Lugna dagar hemma

Hej kära läsare!

Nu har vi haft två lugna dagar och har för det mesta bara varit hemma. Min älskade man har jobbat i helgen, så det har varit jag och Casper hemma om dagarna (tills Danne kommit hem från jobbet). Vi har spelat jättemycket Wii!!! Och herregud vilken träningsvärk man har! Hela familjen har det faktiskt, he he! Casper har i båda armarna (från boxningen) och så har både Danne och jag träningsvärk i höger arm, ända till skuldran och även i vänster skinka ha ha ha!!! Märkligt! :)

Men det är så otroligt roligt att spela! Det trodde jag inte, he he! Men det här är verkligen ett spel som alla i familjen gillar, och har kul tillsammans med. Och så har vi tittat mycket på film som visats på TV. Det har varit många barnfilmer som vi sett som t.ex. Harry Potter, Lilla Kycklingen och Stuart Little 2 mm.

Idag kom våran granne förbi och bjöd in Casper och mig på en fika hos dem. Jättetrevligt! Frun hade bakat en tårta (stor morotskaka) och bjöd på en massa kakor och bullar. Men innan vi började fika så bjöd dom på lite glögg :) Så när vi hade tagit oss glögg och satt oss ner i köket, så kom dom med ett paket till Casper! Supergulligt!! Casper blev glatt överaskad och jätteglad :D Han fick en stor chokladkaka!



Sedan så fikade vi och pratade om allt möjligt och hade det trevligt! Efter ett tag började Casper att tröttna på allt "vuxenprat", så då fixade dem att sätta på en barnfilm åt honom att titta på. Då blev han glad :D

När vi gick hem därifrån så var det egentligen middagstid, men vi var så mätta efter all tårta och fika, så vi väntade lite till innan det var dags med att sätta igång med middagen. Så vi började att spela lite mera Wii (bra att röra på sig efter att ha "måffat" i sig en massa fika, he he).

Ja så skönt och trevligt har vi haft det. Och imorgon är det ingen skola, vilket Casper tycker känns märkligt, men skönt! Och imorgon är Danne ledig också, då ska vi verkligen mysa och ha det gott <3

Ha en underbar kväll allihop!


Kram Tess

Julafton!

God fortsättning alla mina kära läsare!

Hoppas att ni har fått en lika härlig och underbar jul som vi har haft :) Det var en supermysig dag där allt klaffade som det skulle! Trevligt sällskap, god mat och dryck, mycket bra tomte och en massa skratt och överlyckliga barn :D

Dagen innan (den 23:e) så ställde vi först ut en skål med gröt till tomten som han skulle äta när han kom för att lämna morgonjulklapparna! Det tyckte Casper var jättespännande!! Vi tände även en lyckta så att tomten skulle se ordentligt var gröten stog :D



Efter vi gjort detta så var det dags för Casper att gå och lägga sig. Han hade tjatat sedan kl 17 den dagen om att vilja gå och lägga sig så att julafton kom snabbare, hi hi! Men NU så var det äntligen dags, då var klockan närmare 21 på kvällen. 

Jag trodde att han skulle få svårt att sova, just pga. att han skulle tänka så mycket om julafton/tomten och vara lite spänd och "pirrig". Men han somnade nästan på stört efter vi hade sagt god natt :) Sedan var min älskling och jag uppe en liten stund till innan det var dags att gå och knyta sig för oss med. 

Där låg vi skönt och sov våran "skönhetssömn", tills PLÖTSLIGT vi hörde Caspers glada röst "TITTA MAMMA OCH PAPPA!!! TITTA VAD JAG FÅTT AV JULTOMTEN!!!" Det tog ett tag innan man fattade vad som hade hänt! Och så tände Casper hela huset för att visa vad han hade fått i paketen!.......Då ska det tilläggas att detta gjorde han kl 3 på natten!! Herregud, ha ha ha ha vilken busunge!! Ungen hade vaknat på natten och gått upp. Då hade han sett att det legat paket under granen och öppnat dom flesta som det stog hans namn på. Så blev han så glad så att han väckte oss för att visa vad han hade fått....he he :) Men vi bad han snällt att försöka att gå och somna om, för klockan var ju mitt i natten. Och han gjorde ett försök, men jag anar att han inte sov så bra. För han var så trött hela dagen och kvällen sen!

Sedan kom morgonen. Danne hade åkt till jobbet och Casper och jag gick upp runt 8. Då öppnade han dom få paket som fanns kvar oöppnade under granen :) Han blev jätteglad, han hade fått så många bra och roliga paket!! Han fick ett wii från oss, 3 st dvd filmer och elektrisk tandborste med inbyggd musiktimer, Hot weels bilar, pengar och godis.




Efter öppningarna av morgonjulklapparna så var det dags att sätta in och installera TV spelet Wii. Måste ju pröva så att allt funkar :) Här spelar Casper tennis!




Efter att ha testat spelet så var det dags för lite julfrukost, för att sedan fixa iordning oss innan mina föräldrar skulle komma. Så vi hade julmusiken på och började fixa och dona :) Casper var lycklig då han sett att tomten faktiskt hade ätit av sin gröt också!

Sötnosen <3



Casper som gosar med sin katt Findus som också fick paket igår :)


Sedan kom mina föräldrar hit, och vi började att värma upp lite glögg och fixa fram pepparkakor som vi hade till "Kalle Ankas jul" på TV. Det är ju en tradition som många har, och den är mysig! Fast jag kan inte sticka under stolen med att jag saknade "min" Arne Waise som programledare...

Efter vi tittat på Kalle Ankas jul så var det dags att börja med maten, sätta på potatisen, klippa i prinskorvarna, koka äggen, janssons frestelse i ugnen osv. Det var riktigt mysigt! Vi hjälptes åt allihop, eller det var min mamma och jag i köket medans Casper och morfar spelade Wii he he :) Tillslut så var all den härliga julmaten färdig och framdukad! Som man har längtat till det julbordet, hi hi!



Som vanligt så blir man ju så fruktansvärt mätt när man äter sånt här, ha ha ha! Så vi väntade lite med att ta fram ris á la maltan. När vi hade ätit färdigt så kom Malin och Matte med barnen hit :) Det var jätteroligt!! Alltid trevligt med folk hemma :D Och som dom gick och väntade på att tomten skulle komma, hi hi! Och tillslut....så kom han gåendes hit! Oj oj oj vilka glädjetjut man hörde från barnen när dom såg honom gåendes utanför fönstret hi hi! Ögonen bara lös på barnen och deras leenden är verkligen "priceless". Det var så kul att se dem!!



Och när tomten hade läst färdigt, så fick alla barnen sitta i hans knä innan han var tvungen att gå vidare. Thea var så söt, hon hade nämligen gjort egna paket till tomten som han fick. Hon hade sytt och gjort en julstrumpa och så hade hon paketerat in en 1-krona till tomten. Hur gullig får man bli egentligen he he. Så nästa år så sade Casper att han också skulle göra presenter att ge till tomten :)



Så efter tomten hade gått så börjades det riva upp paket! Julpapper, snören och kartonger bara flög av här hemma ha ha ha! Och alla barnen blev sååå nöjda och jätteglada över sina paket!! Så det var verkligen en lyckad jul :)

Här sitter dom och kollar på varandras presenter.



Här är Casper supertrött och lade sig i soffan en stund med sin nya Buzz lightyear som han fick i julklapp av tomten :)



Matte spelar lite wii han också, he he! Det var både han, morfar, barnen och jag som turades om att spela detta under kvällen. Det är såå galet roligt!!! Idag har både Casper och jag träningsvärk i armarna från allt spelande igår, ha ha ha!



Busiga morfar i farten ha ha ha!! (kolla in vilket tecken buzz gör)



Sedan var det dags för lite jultårta som min mamma hade bakat! Det satt inte helt fel, supergott! Ris a la maltan åt vi ännu senare! Och den var också underbart god :)



Ja herregud så många paket det var!!! Men det var helt fantastiskt! Orkar inte rabbla upp allt man fått här :) Men huvudsaken var att man träffade en del av familjen (vilket är viktigt för mig) och ha roligt ihop! Barnen hade verkligen en helt fantastisk dag!!

Casper hade inga problem att somna när alla hade gått hem, han somnade nästan innan han hann lägga huvudet på kudden! Men det är klart, har man varit uppe sedan kl 3 på natten så är man inte så pigg på kvällen!


Så god fortsättning till er alla!

Kram Tess

4:e advent!

Hej kära läsare!

Då har det blivit 4:e advent idag då :) Äntligen får man tända det fjärde och sista ljuset i adventljusstaken, hi hi! Jättemysigt :)!! Om 5 dagar är det JUL!! Jippi!! Man blir ju som barn på nytt hi hi :) Sedan så ska det bli så mysigt att fira jul här i huset, vi har det så mysigt här :)



Idag har vi bara tagit det lungt på morgonen! Casper vaknade före oss idag, då min älskling och jag somnade sent igår! Det första som man vaknar till om mornarna här hemma är när Casper säger "Kolla vad jag fick i paketet av tomten!!" (hans julkalender) :D Men jag gick upp en stund efter Casper, och då satte vi på en film, vi tittade på den klassiska filmen "Rännstensungarna". Den filmen har vi på VHS och den är väldigt gammal, den är inspelad någon gång på 80-talet men funkar ändå väldigt bra :D Det var en av mina favoritfilmer när jag var liten!



Och snöar, det gör det minsann!!! Herreguuud så mycket vi har! Man är måttligt less på all skottning REDAN! Idag orkar jag inte skotta, då jag tyvärr har blivit förkyld! Så istället är både stor och liten ute och skottar, hi hi! Duktiga killar man har va :) Ska om en stund åka iväg och handla lite. Hade tänkt att baka lite idag samt göra lite julgodis tillsammans med junior <3

Igår åt vi något som var supergott!! Jag hade nämligen för någon vecka sedan köpt "snow crab leggs" (snökrabbe ben). Och vi brukar titta på Discovery och se "Farlig Fångst" där dom bl.a fångar sådana krabbor, så det var ju extra spännande att smaka dessa då ju (då dom är fångade utanför Kanada). Och jag lovar...det var så himelskt gott! Casper var helt lyrisk, jag var helt lyrisk, Danne var helt lyrisk OCH Findus var helt gaalen i krabbköttet, ha ha ha! Det smakade snarlikt kräftor :) Så alla ni som älskar skaldjur lika mycket som våran familj gör, köp dessa för ni kommer inte att bli besvikna!



Nä nu ska vi snart åka iväg och handla. Men vi hörs!


Kram Tess

Pepparkaksbygge!

Hej kära läsare!

Idag vaknade jag utav att jag är förkyld :( Vet inte om det hade att göra med att jag var ute i snöstormen länge igår och fick mina fötter allderless blöta och kalla...?....men förkyld är jag iaf. Det river äckligt i halsen och nästäppan finns där, blä! Men jag har några dagar på mig att bli frisk, det är ju alltid något he he :) Man måste ju se det possitiva ;-)

Idag har vi inte gjort så himla mycket, mest tagit det lugnt. Men jag fick ett ryck här i eftermiddags (kan ha varit iprenen som gjorde verkan, he he). Då fick jag iaf. för mig att baka ett pepparkakshus! Fast det blev ju inte ett hus, det blev en karusell!! :D Jag tycker det är kul att göra annorlunda pepparkaksbyggen än dom "vanliga" husen. Det var min kära syster (Linda) som hade tipsat mig om detta :D

För något år sedan så gjorde jag ju detta pepparkakståg!



Tanken är att göra olika pepparkaksbyggen varje år. Men förra året så bakade jag inget pepparkakshus, för då var våran lägenhet full med flyttkartonger och annat jox :) Så det var dags att göra något kul igen :D Som tur är så har jag min käre make som hjälper mig med "limmet", dvs det smälta sockret. Han är fenomenal på det :D Ett riktigt bra team är vi <3

Så här ser det ut i år!



Vill ni ta en tur? hi hi! :)

Nu ska jag göra lite fänkålste och macka, för att sedan dimpa ner i soffan och titta på film med min älskling! Sköt om er och hoppas ni inte blir förkylda/sjuka!


Kram Tess

Räddare i nöden.

Hej alla läsare!

Herregud vilket väder vi fått idag!! Detta är ju helt sjukt! Vill INTE ha mera snö nu, det räcker som det är. Men idag är det ganska kraftig blåst OCH snö  som yr omkring, man ser knappt ut genom fönstret! Och idag så jobbar Danne, vilket betyder att jag får gå med Casper till skolan!

När jag kollade ut genom fönstret imorse så såg inte jag att det snöade då det var så mörkt ute. Men Casper och jag bylsade på oss och så tog jag med mig ficklampan då det är så mörkt ute på mornarna och vi inte har några lyktstolpar här ute i skogen, och så gick vi ut. Gissa om man fick en överraskning när vi klev utanför dörren! Men det var bara att försöka att traska på.

Det var tur att Casper hade på sig sin "luva" som man trär över huvudet och som det endast är hål för ögonen (vet inte vad dessa heter), ni vet nog vad jag menar. För snön verkligen piskade en i ansiktet och man såg inte mycket alls! Jag var så nära att vända hem igen, att det inte skulle funka! Men vi traskade på en bit till, och när vi hade kommit förbi våra postlådor så kom det en bil som stannade. Hon undrade ifall vi ville ha skjuts till skolan!!! Åh vilken ängel!! Hon var nämligen påväg till skolan själv med sina barn, och hennes dotter kände igen Casper och sa att han går på samma skola som hon. Därför hade mamman stannat! Och det visade sig att dottern hade gått i samma klass som min systerdotter Thea, och att sonen gick i samma klass som Emma :D! Lite komiskt! Men guuud så tacksamma både Casper och jag var! En räddare i nöden minsann :D

Så vi kom fram till skolan i mycket god tid :) Men jag stannade kvar tills det ringde in för barnen. Sedan så ringde jag min syster och frågade ifall hon kunde skjutsa hem mig (då hon också är hemma om dagarna som mig). Och det kunde hon! Så hon kom efter att ha lämnat Thea på hennes skola. Så stort TACK älskade syster, du är också en räddare i nöden för mig hi hi <3

Men jag måste ju ut igen för att hämta hem min lilla kille, så än är jag inte färdig med att vara ute i vädret! Skotta måste jag försöka göra också så Danne kommer in med bilen ikväll också. Det är bara att HOPPAS att vädret inte håller i sig så länge till (som man hört på nyheterna).

Det var allt för mig just nu. Men ett tips! Stanna inne om du kan, för det här vädret kan man nästan inte vara ute i!

Jag har även uppdaterat min matblogg, så ta er gärna en titt :)

 http://www.tessmatobak.se/



Kram Tess

Luciatåg!

Hej på er kära läsare!

Då har lucia varit! Jag och mitt lilla hjärta hade en supermysig morgon igår (som ni redan vet). Men igår kväll var det dags för Casper att gå i sitt egna luciatåg :) Dem var så fina och duktiga allihop! Dem hade sitt luciatåg utomhus, så alla barnen hade klätt på sig varmt. Alltsammans började kl 18:30 utanför deras skola :) Alla sjöng så fint och man såg att dom hade roligt och var stolta! Samtidigt som vi stog där och tittade på dom så slog det mig....gud vilken stor son vi har! Inte stor som i tjock eller så, men stor som i 7 år snart! Vart tog min lilla 3 åring vägen!! Måste barnen växa upp så fort?!

Här står dem och sjunger så fint!! Casper är tomtenisse, och står i mitten av alla andra tomtenissar, hi hi! (den längsta av dom)



Här är våran glada fina tomtenisse när dom hade lussat färdigt! Håller i sin lilla lykta också, hi hi! <3



Efter Casper hade lussat färdigt, så var det dags att gå in i skolan för att se på Caspers kusin Emma, när hon lussade. Casper och Emma går ju i samma skola! Dem höll till inne i gympasalen. Det var min syster som hade ordnat allt för Emmas klass (som går i åk 4) att lussa där, så syrran öppnade samt skulle stänga skolan sen när allt var över. Alla var så fina även där! Tjejerna hade riktiga lingonriskransar med rött band i håret! Emma var jättesöt! Hon är dock rädd för ljus, så hon hade inte sitt ljus tänt. Man såg att hon var lite nervös av dom andra som höll i sina ljus, men hon var duktig som stog kvar :D Det är min söta tjej det! Moster är så stolt över dig :D



Lucia fina kusiner <3



Sötnosar!



Efter Emma hade lussat med sin klass, så var det fika för dom som hade med sig eget, i matsalen. Syrran hade ordnat bord åt oss allihop, vilket var tur eftersom det var ganska många föräldrar (släktingar) som var där. Där mumsade vi på pepparkakor, lussekatter och drack julmust! Jättemysigt!

Min andra söta och roliga systerdotter Thea (Emmas lillasyster) ville också prova lingonriskransen, hi hi! (min syster ser ni också). Dock är bilderna lite mörka, då jag tagit dom med min mobil.



Här sitter vi och fikar i Caspers (och Emmas) skolmatsal



När allt var över, så var det dags att åka hem. Jag och Danne hade en liten överraskning till Casper för att han varit så duktig och lussat! Så han fick en bukett med röda rosor. Han blev överlycklig!!! Han har nämligen velat få blommor en längre tid nu, så det var ett perfekt tillfälle tyckte vi då att ge han en bukett med röda rosor som han tycker är så fint! :)



Sedan så hade vi en riktig myskväll med tänd brasa, och så tog vi fram räkor, avokado och vitlöksdipp som vi smarrade på allihop innan det var dags att sova. En mysig avlsutning på en riktigt härlig dag!




Kram Tess




Underbara Luciamorgon!

Hej kära läsare!

Idag är det Lucia :) Åh vad jag gillar Lucia!! Det är så mysigt och så fint att titta på luciatåg! Få höra alla sångerna som man själv sjöng när man var liten :) Jag är nämligen en kvinna som älskar traditioner, och håller hårt fast vid dom få som vi har i Sverige :) Så idag gick jag upp i god tid för att göra iordning varm choklad, och tända lite ljus samt ta fram lussekatterna och pepparkakor till mig och älskade junior! Vi skulle ha en riktig "lussefrukost" samtidigt som vi skulle se lucia på TV :)

Casper var lite seg i när jag började väcka honom. Men det var jag med när jag var i hans ålder (och äldre) när min mamma gick in och väckte oss barn för att hela familjen skulle se lucia på TV tidigt på morgonen :D Men man piggnar snart till :) Jag och Casper tog in kuddar och täcke till soffan och hade det riktigt gosigt! Vi öppnade även våra julkalendrar och började att mumsa på den goda frukosten till sångerna från luciatåget <3 Tyckte det var så fint, lucian på Tv! Casper han njöt han också, och tyckte att det var en supermysig morgon han med! Och det märktes, då han hade sitt största och världens finaste leende på läpparna <3 Det finns ju inget mysigare än att få gosa och mysa med sitt barn!! Och i genäld får man ett sådant underbart leende som slår allt i välden! <3




Ikväll är det Caspers tur att gå i luciatåg i skolan :D Det ska bli så roligt att få se min lilla kille stå där och sjunga tillsammans med sin klass, hi hi! Efter han lussat, så ska vi gå och se när min systerdotter Emma går i sitt luciatåg :) Efter allt lussande så ska vi fika (som man tar med sig själv) tillsammans med mina föräldrar och min syster och svåger :)


Jag önskar en en riktigt mysig och trevlig Lucia!!!

Kram Tess

Arlas nya vispgrädde!

Hej kära läsare!

För er som läser min blogg, så vet ni att för ett tag sedan så tipsade jag er läsare om att man kunde söka att bli testpilot på Smartson, och pröva Arlas nya produkt! Vispgrädde med choklad och vispgrädde med jordgubb! Nu är det så att jag blev en av dom lyckliga att testa dessa produkter, hi hi! Blir lika glad varje gång man kommer med!!

Så i veckan fick vi hem i brevlådan, våran värdecheck som man tar med sig till sin dagligvaruhandel och lämnar in, så får man dessa två gratis! Jag "handlade" dessa igår på City Gross när vi var där :)



Man ska ju pröva dessa och smaka, för att sedan berätta vad man tyckte om dom. Så imorse så gjorde jag iording varm O´boy till junior och mig med vispad chokladgrädde ovanpå! Det var en stooor hit, kan jag ju säga!! Både Casper och jag älskade det!! Det påminner lite om glassen Magnum choklad i smaken, och det är inte dumt! :D Casper har tjatat hela dagen om att han vill ha MERA varm O´boy med chokladvispgrädde, ha ha ha! Men han får vänta tills ikväll, innan han går och lägger sig :)



Och extra gott är det ju förståss att slicka visparna också, hi hi! (observera att han har ätit upp sin chokladgrädde i koppen redan, he he)



Så nu får jag bara se vad jag ska göra med jordgubbsvispgrädden också, men något bra kommer jag nog på hi hi :) Skoj är det iaf!


Kram Tess

Julmarknad i Nyköping

Hej kära läsare!

Igår så var det igentligen planerat att Casper och jag skulle träffa Andreas Carlsson (från idol), men jag kände att jag inte orkar ta mig till Stockholm och hem sedan. Det är ju ändå en bit att åka och som tar tid (vi skulle ha åkt komunalt då Danne jobbade). Vi får se ifall vi kan ta det en annan dag istället.

Men så ringde mina föräldrar och sade att dom skulle iväg till julmarknaden i Nyköping. Då blev man ju lite sugen på att åka med :) Så jag frågade ifall jag och Casper kunde hänga med, vilket gick bra! Det var i Pål Jungs hage som marknaden var. Och det bästa av allt var att den var inomhus!! Jätteskönt!

När vi kom dit så var det JÄTTEMYCKET folk som var där!!! Jag har aldrig sett så mycket folk när vi varit där tidigare och handlat, he he! Jättekul! Det bjöds på glögg och pepparkakor (mums), och så hade dom olika körer/musik grupper som sjöng och spelade musik. Det var så mysigt!! Vi gick runt och provsmakade på nästan allt som fanns, ha ha ha!! Det var olika ostar, bakverk, godis mm.

Tomten träffade Casper på (flera gånger faktiskt) och fick pepparkakor av han, hi hi! Denna tomte var ganska rolig! För när han stog framme vid kören som sjöng så gick han runt och dansade, he he! Både med sig själv och med åskådare som tittade på, ha ha ha! Kul att träffa en tomte som bjuder på sig själv, istället bara för att sitta still i sin stol och småprata med barnen lite :)



Efter vi hade gått färdigt på marknaden så gick vi in på City Gross och handlade lite. Det var mycket folk där inne också, he he. Men allt flöt på bra, jag skulle inte ha så mycket ändå! Sedan for vi vidare till Ica Maxi för att dom hade billig lax i portionsbitar där. Och då måste jag passa på, för junior ÄLSKAR lax!!! Han väljer hellre lax än att äta pannkakor, pizza, mcDonalds som många andra barn gärna väljer, hi hi! Efter vi varit på Maxi så skulle mina föräldrar också till Tempo och handla lite innan vi åkte hem :) Jag hade aldrig varit där innan, så det var kul att gå in och kolla vad dom hade för något :)

Men när vi skulle åka därifrån så såg vi vid parkeringen, en tjej som stog och gjorde en stor isskulptur!!! Så häftigt!! Jag vet inte rikgtigt vilket djur som hon gjorde..om det var en björn eller varg som står upp. Jag var tvungen att ta ett kort, även fast den inte var färdig än :)



Sedan åkte vi hem. Vi hade lördagsmys Casper och jag :) Jag hade köpt jordnötsringar och coca cola som vi smarrade på. Det åt vi till filmen "Beethoven" som gick på TV3 <3 Supermysigt!!


Kram Tess

Ögonbryn

Hej kära läsare!
 
I veckan så var jag iväg och gjorde någonting som jag annars inte brukar göra. Jag var iväg på min salong (hade bokat tid) för att noppa och färga mina ögonbryn!! Det var SÅ skönt att få det gjort av ett proffs :) Jag har ju själv försökt att plocka ögonbrynen ett flertal gånger, inte för att jag har superbuskiga ögonbryn...men jag tycker att det är snyggt att ha tydliga linjer, det ser frächt ut!

När jag själv försökt att plocka ögonbrynen så har jag alltid lyckats plocka något strå för mycket på ena sidan eller att det blivit snett mm. så jag hade mer eller mindre gett upp, ha ha ha! Det ser lättare ut än vad det är! Och jag vill INTE ha sådana ögonbryn som man ser att många tonåringar har,  ett svart/brunt ritat streck med eyeliner!! FY fasen så illa det ser ut, iiiihh!! Hade jag en dotter som gick runt sådär, så skulle jag direkt förbjudit det och beställt tid hos en som vet hur det "ska" se ut ....ELLER så hade hon fått gett fan i att noppa/raka dom helt enkelt! Jag vet att jag låter hård nu, men det är bara för att jag tycker att det ser "så in i bänken" fult ut, he he!

Det var så skönt på salongen, bara ligga där och bli ompysslad och stylad! Superskönt faktiskt :) Så det här kommer jag göra flera gånger, det är definitivt värt det!!


Före



Efter





Kram Tess


Lite pyssel och bakning

Hej kära läsare!

Ni får ursäkta att jag inte hinner skriva så ofta som jag vill, men det är ju lite att stå och fixa med just nu som ni säkert kan förstå :) Det är så underbart! Jag sitter här vid köksbordet och skriver på min bärbara dator, och känner dofterna från hyacinterna och apelsinerna med kryddnejlikor. Det luktar LJUVLIGT!! Samtidigt som man tittar ut genom fönstret och ser vårat vinterlandskap som är så fint! Det snöar faktiskt lite nu, men det är stora snöflingor som faller sakta ner. Sånt är fint tycker jag :) Åh så härligt det är med sådana här mornar <3



Tänkte berätta och visa lite vad vi gjort i veckan. Det har blivit lite pyssel och bakning bl.a :) Det är ju så mysigt just denna tid inför jul tycker jag. Många blir stressade och kan inte koppla av just pga. att det är så mycket som man vill/måste/kan göra, men jag stressar inte...tar det i just den takt som jag själv känner. Men sedan så är jag ju sjukskriven och är hemma det mesta av dagarna också.

För någon dag sedan så fick jag en idé om att göra frostade frukter :) Jag brukar göra dessa varje år, och tycker det blir jättefint! Ett väldigt enkelt och roligt pyssel som alla kan göra! Man behöver endast äggvita, strösocker och frukt. Pensla äggvitan på frukten och rulla den sedan i strösocket, ställ åt sidan för att torka! Busenkelt och det blir jättefint!

Vad tycks? :)




Lite lussebak har det minsann också blivit i vårat hus :) Måste ju ha lussekatter färdiga till lucia, så det bakade jag och junior i tisdags. Det är ju så gott!! Och inget går upp till en färsk, varm, nybakt lussebulle till ett stort glas kall mjölk, sååå gott!!! Men det gäller ju faktiskt allt bakbröd. Dom är ju godast när dom är varma och nygräddade :D



Tjusiga va? :) Nu ska dom bara in i ugnen, hi hi!



Färdiga!! Otroligt goda! :D



Ett gott tips som jag vill dela med mig till er som älskar att dricka varm choklad. Att "piffa" till den lite och få lite "Julsmak" så brukar jag alltid ha i lite kanel. Det är supergott!! Testa det gärna :)



Lite julgodis har vi också hunnit göra. Jag kom på ett eget recept som jag ville pröva :) Det innehåller choklad, jordnötssmör (med små jordnötsbitar i) och cornflakes! Man smälter chokladen och jordnötssmöret så det blir en smet. Sedan hade jag i cornflakes och rörde om. Häll upp i en form och ställ för att stelna i kylskåpet. Skär sedan upp i små bitar, färdigt! Det var jättegott!

 

Vi har inte bara bakat och pysslat i veckan, utan vi har även varit ute i skidbacken och åkt :) Man måste ju vara ute och få lite friskluft också! Och göra det som är roligast att göra när snön kommit, dvs. åka i backarna!! Ha ha ha!



Igår, onsdag, så var vi iväg till Ica på kvällen. Dom bjöd nämligen alla kunder på sitt årliga julbord! Det var skinka, köttbullar, prinskorvar, sylta, rödbetssallad, knäckebröd med olika sillar på mm. Det bjöds även på kaffe, julmust och godis. Jag lovar, man blev mätt, ha ha ha! Däremot så kom vi 1 timme för tidigt för att hinna se luciatåget som också skulle komma. Det var några barn ifrån Caspers skola som skulle gå där bl.a. Men men...det är ju ändå lucia snart ändå. Casper har sitt luciatåg nu på måndagkväll, det ska bli så mysigt :)

Ingen liten stekpanna dom använde sig utav, he he!




Nu är det dags för mig att äta lite :) Fil och flingor med macka och avokado är en av favoriterna just nu, hi hi (förutom tomtegröten förståss)



Ha det så gott allihop! Och julstressa inte för mycket, passa på att njuta samtidigt som ni pysslar, handlar eller bakar :)


Kram Tess

2:a Advent

Hej igen kära läsare!

Då är det 2:a advent idag! Halva tiden har gått hi hi! Det är ju så roligt att tända ett nytt ljus i adventljusstaken varje gång det är advent :) Det tycker iaf. vi om här hemma! Idag fick Casper ett paket där det var tomtebloss i (han får ju ett litet paket i julgranen varje dag från tomten, en julkalender). Gissa om han blev lycklig!! Det är ju SÅ fint och spännande med tomtebloss. Men visst passade det bra att få tomtebloss nu när det är 2:a advent, hi hi ;-) Lite adventfirande :D



Ni vet ju att vi köpte en julkärve för inte så länge sedan till alla småfåglar som vi har utanför....jag kan ju säga att den är slut nu. Och det var INTE fåglarna som ätit upp den, utan en kronhjort (tror vi). För Danne var ute en kväll och såg ett djur med en enorm krona på huvudet som smaskade gott på kärven. Ja så kan det gå....kul att den mättade någons mage iaf. ha ha ha!

Snart är det lucia också, inte många dagar kvar! Vi tränar med Casper hans lilla text som han ska säga på lucia, i sitt luciatåg som han ska gå i tillsammans med sin förskoleklass den 13:e december. Jättemysigt! Det är så härligt att se dom små sjunga och säga verser i luciatåg!! Underbart :)



Idag ska vi iväg till skidbacken igen :) Det ska bli skoj! Måste sätta lite fart så vi kommer iväg, men vi hörs senare :)

Ha en underbar 2:a advent mina vänner!


Kram Tess

Lördagen 4 dec

Hej kära läsare!

Tänk så mycket snö vi har fått!! Och mer snöar det idag (söndag), vill verkligen inte ha mera nu! Det är inte det att jag inte gillar snö...för det gör jag. Men snöar det så betyder det att vi måste SKOTTA bort snön i gångarna igen! Det är mindre kul. Men aja, Danne är ledig nu, så han som är lite starkare än mig får ta en liten runda med snösläden sen.

Men så här fint har vi det ute i skogen där vi bor :)



Men nu ska jag berätta lite om vad vi gjorde igår, lördagen 4 december. Vi hade en supermysig morgon hela familjen och tog det lugnt och skönt. Jag satt och planerade vad vi skulle ha med oss i skidbacken här i Trosa. För vi hade nämligen bestämt oss för att åka dit. Det är en riktig skidbacke med liftar och värmestuga som serverar fika och där kan man även hyra skidor mm. Men mitt i allt planerandet, så kom jag på att det var ju julmarknad i Vagnhärad!! Det var ju den vi skulle på istället för den som var i Trosa förra helgen (då danne jobbade). Det var HUR länge sedan som helst som jag var på den julmarknade i Vhd! Så det blev så att vi åkte till julmarknaden först :)

Där tog vi lite lotter, fiskdamm och annat skoj att titta på. Sedan gick vi in i min gamla skolmatsal, där inne serverade dom fika och våfflor PLUS att Tomten satt där inne :D Blev lite nosalgisk när man gick in där i den matsalen faktiskt, det såg precis likadant ut, inte mycket förändringar alls :)

Casper gick ju genast fram till tomten med sin önskelista som han hade skrivit. Och då fick han en liten påse med godis utav tomten, vilket passade bra då det var lördag också, he he!



Efter vi träffade tomten så ville Casper att vi skulle fika lite. För han ville ha våfflor :) Så det stannade vi och gjorde innan vi gick vidare. Det var jättemysigt och gott!

Här har vi en mycket glad kille med sin våffla :)



Efter lite fika så gick vi vidare, men det var inte så mycket kvar att gå och titta på. Så vi gick in på Hemköp och handlade lite till middagen. Men vi fick tyvärr inte tag i allt vi behövde så vi åkte till Ica Trossen senare och handlade det sista. Sedan åkte vi hem och packade in alla varorna. Och började göra oss iordning för en sväng upp till skidbacken en stund. Casper har ju fått en ny "bräda" (jag vet inte vad dessa kallas), och den ville han ju givetvis pröva i en större backe än i dom vi har hemma på tomten :)

När vi kom till backen så hade dom hunnit stänga! Det var nedsläkt och ingen där. Men vi stannade kvar ändå, för man såg ändå backarna ganska bra med tanke på att det går en slinga där (el ljusspår) som är upplyst. Och så kollade vi öppettiderna. Så vi ska dit idag igen, när det är öppet (11-15).

Jag kan ju säga att den där brädan gick hur fort som helst!! Galet fort, ha ha ha! Skitkul rent ut sagt!! Casper ÄLSKADE det :D Man såg bara ett stort smile under den där mössan när han åkte nerför backen och ett glädje tjut!



Givetvis ville jag ju också pröva att åka. Och herregud, den går som ett spjut nerför backen he he! Kittlades ordentligt i magen kan jag ju säga hi hi! Jag satt på brädan och åkte ner, för det funkar det med ha ha ha!
Det gick så fort så Danne hann inte ta kort i backen när jag åkte, men när jag kom ner så var han där och fotade :D



Vi turades om att åka på denna bräda :) Det kom även några tonåringar till backen med liknande brädor och åkte också, så dom är tydligen väldigt populära! Men iof. det kan jag förstå, he he!

Lite varm choklad är ett måste till pulkabacken, det är ju så gott att dricka det ute i kylan!



Vi var säkert i skidbacken i 1 ½ timme, men sedan så var det dags att åka hem och börja med middagen. Casper har tjatat i flera veckor nu om att han vill äta LAX! Det är hans favorit mat nämligen :D För er som inte vet, så är Casper en riktig liten gourmét och livsnjutar kille! Inga pannkakor eller pizza här inte, ha ha ha! För frågar man honom vad han vill ha till middag så är det just lax :D

Så vi gjorde en laxplanka, fast istället för plankorna så hade vi en ugnssäker form och lade i allt där. Duchessemos och lax, till detta så hade vi en väldigt god sås nämligen Knorrs gourmet Lemon & white wine sås. Det var supergott!!! Vi bestämde oss vid matbordet att numera heter det "Caspers laxplanka", och det är han väldigt stolt över hi hi!



Jag kommer att uppdatera min matsida inom kort, och då kommer även denna rätt att finnas där! För er som inte vet så är min matsida www.tessmatobak.se


Ha det så gott mina vänner!


Kram Tess

Då var det december...

Hej kära läsare!

Då har det hunnit att bli december minsann! Ingen dålig start i början på december heller. Jag tänker på all den här snön och kylan som kommit! -17 grader på mornarna, det är ju ...."skönt", he he! Men snön är underbar tycker jag, pudersnö är härligt (och lättare att skotta undan också)! Det är så ljust och fint nu, jag älskar det!! Men det har inte bara varit kallt utomhus inte, det har det även varit inomhus hos oss :( Som kallast har vi haft 14 grader i köket!! BURRRR!! Anledningen till det är att våran värmepump blir så ineffektiv när det är över - 10 grader ute. Så vi har varit tvugna att åka iväg och köpa oss två extra element som hjälper oss att få värme :) Ett tredje element har vi också, men det fick vi låna av mina föräldrar. Så nu har vi värme igen, skööönt! Förkyld har jag blivit på kuppen....men det gör inget, jag är glad ändå för vi har ju värme igen hi hi!

Vi har ju element i huset, men det blir dyrare att sätta igång dom än att ha dom här extra elementen som går igång. Men jag hoppas inte att denna "jättekyla" ska hålla i sig så länge till, så vi kan använda oss av våran värmepump ordentligt sen istället. Det kan hålla sig runt -6 grader tycker jag :) Usch vad man gnäller...man är aldrig nöjd, eller hur? ha ha ha!

Vårat hus i vinterskrud


Igår så fick man äntligen öppna sina adventskalendrar!! Som både Casper och jag längtat till den här dagen, hi hi! Jag har en chokladadventskalender, det måste jag alltid ha varje år. Lika barnsligt och roligt varje gång :D Tradition helt enkelt! Casper har någon mer julkalender, han har en chokladkalender, en kalender från brandförsvaret, TV kalendern och så får han en liten julklapp varje dag som hänger i granen :)

Casper fick en adventskalender förra året, där det var 24 små lådor som man skulle lägga i små presenter. Men den hittade inte vi nu. Casper kom ju på att han hade just den adventskalendern för någon dag sedan, och blev orolig om vi inte hittade den och tomten verkligen ska lägga små paket i den. Så därför blev det så här, att vi hänger upp hans små paket i våran stora julgran istället, men nummer på. Och gissa om han blev superglad!!!



Brandförsvaret har en bra adventskalender tycker jag. Där står det uppdrag i varje lucka som barnen ska göra eller kolla hemma. Allt för att upplysa och lära att man ska vara försiktig med tända ljus.



Detta stog det i lucka nr. 1


Och idag stog det:


Och appropå adventskalendrar och julkalendern på TV...Casper var faktiskt iväg på en casing i Tisdags i Stockholm på Nordisk Film AB (deras kontor). Dom håller nämligen på att sätta roller och statister till NÄSTA års TV julkalender :D Jättekul och superspännande!!! Casper såg sååå mycket framemot detta! Och det blev ju inte sämre när han/vi fick reda på vad den skulle heta och vad den skulle handla om!! Men det kan jag tyvärr inte avslöja för er än...

Han var superglad och hade en härlig energi när vi var där! Vi följde inte med in när det var dags för han att provfilmas, men han kom utspringandes därifrån efter ca 10 minuter med det bredaste leendet som man kan ha. Han kände att han hade gjort en jättebra provfilmning och var så nöjd med den! Mer kan man ju inte begära, då har man verkligen gjort sitt bästa och haft kul samtidigt hi hi! För det är SÅ viktigt för oss att han har kul när han gör detta, för annars så slutar vi omedelbart att gå på castingar mm. Men han har kul och vill fortsätta med detta :) Vi är så glada för hans skull och många håller sina tummar för hans skull! Så nu är det bara att vänta på telefonsamtalet och se vad dom säger...men det kan ta upp till 2 veckor innan vi vet svaret. Och det var MASSOR med barn som hade sökt till detta, dom hade fått "gallra" ut jättemånga då dom ville ha barn med erfarenhet. Och om jag förstog allting rätt, så var det endast casting i två dagar. Så Casper känner sig ju glad bara av att ha blivit uppringd och komma på provfilming, då det var så otroligt många som vill vara med och ändå inte blev kallad till en casting.

Här är en glad Casper på deras kontor


Sedan så har vi även köpt billiga biobiljetter. Jag är ju med i facket (IF Metall) och dom har ju förmåner lite då och då till sina medlämmar. Och nu var det att man fick köpa biobiljetter för 50:-/st men max 4 st/pers. Så jag tog ut min kvot :)



Och Danne fick ju för ett tag sedan två biobiljetter från hans jobb, som uppskattning för att Danne gör sådant bra jobb på larmcentralen. Så nu har vi 6 st biobiljetter sammanlagt här hemma :D Får se när vi får tid att gå och titta på något, men det blir nog någon gång efter jul :)

Ja vad mer ska jag berätta.....JO billigt saffran köpte jag igår. Så om någon av er som läser skall baka t.ex lussekatter så köp saffran på Ö&B, där fick man köpa 2 st påsar för 25 kr!! Tanken var att vi kanske skulle baka idag, nu när Casper kommit hem från skolan. Men jag har blivit lite sämre i förkylningen, och så hade han med sig en kompis också...så jag avvaktar med bakningen tills jag känner mig bättre.



Och frukten är såå god nu! Clementinerna och apelsinerna!!! ÅHH vad jag älskar dessa frukter! Det är bland det bästa jag vet nu denna årstid! Och jag tror att många håller med mig :D



Och för er som varit här hemma, ni vet ju att vi inte har några golvmattor (av egen vilja). Men våran katt Findus, han gillar inte att vi inte har mattor, för det är lite för hårt och kallt för honom att ligga där. Men nu så har vi köpt en liten matta till just Findus som han kan ligga på om han vill. Visst är den söt, hi hi!



Ja det var allt för mig just nu....får se om jag orkar ikväll att åka iväg till Jula. Dom har nämligen medlemskväll där med special erbjudanden just för oss och så brukar dom bjuda på någon lättare mat mm.

Ha det gott så länge, och klä på er varmt när ni går ut!

Kram Tess

RSS 2.0