillbaka lite av smaksinnet =)

Det är busenkelt att göra den här pajen, så jag tänkte dela med mig utav den.

* En förpackning Maizena Paj (du addar bara vatten i denna och knådar ihop, så har du en färdig pajdeg)
* 3 ägg
* 250g KESO cottage cheese chili
* 200g skalade räkor
* 2dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen enligt förteckningen på Maizena förpackningen.
Vispa upp äggen och blanda med KESO chili, räkorna och den rivna osten. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 25 minuter, tills den har stelnat.

Smaklig måltid!



Servera gärna en god sallad till så blir det en "toppen" middag!



Kram Tess

Varit och storhandlat!

Idag när jag vaknade så kände jag mig lite bättre och hade lite mer energi. Kanske för att det var sånt trevligt väder idag, hi hi! Så idag plockade jag undan disken och tvättade lite. Skönt att äntligen ha lite krafter. Min förkylning är långt ifrån borta, men jag har ingen feber iaf. och jag har inte så ofta dom jobbiga host attackerna längre.

Så idag kände jag att vi kunde pröva att åka och storhandla, plus att lite friskluft skadar ju inte. Så nu har vi handlat på City Gross i Kungenskurva. Men det tog på krafterna ändå...jag var nog inte så himla redo som jag trodde he he. Men men, nu har vi iaf. massa mat hemma så det räcker ett tag till.



Jag hittade även några "gamla" coca cola burkar som man såg mer av förr, en Cocacola cherry och sedan Dr.Pepper. Dessa var jag ju bara tvungen att köpa =)







Kram Tess

Kryssning med Silja Serenade!

Igår så fick ju jag och Casper en masssa "krya på dig" presenter av Daniel. Det fick mig att börja fundera på vad jag skulle ge till honom när han fyller år. Men så kom jag på det! Det blir en kryssning med Silja Serenade till Helsingfors. Det är en 40 timmars kryssning så man verkligen kan slappna av och njuta.

När man anläder till Helsingfors så kan man gå i land där. Man har några timmar på sig att gå ikring eller åka omkring och se sig för, det finns lite sevärdigheter som man kan gå på.

Daniel vet om denna kryssning! Jag sa det att vi ska fira honom på båten istället för att sitta hemma och fira honom. Bara att få komma iväg lite känns skönt! Casper tycker också att det ska bli kul att få åka en sådan stor båt he he!

Så nu har vi en liten mysig båtresa att se framemot =) Vi ska försöka få en hytt som har fönsterna mot gå gatan, som ni ser på den här bilden.




Visst låter väl detta bra, hi hi!

Nu ska jag ta och kurera mig med lite mer alvedon och nässpray...vi hörs senare!


Kram Tess

Mera presenter, hi hi!

Nu när Daniel kom hem från att ha handlat lövbiff till middag, så kom han hem med ännu mera presenter till Casper och mig hi hi!

Till mig så hade han köpt semlor! Vi åt nämligen inga semlor igår. Så nu när han såg några på affären så handlade han det till mig =) Jag ska ta en semla ikväll! Kanske ska se på film ikväll och då passar det ju med en semla.

Casper fick en annan bil från filmen Bilar. Nämligen "Vingen"! Den bilen har vi faktiskt letat efter länge och inte hittat någontstans, varken på leksaksaffärer eller i vanliga affärer där dom har en "leksaks hörna". Så därför passade Daniel på att köpa den till Casper också nu när han såg den!

När Casper fick den bilen tappade han talförmågan, han blev så glad!!! Kul att se våran prins så glad!







Nu efter alla presenter som vi fått av Daniel så sitter jag och funderar på vad jag ska ge till honom när han fyller år i mars. Jag ska "suga på karamellen" lite till så får vi se hur det blir, hi hi!


Vi hörs!

Kram Tess

Krya på dig presenter!

Åh vad jag har sovit! Jag gick ju upp imorse tillsammans med Casper. Jag var dötrött då! Daniel gick väl upp runt 12:30 och då passade jag på att lägga mig och vila. Jag vaknade igen kl 16:30!!! Men det var riktigt skönt och jag behövde nog sova. Casper hade också lagt sig i våran säng vid 14 tiden och gick upp kl 16! Så han var också helt "paj".

Daniel har undertiden farit runt på apoteket och affären för att handla hem saker som vi behöver. När jag vaknade så sa Daniel,  "kom ut till köket, du har en present där"! Åh så spännande! Så jag gick upp direkt och där på bordet stog det blommor inslagna! Det är en "krya på dig blomma" sa han! Visst är min fästman gullig!! Jag älskar dig Daniel!!

Till Casper hade han köpt bilen Fillmore från filmen Bilar som "krya på dig present"! Casper är ju som galen i sådana bilar från den filmen! Han har redan massor med "Blixten Mqueen" leksaker, men han har ju inte alla bilarna från den filmen ännu, men han är på god väg! Så nu är både Casper och jag jätteglada fast vi är så sjuka he he!

Casper har idag bestämt att vi ska äta kött med pommes och bearnaisesås till middag! Och iom. att vi inte tagit fram något kött från frysen så är Daniel nu iväg igen och handlar kött! Synd bara att man inte känner av smaken av maten man äter, men äta måste man ju göra ändå ;-)




Plasten som var runt blomman var så söt så jag var tvungen att ta kort på den!


Caspers present, Fillmore!






Ni får ha det så bra! Sköt om er!


Kram Tess

Sjuk igen...

Ja då var det dax igen.... sämmre med förkylningen, som nästan var borta för någon dag sedan! Nu har man en jobbig hosta som gör att man får ont i lungorna tillslut och att man hostar sönder stämbanden också. Kraxar lagom fint när man pratar, synd bara att det inte beror på "whiskey röst" he he!

Inatt blev Casper lika dålig som jag!! Inte kul alls! När ska skiten ge med sig kan man undra? Men jag har hört många här i området som är sjuka, att det tar lång tid och att det går lite upp och ner med förkylningen/febern. Det känns som att efter detta så borde man ha ett "sjujädrans" immunförsvar. Man kan ju hoppas på det iaf. he he!

Igår orkade jag inte stå vid spisen och laga mat, så det fick bli mat från pizzerian! Daniel och Casper tog varsinn pizza och jag tog en ost och skinksallad med rhodeisland dressing och bröd till.



Senare på kvällen så gick Daniel ner till Hyresgästföreningen där dom hade möte. Han blev vald som webbansvarig för hyresgästföreningen i området där vi bor! Jättekul!!

När han kom hem därifrån så hade han med sig en stor bricka med smörgåstårta!! Den hade han fått ta hem från mötet för att vi ska äta upp, he he! Men det tråkiga är att jag har inga smaklökar kvar,  jag känner ingen smak av maten jag äter pga. min förkylning. Så typiskt!!! Men jag tog mig en bit smörgåstårta iaf. bara för att jag vet att det är gott ha ha ha!




Nä nu ska jag ta och kurera mig med lite varmt honungsvatten för att det ska lindra halsen lite! Men vi hörs senare!


Kram Tess

Caspers 5-års kalas!

Oj vilken dag, he he! Det var roligt! Vi fick nycklarna till lokalen kl 10 och så visade dom mig hur larmet fungerade, hur man stänger av och på. Efter det så var Casper och jag på affären och handlade det sista till kalaset dvs. kycklingkorv! Det fanns barn som skulle komma till kalaset som inte åt gris nämligen och det hade inte jag tänkt på innan. Men nu iaf. var det fixat!

Sedan gick vi hem i snöstormen och städade undan lite här hemma. Mina föräldrar och storasyster med familj skulle äta middag här hemma efter kalaset, mycket trevligt =)

Dom kom till mig när klockan var ca 12! Då fick jag bärhjälp ner till lokalen med allt!!! Det var inte lätt kan jag säga! För i denna "snöstormen" som var igår gjorde så att man knappt såg någonting när man gick och så for folie papper iväg i blåsten också! Jag hade ju foliepapper runt om rulltårtorna och mockarutorna som var på stora brickor, så det var inte så lätt, måste ha sett väldigt roligt ut ifall någon tittade ut genom fönstret när vi gick där, ha ha!

Väl nere i lokalen så började vi med att duka, blåsa ballonger, blanda saften osv. Sedan slog kl 13 och då kom barnen med jämna mellanrum! Åh vad roligt det var! Barnen sprang ikring och lekte med varandra och hade skoj ett tag först! Sedan blev det korv med bröd, det var uppskattat! Fast vi fick MYCKET korv över, he he!

Jag skulle ta kort på fikabordet och samtidigt så filmar morfar mig he he!


Så här såg rulltårtorna ut när jag dekorerat med Smarties också =)


Sedan blev det fika med tårta! Jag kan ju säga att jag har en massa fikabröd kvar! För nu var ju barnen mätta och inte särskillt intresserade utav fika! Så nu har jag en massa fika här hemma ha ha ha!! Aja, hellre för mycket än för lite fika! Efter allt detta så var det iaf. dax med presentöppning för Casper! Det var inte lätt, alla barnen stog så nära inpå Casper och skulle hjälpa till att öppna, he he! Alla barnen var lika nyfikna och exhalterade när just deras paket skulle öppnas! Casper fick MASSOR med paket och jättefina saker!!!



Nu så tog  vi bort alla bord och stolar, för nu skulle det bli danslek. Det blev något som hette i stil med "stå still dansen". Den gick ut på att man dansar när man hör musiken, men när man pausar musiken och det blir tyst så ska barnen stå helt stilla i den possitionen som dom har. Den som rör på sig är ute ur leken och den som då är sist kvar vinner!

Det blev Caspers bästa kompis Philip som vann! Så han fick stå först i fiskedammskön, han fick alltså börja! När alla hade fått sina godispåsar från fisedammen så var kalaset slut och barnen började gå hem.



Men det var roligt och barnen hade kul!! Casper var lite trött en stund vid fikat, han var ju förkyld och orkade inte riktigt "hänga med". Men mot slutet så fick Casper något ryck och lekte med sina nya saker med dom andra barnen och var glad! Sammanlagt var det 12 st barn som var på kalaset! Dom var alltifrån 4-5år till 9-10år gamla!





Caspers tjej Stella kom också på kalaset =) Visst är dom söta, hi hi!




Efter det att vi ätit middag hemma hos oss så tog vi upp alla hans presenter och lade dom på vardagsrumsbordet. Så här såg det ut:



Han provade även en tröja som var hans favorit, nämligen "bärgarn" från McQueen förståss he he!



Tack alla ni som kom och hjälpte till! Det var jättekul att ni kunde komma =)


Kram Tess


Oj vad man har bakat!!

Oj vad Casper och jag har bakat idag!! Det började med att vi fick gå till affären och handla allt till baket och även lite ballonger och serpentiner förståss, hi hi! Så fort vi kom hem så var det bara att sätta igång med att baka. Vi började att baka "Mockarutor" med strössel! Och så här blev resultatet:






Så var det dax för kokostopparna! Något som blir jättegott är att även ha i lite rivet citronskal eller limeskal, det blir jättegott!!! Med dessa fick jag hjälp av Casper att baka, hi hi! Det var viktigt att smaka lite ibland också ansåg han (vilket iof. är rätt, i viss mängd självklart he he)





Efter detta så var det dax att göra rulltårtorna! Tre styckna blev det för att det ska räcka till allihop som kommer imorgon! När jag hade gjort en rulltårta så insåg jag att jag bara hade ägg till en till. Tusan, tänkte jag! Så jag ringde till Caspers dagmamma som bor granne med oss och frågade henne om hon hade ägg att låna till mig, och det hade hon *yes, vad bra*! Skönt med snälla grannar/dagmammor hi hi! Det blev två rulltårtor är med jordgubbssylt fyllning och i den tredje är med äppelsylt. Det var Casper som bestämde att det skulle vara så, hi hi!

Så här såg dom ut när dom var ihoprullade, sedan vispade Casper grädden och vi dekorerade tårtorna tillsammans med grädde och gelé hallon, vi ska även ha Smarties som dekoration på tårtorna men dom lägger vi på imorgon för annars färgar dom av sig på grädden och det blir jättefult!






När detta var klart så var det bara att "ge sig på" det sista baket...dvs. chokladbollarna!




Förutom det som jag/vi har bakat idag så har vi även en vanilj längd och en kanel längd och två sorters kakor! Det bör räcka för innan dom får fikat så ska vi ju bjuda på kokt korv med bröd!

Så nu är jag helt slut efter allt bak idag, he he! Men vad gör man inte för sina barn inför deras barnkalas =)



Kram Tess


Pannkakstårta!


Nu har jag och Casper ätit pannkakstårtan som jag gjort! Den var god! Casper var överlycklig över att äta en pannkakstårta, precis som Findus ifrån "Pettson och Findus" he he!






Idag hade han även fått en "medaljong" från kyrkans barntimmar som barnen hade gjort till honom som grattis på födelsedagen! Jättegulligt!







Igår firades Casper och hans bästa kompis Philip hos deras dagmamma! Då var det också tårta och fika med paket! Av dagmamman fick Casper ett pussel "ABC pussel", jättebra!! Och så har även flera barn anmält sig att dom kan komma till hans kalas på söndag, så Casper kommer nog att få det superkul!!!!





Ikväll när Daniel kommer hem från jobbet så ska vi fira lite extra med lite godis och annat gott och bara "mys pysa" allihopa! Hela morgondagen kommer bli att jag bakar och förbereder inför kalaset, handla ballonger, servetter m.m

Kram på er så länge

//Tess

Casper 5 år och Daniel och jag firar 6 år!

Idag är det ett magiskt datum för oss i min familj. Daniel och jag blev tillsammans idag för 6 år sedan och så fyller Casper 5 år idag! Grattis till oss allihop idag, hi hi!!

Casper hade lite svårt att sova igår och var lite "exalterad" över att det var hans sista natt som 4-åring! Men han somnade gott tillslut. Tanken idag var som så att jag skulle gå in till honom och sjunga för han och ge presenter, men så blev det inte. Det var Casper som vaknade först, innan min väckarklocka ringde, och sa åt mig att sjunga "Ja må han leva" ha ha ha! Så det var bara till att sjunga ("kraxade", men ändå) och gå upp och ge han sina presenter!

Han blev glad över sina nya presenter!! Framför allt blev han lite extra glad över "Blixten McQueen" leksakerna (han är ett "fan" av dom sakerna). Efter presentöppningen så var det frukost. Men han hann iaf. leka lite med sina nya leksaker och spela på det nya tv-spelet (Blixten McQueen till V-smile) också innan det var dax att gå till kyrkans barntimmar.

När han kommer hem senare idag så blir det pannkakstårta här hemma med grädde och jordgubbar som garnering på toppen av tårtan! Inte dumt alls, hi hi!




Vi hörs senare!


Kram Tess




Nu vet jag!

Nu har jag och Casper kommit fram till vad vi ungefär ska bjuda på för bakverk på hans kalas på söndag! För när alla barnen kommer så bjuds det på kokt korv med bröd. Efter det så kommer fikat:




Tårtan, blir en rulltårta som jag garnerar med strössel, frukt och ljus.
 (den här rulltårtan gjorde jag i sommras, mycket god!)

Kommer även att baka mockarutor, kokostoppar och chokladbollar. Kakor kommer jag köpa på affären.



Det låter väl bra va? Det kommer även att vara fiskdamm förståss, det är ju inget barnkalas utan en fiskdamm, he he!


Nä nu ska jag börja med middagen. Vi hörs senare!

Kram Tess

Slår in paket...

Idag så fick jag min sovmorgon! Fast jag hade faktiskt lite problem att sova igår pga. min lilla vilostund jag hade tidigare på kvällen.

Idag har det inte hänt så mycket, mer än att jag slagit in paket till min son som fyller år imorgon! 5 år redan!!! Och imorgon är det även Daniels och min "dag". Det var nämligen då vi blev tillsammans...för 6 år sedan! Ja tiden går så fort!!

Ska iväg senare och köpa lite mer presenter till Casper som han ska få imorgon!



Visst är "Barbapappa" pappret gulligt hi hi!


Vi hörs!

Kram Tess


Oj vad jag sovit!

Oj vad jag sovit ikväll!! Som dom flesta vet så är ju jag förkyld och varit lite "hängig" pga. det. Men idag var det värre än värst! Idag fick jag migrän också! Usch, inge roligt alls!!

Så efter Daniel hade kommit hem med middagen, ja det blev Mc Donalds idag, och vi ätit så gick jag och lade mig. Tog medicin mot migränen och gick och lade mig vid kl 19 och vaknade för en stund sedan! 2 timmar har jag sovit!!!! Oj oj oj, men gott var det att sova!





Hoppas bara att jag kan somna senare ikväll!!


Kram Tess


GratisMode.se

På denna sida kan man enkelt samla poäng och få hem presentkort helt gratis! Du kan få presentkort från bl.a H&M, Vero Moda, Åhléns, Cervera och IKEA m.fl!

Allt är gratis! Så varför inte ta chansen! Logga in här: http://gratismode.se/?c=45373

 


Lycka till!



Kram Tess


Vilken blogg/bloggare skriver du som?

Nu när jag var ute och "snurrade" på nätet så snubblade jag över ett litet test. Testet går ut på att jämföra ens egen blogg mot "storbloggarna"! När jag gjorde mitt test så var resultatet att jag var en "Kissie" bloggare. Det betydde att jag skrev om (citerar) "Drinktips, shopping och party. Den stora drömmen om att bli glamormodell hägrar i horisonten"!

Nja jag vet inte det jag, he he! Men ett ganska roligt test iaf. och tycker att du kan pröva (om du har en blogg såklart)



Gå in här för att göra testet: http://www.blogmap.se/



Kram Tess

Ballonger på bröllopet...

Jag sitter och funderar på att troligtvis skaffa ballonger till bröllopet, som dekoration i festlokalen. Helium ballonger alltså! Jag har hittat en sida som har MASSOR med olika slags ballonger och dom säljer även Helium och andra ballong tillbehör vilket kan vara bra. Det finns ju "vanliga" ballonger med tryck på och så finns det folie ballonger med olika tryck på också!

         

Ja jag ska prata med min man så får vi se, ja han är ju en man lika mycket som jag är kvinna, även om vi inte är gifta än hi hi ;)

http://webshop.ballonger.nu/



Ha det bra!

Kram Tess


Caspers nya kläder!

Idag fick Casper paket på posten! Nu kom kläderna som vi väntat på, Helly Hansen vindjackan och en Ralph Lauren piké t-shirt.

Så här såg det ut när Casper prövade och hade dom på sig :)



Dom passade riktigt bra! Alltid kul att få paket tycker Casper, oavsett om dom är mjuka eller hårda!



Kram Tess


Min lunch!

Idag mår jag lite bättre, och då brukar man äta godare och bättre mat också he he! Så till lunch idag åt jag Sushi! Det var så länge sedan som jag åt det och blev sådär jättesugen på det idag he he!

Här är min sushi lunch med ett glas Ramlösa!




Ska snart ta och hämta hem min son! Han har fått paket idag från posten, hi hi! Berättar mer sen!

Kram Tess

Säljer mina barnvagnar...

Nu så har jag äntligen gjort det! Lagt upp mina barnvagnar på försäljning. Har tänkt så många gånger att jag ska sälja dom, men det har bara inte blivit av. Det är ju ändå lite pyssel med att fota och sedan lägga in i datan och skriva bra text osv.

Men nu är det gjort iaf. och hoppas att vi blir av med dom. Dom bara står och tar plats (som vi inte har). Får se om det är någon som "nappar".

Det är en ny oanvänd trehjuling av märket "nordic Barn" och en Brio sulky från -08, som endast är använd 3ggr!



Har jag tur så har jag snart lite mer plats i lgh när dom här två är sålda, he he!

Kram Tess

Gwyneth Paltrow, GOOP

Hej!

Igår kväll när jag surfade runt så hittade jag en sidan som jag fann intressant! Ni vet ju själva hur det är att bara hoppa runt från olika sidor och så finner man några intressanta och lägger till på sina "Favoriter".

Detta är alltså Gwyneth Paltrow´s "public" hemsida! Jag brukar oftast strunta i vad dom flesta kändisarna säger, skriver och har på sig, men denna sida fastnade jag för. Hon har lagt upp recept på olika maträtter vid olika tillfällen, och det gillar ju jag!!! Är det något man inte förstår på engelska så är det bara att gå in på ett lexikon på nätet och översätta. Jag älskar att laga mat (och baka)! Plus att det var en "sjysst" sida, det är inga "diva" fasoner eller liknande.

Nu är det ju inte bara matlagning som hon lagt upp, utan även vad man kan ge bort i present under vissa stor helger, sevärdigheter, hennes kläder, hotell mm.

Här är hennes sida: http://www.goop.com/




Kram Tess

Ringt runt ikväll...

Ikväll har jag fått ringa runt till olika dagmammor för att "jaga" rätt på Caspers kompisars adresser! Det är ju några styckna som han ska bjuda som sagt, 19 st till hans kalas på söndag! Några visste jag adresserna till, men dom flesta fick jag ringa runt och fråga. Igentligen borde man få en adress -och telefon lista på alla dagbarn, precis en sådan lista som man får på alla klasskamrater i skolan, det hade varit smidigt!

Men imorgon kommer dom flesta att få sina inbjudningskort! Lite sent kanske, men får se hur många som kan komma! Jag vet ju några som redan kommer på kalaset iaf.!

Tror att jag kommer att göra något skoj av rulltårta som man själv bakar....vi får se vad energin och fantasin säger i helgen då det är dax att baka.

Nu ska jag iaf. gå och lägga mig, vill inte försova mig imorgon igen som jag gjorde idag *oops*



God natt!

Kram Tess

Gratis flygbiljetter!!!


Såg idag på Ryan air att dom har gratis flygbiljetter fram till midnatt idag!! Då bokar man från slutet på Feb-Mars-April! Skatter tillkommer ju, men ändå väldigt billigt!!!

Så för er som vill åka bort en weekend eller längre, passa på!!

Boka här: http://www.ryanair.com/site/EN/

Kram Tess

Min middag idag...

Idag blir det inte mycket till "riktig mat". Jag är sjuk med feber!!! Mindre skoj! Men men...bara att härda ut eländet! Man är ju inte direkt hungrig nu när man är sjuk, men någonting måste man ju få i sig, så detta blir min middag:

Ost knäckemackor
Honungsvatten
Alvedon
Otrivin menthol nässpräy



Hoppas att "skiten" går över snart! Har lite att göra nu inför Caspers kalas! Ska ringa runt ikväll till alla dagmammorna om adresser till hans kompisar som han vill bjuda.


Sköt om er!
Vi hörs.

Kram Tess


Vilken film?

Sitter och funderar på vilken film jag vill se. Jag är förkyld med feber, så vad passar inte bättre än en film och titta på! Men jag vet inte vilken jag vill börja se!!! Jag väljer mellan

* Mamma Mia
* Benjamin Button
* Batman-The Dark Knight
* Indiana Jones 4
* Narnia prince Caspian
* Hancock

Svårt val....men det får nog bli "Mamma Mia" först. Dom andra filmerna kan jag se tillsammans med Daniel. Daniel är inte så jätteintresserad utav filmen "Mamma Mia" nämligen, så jag får passa på då han jobbar!




Kram Tess


Z´as Maskinservice!



Söndagen den 29/3 kl 10:00 öppnar min bror sitt företag! Det heter Z´as Maskinservice och finns i Nyköping! Där finner du vettiga priser till både maskinservice och maskinuthyrning! Är du intresserad? Gå då in på deras hemsida så finner du telefon nummer som du kan ringa till om det är något som du undrar över!

http://www.zasmaskin.se/

Kram Tess


Blommor och sova i "Alla hjärtans dag sängen"

Åh idag blev jag glad (igen). Nu när vi kom hem på kvällen från Trosa så ger Daniel mig en bukett med blommor!!! Han sa att han tyckte att jag skulle få dom för att jag inte fick några igår för att han inte hann köpa blommor då. Han tyckte att det inte räckte med teét jag köpte, he he! Vad söt han är va, hi hi!!! Min lilla älskling, eller liten är han väl inte, men MIN älskling är han iaf. he he!







Ikväll ska vi gå och lägga oss i våran "Alla hjärtans dag" säng (sängkläderna är ju så söta)! Man måste ju göra liiite fint och mysigt ändå ju. Även om det inte är "alla hjärtans dag" idag så kan vi ändå ha lite mys pys. Borta bra men hemma bäst!




Ha det så mysigt mina vänner

Hjärta salami!

Måste bara dela med mig utav "hjärta salami" som är god! Tyckte att den var ett perfekt pålägg på mackan på Alla hjärtans dag, he he! Det är en tysk salami med en ost kant runt korven, jättegod!!




Kram Tess


Te från NK!

Efter det att Magnus med familj åkte från oss, så packade vi våran väska och gjorde iordning för att sova över hos mina föräldrar. Men vi åkte först till Stockholm City, till NK. Där släppte Daniel av mig medan han och Casper åkte vidare till Värtahamnen för att kolla på båtar. Där köpte jag min "Alla hjärtans dag present". Det blev Te! Jag dricker te någon kväll i veckan, men inte varje dag! Tycker att det är gott att dricka när det är kallt ute och man kommer in i värmen och tar sig en varm kopp.

Nu blev det två olika sorters te. Det blev ett vitt te (NK:s vita, heter den), det är det nyttigaste av alla teér som finns, med smak av annanas, apelsin och papaya. Det andra teét jag köpte var ett svart te, Baileys, och har en smak av kakaoböna och gräddvanilj!

Och så köpte jag en tesil i skedform

Sedan åkte vi till mina föräldrar i Trosa och käkade tacos tillsammans med Magnus och min syster också.

Så nu ska jag snart ta och göra mig en kopp te och fortsätta att titta på Melodifestivalen med mina föräldrar!






Sköt om er!

Kram Tess


NK och åka ner till Trosa.

Nyss så åkte min bror och hans familj härifrån, dom kom hit på en snabbfika. Mange hade köpt en receptionsdisk och en kaffemaskin som någon sålde i närheten av där vi bor, som han ska ha i sin affär/lokal. Och då passade dom på att komma hit på en fika. Nu är han påväg till Trosa, till min syster för att gratta syrrans barn som fyller år idag. Men dom kan inte komma på hennes kalas imorgon, utan firar Emma idag istället. Sedan ska dom på middag hos mamma. 

Vi ska också till mamma på middag idag och sova över där. Imorgon så är det ju kalas som Casper ska gå på =)

Men innan vi åker till Trosa så ska vi in till Stockholm City, för jag vill till NK och titta lite. Kanske hittar någon "Alla hjärtans dag"- present till mig, hi hi! Jag sa ju innan att Danne och jag inte brukar köpa till varandra, men denna gången så ville han att jag skulle få något, och då vill jag gå in på NK och titta!

Så idag ska vi köra bil mycket he he! Men det gör ingenting, jag tycker att det är skönt att åka bil...man somnar så gott i bilen ha ha ha!


Sköt om er!

Kram Tess


Hångel tuggummi!

Jag är bara tvungen att dela med mig av vad jag hittade idag på nätet! Åh som jag skrattade, ha ha ha! Jag har aldrig sett något liknande någonsin innan! Men det är tuggummi som heter HÅNGLA! Så här ser det ut:



He he vad tycks! Här är sidan ni kan köpa dessa: http://www.honeyimhome.se/


Ha det gött!

Kram Tess

Middag

Idag till middag blev det fisk och potatis! Vi måste bli bättre på att äta mer fisk i veckorna. För vi kanske äter fisk en gång i månaden, och då är det lax. Så nu får det bli lite mer skärpning på den "fiskfronten" he he!

Vår middag idag:

Potatis
Hollandiesås
2 st Torsk block
citron
smör

Koka potatisen. Lägg i torsken i en stekpåse. Krydda med salt och citronpeppar. Dela citronen och krama ur lite citronsaft över torsken. Resten av citronen skar jag upp i skivor och lade i en kanna med vatten (citronvatten). Lägg en liten klick smör på varje torsk block. Stäng igen påsen med straps som finns med i stekpåsarna och klipp något hål i påsen. Lägg i ugnssäker form och in i ugnen på 180grader i ca 40 min.



Sådär, då har ni fått ett middags tips, hi hi!


Kram Tess

Lite tipps och idéer till Alla hjärtans dag.

Jag tänkte att även om inte Daniel och jag firar "Alla hjärtans dag" med presenter, så tänkte jag ändå att dela med mig av tipps och sånt som jag har hittat här på nätet till den som är intresserad!

Här är några tipps:

 En choklad fondue i hjärtaform är väl romantiskt! Tänk att få dricka champange och ha frukt att doppa i chokladen med den man älskar. Denna finns på www.giraffo.se och kostar 69:-


 Om man vill baka någonting till sin käresta så har dom massor med roliga erbjudanden på www.kakburken.se

 Radio kanalen "Lugna Favoriter" har en tävling på sin hemsida, där ska man skriva en kärlekshälsning och så kan man vinna fina priser http://lugnafavoriter.se/index.php?underpage=295.52709

 En annan sida som också har lite charmiga saker är denna http://www.amoremio.se/

 Till er som vill hyra en stuga i Sverige eller någonstans i Europa för en romantisk weekend, så passar denna sida bra. Här finner ni stugor och semesterhus i olika länder till bra priser http://www.novasol.se/home.html

 Den här sidan är väl mest för dom som kanske är lite äventyrliga av sig och vill ha nya upplevelser, även bra sida om man vill ge bort i present till någons födelsedag http://www.liveit.se/



Alla hjärtans dag imorgon!

Imorgon är det redan "Alla hjärtans dag"! Det började redan för någon vecka sedan då några vänner börjar fråga mig vad jag ska köpa till Daniel? Jag tror inte att det handlar om att folk är "hysteriska" inför den här dagen, utan mer att dom inte hade något speciellt att göra just vid den tidpunkten och vill vara ute i god tid och kolla runt lite innan dom hittar just "DET" som dom vill ge bort.

Jag och Daniel brukar inte ge varandra något direkt. Det var nog mer i början på vårat förhållande då maj köpte någon nalle med choklad och så skrev vi dikter/brev till varandra, men vi har varit ihop i snart 6 år och har barn. Så det känns inte lika "viktigt". Men det som vi brukar göra, om Daniel är ledig från jobbet, är att äta en god middag, oftast plankstek, och dricka något gott till det och så brukar jag få en bukett blommor.

Nu så är ju planeringen i full rulle med vårat bröllop också, så jag tycker att det är kärleks prat och mys hela tiden till varandra, hi hi! Vi vet ändå var vi har varandra och att vi är tvillingsjälar som är menade att vara tillsammans, vi har sådana starka band som ingenting kan komma emellan.



Kram Tess

Åker till Trosa och Caspers fyrhjuling.

Imorgon ska vi åka till mina föräldrar i Trosa. Det är Daniels lediga helg och då brukar vi passa på att åka ner till dom. Plus att det kommer att vara kalas i helgen då min systerdotter Emma fyller 9 år på Alla hjärtans dag! Har ännu inte hunnit iväg och köpa någon present ännu, men ska göra det idag eller imorgon på leksaksaffären i Trosa. Vet inte riktigt vad man ska handla till en 9-årig tjej heller?

Ska även ta med oss pressenningen till Caspers fyrhjuling som står nere hos "mormor och morfar". Vi åkte ner med hans fyrhjuling förra gången på Daniels lediga helg pga. att vi hade den stående på grannens uteplats, där grannen själv hade en motorcykel. Men en natt så hade "nyfikna" idioter gått in på uteplatsen och tagit motorcykeln!! Men som tur var så hittade polisen den inte långt ifrån oss och grannen återfick den. Som tur var så hade dom inte varit på fyrhjulingen! Men då kände vi att vi inte ville riskera att fyrhjulingen ska bli snodd, så därför åkte vi ner med den till mina föräldrar.

Casper fick ju fyrhjulingen då han var 4 år! Fyrhjulingen är hans lilla "ögonsten"! Vilken 4-åring brukar få sådana av sina föräldrar he he! Nu längtar han tills det ska bli sässong igen för att åka och "sladda runt" med den.



Kram Tess

Nyköpings flygklubb.



Tänkte dela med mig när min bror hämtade hem den nya motorseglaren från Danmark till Skavsta flygplats! Han är ju flyglärare på Nyköpings flygklubb. Så man kan köpa presentkort eller så kan man få en provlektion för 1.500:-
Dom har både motorseglare och segelflyg!

Jag ser framemot att flyga detta flygplan! Vi ska flyga nästa gång vi är nere i Nyköping!




Här är det andra flygplanet som han också flyger med. Det är detta flygplanet som jag har flygit med! Det är jättekul och man får styra planet själv och känna på hur det är att vara pilot hi hi! Självklart får man känna på lite G krafter också, då Magnus (min bror) ska "leka".
 


Här är min trevliga bror som ni som vill och vågar kommer att med största sannolikhet få flyga med!


Läs gärna lite mer på Nyköpings flygklubbs egna hemsida.

http://www.nfk.nu/

Ni kommer inte att ångra er!

Kram Tess

Så tokigt det blir ibland...


Har haft lite strul idag på bloggen! Så det har blivit lite "gråa hårstrån" på mig idag. Dubbla inlägg osv. och sidan inte hänger med.

Bara så att ni förstår och inte undrar vad tusan jag håller på med he he!



Kram Tess



 


Fikasugen!

Medan jag sitter här och försökter "förbättra" bloggens yttre, så blev jag så himla fika sugen!! Vilken tur att jag hade hadlat fika bröd tidigare idag, he he!

Vissa säger ju att man ska ta något sött och gott efter middagen. Jag åt middag för inte så länge sedan, lasagne blev det idag på menyn.

Så just nu sitter jag och fikar på Citronmuffins med citronkräm och på Dammsugare/Punchrullar *MUMS*



Kram Tess

Oriflame

Idag har jag prövat mina nya Oriflame produkter! Jag kände att efter denna natten som jag haft, så behöver jag pyssla om mig själv lite!

Först så använde jag "Swedish spa sea algae, face scrub". Åh gud så skönt att bli scrubad, man blir som ny! Sedan prövade jag min "Cranberry winter face cream" som är bra nu när det är lite hårdare väder ute. Var skön och luktade gott! Tog sedan hand om mina naglar med "French manicure" och när naglarna hade torkat så prövar jag den nya "Hyacinth hand & nagel kräm" Oh jösses vad gott den luktade! Nu har jag lena händer igen hi hi!

Jag har inte testat min "Tea tree olja" ännu och inte "Balance foaming cleanser, för blandhy" eller " Gloss booster, läppglans". Det får jag ta en annan dag! Men jag älskar Oriflame produkterna! Tycker att dom har mycket bra saker.


Kram Tess




Snygga kläder!

Idag hittade jag supersnygga kläder från USA! Billiga kläder och skor har dom, dollarn ligger ju lågt i kurs idag, 1 dollar= 8.40kr! Det är ju ändå snart dax att börja handla in den nya "vår garderoben", så varför inte handla något här ifrån, he he! Det är så mycket "ögon godis" bland både kläder och skor, svårt att välja.



Klädernas hemsida http://www.gojane.com/



Kram Tess

Flygande tefat!

Godmorgon!

Idag är jag trött!! Fick inte mycket sömn inatt *gäsp*! Casper vaknade på natten och gick in till oss för att lägga sig, men jag gick tillbaks med han till sin säng för han gick i sömnen. Jag hade precis somnat om, då sprang Casper från sitt rum och in till oss och slängde sig över Daniel! Förstog inte alls vad det hela handlade om. Då sa Casper att han var rädd för tefat, flygande tefat och utomjordningar!!!

Oj...he he ja, jag försökte förklara för honom att det inte finns några tefat eller utomjordningar. Men han var fortfarande rädd. Men efter mycket prat så gick han och lade sig i sin säng igen. Och jag hade knappt hunnit lägga huvudet på kudden förens han ropade "MAMMA"!!! ÅHHH, jag vill sova, tänkte jag! Jag var så himla trött!! Men det var bara till att gå upp och se vad han ville säga. Jo då var han törstig och ville ha vatten, så det fixade jag till han och gick sedan och lade mig. Men det dröjde inte länge förens han ropade igen "MAMMA"!!! *Suck* Ja jag gick en gång till in till hans rum och frågade vad han ville. Då sa han att han tyckte att en av hans leksaker rörde på sig och att det var utomjordningar som gjorde det! Jösses vad trött jag var vid det här läget!

Jag förklarade och lugnade honom en sista gång och gav honom en massa gosedjur som han fick ha i sängen och krama om. Det fick honom att bli lugn och jag kunde äntligen få gå och lägga mig i den sköna sängen och somna om.

Så imorse så sa han "mamma, det finns inga tefat?". Nej svarade jag då, det gör ju inte det. Men inatt trodde du på det, sa jag till honom. På det svarade han "Ja jag bara skämtade"!!



Kram från en trött Tess


Far-och dotter låt!

Nu när jag ska gifta mig så är jag medlem nästan överallt på olika forum för blivande brudpar osv. Då man kan prata med andra blivande fruar och växla ideér och erfarenheter. Det är jättekul! Vi tippsar om allt, från kläder, maten, dekorationen till hur dyrt det igentligen är att gå till tandläkaren osv.

Men där var det en kvinna som undrade om det fanns några "blivande fruar" som skulle danska far-och -dotter dansen på festen. Och det ska jag göra med min pappa, så jag svarade att vi skulle dansa, men att jag inte visste till vilken låt ännu! Det var då som hon delade med sig om vilken låt hon skulle ha valt ifall hennes pappa var i livet, och det var en sådan fantastisk låt! Jag både grät och rös samtidigt he he! Så jag tänkte dela med mig av den här så att ni kan lyssna på den. Lyssna på texten och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=MXhJ3oCg3K8

Kram Tess


Posten har kommit! Jippi!!

Posten här är ganska så "rolig". Man vet aldrig när man får post, det är någon gång mellan kl 11.00-14.15 som den kommer! Och varje gång man väntar något paket eller annat som man beställt eller köpt, så kommer alltid posten så sent som möjligt, visst är det lite komiskt...

Men idag kom posten runt kl 13.00. Men jag blev glad, det var INGA räkningar alls utan det var bara roliga saker! Idag fick jag nämligen mitt paket från Kina med mina bröllopshandskar, jippi!!!

Sedan fick Casper post! Gissa om han blev glad! Han är ju i sådan ålder då han börjar intressera sig för post och bara väntar varje dag tills det kommer något till honom. Idag fick han post från Mc Donald´s där han får ett gratis "Happy Meal" nästa gång vi handlar det. Han fick det som födelsedagspresent för att han är med i Mc Donald´s klubben. Sedan fick han ett vykort från hans mormor och morfar också, och det är ju jättekul!!

Nu väntar jag bara på att få Caspers HH (Helly Hansen) jacka och Ralph lauren tröja på posten!

Ja det är kul att få paket på posten hi hi!!

Kram Tess





Ny layout!

Ja då har jag skaffat mig en ny layout också! Kände att jag inte ville ha dom mallarna som erbjöds från blogg.se utan jag ville ha någon annan. Ni kanske märker undertiden att jag ändrar bloggens utseénde lite då och då, men det är för att jag vill "piffa till" den ibland och lite omväxling förnöjer ;)

Kram Tess 

Svärföräldrarna åker hem och lokalen är bokad!

Nu har mina svärföräldrar åkt hem! Nu har dom en lång resväg framför sig. Men det har varit skoj att dom varit här och hälsat på, även om det bara var för några dagar. Det är så sällan man träffar dom iom. att dom bor i Skåne och vi i Stockholmstrakten. Nästa gång som vi ses igen är på vårat bröllop! Men tiden går fort, och snart så är den stora dagen inne =)


Nu har jag äntligen bokat lokalen som man får hyra här i området till Caspers kalas! Han fyller år den 20:e februari, vilket föll in på en fredag i år. Vi funderade först på om vi skulle ha kalas då på kvällen, men så kände vi att lördagen skulle vara bättre iom. att folk är lediga och ungarna utvilade (sovmorgon osv.) Men när jag ringde till Eva som håller i bokningarna av lokalen, så sa hon att just den lördagen var bokad! Men söndagen var ledig, så då bokade vi lokalen den 22 februari istället!

Känns skönt att ha bokat den, för Casper ska bjuda 19 st kompisar och det får vi verkligen inte plats med här hemma!! Daniel jobbar den helgen, men mina föräldrar skulle komma upp och hjälpa mig, så det är skönt! Kan tänka mig att man kommer att vara rätt så trött den kvällen sen, he he!

Ska nu bara samla in alla adresser till barnen och sedan börja att planera vad det ska bjudas på, fiskedam, discomusik osv. Det som vi vet att vi ska ha är iaf. ha kokt korv med bröd, men sedan får vi se vad det blir för tårta och andra bullar/kakor. Vilket tema man ska ha på inredningen och sånt.



Sköt om er!

Kram Tess

         

Njuter och tar det lugnt med svärföräldrarna!

Som ni säkert redan vet så har jag mina svärföräldrar hemma här! Det är så skoj =) Vi har inte sett dom sen i sommras då vi var nere på semester i Skåne. Men dom stannar inte så länge, dom åker nämligen hem redan imorgon...

Men nu har vi fått se deras bilder från deras "vintersemester". Dom har verkligen haft det bra på deras lilla tripp. Casper är ju överlycklig att farmor o farfar är här!! Åh han har så mycket att visa och berätta för dom he he! Igår kom även mina föräldrar hit på en kvällsfika, för att hinna träffa svärföräldrarna innan dom åker hem. Det var trevligt! Dom hade med sig tårta och choklad/apelsin sockerkaka som min mamma bakat! Så det satt vi o mumsade på igår kväll och pratade lite om bröllopet och jag visade dom lite saker vad jag hade köpt osv.

När mina föräldrar åkte sen så tog vi fram RUMMY och spelade (ett roligt sällskapsspel som vi har) och då bjöds det även på vitt vin/öl och så tog jag fram våran whiskey hi hi! Ja vi hade det så himla roligt så att vi gick inte och lade oss förens klockan var ungefär 01.30!!

Vi hörs senare

Sköt om er!

Kram Tess


Städa, förkyld och svärföräldrar kommer...

Ja idag så kommer mina svärföräldrar hit! Det ska bli kul! MEN, jag måste städa här hemma! Det ser ut som självaste bombnedslaget här!! Suck! Måste ta hand om tvätten, disken, byta gardinen i vardagsrummet (julgardinen sitter kvar där än..är det sista av julen som är kvar i lgh) dammsuga och skura golv....och så är jag förkyld och är hängig, tusan också vilken tajming!! Men jag får skylla mig själv att jag inte började i tid att städa.

Aja....jag får knapra i mig magnecyl koffein för att må bättre en liten stund, plus att få lite extra "skjuts" av enerig för att orka he he.

Väntar också på att Krister ska ringa (Caspers dagmammas man), för att kolla med honom om lokalen är ledig den 21 februari...så man kan ha kalas för prinsen. Ja många "järn i elden" har jag här hemma he he!

Nähepp, nu gott folk så måste jag sätta fart! Men vi hörs senare

Kram Tess


Planering inför Caspers 5 års kalas...

Ja tiden bara "springer" iväg! Tyckte inte att det var länge sedan som våran lilla prins var en liten bebis!! Jag tror att alla som är föräldrar känner så, det känns som att tiden går så mycket fortare när man har barn på någe vis...

Hur som haver...ikväll så frågade jag Casper vilka han ville bjuda på sitt kalas, och det blev 19 st barn! Det är kompisar från dagmammorna och från kyrkans barntimmar. Så imorgon ska jag ringa till Caspers ena dagmamma och prata med hennes man, han håller nämligen i bokningarna till lokalen där vi bor, och kolla om den är ledig lörd 21 feb. Tyckte att det kan vara skönt att ha det på lördagen istället för att ha ett kvälls kalas på fredagen då barnen kanske är trötta efter veckan och föräldrar som jobbar osv.

Funderar även på vad jag ska baka för tårta...hmm...jag får nog fundera mer på det. För dessa tårtor har jag gjort till han förut:

Caspers 1-års glasstårta


2-års tårtan, smörgåstårta.


3-års tårtan


4-års tårtan, Blixten Mqueen förståss he he!



Så jag vet nu inte riktigt vad jag ska göra för tårta...jag kanske kan göra något med sockerpasta igen. Jag har nämligen gjort en sådan tårta till Casper förut. Jag hade nämligen gjort en tårta som Daniel skulle ha med sig till sitt jobb när han jobbade sista dagen innan han gick på semester. Och Casper blev ledsen över att han inte fick smaka på "pappas tårta". Så jag gjorde en tårta till Casper som han och jag kunde fika på. Det blev den här "BAMSE" tårtan!



Hmm...ja jag får fundera ut något bra, ska fråga Casper hur han vill att hans tårta ska se ut =)

Tänk att min stora kille blir 5 år!!!





Vilka fynd man gör ibland!

Jag brukar vara på Tradera ibland och kolla lite! Där kan man verkligen göra ordentliga "klipp". Är inne lite då och då och kollar på lite allt möjligt. Idag blev jag glad då jag "vann" en Helly Hansen vindjacka till min son för 56kr!!! Helt otroligt! Snacka om att göra fynd! Vindjackan tänkte jag att det kan vara bra och ha när våren närmar sig och det är lite varmare ute. Jag brukar handla kläder lite i förväg inför säsongerna så att man slipper stå där en vacker dag och måste stressa iväg ut i butikerna och kolla.


Här är några märkeskläder som jag köpt  till min son från Tradera:

HH vindjackan 56kr!    Ralph Lauren pull over, 51kr!




Peak polo, 66kr! Peak tre-kvarts byxa, 180kr!




Peak jacka, 160kr        On the peak väst, 149kr!




Lacoste pike, blårandig 51kr och svartrandig 77kr



Lacoste pike, 66kr               Ecco goretex kängor, 86kr!



Byggare bob gympaskor, 69kr


Mycket utav dessa är helt nytt eller endast använda någon enstaka gång! Man blir så glad när man kan fynda lite och framför allt när ens barn börjar att växa ur sina kläder, så brukar jag kolla runt lite och fynda lite...ja man blir så glad!!!
Kände att jag bara var tvungen att dela med mig =)

Kram Tess



 


Sitter och planerar mitt bröllop hi hi!



Jag som går hemma om dagarna (är sjukskriven pga. en lungsjukdom) har mycket tid till att kolla runt och köpa in saker till vårat bröllop som kommer att äga rum i sommar hi hi! Åh vad man hittar en massa saker, det är ju inte klokt!!! Det är en ren djungel där ute med MASSOR av olika valmöjligheter och olika idéer!!

Men vi har redan köpt in och bokat nästan allting nu för vi började köpa in saker till bröllopet förra sommaren då vi satte datumet. Vi ska inte ha ett stort bröllop, utan vi ska bara bjuda dom närmsta i familjen. Om alla kommer så blir vi 32 st (24 vuxna och 8 barn). Våra föräldrar kommer att stå för middagen, vilket består av:

Förrätt: Toast med skagenröra med dillkvist och lätt sallad (kommer att göra det själv)

Huvudrätt: Delikatessplankor som vi beställer från ICA Trossen. Det är en köttplanka som innehåller tre olika sorters kallskuret, två dessertostar, frukt, grönsaker och potatisgratäng. Min mamma kommer även att göra en italiensk sallad som är supergod!! Och lite bröd och sånt till förståss.

Efterrätt: Bröllopstårtan med avec och kaffe. Jag kommer att baka tårtan, jag älskar att baka!! Har redan receptet på tårtan som finns på www.brudobrollop.se under " Gör-det-själv"

Min storasyster och hennes familj kommer att stå för alkoholen (något som hon själv insisterade på att göra).



Vi har hunnit med att boka kyrkan, lokalen och hotellet. Köpt brudslöjan, brudbuketthållaren, tiaran, gåvoaskar, rosenblad, halsband o örhängen, skickat iväg inbjudningskorten, banderoll med vårat namn o datum, "just married" skylt med våra namn som man sätter på bilen som vi ska åka i efter vigseln, får låna jänkarbilen av Caspers dagmamma, köpt ringkudden som Casper ska bära, brudhandskar, riset (safflor), tårtdekorationen, servetter med vårat namn tryckta på, strumpebandet, fixat festprogrammen, bokat en DJ, smink och frissör fixad, fotograf....mm.

Har skrivit ut Hindersprövningen och Efternamn anmälan och fyllt i det och väntar nu bara på att skicka in det när tiden blir rätt (4 månader innan bröllopet, och vi gifter oss i juli) Vi ska även ha lekar och andra överraskningar som ALLA måste vara med på, men jag inte kan avslöja här pga. att någon som ska komma till bröllopet kanske läser he he!

Våran smekmånad kommer att gå till Venedig, Italien! En klassiker i romantik! Åka i gondolerna och bara gå och promenera och njuta av hela atmosfären! Ska även bli intressant att få pröva den äkta italienska matkulturen!

Jag kommer att fortsätta skriva om mitt kommande bröllop vid senare tillfälle och hålla er lite uppdaterade ;-)

Sköt om er!

Kram Tess






Är sjuk och imorgon kommer svärföräldrarna...

Det är ju "sjuktider" nu, och att vi blivit sjuka är inget undantag. Det började först med att Casper, min son som blir 5 år den 20:e feb, helt plötsligt på natten mellan måndagen och tisdagen, började hosta kraftigt och intensivt hela tiden. Vilket man blev lite förvånad över, för varken hans dagmamma eller vi märkte något på måndagen. Men OJ vilken hosta han hade och förkylningen kom dagen efter, ja herregud, det var jobbigt för oss alla (särskillt för Casper). Det spelade ingen roll om vi gav han hostmedicin, den hjälpte inte mycket alls!!

Jobbigast blir det ju om nätterna, visst är det konstigt? Att man inte hostar lika mycket på dagarna, men på kvällar och nätter kommer den räääliga hostan! Casper vaknar och blir ledsen och tycker att det är jobbigt allting, och så kommer han och lägger sig i våran säng vilket medförde att min kära sambo (Daniel) inte kunde sova och han skulle upp och jobba dagen efter! En natt gick Danne och lade sig i soffan för att försöka få lite sömn, så att han inte skulle somna i bilen påväg till hans jobb på morgonen efter.

Aja, nu är det lördag och hostan är MYCKET bättre, fast nu känner både Danne och jag att vi börjar bli förkylda! Ja, vad ska man göra...vi hade nästan räknat med det när man bokstavligen hade blivit hostad rakt i ansiktet några gånger :S

 Men det som känns ännu sämre är att vi är sjuka då mina svärföräldrar kommer till oss imorgon och ska stanna här till onsdag innan dom åker hem till Skåne igen. Dom har varit uppe i Kiruna för att få en liten minisemester och hälsat på släktingar och så ville svärmor se norrsken, det skulle tydligen vara bra tider för norrsken nu (om det är stjärnklart). Men dom hann tyvärr inte se något norrsken, för mycket moln. Men men...vi får medicinera oss med nässpray och alvedon när dom är här så att man kan känna sig lite som människa och vara trevlig.

Sköt om er!

Kram Tess


Välkommen till min nya blogg!

Jaha ja, då har man skapat en ny blogg då he he! Det trodde jag aldrig att jag skulle göra, men blev lite nyfiken och ville prova själv tillslut. Har varit lite "anti" mot bloggare förut för att jag tyckte att dom bara klagade och hade inget possitivt att säga, men jag har nu insett att man kan skriva om sig själv och ens liv och intressen och mycket mycket mer!

Men just nu så måste jag lära mig alla dom nya inställningarna här (jag är inte alls teknisk på datorer!) Så ha tålamod så får vi se hur det hela slutar hi hi!

Sköt om er!

Kram Tess

RSS 2.0