Gustafsson 3tr

Idag så var junior och jag iväg upp till Stockholm. Vi blev kontaktade i fredags om att få vara med (som statister) i en kommande humorserie som heter "Gustafsson 3tr" och den kommer att sändas på TV 4 i höst. Det är Robert Gustafsson som har huvudrollen i denna serie. Eller huvudroller kanske man ska säga, för att han gör flera olika roller (3 närmare bestämt!).

Det är Kjell Sundvall som är regissör! Och så är det manusförfattare från bl.a "Solsidan" i denna humorserie. Samt att det är produktionsbolaget Jarowski (som ligger bakom succé serierna "Solsidan", "The Office" och "Parlamentet") i just denna humorserie. Kjell Sundvall har ju regisserat filmer som:

Beck filmer
Grabben i Graven bredvid
Hotet
Jägarna
Jägarna 2
Vi hade i alla fall tur med vädret

Bara för att nämna några :)

Vi befann oss i en jättehärlig park, Tessinparken. Så himla charmig! Hit skulle jag kunna tänka mig att åka flera gånger :) Jättemysigt!

Här sitter vi vid Cafét



Här håller dem på att rigga kameran



Van som man är, så hade man med sig lite mackor och dricka i väntan på att få köra igång :)



Och Casper tyckte att Robert Gustafsson var så rolig, han nästan skrattade så han grät ha ha! Han tyckte att han spelade den "tjurige gamle vaktmästaren Herman" så bra, så att han blev rolig när han gnällde och klagade, he he! Robert var i annat fall väldigt snäll och trevlig faktiskt. Jag tror inte att jag har mött någon skådespelare som har "attityd", inte än iaf.

Här är vi med Robert Gustafsson, som Vaktmästaren Herman! Man ser knappt att det är han i den här utstyrseln och peruken.



När allting var över och allt klart, så stannade vi kvar i parken en stund innan vi åkte hem. Casper hade sett en fin lekpark som han ville vara i.



Och så har vi haft kalasväder idag!! Lycka!

Kram Tess

Mors dag firande

Igår eftermiddag, så åkte jag och junior ut till mina föräldrar för att fira min mamma. Vi hade köpt en bukett blommor och choklad till henne. När vi kom så var även min kära syster där med barnen och firade mamma lite också, så det var roligt :)

Mamma blev så glad över blommorna och chokladen! Alltid kul att ge någonting, det behöver inte vara så märkvärdigt. Utan det är mest tanken och gesten att ge dem någonting för att visa uppskattning! Hade velat att ge blommor till min svärmor också, men dom bor ju längre bort (skåne). Får ta och fira henne lite när dom kommer upp hit snart istället :)

Men hos mamma blev det fika och tårta när vi kom!



Min mamma med sina blommor



Vi satt och pratade och hade trevligt. Ungarna lekte och busade ute på tomten, och tiden gick fort. Snart var det middagsdags. Och mamma och Stallen ville bjuda oss på middag, vilket vi stannade på. Det blev grillad flintastek med SVENSK FÄRSKPOTATIS (!) och bearnaisesås till. Åh, svensk färskpotatis är ju bara så gott!! Första gången för i år som vi åt det, annars brukar vi göra "premiär" för dessa på midsommar.



Tre söta trollbarn som är mätta och belåtna, och tittar i juniors katt och hund kalender :)



Emma hade en överraskning till mig, hon gick runt och viskade både till Malin och mormor och morfar, men jag fick inte höra. Blev så nyfiken! Och sedan så stack hon iväg en liten stund. När hon kom tillbaka så såg jag ju vad överraskningen var! Det var att hon skulle bjuda på lite efterrätt (sötnosen) Vilket blev grillade marshmallows och jordgubbar på spätt!



Det var jättegott! Men jag orkade "bara" ett spätt. Men barnen tog flera :)



Sedan efter detta så var det dags för oss att åka hem. Klockan rann iväg och det är skoldag idag. Men påvägen hem så stannade vi för att se fåren och kossorna. Dem är ju så söta!!

Fåren var ju så charmiga att se när dom gick där med sina små jättesöta lamm!!



Kossa MUUUU!





Sen åkte vi hem, duschade och åt kvällsmat och somnade gott :)


Kram Tess


Mors Dag!

Då var det mors dag idag :) Vaknade av att jag hörde hur regnet smattrade på fönsterrutan...åh nej inte regn, vet jag att jag tänkte och suckade till. Jag låg kvar i sängen och drog mig en stund. Mannen min var på jobbet, så jag hade hela sängen för mig själv att sträcka ut mig på. Strax därefter så tassade junior upp och lade sig brevid mig och mös en stund. Sedan sa han "Mamma....Grattis på mors dag! Du är den bästa mamman i hela världen. Och om du kommer upp nu så kommer du att få se en sak" och så log han lite busigt! Och nyfiken som jag är, så gick jag ju upp direkt.

Och se vad som fanns på köksbordet till mig:



En stor vacker bukett och choklad som jag älskar! Tänk vad mannen fixat innan han åkte till jobbet imorse! Och som han och junior hade som överraskning till mig! Åh vad jag älskar er!!! Ni är mitt liv och betyder mest av allt i denna värld! Massor av PUSSAR OCH KRAMAR till er!

Sedan var det dags för lite frukost. Och idag så hade vi en "sommrig frukost" som jag vet att junior längtat till lika mycket som jag, dvs. jordgubbar med mjölk!! Gudars vad gott det är! Junior åt två portioner fastän han även åt mackor och drack O´boy (han är i en växaperiod också)! Jag blev proppis på första portionen :)



Men vädret har klarnat upp och solen skiner :) Om en stund ska vi över till min mamma för att fira och gratta henne lite.


Så Grattis alla mammor där ute på "våran dag"!! Hoppas ni blir uppvaktade, eller får höra snälla ord och få kramar idag :)


Kram Tess

Trosa jippo

Idag har det varit lite jippo här i Trosa. Det är nämligen "Trosaportens dag". Då man firar för att det dyker upp nya företag/butiker hela tiden, och som det går bra för. Så då har butikerna kring Trosaporten satsat på att bjuda på lite extra en gång/år.

Så idag har det varit loppmarknad (som det varit gratis att stå på om man själv ville sälja), sedan så har Blå Tåget tjuvstartat idag och åkt sina rutter som den annars gör mitt i sommaren :) Krögaren Björn Lindius bjöd på en liten "grillfest" utanför ICA Trossen som vanligt, då det var grillad floridastek med beasås i korvbröd. Och så bjöds det på saft och kaffe! Wappersta gård bjöd även dom på provsmakning av deras korvar, patéer, ost och rökt nöt (ekologiskt och närproducerat). Och så var det givetvis gratis fiskdamm för barnen :) Och så var det också lite erbjudanden från olika butiker just idag.

Så vi passade på att åka ner. Casper ville så gärna ner till fiskdammen och åka det blå tåget bl.a



Lite grillat av Björn Lindius



Efter vi ätit och druckit så tog vi en runda inne på ica, behövde handla lite också. Köpte bl.a jordgubbar!! Mums! När vi var klara där så gick vi runt och provsmakade även från Wappersta gård. Sedan ville Casper åka det blå tåget, men den stog inte inne ännu och jag visste inte när den skulle komma. Så jag sa till han att vi kunde gå och kolla lite på loppiset först så får vi se sen om den kommer. Och vi hade precis börjat att titta på loppiset så kommer tåget! Casper skrattar av lycka och vi rusar dit!

Lycklig unge precis innan vi åkte med tåget!



Här sitter vi och åker i tåget runt hela Trosa



Jordgubbar som lite färdkost var inte heller fel ;-)



Ja denna lilla tågturen tog ca 1 timme, men det var mysigt och junior älskade det!! När vi kom tillbaka så hade dom flesta som stog på loppis åkt hem, men det gjorde oss ingenting. Utan vi gick till moppen och åkte hem nöjda och glada!

Och nu börjar solen att titta fram mer och mer! Underbart! Jag har nu hängt ut en tvätt på tork och ska snart dra fram snabeldraken och dra en vals med han här hemma.

Ni får ha en skön lördag!



Kram Tess

En tripp ner på stan

Vädret idag är ju något märkligt....huvudvärksväder! Det är sol och regn om vartannat. Fast som tur är så kommer regnet inte så ofta, för det mesta är det uppehåll. Men det har redan regnat ca 4-5 gånger idag. Men jag kände ändå att jag och junior behövde komma ut lite, så vi drog ner på stan med moppen :) Jag hade ändå lite ärenden där att uträtta.

Det är så härligt att bara gå och strosa på torget och hamnen, det är ju nu som Trosa börjar bli så underbart ställe att vara i! Trosa är ju ändå en sommarstad, det är då dess verkliga charm kommer fram!
Efter ett tag så satte oss på "Hannahs Café" som ligger precis vid Trosaån och åt lunch.





När vi båda var mätta och belåtna så gick vi längs ån mot hamnen tillbaks till parkeringen där jag parkerat moppen. Visst är det mysigt? Tänk er solsken, värme och glatt folk längs gatorna här :) Och i det där stora gula huset har min "pappa" bl.a bott i en gång i tiden :)



Och precis när vi kom fram till moppen så var det som om himlen öppnade sig!! Regnet bara vräkte ner på oss! Tack för den! Så det var bara att köra hem i regnet. Fick torka oss när vi kom hem och byta kläder då våra var totalt genomblöta!

Så har våran fredag sett ut. Hur har eran fredag varit? Har ni varit ute i regnet som vi he he?


Kram Tess


Vilken underbar tisdag!

Igår så blev Malin och jag bjudna på restaurang Punschkällaren, här i Trosa, av Emma! Supersnällt och så gulligt!! Utan våra män och barn, endast vi två :) Mattias hade hand om barnen medans vi var där, för min man jobbade. 

Senast jag var på Punschkällaren var när jag tog studenten -99!! Så det var 12 år sedan! Jösses vad tiden går!! Så det var riktigt härligt att komma dit. Dem som äger stället är ett par goa vänner till mig, så det var underbart komma dit och träffa dem också :) Det är ett medelålders par som äger stället, så himla snälla och rara människor! Dem ägde en annan restaurang här i Trosa när jag var yngre. Så där "hängde" jag nästan alltid varje söndagsförmiddag och väntade på att dom skulle öppna, så jag kunde köpa "bakismat" ha ha! Jag fick alltid komma in genom personalingången, och satt och pratade med dem i deras fikarum medans jag väntade på maten. Det var tider det, he he!



Hemma hos Malin och Mattias så spelade vi lite yatzy och hade det trevligt innan vi gjorde oss iordning och blev skjutsade ner till stan :)



Det är så härligt på restaurangen, och den ligger allderless intill Trosaån också. Supermysigt!! När vi kom dit så hade dem bokat bord för oss, vilket jag tror var ganska smart, då det kom mycket folk dit strax efter oss.

Vi beställde in en flaska av husets vita vin (ett italienskt vin som var sååå gott!!) Det kommer man att definitivt köpa nästa gång vi är där igen! Vinet heter Villa Albius! Riktigt sommrigt och gott :)



Sen beställde vi en varsinn pizza. Har varit så sugen på det en längre tid nu, då vet var evigheter sen man åt det!
Min pizza var med räkor, kräftstjärtar, dill, musslor och citron. Den var RIKTIGT god! Malin tog en med oxfilé, paprika och gorgonzola, den var också väldigt god.



Åh man blev ju riktigt proppmätt!! Varken Malin eller jag kunde få i oss hela pizzan, och ändå så "tröck" vi i oss några extra tuggor fastän man var så himla mätt! Ändå lämnade vi lite mindre än hälften!

Men gud så mysigt vi hade undertiden. Vi pratade och skrattade så att tårarna rann om vartannat till gamla minnen som vi har ihop! Riktigt underbart! Det här behövde vi! Efter ett tag så kommer en av ägarna fram och undrar ifall inte Malin och jag kunde hjälpa dem med ett par kunder som kommit dit för att äta. Vi skulle vara tolkar och översätta deras meny till engelska. Och givetvis kunde vi det :) Det är inte första gången detta händer när Malin och jag är ute, vi har tidigare fått översätta saker till engelska när vi varit ute på restaurang ha ha! Detta var ett äldre par som var på semester från Tyskland. Jättetrevliga! Men att översätta en meny till engelska satte både Malins och mina kundskaper på prov (och då med lite vin innanför rocken också...ja ni fattar). Men vi fixade det mesta, det enda vi inte kunde översätta var "Gösfilé"...vad fan heter gös på engelska?! Äsch, jag sa iaf. "fish!" Så fattar dom iaf. vad det är för kött ha ha! Men det gick nog bra, för dem beställde mat sen :)

Efter ett tag så blev det lite varmt att sitta där inne (mycket folk och tända ljus mm.) så vi gick ut och satte oss för att fortsätta dricka upp vårat goda vin där istället. Det är jättemysigt, det blir lite "utlandskänsla" på något vis.



Trosaån som rinner precis brevid



När vi i princip var klara så kom Mattias med barnen och hämtade oss :) Det var bra tajming det, hi hi! Allt hade gått jättebra med barnen medans vi hade varit där. Dem hade ätit pannkakor och lekt massor mm. Vi åkte hem till Malin och Mattias igen, då barnen hade en överraskning åt oss! Dem hade nämligen tillsammans bakat en kladdkaka som vi skulle fika på (med glass till)! Åh vad gulligt av dem! Vilka härliga ungar dem är! Så trots att man var proppmätt, så fick man ner lite kladdkaka också. Men det var en väldigt god kladdkaka barnen gjort :)



Så vi hade verkligen en helt fantastisk och underbar tisdags eftermiddag och kväll! Ett stort tack till Emma som fixat allt det här!!! I love you!

Malin och jag




Kram Tess






Då var denna helgen snart slut

Gud vad helgerna går fort! Tycker att det knappt hinner bli helg förens den är över. Och denna helg har varit skön och mysig på alla sätt och vis! Strålande väder har vi haft, fiskat och umgåtts med släkten. Idag på morgonen så var det inte den bästa morgonen för mig förvisso...vaknade med migrän! Blää! Men snabbt gick jag upp och tog medicin och gick och lade mej en stund igen och slumrade om en stund till. Sedan var det mesta borta.

Vi tog det lugnt på morgonen och fixade frukost och junior tittade på barntv. Idag blev det inga pannkakor till frukost som jag gjorde igår morse till oss. Man blir lite slö och trött efter ett migränanfall. Men efter någon timme så piggnade jag till och fick tillbaka energin. Så jag började att fejja och dona lite här hemma, och gick ut med alla våra vinterjackor, overaller, mössor och vantar som vi fortfarande hade hängandes inne. Det skulle ha gjorts för länge sedan men har inte blivit av, förens nu! Och oj så mycket plats vi fick helt plötsligt ha ha! Skönt.

Har även passat på att vara ute i solen lite. Junior lekte med Filippa (granntjejen) mest hela dagen innan dem åkte hem till Huddinge.

Gjorde en supergod middag också! Det var kassler som jag stekte på och lade sedan i smörjd ugnsform. Sedan gjorde jag champinjonstuvning (har börjat att gilla champinjoner igen!) som jag hällde över kasslern och så strödde jag över riven ost och ställde in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Och kokade riset undertiden. Supergott!

Efter maten så ville junior köra sin fyrhjuling. Så Danne hjälpte honom med detta! Han körde själv några gånger runt vårat område och var så duktig!



Fast en gång stannade den så Danne fick starta den igen. Batteriet är ganska dåligt, så det ska vi köpa ett nytt.


Medans dom fixade med detta och åkte runt så passade jag på att ta en härlig promenad i kvällssolen! Det var så skönt att gå på landsvägen här i skogen och strosa och titta på allt möjligt. Tillslut så kom jag till ett ställe och såg det här:

Liljekonvaljer!!


Åh vilka härliga blommor dessa är! Luktar så väldigt gott!! Så jag passade på att plocka en bukett till mig själv för att sätta på vårat vardagsrumsbord (där dom står nu och är så fina och doftar gott!). Hoppas bara att dem finns lika fina när det är skolavslutning för junior den 10 juni. Perfekt för han att ge fröknarna en varsinn liten bukett liljekonvaljer :)





Hur har eran söndag sett ut? Hoppas ni haft en lika skön och mysig söndag som vi haft :)

Kram Tess

Härliga fredag!

Åh vilken härlig och underbar fredag det har varit. Har haft supermysigt och roligt!
Vaknade runt 9:30 idag. Fick sovmorgon pga. att junior sov över hos sin mormor och morfar. Så det var bara jag och min älskling hemma. Men iaf. så steg jag upp och såg att solen sken så fint idag. Det är lycka det!!

Jag och min man tog det lugnt på morgonen och mös innan det var dags att åka ner på stan och handla lite inför dagen. Sedan på eftermiddagen så följde jag och junior med hans mormor och morfar till Hölö/Mörkö för att fiska strömming! Vi hade ju sånt kanonväder, och vi var fiskesugna! Vi har ju försökt fiska tidigare, men det har inte nappat någonting...det har varit stendött!!
Så nu var vi riktigt taggade :)



Det var massor med folk som stog där på bryggan när vi kom. Men det brukar iof. alltid vara fullt med folk, det är så populärt att stå där. Men vi fick snabbt plats bland dom andra och började att kasta. Det gick först lite småtrögt, men sen så fick man några firrar på krokarna :) Jippi!! Kul för junior att få upp lite fisk också. Vi hjälpte honom med att kasta ut linan, men sedan så fick han veva in. Det var svårt nog för oss vuxna att försöka undvika att man inte fastnade i varandras linor ändå he he.



En äldre man som nästan stog brevid oss på bryggan (en person emellan) började att prata med oss. En supertrevlig man! Casper fick fiska med hans spö medans vi andra turades om att fiska med det enda spöt vi hade med oss. Och Casper blev glad givetvis! Han fick ju fiskarna som han fick upp också :) Den här mannen hette Vilho och kom från Finland. Han var runt 55-60 års åldern och tyckte det var så bra att barnen är med i tidig ålder att börja lära sig att fiska. Han sade att han själv hade barnbarn i Caspers ålder.

Casper och hans nyfunna fiskevän Vilho



Lycklig kille som fått fisk!



Detta var riktigt roligt och allt gick så bra. Vi fick upp fisk efter fisk även om inte linan var full varje gång, så fick man ändå upp några. Och Casper var superduktig även när det gällde att ta av fiskarna på krokarna. Man måste ju träna på det också för att bli en riktigt bra fiskare he he. Och det fixade han jättebra! Dock så tyckte han att det var lite läskigt när kroken hade hamnat "tokigt" på fisken, så den kom ut genom fiskens öga mm. Och jag förstår han, jag ryser till lite då också när man är där och försöker pilla bort kroken! Men i övrigt så gick det superbra. Han är en duktig fiskare min lille man! Men det är klart, vi har ju fiskat varje sommar ända sen han var liten bebis och låg i vagnen.



Men det blir ju förståss lite slemigt och grisigt att få allt fiskfjäll på sig när man tar i fisken! Det var lite jobbigt tyckte han. Så nästa gång ska han ha på sig egna små diskhandskar (precis som hans mormor hade), så slapp man få allt på händerna.  



Vi med några firrar på linan



Vi fick ihop en hel del fisk. Vet inte hur många kilo vi fick, men det var en hel del! Så nu skulle våra katter bli glada :) Findus älskar strömming!! Vi stog på bryggan i ett par timmar innan det var dags att åka hemmåt. Men innan vi åkte från parkeringen så käkade äggsmörgåsar och drack. Man blir ju lite hungrig när man är ute sådär. Och Casper såg frammemot att åka hem för att få rensa någon fisk som han skulle grilla. Han har ju egen kniv att rensa fisken med, plus att det är lärorikt i hur man rensar en fisk. Det var ju bara så spännande tyckte han! Och att grilla den fisken som han fiskat upp och rensat var jättekul för han!



Han gillade den grillade strömmingen och nu tjatar han att han vill rensa en till fisk imorgon och grilla den, hi hi! Och det har vi lovat att det ska han få göra :D Så nu är inte fiskarna endast för katten Findus, utan även för junior ha ha.

Findus blev som sagt helt till sig utav bara lukten av fisken! Jag gjorde iording tre strömmingar åt han, och han åt och smaskade med god aptit upp allihop!



När han var färdig så tassade han ut på altan i solen och satte sig ner och var hur nöjd som helst med sig själv. Man kunde nästan höra hur han rapa av mättnad! Sen satt han länge och tvättade sig och var världens gladaste kisse :)

Det var våran fredag det! Danne grillade kött (och strömmingen) när vi hade kommit hem. Och så hade han klippt gräsmattan och varit duktig här hemma medans vi varit borta. Vad underbart man har det! Hoppas att eran fredag också varit härlig!

Kram Tess

Tänk vad bra det är med bibliotek

Om man gillar att läsa böcker givetvis :) Både jag, min man och junior brukar gå dit och låna böcker. Casper bara skiner upp när vi ska dit! Han tycker det är så roligt och spännande på vad det finns för spännande och bra böcker. Om det kommit in nya mm. Casper har ju MÅNGA egna sagoböcker, men han har ledsnat lite på dom nu då vi läst dom om och om igen. Vad passar inte bättre än att gå till biblioteket då :) Så kanske han om några veckor/månader vill läsa en av sina egna böcker igen. Bara det att han måste ha en "brejk" från dom nu, he he.

Imorgon ska vi dit igen och lämna 4 st böcker som Casper lånat och läst ut, och samtidigt låna hem andra böcker :)


Hmm...vilka ska jag välja...?


Det är ju så roligt att ha ett eget bibliotekskort! Man känner sig riktigt stor :)




Kram Tess

Kära släkt...

Idag så har vi varit i Södertälje och träffat upp två av mina morbröder och deras respektive. Vi träffades vid kyrkogården där min mormor och moster ligger. Min mormor skulle ha fyllt år i fredags nämligen, men vi kunde inte komma in då utan vi tog det nu istället. Min älskade mormor och moster....åh vad saknaden kan vara enorm fastän det är över 20 år sedan som ni gick bort!

Jag hade världens bästa mormor och moster. Så snälla, rara och omtänksamma människor dom var! Jag kommer ihåg att varje gång vi skulle åka och hälsa på hos mormor i Södertälje så hade hon alltid en liten godisask (ni vet sådana små askar som fanns på 80-talet som Maja gräddnos, Drutten m.fl) gömd i skåpet till mig. Och hade hon av någon anledning inte det, så gick vi direkt ner till närbutiken och handlade antingen en liten godisask eller glass hi hi! Och så satt vi och tittade på ett inspelat VHS band som hon hade till oss barn när vi kom till henne. Det var den gamla klassikern "Tecknade Pärlor". Vilka härliga tider det var!

Men någonting som min mormor älskade var GULLVIVOR! Hon tyckte dom var så fina och luktade så gott!! Så varje gång hon fyllde år så fick hon alltid en bukett med nyplockade gullvivor av oss. Och så har vi gjort även fast hon inte finns med oss just.

Så innan vi åkte till Södertälje så åkte vi iväg och plockade gullvivor till både mormor och mosters gravar ute vid Tureholms slott. Där fanns det FULLT med gullvivor!



Vi fick ihop två stora fina buketter ganska snabbt och åkte direkt till gravarna. Vi var framme ganska tidigt så vi fick vänta en liten stund i bilen tills mina morbröder också kom (Björn och Åke). Men dom kom ganska snart ändå. Och medans vi stog vid våra bilar och samlade ihop våra blommor mm. så fick man nästan en smärre chock! Vem var det som kom gåendes mot oss...jo det var min kusin Cecilia!! Henne har inte jag sett på 21 år! Jösses alltså! Alla blev vi helt paffa och glada samtidigt! Vilket sammanträffande! Hon var nämligen påväg hem en stund från sitt jobb. Det var jättekul att träffa henne, och vi pratade om allt möjligt he he. Ganska mycket att ta igen efter alla åren som gått he he! Men det var faktiskt roligt :)

Hon följde med oss upp till gravarna. Hennes mamma var ju min moster som vi skulle lägga blommor på graven till (och våran mormor också). Men det kändes nästan som om det var min moster förde ihop oss igen, att det inte var slumpen att vi träffades just idag och utanför kyrkogården exakt den här tiden...vem vet.

Min älskade mormors grav


När vi var färdiga där på kyrkogården, så åkte vi hem till Björn och Yvonne. Tyvärr så kunde inte Cecilia följa med, då hon skulle tillbaka till arbetet om en stund. Men att vi skulle höras av och träffas mera!

Casper ville åka tillsammans med Björn och Yvonne i deras bil hem till dom, och självklart fick han det :)
När vi väl var framme så började Yvonne direkt med maten. Ja mamma och jag hjälpte till med det vi kunde också. Det blev kasslergratäng med en härligt god champinjonstuvning och potatis! Casper var jättehungring och tjatade på Yvonne och undrade när maten var färdig he he! Stackars Yvonne som kämpade på så fort hon kunde! 



Här sitter han och väntar på att maten ska komma. Men det är inte så konstigt att han blev hungrig. Han äter ju lunch kl 12 i vanliga fall, och nu var klockan 14.



Men Yvonne var snabb och snart var maten färdig :) Han åt som en häst och tyckte det var sååå gott!! Vilket det också var.

Yvonne och Björn



Och inte nog med maten, så fick man efterrätt också! Jag lovar...jag nästan rullade ut därifrån sen (och jag var nog inte ensam om det heller) ha ha ha!!

Efterätten som bestog av frukt (på burk), vaniljglass med chokladbitar i och lättvispad grädde ovanpå! Mums!


Men sen var det dags att åka hem. Både Casper och jag blev trötta i bilen och var nära att somna (matkoma!). Och denna matkoma höll i sig i några timmar även när vi kom hem ha ha! Men vi har haft en skön och lugn kväll :)


Kram Tess

Kungens Kurva

Igår så åkte vi iväg till Kungens Kurva för att gå på Ikea och Heron City. Det var så länge sedan som jag var på Ikea, så jag tyckte det skulle bli väldigt roligt att åka dit och titta lite. Jag skulle inte ha någonting speciellt, utan ville bara kika vad dom hade. Och kanske kan få lite ideér till förnyad inreding :)

Det var som vanligt mycket folk där! När vi gick till restaurangen för att käka middag, så tror jag att alla dom andra som också befann sig i varuhuset fick samma idé! Det var fullt med folk där! Men vi kom tillslut fram och så fick vi faktiskt bord på en gång :)

Jag tog en Cesarsallad!



Junior mumsade på köttbullar och potatis med gräddsås



Efter vi hade käkat och var mätta och belåtna så gick vi vidare. Den roligaste avdelningen är barnrumsavdelningen tycker jag. Det är såå kul att titta på alla fina färglada möbler och annan inredning till barnrummet! Man blir nästan som barn på nytt ha ha!! Mycket snygga och praktiska förvaringsmöbler finns det bl.a :) Kul att gå där och få lite inspiration och ideér!

Men tillslut så hade vi gått igenom hela butiken och skulle gå för att köpa en mjukglass som dom säljer där, men då var den glassmaskinen trasig....Casper blev inte så glad, för han var supersugen! Men jag fick lugna honom med att vi ändå kunde köpa mjukglass, fast på McDonalds inne på Heron City. Och då blev det ju genast mycket bättre :)

Det första vi gjorde var att hämta ut biobiljetterna, vi skulle nämligen se biofilmen "Rio". Den började kl 18:15, så det var ungefär en timme kvar innan den började. Så då passade vi på att gå och köpa den efterlängtade mjukglassen!

En glad kille!



Den kommande biofilmen "Pirates of the carabean" tyckte ju givetvis Casper såg häftig ut och ville gå och se. Men tyvärr får han vänta något år till innan han får se den. Det var lite orättvist tyckte han... 



...MEN...den här biofilmen kommer vi att gå och se när den har premiär i augusti! Bilar 2!!! Så längtar Casper till att gå och se!



Medans vi väntade på att filmen skulle börja och efter vi köpt popcorn och dricka så såg vi något roligt. Utanför biograferna så fanns det andra låsta dörrar med några Hollywood stjärnors namn på dörrarna. Var bara tvungen att ta en bild. Vet inte varför dom hade så, men lite kul var det :)



En förväntansfull junior utanför salongen precis innan vi ska gå in och ta våra platser



På plats! Snaaaart så börjar filmen äntligen!!




Filmen var faktiskt ganska bra tyckte jag, och Casper tyckte att den var väldigt bra! Han sa att den var bättre än han trodde att den skulle vara, hi hi! Så glada och nöjda klev vi ut från salongen med ett smile på läpparna :) Det var en väldigt härlig och underbar dag där i Kungens Kurva.
Det firade vi med en sockervadd innan vi åkte hem igen.



När vi kom hem så slog vi på TVn direkt och tittade på Eurovision Song Contest! Junior var faktiskt tapper och var vaken hela programmet!! Jag trodde att han skulle somna i soffan ett tag där han låg med sitt täcke och kudde, då han var så trött, men han kämpade på. Han ville verkligen se om hans stora idol Eric Saade vann. Även om han inte vann så blev vi ändå nöjda av att han kom på 3:e plats ändå. Det är väldigt bra det!

Vilken överraskning

Idag när jag gick för att hämta posten så fanns det ett tjockt brev där i. Nyfiken som jag är så rev jag upp det på en gång! Där låg det en mascara från Lóréal Paris. Då slog det mig! För ett par veckor sedan så kunde man på facebook svara på några frågor om just den här mascaran, som heter Lach Architect 4D. Och saken var den att man kunde inte svara fel...eller kunde och kunde, man kunde gå tillbaka och göra om flera gånger tills man fick rätt svar. Jag vet inte hur många dom skulle "dela ut" heller, men jag fick iaf den i brevlådan idag hi hi! Kul kul!!



Ska bli spännande och se om den är så bra som det sägs om den. Dvs. att den böjer, förlänger, ger inga klumpar och har en ny bättre borste som är lite böjd mm.


Kram Tess

Sol och bad vid stranden

Åh vilken härlig dag vi haft idag!! Riktig sommardag! I love it, hi hi!! Så himla skönt och härligt. Casper blev t.o.m svettig utav cykelhjälmen när han cyklade hem från skolan idag he he. Men jag hade vattenflaskan med mig (som alltid) för idag har man fått dricka mycket på dagen.

När vi kom hem från skolan och lite handling på ica så säckade vi ihop en stund i soffan. Var lite slut efter att ha varit ute i värmen och tog oss en liten mellis för att fylla på "energi förrådet" lite :) Påväg hem från ica så ringde jag Malin och undrade ifall hon och barnen ville följa med junior och mig ner till stranden. Men hon sa att Emma hade läxor att göra, så det fick bli en annan dag. Okidoki, så kan det ju va :) Då ville Casper att vi skulle ringa till hans mormor och fråga om hon ville med ut. Men hon sade också att hon hoppade det idag, då hon hade lite småärenden att åka på. Men men...som sagt, så kan det gå :) Men vi skulle iaf. dit!

Men när vi satt här hemma och åt våran mellis och tog det lugnt, så ringde mormor! Hon hade ändrat sig och ville följa med. Hon var påväg hem till oss när hon ringde och ville bara höra om vi fortfarande var hemma eller om vi hade hunnit gått. Vad roligt! Ja då gjorde jag genast iordning våra baguetter och drycken mm. och packade iordning i kylväskan. Tog en filt och badkläder samt badlakan till junior om han ville bada. Sedan så åkte vi!

När vi kom dit så ringde snart Malin, hon hade också ändrat sig! Hon klarade inte av värmen där hemma, så hon och barnen skulle också komma, ha ha! Så kan det gå he he! Kul! Vi var ensamna där och det var supermysigt! Varmt i vattnet var det också, iaf. vattnet närmast stranden. Så Casper bytte om och kastade sig i. Men han badade även där det var kallt! Men han tyckte inte att det var så farligt!

Så det blev årets första dopp i havet, 10 maj minsann! Både jag och mamma vadade och gick med fötterna i vattnet istället, så skönt!



Många snäckor såg vi också och gick runt och plockade några. Sånt blir man aldrig för gammal för :)



Hittade även en liten räka som simmade i en snäcka (syns dåligt på bilden) Men det var intressant för junior!



Efter lite badande och snäckplockning så började våra magar att kurra. Så vi satte oss och började äta våra härliga baguetter fyllda med vitlökssmör, roccula, gurka, tomat, paprika, räkor och dressing! Mums!



Mysigt att känna sanden, hi hi! Och Casper leker i sanden innan han går i igen och badar med Emma och Thea :)



Att hålla på att busa och kasta lera är väldigt roligt! Här fick man passa sig he he.



Tre styckna badungar



Timmarna gick och snart var det dags att röra sig hemmåt. Vi ska allihop tillbaka hit imorgon igen efter ungarna gått i skolan. Det ska ju bli lite varmare imorgon också, så då passar det bra att spendera eftermiddagen nere vid stranden och ha skoj!




Hur har eran sommardag varit? Hoppas ni haft det skönt och härligt i solen och inte bara fått vara inomhus!
Ha det så gott så länge och sköt om varandra, glöm inte solskyddsfaktor om ni ska vara ute mycket :)



Kram Tess


Hågelbyparken

Idag for vi iväg tidigt imorse till Hågelbyparken i Tumba för att stå och sälja på bakluckeloppis. Vi har "vår rensat" allihop i familjen! Man kan inte spara allt!! Och junior har rensat i sitt rum och sålde dem leksaker som han inte ville ha kvar längre. Så himla duktig! Men jag tror att han tyckte att det var skönt också, får så mycket mera plats :) Vi var där strax innan kl 9 imorse (dom öppnade 9 för oss som skulle sälja) och det var redan då ganska många bilar som kommit dit. Dom öppnade för allmänheten kl 11, så vi hade god tid på oss att få upp våra saker ordentligt från bilen mm.

Här står vi :) Dannes och mitt bord är inte i bild, men vad gör det ;-)



Det kom MYCKET folk, och sånt gillar vi :) Men måste ändå säga att Täby Galopp är det bästa stället att stå om man ska sälja sina gamla saker. Men vi hade aldrig varit här i Hågelbyparken tidigare så vi ville pröva och se hur det var. Och vilket väder vi hade!! Det blev riktigt varmt och härligt :D Jag hade med mig kokt korv m. bröd och fika mm. Jag gjorde iordning allt hemma imorse, och kok korvarna hade jag i termos med kokvattnet i (ett tips från mig om man vill ha med sig kokt korv m. bröd på picknick eller något annat).

Men Klockan 12 så var det dags för annat skoj! Det var nämligen inspelning för barnprogrammet "Den flygande mattan" (som tidigare visats på TV) men nu är det 10 st nya avsnitt som ska spelas in och kommer att visas i höst på svtB, där på scenen i Hågelbyparken. Dom är ute på turné för första gången. Så jag och Malin tog med oss våra barn och gick dit :D Det var väldigt roligt och ungarna hade det toppen! Vi fick inte vara nära scenen än, utan det fick man vara när dom spelade in kl 15 igen (vilket vi också var med på givetvis)



Här sjunger både Emma, Thea och Casper (och blir filmade) tillsammans med programledaren Sara :)



När inspelningen för denna stund var slut, så gick vi runt lite i parken och tittade på alla djuren och hade det mysigt en liten stund till innan det var dags att gå tillbaks till dom andra som stog på loppisen.



Den lilla ankdammen



Sedan gick vi vidare och tittade på både getterna och grisarna (fotade dock bara dom söta små grisarna)



Sedan gick vi tillbaks till dom andra på loppisen och hjälpte till där efter våran lilla "paus" :) Leksaker gick faktiskt ganska bra, vilket är väldigt roligt för junior! Visst, vi fick lite saker sålda också, men vi blev inte av med allt. Men det är samtidigt kul att stå och träffa mycket folk också. Vi gick ju även runt vi också och tittade vad alla dom andra sålde. Det fanns några bra och fina saker, t.o.m nostalgiska saker som är väldigt roliga att få se igen hi hi! Men guuuud så mycket skit folk försöker sälja också (även trasiga/smutsiga saker...)!! Aja, det finns säkert folk som köper sånt också.

Tiden gick, och snart var det dags igen att ta barnen tillbaka till inspelningsplatsen för "Den flygande mattan". Denna gången så var det fler barn där, och även någon skolklass. Och nu fick man komma in och nära scenen. Fast vi föräldrar fick sitta på läktaren längst bak, för vi får ju inte synas hi hi. Men gud som ungarna hoppade, klappade händerna och sjöng och ropade! Som ett riktigt gympapass ha ha!! Men dem hade det så roligt och energin var på TOPP!



Thea, Emma och Casper i den lilla pausen på 15 min. Svt delade ut frukt till både oss barn och vuxna! Här står kusinerna framför scenen innan dom fick frukt :)

 

Sedan var det strax full rulle igen och dom spelade in det sista! Vilket drag dom får på barnen, helt otroligt! Dom är jätteduktiga att få dom att både dansa, sjunga och klappa händerna.

När allt var över så bjöd svt barnen på dryck också. Jag kan ju lova att det var inte en enda unge som inte var törstig efter allt det röjjet dom gjorde ha ha! Här står Casper på just "den flygande mattan", he he! För vem vill inte kunna så på en sådan när man får chansen ;-) Men den var liiite läskig att stå på, för vem vet.....den kanske får för sig att flyga iväg helt plötsligt





Men det var riktigt vackert här, det måste jag säga. Vilket perfekt ställe att ta sin familj och vänner till en vacker dag och bara ha picknick och ha det både roligt och avkopplande.



Casper ville passa på att köra bilarna också innan vi åkte härifrån. Dom har ett ställe som heter Trafiklek där barnen kan köra bilar en viss tid. Man lägger i en peng och så får dom gasa och styra. Där fanns övergångsställen och fungerande rödljus också vilket är jättekul för ungarna!



Wow vilken dag vi haft!! Och barnen har haft så himla roligt! Men dom var bra trötta efterråt he he. Casper somnade i bilen påväg hem, efter vi varit på McDonalds. Mätt och belåten och helt slut var han, lillplutt <3 Så kan det gå när man har toppendagar. Det tar på energin när man har roligt!



Kram på er alla!

Sjuk...

Ja då har man åkt på att bli sjuk också. Jag kunde inte "ducka" denna gången. Är tokförkyld och haft världens feberfrossa inatt!! Shit alltså, jag tror jag endast har sovit i 2 timmar denna natten! Den har varit helt galen! Junior är ju också förkyld, så det är hans bacilusker som jag fått. Så nu sitter vi två här hemma med våra morgonrockar och tofflor på, och snörvlar med varsitt paket näsdukar framför TV:n och dricker ett STORT glas med nyponsoppa och bara är...



Kram från oss sjuklingar!

Men va faaan....

Vad är detta?!! Snö i Maj!!! Inte vad jag hade räknat med alls :( Det snöar, regnar och får några få solglimtar om vartannat idag = MIGRÄNVÄDER!! Jahopp ja, man tackar....nu sitter man med migrän och mår allmänt skit pga. detta skandal väder *suck* När ska eländet sluta?! Vill ju ha tillbaka dom härliga, varma underbara vårdagarna igen som vi hade för inte så länge sedan!

Vill varken se, höra eller känna på snö nu!! *morr!!*


Då var man ett år äldre

Ja då är det officiellt, man är ett år äldre. Fyllde 31 år igår, klockan 5:13 närmare bestämt! Men jag känner mig ung ändå, och det är väl huvudsaken he he! Jag har inte en jättestor åldersnoja, bara liiiite. Man är inte i 20-års åldern längre, det känns lite knasigt. Men men...det är inte hela världen :)

Natten mellan söndagen och måndagen var inte den bästa. Junior var förkyld och fick ont i ena örat (som han ofta får när han är jätteförkyld). Så det var bara att gå upp och stå och skära vitlök kl 2 på natten, för att tejpa fast den vid örat på han. Och så låg han och ojade sig och hade ont ju en stund innan det onda gick bort, min stackars lillplutt...inge roligt alls :( Och man försökte trösta så gott man kunde. Han låg emellan oss i våran säng, och när han väl somnade så ligger han ju inte still. Han far runt som jag vet inte vad! En arm här och en spark där får man ibland, ha ha! Med andra ord...man får inte så mycket sömn när han sover hos oss he he! Men vad gör det, bara han känner sig trygg och får tröst en sådan här natt :) Men jag kan ju erkänna att jag var ju inte så särskillt pigg på morgonen, he he.

Men jag fick sång på morgonen av mina älsklingar och MASSOR med goa kramar och pussar <3 Junior var hemma från skolan som ni nog kan förstå :)

Vid lunchtid så var jag och mötte upp Malin och mamma. Vi skulle nämligen gå och luncha tillsammans bara vi tjejer utan våra män och barn :) Vi tänkte först gå till Lenas kök vid Trosa kvarn, men det slutade med att vi gick till "Greken" (kallar vi den för, för det är en grekisk restaurang) nere på stan istället! Dom gör så god mat där, och deras tzatziki är himmelskt god!!! Riktigt mysigt och trevligt hade vi!



Pommes med fläskfilé var riktigt gott! Framför allt att doppa köttet i tzatzikin, MUMS!!


Man blev så jäkla proppmätt så man orkade inte äta upp allt, inte ens när man försökte ha ha ha! Men vi fick stanna en stund efter vi ätit färdigt, för det hade börjat att spöregna och haglade mellan varven också! Usch usch! Så vi försökte vänta tills det skulle avta mer... men tillslut så kunde vi inte vänta mer, utan vi sprang ut och snabbt till bilen, he he! Det som hade varit så fint på förmiddagen annars...men men. Som tur var så varade det bara en stund runt lunchtid som vi hade sånt väder, för senare under eftermiddagen så klarnade det upp igen :)

När jag kom hem igen till mina älsklingar så for vi strax iväg vi också. Fast denna gången var det för att dom ville köpa en present till mig. Och jag hade sett en tröja som jag ville ha i en affär, så vi åkte dit :) Och ut från affären kom vi en stund senare, så hade jag en påse i handen med just den tröjan jag velat ha länge, hi hi! Åh vad glad jag var!!

Jag, med den nya tröjan på mig :)


Sedan åkte vi och handla lite middag och även lite ingredienser till att göra en tårta, för det skulle komma gäster till oss på kvällen! När vi väl var därinne på ica så hörde jag junior fråga Danne lite viskande "Pappa, får jag en tjuga av dig så jag kan köpa en present till mamma från bara mig?" Och det fick han, och jag fick en ask med Toffifee av min älskade plutt <3 Den ville han absolut att jag skulle ha...min lilla sötnos!

Sedan var det bara hem och göra iordning tårtan! Jag köpte chokladsockerkaks tårtbottnar, och mellan hade jag mosad banan och hallonmousse. Och så täckte jag tårtan med ett tunnt lager med vanlig grädde och dekorerade med olika frukter och bär. Ingen speciell tårta, utan någon enkel och sommrig :)



Så efter middagen och allt det där, så kom gästerna! Jag har fått så många fina presenter!! Jag har fått 2 par byxor, tröja, mysiga tofflor, penseer att plantera i mina ytterkrukor, parfym, trisslotter och Toffifee. Tack så hemskt mycket allihop, jag är så himla glad! Vilken härlig dag!!

Medans vi satt där och fikade och hade det trevligt så ringde telefonen. Det var från den nya blomsterbutiken här i Trosa! Det visade det sig att jag har fått blommogram och dom undrade om dom kunde köra ut buketten!! Shit alltså, vad roligt!! Jag som aldrig tidigare fått blommogram någonsinn! Och vi satt här och funderade vem det kunde vara ifrån...pappa....brorsan.....vänner...hemlig beundrare, ha ha?? Men det visade sig att det inte var från någon av dessa.  Utan det visade sig att det var från min älskade "syrra" Linda och hennes familj i Stockholm! Guuud så glad man blev! Snacka om en underbar överraskning, för hon hade inte nämt någonting att hon hade skickat blommogram innan på dagen, hi hi :)



Det var så fina blommor som jag fick!! Men det var inte det enda som fanns däri...nä då, det fanns även en liten ask med små chokladpraliner av exklusive choklad!! Snacka om överraskning på överraskning! Jag blev så himla glad!! Tusen tack älskade Linda, Matte och Johanna!!! Ni är underbara! Stor kram till er!!!



Och inte nog med det....jag vann även 50 kr på ena Trisslotten också ha ha!

Ja vilken underbar dag! När alla hade åkt hem och sonen i lagt sig, så korkade min man och jag upp en flaska vin och kopplade av i soffan. Ja vilken dag!! T.o.m Usama bin Laden gick ur vår tid den här dagen också, det tåls att firas det med!


Kramar från Tess


Stulen Barndom Stockholms lottförsäljning

I Lördags (valborg) var det dags att äntligen stå och sälja lotter för föreningen "Stulen Barndom Stockholm" utanför ICA Trossen här i Trosa. Vi hade i förra veckan gått runt och raggat sponsorer så vi kunde ha det här lotteriet! För er som inte vet vad det är för förening, så kan jag berätta lite kortfattat vad det är. Det är en förening som kämpar för att ALLA barn/ungdomar ska få det bra och framförallt vara säkra, när dom befinner sig på olika fosterhem, barnhem, institut mm. Vi kämpar för dom som är födda från -40 talet fram till idag, och vi kommer aldrig att sluta heller. Det pågår än idag att barnen blir misshandlade (fysiskt och psykiskt), utnyttjade på olika sätt, slavar mm. på det mest allra otänkbara sätt som jag inte ens tänker skriva om här.

Vi kämpar även för att dessa barnen/ungdomarna ska få ha en egen kontaktperson inom socialtjänsten, som dom kan ringa till när som helst på dygnet. Och vi vill även få igenom att det inte enbart ska vara inbokade och planerade besök när socialtjänsten kommer och gör sin visit, utan även oplanerade! Det är väldigt viktigt! Detta har ju varit uppe i media också och regeringen håller nu på att kolla över lagarna. Och staten kommer även att hålla en offentlig ursäkt till några som varit drabbad utav detta (som till min mamma t.ex).
Så det är i lite snabb beskrivning vad vi i "Stulen Barndom Stockholm" kämpar för. För INGET barn ska vara utsatt för någonting sånt här, INGET! Och som min mamma tidigare sagt (som själv varit utsatt som barn) i tidningen Sörmlands Nyheter, vi kämpar med näbbar och klor för att stoppa detta! INGEN får göra illa ett barn!


Vi fick faktiskt jättefina saker till lotteriet! Det var bl.a presentkort på spa för 2 pers på stadshotellet, hårklippning, halv bilservice, Presentkort från Busfröt, presentkort från olika inredningsbutiker, fin korg full med lyxig marsipan från Marsipangården, Söta askar med choklad från Choklad & lakrits butiken, massor med barnspel (sällskapsspel) från leksaksaffären Albins, T-shirtar och kepsar, krukor, bullar mm. Ja listan blir lång om jag fortsätter, he he! Men då förstår ni vilka fina priser vi hade :D

Vi fick egna T-shirtar sponsrade från Hulo i Vagnhärad. Vi fick även dekaler och skyltar från dom! Men T-shirtarna har vi på oss när vi är ute och står och säljer antingen lotter eller loppis till föreningen Stulen barndom stockholm!

Se så fina T-shirtarna är! Så nu kan ni hålla utkik efter oss när vi står ute och säljer :D



Här står vi (med jackor på för att det blåste!) 



Folk köpte lotter och tyckte detta var toppen att vi stog där! En person vann en sak, men ville inte ta emot den för han ville endast sponsra oss och ville inte få någonting för det! Och dom som inte vann någonting sade att dom har ändå har "vunnit", dom har sponsrat till något viktigt och väldigt bra! Sedan kom det även fram folk som berättade att dom själva varit utsatta som barn. Och vi informerade dom att vi finns om dom vill gå med i föreningen och om dom vill, hjälpa dom att driva deras ärenden också. Att vi tillsammans blir starka! Men att det kommer att bli en jobbig och känslomässig resa, men även informera dom om att dom är inte ensamna om detta! Vi finns för att stötta och hjälpa till. Men det är så otroligt känsligt och för jobbigt för många, så dom orkar inte dra upp allt igen...och vissa har inte ens berättat hur deras barndom varit för sina makar och egna barn, just för att det är för jobbigt och gör ont att prata om. Det är så sorgligt och hemskt! Så är det för väldigt många.

Men vi fick en sådan härlig respons när vi stog där! Det var underbart!! Men vädret var inte riktigt på vår sida efter ett tag, så vi var tvugna att flytta oss så vi fick stå inne på Ica istället. Men det funkade bra det med :D



Och till allas lycka och glädje, vi sålde slut på alla 300 st lotterna!! Helt fantastiskt!! Tusen TACK till alla er som köpte lotterna!! Ni är guld värda och ni gör en god gärning!

Det är vad vi gjorde denna valborg :) För efter man stått där så var man ändå ganska trött, så vi gick inte ens och kollade på någon brasa. Vi stannade hemma istället och hade det mysigt.

Hur firade ni eran valborg?


Kram Tess



RSS 2.0