Gränna!

Hej igen kära läsare!
Som ni märker så hinner jag inte skriva så mycket här just nu, men jag gör så gott jag kan och har tid :) Passar på nu när lillan sover. Snart så är sommarlovet slut och barnen åter i skolor/dagis och alla som jobbar är där. Casper börjar nu på måndag och då börjar även Danne sitt jobb. Plus att jag ska gå med Sofia till BVC. Allt börjar på måndag ha ha. Men vi har haft det riktigt skönt denna semester. Bara ett par dagar efter vi kom hem från Ullared så åkte vi till Gränna, bara över dagen.
Vi brukade göra så när jag var liten också, så det är som en liten tradition :) Och det tar ju bara några timmar att åka dit.
 
Så det första vi gjorde när vi kom, var att gå ner till den underbara badstranden och bada. Eller ja, barnen och barnens morfar hi hi. Vi andra stannade uppe på torra land och njöt utav solens varma strålar.
 
 
Det var riktigt härligt att ha lite "standhäng" efter att ha suttit i en varm bil några timmar. Och barnen lekte och skuttade runt efter dom kommit upp ur vattnet.
 
 
Sen drog vi oss upp mot "torget" och alla var sugna på att få köpa polkagrisar, och se tillverkningen! Det är ju bara så mysigt i denna "gammeldags lilla staden". Och självklart fck Sofia se sin första polkagristillverkning he he.
 
 
Mormor bjöd barnbarnen på polkagrisar :)
 
 
Men barnen fick inte börja att äta sitt godis än, för vi gick direkt därifrån till ett annat gulligt litet ställe för att äta lunch. Så barnen skulle få äta sina godisar efter maten istället. För vi var alla hungriga vid det här laget. Fann då detta lilla ställe som hade en balkong, med utsikt över sjön och Visingsö. Mys!
 
 
När alla ätit färdigt och var mätta och belåtna, så fortsatte vi våran lilla vandring genom staden. Kollade in i dom gulliga små affärerna och bara myste. Till och med så finns trollet kvar! Den stog där också när jag var liten :) Lite roligt!
 
 
När vi hade gått i alla butikerna och köpt det vi ville köpa. Så började vi sakta gå ner mot hamnen igen. Stannade vid den superfina minigolfbanan, och var så sugen på att spela. Men fy kattan vad dyrt det var! 50 kr/vuxen och 30 kr för barn! För att putta en liten boll i ett hål! Nej tack! Så sugna var vi inte. Men det är ändå en av dom finsaste minigolfbanorna som jag sett.
 
 
Vi gick som sagt vidare ner till hamnen. Där fick barnen en varsinn slush att dricka, och syrran och jag tog oss en varsinn öl och satt utanför. Sen gick vi allihop för att se på zumban som var där intill. Och barnen var med och dansade en stund också, hi hi!
 
 
Sedan var det dags att börja dra sig hemmåt. Vi stannade dock till på Franssons polkagrisfabrik också, för att köpa lite mer polkagrisar, och så åkte vi till glasbruket (som vi alltid gör när vi är där) för att kolla om det var öppet. Men tyvärr, det hade hunnit stänga. Men vi hade en otroligt härlig dag där! Och det är skönt med dessa små utflykter!
 
 
Kram Tess

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0