Skön morgon i det lugna

Hej på er kära läsare!
Passar på att skriva lite nu när dottern fortfarande sover och sonen är i skolan.
Natten har varit bra. Har fått sova bra med endast två matvak :) Det brukar vara två matvak/natt. Dock så måste jag lära mig att gå och lägga mig i tid om kvällarna/nätterna. Satt uppe tills kl 00:15 igår, fan.. inte bra! Man är inte purung längre och orkar med det ena och andra. Men Sofia sover väldigt bra om nätterna faktiskt, vilket är väldigt skönt! Hon får ju lite minifoam då och då om dagarna också, då hon lätt blir lite "tjorvig" i magen.
Tänk att våran lillsnutt är över 1 vecka gammal redan!! Det är ju sjukt så fort det går! Mamman hänger inte med alls!

I helgen så har det varit en riktig "besöks helg". Jättekul och mysigt har det varit! I lördags så kom Marie m. barn från Haninge och hälsade på! Riktigt roligt! Och Casper blev ju givetvis glad över att Philip kom....finaste och bästa bästisarna minsann!



Min finaste vän (och blivande gudmor) ville ju givetvis träffa våran lillsnutta och gosa :)



Vi lyxade till det med att köpa pizza denna lördagen med Marie och barnen också innan dom åkte hem på kvällen! Och igen, Tusen tack Marie (m.familj) för dom fina presenterna och blommorna vi fick! Jättegullligt!

Och igår var det även full rulle här hemma. Då kom min bror med familj, min pappa, mamma och Stallen hit och hälsade på. Magnus (brorsan) och min svägerska Camilla har inte sett hur vi bor sen vi flyttade hit och så hade han inte träffat Sofia heller. Så det var roligt att dom kunde komma, då jag vet att dom har mycket att göra på sin firma mm. Sofia fick så fina presenter av dom och av min pappa. Hon blir ju nästan lite bortskämd he he :) Men tusen tack för dom fina kläderna och snuttefiltarna som hon fick :)



Ikväll börjar även fotbollsträningen för Casper. Äntligen! Som han har längtat till att den ska börja :) Ska bli spännande och se om det är något som han vill fortsätta med sen. Dom får ju prova på två gånger gratis, innan dom behöver bestämma sig om dom vill fortsätta eller inte. Men det här tror jag passar han väldigt bra! Får bara se vad det är för tränare och hur dom tränar, så dom tycker det är kul.

Imorgon kommer även mina svärföräldrar hit! Åh som farmor har längtat och haft resfeber, hi hi :) Men jag håller med, det ska bli så mysigt och roligt att få träffa dom igen! Vi ses ju så sällan pga. avståndet...vi i Trosa och dom i Skåne. Men dom är så nyfikna och sugna på att träffa oss allihop, och deras senaste tillskott i barnbarn skaran förståss :)



Nähe, nu ska jag sluta "pladdra" här någe mer, för jag ska ringa till pastorexpeditionen och höra hur det ser ut i sommar om tider för dop mm. ;-)


Kram på er!


Sömn!

Ända sedan vi kom hem från BB så har det varit brist på sömn här om nätterna. Våran dotter har haft ont i magen, och har svårt för att rapa efter vaje måltid. Men så igår så köpte vi hem MiniFoam, och gud så skönt det måste ha varit för henne! Hon hade inte ont i magen alls! Och i natt fick vi sova :) Det var så skönt! Att äntligen känna sig lite som människa igen, he he. Dock så kom våran son in till oss inatt, för att han hade drömt mardrömmar :( Men vi sov alla som trötta grisar efter det!



Igår när vi var ute på en promenad, så var vi en snabbis in på affären också och köpte en hårborste till henne. Hon har ju så mycket hår, så att en borste måste hon ha :) Snart kan man även sätta en liten tofs i håret på henne hi hi. Jättesött ju!




Själv så mår jag bra, allt börjar falla på plats och ammningen fungerar superbra! Så man är i en riktig ammningsbubbla här hemma, men det är mysigt. Dock jobbigt när man ammar vid ena bröstet, så läcker det andra!! Nåja, vilka i-landsproblem va? :)

Här har vi en glad tjej som inte har "knorr" i magen längre :) Idag ska vi nog överraska Casper med att stå vid skolan när han slutar, och ha sällskap hem.




Önskar er andra en riktigt fin dag!


Kram Tess


Nu är hon här

Hej kära läsare!

Jag har inte glömt bort er, utan har bara haft fullt upp med annat. Nu är äntligen våran lilla tös ute! Hon kom till världen den 14 april kl 03:14! Jättesöt och fin tjej med mycket hår :) Hon vägde 3550g och var 52 cm lång. 

Denna gång hade jag gått över tiden med 5 dagar (när hon kom), och jag var så måttligt trött på att gå och vänta och vänta. Jag försökte få igång förlossningen med att både gå på promenader, äta ananas (som jag endast fick ont i magen av), gå upp och ner i trappen och så storstädade jag var och varannan dag!! Men ändå så hände ingenting! Tillslut fick jag nog! Tänkte göra som min mamma gjorde när hon väntade min syster...nämligen dricka Ricinolja! Så på fredagen 13 april var jag på apoteket och köpte en flaska. Ja, jag vet att man inte "ska" ta den, men jag stog inte ut någe mer.

Jag väntade med att ta den tills klockan var 16, så det inte var långt kvar tills Danne slutade jobbet, ifall det skulle gå väldigt fort! Men jag tog ju givetvis inte 30 ml som det stog på flaskan, utan jag tog 10 ml. Spädde ut den i lite läsk (som jag läst att man kunde göra för att slippa få ont i magen, då den är stark). Men fy fan vilken konsistens att svälja...RYSER!! Nåja, när allt väl var nere så var det bara att vänta. När klockan var 19 så kom dom första värkarna, fast oregelbundna. Regelbundna värkarna kom klockan 22. Men eftersom både Danne och jag hade stirrat oss blinda på  att man ska åka när vattnet gått så åkte vi inte in, utan stannade kvar hemma. Men när vi skulle försöka sova då vid 00:15 tiden så gick det bara inte. Jag hade så ont och värkarna var täta! Så jag ringde in till förlossningen och pratade med dom. Och dom sa att vi skulle åka in!

Så det var bara att ringa och väcka mina föräldrar som skulle komma hit och sova, då Casper sov redan. Ville inte väcka honom. Så då var det bättre att dom kom hit istället. Snöstorm var det också när vi åkte! Danne såg inte ett jota när han hade helljusen på! Döläskigt!

Vi kom dit kl 1:14 och fick reda på att jag var öppen 8 cm redan! Så det var knappt att jag skulle få ta EDA smärtlindring, men det var precis. Helt själva på förlossningen var vi också, så jag fick ju även välja vilket rum jag ville vara i *s*. Jag valde det "rosa" rummet, då det var ju en tjej vi väntade.

Klockan 3:14 tittade hon ut! Exakt 2 timmar efter vi kommit!



Och så blev man firad med lite mackor, jos och choklad/kaffe



Gick sedan och duschade och efter det så gick vi till BB avdelningen och in till vårat rum. Försökte sova lite, men det var nästan omöjligt då man hade så mycket adrenalin kvar och uppe i varv. Man låg bara och mös med våran lilla plutta <3

Här kommer lite bilder på våran lilla sötnos, som heter Sofia :)



Stolta storebrorsan kom på besök under lördag eftermiddagen! Mina fina barn!



Vi åkte hem redan på söndagen, då allt går bra med både ammning och Sofia mår bra. Ville inte stanna längre, det är så trist på sjukhus och jag ville hem till mina killar!

Här åker hon bil för första gången hi hi!



Åkte till McDonalds innan vi åkte hem för att möta upp en nyfiken och stolt morfar. Plus att Casper var hungrig!



Sen åkte vi hem. Findus blev nyfiken direkt på Sofia! Och han var inte alls svartsjuk, snarare tvärtom. För när hon satt i sin babysitter så lade han sig brevid henne på golvet och vaktade "sin bebis". Plus att han ville pussa och gosa med henne. Tyvärr så tog jag ingen bild på detta, men det såg himla roligt ut. Men här är iaf. en till som gärna "vaktar" sin lillasyster :)



I måndags så ringde även dom från blomsterbutiken mig. Vi hade fått blombud! Åh så skoj! Så på eftermiddagen så kom dom och plingade på dörren och lämnade detta! Så gulligt!



Superfina blommor med ett "välkommen till världen Sofia" kort från Linda, Mattias, Johanna, Robin, Gudrun och Janne. Plus en liten söt Teddybjörn till Sofia. Ursöt! Tack snälla ni!!!


Det som är lite komiskt är att jag och Sofia hade nummer 255 när vi låg inne på BB. Och när jag låg inne med Casper på Södertälje BB så hade han och jag nr. 255 också!! Hur stor är sannolikheten att det händer he he. Lite roligt ändå.

Idag tisdag, så har vi varit tillbaka till Nyköping för läkarbesök nr. 2. Det var hörseltest och PUK mm. Och allt var jättebra och hon var "hel och fin". Hon har även gått upp lite i vikt från i lördags. Man brukar annars gå ner lite när man kommer hem från BB, men inte här inte. Hon vägde ju 3550g vid födsel och nu väger hon 3580g. Och hon är 3 dagar gammal :) Men jag helammar henne.


Ja det var lite kort och gott om vad som hänt hos oss dom senaste dagarna :) Ska försöka blogga så ofta jag kan och har tid. Men jag glömmer inte bort er som gärna vill läsa, så jag ska göra mitt bästa :)


Kram Tess

En mors kärlek...

 
En mors kärlek.

”Hur mycket älskar du mig?”
frågade den lille pojken sin mamma medan hon stoppade om honom i sängen.
Det var en lek som han fick henne att leka varje kväll men han lät henne aldrig vinna.
... ”Jag älskar dig 85 miljoner, triljoner mil till solen och tillbaka”
var den lille pojkens vanliga utmaning på hennes förklarade kärlek
Men den här kvällen var hon utmattad,
Utmattad efter en dag som började redan klockan tre på morgonen
då hon tröstade honom efter en mardröm
Utmattad efter att ha lagat frukost, lunch och middag och efter att ha städat undan alla hans leksaker som hon ständigt trampade på med sina blåslagna fötter
Utmattad efter en dag som inte innehöll så mycket tid så att hon ens hann duscha
Hon tittade in i sin sons ögon,
samma ögon som hon var för evigt tacksam över att ha varit med att skapa
Hon strök bort håret från hans panna så att hon kunde andas in skönheten
hos denna magiska skapelse
Och medan hon tittade på honom på ett sätt som bara mödrar kan log hon och sa:
”Du kommer aldrig att förstå hur mycket en mamma kan älska sitt barn

Om du blev påkörd av en bil och fastklämd
så skulle jag finna styrkan att lyfta undan den för dig,

Om du behövde hjälp och jag hade brutna ben
så skulle jag finna ett sätt så jag kunde springa till dig
Om du var hungrig och jag inte hade ätit på en vecka så skulle jag ge dig min enda måltid”
När du vandrar omkring i världen vandrar mitt hjärta med dig
Vad du känner, känner jag
Jag känner att du är lycklig genom det sätt du håller min hand
Jag hör ditt hjärta viska när du är rädd
Jag vet vad du tänker genom att se in i dina ögon”

Den lille pojkens ögon blev vidöppna
och för en gångs skull hade han ingen utmaning åt henne.

Påskharen kom tidigare

Gissa om det har varit glädjetjut här hemma, he he. Påskharen kom lite tidigare än vad han brukar göra :) Casper hittade nämligen påskharens karta och letade reda på sitt påskägg ;-) Jag sa att det kanske han fick nu istället för på lördagen, då vi ändå inte ska vara hemma.



Och, vad fanns i ägget då?



jo...godis givetvis OCH en helt ny mobiltelefon!!! En Samsung GALAXY Gio! Och jösses vad ungen blev glad!! Han skrek och tjöt...han började t.o.m att gråta....åh lillgubben <3 Så lycklig han blev! Måste nog ha varit så att påskharen har sett att han nu cyklar själv till och från skolan, och tycker att det är bra om Casper har en mobiltelefon IFALL det skulle vara/hända något ;-)



Så nu har han och hans pappa laddat hem lite spel till han som han gillar. Och så kanske vi kan få ha våra mobiltelefoner för oss själva *s*.




Snart kommer hans kusiner hit och ska göra sig iordning för att gå påskkärringar och påskgubbe :) Det har redan varit många här och plingat på och önskat Glad påsk! Så söta så :-)



Kram Tess


Hos barnmorskan

Tänk att det gick bra hos barnmorskan idag! Sååå skönt!! Jag var dock lite orolig för att jag fortfarande har rethostan kvar och är mer förkyld än sist. Men tydligen så verkade våran lilla bebis må bra i magen, fast hon börjar få trångt sa min BM. För som BM (Elisabeth) säger " Hela din mage är full av bebis nu" :)

Och hon mätte och sa att hon är ju uppe vid mellangärdet nu, så det är trångt för henne där inne. Vilket jag också känner. För jag kan inte sitta ihopkurad i soffan. Utan måste alltid sitta med sträckt rygg, för annars tar det i där våran tös ligger.

Hon hade nu 148 i hjärtslag och SF (symfys-fundus mått) är 36 cm och hon följer sin kurva bra :) Dock så gav hon Elisabet några "boxar" när hon lyssnade på hennes hjärta, för det gillar hon inte hi hi! Och jag hade något högt blodtryck, men det är troligtvis pga. förkylningen och hostan. Så den gör vi ingenting åt, mer än att jag ska ta det lugnt. Ställde mig på vågen igen, och jag hade inte gått upp 1 kg sen sista gången jag vägde mig. Låg på samma!! Så jag har gått upp 9 kg denna graviditet! Så stolt jag är! Och min BM var också glad och tyckte att jag varit duktig :)

Så det gick ju riktigt bra denna gång! Som troligtvis var den sista innan våran lillplutta kommer till oss <3



Kram Tess


Minnet sviker

Åh så typiskt mig, har såklart fel dag i huvudet! Har ofta blivit så nu på sista tiden (gravidhjärna?). Jag och Casper låg och drog oss lite extra i sängen (han kom in till oss inatt pga. mardröm). Och då när vi låg där och började prata om dagen och påsken så säger jag att, ja idag är det onsdag och du har gympa i skolan. Och sen så går du bara i skolan idag och imorgon, för sedan på fredag är du ledig för det är en röd dag. Casper blir givetvis jätteglad!

Åh vad jag ljög för han!! Var tusan hade jag fått att det var onsdag idag?? Så jag har ju nu skickat iväg honom med en massa packning av gympakläder i ryggan och läxböcker som egentligen inte behöver lämnas in idag mm. SUCK! Han kommer få en liten chock i skolan när han får reda på att det är TISDAG idag och inte onsdag! Ja, denna mamman måste vara riktigt trött alltså...

Fick dubbelkolla så att jag verkligen skulle till min barnmorska idag, men det skulle jag :) Får bara hoppas att resultatet är bättre än förra gången, då jag fick åka in till förlossningen för koll.


Hoppas ni får en fin dag allihop!



Kram Tess

Populär

Herregud vilket spring det har varit i trappen för mig idag!!! Casper är nämligen hemma hos "lilla Erik" och leker, och då plingar andra kompisar på och vill leka med honom, vilket är superkul! MEN att springa upp och ner i trappen 6 gånger på mindre än 1 timme börjar att kännas, ha ha ha :)

Det är verkligen jättekul att Casper har så många kompisar här ute som vill leka med han! Man blir såååå glad för hans skull!





kram Tess

Exakt 7 dagar kvar...

Idag är det exakt 7 dagar kvar (mer eller mindre). Jag hoppas på lite mindre, då jag vill att hon ska komma NU! Har dock fått en släng av förkylning IGEN, men hoppas att det inte utvecklas till influensa eller något sånt. Det skulle jag verkligen inte orka med just nu...

Håller på att även förbereda mig lite inför förlossningen. Alltså, jag är sådan som person som vill vara fräch och "snygg" när det är dags att åka in till förlossningen. Var likadan när vi fick Casper. Då rakade jag bort allt hår på kroppen (förutom på huvudet såklart ha ha) Nyduschad och nymålade naglar (och tånaglarna) måste jag ha också innan vi åker in! Så nu känner att jag att det är dags att raka av mig "vinterpälsen" på benen och måla naglarna :) Visst är man bra knäpp!! Man ska föda barn, och inte ha en skönhetstävling...men jag har sådan FOBI för att vara "smutsig" och ful vid sådana personliga och intima stunder, som samtidigt är det vackraste och underbaraste händelserna att få erfara i ens liv...att få barn. Låter knasigt kanske...men sån är jag :) Blir lika knasig när man ska till gyn också för vanlig koll!

Blev ett lite mer personligt inlägg det här. Men jag kände att jag ville skriva av mig lite, kanske inte är helt själv om att vara så här ;-)

RSS 2.0