Bubbelbadkar

Igår när Danne skulle ringa till en vän till oss för att höra om vi får låna hans bil för att frakta ner kartonger till huset i Trosa, så sa han att vi kunde låna den idag (istället för igår). Han har en större bil än oss, en skåpbil, så den tar mycket mer än våran volvo!

För han var tvungen att ha bilen själv igår för att göra sig av med sitt hörn bubbelbadkar, sa han!! Det är inget fel på den och han hade endast använt den ca 2ggr! Helt otroligt! Och så frågade han om vi ville ha det istället! Herregud! Ja, det är klart att vi var intresserade! Så Danne åkte dit idag och kikade på den, och det var ju inga konstigheter alls. Vi tog den =) Fick helt gratis!! (Tack så mycket Jocke m. familj!!!)

Så efter Danne och Jocke bytte bil med varandra, så kom Danne hem först med skåpbilen (med bubbelbadkaret inpackat) och så lassade vi på med mer kartonger i bilen. För vi lämnade både kartonger och bubbelbadkaret i våran gäststuga så länge i Trosa.

Vi åkte först till mina föräldrar innan vi åkte till huset, för dom bjöd oss på en god härlig middag och efterrätt =) Efter det så följde dom med oss till huset för att vi skulle få lite bärhjälp.  (Tack mamma och Stallen <3)

Så här ser bubbelbadkaret ut (på bilden ligger den i skåpbilen). Nu är den dock lite skitig osv. men det är bara att skölja och spola rent. Det är guldkranar och knoppar på det som ska poleras upp lite.



Så ser badkarskanten ut


Märket på hörn bubbelpoolen, Neptun Whirlpool bath


Så nu väntar vi med spänning på att kunna använda denna!



Kram Tess

The baseballs!!!

Hej mina kära blogg läsare!
I onsdags var jag på konsert på Göta källare i Stockholm. The baseballs sjöng då! Blev så glad över att man fick tag i biljett till detta!!! Dom är helt underbara och fantastiska! Ja, jag är helt "såld" på dom he he!

Jag trodde att konserten började kl 19:30, men det var då som Göta källare öppnade. Själva spelningen startade kl 22:45! Men jag var där när runt kl 21. Det var mycket folk som var där!! Och många var supersnygga i sina "rockabilly outfits". Själv hade jag inte gjort iordning mig i den stilen. Tänkte först fixa håret, men när man tittade ut så var det ju världens jäkla busväder ute (snöstorm)!! Så frissyren skulle ändå inte hålla.

Dom sjunger så himla bra live! Låter precis som på skivan! Jag tänker visa er bilder från den konserten här och även dom små filmsnuttarna som jag filmade hi hi (dock är inte ljudkvalitén så bra på min kamera)

På scen, innan dom kom ut


Här är dom! från vänster Basti, Sam och Digger!


Digger


Digger


Sam


Basti och Sam


Här var det synd att bilden blev suddig. För Digger kollar rakt in i kameran =)


Som ni ser så är det MÅNGA bilder!! Men det är så himla svårt att bara välja några utav dom. Sen blir det ju så när man tycker att någonting är så bra, så vill man gärna visa så mycket som möjligt he he!

Här ska ni få höra några av deras låtar som dom sjöng! Men tyvärr så är ljudet inte så bra...

Här sjunger dom "Angels"


"Basket case"


"Umbrella"



Jag kan ju säga att om dom kommer fler gånger till Sverige och Stockholm, så kommer jag att vara där!!

Ta hand om er där ute!

Kram Tess

Lite händelserikt!

Förutom att det packas och donas här hemma, så har det hänt lite andra roliga saker också. I söndags kom mina svärföräldrar hit! Det har varit jättekul att ha dom här (fast dom åkte hem idag). Dom visade många fina bilder från sin resa uppe i norrland, där dom varit och sett på norrsken! Blev lite sugen på att åka upp dit någon gång för att uppleva och se det också :-)

I måndags så åkte jag och Casper in till stan. "Casting time" för sonen! För jag blev nämligen uppringd i fredags utav ett företag som ville provfilma Casper inför en reklamfilm. Ni kan ju gissa om Casper blev glad när han hörde att han skulle på casting he he! Han var sååå duktig när vi var där! Så vi får svar någon gång nästa vecka trodde dom, om Casper gått vidare (så håll tummarna för honom)!

Igår på kvällen så åkte jag och min vän Mari in till stan (som även är Caspers bästa kompis mamma). Vi skulle vilja börja sjunga i kör. Så igår hade Caroline af Ugglas ett info möte mm. om sin kör som hon håller i. Och allt jag kan säga är att "Fy fan så himla roligt det var!!!" Helt otroligt! Både jag och Mari blev helt "sålda" på detta! Så vi kommer att anmäla oss till det här, ingen tvekan om den saken! Caroline var en superhärlig och otroligt rolig människa som verkligen bjuder på sig själv och visar hur man sjunger "rätt"!

Och i slutet på terminen när man går denna kör, så kommer en känd artist och sjunger med oss, och vi håller en konsert! Vi sjunger endast pop och rock låtar! Superskoj! Alla pengarna som vi får in går till välgörenhet! Det är jag väldigt glad över! Förra året drog dom in 700 000kr!!!

Så här såg det ut!


Glada och förväntansfulla var både Mari och jag!


Här är Carolina af Ugglas och förklarar andningen (texten där bakom sjöng vi sedan, "800 grader")
Tyvärr så blir några av bilderna suddiga, för hon står ju inte still ha ha ha!


Efter mötet så gick man fram och hämtade mer info blad och ställa frågor mm. Ja det var helt otroligt! Mari och jag var så imponerade utav detta och hade så otroligt roligt! Tänk egentligen, vad lite det krävs för att ha skoj!


Caroline är as cool, he he!!!


Och ikväll ska jag in till stan igen! För ikväll ska jag på konsert på Göta källare =) Jag ska gå och se/lyssna på "The baseballs"!!! Fan va kul det ska bli!! Dom är SUPERBRA!!! Mina idoler (just nu)!


Ha det gott där ute!



Kram Tess

Packar o packar!

Ja ni...herregud så det ser ut här hemma! Det ska bli så kul att flytta, men samtidigt så när man står där mitt i flytten så är det faktiskt jäkligt jobbigt också. För så mycket som man har samlat på sig genom alla åren, herregud!!! Man är ju duktigare än en hamster, ha ha ha!

Men man får se det på den ljusa sidan, flytten blir ju lättare utan att ta med oss en massa "skit" :-D Vi har redan varit ner med ett lass med kartonger till huset. Vi har fått nycklarna till gäststugan som vi kan ställa in våra saker så länge. Så nu kan vi åka när vi vill och "stuva" in kartoner där, vilket är jättebra!

Och kartonger....det har vi "några styckna" ha ha ha! Vi har ca 90 st kartonger i lgh! Så inredningen just nu är "topp modern" ha ha ha! Riktigt hemtrevligt :-D Det är kartonger från golv till tak!

Så här ser det ut just nu överallt!


Och på söndag kommer mina svärföräldrar! Det ska bli jättekul! Dom vet ju att vi ska flytta och är förberedda på att det ser ut som det gör ha ha. Men det ska ändå bli roligt att få träffa dom igen. Vi har inte setts förens i sommras, på vårat bröllop :-)


Ha det så bra kära bloggläsare. Jag vet att jag inte skriver ofta just nu, men det kommer att bli bättre. Det lovar jag!


Kram Tess

Bullbak

Mellan alla kartonger och packning så har jag och Casper bakat kanelbullar idag. Det var länge sedan som jag bakade, och så var "fika förrådet" slut. Så det behövdes fyllas på lite he he.

Så jag suktar er med en liten bild ;-)



Nu ska min älskade man göra middag. Idag blir det bordskyckling med ris och sås *mums*

Hoppas att ni får en mysig lördag!

Kram Tess


"The baseballs"

Jag har nu "hittat" ett band som är så jäkla bra!!! "The baseballs" heter dom och kommer från Tyskland. Dom kör covers på moderna låtar, fast i gammal 50-60-tals rock verision. Vissa låtar tycker jag är mycket bättre än själva original låten!

Här är några av deras låtar som dom sjunger!

"Hot N Cold"



"Umbrella"



Det är ju typiskt att man missade dom nyligen här i Sverige också!!! Aja, det blir fler gånger ;-)

Lyssna och njut!

Kram Tess

Disney on ice -10

Ni får ursäkta mig kära läsare, att jag inte har varit aktiv här på bloggen. Det är mycket som händer nu. Förberedning och packning inför flytten :-) Men däremellan så har det varit lite andra saker som vi varit på. Vi var på "Disney on ice" i år också! Vi har det som en tradition att gå och kolla på dom i Globen!

Man blir ju aldrig besviken på dom, däremot så blir man lika "tagen" varje gång över hur jäkla duktiga dom är!! Och sedan så är det nog ingen som inte tycker om Disney ;-)

Lite bilder därifrån


En glad Casper i publiken :-)


Vi ska försöka åka igen på detta nästa år! Då hoppas Casper att Blixten McQueen finns med (han har ju varit med i disney on ice tidigare).

Nä nu är det dags för mig att ställa mig och steka pannkakor som jag lovat Casper :-) Ikväll så kommer Danne hem med fler kartonger som vi kan packa i. Blocket.se är bra ibland he he ;-)

Ha det gott!


Kram Tess

Pulkabacken!

Idag har Casper och jag varit i pulkabacken hos oss! Det var fint väder och solen sken :-) Men det var ganska kallt, då var det -13 grader. Så vi var inte ute så värst länge, vill ju inte förfrysa kinderna. För även om det är -13 så blåser det när man åker nerför backen och blir genast mycket kallare!

Casper hade med sig sin pulka, men han behövde inte använda den. Hela backen var i stort sett täckt av is! Så det var bara att sätta sig ner och åka utför, he he!

Casper redo med sin pulka uppe i backen


Det gick inte så bra att sätta sig i pulkan, då det var isgata. Så såhär kom han ner första gången he he!


Upp igen, fast utan pulkan denna gången :-)


Här kommer superhjälten ha ha!


Det var några barn i backen. Men det som jag reagerade över var en mamma som var där med sina två små döttrar, att hon inte hade satt på dom hjälm på barnen när dom åkte i backen. För även om det inte hade varit isgata så är den backen stor och brant!


Men Casper hade kul iaf. he he!


Här kommer han i hög fart!


Men Casper var nöjd och glad när vi skulle hem. Vi var där i ca 1 timme, sen blev det för kallt för oss båda! Så då gick vi hem och gjorde varm lunch he he!



Men ikväll är det bra kallt ute! Nu har vi -19.5 *burr*!! Och jag som ändå har thermobyxor och tjock vinterjacka och blev kall när det var -13 tidigare idag...ja vi får se hur det hela slutar.

Kram på er i stugvärmen

Så kan det gå...

Jaha då var det lördagen den 2:a januari! Tiden går så fort (jag vet, jag har sagt det tidigare, dagarna flyger förbi he he) Idag har vi verkligen haft fint väder! Strålande solsken och massa minusgrader ute:-D

Igår kväll så gjorde jag en sak som jag länge har tänkt på att göra men inte gjort för att jag har velat fram och tillbaka. Men igår kväll så gjorde jag det....jag klippte till lugg! Det var många år sedan som jag hade lugg! Min "syrra" klippte sig till lugg för inte så länge sedan, och det blev as snyggt på henne!! Så nu känns det lite kul med en annan "look" :-D För det gör faktiskt en stor skillnad från att ha jämlångt hår till att ha långt hår med lugg. Men jag har lite tankar på att klippa håret kortare, att inte ha så långt hår....kanske till strax under axlarna bara, men vi får se ;-)

Så här blev det iaf.


En lite kul ljussättning he he!


Så blev det iaf. och funderar även på att färga och slinga håret sen också, men det får vi se när det blir. För nu så är det flytt som står först på "listan" :-)


Idag så fick jag även ett sms från Marie (Philips mamma) som frågade ifall Casper och Philip kunde leka med varandra idag. Och självklart kunde dom det! Casper ville leka hos Philip och det gick bra! Det var roligt att se dom två igen och prata och visa sina nya leksaker som dom fått av tomten mm. he he! Mari och Östen bjöd på fika :-) Sedan när jag skulle gå hem igen så fick Marie en tanke på att pröva om Casper skulle sova över hos dom. Ni kan ju gissa vilket jubel det blev när jag frågade Casper om han ville sova över ha ha ha!! Philip blev lika glad han :-D

Så jag gick hem och i stort sett packade dom saker som Casper behövde för en övernattning och så åkte Danne och jag tillbaka till dom och lämnade detta (tandborste, pyjamas, filten, nallen, vovven och ombyteskläder). För vi har sagt att vi ska pröva att låta ungarna sova över hos varandra innan vi flyttar härifrån, så att dom känner sig bekväma att sova över hos varandra när vi flyttat till Trosa. Så det ska bli spännande och se hur det funkar, men jag tror det kommer att gå bra!

Så Danne och jag är barnfria nu och kommer att ha myspys ikväll bara han och jag <3 Har köpt chips och annat gotter som vi ska ha att äta på till Starwars filmen ikväll! Vi såg ju även Starwars igår (den senaste, men första filmen). Jag är ju ett äkta Starwars fantast!!! Så vi ska krypa upp i soffan strax och släcka ner och mysa till filmen :-)

Idag har vi även fått studiobilderna på Casper som vi tog strax innan jul! Jättefina!




Nä nu ska jag sätta mig hos min käre man och njuta av barnfriheten en stund hi hi!


Kram på er!

Kärlek

Denna låten vill jag dela med mig till er läsare! Jag totalt ÄLSKAR den här låten (och filmen). Men den här låten får mig att tänka på min älskade man som jag älskar mer än någon annan (förutom våran son såklart).

Den här låten beskriver oss väldigt bra!




Jag älskar dig Daniel!


Kram Tess

Ankdammen

Nu har vi precis kommit hem från att ha varit ute hela familjen. Vi åkte till Ankdammen för att mata änderna med en massa gammalt och torrt bröd från jul och nyår. Det är så himla fint där nere vid ankdammen. Den ligger i ett naturreservat inte alls långt ifrån oss (ca 5 min med bil bara).

Ankorna var så glada när vi kom där med en massa bröd hi hi! Dom är så söta och fina dessa fåglar!



Casper tycker att dom är roliga också. Framför allt när dom "skrattar" (det låter ju som det ibland he he)


Komsi komsi...


Vackert!


Men ankorna var nog ganska nöjda när vi gick därifrån, för vi hade med oss en hel kasse full med torrt bröd! Hellre ger jag bröd till änderna, än att slänga i soporna.


Kram Tess


Ett nytt år!

Då var det första dagen på det helt nya året 2010! Jag tror och känner på mig att det här året kommer att bli ett kanon år med massor med possitiva och roliga innehåll för oss! Ser framemot det jättemycket!

Gårdagen var lugn och skön. Vi var hemma hela kvällen, vi var aldrig iväg på fika hos vår kompis, vi blev lite trötta och sega på kvällskvisten (börjar bli gammal? he he). Vi kände att vi inte skulle vara något trevligt sällskap om man satt och gäspade vid fikabordet, så vi får ta fikan en annan dag istället.

Vi hade mysigt och roligt här hemma istället! Casper fick bestämma vad vi skulle ha till nyårsmiddag! Och han ville ha räkor! Han ÄLSKAR räkor (och andra skaldjur så som kräftor och hummer mm.) Men denna gången så ville han ha räkor.

Så han och jag gjorde en förrätt/aptitretare på räkor, nämligen fyllda mini croustades! Supergott!!



Till varmrätt blev det potatis, fjärilskotlett och bearnaisesås!


Till efterrätt blev det lätt stekta bananer med hemmagjord karamellsås


Så efter den goda nyårsmaten så var det dags för att sätta sig i soffan och se på "Grevinnan och betjänten"! Tyckte förvisso att den började lite tidigt i år, men men. Ni kan ju gissa om Casper skrattade när han såg den! Jag trodde ungen skulle spricka av skratt, ha ha ha!!! Han skrattade så att han inte kunde sitta still i soffan! Så den kommer han nog att minnas länge nu *fniss*

Väntan blev lång på att få se raketer tyckte Casper. Men när Daniel kom hem från jobbet så hade han med sig tomtebloss! Och DET var häftigt! Casper älskade dom (vem gör inte det egentligen he he). Han tyckte att dom var magiska hi hi!



Jag fick också ett tomtebloss ha ha ha!


Men Casper var uppe hela tiden fram tills det var dags att gå ut och titta på raketerna! Danne hade köpt 4 små raketer bara för att smälla något, för annars så tycker vi att det är onödigt att slänga iväg mycket pengar på raketer som man smäller upp i luften.

Det var MÅNGA som smällde raketer i år! Det dånades som sjutton ute så t.o.m Casper höll för öronen ett tag, och det har han aldrig gjort innan. Så då kan ni ju förstå att det var mycket he he!


Men han var så glad och uppe i raketerna sen. Han riktigt myste och tyckte det var häftigt!


Jag filmade lite från gårdagens nyårsraketer!


När det mesta av raketsmällarna var över så var det dags att gå in i värmen igen, men det ville inte Casper! Han ville fortsätta vara ute och ligga i snön och bara titta upp i himlen på dom få raketerna he he. Men vi fick tillslut in han och så myste vi allihop en stund i soffan och "tinades upp" innan det var läggdags.


Det var vårt sista nyår här hemma! Och det var en underbar avslutning!!


Kram Tess

RSS 2.0