Halloweenparty!

Hej på er kära läsare!

I helgen (igår) hade Casper sitt Halloweenparty här hemma! Då var det äntligen dags...som han har väntat, hi hi! Vi vaknade ganska tidigt och började att sätta fart med att städa det sista och börja fixa inför festen. Jag trodde vi hade mycket tid som helst, men fasen vad tiden sprang förbi fort! Som tur var så kom mina föräldrar hit och hjälpte mig med det sista och förberedelse utav maten osv. Men vi hann precis bli färdiga innan alla kom :)



Så här såg det ut hemma hos oss igår innan alla kom.


Lite spindelnät hi hi!


Dukningen


Ur denna pumpa serverade vi Hallonsoda, som skulle föreställa blod, och så flöt det två ögon i drickan. Läskigt va!


Läskigt pirat skelett vaktade altandörren!


Sedan kom alla barnen och vi började att äta så fort maten blev klar :) Det serverades "Snor med avhuggna fingrar". Dvs. grön spagetti med grillkorv hi hi! Barnen blev lite skeptiska över den gröna spagettin, men när man förklarade att det var vanlig spagetti som jag bara färgat, så blev det bättre ha ha ha!



Ludvig var lite trött när han kom, så han satt och myste med sin mamma en stund. Men sedan så kom han också och åt lite :)


Söta Linnéa och så har vi även Casper och Philip :)


En glad Casper som tyckte att det var kul att hans kompisar kunde komma! Och så har vi Caspers kusin Emma som läskig häxa!


Elin var också en fin häxa. Men vet inte om hon blev grön i ansiktet från att ha ätit min mat, ha ha ha!


Här har vi bästa kompisarna Casper och Philip i sina maskeradkostymer hi hi!


Jesper tar det lugnt en stund och äter snacks :)


Caspers mormor var också utklädd :)



Här har vi hela gänget! 9 st barn :)



Lek och skoj!


Ludvig visar Philip sitt spel


Casper med sin mormor <3


Valentina var så fin också i sin spindeldräkt :) (Hon brukar ge Casper slängpussar, så söt hi hi)


Det dansades så det stog härliga till hi hi!


Vi hade ju disco efter maten och det var uppskattat! Och så körde vi även leken "dansstop", det var RIKTIGT kul som vi körde om och om igen under hela kvällen ha ha ha!
Casper fick även lite presenter för att han hade festen. Det blev en glad överaskning för han hi hi! Vem gillar inte att få presenter liksom he he :)




Efter presentöppningar och dans så hittade Casper en skattkarta! Det var jättespännande!! Alla barnen tog på sig sina skor och jackor för att gå ut och följa pilarna på kartan. Jag följde med och lös med en stor ficklampa i mörkret! Och tänka sig....under trappen vid ytterdörren låg en vit låda med ett stort "X" på! Det var skatten!!! Dom slängde upp locket, och där låg det godispåsar till varje barn! Mycket uppskattat må jag säga, hi hi! Så dom kom in och satte sig på golvet och började mumsa på sina godisar :)



Sedan började partyt att lida mot sitt slut. Men lite mera lek hanns det med minsann :)


Våran fina pumpa som vi gjorde lös så fint ute i mörkret!

Årets glögg!

Hej kära läsare!

Idag har jag varit ute mycket. Åkte till Stockholm bl.a. Men iom. att man var ute och "flängde" så blev jag väldig frusen!! Så nu ikväll, tog jag mig ett litet glas med VARM glögg!! Ja ni läste rätt....jag har redan köpt glögg, hi hi! Jag köpte årets glögg i måndags på systemet, då vänner sa till mig att det i år skulle vara saffran i, och det tyckte jag lät mycket spännande!

Så nu är jag varm och go igen! Och glöggen var god, så den rekomenderar jag till den som är nyfiken :) Det är vit starkvinsglögg. Kolla in så fin flaskan är i år! I "guld", och glittrar gör den också hi hi!




Kram Tess

Paket på posten...

Hej på er igen!
Tänka sig, två inlägg på samma dag hi hi! Men jag vill också berätta för er om vad som hände idag. När jag var hemma och förberedde mig för att åka till Stockholm, så ringde telefonen. Det var från posten! Dom sade att dom hade ett paket till mig som var kylvara och undrade om dom skulle åka ut med paketet till mig eller om jag kunde komma och hämta det.

Jag hade ingen aning om vad det skulle kunna vara för någonting! Jag har inte beställt något....men det var gratis sa hon på posten. Jag tänkte och tänkte, men kunde inte komma på någonting till vad det kunde vara för något! Så jag sa att vi kommer förbi och hämtar det. För nu var jag ju jättenyfiken!!

Och så här såg paketet ut när vi fick det! En fyrkantig frigolitlåda...



Så vi öppnade snabbt som sjutton, och där i fanns det parmesanost, balsamvinäger och liten ostkniv från Zeta! DÅ slog det mig, att jag hade anmält mitt intresse till att pröva dessa i en panel. Men jag hade inte fått något mail eller något annat om att jag blivit en av dom som fått smaka dessa ostar. Så därför hade jag ingen aning om detta! Men det ska bli spännande att smaka dessa och ha i maten mm.

Så här såg det ut när vi öppnade lådan.


Sådana roliga överaskningar är roliga att få tycker jag, hi hi!



Kram Tess

Fantastiska, underbara "Mamma Mia"!!

Hej på er kära läsare!

Då var det dags igen att skriva lite igen :) Tänkte berätta vad vi gjorde i lördags!
Då var det äntligen dags för oss att gå på musikalen "Mamma Mia" i Globen!!! Jag fick biljetter till den musikalen i födelsedagspresent i maj, och nu så var "tiden inne" så att säga :) Mina föräldrar skulle ha Casper hos sig, och han skulle sova över där från lördag till söndag. Så vi skjutsade han till dom på lördagen innan vi åkte vidare till Globen.

Vi fick parkering ganska lätt och började att vandra in mot Globen. Shit vad mycket folk det var som skulle se musikalen!!! Men det är klart, det var ju lite speciellt då det var original ensambeln från London som var där och uppträdde. Plus att dom bara kör några föreställningar, inte så många alls. Tror dom körde 2 st föreställningar/stad (och det var inte många städer dom skulle till i Sverige).

Inne i Globen så köpte vi lite dricka och förberedde oss innan föreställningen började. Dom sålde även champange, vin och öl! Mycket trevligt :) Fast det var mest äldre gamla tanter som blev på "lyset" under kvällen ha ha ha!! Gissa vem mer som var där då...jo Hasse Aro med sin fru och dotter he he!

Vi hade bra sittplatser och hade bra sikt! Och jag säger då det.....jag har nog aldrig någonsinn haft så mycket gåshud i hela mitt liv som då vi såg denna!! Den var så jävla bra!!! Jag vet att jag svor nu, men jag kan inte beskriva det hela med andra ord! Man sjöng med och dansade till musiken, heeelt underbart! Alla i publiken var med! Så fantastisk var den. Lyckoadrenalinet känner jag fortfarande av än idag och jag springer runt här hemma och sjunger ABBA låtar! Min man börjar tröttna på mig när jag sjunger på dessa hela tiden, ha ha ha!

En bild tog vi från musikalen (men man fick egentligen inte)


Här är ett litet filmklipp på olika scener från musikalen. Man kan ju inte annat än att ryckas med....eller hur ;-)


Ja lyckan var TOTAL när man åkte därifrån. Man ville nästan se mera, även fast föreställningen var 3 timmar lång hi hi!

Min älskling och jag åkte hem efter detta och lagade god mat och drack gott. Bara en massa mys han och jag nu när vi var barnfria.
Fast jag hade ju hållt igång i Globen såpass mycket, så efter maten så var jag helt slut och däckade i soffan!! Ha ha ha! Så kan det gå när man håller igång ;-)

Jag vill tacka mina föräldrar och syskon till denna underbara present som jag fick utav dom!!! Jag ÄLSKAR att gå på sånt här! Det har bara inte blivit det nu när man har familj....TUSEN TACK!! Jag älskar er! <3


Kram Tess

Hej mitt vinterland...

Hej på er kära läsare!

Idag vaknade vi kl 7:00 av att Casper ropar från hans rum, med iver i rösten "MAMMA, det snöööar ute, det har kommit snö!!!" Och tänka sig, det hade kommit snö....ganska mycket snö också! Jag kände mig som ett litet barn, jag blev överlycklig :) Även om snön nu kommer otroligt tidigt, 22 oktober och innan Halloween och allt, så tycker jag att det är mysigt.

Men tyvärr så kommer inte snön att ligga kvar så länge till, för det är ca +2 grader ute. Men den första snön är alltid "magisk". Jag har fått sådana känslor att jag vill börja sätta upp ljusslingor ute och julpynta inne, samt baka lussekatter, pepparkakor och dricka glögg ha ha ha! Knasigt...? Ja lite då *fniss* Men jag får allt ta och "tygla" mig lite he he ;-)

Casper kom in och lade sig i våran säng och hade det mysigt. Vi pratade om vad vi skulle göra ute i snön idag :) Danne var ledig från jobbet, så där låg vi alla tre och hade det gosigt. Efter en stund så gick Casper och jag upp för att äta frukost. Sedan svidade vi om och klädde på oss för att gå ut och leka i snön :D Det blev både snöbollskrig, byggde en snögubbe och snölyckta samt att göra snöänglar för första gången i år!

Här gör Casper sin första snöängel!


Gladare unge får man leta efter, hi hi


Findus som är också ute i snön, men han var inte så förtjust i att det hade snöat så han är mest inne och slöar idag ha ha ha!


Casper njuter i fulla drag


Våran snögubbe som vi hjälptes åt med att göra. Visst blev det bra, hi hi!


Våran snölyckta fick också vara med på bild :)



Dom här rådjuren kom på besök hos oss idag, fina dom är! (och goda med för den delen hi hi)


Tjusigt!

Casper i Scans barnpanel

Ja kära vänner, det har ju som sagt hänt en hel del undertiden jag inte varit här inne och uppdaterat. Men jag ska berätta en sak.

I September så blev Casper kallad till att vara med i Scans barnpanel, där barnen svarar på frågor ang. mat mm.
Detta gjordes för att Scan lanserade ett nytt konsept och mat som just var riktat till barn, som heter "Mina favoriter" som finns ute i matvarubutikerna. Det är korv, köttbullar, falukorv mm. fast det är mer kötthalt och i lagom storlek för barnen.

Scans barnpanel blev filmade, för att det skulle bli som en liten "reklamfilm" för just "Mina favoriter". Och den filmen visas på deras sida på Facebook som heter just "Mina favoriter". Och så har dom lagt ut den på youtube.com :)

Och idag har dom lanserat ut den, som jag tänkte visa för er! Casper är med i olika små filmer här i, så det är inte i bara en. Man hör att han är lite förkyld, men det hindrade inte han för att inte vara med hi hi! Så kolla på alla, så får ni se och skratta lite....för barn är ju barn ha ha ha! Små genier :)


http://www.youtube.com/barnpanelen

Som belöning så fick Casper "lön", men det häftigaste var nog när lastbilen kom hem hit, veckan efter inspelningen, med massor av oliksa sorters korvar och köttbullar mm från just "Mina favoriter". Vi tog en bild på Casper med all maten




Det var allt jag hade att berätta just nu :) Ha det gott!

Kram Tess

Catching up...

Hej på er alla igen!

Nu var det EVIGHETER sen som jag skrev i bloggen! Mycket har hänt, och det har varken funnits tid eller ork till att uppdatera bloggen. Men nu kände jag att det är dags att göra ett försök igen :)

Sommaren gick allderless för fort förbi tycker jag!! Man hänger inte med i tid och rum längre....har det med åldern att göra eller är det sammhället som har för många "måsten" och stress i vardagen? Men jag tyckte iaf. att vi hade en underbar sommar, med mycket sol, bad, grillning och glada skratt i släkt och vänners lag :D

På semestern så åkte vi till Göteborg och bodde på hotell. Mina föräldrar hängde med och gjorde samma sak :) Väl där nere så var vi på Liseberg en dag och åkte massor med karuseller (gissa om Casper hade skoj ha ha!), sedan var vi runt på lite "sightseeing" vi var bl.a på Martiman = marin och ubåts museum. Sedan så åt vi vid ett jättemysigt ställe vid kajen som hette just "Kajskjul 8". Där fick man färska räkor i räklådor till sjysst pris om man hade Göteborgspasset (som vi hade). En god öl till detta satt inte helt fel, ute i solen längs alla båtarna kan jag ju lova :) Sedan åkte vi "Paddan" också, vilken var en upplevelse i sig he he! Feskekörka var ju ett måste också, där köpte vi rökta räkor och en stor härlig sallad med kräftstjärtar (mums!)

En sväng till Ullared blev det också innan man åkte hem hi hi! Vi är ju "galna" i Ullared....eller iaf. jag och mamma ha ha ha!!

Sedan så åkte vi hem och vardagen började igen för oss allihop. Men så helt plötsligt så dök en internet tävling upp som jag fick nys om. Det var att man kunde vinna "Familje dubbletten" på ett hotell. Det betydde att man kunde bo gratis en natt med frukost för 2 vuxna och 4 barn. Gissa vem som vann.....jo JAG!! Herregud, jag som aldrig vinner någonting ha ha ha! Så vi bestämde oss för att göra någonting tillsammans med Casper och hans bästa kompis Philip, så vi åkte till Värnamo och High Chaparral en helg! Det var superkul! Och grabbarna fick ett allderless eget rum på hotellet, dom var helt lyriska av extas. Riktigt lyckorus för dom små liven hi hi! Så underbart att se, så man kunde inte sluta att le :) Lyckan var total! Ja ni fattar nog he he.

MEN, nu till något helt annat....jag ska nämligen berätta och visa vad vi gjort idag, eller vad Casper gjort idag kanske jag ska skriva he he.
Casper var ledig från skolan idag för att han har varit uppe i Stockholm för att det varit filminspelning! Och inte till vilken film som helst, utan till den kommande bio filmen "The Stig-Helmer Story" som kommer visas på bio runt nästa jul!! Han var statist i den idag :) Så himla kul! Lasse Åberg pratade vi med, då det är han som regisserar. Så himla snäll och trevlig människa! Riktigt kul att få träffa (och Casper får jobba med en sådan person) som är en av ,vad jag anser, Sveriges skådespelar legender.... som skapat så mycket Svensk filmhistoria genom årtionden!

Så jag tänkte visa lite bilder från idag :)

Här sitter Casper i sminket och gör sig färdig :)


Så här såg han ut hi hi! (inte den bästa kvalitén på bilderna, då dom är tagna med mobilen)


Här hade Lasse Åberg kommit ut för att prata med barnen om vad som skulle hända och hur dom skulle göra kommande scen. När han förklarat och berättat färdigt så ville några barn ha hans autograf, och det ville Casper också ha. Men jag hade varken papper eller penna med mig, men jag fick ett papper från en annan mamma vars pojke också var statist, så Casper fick sin autograf :)



Så började dom att filma (Casper syns i mitten mellan dessa två hi hi). Men på denna monitorn fick vi föräldrar se på medans dom spelade in :)


Här har vi hela "barn ensambeln"


Våran duktiga skådespelarkille!


Här har vi Lasse Åberg (som försöker böja sig lite för att komma ner i Caspers längd hi hi), Casper och jag!


Här har vi olika åldrar på "Stig-Helmer" hi hi!


Claes Månsson hade en roll i filmen. Han var en mycket trevlig man han också!


Lasse Åbergs autograf sitter nu på väggen i Caspers rum, inramad och fin. Det står "Till CASPER, Lasse Åberg, Stig-Helmer". Sedan så ritade han en liten mus också hi hi!



Ja, det var allt som hänt idag hi hi! Riktigt roligt. Nu får vi vänta tills nästa år för att se filmen. Men det är som dom säger "Att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge" ;-) För då har vi lovat Casper att vi ska gå på premiären av filmen!

Ja just det! Jag har även startat en annan hemsida, där jag lägger upp recept på mat som jag lagar här hemma. Gå gärna in där och titta om det finns något som faller er i smaken ;-) Och kommentera gärna!

www.tessmatobak.se


Kram Tess

RSS 2.0