Övning ger färdighet

Japp, Sofia hon övar och övar hon. Både på att hålla upp huvudet, och på att rulla runt. Men man får vara beredd på att ha papper i närheten, då hon spyr lätt när man lägger ner henne på golvet. Men det är ju för att magmunnen inte täpper till som den ska på dessa små liven ännu.
 
Hejja Sofia, hejja!!
 
Tränar på att rulla från rygg till mage
 
 
Hej mamma!
 
 
Men det tar på krafterna att träna så här :)
 
 
 
Kram Tess
 

Stadslopp

Mors alla mina små och stora läsare!
Hoppas att ni har haft en skön lördagsmorgon/förmiddag! Det har verkligen jag haft. Sofia vaknade runt kl 8 imorse, och då var jag relativt sänkt (trött). Eftersom det blev lite sent igår kväll IGEN. Men upp gick vi efter en mys och pratstund i sängen. Vi hade det ju lite festligt igår, då det var Trosa Stadslopp. Då brukar det vara fest här i Trosa. Men vi hade en "hemma fest" med mat och lite dryck. Mycket trevligt!
 
Sofia som väntar på att gästerna ska komma :)
 
 
Presenter av gästerna fick vi, Tackar!
 
 
Vi gjorde det lite enkelt för oss, och lagade Tacos! Det går hem både hos barn och vuxna :)
 
 
Efterrätten bestog av jordgubb och vaniljpaj med gräddglass. Riktigt gott!
 
 
Och vi slapp gå ut för att se stadsloppet i år. För nu när vi bor här så springer dom precis utanför oss. Så här står vi på VIP balkongen och "hejjar" :D
 
 
Sen blev det lite kortspel, som blev så hysteriskt roligt! Skrattade så tårarna sprutade på mig!! Så tokigt det kan bli, men jädrans kul hade vi :D
 
Men det är så skönt att vakna upp utan att vara bakis idag, som jag vet att många Trosabor är idag! Så när vi gick upp så städade vi och hängde upp tvätten, fixade med disken och torkade ytor mm. Skönt!
 
 
Kram Tess

Håll utkik

Hej kära läsare!
 
Det känns ibland som om jag inte hinner blogga så ofta som jag önskar! Även om jag försöker att blogga varje dag, och gärna helst flera gånger om dagen ibland ha ha! Men det blir inte alltid som man vill, och kan faktiskt inte när man hafr familj. Well well....ni vet ju hur det är, man har ju ett liv utanför bloggen också :) Men så under någon paus under dagen så passar jag på att skriva, medans Sofia sover.
 
Igår så var det veteranbilträffen i hamnen. Och herregud vilka bilar det finns!! Man blir ju riktigt i "tossorna" när man ser dessa vackra bilar. Men samtidigt också vilket engagemang, jobb/underhållning och pengar som folk lägger ner på dessa bilar! Helt otroligt! Ja...inte precis ALLA bilarna är ju lika fina, och vissa ska "snajsa till" bilarna för mycket så det inte blir originalfärger mm.Det tycker jag är lite trist. Men hur som helst så är detta är ju något som både stor och liten tycker är kul att gå och se. Härligt med blandade åldrar!
 
 
Det var inte bara några sjyssta bilar som man såg, utan det hade även kommit in riktigt najsiga båtar också! Tänk om man hade råd med en sån!
 
 
När lottodragningen skulle vara, så fick Casper dra lottonummrerna! Och han tog faktiskt bra nummer, då vi i vårat sällskap vann 4 gånger! Ha ha ha! Duktig kille :D Ändå så är det lotter från en lottoring, så han ser ju inte nummrena när han tar upp en och ska rulla upp.
 
 
Så det här fick vi med oss igår:
 
Äta på Krilles och presentkort på Bokhandeln
 
 
Inte illa va! Lite tur har man allt ibland :) Plus mina kläder som jag vann på Lindex! Riktigt lycklig är jag! Så idag när vi var nere på torget, så gick vi in på bokhandeln :) Och det här kom jag ut med! Ett kit med spritsar och receptbok för att göra Makroner! För SOM jag längtar tillbaka till Paris!!! Jag har sådan abstinens att komma dit så det finns inte!!! Och detta för mig blir att ta hem lite Paris hem till mig. Får bara se om jag klarar att göra dom lika goda som det härliga folket i Paris gör, he he!
 
 
Just det! Den 2:a augusti så får ni köpa tidningen "Vi föräldrar". För då är jag och Sofia med i den :) Fotade oss idag inför detta, och blev intervjuade. Ska bli kul att se hur det blir. Kanske ingen jättestor notis i tidningen, men ändå med bild och text. Kul!
 
Nä nu ska jag sätta lite fart innan folket kommer. Måste röja undan disk och annat jox som man inte riktigt har prioriterat som första göra idag! Idag är det ju Trosa Stadslopp! Så mycket är avspärrat i Trosa. Tänk på det om ni ska in hit!
 
 
Ha en skön fredag!
kram Tess
 

Jag vann!

Vilken överraskning jag fick när jag kollade min mail imorse! Fick från någon som hette Linda ***** (skriver inte efternamnet), men det var hur som helst ingen jag kände igen. Och trodde att det var spam mail och var nära att "kasta" det! Men av ren tur, så såg jag att det stog något om att jag hade vunnit från Lindex. DÅ fattade jag! Jag har nämligen varit med i en tävling på Lindex (via Facebook), där man skulle skicka in en sommarbild, så kunde man tävla om att vinna presentkort! Och det visade sig att jag kom 2:a och har vunnit 1 000 kr i presentkort! (1:a pristagaren fick presentkort på 3 000 kr) Men OJ, vilket lyckorus jag fick! Det kunde inte komma mer passande, då jag gått ner i vikt sen graviditeten (och lite därtill). Och behöver lite nytt!
 
Det var med denna sommarbild som jag tävlade med och kom 2:a
 
 
Jag ska få presentkortet hemskickat, och kommer troligtvis i början av nästa vecka. Men sen ska jag iväg och shoppa lite!
 
Tack Lindex!!
 
 
Kram Tess

God morgon

God morgon!
 
Idag vaknade lillsnuttan kl 6:30, och då har hon sovit länge! Hon somnade strax innan kl 20 på kvällen. En riktig trött liten tjej, med endast två matvak! Hon är så mysig, min lilla jänta. Varje morgon när hon vaknar, så möts man av det största och härligaste leendet som finns att få! Alltid så himla glad :) Sen tar jag och ger henne lite mat, går och byter blöja och kläder. Sen blir det tjejgos i sängen en stund innan vi går upp. Hon ÄLSKAR att snacka!! Så roligt :) Alla möjliga ljud kommer från denna lilla tjej, och tar i med hela kroppen när hon talar. Undrar bara vad hon säger och berättar för mig....kanske sina drömmar hon haft under natten? Vad hon vill göra idag? Eller bara att hon är lycklig och glad? Tja, vem vet, men nyfiken är man allt :)
 
Idag skiner solen på oss! Den har vi saknat. Vill inte ha mer regn! Nu måste väl värmen och solen komma ordentligt så att barnen (och vi vuxna) kan få åka och sola och bada ordentligt och ha sommarlov/semester på "riktigt"! Tycker synd om dom som haft sin semester här i juni...
 
Hon somnade igen efter lite mat och pratstund med mig <3
 
 
Mitt andra hjärta, Casper, har också sovit länge idag. Och han ligger där än, fast vaken, och spelar på sin mobil. Skönt med ungar som älskar att ta det lugnt på mornarna (då jag är likadan!) Men sen får vi se vad vi hittar på. Kanske ut en sväng i skogen för att se om vi hittar kantarleller, som börjar komma nu!
 
Ha en skön dag!
 
 
Kram Tess
 

Tack min älskade unge!!

Jag måste bara få berätta hur jag fick mitt hjärta att smälta totalt idag! Det börjar med att i torsdags så var vi på veteranbilarna (som vanligt), och då vann Casper ett presentkort på Agora här i Trosa. Tyvärr så är det en damklädesbutik med lite smycken och så också. Men han blev inte alls ledsen för det! Det var nog bara känslan att få vinna någonting som var det bästa! Det första han sa var att han skulle köpa något fint till lillasyster! Sötnosen! Men tyvärr så finns det inga bebiskläder där.
 
Så då sa han att jag skulle få presentkortet! Mitt älskade barn, som jag älskar dig!! Så när vi gick ner dit idag (han cyklade) så pratade vi om att han kanske skulle få stå utanför och vänta med Sofia i vagnen om vi inte kom in med den om det fanns trappor där, och var bökigt att ta sig in. Vi kom inte ihåg om det fanns en ramp där eller inte! Nu visade det sig att dom hade ramp upp. Men då sa Casper:
 
"Det var faktiskt jag som vann det där presentkortet, så då är det JAG som ska gå in och köpa något till dig mamma!" sa han. Och det var viktigt att jag inte fick kika in genom butiksfönstret! Gullungen min! Så jag stog snällt där ute och väntade, full av nyfikenhet var jag också! Vad skulle jag få för fint av min son :)
 
Och så kom han ut, och lyckan bara sken över hela han! Han var så stolt och glad över att få ge mig något som han själv valt från butik.
 
 
Det här fina halsbandet fick jag av min älskade son!!
 
 
Det står så här:
 
"A mountain keeps an echo deep inside itself that´s how I hold youre voice"
 
Hur gulligt var inte det här?!! Som jag stolt bär detta halsband nu!
Tack min älskade unge!!!
 
 
 
 

En regnig måndag

Idag har det varit en regnig måndag, eller ja, inte hela tiden. Men regnskurar lite då och då. Och där emellan lite solglimtar och uppehåll. Riktigt knasigt väder! Man vet liksom inte om man ska planera att vara ute eller vara inne. Nåja, vi var hemma mest hela dagen idag, det var barnen som var ute så fort det blev uppehåll för att leka :) Thea och Casper somnade inte förens väldigt sent, jag vet inte när faktiskt. Men den måste ha varit efter 24 iallafall! Trots att jag försökte få dem att somna tidigare. Men det kom fram idag att dem tydligen hade haft en tävling om att försöka vara vaken hela natten! Dem små busungarna, he he! Är det sommarlov så är det, och vad gör lite bus :) Det var dem sjävla som var trötta idag istället ha ha ha!
Men allting funkade så bra mellan dem och lekte så fint, trots sin trötthet (!).
 
Lite sällskapsspel är bra när det regnar
 
 
Jag var faktiskt själv rätt så trött imorse, så jag tog mig en Starbucks kaffe och skrapade en Triss, i hopp om någon vinst. Men tyvärr...det blidde inget denna gång. Men kaffet var gott (jag som annars inte dricker kaffe, är bäst att notera).
 
 
En sväng till affären gick vi när det inte regnade. Och barnen fick välja vad dem ville ha till lunch. Dem ville båda ha hot dogs, fast den ena ville ha med potatismos och den andra med korvbröd. Så barnen fick det dem ville. Snäll som man är :)
 
Mina busfrön
 
 
Titta vad jag hittade när jag gick igenom ett skåp för lite rensning. Lite saker från vårat bröllop! Tänk att det redan blir 3 år sedan som vi gifte oss (den 25 juli)! Det var en av dom Bästa dagarna i mitt liv! (Se att jag t.o.m sparat den roliga toarullen, det gick inte åt så mycket då ha ha ha!!) 
 
 
Nu väntar jag bara på ett samtal från min syster för uppdatering om min pappa som ligger inne på akuten. Han har "problem" med struphuvudet, och har fått penicillin. Men tar det för lång tid innan den gör verkan, så kommer han att sövas ner och sättas i respirator....kul födelsedag han fick idag då...stackars pappa. Men man får tänka att han är ju på rätt ställe iaf. och får den hjälp han behöver, men mina tankar går till han just nu.
 
 
 
Kramis Tess
 

Vilken dag!

Go kväll alla läsare!
Vilken dag vi haft! Jättehärlig! Och som tur var så slutade regnet (som vi fick strax innan picknicken). Så att vi kunde ha våran picknick där ute. Solen tittade fram, men det blåste och var lite molnigt också. Så det blev aldrig att vi spelade någon vollyboll eller fotboll. Var lite för kallt för det just idag. Pratade lite om att göra om detta i augusti igen, och att det då är varmare än vad det var idag.
 
Packar picknick korgen
 
 
Sofia är iordning gjord och väntar på att vi ska iväg :)
 
 
Många hade redan kommit när vi kom dit. Jättekul att träffa alla igen! Och några hade man inte träffat alls :) Men det var super trevligt! Och ungarna hade roligt, dom lekte i lekparken och så åkte dom blå tåget också. Men först så hade vi våran picknick :)
 
 
Lilla söta hunden Popcorn fick lite fika också :)
 
 
Några ur gänget!
 
 
Denna gång så var faktiskt Sofia vaken mestadels av tiden som vi var där. Vilket var roligt då många kom fram och ville se och prata med henne. Och hon var så glad, i vanlig ordning, och log och snackade med allt och alla. Mys fian!
 
 
När vi alla var färdiga och hade varit där i ett par timmar, så var det dags att röra på sig. Och med oss hem så fick vi Thea, hon och Casper skulle leka. Sen så slutade det med att hon ville sova över hos oss :) Så vi har en liten nattgäst hos oss i natt. Mysigt! Dom har ikväll bakat sockerkaka helt själva. Och givetvis var det ju viktigt att även smaka på smeten he he!
 
 
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig, är så trött så det känns som grus i ögonen.
 
Natti natti,
Tess
 

Syskonen

Måste bara lägga upp en bild på när Casper var ungefär i samma ålder som Sofia är nu!
 
Är vi lika eller?!
 
 
 
Kram Tess

Picknick med aktiviteter

Hej på er kära läsare!
 
Idag är det söndag, och visst är det härligt med dessa långhelger! Dock så hade jag söndag i huvudet igår hela dagen, men vad gör det :) Detta blir bara ett litet inlägg, då vi ska iväg vid lunchtid. Vi ska nämligen ner till hamnen och träffa upp Ågren släkten (Malins sambos släkt) och ha picknick där tillsammans med dom! Vi kommer även att spela vollyboll och fotboll, barn och vuxna! Ska bli jättekul!Vädret är bra också, så det kunde inte bli bättre. Dom pratade först om att det skulle bli regn, men det var nog det som kom igår :) Vilken tajming! Gillart!
 
Våran glada lilla tös som ska på sin första picknick
 
 
Nej, nu ska jag sätta fart med att börja ta fram det vi ska ha med oss. Det blir pajen (räk och chilipaj) som blev över från igår, lite jordgubbar och ost o kex.
 
Önskar er alla en riktigt härlig söndag!
Kram Tess

Lungt

Idag har vi bara tagit det lugnt hela familjen. Till och med Sofia har sovit mycket idag, inte alls lika vaken och pigg som dom flesta dagarna. Det tar att ha midsommarfest, he he! Har mest bara städat undan lite och gått runt och småfixat. Tänkte ju baka idag med junior, då vi hade så dåligt väder med regn och rusk!  Men det blev inte av det heller....får nog ta och baka imorgon istället :) Han ville så gärna baka en sockerkaka, men han är ute och leker nu istället!
 
Gick till affären gjorde Sofia och jag för att få lite friskluft. För det klarnade upp sedan på eftermiddagen/kvällen. Fick t.o.m sol :) Idag gjorde jag någonting som vi inte har ätit på jättelänge! Nämligen räk- och chilipaj! Guuud så god den är! Och enkel att göra.
 
Rackarns mumsig!
 
 
Min lilla ängel! Hon är så snäll och go! Ständigt glad (om hon är mätt och har torr blöja dvs.) och väldigt pratsam när hon är vaken :)
 
 
Kvällen lär bli lika lugn som dagen varit. Det känns dock som att det är söndag idag, men vilken lyx att det inte är det riktigt än. Så älsklingen är hemma med oss en dag till innan jobb och allt drar igång igen :)
 
 
 
Kram Tess

Midsommar

Hej alla läsare!
 
Hur mår ni idag, är det en bakisdag eller är ni pigga och allerta? Själv så är jag lite trött, men allert iaf. :) Jag dricker ju inte mycket när barnen är med, jag blir aldrig full och ranglig. Men lite seg är jag ändå, då det blev sent igår *gäsp*. Våra gäster åkte runt 22-22:30, men så städade vi undan lite och så satte vi oss sen för att glo på TV en stund. Då gick tiden iväg (som vanligt när man sätter sig där!) Det spelar ingen roll om det är någe bra på Tv eller inte! Likväl så sitter man där och klockan drar iväg!
 
Men vilken härlig dag vi fick igår! Och vilket väder!! Wow alltså! Men jag mitt klantarsel, glömde ju att smörja in Casper i solskyddsfaktor innan vi åkte till Västerljung, så han brände axlarna och nacken...stackarn :( Usch, man vet ju själv hur jäkla jobbigt det är att bränna sig!! Men han har kunnat sova bra inatt iaf. och nu så ömmar det inte så mycket säger han. Lillplutt <3
 
Igår var vi som sagt ute vid Västerljung som vi brukar vara. Vi var dock inte där förra midsommaren, då vi var ute vid Tullgarn. All ära till Tullgarn och deras vackra natur och omgivning, MEN...i Västerljung finns det så mycket mera saker att göra. Fler lottstånd, godisstånd, heliumballonger, tjur ridning, hoppborgar, brandbilen som står där som barnen får gå in i, kobingo mm. Alla var vi glada och spända på att åka iväg!
 
Lillstumpans första midsommar, och glad tjej redan på morgonen (vilket hon alltid brukar vara). Men så fort som vi kom till V-ljung så somnade hon såklart i vagnen, och det gjorde hon ända tills vi åkte därifrån. Lite trist faktiskt, men hon ÄLSKAR ju att sova i vagnen utomhus! Sötnosen <3
 
God morgon!
 
Det var MASSOR med folk där igår! Men det är klart, midsommar och fint väder lockar ut många :) Och det som är lite roligt för mig är att när jag var liten, så firade vi alltid midsommar där! Och nu får även mina barn fira den just där :) När vi kom dit så började vi att ta lite lotter, Casper vann en liten tiger och blev såå lycklig! Vi missade dock att köpa lotter till den första kobingot som var kl 13. Men köpte lotter till nästa som var en timme senare. Men det fanns att göra under tiden, he he. Och tyvärr när det är så mycket folk med sina familjer, så blir det så långa köer till allt vad barnen vill göra. Men vad gör man inte, klart man står snällt och väntar.
 
 
Och på kobingot vann vi inget på...Ingen av kossorna lade någon "blajja", så efter 10 minuter så fick dom dra ett nummer. Och tyvärr så vann vi inte. Denna gång kunde man vinna en micro, bakmaskin och en tvättmaskin. Vi tog lotter till micron, för det andra behöver vi inte. Inte för att vi behöver en micro just nu heller, men våran har några år på "nacken". Men ingen koblaja här inte...får se nästa år om kossorna vill "dra sitt strå till stacken" så att säga hi hi!
 
 
Lite godisrämmar ville vi också ha! Mums!
 
 
Sen när i stort sett allt var färdigt och över, så åkte vi hem för att förbereda och sätta på potatisen, värma på köttbullarna, prinskorven och janssons frestelse mm. innan gästerna skulle komma till oss! Mycket trevligt och GOTT var det!
 
 
Efterrätt efter all den goda maten blev det också!
Kolapaj med vaniljikvarg och bär topping!
 
 
 
Efter vi ätit allt det goda! Så tog vi fram lite sällskapsspel och spelade Rummy! Dock så var vi fler än 4 personer, så vi fick sitta i parvis och spela, då gick det :) Men det var också roligt!
 
 
Tiden gick iväg, och mot kvällskvisten så tog vi fram lite ost & kex att ha och småäta med, under våra skratt och härliga pratstunder! Barnen älskade också detta! Men så fanns ju även lite chips och ostkrokar :) Dom spelade lite spel och var ute och lekte mycket. Härligt för dom att bara göra som dom "vill"!
 
 
 
Ja så såg våran midsommar ut! Jättehärlig och skön!  Dock så hörde och såg vi både polisen som jagade en röd liten bil (som åkte fort som attans, och försökte smita från dom), och även brandkåren var ute på något! Får väl läsa i tidningen sen om vad som hänt.
 
Kram på er!
 

Kaos i affärerna

Hej på er kära läsare!
 
Idag så vet vi alla att det är dagen innan midsommar, vilket betyder att det är i stort sett kaos i butikerna med folk som river och sliter i gräddfilen, gräslöken, sillen, färskpotatisen, jordgubbarna mm. Vi fick med posten tidigare i veckan, reda på att ICA Trossen skulle öppna redan kl 7 idag. Just för att försöka så att folk kan handla i lugn och ro till midsommar. Toppen tycker jag!  Så jag och Sofia stog vid startgroparna och redo för att knalla dit kl 7:30. Och faktiskt...det var massor med folk även då!  Inte riktigt lika mycket som vid eftermiddagarna, men ändå mycket folk som handlade sin midsommar mat!
 
När jag kom dit så bjöd dom även på "frukost". En fralla och en kopp kaffe! Det tackar jag för :)
 
 
Så efter mitt handlande, så gick vi hem till Casper som fortfarande låg och sov. Hade köpt Svenska, goda jordgubbar (som kom från Öland). Så efter jag hade lagt Sofia för att sova, så satte jag mig ute i solen på balkongen med min skvallertidning och åt jordgubbar med mjölk! Härlig sommar frukost! Och skönt när man har en liten stund för sig själv.
 
 
Hann precis äta färdigt, innan hon vaknade igen. Hon tog väl en av sina "powernaps" he he! Så hon fick följa med mig ut på balkongen. Min lilla Fia <3
 
 
Fick även hämta en gratis stor Chevré ost på Trossen, som vi ska smarra på imorgon till lite ost & kex tänkte jag :)
 
 
Imorgon drar vi till Västerljung (igen), för att fira midsommar där! För att inte glömma "Ko bingon" också :) Förra året så var vi ute på Tullgarn, och det var mysigt det med. Men det händer lite mer, och man kan göra mera saker i Västerljung. Så därav åker vi tillbaka dit :)
Hur ska ni fira midsommar imorgon?
 
 
Kram Tess
 
 

Härlig dag här i Trosa

Denna dag har verkligen varit härlig! Förutom att det var lite trist när Philip åkte hem. Det blir så fruktansvärt tomt när han åker, vår lilla mysiga kille! Så snäll och go! Men pojkarna har verkligen haft det bra tillsammans och dom har haft jättekul! Detta får vi göra om snart igen :)
 
Var på dagen nere på torget och gjorde lite ärenden. Idag var det ju riktigt skönt ute! Strålande sol på klarblå himmel, varmt och skönt! Dock lite blåst, men inga kalla vindar inte :) Medans vi strövade omkring på Trosas gator och kullerstenar, så bestämde vi oss för att ta en liten fika på Nilssons. För det var antingen det eller ta en glass. Men pojkarna ville fika. Så vi satt ute vid ån och hade det mysigt!
 
 
 
 
Finaste bästisar!
 
 
Så efter Philip åkt hem, så var vi bara hemma och tog det lugnt ett tag, Casper, jag och Sofia. Jag hittade även en julklapp till Casper på en "köp och säljsida" på Facebook. Jag har ju som sagt bestämt mig för att börja i tid med julklappar till barnen, för att jag ALDRIG lär mig att börja i tid annars. Har alltid varit sist ute med sånt! Blir så arg på mig själv! Men NU så! NU blir det andra bullar :) Så den bestämde jag mig för att köpa, och jag skulle komma dit efter kl 18 för att hämta det. Men så ringde mamma och sa att det var auktion på Garvaregården ikväll också. Så då blev det så att jag och barnen gick till Garvaregården kl 18 och mötte upp mamma och Stallen där. Dom fick vara barnvakt en snabbis, så jag kunde "springa" och köpa denna julklapp. Tänker inte skriva vad det är, ifall Casper får för sig att gå in här och läsa, ha ha! Men jag var snart tillbaka hos dom igen.
Då tog Casper och jag och beställde in lite middag till oss.
 
 
Min bakad potatis med skagenröra
 
 
Caspers tonfisksallad (inga pannkakor här inte, ha ha)
 
 
Det fanns inget speciellt på auktionen faktiskt. Det var endast en sak som jag tänkte ropa in till present till barnens farfar som fyller år i augusti. Men tyvärr så såg inte autions gubben mig, när jag försökte buda. Jag satt lite för långt ifrån, och då var där redan andra som budade. Och så hann han "klubba" innan jag fick chansen att "ropa till". Ja så kan det gå....får se vad vi kan hitta på till farfar.
 
Vi gick strax efter det. Casper ville åka i mormor och morfars bil hem till oss (Danne var hemma vid det här laget), medans jag hade Sofia i vagnen och behövde gå till Konsum för att handla lite innan vi skulle hem.
 
 
 
Ja, så har våran dag ungefär sett ut. Lugn, skön och härlig! Hoppas att ni också haft det riktigt underbart idag :)
Kram från mig
 
 

God morgon!

God morgon alla finingar där ute!
Vilket härligt väder vi vaknade till! Man blir ju så lycklig, trots en natt med lite sömn! Blir så mycket piggare :) Gud vad jag tjatar om detta, jag vet ha ha! Men lilla Fia har varit hungrig inatt och varit vaken 4 gånger. Plus mig själv som fick ont i magen runt kl 4 :( Men det är bra nu.
 
Pojkarna har nu fått i sig lite frukost och snart ska vi bege oss ner till torget för lite ärenden, och ta en mysfika eller glass innan Philip ska hem. David kommer och hämtar han i eftermiddag. Kommer sakna våran lille grabb, han är ju så go. Och Casper är så lycklig när han är här :) Nåja, fira midsommar och sen får vi se när vi kan styra upp när dom kan träffas igen :)
 
Ha det så gott där ute i solen!
 
 
Kram Tess

Lugn dag

Denna dag har varit mycket lugn och skön. Vi har bara varit på hemmaplan! Tror att pojkarna har haft supermysigt idag med mycket lek och även spel. Har endast varit iväg och handlat på affären och hem igen. Ibland behöver man sådana dagar också, där man inte gör någe speciellt, men får riktig kvalitétstid med varandra i lugnets vrår hemma. Det behövde pojkarna! Igår så var vi iväg och åkte blå tåget. Det var ju premiärdagen för det, så nu går den varje dag hela sommaren! Jättemysigt! När vi väl kom ner till hamnen, så var det en timme tills tåget gick tillbaka. Så vi gick och köpte glass och efter det så lekte barnen i lekparken. Men tiden gick snabbt, för vi fick springa till tåget ha ha! Tiden går fort när är man har roligt, som man säger :)

Pojkarna med lite chips och festis som "färdkost"



Sofia, hon sov förståss under hela utflykten. Men hon är bra rolig! För att så fort vi är iväg på någonting, där det är liv och rörelse, så sover hon som en stock! Men när hon är hemma och det är tystare, så har hon lite svårt att somna. Nästan så att jag måste dra igång dammsugaren så att hon kan somna! Ha ha ha knasungen min :) Jag har nu föresten gjort avgjutning på hennes fötter. Vi fick det i dop present! Jag kan göra två tavlor till, men tar det när jag har lite mera tid, för jag vill göra hennes händer också. Men visst är det gulligt!



Min lilla "sleeping beauty"





Kram Tess

Blå tåget

Då var det måndag igen, och ny vecka har börjat! Hoppas att det blir bra sommarväder snart så att man kan åka och sola och bada ordentligt! Igår så kom Philip till oss, super roligt! Han är så go, och dom har så roligt ihop! Idag så är det premiär för blå tåget att åka här ikring i Trosa! Så det ska vi åka här i vid lunchtid :)

En glad och mycket pratsam liten tjej som väntar på att få åka tåget för första gången!


Diggiloooooo!!

Hej kära små vänner!
Ja nu kommer min uppdatering på hur våran kväll var igår på Diggiloo! Vi var faktiskt lite oroliga över att det skulle regna när det var dags, för det hade ju regnat hela dagen, spöreng! Så vi var redo att ta fram både paraplyer och vinterjackor mm. För vi tänkte att nu kommer det att bli kallt, blött och rått ute! Men faktiskt, när det var dags för oss att gå, så slutade det att regna! YES! Och det blev varmt ute, nästan lite kvalmigt/fuktigt. Men vad som helst är bättre än regn :) Vi var där strax innan 16:30, då dom har insläpp. Och det hade redan kommit en del folk när vi kom. Men efter en liten stund så släppte dom in oss, och vi gick direkt och tog plats med våra stolar. Fick väldigt bra platser faktiskt! Och vi hade bra stolar, inte sådana "vanliga" strandstolar. Utan dessa utvällbara stolarna sitter man högre upp i. Vilket många var avis på att vi hade!

Så efter att vi hade tagit våra platser och kommit till ro. Så började Mojje att spela på sin lilla scen. Så dit gick ju vi med barnen. Ja, jag och Malin alltså gick dit med barnen. Dem andra satt kvar vid våra platser. Han är så jäkla bra denna Mojje! Himla rolig för både stora och små :) Barnen klappade takten och sjöng med och hoppade och hade sig. Riktigt taggade! Medans vi stog där och tittade på han, så började jag titta på vilka som stog runt ikring oss, för att se om det var någon som man kände som också var där. Och då fick jag se att Markolioo stog nästan brevid mig med sin lilla dotter i famnen och tittade på Mojje! Han stog där som vilken förälder som helst av oss, jättekul! Och det måste nog kännas skönt för han att inte bli "påflugen" av alla möjliga så fort han vistas ute bland folk.

Casper som träffade Mojje, och fick atograf!



Sedan skulle allt strax börja och vi gick tillbaka och satte oss, och väntade med spänning!



Och undertiden så sov våran lilla prinsessa. Hon sov mestadels under hela kvällen faktiskt. Men vi var tvugna att väcka henne för att ge henne lite mat också. Så här har vi henne, våran lilla cooling (med Theas solbrillor)!



Här har vi "gänget"!



Det var så skönt när solen tittade fram, det var riktigt härligt! Så där satt vi och mös och hade kul till mycket bra show, låtar och komik till våran picknick som vi hade med oss. Riktig kalaskväll!



Casper med sin vattenflaska som han fick signerad utav Let´s Dance dansaren Kristjan Lootus :)


Ja som ni ser så var det många artister. Dom som var med i år var: Lasse Holm, The moniker, Mojje, Markoolio, Jessica Andersson, Fridha, Charlotte Perrelli, Magnus Carlsson, Lotta Bromé, Thomas Petersson och Magnus Johansson. Och vad jag hörde så var där strax över 5000 st glada människor! Och det kan jag tro, för det var MASSOR med folk! Jätteskoj!

Dessa delade dom ut gratis, så det norpade man åt sig några :9



Ja så såg ungefär våran kväll ut! Och hoppas att Diggiloo kommer nästa sommar också. Lasse Holm sade det iaf. Men då är inte han med. Då han slutar nu efter detta 10-års jubileum med Diggiloo. Återstår att se....



Kram Tess

Mys med älskling

Så har det blivit kväller redan! Casper är iväg på maskerad kalaset och jag har räkorna på tining och vinet i kylen. Ikväll ska gubben och jag bara mysa och "ta fredag". Det är inte ofta vi lyxar till det sådär, men ibland så behövs det! Eller vad säger ni? :)

Var nere i hamnen idag för att kolla vad jag kunde köpa för med mitt presentkort. Och herregud så dyrt det var där!! Halle dar alltså!! Förstår nu att jag inte gått in där tidigare, ha ha ha! En kjol för 600kr och en kortärmad tröja från 500 och uppåt! Hujeda mig! Nåja, jag fick ju gå där inne och "leta reda" på någonting iaf. Och faktiskt så har jag "gluttat" på sådana tidigare. Det fick bli en hatt! Tycker dom är rätt så läckra faktiskt. Och jag hade tur att den kostade 300kr (som presentkortet var på). Casper tyckte att den var cool, då den liknar en av Michael Jacksons hattar, ha ha ha gullungen! Det råder Michael Jackson yra bland barnen numera :) Så jag är väl extra poppis nu som har en sådan hatt!




Idag har jag även varit så trött, hela dagen har jag liksom bara gått som i dvala. Vad tusan var det bra för, att sitta uppe till kl 24 igår kväll, bara för att se Spiderman 3 på TV?!! Jädra spindelmannen! Som han ställer till det för mig! Så i min lilla dvala idag, så beslutade jag mig för att göra det lätt för mig vid luch. Casper och jag gick ut och lunchade på hamncafét istället! Jag orkade bara inte att stå och göra lunch idag. Så Casper tog pannkakor och jag fiskpannetter. Men det slutade med att det var JAG  som fick äta hälften av pannkakorna och Casper fick äta hälften av min fisk! Han tyckte att fisken var mycket godare än pannkakorna (och jag håller förvisso med om det!). Så sa han till mig att nästa gång som vi går dit, så skulle jag påminna honom om att han skulle ta fisk, he he.

När vi satt där så ringde även mormor och morfar. Dom var också påväg ner till stan! Så när dom hörde att vi satt där så kom dom förbi dom också och tog en fika. Trevligt!




Visst är han lite läskig min son, påväg till kalaset :)


Nej, nu måste jag kolla räkorna så att dom tinat ordentligt! Men jag önskar er andra en riktigt skön fredag!
Kram på er!

Veteranbilar och musik

Som ni vet så var vi ju iväg på veteranbilträffen i hamnen igår kväll. Mormor och morfar kom hit och ställde bilen, då vi antog att det skulle bli mycket folk pga. Little Gerhard skulle uppträda där också. Så vi gick ner allihop tillsammans. Det var så skönt i solskenet :) Och när vi kom ner så hörde vi ju han sjunga, där han stog på altan till vandrarhemmet Snipan. Nog för att karln är gammal, men jäklar vilket krut det var i han!! Riktigt roligt och vilken energiknippe! Det riktigt smittade av sig på oss andra :) Inte en människa stog med sur min, utan alla stog med mungiporna högt upp i ansiktet, ha ha! Och han sjöng gamla, bra låtar. Faktiskt som jag kände igen! Lite Elvis och lite andra rock ´n roll låtar från 50-60-talen! Humor hade karn också, då han stog och drog lite skämt mellan låtarna. Ja det var en riktigt rolig "farbror" det! Till och med Casper älskade han! Och Casper ville köpa hans cdskiva, he he.



Givetvis ville Casper att vi skulle ta en bild på han och Little Gerhard!


Jag blev lite orolig för Sofa, då det var så högt ljud och jag inte hade med mig hennes hörselkåpor. Men det visade sig att jag kunde vara lugn, för hon SOMNADE mitt i allt ljud (både från musiken och bilarna som brummade på ordentligt)! Ha ha ha!! Lilla stumpan är för rolig alltså :)



När vi lyssnat lite så gick vi och kikade runt på alla bilarna. Dom är ju så häftiga alltså! Inte alla dock, men dom flesta. Det är nästan så att man önskar att man kunde åka tillbaka i tiden, då sådana här bilar rullade på våra gator.



Och vann på lotterna gjorde jag också! Denna gång så vann jag ett presentkort på en klädesbutik här i Trosa hamn. Så dit ska jag idag och kolla vad som finns :)




Sen ikväll är det ju dags för Casper att gå på maskeradkalas! Ska bli roligt för han :) Nej, nu ska jag ta och göra lite frulle. Önskar er andra en härlig fredag!

Kram Tess


En helg med skoj!

Då var det redan torsdag, och snart har en vecka av sommarlovet gått! Önskar bara att det vore varmare ute, så man kunde ligga och sola och bada mestadels av dagarna! Men det kanske kommer. Man får försöka göra det bästa av det hela helt enkelt. Hitta på lite andra saker att göra, vilket iof. är lättare att göra nu då det händer lite grejjer både här och där! Imorgon ska Casper på kalas hos en klasskompis. Och han ska även på ett kalas på söndag hos en annan klasskompis! Så idag har vi varit nere på torget en sväng och handlat presenter till dessa två "födelsedags herrar" :) Kalaset som är imorgon, har maskerad tema! Och det som kommer ut ur högtalarna ska endast vara Michael Jackson låtar, som blivit så populära bland barnen nu! Jättekul! Så vi ska ta och leta reda på Caspers spökdräkt (Scream dräkten) idag, så det är färdigt tills imorgon. Kalaset som är på söndag ska man ha med sig badshorts och vattenpistoler (om det är varmt!). Tror det blir toppen kalas att gå på!

Ikväll så ska vi iväg på veteranbilsträffen! Jag lovade ju Casper förra torsdagen att vi skulle gå ner hit idag istället, då vi inte kunde gå förra gången. För då kom farmor och farfar upp från skåne. Ikväll så kommer även den gamle artisten Little Gerhard till veteranbilarna. Vet inte om han ska uppträda, men lite kul ska det allt bli. Men jag vet inte så mycket om honom, mer än att jag vet EN låt som han sjöng. Och det är den gamla hitlåten "What you´ve done to me" från 1958. Så det kommer säkert att vara smockat med folk där nere idag!

Och på lördag så är det äntligen dags för oss att gå på DIGGILOO!! Yey! Det ska bli såå kul! Har verkligen längtat till detta evenemang :) Dom firar ju 10-års jubileum. Och så är det artisterna: Lasse Holm, Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Lotta Bromé, Markoolio, Thomas Petersson, Magnus Carlsson, Fridha, The Moniker, Mojje och Magnus Johansson!

Hela hamnområdet kommer att förvandlas till en stor nöjesplats, för Diggiloo är så mycket mer än bara musik! SALVEQUICKS BARNLAND OCH MOJJES FAMILJESHOW
Här blir det hoppborgar och spännande attraktioner för alla barn mellan 4 och 12 år. Barnlandet är öppet under hela föreställningen. Eftersom Diggiloo är en show för hela familjen är alla barnaktiviteter kostnadsfria. 1 timme innan show värmer Mojje upp sång- och dansmusklerna på alla barn och vuxna.

Så visst låter det roligt!
Även denna helg är uppbokat med skojigheter :) Men sen är det nog inte så mycket inplanerat på ett tag! Mer än vad som faller en in att göra om dagarna, mer spontant. På måndag nästa vecka så börjar även det Blå tåget att åka omkring här i Trosa igen! Så det längtar Casper till att vi kan börja att åka igen! Och jag med, det är lite mysigt faktiskt :)




Kram Tess


Första doppet

Hej kära läsare!

Igår så var vi ute vid krymlabadet! Jag fick sådan lust att gå ut dit och känna på vattnet och bara få njuta av strand och vatten, samt att Casper var ivrig på att bada (trots att jag sa att det fortfarande var kallt i vattnet). Men är det sommarlov så är det :) Så med fullpackad vagn, med både saft, kakor, frukt och badkläder så traskade vi (Casper cyklade). Det är ju en liten bit att gå (3,4 km), men det är så skönt att röra på sig! Det är verkligen som balsam för själen när man går. Man hinner att se allt det vackra i naturen och för att inte tala om alla härliga blommdofter!!



Vi passerar bonden där vi gick, och kossorna är ju bara för söta!! Casper fick t.o.m en stor Puss av dem igår hi hi!



Ringde även till mormor och sade att vi skulle till badet; så hon ville följa med! Vi möttes upp och hade sällskap den sista biten ner till vattnet :) Och det tog inte mer än några sekunder så hade Casper bytt om till badkläderna och var i vattnet! Jag kände på vattnet med fötterna, och det måste vara ung. 14-15 grader "varmt". Men sånt bryr sig inte Casper om, han bara plumsade i!



Mormor hade tagit med sig en cider till oss att dela på. Så där satt vi och myste!



Lilla älskligen var ju också med förståss :)



Så efter vi varit där ett tag, så var det dags att gå hem för att sedan göra lite middag. Eller jag gick hem och lämnade Casper, och så gick jag och Sofia till affären och handlade till middagen. Och SEN gick vi hem! Så sammanlagt igår så hade jag gått ca 7,3 km! Det är ganska okej ändå :)

Nu ska vi börja dra oss till BVC och träffa läkaren på rutinkoll. Ha en toppendag allihop!
Kram Tess

Dop

Igår så var dagen "D" inne, dags för Sofias dop! 8 veckor gammal precis blev hon igår också :) Vi hade fixat iordning i försammlingshemmet kvällen innan och tagit dit smörgåstårtorna och annat smått o gott. Det enda jag hämtade denna morgon från Ica trossen var en glutenfri smörgåstårta som vi beställt, eftersom en är allergiker. Mötte även upp Åsa som kom med Liljeholmsbussen, strax innan dopet.

Tyvärr så hade folk ställt sig på "våra" parkeringar vid kyrkan, fast det fanns en liten skylt där det stog endast för dop och vigsel gäster! Det skulle nämligen vara ett bröllop också senare på eftermiddagen. Men det respekterar inte folk. Det var ju så att det var Trosa marknad, och då kommer det massor med folk till Trosa med sina bilar. Och i och med att folk inte respekterade skylten, så gick kyrkans vaktmästare ut på parkeringen och frågade folk som svängde in på parkeringen, om dom var gäster till dopet. Och oftast så var ju svaret "nej". Och då fick dom till svar att dom inte får parkera på kyrkans parkering. Så fick vi göra tills alla hade kommit! För annars hade inte våra gäster fått någon parkering alls!

Och vi hade ju våran underbara och härliga präst Göran Ritterfäldt! Vilken "prälle" han är alltså! Så himla varm och go, samtidigt som han är lekfull och busig :) Här har vi en människa som verkligen passar och brinner för sitt jobb! Tror att nästan alla gästerna blev impade av honom och tyckte att han var en så mysig präst.

Lasse och Marie gick först in i kyrkan (Lasse höll Sofia först). Dom är hennes gudmor och gudfar. Casper och Philp gick efter dom. Och Casper höll i kannan med dopvattnet och ställde på ett litet bord vid dopfunten. Sen gick vi, och sist prästen.

Och tro det eller ej, Sofia sov genom HELA dopcermonin, hon vaknade inte ens när prästen hällde vatten på huvudet!! Helt otroligt!

Nu måste jag säga att vi inte har fått alla bilder ännu från dopet. Vi väntar på bilder som min svärfar (som är fotograf) har tagit. Men dom åkte idag, och kom hem till sig i skåne i eftermiddags. Så det kommer något senare :) Detta är bilder som mina föräldrar tagit, som vi fått.



När allt var över, så var det dags för lite smörgåstårta och fika i församlingshemmet förståss.



Och som sagt, Sofia sov med godan ro under den mesta tiden! Tills mormor väckte henne, för att folk skulle få se och vara lite med henne he he.



Min älskade syster med sin söta dotter!


Sedan blev det presentöppning! Och det hjälpte Casper oss med, och var så duktig och visade vad Sofia fått och från vem/vilka



Och hon fick så fina presenter! Här är presentbordet med alla hennes saker! Och jag vill än en gång säga till er alla som var där med oss. Tusen Tack, för att ni kom! Ni betyder så oerhört mycket för oss! Älskar er alla!!! Stor puss och kram till er!



Och så vill jag även tacka mina föräldrar, som hjälpt oss så oerhört mycket med detta! Ni är guld värda! Tusen tack, för att ni hjälpte till så att detta blev ett dop att minnas. Det kunde inte ha blivit bättre!



Kram Tess


Skolavslutning/Söderköping

Ja kära vänner, då var det skolavslutning för våra barn i fredags. Äntligen! Farmor och farfar kom hit i torsdags, och var med på Caspers skolavslutning även detta år :) Mormor och morfar var också med för att se på Caspers avslutning i år, så det var riktigt roligt! Min käre make var med han också, men var tvungen att åka och jobba efter avslutningen. Fint väder hade vi, och varmt blev det. Perfekt!

Här kommer dom intågande med trummor och flagga!




Fina kusinerna



Sofia och mormor



Efter när alla hade sjungit och rektorn hållt sitt tal, så gick vardera klass in till respektive klassrum för att fröknarna skulle få tacka barnen och önska dem ett härligt sommarlov! Och att vi och barnen kunde avtacka fröknarna och ge blommor. 

Så när detta var färdigt så åkte vi hem till oss, för att packa ner lite mer saker för att fira skolavslutningen vidare i Söderköping! Vi har aldrig varit där, men Malin m. familj och mina föräldrar har varit där tidigare. Och det finns sådana häftiga och goda glassar där!! Plus att det är ett mycket fint ställe att gå omkring på. Göta kanal går ju där precis också. (Vilken jag skulle vilja åka någon gång). Jag och barnen åkte med mina föräldrar, Malin m. familj åkte i sin bil. Alla var vi förväntansfulla och var glada!

Så efter lite över 1 timmes körning så var vi framme! Jag trodde faktiskt att glass cafét Smultronstället skulle vara mycket större, just pga. att man hört att så mycket folk åker hit från hela Sverige (och även andra turister som kommer hit). Men det var ett supergulligt litet ställe. Man kan både sitta inomhus och ute. Och just då när vi kom, så blåste det lite ute. Så vi satt hellre inne. Och gissa om det var svårt att bestämma sig för vilken glass man ville ha!! Herregud vilka glassar, eller vad säger ni?!



Ja, detta var min glass! Rykande kall :) Så häftig och god! Mums!



Vi kommer att göra detta som en tradition att åka hit varje år efter skolavslutningen! Det är vi alla överens om, så himla mysigt är det där! Ett tips till er andra som inte varit där, att åka dit om ni kan! Det är verkligen värt ett besök!

Utanför Smultronstället


När vi efter ett bra tag hade ätit färdigt och alla var mätta på sin glass så gick vi ut för att titta oss omkring och bara gå och strosa. Men så var det ett berg på andra sidan kanalen, som man kunde klättra upp för (läs gå i trappor) Och högst där uppe på berget så var där ett litet utkikshus som man kunde se över stora delar av Söderköping. Högt som fasen var det! Och jag tvekade lite först, men vad tusan! Jag var bara tvungen att pröva. Jag som är sååååå höjdrädd! Mamma och Malin vågade inte, så dom stannade kvar på säkra marken med Sofia i vagnen. Vi andra kämpade oss upp!



Morfar och jag stannade några gånger för att hämta andan lite. För det var ju ändå närmare 400 trappsteg! Barnen och Mattias var snabba på att komma upp :) Men tillslut så var vi uppe äntligen! Som att vi tränat av lite av glassarna som vi åt innan, ha ha! Men vilken utsikt det var! Så fint! Men jag var bra jäkla rädd samtidigt.



Men barnen eller Matte var inte så höjdrädda. Utan dom gick omkring där och satte sig för att titta på utsikten.



Måste ju även visa denna bilden som jag tog på Casper där uppe. Fick med en fågel precis som jag tog bilden, och visst blev det en ganska kul bild!



Sedan var det dags att ta sig nerför alla dessa trappor också. Men det är ju inte lika påfrestande och jobbigt :) Sedan gick vi runt och kollade vid Göta Kanal och slussen, där en segelbåt väntade på att vattnet skulle bli högre för att åka vidare. Så här kommer fler härliga bilder därifrån:



Högst där uppe på berget är utkikstornet/huset som vi befann oss i



Vi gick och kollade i lite små affärer och en smyckesaffär, som vi fyndade lite saker i :) Sedan gick vi lite mer innåt torget och centrum. Så mysigt! Ja ni ser ju på bilderna, för som ni märker så tycker jag att en bild säger mer än tusen ord (som ordspråket säger)



Som ni säkert ser och förstår så var det en helt fantastisk dag! Gud så roligt både barnen och vi vuxna hade det! Riktigt riktigt mysigt! Så vi började med att fira in sommarlovet ordentligt kan man säga :)


Kram på er!


Mini maraton

Hej på er kära läsare!
Gud vad helgen har gått fort!! Redan måndag :) Och ungarna är glada, det är sista veckan som dom går i skolan innan sommarlovet! Härligt :) Och som det ser ut nu så ska det vara uppehåll på fredag då skolavslutningen är, kanske t.o.m lite solglimtar och 16 grader ute (vilket är betydligt mycket bättre än 6-8 grader som vi har nu!) Och planerar och fixar inför dopet som vi ska ha på lördag gör vi också, handlat lite till dukningen och håller koll på vilka som kommer och inte kan komma. Vilka som ska sova över och vilka som åker hem :) Ska bli så kul att Åsa kommer och sover över hos oss! Ja, farmor och farfar också givetvis, men Åsa har vi inte sett på ett par år! Senast var när vi bodde i Haninge! Och hon har inte varit i Trosa någon gång överhuvud taget, så det ska bli riktigt roligt! Åsa är barnens farmors kusin, för er som inte vet :) Jättehärlig tjej! Åh som vi längtar nu till både dop och att få träffa ALLA!

Denna helg har varit fullspäckad med roligheter. Lördags så var det ju Gnesta marknad (i spöregnet, och kankse inte sådär superkul) men igår så var vi upp till Stockholm för att Casper skulle springa Mini maraton! Och det skulle även Philip göra, så vi mötte upp Marie, Ida och Philip där på plats! Det är allitd så roligt att träffa dom!! Och det går knappt att prata med barnen när dom väl träffas och det gått ett tag sen dom sågs. Dom blir så glada och måste berätta, leka och busa så mycket som möjligt och helst allt på samma gång he he! Så underbara dom är! Vi planerar att Philip ska komma hit och sova över strax efter skolavslutningarna. Dem behöver att få vara med varandra! Gullungarna <3

Som tur var så regnade det inte när vi kom dit! Det hade dock regnat tidigare på morgonen, men det slutade när vi kom till Stadion :) Skönt! Det var som vanligt jättemycket folk som var där, så mycket liv och rörelse! Och så fanns det ju alla dessa tälten som man kan hämta gratis saker i. Och där sprang vi ju runt och hämtade både det ena och det andra, hi hi! Gratis är alltid roligt :)) Det var festisar, drick yoghurtar, Katt och hundmat från Royal Canin, tidningar mm. Kul när det är så många sponsorer till detta evenemang! Det var nära 7000 styckna flickor och pojkar som sprang igår!!! Så nu blir det ett litet bildhav här nedan från igår:

Casper och Philip innan det var deras tur att springa




Här inne bland alla dom andra pojkarna, står dom och har uppvärmning innan ruschen :) När startskottet gått så fick jag och Marie skynda oss på att köpa rosor och stressa till stadion, där mål är. Och vi hann PRECIS komma dit då grabbarna kom in i mål, ha ha ha! Yes! Daniel, Sofia och Ida behövde inte stressa dit, då dom gick tidigare än oss. Dom stannade inte och såg uppvärmingen.



Trötta men mycket duktiga pojkar som sprungit 1170 meter :) Casper sprang på tiden 9:41. Han hjälpte Philip som råkade ramla när dom sprang, och så fick Philip håll, så dom rusade inte hela vägen. Men snacka om bästisar alltså! Ställer upp och finns där för varandra <3 Men nästa år blir det längre strecka för dom att springa, då är det 2310 meter istället!



Utanför stadion och bilder på deras priser



Sofia, hon hejjade på grabbarna på sitt lilla vis....sov hela tiden, ha ha ha!


T-shirten hämtade Casper ut när vi var påväg till bilen igen. Och det var en så skön t-shirt! Ett sånt där svalkande tyg och mycket bättre kvalité än vanliga T-shirts som det varit innan!



Sakerna som låg i påsen som dom också fick!



Vi drog till McDonalds vid IKEA kungenskurva, för att få lite mat i magen. Marie och barnen åkte också dit, för att vi skulle kunna umgås liiite till innan det var dags att åka hem. Och så fick Marie lite mer "bebisgos" också, hi hi!

Finaste gudmor och Sofia myser <3




Ja, så har våran helg sett ut. Och längtar som sagt till nästa :) Nähepp...dags att sätta igång med att göra sina vardags sysslor som disk mm. innan målarn kommer hit som ska byta dörrar och måla om lite i hallen.

Önskar er alla en underbar måndag och start på veckan!

Kram Tess

Gnesta marknad

Fy vilket ruskväder det är!! Och KALLT!! 6 grader...vilken sommar vi har :( Undra hur det blir nästa vecka då barnen har skolavslutning? Stå i vinterjackor och mössor/vantar? Nä, vi får verkligen hoppas på varmare och bättre väder då!

Idag har vi trotsat vädret och varit ute iallafall. Vi for iväg till Gnesta marknad! Det var jag, barnen och deras mormor och morfar som åkte. Danne ville inte ut i det "fina" vädret *s*. Och jag i mitt nöt! Tog på mig skorna i all hast, och tänkte inte på vad det var för dojor som jag trädde på. Vilket jag sedan fick ångra och gå med....råkade nämligen ta mina tygskor. Ja ni kan ju lista ut resten vad som hände....GENOMSUR och plaskvåt om fötterna! Aja...det var bara till att traska runt så. Och jag kan ju säga att jag inte var den enda människan som råkat sätta på sig tygskor, jag såg många andra också he he!

Men det blåste och regnet vräkte ner, man fick även akta sig för att få regnvattnet som sammlats på pressenningtaken på sig!

Det var inte alla knallar som skulle stå där idag som kom. Men det kan jag förstå, för som dom hade problem med sina pressänningar och allt som skulle hängas upp mm. i denna blåst! Förstå, vi hade liksom 6 grader ute, och vi önskade ett tag där att dom skulle sälja vantar, då man blev så kall om händerna också. Nåja, vi fick friskluft iaf. :)

Och lite shoppade jag också! Köpte 20 par strumpor för 100:-! Snacka om billigt! Kanske inte är någon kvalité, men värt att pröva iaf. Sen blev det två mobilskal, bröd och ostar, lite smågodis och Casper köpte någon leksak.

Casper blev också glad när han såg att militären stog där. Och så fick man pröva att hålla i några vapen (fråga mig inte vad det är för några) Men lycklig blev han :)



Så när vi gått färdigt där och tagit lite lotter vid tivolit (vann inget). Så var vi så frusna och blöta, så det första vi gjorde när vi kom hem var att ställa oss i en varm dusch! Åh så skönt det var! Och sen få på sig varma, torra kläder igen. Underbart! Och jag kommer inte gå utanför dörren någe mer idag, utan bara mysa hemma med familjen.




Kram Tess

RSS 2.0