Caspers och Philips kalas!

Idag har det varit barnkalas! Min son Casper och hans bästa kompis Philip hade ett kalas ihop :) Vi hyrde lokalen där vi bor, den är riktigt bra för att ha kalas i! Vi hyr den gratis pga. min man är med i hyresgästföreningen, hi hi!

Det började med att jag gick ner till lokalen kl 10:00 för att få nycklar och kod mm. Sedan kom Marie, min bästa vän (Philips mamma) med alla saker och fikabröd! Så då började vi att sätta fart att pynta och duka mm. Klockan 11 var det dags för Marie att åka och hämta tårtorna som jag bokade hos City Gross (jättefina!). Vi var dock lite sena, och hann inte precis med allt innan den första gästen kom. Men det gjorde inget. För kalaset började kl 12. Sedan kom det 14 st barn och ca 8 st vuxna! Full rulle med andra ord hi hi! Och alla var jättefina och tuffa i sina maskerad kläder. För detta var ju ett maskerad kalas!

Här är tårtorna som vi köpte! Vi tog två tårtor, så att Casper och Philip kunde blåsa ut ljusen på varsinn tårta (och för att vi var ju några styckna he he)


Först när alla hade kommit, så fick barnen äta korv m. bröd. För det var ju ändå vid lunchtid och det är ju inte så bra om barnen äter sig mätta på godsaker, he he

Här sitter dom och väntar på att korvarna ska komma. Casper och Philip sitter på varsin ände av bordet. Och det som är lite roligt är att Casper och Philip var utklädda till samma sak, nämligen Transformers ha ha ha!


Marie är redo att skicka vidare korv till barnen (och så ser ni fika bordet hi hi)


Casper och hans kompis Thea :)


Kompisar som var där!



Hela barnligan!


Efter korv lunchen, så blev det lite lekar. Vi började mad dansleken "dans stop"! Det tycker ungarna är väldigt roligt! Sedan blev det stafett! Potatis på en sked (som man egentligen har i munnen, men vi valde att dom håller skeden i handen)


Efter lite lekar så var det dags för fika och tårta! Här sitter Casper med "sin" tårta som han blåste ut ljusen på!


Philip med "sin" tårta som han skulle blåsa ut ljusen på!


Efter tårtan och fika, så blev det presentöppning! Casper och Philip hade ett varsitt presentbord där paketen låg, så att man inte blandar ihop dom!


Var bara tvungen att ta en bild på dessa två bästa vänner! Se vilken fin present Casper fick av Philip! En supermysig liten kudde (hjärtformad) "Världens bästa kompis"! Gissa om man smälter hi hi! Sötnosar!!


Caspers presentbord!


Philips presentbord (Casper fick ju dock lite mer paket iom. att hans mormor och morfar var med på kalaset)


En liten stålman kan ju vara bra att ha på kalaset he he!


Efter paketöppningen så ville barnen att vi skulle leka staffett igen, dom ville ha revange (och fick det också) hi hi! Alla hade jättekul! Så efter lite lek, var det dags för fiskdamm! Inget kalas utan fiskdamm hi hi!


Söta lilla prinsess fen Miranda fick sig en liten godispåse :)


Philips storasyster Ida, väntar också på sin tur i kön till fiskedammen


I påsen fick även alla barn en sådan "visselpipa". Man blåser i dom och så blir det en lång "tunga" som veckas fram! Den var populär kan jag ju säga he he!


Sedan var det dags för alla barnen att gå hem. Eller rättare sagt, deras föräldrar kom och hämtade dom! Alla hade haft det jättekul på kalaset! Det var ju skönt att höra. Det var ingen som gjorde illa sig och grät, ingen som behövde plåster osv. he he! Allt gick "smärtfritt" så att säga!

När barnen gått hem så var det dags för städningen och disken (som tur är så finns diskmaskin). Men det gick undan, tog inte så lång tid.

Precis innan vi gick hem så sa Casper till mig "Mamma, detta är det bästa kalaset någonsinn"! Gissa om man blir glad över att höra det!


Men jag lovar, ikväll kommer nog både jag och Casper att somna utan problem ha ha ha!


Kram på er

Tess

Ledsamt...

Snart är det flytt dax! Tiden bara rusar förbi!! Men idag så känns det extra jobbigt....för att jag och Caspers dagmamma har bestämt en "avslutningsdag" hos henne, vilket blir på tisdagen innan helgen vi flyttar. För Rigmor (dagmamman) är ledig sedan resten av den veckan pga. hennes mamma gått bort och det är begravning.

Fy fan va jobbigt det känns!! Både Rigmor och jag kramade om varandra med gråten i ögonen...usch! Hon är verkligen den BÄSTA dagmamman/vännen som man kan tänka sig! Helt underbara är både hon och hennes man!! Det känns så jävla jobbigt att lämna dom! Att inte få träffa dom på morgonen/eftermiddag någe mer sen. Det är nästan så att man inte vill flytta just pga. det!

Så många minnen vi har tillsammans...åh...

Tänk att Casper började där när han var nyligen fyllda 1 år. Rigmor och jag brukar prata om Casper, och hans bästa kompis Philip. Dom började samtidigt hos Rigmor, och har sedan dess varit som bröder för varandra. Och Rigmor berättar hur dom var när dom var små...att dom härmade varandra, och när dom kivades, lekte och skrattade med varandra. Underbart!

Förut så har det känts att flytten är så "långt fram" på någe vis....men nu är det verkligen snart, bara ca 2 v. kvar! Verkligheten slår till på ett annat sätt nu.
Men Rigmor och Håkan kommer att komma ner till oss i Trosa och hälsa på oss på semestern. Det kommer bli superskoj!!

Jag vet inte hur det har varit för andra familjer som slutat hos sin dagmamma, men detta är verkligen SUPERjobbigt!!!!
Får se hur Casper reagerar....men det är som Rigmor sa, det är ju bara att ringa :-)

Känns så vemodigt och ledsamt....fast jag vet att det kommer att bli bra i Trosa med!



Kram Tess


RSS 2.0