Åh herregud så mätt man är!!

Ikväll så var gubben min och jag iväg till Scandic Hasselbacken ute på Djurgården för att äta julbord. Och det var så fint att åka genom Stockholm nu när det är så fina ljuspynt lite överallt utomhus. Riktigt vackert faktiskt! Dock så var det tjockt i trafiken så det var lite segt att ta sig fram på vissa ställen. Men vi kom iväg bra tid, och var uppe 30 min innan våran sittning egentligen. Men vi fick ändå komma in och sätta oss vid vårat reserverade bord och börja :)

Det var så fint och härligt där inne! Lite åt det lyxigare hållet med vackra stora kristallkronor som hängde från taket, inredningen och dukningen. Och så fick man en personlig servitris som bjöd på glögg så fort man satt sig ner vid sitt bord. Sedan kom hovmästaren fram och presenterade sig och berättade lite om just denna byggnad och lite historia. Sånt tycker jag sätter lite extra guldkant på det hela.

Och herregud så mycket mat det var!!! Miljoner olika sillar (typ), fisk, ägg med olika röror på, viltkorvar, patéer, grönsaksgratäng, janssons, revben, svampfyllda omeletter, julkorv, brysselkål, prinskorvar, köttbullar....ja jag kan inte rabbla upp allt! Men det var generöst med mat, och olika sorter och inläggningar. Något som var intressant att pröva var saffranssill och blåbärssill. Jag prövade brysselkål för första gången också! Och gud så gott det var!!

Det var en helt fantastisk kväll som jag skulle kunna babbla om länge! Men här kommer lite bilder från kvällen :)



Jag lovar er, så här "grismätt" var det länge sedan som jag var ha ha! Man verkligen TRYCKER I SIG så mycket mat som möjligt. Sjukt egentligen. Men jag är så lycklig! Jag fick äntligen mitt efterlängtade julbord :) Nu ska vi snart gå och lägga oss, då vi ska iväg imorgon till Nyköping och shoppa julmaten mm. Och vi är säkert inte dom enda som gör det!


Kram på er alla!

Tess

Julavslutning!

Nu har vi kommit hem från juniors julavslutning i kyrkan (den kyrkan som vi gifte oss i). Det är ju så himla mysigt och fint! Vi började med att alla skolbarnen och föräldrarna samlades på skolgården och föräldrarna tog facklorna (iaf. för dom mindre barnen, då dom inte får hålla i facklor själva). Och så började vandringen från skolan till kyrkan. Och som vanligt så var det mycket folk som stack ut sina huvuden i sina fönstren för att titta på den årliga fackeltågsvandringen. Vissa stog i sina dörröppningar och tittade och vinkade åt barnen, supermysigt!

Ringde till Caspers morfar strax innan vi gick förbi hans jobb, för han går alltid ut och vill se när dom går förbi. Så han stog där och Casper rusade fram till honom och gav han en kram! Det var många som även fotade oss när vi gick där längs vägen :) Detta är en tradition sen 30 år tillbaks, då skolan byggdes. Så det här var den 30:e gången som skolan gick till kyrkan. Lite speciellt ju.



Och fint i krykan var det!



Varje klass stog framme och sjöng också, vilket var en liten överraskning för oss...då Casper sagt att dom inte skulle stå framme och sjunga ha ha! Så det blev en trevlig överraskning :) Och det finns ju också bara en 1:a och en 2:a och 3:a osv. på denna skola. Så det finns liksom inte flera klasser som går i åk 1 t.ex. Den här skolan har klasser upp till åk 6.

Här står Casper (lite suddig bild, jag vet) och sjunger med sin klass! På hörnan bakom den blonda flickan står han :)




Efter att alla hade sjungit, och även all skolpersonal så var det slut! Vi samlades utanför skolan för att säga God Jul till fröken mm. och sen åkte vi hem. Och massor med julkort har vi fått i postlådan också! Så kul!! Och vi som inte änns hunnit skicka våra!!! Gaahh!! Ska skicka iväg idag, så folk kommer att få, men bara lite senare än tänkt :) För jag tycker det är så mysigt med julkort! Och Casper blev glad, då han hade fått ett speciellt kort/julklapp av sin farmor och farfar :)) Tusen tack till er (även för vårat kort vi fick!). Ringer er lite senare <3

Nu ska vi bara ha det skoj och mysa i någon timme till innan Casper ska till sin mormor och morfar som ska vara barnvakt ikväll. Jag och gubben min drar ju som sagt iväg på julbord! Åh så gott och mysigt det ska bli! Längtar verkligen!

Ha en skön torsdag allihop!


Kram Tess

En tidig liten julklapp :)

Idag när sonen kom hem från skolan, så hade han med sig en present till mig och Daniel. Det skulle först vara en julklapp till oss, sa han. Men han kunde inte hålla sig, utan insisterade på att vi skulle öppna paketet på en gång :) Så det gjorde vi. Och i kartongen så fanns det ett dricksglas som han hade limmat fast fina "pärlor" med glitterlim, och så hade han limmat glaset så att det skulle se lite frostaktigt ut! Åh så glad man blir!! Den var ju bara så fin! :)

Man blir så himla glad över att få saker, eller teckningar som ens barn gjort och lagt ner energi och konsentration på! Och som dom i sin tur bara längtar efter att se hur man som förälder reagerar, dom blir ju så himla stolta och glada också över att få ge någonting i present :)

Så denna får stå fin och lysa köksbordet så att alla ska få se den!




Imorgon är det skolavslutning, så därför har det ju inte varit mycket lektioner denna vecka för barnen. Mest lite pyssel, som är mycket uppskattat :)

Kram Tess

 

Snart är det dags!

Ja, det är inte långt kvar till jul nu. Endast 4 dagar kvar! Fattar det knappt själv faktiskt, kan ju ärligt erkänna att jag inte har någon julkänsla. Trots att vi har lite snö liggandes på backen och tappra försök till julbak och stök med julmusik i bakrunden...

Men längtar givetvis till julafton ändå :) Jag ÄLSKAR julen, då alla samlas och man har det bara så bra! Omringad med dom man älskar och en massa skratt och glada miner! Dock så har vi inte hela släkten hemma hos oss som vi önskat, men dom är saknade och vi tänker på dom. Blir att man ringer och önskar God Jul till dom som inte kan vara här :)
Men sen är det framför allt att se barnen så ivriga och förväntansfulla på att Tomten ska komma hi hi. För att inte glömma, att sätta ut en skål med tomtegröt redan på kvällen innan till Tomten ;-)

Men det är ju som sagt några dagar kvar, och det blir lite fullspäckat schema för oss. Det har iof. varit lungt idag och imorgon. På Torsdag så har sonen julavslutning! Då blir det den årliga fackeltågsvandringen på morgonen från skolan till kyrkan, där avslutningen sedan hålls. Supermysigt är det! Och det är så fint julpyntat i kyrkan!

På eftermiddagen ska sonen till hans mormor och morfar, för att min man och jag ska upp till Stockholm för att gå på julbord ute på fina Djurgården (det som jag vann förut). Bara mysa och mumsa på en massa gott endast han och jag <3

Fredagen ska man ut och "bråka" i butikerna om julmaten som ska handlas, och dom sista julklapparna!

Casper med sina tomtebloss som han fick i paketet imorse!


Här har ni den finaste stjärngossen givetvis :) Glömde ju visa en bild på han he he.



Hur har ni det så här dagarna innan jul? Har ni det lika stressigt och ute i sista minuten som vi (trots att man varje år säger att man ska vara ute i tid nästa gång!)?

Ha det så gott så länge!

Kram Tess

Pepparkakshus

Då har man fått "tummarna ur" och gjort pepparkakshus:) Det blev dock färdiga pepparkaksdelar som jag köpte denna gången. Jag burkar ju annars göra egna pepparkakshus och göra egna mallar mm. Men i år så orkar jag faktiskt inte stå med det. Men tror det blev ganska bra ändå :)

Casper hjälpte förståss till och tyckte det var supermysigt när vi stog där och dekorerade till julmusiken som vi satt på.

Så här är vårat pepparkakshus för i år (som Casper på en gång ville börja att äta upp ha ha)




Kramar Tess

Vilken dag!

Igår eftermiddag, när Casper slutat skolan, så åkte vi upp till Haninge. Vi skulle hämta hans bästa kompis Philip hos dagmamman, för han ska sova över hos oss denna helg! Åh gud så roligt det var!! Både träffa Philip igen OCH Caspers gamla dagmamma Rigmor! Hon är så himla mysig och härlig...ja världens bästa dagmamma faktiskt :) Och det är nästan 2 år sedan som vi sågs, innan vi flyttade hit.

Vilket kärt återseende det blev! Det var ju inte bara Rigmor och Philip som det var roligt för oss att se igen, utan även dom barn som var små hos Rigmor när Casper gick där. Som dom VUXIT! Riktigt kul var det! Och Rigmor blev ju allderless till sig när hon såg Casper. Så lycklig så det nästan kom en tår faktiskt, det var nära iaf. det såg man på henne när hon kramade om honom hårt och länge! Och Casper i sin tur tyckte det var supermysigt att få komma tillbaka till henne och hälsa på!

Vi klev in och dom bjöd på en MASSA fika och glass, och så satt vi och pratade om hur vi hade det nu och även om gamla minnen när Casper gick hos henne <3 Det blev att vi stannade i någon timme faktiskt, innan vi rörde oss hemåt. Casper lämnade ett julkort till dom som även innehöll ett litet brev som han själv skrivit till Rigmor, och ett kort på sig själv (skolkort):

"Till Rigmor!
Du är den bästa dagmamman som finns!
Jag saknar dig.
Kramar
Casper"

Ja det blev nästintill tårar igen på Rigmor när hon lästa hans fina brev, som han själv har skrivit. Här har vi en dagmamma som verkligen bryr sig och älskar sina sina dagbarn, även om dom slutat hos henne.

Vi lovade att detta var inte sista gången som vi kommer och hälsa på. Och sedan åkte vi! Casper och Philip är ju så underbara mot varandra, så det är inte sant! Man blir ju så varm i härtat när man ser dem två. Dem hade verkligen saknat varandra! Igår kväll, när dom skulle ha lite fredagsmys så fick dom sin egna champagne (som Philip hade tagit med sig) och popcorn till filmen "Cars 2". 

 

Efter filmen så slocknade dom som stockar i sängarna!

Imorse så vaknade dom runt kl 7:30 och upptäckte då att även Philip hade fått ett paket i granen, precis som Casper får varje dag. Vilken lycka det blev! Jag sa: Ja Tomten visste nog att du skulle komma Philip. Och han bara sken upp! Varsitt kinderägg fanns i granen idag, det är mycket omtyckt kan jag ju säga he he.

Sedan började dom att spela lite wii. Men efter ett tag sa Casper: Philip, jag vill göra frukost till dej. Och så frågade han vad Philip ville ha och fixade Oboy och macka till han. Gud så gulligt! Fixa frukost till bästisen sin <3
Sedan så ordnade jag resten av frukosten till oss alla och tände ljusen i adventsljusstaken mm. Och till råga på allt, så snöar det idag ute! Vilken magisk helg detta blev! Bara en massa skoj!

Så det var bara för ungarna att klä på sig och bege sig ut i snön, som dom så länge väntat på! Även om det är lite blött och slaskit, så gör det inget. Bara att se snön falla från skyn och hinna bli lite vitt är bara helt underbart!

Se upp för snöbollskriiiig!!! :)


Man får även se upp när man gör snöänglar ha ha!


Finaste bästisarna!



Önskar er alla en toppenhärlig lördag! För det har faktiskt vi :)

Kram Tess

Magbild, vecka 23+3

Ja veckorna bara springer förbi! Jag är redan i v. 23 +3 och känner av bebisen ofta och h*n sparkar och buffar där inne, men det är oftast på mornarna eller kvällarna som h*n har "gympa" he he. Annars mår jag ohyfsat bra i graviditeten. Har inget illamående kvar *peppar peppar*. Men har dock gått och blivit förkyld med nästäppa och halsont (smittad av junior som blev förkyld först av oss) Så jag hoppas att det inte blir värre än så nu inför jul och allt.

Så här ser jag ut nu. Magen börjar puta på rätt bra! Har gått fort måste jag säga (bry er inte om den flammiga spegeln).




Kram Tess


3:e Advent

Idag vaknade vi av att våran lilla förkylda solstråle kom in till oss tidigt imorse, och undrade när det var dags att gå upp :) Han är ju så nyfiken på mornarna om vad som finns i paketet som han får varje dag i granen från Tomten ;-) Men han hade ingen ro i kroppen när han låg där inne med oss, så han fick gå upp och titta vad som fanns i paketet he he. Och han blev så lycklig över att det låg en liten almenacka 2012 där i med en häftig dödskalle på!! Ja, det behövs inte mycket för att göra han glad :) Han började direkt att fylla i sitt namn och adress i den *fniss*

Sen störtade han in till mig för att visa sin fina almenacka :D Och då så började även bebisen i magen att köra sin morgon gymnastik! Så Casper lade sin lilla hand på min mage, och fick sig några sparkar från lillebror eller lillasyster. Snacka om en stolt storebrorsa han är nu, då det var första gången som han kände sparkarna :))

Sen gick vi upp för att öppna våra julkalendrar och sedan börja dagen med lite frukost. Tänk att det redan är 3:e Advent! Och Casper fick tända alla tre ljusen i adventsljusstaken :)



Nu har vi satt på lite julmusik och ska göra oss iordning för att åka till Skarpnäck och ha försäljning av fina saker och kakor för föreningen Stulen Barndom Stockholm :) Kom dit vettja!

Ha en härlig 3:e Advent allihop! Och gör gärna en god gärning, och var generös :) En god gärning kommer man långt med!

Kram på er!
Tess

Jag vann!

Ja tänk att jag vunnit! Vunnit ett julbord för 2 personer på Scandic Hasselbacken i Stockholm :) Så roligt! Vi har inte varit iväg på julbord på evigheter...måste nästan vara 5 år sen sist som vi gick! Och då var vi på ett slott i Flen :) Men det har liksom inte blivit av att vi bokat julbord efter det.

Men igår så hade Scandic en tävling på facebook om att man just kan vinna julbord för 2 pers. Man skulle rimma, med minst 150 tecken om varför man ville vinna, och skriva det hotell som man ville äta julbord på (det fanns några att välja på). Och då ha med det i rimmet.

Så idag så fick jag ett mail att jag vunnit detta! Oj vad glad man blir!!



Inte så pjåkigt minsann!

För er som ville veta vad jag skrev, så kommer rimmet här:

"Tänk vad härligt att få sätta sig vid ett dukat bord,
det är nästan så att man tappar sina ord!
En riktig julestämning med doft av härligheter,
ja här blir det då inga dieter :)
 
Med en massa mat på stora fat,
visst är det underbart!
Att få plocka mycket och en massa gotter,
som finns i ALLA karotter!
 
Julskinka, prinskorvar och alla sorters sillar
ja, det är nästan så att man trillar. Samt janssons frestelse och köttbullar,
det är med andra ord härifrån som vi kommer att rulla.
Lite glögg och pepparkaka,
det måste man ju också få smaka.
 
Detta vore ju en helt underbar kväll,
det är ju nästan så att man inte vill hem!
Men på Scandic Hasselbacken stannar vi gärna kvar,
ja den saken är klar :)"


Kramar från en glad Tess!

2:a Adventsbak!

Idag så har vi bakat pepparkakor i detta hus :) Det är så härligt, och väcker många barndomsminnen! Tänkte först göra egen pepparkaksdeg som min mormor använde sig utav. Men det receptet ligger hemma hos min mamma, så vi köpte en färdig deg istället. Det kanske blir att jag bakar fler pepparkakor lite senare på mormors recept :)

Så det var bara att sätta fart och börja kavla ut degen!



Och många fina pepparkakor blev det! Och det doftar ljuvligt!! Lite julkänsla fick man faktiskt :)




När pepparkakorna svalnat lite, så var det dags för lite dekorering! Vi brukar dekorera några varje år. Det är inte så lätt som man kan tro, men roligt är det :) Det fanns dock endast grön och rosa glasyr kvar, då den vita var slut. Så det fick bli en grön färg. Orkar inte göra egen hemma nämligen, då jag tycker det blir mer kladd och gris än när man har en tub med färdig glasyr.



Casper som skrivit "mamma" och ritat ett hjärta på en pepparkaka som jag fick utav han <3



När pepparkakorna stelnat så var det ju såklart läge för 2:a adventsfika med glögg, pepparkakor och saffranslängd! Riktigt mysigt och väldigt gott!




Hur har ni spenderat dagen? Har ni haft adventsfika? :) Själv så ska jag snart ta och fixa och förbereda lite innan matlagningen. Idag ska vi ha fyllda kycklingbröst med vitlök-ört färskost, kokt potatis och sås.


Kram på er!
Tess

Julklapps shopping

Igår så åkte min man och jag till Stockholm för att shoppa julklappar, kläder och mat :) Caspers mormor och morfar hämtade han efter skolan och var barnvakt, medans vi var iväg. Vi åkte ganska skapligt och var uppe så det inte skulle vara så mycket folk ute. Det var skönt att gå på Toys R us i lugn och ro, utan jättemycket folk i butiken för en gångs skull.

Efter vi var klara där inne och betalat allt, så gick vi vidare in i andra butiker och kikade. Det kändes lite konstigt att åka iväg själva utan att ha sonen med, då han ALLTID förljer med oss när vi ska iväg någonstans. Men det var underbart att få lite egentid med gubben min, sådan lyx! Även om det bara gäller några timmar :)

Efter vi sprungit i en massa butiker och köpt både kläder till sonens kommande luciafirande, samt att vi köpte skidbyxor, så gick vi tillslut in på City Gross och storhandlade innan vi åkte hem.

Så hem och plocka upp allting, in med mat i kyl/frys, slå in paket och röja undan. Sen var jag bra slut! Var så trött och hade ont i höfterna av allt rännandes i butiker mm. Casper och hans mormor och morfar kom en stund senare, då dom varit i Nyköping och gjort lite ärenden samt varit på McDonalds mm. Men vi fick även en liten överraskning när dom kom! Casper hade nämligen velat att gå till frissören när dom var i Nyköping! Så dom hade gått in till frissören och så hade han fått klippa sig :)

Så här såg han ut med en ny tuppkam och färg i håret :)



Så han var så tuff och glad i sin nya frilla, då  han hade för långt hår innan för att göra tuppkam.

Idag ska han iväg på kalas hos en klasskompis och är mäkta stolt över sin nya frilla som han ska visa upp då och ha blå färg i håret :)



Kram Tess


Saffransvåfflor

Idag åt vi saffransvåfflor för första gången! Det var riktigt gott måste jag säga. Jag såg nämligen på min favorit TV konditor (heter det så?), dvs. Leila (från Leila bakar) igår. Då gjorde hon just saffransvåfflor, och det såg så himla gott ut!

Så det är mitt tips till er att pröva göra :)





Kram Tess

Då är det 1:a December

Ja, då är det december :) Snart är det jul...herregud, vart tar tiden vägen? Och ingen direkt julkänsla har man, säkert pga. att det inte finns någon snö ute och att getingarna fortfarande finns kvar! Helt galet.

Junior hade så svårt att somna igår, då han var så spänd och har räknat dagarna till att få öppna sina julkalendrar! Och framför allt att få se om det hänger något paket (nr. 1) i julgranen från tomten. Ingenting igår var bra tydligen. Han kunde inte somna, sängen var inte skön, lyssnar böckerna var inga bra, kissnödig samt törstig hela tiden (bara för att komma upp en stund) mm.

Men visst känner man igen sig, jag var likadan när jag var liten och hade längtat såpass mycket till någonting. Och framför allt när det var julrelaterat :)

Så imorse fick han äntligen öppna sina julkalendrar!



Och Tänk....det fanns ett paket i julgranen också ;-)



Sen får ni inte glömma att titta på julkalendern på TV ikväll :) Casper var på provfilming för en roll just i denna julkalender, men tyvärr så gick rollen till en annan (men det var flera 100 barn som sökte, så konkuransen var stenhård!). Men det ska ändå bli kul att se :)


Kram på er där ute i höstblåsten!


RSS 2.0