Ikväll har vi spelat MAD!

För några veckor sedan så såg jag en auktion på Tradera där någon sålde sällskapsspelet "MAD"! Åh vilken nostalgitripp det blev, det spelet spelade nämligen jag när jag var liten med min familj! Jag var bara tvungen att buda på det, och så vann jag!!!

Så ikväll när Casper hade somnat så spelade Daniel och jag det spelet. Åh som vi skrattade!! Spelet går ju ut på att vara förlorare. Och så ska man göra vissa saker, så som att ställa sig upp och låta som sitt favoritdjur, och så ska man gå runt bordet baklänges med ett kort på huvudet utan att tappa det osv. ja herregud...ha ha, kul är det iaf.!

Och jag kan ju meddela att jag vann (dvs. jag var förloraren) hi hi!!!




God natt!

Kram Tess

Lite smått o gott!

Idag till middag så tänkte jag ha pommes och grillkorv. Men när jag skulle börja laga middag så såg jag att vi inte hade pommes hemma, så jag gick göra "egna". Skalar lite potatis och hackar dom i bitar och lägger dom på en plåt med olja och lite flingsalt och in i ugnen, det blir jättegott!





Undertiden som klyftpotatisen är i ugnen så tar jag och målar mina naglar, det var länge sedan som man hade lite färg på dom he he! Så när dom hade torkat, så såg jag Dooley´s flaskan och blev sugen, så jag tog mig ett litet glas!! Åh det är ju "farligt" gott! Gräddkolasmak....*smaskens*! "Dom" säger ju att kocken ska ha något att dricka när man lagar mat he he!





Åh jag hittade min söta grytlapp som jag fick av min svärmor! Hon vet ju om att jag tycker om att laga mat och baka, så jag fick denna (och en grytvante) för ett tag sedan. Men visst är den söt med texten "you and me" hi hi!





Ja det var lite "smått o gott" från mig just nu. Vi hörs senare

Kram Tess

Underbara soliga morgon!

Åh vad glad man blir när solen skiner!!! Även fast jag är trött så får man "extra energi" när solen lyser och det är inte så kallt ute heller =)

Idag efter det att jag lämnade Casper hos hans dagmamma, så gick jag ner till affären och handlade lite och sedan gick jag till posten. För idag har jag skickat in hinderprövningspappret och namnändringspappret till Skatteverket, inför vårat bröllop, hi hi! Kändes lite overkligt, för att man har väntat så länge på att få skicka in dessa papperna, men nu så var det äntligen dax!! Dom skickar man in som tidigast 4 månader innan bröllopet!





På affären så hittade jag Arlas "Earth Hour" mjölk, så det köpte jag och lite frukt och bröd. Så när jag kom hem så gjorde jag lite frukost till mig. En kopp chokladdryck och en banan, MUMS! Jag har så svårt att äta frukost när man precis vaknat, det måste gå en stund innan jag kan äta.





Sitter och funderar på vad man ska göra idag....om man ska ta och tvätta sängkläder och hänga ut våra täcken och kuddar på vädring, det är ju toppenväder för det nu! Ja det blir det nog, man får passa på när vi har så fint väder som vi har idag =)

Vi hörs senare

Kram Tess

Från Tax Freen!

När vi hade packat upp så lade jag upp allt på bordet som vi hade handlat på båten! Det var en hel del he he!





Och den dagen då vi klev på båten från Stockholms båtterminal, så var det ett par som tog kort på oss strax innan man klev på båten. Dessa korten fick man köpa senare på båten, då alla kort på alla passagerare satt uppe. Så jag tog ett kort på oss alla tre och sedan porträttbilden på Casper




Och för övrigt ikväll har vi bara tagit det lugnt. Vi släckte ljusen här hemma kl 20:30-21:30 (Earth Hour) och hade det mysigt med tända ljus.

Imorgon kommer mormor och morfar hit på middag, det ska bli trevligt!

Kram Tess


Vilken UNDERBAR kryssning vi har haft!!!

Åh vad vi har haft det bra! Jag vet knappt vart jag ska börja berätta, he he! Men det började iaf. med att när vi kom till terminalen så hämtade vi ut biljetterna. Det var knappt några personer där alls och var ingen kö. Vi gick på båten på en gång. Men ingenting var ju öppet direkt, mer än någon bar. Allt öppnar kl 17 då båten åker. Men vi gick upp till våran hytt. Vi hade hytten som var högst uppe med fönser ut mot promenaden. Jätteläckert! Där passade vi på att ta oss en macka och mjölk, för vi hade ju inte ätit någonting mer än frukost.



utsikt från vårat hytt fönster!


Efter att vi hade ätit, packat upp och gjort oss i ordning, så gick vi och kollade lite på båten efter ett bra ställe att äta middag. Vi hittade en mysig resturang som hette "El Capitan"!. Daniel tog oxinnerfilé med BBQ sås och rotfruktsbädd med klyftpotatis, jag tog en likadan fast med potatisgratäng till och Casper tog biff med pommes! Daniel och jag tog en varsinn öl och Casper tog cola. Det var sååå himla gott!!! Det är sällan man känner "wow" vilken god mat! Men dessa kunde verkligen laga mat och köttet var skit gott!

Fina familjen!



Efter det så gick vi till Tax Free och shoppade loss på både det ena och det andra he he. "Massa" alkohol och godis, man blir som "barn på nytt" där inne ha ha! När vi var färdiga där så gick vi o lämnade det i hytten och började dricka en Smirrnoff Ice och Casper åt lite godis och drack läsk. Efter en stund så gick vi ut igen och då gick vi till bollhavet så Casper fick träffa andra barn och "leka av sig" lite! "Silja land" hette lekplatsen, och den var jättebra, där fanns både bollhav, pysselhörna, tv spel hörna, tippspromenader osv.



Efter detta så ville Casper spela lite spel, något motorcykel spel, bilspel och flipperspel. Det var så varmt där inne i spelhörnan, så att vi blev törstiga. Så efter Casper fått spela lite, så stannade vi först till vid Info disken, innan vi gick vi till en karaoke/disco bar. Där köpte vi inträdesbiljetter till "Sea world" i Helsingfors som vi ville till och fick instruktioner hur man tar sig dit. Sen gick vi till baren. Jag tog en cosmopolitan, danne tog en gin o tonic och Casper tog en alkoholfri barndrink. Klockan blev ganska mycket och vi var lite trötta, så vi gick till hytten och gjorde kvällsmat till Casper (smörgås och mjölk). Läste godnatt saga till han innan han somnade. Daniel och jag satt uppe lite längre i hytten och tog oss något gott att dricka tillsammans och bara njöt av resten av kvällen, innan vi också somnade!



Jag med min cosmopolitan!


Casper med sin alkoholfria drink, med lysande "glow stick"!


När vi vaknade dagen efter så gjorde vi oss klara tidigt, så att vi kunde gå i land precis efter det att båten kommit till Helsingfors, kl 9:50 (lokal tid). Fint väder hade vi, solsken med några små vita moln! Kunde inte bli bättre! När vi klivit av båten så gick vi och tog spårvagnen (som åker runt halva Helsingfors). Första stoppet vi gjorde var vid Handelshögskolan. För där finns nämligen en mycket gammal kyrka som är "insprängd" i ett berg! Den var faktiskt läcker! När vi kom dit så var där en orkester som spelade! Vilken akustik det var!!! Det var jättehäftigt! Kul att ha sett den kyrkan faktiskt. Vi stannade inte så länge, utan vi gick sedan till spårvagnen igen och tog den till "Sea World".

Sitter på spårvagnen i Helsingfors!


Utanför kyrkan!


Inne i krykan. Längst fram sitter orkestern!


Det var roligt på Sea world! Fick se en massa roliga och "läskiga" fiskar i alla dess former och storlekar! Casper tyckte att hajarna var bäst! Vi fick se när det var matning till både hajar och rockor m.m! Det var häftigt! Sedan så gick vi i deras souvenir shop och handlade lite. Sedan var det dax att ta pendeln och åka till båten igen. Den gick kl 17:00 igen från hamnen. Så man har ju ganska många timmar på sig i Helsingfors!

Utanför entren vid Sea world, en haj isskulptur i is!



Casper har hittat i "Nemo" i detta akvarie he he!


Ett "dinosarie skelett" i akvariet tyckte Casper var spännande!!


Casper som arkeolog, borstade fram ett "skelett"


Inne i tunneln där hajar, rockor och en massa andra fiskar simmade över våra huvden!


Här är vi tillbaka på båt terminalen i Helsingfors!


När vi kom till båten så gick vi till hytten och tog det lite lugnt en stund. Sedan var det dax för middag, vi gick och kollade på dom andra resturangerna, men dom hade ingen mat som vi var sugna på och inte någon speciellt bra barn meny heller, om man iof. inte är beredd att betala ca 450:- /pers! Så vi gick tillbaka till "El Capitan"! Där beställde Daniel och jag pepparstek med bacon och harricoverts till BBQ sås och lite rosé peppar, Daniel tog med klyftpotatis till och jag tog potatisgratängen igen! Casper tog grillad kyckling med ris och mild currysås! Tog varsinn öl Daniel o jag och Casper tog cola.



Efter det så gick vi till Tax Free igen och handlade lite till =) Sedan så ville Casper till "Silja land" för att leka och spela lite. Så vi gick dit så han fick leka. Sedan handlade vi lite ur souvenir affären. Tittade även på en akrobat show som var på promenaden! Efter det så gick vi till Atlantis club och bar. Där tog jag en redbull/vodka, Danne tog en stor stark och Casper tog en alkoholfri drink! Det blev en liten sjung och dans show där vi satt!



Gå promenaden, vi hade en hytt med fönster högst upp!


Showen, med massa härliga 60-tals låtar!


Caspers alkoholfria drink, med lysande isbit!


Utsikt över promenaden!


Sedan gick vi tillbaka till hytten, började bli lite trötta. Men vi var hungriga, visste inte riktigt vad vi skulle äta, och vi funderade om något kök fortfarande var öppet i någon av resturangerna. Så Daniel gick ner igen för att kolla detta medans Casper och jag satt kvar i hytten! Gissa om vi blev snopna när Daniel kom och knackade på våran hytt dörr igen. Där kommer han med en kassar fulla med mat, och inte vilken mat som helst, utan han hade tagit en varsin HUMMER TALLRIK till oss tre, och till det så var det två dippsåser och en massa bröd och en stor skål med pommes!!!! Köket hade precis stängt när Daniel kom ner. Men när Daniel snällt frågade dom om han inte kunde få beställa tre hummer tallrikar iaf. så var det ingen fara. Detta kom från "våran" resturang "El Capitan" förståss =)



Vilken lyx det var!! Sitta i hytten och äta hummertallrik på kvällen kl 22:30! Det var då ingen dålig avslutning sista kvällen på båten. Så vi lade oss mätta och belåtna och somnade gott!




Här larvar vi oss med Caspers "speciella" klubba =)


Inte min bästa vinkel, men det bjuder jag på ha ha ha!


Vaknade av att klockan ringde kl 8:30, började göra oss iordning och packa våra saker. Vi var åter i Stockholm kl 9:30!

Vilken härlig resa vi haft!!!

Våffeldagen och min älskling fyller år idag!



Idag fyller min blivande man år, på självaste våffeldagen! Fast det blir inga våfflor här hemma, han har förätit sig på våfflor när han var mindre säger han, och så gillar han inte att äta sötsaker heller. Så istället får en tårta idag så fick han en burk med salt gurka, för det älskar han!!! Han har även fått blommor och skraplotter av Casper och mig idag. För även om han redan fått sin present innan så vill man ju ge någonting litet ändå när det är "hans" dag.



Idag har Daniel fått bestämma vad han vill ha till middag, och det blir hämt pizza idag! MUMS!




Imorgon åker vi iväg på kryssning (äntligen!). Ska bli sååå skönt att komma bort några dagar. Vi åker på en 40h kryssning till Helsingfors i Finland och tillbaks. Så vi ska sova två nätter på båten och bara koppla av och njuta av allt som båten har att erbjuda! Jag har redan lite resfeber måste jag säga, ser jättemycket emot denna lilla semester utflykt. Ska bli skönt efter all förkylning och andra sjukdommar som härjat här hemma sen jul, att komma bort en stund och bara NJUTA!


Kram Tess

Varit på BVC idag, 5-års kontroll!

Idag hade vi en tid hos BVC för Casper. Det var dax för 5-års kontroll. Då kollar/pratar dom/vi om hur han har utvecklat sitt tal, fin/grov motorik, synen, vägas, mätas och så ges en vaccinspruta! Vaccinations sprutan är en "förnyelsedos" mot polio, drifteri, stelkramp och kikhosta.

Så kl 8.00 hade vi tid hos BVC! När vi kom dit så pratade vi lite och sen så var det dax att ta sprutan. Casper var jätterädd för sprutan, men det gick bra ändå! Han visste att han var tvungen att ta den och att det går fort! Han var min stora hjälte!! Sedan så var det dax för vägning och mätning och allt stog rätt till där, bra viktkurva. 

En syn undersökning gjorde dom också, och det var inga problem alls! Allt flöt på och Casper snackade på med barnmorskan om allt möjligt he he! Så tillslut så hade han "kammat hem" tre bokmärken! En för sprutan, en för väg-och mätning och en för syn undersökningen! Så han var hur nöjd och glad som helst!




Casper är min modiga hjälte som tog sprutan fast han var så rädd!


Kram Tess

Morotskaka!

Ikväll har jag bakat morotskaka! Det var "tusen år sen" som jag åt det. Jag hade köpt en sån där färdig mix på affären för någon vecka sedan. Jag har aldrig gjort morotskaka på sådan mix tidigare, jag har endast gjort på egna recept.

Det blev lyckat, det gick att få en kaka av mixen också he he! Men jag måste nog säga att det som man gör hemma själv, från "skratch" är godare. Inte för att denna blev äcklig, den här var god också...men den som man gör själv är snäppet bättre. Men man måste ju testa ibland ;-D




Kram Tess

Vårtecken i min rabatt!!

Idag gick jag ut i min lilla trädgård och fixade lite mellan solglimtarna. Ska nu bara vänta på att det ska bli lite torrare i marken så att man kan kratta bort alla löv. Men mitt i allt plockande och under några löv i rabatten, så såg jag att mina pärlhyacinter är påväg upp!!! Jippi!! Man blir så glad över minsta lilla vårtecken!



Som jag njöt!! Casper kom ut också och tyckte att det var kul att blommorna är påväg nu. Åh vad man vill ha "riktig vår" nu så att man kan vara ute på ett annat sätt. Jag ska snart se över vad jag behöver sätta för nya blommor och tomater, för det är dax nu att kolla sånt.


Kram Tess

Varit ute i lekparken, hi hi!

Idag på eftermiddagen så gick Casper och jag till stora lekparken! Det var så fint väder ute, solen sken och det var jättemysigt. Man fick riktiga vårkänslor idag!

Vi hade riktigt skoj ute, man märker att folk är ute på ett annat sätt nu när solen skiner och det börjar bli torrt på marken. Många som går promenader osv. jättekul!

Visar lite bilder från lekparken!




Jag undrar vad han har spanat in här? he he!


Casper klättrar!



Tittut!


Min sötnos!



Är det fint väder imorgon också så ska jag ut på uteplatsen och fixa till den lite.

Kram Tess

Gammeldags Chokladdryck!

Idag blev jag sugen på riktig "gammeldags chokladdryck"! Det är mina föräldrar som lärt mig receptet. För när mina föräldrar var små på 50-talet, så fick dom denna chokladdryck ibland på speciella dagar/helger eller när deras föräldrar hade råd att handla kakao. Dom kände att det var riktig "lyx" att få dricka denna dryck då när det serverades. Den är riktigt god!

Du behöver till ett glas:

2 tsk kakao
3-4 tsk strösocker
grädde
mjölk

Du blandar kakao, strösocker och häller i lite grädde så att det blir en "smet". Häll sedan i mjölken, så mycket dryck som du vill ha. Ställ in i mikron och värm på.

Smaskens!




Kram Tess

Fredagsmys!

Ikväll har vi fredagsmys! Bara umgås, ha trevligt och se på "Let´s dance". Så ikväll innan det började så bakade Casper och jag. Vi gjorde chokladbollar som vi tänkte ha när programmet började. Det var jättekul och kladda och "slabba" tyckte Casper när han stog med händerna nere i bunken och "rullade" bollarna hi hi!




Ha en fortsatt trevlig kväll!


Kram Tess

Ny fluor burk?

Idag var jag iväg till Apoteket för att jag skulle köpa fluor tabletter. När jag kom in så såg jag på hyllan att det fanns en burk fluor tabletter med smultron smak (ny?)! Jag tyckte att det lät intressant, då tabletterna är till hela familjen.

Det var jättemycket smultronsmak! Goda var dom! Casper gillade dom också, vilket är bra ju!

Så detta är verkligen ett tipps från mig!




Ta hand om era tänder!



Kram Tess

Blixten kameran har kommit, och vår middag idag blir...

Idag kom den efterlängtade "Blixten Mqueen" kameran till posten! Tog någon vecka från USA men det är okej. Gissa om Casper blev överlycklig när jag sa att han hade fått ett paket på posten som vi skulle hämta! Han visste ingenting då om att det var en kamera, det fick han se när vi kom hem.

När vi kom hem så bara "rev" han upp paketet! Och när han såg vad som fanns i blev han superglad!!! En egen kamera, sa han överlyckligt!





Det första han gjorde var ju förståss att springa omkring och fota lite he he!




Med kameran så följde det med ett dataprogram och sladd! Man kan göra MASSOR med olika saker i programmet! Lägga till ramar, bakrunder och andra figurer i bilden man tagit. Jättekul faktiskt! Casper älskade programmet och vill gärna sitta där och "trixa" lite själv!

Här är några exempel:



Här lade jag in lite "stickers" (Kajsa,paket o pluto)




Middagen idag bestog av hemmagjord potatismos och stekta frukostkorvar! MUMS!



Sköt om er!

Kram Tess

Min goda frukost!

Idag blev jag jättesugen på något som jag inte gjort på jätte länge! Min godaste frukost smörgås. Den består av:

* Mörkt bröd
* Salladsblad
* Philadelphia ost
* Rödlök
* kalkon

Du brer smörgåsen med vanligt bordssmör, lägger på salladsblad och hackar sedan rödlöken. Blanda i den hackade rödlöken med Philadelphiaosten och bred på smörgåsen. Hacka och strimla kalkonen och strö över. MUMS!!




Det var mitt "frukost tips" ha ha ha!


Kram Tess 

Ätit tårta, korvstroganoff och klippt Caspers hår mm.

Idag när jag gick till affären för att handla mjölk och korvstroganoff mix, så gick jag förbi en hylla där dom hade två bitar med prinsesstårta/förpackning! Casper har tjatat länge om att han vill att jag ska köpa sådana, han tycker jättemycket om Prinsesstårta men vi har inte köpt. Så idag köpte jag det! Så att han och jag kunde ha en varsinn bit när jag hämtat han från dagmamman!

Ni kan ju gissa om det blev jubel här hemma när han fick se i kylskåpet vad det är som jag handlat till han och mig som fika.





Och till middag idag så fick det bli korvstroganoff med ris. Jag hade nämligen en halv "falukorvsring" kvar från igår, då jag gjorde ugnsgratinerad korv med makaroner. Så jag var tvungen att använda den andra hälften idag (för jag tog ut den från frysen igår) och då fick det bli korvstroganoff! Det tycker vi är jättegott!




Så mycket gott har det blivit i våra magar idag (igen) ;-D



Nu på kvällen så har jag även klippt Caspers hår. Han var så långhårig och han ville själv bli klippt! Jag har alltid klippt hans hår och tycker att det är helt onödigt för föräldrar att gå iväg med sina små barn till frissören och spendera pengar på det, OM dom inte ska ha någon speciell frissyr som kräver andra kundskaper och har redskapen förståss.

FÖRE:



EFTER:



Så nu får han inte hår i ögonen. Det var han själv som ville ha så här kort! För först så klippte jag så att det var lite längre i fram, men när han såg i spegeln så ville han att jag skulle klippa kortare. Så visst, jag klipper kortare =) Det växer ju fort ut iaf. så snart är man där och klipper han igen ha ha ha!

Nu tycker han att det är så skönt, det märks!!!


Jag måste bara berätta att Caspers gammelfarmor fyllde 90 år igår! Hon är så himla söt och rar den människan! Man bara vill krama om henne mycket! Så igår när Casper ringde och grattade henne så sjöng han "Ja må hon leva" sången, och gammelfarmor blev så himla glad!! Hon sa att Casper var den enda som sjungit hela låten ut till henne den dagen. Hon blev väldigt rörd! Men dom två har ju ett speciellt band också....som det faktiskt ska vara ;-D




Det var allt från mig!

Kram Tess

Rosor och ny maträtt!

Nu har mina föräldrar åkt härifrån. Dom kom hit idag på middag, jättekul!! Dom hade nämligen ett års möte idag med "Stulen barndom" här uppe i "krokarna" och då passade vi på att bjuda dom på middag =)

Jag ville bjuda på någon ny maträtt idag som ingen av oss ätit! Så jag kollade igenom min pärm från "Smakfullt" som jag var med i och prenumererade på recept för kanske 10 år sedan, det är endast lite nyttigare mat där i. Och fann en rätt som jag blev väldigt sugen på och tyckte lät intressant. Det var "Cannelloni med mustig tomatfyllning". 

Den innehöll aubergine, zucchini, fänkål, lök, vitlök, krossade tomater, tomatjuice, cayennpeppar, lagerblad, basilika, mozzarella, permesan, köttfärs och bacon!

Så Daniel och Casper åkte till affären och handlade allt detta medans jag stannade hemma och städade lite. Och när dom kommer hem så får jag 5 st jättefina och stora rosor av mina älsklingar!!! Jag fick dom bara för att dom tycker att jag är "den bästa mamman som finns" hi hi! Så gulligt utav mina "pojkar"! Jag var tvungen att ta en bild på dom.




Så strax efter att Daniel och Casper kom hem så kom mina föräldrar! Så då satte jag nästan igång med middagen, riktigt kul att pröva nya maträtter ibland! När allt var färdigt och började äta så fick jag så mycket beröm!!! Det blev en sensation! Till och med Casper åt två stora portioner (som vi andra också gjorde)! Riktigt gott! Så det var jättekul att det blev så lyckat!




Efter middagen så blev det fika. Så nu sitter jag här och är jättemätt och belåten må ni tro ha ha!

Nä nu ska jag vara med min underbara familj innan det är dax att lägga Casper.


Kram Tess


Vilken lyx!

Ikväll gjorde min kära sambo middagen! Han sa här i veckan att han skulle laga biffwok till oss på fredag (idag). Så åkte han iväg till affären och handlade till detta. När han kom hem så hade han köpt en massa olika ingredienser som lät mycket gott och spännande! Det var:

* Lövbiff
* Jordnöts olja
* Röd paprika
* wokgrönsaker
* Sesamfrön
* Teriyaki sauce
* Hoi Sin Sauce
* Salta jordnötter (som hackas och hälls på som garnering)
* Äggnudlar
* Malen ingefära



Åh vad man tyckte att det tog lång tid innan maten var färdig! Man blev riktigt toook sugen ha ha ha!
Och den där Hoi Sin Saucen var så jäkla god!! Tänk att man missat den oj oj oj!! Den såsen kan man även ha till kyckling och en massa andra rätter och marinader!



Så här såg det ut när hela rätten var färdig! Och jag lovar er...det blev en riktig 10 poängare! Jättegott!!!! Detta kommer Daniel att få göra fler gånger hi hi!




Det var min lyx middag idag och INGET behövde jag göra för att hjälpa till hi hi!!

Tack Daniel, jag älskar dig!


Kram Tess

Earth hour den 28:e mars!

                                        

Klockan halv nio på kvällen den 28 mars 2009 kommer miljontals människor runt hela världen att släcka ljuset i en timme. Hoppas att så många som möjligt vill göra detta!

Att släcka ljuset under Earth Hour sänder en viktig signal till alla styrande i världen: Du visar att de har ditt stöd att fatta kraftfulla beslut i klimatfrågan. Närmast i tiden ligger det avgörande klimatavtalet i Köpenhamn, december 2009.



Engagera gärna så många du kan i din närhet. Släkt, vänner, bekanta, arbetskamrater, företaget där du jobbar och kommunen där du bor. Ju fler vi är som skickar signalen desto bättre.
2008 deltog 50 miljoner människor jorden runt i Earth Hour! Inför 2009 har redan flera länder och städer flaggat för att de kommer att vara med och släcka ner: Las Vegas, Nairobi, Hong Kong, Dubai, Manilla, Sydney, Toronto, Oslo och Köpenhamn för att bara nämna några.


Kram Tess

Gladiatorer på Colosseum igen!



Såg en artikel idag om att det ska bli gladiatorer i Colosseum igen!! Jag har alltid varit intresserad av Colosseum och det antika Rom! Så efter jag läste artikeln så ville jag "lite extra" dit hi hi!

Rom firar 2000-årsjubileumet av kejsar Vespasianus med att åter låta gladiatorer ta plats i Colosseum.  Nu får gladiatorerna utanför Colosseum nya arbets- uppgifter. Så här stog det i artikeln: 


"I sommar strider de på Colosseum!

Vad gör man inte för turisterna!
I Rom smids stora planer inför sommaren.
Efter 2000 år planerar man att åter öppna Colosseums
arena för gladiatorstrider.

Historietrogna vapen och kostymer ska användas för att besökarna så tydligt som möjligt
ska känna historiens vindslag.
Det är Umbro Broccoli, arkeologisk överintendent i Roms kommunalråd,
som kommit med detta uppmärksammade förslag.

Utöver detta skådespel planeras en rad festligheter för att fira 2000-årsjubileumet av kejsar Vespasian, hjärnan bakom Colosseum.

- Roms museum och monument måste börja tala till sina besökare på ett nytt sätt. Man ska känna lukter och höra ljud, säger Broccoli.


3D-utställning.

Sedan i november förra året kan man besöka den virtuella utställningen 3D Rewind Rome, som med hjälp av 3D-teknologi återskapat miljöer från det antika Rom.

Utställningen ligger intill Colosseum, på den plats där gladiatorerna en gång bodde och tränade.


Det är inte bara Colosseum som ska få en makeover.

Andra romerska monument som senast 2011 ska ha genomgått uppfräschning är Palatinen, Forum och Domus Aurea. Rengöring, ny ljussättning och nya passager för besökarna står på agendan."



Så nu har vi ännu ett "mål" som vi vill se i världen. Får se när den resan blir i så fall. Men himla spännande verkar det iaf. vara!

Kram Tess









NÄR ska detta snöoväder sluta?!!

Åh jag är så himla trött på all snö nu!! Inte kul alls! Visst, det blir ljusare och så, MEN snön kom ju inte när den väntas som mest att den skulle komma (jul o nyår syftar jag på) och så har ungarna haft sitt sportlov. Så nu kan den försvinna helt och hållet så att det kan bli torrt ute och våren börja komma istället!

Jag vet...jag låter som en "surtant" he he. Men jag har fått nog. Det är ju inte ens "kallt" ute, så det blir snöslask och elände! Ungarnas kläder och skor blir blöta så fort dom är ute! Blöta overaller, skor, vantar, strumpor och byxor....alltid ombyteskläder med sig till dagmamman *suck*!




                                               VS



Ha det gott mina vänner!

Kram Tess

Casper får egen kamera!

                                                                                                       



Det enda man kan säga är väl igentligen "sådan far, sådan son"! Får inte heller glömma Caspers farfar som också älskar att fotografera och har ett stort intresse av fotografering! Så det ligger i släkten...släktdrag? ha ha ha!

Casper tjatar varje dag att han vill låna våran lilla digitalkamera och fota!! Han älskar att gå ikring och fotografera! Så vad passar inte bättre än att Casper får sin egna kamera! Jag själv var faktiskt 6 år när jag fick min första kamera och Casper är nu 5år.

Nu har vi köpt en kamera som är en digitalkamera "Blixten McQueen"!



*16 MB (Holds over 200 pictures)

*Inbyggd automatisk blixt

*2X Digital Zoom

*LCD skärm

Det medföljer ett roligt Disney program "Disney Pix Photo Editing Program" som låter dig bl a skapa bilder med inlägg av Disney Prinsessorna och andra Disney figurer,ramar, stickers, stämpla in olika figurer m m.

Man kan också använda bilder som man tagit med en annan kamera.

Här är några exempel:





Man kan byta bakgrund!


En av det fina ramarna som medföljer i dataprogrammet!


Kopia från själva programet med inklistrade bilder!



Denna kamera får Casper inte får ha bland sina leksaker, utan denna kamera kommer jag och Daniel att ta hand om när han inte fotograferar.

Casper har ännu inte fått kameran, den har inte kommit på posten ännu och han vet inte om att vi köpt den. Kameran kommer från USA.



Men jag vet att Casper kommer att bli sååå himla glad när han får se att han har fått en egen kamera, plus att det är en "Blixten McQueen kamera" gör ju inte saken sämre ha ha ha!



Kram Tess

Då var det lördag!

Åh vad trött jag är idag...ville inte alls gå upp imorse när Casper vaknade! Och ändå gick jag inte och lade mig så sent igår...aja, det är bara att hoppas att man får energin och att man "piggar" till sig snart igen!

Jag har varit lite duktig iaf. jag har fixat disken från igår och har börjat plocka lite kläder som skall tvättas. Ska även snart bege mig ut till affären för att handla till middagen idag och även lite lördagsgodis!

Tycker att vädret kunde ha varit lite "roligare", inte så här grått och trist, jag vill ha SOLSKEN!!!!!!

Det var allt för mig just nu.



Kram Tess

Lilla Mixlådan från Ekolådan har kommit!

Idag när jag vaknade så kom jag ihåg att idag kommer min lilla mixlåda från Ekolådan! Jättespännande!! Men vi var tvungna att åka in till SÖS kl 10:30 för jag skulle röntgas idag (lungor och hjärta pga. min lungsjukdom). Så jag satte upp en lapp på dörren till Ekolådan om att dom kan ställa kartongen på uteplatsen om vi inte är hemma. Men jag trodde inte dom skulle komma på förmiddagen.

Men när vi kom hem från SÖS så stog det en kartong med frukt o grönt från Ekolådan utanför våran dörr! Dom hade hunnit komma när vi var borta he he! Troligtvis ville dom inte ställa kartongen ute på uteplatsen för att kartongen skulle blivit blöt och mjuk, för den vill dom ha tillbaka sen nämligen. Åh vad glad man blev!!! Så man rusade in för att se vad som fanns i.




I lådan fanns sallad, vitkål, apelsiner, äpplen, tomater, kiwi, paprika och jordärtskockor !



Känns lite lyxigt att få det hemlevererat och att det är ekologiska frukter och grönsaker, inga gifter här inte!


Kram från "ekologiska" Tess ;-D


Nu ska förkylningen väck med Lapacho te!

Idag har jag varit iväg till stan, närmare bestämt till "Örta Gubben" på Odengatan. Nu ska förkylningen väck!! Nu har jag köpt Lapacho te. Såg det tipset från olika personer på nätet nämligen. Det här teét ska vara bra mot MYCKET!



Lapacho- mer än bara ett te


LAPACHO - mineralrikt te

Lapachobark är ett urgammalt naturmedel som använts av sydamerikas indianer i 1000 år. Det innehåller mycket mineraler och spårämnen och andra verksamma substanser. Lapacho-te kan drickas dagligen för hälsa och välbefinnande - som en stärkande, förebyggande mineralrik dryck, som bantnings- och faste-te, sällskaps-te, eller kylt som måltidsdryck, ev. med lite citron.Det kan också användas utvärtes till baddning och tvättning, ögonbad, omslag och som badtillsats.

Lapacho kommer ifrån trädet Lapacho, Tabebuia avellanedae. Drycken tillverkas av den innersta röda barken. Barken växer ut igen, och därför kräver inte utvinningen skövling. Trädet växer i Sydamerika och är ett motståndskraftigt träd hörandes hemma i regnskogen i den Sydamerikanska djungeln. Lapacho kallas även för Inka te, eftersom har använts av indianerna som en läkemedlesört och dryck sedan tusentals år.

Lapacho-trädet har mycket stor motstånds- kraft mot angrepp av svampar, sporer och virus. Blommorna t.o.m. äter insekter. Den inre barken innehåller bl.a. ett kraftfullt antibiotiskt ämne samt järn i lättupptaglig form och ytterligare ett 20-tal mineralämnen. Lapacho eliminerar smärta och ökar antalet röda blodkroppar. Lapacho sätter kroppen i försvarsläge, ger den mer energi för självförsvar mot sjukdomar. Det anmärkningsvärda kännetecknet för Lapacho är dess visade framgång i fall som anses hopplösa av konventionell medicin. Man har funnit att Lapacho ger kroppen större vitalitet genom att det stärker det egna försvaret, revitaliserar kroppen, hjälper till att skapa nya och normala celler. Lapacho reducerar smärta och stimulerar bl.a. matsmältningen, levern samt svettkörtlarna.

Urgammal naturmedicin

I Europa beskrevs Lapacho år 1385 i en bok i ett kloster i Makedonien. Gandhi praktiserade under 30 år Yoga och drack då Lapacho. Förutom vid cancer och leukemi har Lapacho använts vid diabetes, magsår, colitis, artritis, reumatism, prostatitis, blåskatarr, förstoppning, förkylning, infektioner, matsmältningsstörningar, TBC, amöbadysenteri, malaria, tyfus, svindel, syfilis, impotens, håravfall, blodbrist, åderförkalkning, astma, bronkitis, svampsjukdomar, parkisons, allergier, psoriasis, klimakteriebesvär, trigeminus neuralgi, ödem, huvudvärk, akne, MS, osteoporosis, hypertoni, vissa typer av polyper m.m. Lapacho är dessutom ett utmärkt sällskapsté som smakar ovanligt gott för att vara så nyttigt.

Vad innehåller då Lapacho?

Förutom mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, zink, kisel, krom, mangan, molybden, koppar, järn, kalium, natrium, kobolt, bor, guld, silver, strontium, barium, vanadium, nickel och jod har man funnit alkaloider, phytostyrene, glykosider, flavoner, saponin, quinone, lapachol, xyladine m.m


Ref.: Journal of the chemical society Nov. 1968.
Annals of Tropical Medicine and Parasitology, Vol. 72, Nr 6 1978. SPOTLIGHT, July 14, 1980.
GLOBE, Vol. 28 No:37 Sept. 15 1981.
Vegetarian Times, July 1985.

(Mer än 200 referenser ytterligare finns.)

Information från SAMS, Stiftelsen alternativ-medicinsk samverkan som är en ideéll stiftelse vars ändamål är att stödja alternativ läkekonst genom att förmedla kunskaper och erfarenheter inom området naturmedicin.

Lapacho träd!



Så vi får se om jag blir frisk snart, hoppas det he he!

Ni kan även beställa från Örta gubbens hemsida: http://ortagubben.jetshop.se/

Kram Tess


Har bokat Silja Serenade!

Nu har vi bokat Helsingfors kryssningen med Silja Serenade! Nu bär det av torsdagen den 26:e mars och kommer hem igen lördag den 28:e mars! Ska bli så skönt att komma iväg på någonting och även passa på att fira Daniel på båten. Han fyller ju 34 år den 25:e mars, dagen innan vi åker.

Men han har redan fått sin födelsedagspresent i förväg. Nämligen en blixt till våran Nikon systemkamera.




Men nu är som sagt båtresan bokad! Och vi har bokat så att vi har "Promenade hytt" dvs. att vi har fönster ut mot gå promenaden på båten. Ska bli jättemysigt! Hoppas att det blir fint väder då vi är i Helsingfors så man kan gå där och titta runt lite!



Här är bilder och lite info om hytten: En högklassig 11 m2 hytt i marin stil, för 2-4 personer. Utsikt över promenaden. Nedre bäddarna kan flyttas ihop till en dubbelsäng. Hytterna finns på däck 8-11. Det finns allergi- och handikappanpassade hytter.



Fönster från hytten och tittar man ner så är där gå gatan.





Gå promenaden:


Och åt andra hållet:




Barn "chill lounge": Chill Loungen är helt förnyad till en häftig PlayStation Lounge, där säkert både ungdom och vänner av spel oberoende av ålder trivs i det nya skinande utrymmet bland PlayStation 3- och PSP Slim & Lite-spel. Kom och testa! Det kostar ingenting att spela PlayStation spel utan det är gratis.




"Silja land" för barn:





Biografen på båten:




Sunflower Oasis: Dyk ner i poolerna och koppla av i solariet. I badavdelningen Sunflower Oasis tropiska värld på däck 12 trivs även barnen. Bastu, bubbelpooler och solarium. Även privatbastu för familjer 1-5 personer.
Öppettider: (lokala tider) kl 13.00-22.00. Badtid 1,5 timme


Commodore Lounge:


Soldäck:


Sedan så har båten ju en massa resturanger och dans ställen osv. men då skulle detta inlägget bli jättelångt, längre än vad det redan är, he he!

Så nu längtar vi allihop att få komma iväg några dagar!


Kram Tess

Carnet full care tickets och Paris!

Nu har jag även lagt ut mina "Carnet ticket full care" biljetter på Tradera. Det är biljetter som vi köpte när vi var i Paris i höstas, och nu har jag 16 st kvar!! Man kan både åka Metro/buss och tåg med dessa biljetterna! Och på en biljett, från det man åker, har man 1½ timme på sig att åka innan man behöver använda en till biljett. Men eftersom vi inte ska åka till Paris inom snar framtid så ska jag försöka sälja dom istället.

Dessa är dom bästa biljetterna att köpa när man befinner sig i Paris! Som tur är så har vi en kompis som bor i Paris som tipsade oss om detta innan vi åkte och det tackar vi han och hans familj för!



Lite bilder från våran Paris resa!
             

Så här fint var det när vi var påväg hem på kvällen! Eiffeltornet lös allderless blå och fin!



Det kanske märks att jag längtar tillbaka dit ha ha ha! Tillbaka ska vi, fast inte som sagt inom snar framtid för vi har så mycket annat att "stå i". Min mamma säger samma sak! Vi måste till Montreuil och gå på caféet bl.a som vi missade att gå på, och mycket mycket annat också!


Kram från "mademoiselle" Tess 


Ny KESO?!

För någon dag sedan så fick jag syn på en ny (?) KESO i kylhyllan. Smaken är "Grillad paprika med basilika och vitlök"! Hur gott lät inte det!!!! Den är ju säkert god i paj. Som min svärmor sa, man kan byta ut KESO chili mot denna istället och byta ut räkorna mot hackad skinka. Eller kanske ha den i en pastasallad. Eller varför inte bara som dip/sås till en bit grillad/stekt kött med potatis.

Ja alternativen är många, men intressant ska det bli att testa den!





Kram Tess

Middags tips tisdag!

Idag till middag fick det bli vanlig hederlig Pyttipanna! Det är jättegott, bara det att jag blir aldrig sugen på det. Men när jag väl äter maten så tycker jag att det är gott. Lustigt, jag vet! he he.

Nu blev det stekt ägg till och rödbetor, inte illa!


Casper har nya kläder på sig!

Igår så fick Casper ett par nya jeans att hämta ut på posten. Ett par som är svartglansiga med mönster i bak. Jättetuffa! Han har  vuxit jättemycket på sista tiden och behöver nya kläder! Sedan så kom ett par vänner till oss över igår på en fika för att fira Casper i efterskott. Och då fick han en sån här vit "hood tröja" med blixtlås.

Så idag när han gick till dagmamman så hade han på sig sina nya kläder! Fast han hade sin lacoste piké under den vita tröjan. Så snygg han blev he he!



Äter hans favorit"godis" saltgurka mellan fototagningarna, hi hi!



Kram Tess

Rensning av Caspers babykläder!

Idag har jag börjat att rensa lite bland Caspers babykläder! Han har så mycket kläder! Vi kan inte spara allt. Jag har nu bara gått igenom en säck med kläder, fler säckar finns men dom tar jag senare! Jag har lagt ut det mesta på Tradera och ser ifall någon vill ha dom istället! Säljer dom för småsummor bara för att vilja bli av med dom! Men självklart sparar jag vissa kläder som jag känner lite "extra" för.




Ja det är lite av allt jag säljer! Man har att göra iaf. he he!



Kram Tess

Casper spelar tv spel!

Nu har vi fått iordning på Caspers tv och tv-spel under sängen (i kojan). Och idag fick han ännu ett tv-spel av Daniel, nämligen Wall-E!

Hela Wall-E figuren är en handkontroll som har ett spel i sig, man bara pluggar in sladden med kontakterna i tv:n och vips så har du ett Wall-E spel!

Det vi behöver göra i "spel hörnan" är att sätta upp en vägglampa så att det blir lite ljusare där inne. Vi har en blå IKEA stjärn lampa i förrådet som vi ska ta fram och sätta upp.




Coolingen ligger och spelar sitt Wall-E spel!



Kram Tess

Vår middag idag!

Idag åt vi någonting som vi inte har ätit på lääänge!!! Det är med spagetti (helst färskpasta) och så har man turkisk yoghurt och kräftstjärtar och så kryddar man med det man tycker är gott! Vi brukar krydda med salt och lite peppar och curry! Blanda alltihop och visp så har ni en god middag hi hi!

MUMS!!




Det var middagstipset för idag ;-D



Kram Tess

Fem myror är fler än fyra elefanter schampoo!

Idag när jag var på apoteket och handlade så såg jag denna förpackning! Det är schampo 2 in 1! Jag kunde ju inte motstå att köpa den, fast Casper inte har slut på sitt schampoo än! Visst är den söt, ingen kan väl säga något illa om "Fem myror är fler än fyra elefanter", hoppas att det är detsamma med schampoot också he he!




Kram Tess

Har sytt tyg och gjort drapperi!

Igår köpte vi ju sängen till Casper! Ni kan nu gissa om han är stolt över att få sova i en sån stor säng =)

Idag har jag sytt gardiner som blev ett drapperi under "kojan". Det var länge sedan som man sydde och jag har verkligen tummen mitt i handen när det gäller att sy saker. 

Jag har en ny symaskin men jag vet inte hur jag trär i tråden osv.  och allt bara trasslar! Så jag sydde för hand istället och det gick ju bra det med he he!




Kram Tess

RSS 2.0