Har det mesta nu

Vi har börjat i tid att kolla runt och börja köpa saker till bebisen, och nu så börjar vi bli klara med "bas sakerna", vilket känns skönt! Igår så hämtade vi hem vårat skötbord som vi bytte till oss för 2 flaskor rött vin :) Kanonbra ju!

Ett Elfa skötbord med bra trådbackar under och är jättestadigt!


Så nu har vi:

Skötbord
Barnvagn
Vagga
Spjälsäng
Bilbarnsstol
Babysitter
Matstol (som vi bytte till oss för en Tia skraplott! Galet bra!)
Badbalja
Lite kläder

Så vi har nästan allt, vilket känns skönt som sagt. Även om bebisen är beräknad 9 April, så är vi väl förberedda :) Igår kväll så höll bebisen på att buffas och knuffas i magen hela kvällen. Supermysigt! Iallafall dom gånger som "den" lät bli att sparka på min urinblåsa, måste jag tillägga!


Hoppas att ni annars haft en underbar 1:a Advent :) Junior och jag har mestadels varit hemma idag. Vi hade tänkt att gå på Julmarknaden som var idag. Men vi vägrade då det var sånt busväder av regn och blåst!! Då blir det ju inte alls mysigt att vara ute. Så vi har haft myspys och fixade lite här hemma.

Höll även på att få en smärre hjärtattack då jag stog och lagade middag! Då hörde jag ett "surrande" och fick syn på en jättestor geting komma flygandes mot mig!!! Gaaahh!! Borde dom inte vara "borta" nu vid det här laget?!  Shit alltså! Och jag som hade plockat undan flugsmällarna....så SNABBT fram till tidningshögen (som vi ska elda med i brasan sen) och försöka jaga rätt på den där j**eln! Jösses alltså. Ja, att jaga getingar var ju inget som jag hade räknat med att göra den 1:a Advent iaf. he he.




1:a Adventfrukost! Det är ju magiskt att få tända det första ljuset i adventsljusstaken, den första nedräkningen är nu påbörjad :)



Kramar Tess


Lakrits glögg

Idag när jag var inne på Systembolaget så såg jag en spännande glögg som jag bara var tvungen att köpa. Dock så kan jag inte själv dricka den, då det är alkohol i den (orättvist!). Men det är Lakrits glögg! Jag vet att jag hört talas om den på TV för inte så länge sedan, men visst låter det lite spännande :) Jag köpte den till min käre make som jobbar nu denna 1:a adventshelg. Så han kan ta sig en kopp glögg när han kommit hem från jobbet (han gillar lakrits!)

Har ni druckit denna någon gång?




Kram Tess

Invigning på Albins

Nu har vi nyss kommit hem från att ha varit på invigningen till leksaksaffären Albins här i Trosa! Den har ju alltid funnits, men nu har dom flyttat från ovanvåningen till den renoverade bottenvåningen (som det var från början för många år seda egentligen). Helt renoverat och fint var det. Detta hus som leksaksbutiken befinner sig i köpte Benny Andersson (från ABBA) upp för en tid sen, som han nu rustar upp och gör som det var lite som förr. Så det var mycket festligheter minsann! Dom bjöd på glögg, saft och pepparkakor. Och så delade dom ut cars affischer gratis. Plus att tomten var där som man fick ge sin önskelista till och fick godis av han :) Han hade även LEGO regn lite senare!

Lite glögg och pepparkakor



Det var såå mycket folk och barn som var där och trängdes i den lilla leksaksbutiken, men det gick bra. Man kom dit man ville tillslut ha ha :) Men tomten var inte på plats då invigningen började. Så efter vi handlat lite där inne och Casper fått sin affisch, så gick vi till Marsipangården för att fika lite i väntan på att tomten skulle komma.

Marsipangården har julfint



Casper som äter sin marsipantomte :)



När vi fikat klart där så gick vi tillbaks till Albins, och då hade Tomten kommit också! Vilken lycka!! Äntligen fick Casper lämna sin önskelista, och få se han :)



Vi gick ut ganska snabbt därifrån sen, då det var hur mycket barn som helst där inne! Vi gick till biblioteket för att Casper ville låna lite böcker och även några lyssna böcker. Så vi kom ut med en hel kasse med låneböcker och lyssnar böcker ha ha ha! Ja älskar man sagor så gör man :)


Så kom vi lagom till LEGO regnet :D



Och Casper fick tag i två påsar och var överlycklig!


Så det har vi nu suttit och byggt ihop :) Sen blir det bara myspys här hemma!


Ha en underbar fredagkväll allihop och hoppas att ni får en härlig 1:a Advent helg :)

Kram Tess


Bola

Idag kom mitt Bola halsband som jag beställde för någon dag sedan :) Tycker dom är så mysiga! Man kan ju välja mellan många olika färger och symboler. Men eftersom det här var en ren överraskning och stor lycka (tur) för oss att bli gravida, så valde jag att ha en fyrklöver på smycket.

Dom flesta vet vad en Bola är för något, men för er som inte vet så är det ett gravidsmycke (halsband). Innuti den mexikanska bolan finns en liten xylofon. Så när man rör sig så hörs det ett svagt ljud, som barnet i magen kan höra från v. 20 (då smycket bärs långt ner på magen). Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten.




Kram Tess

Tänk så olika det kan vara...

Ja, som rubriken säger. Tänk så olika det kan vara graviditeter emellan! Det är stor skillnad mellan denna graviditet och från då jag väntade junior!

När jag väntade Casper:

Fick bebismage tidigt
Kräktes aldrig
Fick lätt lite yrsel när man reste sig upp
Hade mina "matbegär" på korv m. bröd samt apelsiner!
Var varm och frös ALDRIG
Känslosammare och lättare till gråt
Hans puls i magen var runt 130
Gick upp 20 kg med han!! (hade mycket vätska i benen och fötterna!)

Denna graviditet:

Knappt någon bebismage. Trots att halva tiden redan har gått (vilket jag iof. är glad över!)
Kräkts mycket!!
Inga yrselattacker
Inga matbegär som jag ständigt är sugen på
FRYSER! Har blivit en riktig liten "frys skit" sen jag blev gravid.
Inte känsligare än vanligt
Bebisens puls är runt 156
Vet ännu inte hur mycket jag kommer gå upp, men förhoppningsvis inte så mycket!

Allt är liksom tvärtom! Tänk att det kan vara sån skillnad. Lite kul att jämföra lite :)


Kram Tess

Loppisfynd

Idag har det varit barnbasar (loppis) i Vagnhärad. Så jag, Casper och hans mormor åkte dit för att kolla lite. Det fanns MYCKET till bebisar!! Oj oj så fina kläder och leksaker mm. Men iom. att vi inte vet vad det är för kön på bebisen, så får man försöka köpa lite neutrala färger, eller sånt som både flicka och pojke kan ha. Var även ute efter vinterkläder till Casper (jacka och termobyxor). Termobyxor hittade vi dock inte, men vi hittade istället en jättefin röd vinterjacka!

Och så har jag varit på jakt efter fina och bra skridskor till han också, och det fanns där! Så nu hoppas han på att det ska bli kallare och frysa på så att han kan få åka skridskor i år :)


En fin liten overall till bebis


Söt liten body. Fram och baksida


En gullig liten mössa måste man ju ha :)


Samt den här söta bodyn med tillhörande byxor




Caspers fina vinterjacka var ju ett riktigt kap! 50 kr tog dom för den! Så nu ska vi bara köpa ett par termobyxor till jackan :)


Skridskorna!





Kram Tess

Vilken pizza!!

Då är vi hemkomna från pizzerian nere på stan. Och jösses vilken pizza jag fick!! Dom drev med mig nämligen, och gjorde min pizza större än en familjepizza! Helt galet! Den låg på en tallrik OCH bricka som den täckte! Som dom flinade åt mig sen och frågade "ja får du i dej den där? he he"

Nog för att denna pizzeria är känd för att göra stora pizzor, men denna var ÖVERDRIVET stor (med flit från deras sida).

Ja...ni ser ju själva. Jämför min pizza mot Daniels inbakade, ha ha ha!!




Ja, det blev till att ta med sig en "liten doggy bag" hem, he he :)


Kramar från en MÄTT Tess


Underbara ljud!

Igår så fick jag hem mitt efterlängtade Angelsounds! För er som inte vet vad det är så är det en doppler som man sätter på magen för att höra sin bebis hjärtljud :) Det medföljer hörlurar och sladd till datorn för att kunna spela in ljudet också.

Så igår kväll så låg jag och min man och lyssnade på våran lilla bebis hjärtljud <3 Det var såå mysigt och härligt! Vi spelade in ljuden också (men den filen kan man inte ladda upp här) Så vi kommer maila till farmor och farfar i skåne, så dom får höra sitt barnbarns hjärta bulta så fint :)




Sonen sov när vi lyssnade på bebisen, men han fick imorse lyssna på det som vi spelade in! Det tyckte han var sååå häftigt! Och det blev nog lite mer verkligare för han, att det faktiskt är en liten bebis där inne. Han längtar nu jättemycket till April! Han är ju förvisso inte ensam om det, he he!



Och även denna morgon, så tappade Casper ytterligare en tand!! Både jag och Danne blev snopna (igen!) då vi inget visste, ha ha! Men NU så har han inga fler lösa tänder (jag fick känna efter ha ha). Men tandfén i det här huset har fullt upp med att "trolla" *fniss*

Ha nu en bra fredag allihop!

Kram Tess

Ännu en tand väck!

Jag tror det var i förrgår som jag reflekterade på hur lite mat junior åt. Eller lite är det inte, men mindre än vad han brukar äta. Det fick mig att tänka på att han för några veckor sedan sa att han hade en tand som var liiite lös. Så det kanske var den som gjorde att han hade jobbigt att äta, om den var jättelös? Så jag frågade honom om han hade någon lös tand. Nej, det hade han inte........sa han.

Men igår morse, hörde jag honom stå och spotta och fräsa på toaletten. Så jag frågade varför han spottade så dant! Då kom han ut och höll i sin lilla tand och visade att han hade tagit bort den själv. Blev lite snopen då han sagt att han inte hade någon lös tand dagen innan, he he!

En mallig tandlös kille :)



Och tänka sig! Inatt har tandfén varit här :) Så idag vaknade det en superglad kille!





Kram Tess


Ultraljud

Då har man äntligen varit iväg på det riktiga stora ultraljudet :D Som man har längtat till den här dagen, och samtidigt inte. För man har alltid "Tänk OM..." som spökar i huvudet. Det finns alltid där, trots att jag gjorde ett tidigare ul förut (i v. 13) och även fått lyssnat på hjärtat, det går liksom inte bort...förens NU! Detta är min milstolpe, för att koppla av och inte vara nervös någe mer :) 

Men det var ingenting att vara orolig över! Åh vilken lättnad det var! Det var så häftigt att se våran älskade och efterlängtade lilla bebis :) Bebisen rörde på sig och fixade med sina små händer vid ansiktet och så låg h*n i kors med benen, det såg ganska häftigt ut faktiskt he he :) Rörde på munnen fick vi se också!

Det är en sådan känsla som man får när man ligger där och tittar in i skärmen och ser sin lilla bebis.
Det gick dock inte att se vad det var för kön, då h*n inte ville visa sina "privata delar" för oss, trots försöka av läkaren som buffade och knuffade på bebben he he. Så den karamellen blev vi "snuvade" på för stunden. Men det gör ingenting alls! Vi är så lyckliga över att allt är som det ska :)



Älskade barn...som vi allihop längtar efter dig!



Kram Tess

Vilken överraskning

Idag fick jag mig en riktig överraskning när vi (jag och junior) skulle gå till affären. För när vi precis öppnar dörren för att gå ut så kommer min väninna Rebecha hit!! Helt oväntat, men ack så roligt :D Hon och hennes familj skulle åka och besöka lite släkt och vänner i Vagnhärad idag, och passade då på att åka förbi mig :)

Hon hade även en överraskning att meddela mig. Att jag är vinnaren i hennes tävling som hon hade på Facebook!!! Hon har nämligen eget företag som heter "Beckys present", där hon gör blöjtårtor som är sååå häftiga och fina! Här är hennes hemsida om man vill gå in och titta (eller beställa) en blöjtårta: www.beckyspresent.com


Och denna fina blöjtårta vann jag!! Och den innehåller även ett par söta bebisstrumpor och flaska :)




Överlycklig är jag! En riktig "babyshower present" :)

Tusen tack Rebecha!

Kram Tess

Här går det undan

Inte för att det spelar någon roll i hur fort man räknar, men jag måste bara visa en liten film när junior gör sin matteläxa. Det gick i väldig fart och han blev färdig fort (alla rätt också)! Lite roligt att se han så duktig, då en annan (jag) inte var duktig på matte alls i hans ålder :)




Kram Tess

RSS 2.0